Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 14 11:09 #10810

Milyen unalmas is lenne az élet, ha minden simán menne!?!Igaz, Pamag?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 13 23:37 #10807

Lehet, hogy kéne külön egy kirándulásos topikot nyitni.

Mi kirándultunk csütörtök-pénteken.
Ide:

melléklet nem található

De onnan nem tudtunk este hazajönni.
Reggel ezt láttuk a szállodából:

<!-- ia0 -->DSCF2576.jpg<!-- ia0 -->

Nem kaptunk itthon utángyártott tejkaramellát sem. Mondtuk, ugorjunk ki érte a krakkói Tescóba... és komolyan vettük :lol:

Hanem megtörtem. Eddig úgy voltam vele, hogy hagyjanak engem békén a gps-szel, az se tud többet, mint a papírtérkép... tudom, hogy készül a térkép... Szóval normál esetben legfeljebb 100 m után visszafordul az ember, ha elnézi az utat. De az autópálya-lehajtóknál, ha nem jól azonosítom be a táblán szereplő kiírást meg az úticélomat, min. 10 km után tudok csak egyáltalán megállni... akkor meg már a helyszín rajta sincs a térkép papírján... :oops:
Na szóval sikerült kavarogni félórát már Besztercebányán is (összesen 15 km fizetős út van Zólyom és Besztercebánya között, de ki lehet kerülni - csak aztán a folytatást nehezen találtuk meg, mert csak az autópályaszakaszon volt rendesen kitáblázva...).
Krakkó széle meg már rendesen be van autópályázva. Két éve még nyílegyenesen bevitt az út a belvárosba, most meg rá a keletre menő autópályára... na de egy óra városnézés után csak odataláltunk.
Ha én vezetek, nem tudom nézni közben a térképet, életem párja meg nem tud navigálni. Muszáj lesz venni egy navigációs kütyüt, a nagyvárosok részletei azért általában rendesen vannak belevive az adatbázisba.
Hazafelé meg baleset volt a 2A-n, Sződ környékén visszafordították az egész forgalmat rá a 2. útra... ami amúgy is zsúfolt... :cry:
De hazaértünk.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 10 08:06 #10796

Zsuzsa, igazad van. De így is folyamatosan úton voltunk, ennél több már nem fért volna bele a 4 napba (mi ugyebár nagyon messze lakunk Soprontól - 6 órás volt az odaút). Nagyon szelektálni kellett a látnivalók között. De majd legközelebb....

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 09 17:45 #10795

Kedves Honey!
Ha már arrafelé jártatok Nádasdladányi kastélyt megnézhettétek volna,az lett volna hab a tortán!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 09 11:14 #10794

Kedves Honey!
Egy pár évvel ezelőtt mi is Sopronban voltunk és majdnem ugyanezen helyeket csodáltuk meg. jó visszaemlékezni egy másik ember beszámolója nyomán is.
Mi akkor áthajóztunk a Fertőtón Ausztriába és a túlsó parton lévő strandot látogattuk meg.Nagyon sokan voltak, de igencsak megoszlott a nép, ,hiszen a tóban is lehet fürödni és van medencéje is, amik tiszta savállóburkolattal rendelkeznek. Egy kisebb élménymedence, úszómedence, csúszda, többféle játszótér található ott.Mörbisch a település neve, most már szembejutott.Büfé is volt, bár nekünk elég drága , de nem is olyan sok van belőle, mint a magyar strandokon. Szinte mindenkinél hűtőtáska volt, az osztrákoknál is.
Azután még ellátogattunk a Fertőrákosi kőfejtőbe is. Érdemes Sopron környékét bejárni.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 09 10:23 #10793

Nem annyira nyaralás, de azért mégiscsak ide kívánkozik ez a kis iromány.

