Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 máj. 04 16:26 #12058

Tavaly ilyenkor nagyon nem láttunk el idén májusig - hogy egyáltalán lesz-e lehetőségünk még kimozdulni.
De az utazós tusfürdő flakonjában meg az utazós fogkrém tubusában még maradt... az utazós kispárnák is összecsomagolva maradtak... meg a többi utazós egységcsomagunk :D
Úgyhogy most mégis elmegyünk itthonról. :D Holnap reggel huss, indulás észak felé. (Lengyelország olcsóbb, mint az itthoni lét.)
16-án érünk majd haza.
Aztán majd olvashattok :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 márc. 22 12:20 #11771

Az elmúlt hétvégén megvolt az idei első kiruccanásunk. A sors, vagy a véletlen úgy hozta, hogy olyan irányt választottunk, ahol kimaradtunk a hófúvásos balhéból. Azért tájékozódtam a várható időjárásról, sosem lehet tudni, alapon. Csütörtök kora délután indultunk, dél felé. Szinte végig szakadó esőben haladtunk, míg célhoz nem értünk Mórahalomnál. Apartmanos szállást foglaltunk, jobban szeretjük, mint a szállodát. Másrészt egy kis ünneplés is volt, és így sokkal családiasabb, hangulatosabb lett.
Pihenés, pancsolás volt a fő cél, sok csavargás, nem volt tervben. De a hó első este ide is megérkezett, jó erős szél kíséretében.
A fürdő nagyon bejött nekünk, elég tágas, sok medencével. Így téli üzemmódban fedett helyen lehet a medencék között sétálgatni. A kintieket is jól meg lehet közelíteni, nem kell hosszan vacogni, mielőtt belemennénk.
Olyan lángost ettünk, ami szinte alig látszott a rengeteg sajttól, és az olajtól sem csöpögött.
Ha valaki nem ismeri, akkor ajánlom! Egyedüli negatívumnak csak az öltöző szűkös helyét tudnám mondani.
Minden másban, árban is, kiváló.
www.erzsebetfurdo.morahalom.hu/ - www.erzsebetfurdo.morahalom.hu/

Hazafelé beugrottunk a Szegedi Vadasparkba, egy pár órás kis sétára. :) Túl meleg nem volt, de a napsütésben nem fáztunk. Ezt sem bántuk meg, tetszett. Van néhány olyan állat, amiről még sosem hallottam.

A hétvége nagyon jól sikerült, ránk fért egy kis kikapcsolódás. Mindössze azt sajnálom, hogy ennyire közel a határhoz, most nem Görögország lett a végcél.... :wink:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 jan. 20 17:23 #11211

Feltettem a webalbumomba a 2011-es toloi képeimet, bár tudom, hogy a tolos képekkel már lassan Dunát lehetne rekeszteni, de ilyenkor télen olyan jó nézegetni őket.

picasaweb.google.com/107563799473402597623/ToloiNyaralasunkEmlekei2011-https://picasaweb.google.com/1075637994 ... mlekei2011

Már neki kéne ülnöm a thassosi beszámolónak is, de mindig csak halogatom...:)

Én már két éve halogatom

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 jan. 20 14:10 #11208

Feltettem a webalbumomba a 2011-es toloi képeimet, bár tudom, hogy a tolos képekkel már lassan Dunát lehetne rekeszteni, de ilyenkor télen olyan jó nézegetni őket.

picasaweb.google.com/107563799473402597623/ToloiNyaralasunkEmlekei2011

Már neki kéne ülnöm a thassosi beszámolónak is, de mindig csak halogatom...:)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 jan. 08 18:27 #11140

Lefkadát viszont nagyon várom, mert rettentő ígéretes az eleje!! :lol:
De türelmes vagyok, tudom más dolgod van mostanság!! :P

Hát igen. :oops: :oops: :oops: :oops:
Igyekszem, de sok az egyéb munka....

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 jan. 08 18:26 #11139

És hát Kréta.... Már régóta álmom, nagyon régóta... talán idén összejön :lol:
Teljes erőmmel ezen vagyok, ... és autóval. :wink:

Mi is, de nagyon sok az útiköltség.
De egyszer be kell vállalni.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 jan. 08 17:09 #11138

Ja, és jut eszembe, jól sikerült a Barcelónás írás, olvastam.
Igazság szerint mennék oda is, ha tehetném. :lol:

Lefkadát viszont nagyon várom, mert rettentő ígéretes az eleje!! :lol:
De türelmes vagyok, tudom más dolgod van mostanság!! :P

Re: Nyaralások más helyszíneken 2013 jan. 08 17:05 #11137

De most jöjjön az olvasásba való belefeledkezés! :D

Végére értem!
Gratulálok kiváló beszámoló! Eddig is vágytam délre, most még jobban. De megmondom őszintén mostanában Kréta foglalkoztat. De a családom nem szeretne annyit autózni. A repülő meg egy kicsit más lehetőségeket adna..... :(
A beszámolód itteni linkjét szerintem tedd fel a hellasz fórumra, mert itt ezzel a pár képpel a szövegbe sokkal élvezetesebb, mint ott! :)

:oops: Csak most látom a beírásod!
Köszi a dicséretet, remélem egyszer majd gyakorlatban is hasznát veszed! Vagy bárki más hasznát veszi :wink:
Én is vágyom délre, csak most, hogy már voltam, még jobban!!
Teljesen igazad van, itt sokkal jobb, és szebb az írás, sőt sokkal élvezhetőbb is emiatt. Épp ezért tettem az indexre az itteni linket. A szomszédvárba nem akartam...de nem kicsit voltam mérges, amikor megláttam a végeredményt. :evil:

És hát Kréta.... Már régóta álmom, nagyon régóta... talán idén összejön :lol:
Teljes erőmmel ezen vagyok, ... és autóval. :wink:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 15 23:24 #11032

Elkészültem. www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=487:balazsh-barcelona-2012&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=194

Sajnos Lefkada még várat magára. De Barcelona megvan. Még pár képet szúrok be a cikkbe is, de a legjobbak látható már alul.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 15 11:32 #11028

SZia Zsuzsa!
Sejtettem, mert hiába várom csak várom :D
na akkor ide: <!-- e --><a href="mailto:marti.suveges@hotmail.com-marti.suveges@hotmail.com

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 15 10:18 #11027

Zsuzsa!Ment a cím privátba:várom :D

Nem kaptam meg!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 14 17:04 #11022

Zsuzsa!Ment a cím privátba:várom :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 14 17:00 #11021

A Carasi bor a legdrágább a világon a Tokaji borral egy árban van. Add meg a privát címed küldök fényképet Toroniról!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 14 15:50 #11020

Kedves Zsuzsa!!!

Nagyon nagy köszönet a leírásért! Már az első sorokkal kedvet csináltál Toronihoz. Mi is a tengert és a csendes helyeket kedveljük! Párom szeme vészesen csillogni kezdett a borkombinát említésénél :lol:
Igen autóval tervezzük az utat, így szabadabban tudunk mozogni.Mi is előszezonban szeretünk menni, az olcsósága és az idő miatt is.
A tömeget sem szeretjük, na meg az én napallergiám talán jobban bírja a még erőtlenebb napsütést (mármint július augusztushoz viszonyítva)
Thassos vitte eddig a pálmát nálunk.

Még 1x ezer köszönet

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 dec. 14 14:20 #11018

Kedves Márti!
Hogy ne legyen off.ide jöttem,először is küldök egy térképet www.sarti.gr/hu/terkep_sarti_sithonia_halkidiki.html - www.sarti.gr/hu/terkep_sarti_sit ... idiki.html remélem működik,miért Toroni? mert a nyugalom szigete csönd, csak mi és a tenger. Jó mi a nyugodt kajakozásért választottuk azt az öblöt a Siton félsziget végéig le tudunk menni Marathiászig, még Kalamitzi felé is bekanyarodtunk,de mint nyaralók, buvárkodok szemével is tudunk mesélni.Toroniba ha mentek az északi rész ajánlom ott kevesebb a szállás a part szebb van egy sziklafok ahol csodálatos a naplemente és azoknál a kicsi öblöknél nyugodtan buvárkodhattok. Tristinyica, Destenica öblei is csoda szépek.A déli része nyüzsisebb ott van egy nagy szálloda és nagyon sokan vannak, A Sakis Haus szállását keressétek van honlapjuk, nagyon kedves család, van egy éttermük a tulajnő a szakács Flóra asszony, nagyon házías ételeket főz, és ami a lényeg nem drága.Kocsival mentek? Megnézendő! Vourvouruo: Karidi Beac, Neos Marmaras:Porto Caras, Caras borkombinát,Nikiti: Mézgyár,Kalamitzi, Krisztina a Halott Város, Sikia /egy csodálatos hegyek között meghúzodott kisváros,Sikia Beac, Sarti. A Sarti utáni nevezetességeket ,Narancspart stb. azért nem említem mert Vourvourun kevesebb emberrel, szebbet láttok.Ja Kalamitzi búvárközpont! A Apollon Travelnél foglalhattok szállást utaztat oda busszal. A Hellasz.hu Forum.-ra érdemes ráklikkelni.Én bolond a CSÚCS CSÚCS helyet majdnem elfelejtettem Poro Kufó!!!!! Toronitól két kilómétere van. Görögország legnagyobb természetes kikötöje.Keress utána a neten.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 nov. 29 19:30 #10937