Néhány napot Sopron környékén volt alkalmunk tölteni a múlt héten. A cél először szállásügyileg Sopron volt, de nem találtunk megfelelő szálláshelyet, bár igen bőséges a választék. Hogy miért mégsem ott foglaltunk, azt most nem részletezem, mert teljesen szubjektív megítélés alá esett a téma. Végül Hegykőn (Soprontól kb. 20-25 km) találtunk egy panziót. Szép környék, szép hely, kedves alkalmazottak, kitűnő konyha. Akit érdekel itt megnézheti: www.tornacos.hu/

Megérkezésünk napján -mivel még nem voltunk eléggé elfáradva-ellátogattunk a pár km-re lévő Fertődre és megnéztük az Esterházy kastélyt. A jegyet kedvezményesen a Panzióban meg tudtuk venni. A kastély gyönyörű és nagyon nagy. Mint minden magyarországi (fő)úri kastélynak, ennek is szomorú a végtörténete (szovjet megszállás és az utána következő időszak). A kastély barokk-rokokó stílusban épült, hatalmas parkkal rendelkezett. Ma már a park töredéke látható és látogatható. A kastély mai megjelenése még hordozza egykori pompáját, bár épületeinek jó része (operaház, marionettszínház, lovarda)romos vagy meg sincs. A felújítás folyamatos. Minden pénz függvénye. A kastély idegenvezetéssel látogatható. Érdemes végigjárni a szobákat és meghallgatni azt a sok érdekességet, amit a tárlatvezetés során nyújtanak. Ezeket az információkat az ember nehezen tudná összecsipegetni egy helyről.

Másnap Nagycenkre látogattunk el. Megnéztük a Széchenyi mauzóleumot és a kastélyt. Szép, gondozott mindkettő. A mauzóleumban is van tárlatvezetés, kb. 20 perces. Az úriember úgy ontotta a család történetét, hogy már a felénél elveszítettem a fonalat. Minden esetre érdekes volt megtudni, hogy a Széchenyi család az 1500-as években még jobbágysorban élt.
A kulturális túra után egy kis pihenő következett, mert ellátogattunk Harkára. Ez egy határ menti kis falu. 20 éve még Magyarfalvának hívták. A férjem itt (is) katonáskodott (határőr volt). A volt laktanyát is megtaláltuk. Romos, lepusztult, gazzal benőtt épület. A nagykapun egy gumikötél fityegett, csak azokat visszatartva , akik nem akartak bemenni. Minden nehézség nélkül bejutottunk. Megnéztük a régi körletet, az étkezdét, gyakorlatilag az egész létesítményt, amennyire lehetett. Lepukkant, szellem járta hely. Gazdátlan. Tulajdonosa persze biztos van (honvédség?), de nem költ rá. Kifosztva, ajtók és berendezés nélkül állja az idők sarát. A falu egyébiránt nagyon szép, rendezett. Gyönyörű új házak állnak mindenfelé. Az látszik, hogy itt jól élnek az emberek.

Harka után Sopronba mentünk. Nehezen tudtunk parkolni a központhoz közel. A Tűztornyot felújítják, nem látogatható. A főtér déli oldalán álló Kecske templom viszont látogatható. 2 féle jegyet lehet venni. Az egyikkel csak a templom rész, míg a másikkal a kolostor is megtekinthető. A templomot az 1270-es években kezdték építeni. A templomban látható egy szószék, ahonnan állítólag Kapisztrán Szent János is prédikált.
A templomban interaktív kiállítás is helyet kapott. Nagyon érdekes.
A leghűségesebb városunk igazán sok látnivalót kínál. Érdekes a színház épülete és az előtte lévő kis téren a zenélő szökőkút. A vízsugarak a zene dallamára táncolnak!!!
A közelben van néhány cukrászda. Itt az egyikben ettem életem egyik legfinomabb dobostortáját!
Sopron után kirándultunk a Fertő tóhoz. A tó körül több, mint 100 km-es kerékpárút vezet. Szóval bicajosok, hajrá!!!