Végére értem!
Gratulálok kiváló beszámoló! Eddig is vágytam délre, most még jobban. De megmondom őszintén mostanában Kréta foglalkoztat. De a családom nem szeretne annyit autózni. A repülő meg egy kicsit más lehetőségeket adna..... :(
A beszámolód itteni linkjét szerintem tedd fel a hellasz fórumra, mert itt ezzel a pár képpel a szövegbe sokkal élvezetesebb, mint ott! :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 nov. 28 09:52 #10933

Lehet belefeledkezni... :nézze .......... :D

Én szó szerint belefeledkeztem. Még 8 előtt (mikor e-mail olvastam és pamag megírta nekem külön is) kinyomtattam, mind a 19 oldalt. S csak most, mikor a fórumra is ránézek, akkor kapcsolok, hogy ott van a nyomtatóban. Mentségemre szól, hogy közben dolgozom. :)

Köszönjük a beszámolót!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 nov. 27 22:51 #10932

Jelentem, nemsokára küldök Nektek olvasnivalót!
Igaz, hogy még a tavalyi, de végre elkészül. Tolo, és a Peloponnészosz néhány gyöngyszeméről, képekkel.
Szerintem ennek is lesz némi kedélyjavító hatása, így ősszel. :wink:
............................

Megérkezett!

Beszámoló:
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=490:tolo-es-egy-kis-peloponneszosz-melinda-2011&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194

Lehet belefeledkezni... :nézze .......... :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 nov. 07 08:01 #10852

Milyen unalmas is lenne az élet, ha minden simán menne!?!Igaz, Pamag?

Jaja, bizony :lol:

De még az első pihenőnél sz.rba léptem a parkolóban... törölgettem, törölgettem, aztán rájöttem, hogy nem sár, mert más szaga van :wink: - tehát szerencsénknek kellett lenni... de hogy ez mikor és miben jelentkezett ? :roll: Biztos az volt a szerencse, hogy finom volt a reggeli :lol:

Mi egyszer gomba szedés közben jártunk így. Beültünk az autóba. Fertelmes büdös volt, de annak tudtuk be, hogy birka farmok vannak a közelbe. Aztán megsokaltuk, és szemmel vételeztük a sáros cipőmet. Repült ám az ablakon messzire a cipőm...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 23 14:34 #10832

Jelentem, nemsokára küldök Nektek olvasnivalót!
Igaz, hogy még a tavalyi, de végre elkészül. Tolo, és a Peloponnészosz néhány gyöngyszeméről, képekkel.
Szerintem ennek is lesz némi kedélyjavító hatása, így ősszel. :wink:

Gidamaciéra is kíváncsi lennék, mert egész biztos, hogy más-más helyeken jártunk! :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 21 18:18 #10826

Szivesen, csak egy kis türelmet kérek, de nagyon igyekszem

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 20 22:41 #10824

................. Tolo nagyon szép - és bár sajgott egy kicsit a szívünk Thassosért, mindenkinek csak ajánlani tudom, ...........

Ugye mesélsz róla? lécciiiii !
Aztán legközelebb majd Thassosról is persze :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 19 13:35 #10823

Sziasztok!
Még szeptember elején keseregtem Nektek, hogy helyhiány miatt lemaradtam az utolsó thassosi útról :cry: - pedig nagyon rákészültünk. Így aztán elmentünk Tolora - ha ló nincs jó a szamár is alapon - . (Bocsánat Tolotól és Tolo rajongóktól.) :roll: Tolo nagyon szép - és bár sajgott egy kicsit a szívünk Thassosért, mindenkinek csak ajánlani tudom, különös tekintettel a hydrai fak.kirándulásra. Arról nem is beszélve, hogy helyi közlekedéssel el lehet jutni Athébe, Epidavroszba, Mükénébe, a Tirünszi várhoz, Napflionba. Szóval min. két hét kell. Jó a partja és jók az éttermek is. Ha valaki odakészül jövőre, szivesen segítek amiben tudok.
Jövőre résen leszek és mindenképpen Thassos lesz az uticél, üdv. mindenkinek

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 14 19:29 #10812

De még az első pihenőnél sz.rba léptem a parkolóban... törölgettem, törölgettem, aztán rájöttem, hogy nem sár, mert más szaga van :wink: - tehát szerencsénknek kellett lenni... de hogy ez mikor és miben jelentkezett ? :roll: Biztos az volt a szerencse, hogy finom volt a reggeli :lol:

Lehet, és az is hogy szerencsésen hazaérkeztetek.
Mi egyszer Sirokon egy motorostalálkozón sz..ba állítottuk a sátrat, olyan sietősen, mert hát menni kellett bulizni. Csak 2 nap múlva vettük észre , amikor csomagoltuk vissza a sátrat. Amúgy minden rendben volt. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 okt. 14 11:26 #10811

Oldalmegjelenítési idő: 0.520 másodperc