Szombaton Bécsbe látogattunk el. Kissé nehézkesen indultunk, mert a 2 napja tartó fejfájásom migrénné súlyosbodott. Naivan első célpontként Schönbrunnt céloztuk meg. Szombaton a parkolás ingyenes, Bécsben parkolóhelyet találni azonban....... Kb. 800 méterre egy utcába álltunk le. Kis séta a kastélyig. A mi Esterházy kastélyunk is szép, de ez a kastély lélegzetelállító!!!!!! De nagyon sokan látogatják. Szerintem több 10 ezren lehettek.
Többféle jegyet ill. jegykombinációt lehet vásárolni. Mi egy un. Grand Tour jegyet vettünk audio guide-dal (van magyar nyelvű!!!). A jegyre pontosan rá van írva, hogy hol, melyik kapunál és hány óra, hány perckor léphet be és kezdheti meg a túrát a látogató. A belépésig még volt másfél óránk. De ez majdnem kevésnek bizonyult, mert addig a parkban sétáltunk, ami önmagában hatalmas. Ezen a túrán 40 termet látogathattunk meg a kastélyban. Sissi és Ferenc József hivatalos és magánlakosztályain kívül Mária Terézia birodalmába is bebocsájtást nyerhettünk. Sajnos fényképezni, videózni nem lehetett!!!A túra kb. 1 órás.
Mivel eleve késve indultunk és a kastélybejutás is késleltetett volt, így már 2 óra is elmúlt, mire a belváros felé indulhattunk. A Máriahilfer strassze szombat délután rémálom. Iszonyú forgalom az úton, a járdán pedig emberek áradata. vagy folyama. De szó szerint. Itt megint elkezdődött a küzdelem a parkoló helyért. Hú.... A Hofburg palotától csak messze találtunk helyet. A parkba besétáltunk, de a palotát és a környező épületeket csak kívülről tudtuk megnézni, mert már eltelt az idő. Életünkben először jártunk Bécsben. Sajnálom, hogy kevés volt az idő, de majd legközelebb. Kerestünk egy boltot és apró édességeket vásároltunk, hiszen egyetlen gyermekünk erre a kirándulásra nem tartott velünk és egy kis madárlátta azért szükséges. :-)
Már javában alkonyodott, amikor visszaindultunk Magyarországra. Egyszer eltévedtünk még Bécsben, de ha nem lett volna GPS, még most is ott bolyonganánk szerintem. :-)
Térdig jártuk a lábunkat, de nagyon tartalmas nap volt!

Vasárnap indultunk haza, de nam Bp felé, hanem Székesfehérvár irányába. Ennek oka pedig a Móri Bornapok volt. Évekkel ezelőtt már jártunk ezen a rendezvényen. Azóta eltelt vagy 6-8 év, és bizony rendesen kinőtte magát . Akit érdekel az ilyesmi és szereti a jó termelői borokat, az jövőre ki ne hagyja. Mi ugyan nem nagyon borozunk, de a népi jellegű vásár, a sok színes program igazán élmény.

Vasárnap este érkeztünk haza. Megérkezésünk után fél órával leszakadt az ég. Iszonyat nagy eső kerekedett! Mi meg hálát adtunk a sorsnak, hogy az egész hétvégén csodás időben és rengeteg élményben volt részünk!!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 01 14:27 #10760

Nálunk is elment az utolsó vendég. :) Most már mi is mennénk oda egy kicsit pihenni. Áginak is kellemes pihenést.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 30 08:57 #10754

Ha elmegy az utolsó vendég, az Ági is mehet nyaralni. :D

Jó pihenést!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 30 06:55 #10752

Sziasztok!
Tegnap ment el az utolsó vendég is.
Mától egy kis pihenést terveztünk Pánossal.
Samoutráki szigetére megyünk át egy pár napra.
Még tart a nyár, és hiszem hogy találunk még nyitva tartó szállást is.
Ha jól érezzük ott magunkat, lehet benneteket is átcsallak majd arra a csöpp kis szigetre.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 25 08:52 #10741

Honey-nak. Így tudom kommentálni. :D :) :D :) :D :) Szóval egyetértek veled.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 23 18:57 #10734

Kati, jó, hogy visszatértél és köszönöm, hogy elolvastad a kis irományomat. Zakynthosról nagyjából 2 féle vélemény alakult ki. Avéleménytalkotók egyik fele meglátja a szigetben mindazt a gyönyörűséget, amit valójában hordoz. A másik (szerencsére igen kis százaléka) a turistaáradatot találja kp-i kérdésnek. És van még egy harmadik csoport, aki ugyan sosem járt Zakynthoson, de eleve elutasító (mondjuk a szintén a nagymértékű idegenforgalom miatt). Nos, ha ebből kiindulva ők sosem mennek el Zakynthosra, szerintem Görögország egy igen csodálatra méltó szigetét hagyják ki. Azt szeretjük éppen Görögországban, hogy sokoldalú, van tenger, hegyvidék, zöldellő völgyek, szurdokok, gyönyörű partok, ókori romok, stb. Zakynthos éppúgy ennek a csodálatos országnak a része. Az, hogy relatív több az ember??? Mihez képest??? Laganastól pl. szinte óva intettek szállásfoglalás előtt sokan. De pl. Melus biztatott, hogy ne aggódjak már annyit ezen! A beszámolóban is írtam, hogy azért nem mindegy, hogy pl. Laganasban is HOl van a szállás. A parton szintén rövid sétával elértünk olyan szakaszt, amit mi szeretünk. Nekünk nem kell napágy meg ernyő. 5 perc séta után elértük annak a nyüzsgő partszakasznak is a szélét és lepakoltunk olyan helyen, hogy 20 méterre sem volt tőlünk senki, ha úgy akartuk.
Szóval, minden relatív. Én nem csalódtam Zakynthosban, szerintem nagyon szép hely. Örülök, hogy elmentünk. Amikor pedig ott voltunk, hihetetlennek tűnt, hogy ott vagyunk, hogy eljutottunk ODA.
Szóval rajta!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 23 16:29 #10732

Honey!
Most olvastam az élménybeszámolódat. Én is említettem már a páromnak, hogy Zakyntos nagyon szép lehet a képek és útifilmek alapján, jó lenne egyszer oda is eljutni. De az írásod elolvasása után már biztosan tudom, el kell menni oda is. Kellemes a beszámoló és gyönyőrűek a képek. :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 20 08:35 #10722

Beszámoló lesz, mindenképpen. :lol:
De előbb a tavalyit kell befejeznem, sajnos azzal is késésben vagyok. :oops: De annak már csak a vége hiányzik, az hamarabb lesz olvasható. Láttam felpörgött az idén a más nyaralóhelyek beszámolói, úgyhogy én is küldöm, ha végzek vele.
Sőt, Pamag felé egyéb saram is van. :oops:

Honey!

Ez a mostani vihar nem egy mindennapos dolog volt, főleg azért, mert nem úgy volt, mint máskor, kis eső, majd napsütés.
Azt a tákolt hidat nem csoda, hogy elvitte a víz, óriási hullámokat korbácsolt a tenger, és iszonyat erővel csapódtak a partnak.
Olvastam a beszámolódat, és nagyon tetszett. :P Úgy látom, hasonlóképpen látod a szigetet, mint én. :wink:
A lepontozás pedig mindennapos, van néhány kedves olvasó, aki így kedveskedik, én is kaptam 1 pontot az enyémre. Ha mást nem, a befektetett munkát értékelhették volna. Tudom, hogy bosszantó, de hidd el, lesznek mások, akiknek nagyon hasznos lesz az írásod, és ha megfogadják a benne foglaltakat, akkor sokkal jobb nyaralásuk lehet... :lol:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 19 10:17 #10721

Szia Melus!
Üdv itthon. Gondolom Neked jobb lenne, ha nem ezt írnánk még, hanem kint lennél.
A beszámoló jó ötlet! :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 19 07:47 #10718

szia Melus!Üdv újra itthon. Remélem, majd írsz beszámolót is, mert nagyon csigáz bennünket is régóta Kefalónia. (A zakynthosi tapasztalataidnak is hasznát vettük. :D ) A vihar ott is tombolt, pl. a Cameo szigetre átvezető hidat egy az egyben elvitte. :shock:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 18 16:20 #10715

Sziasztok!

Haza érkeztünk Kefaloniáról, sajnos, de épségben, és minden rendben volt, az úton is.
A sziget gyönyörű, és változatos. Tényleg mindenféle parttal rendelkezik, mindenki találhat kedvére valót.
Mivel a sziget óriási, a szállást kell jó helyen kiválasztani, és máris gazdaságosabban lehet csavarogni.
Sikerült egyénileg átmennünk Ithakára, és nagyon bájos kis sziget. A teljes bejárásra kevés egy nap, de előre tervezéssel ki lehet válogatni a fontosabb, érdekesebb látnivalókat. Hangulatilag sokkal görögösebb, mint Kefalonia, és a strandok - már ahol jártunk - is a görög nyaralókkal vannak teli, nem az angol afektákkal, akikből van szép számmal Kefalonián.

Az idő valóban elromlott, az előzetes számítások helyesnek bizonyultak. Csütörtök éjjel óriási vihar kerekedett, ennek minden velejárójával együtt. Alvás nem sok volt, mert mindig felriadtunk a dörgésre, aztán a villámok is bevilágították a szobát. A terasz bútorai egész éjjel jöttek-mentek,dőltek fel a szárítók, mindenhol. Az esőből jutott még péntekre is, de a szünetekben katasztrófa-túrára indultunk, hullámokat, elárasztott partokat néztünk. A porosi szurdokból is megindult lefelé a hordalék, barnára, koszosra festve a vizet. Biztos kell néhány nap a tisztulásra. Nekünk ez is látványos volt, mert nem volt még ilyen látványban részünk. Nagy pusztítást nem láttunk - legalábbis amerre jártunk - csak az alaposan felkavarodott, őrülten háborgó vizet.
Délután már kicsit a nap is kisütött, de a háborgás, csak másnapra csillapodott. Viszont újból esett, hol jobban, hol kevésbé.
Így szakadó esőben távoztunk a szigetről, és még a szárazföldön is kísért bennünket, jó darabig.

Ettől függetlenül jól sikerült a nyaralás, és emlékezetes marad. Sajnos maradtak hiányosságok, de egyszer, majd egy másik alkalommal pótoljuk. Aki csavargós, kalandozós utazó, és nem szereti a tömeget, - a frekventáltabb strandok kivételével sehol sincsenek sokan - annak érdemes felkeresnie a szigetet, nem fog csalódást okozni, mert számtalan szebbnél-szebb látnivalót kínál.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 13 20:42 #10705

Cseteltem pár sort Melussal. Vihart jósolnak feléjük 2 napig. Jól vannak. Vasárnap indulnak haza.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 11 08:39 #10703

Igy már sikerül :örül:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 10 20:14 #10702

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 10 19:43 #10701

Nem tudom megnyitni :(

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 10 11:28 #10700

Elkészült a fotóalbum is. Persze a feliratozás még hátra van.

picasaweb.google.com/105600442076428800428/Lefkada2012-https://picasaweb.google.com/1056004420 ... efkada2012

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 09 13:22 #10692

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 05 11:37 #10673

Balázs, Köszönöm, hogy feletted a beszámolót!

Legyen kedved Zakynthoshoz, mert nagyon szép a sziget. Talán a híres görög vendégszeretetet is itt éreztem a leginkább. Örültek nekünk, ha megtudták, hogy honnan jöttünk (márpedig rendszerint megkérdezték). Szeretik a magyarokat és a magyarok is szeretik Őket.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 szept. 03 21:50 #10671

Olvasnivaló!!!!!

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=483:levante-viraga-avagy-zakinthosi-nyaralasunk-emlekei&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=194

Köszönjük szépen!!!!
Én nem vágytam Zakynthosra, de most egy kicsit felkeltetted az érdeklődésem....... :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 aug. 31 19:52 #10666

Az aláírásomnál látható ZAKYNTHOS felíratra kattintva publikus a képek láthatók :D a nyaralásunkról.

Gyönyörű képek! (Szép a sziget, szép a család :) )
Köszönöm,hogy megosztottad!

Oldalmegjelenítési idő: 0.222 másodperc