Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 10 15:28 #14931

Erdélyben jártunk:
Torockó:

Torockó a Székelykő felől:

Szállásunk ablaka:

Itt aludtunk: www.szekelyfoldiinfo.ro/Menu/Szallashelyek/torocko-szallas-agi_vendeghaz-torocko-hotelek-villak-panziok.html

Gyerekkorom óta nem jártam Erdélyben. Gyönyörű tájak, kedves emberek. Most 4 napot tölthettünk el ezen a csodás vidéken. Sajog a szívem, hogy 100 éve ez még mind Magyarország volt most pedig másé :-(
De már tervezzük a következő utunkat. Jövőre visszatérünk :-)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 08 14:33 #14923

Kaptam egy SMS-t pamagtól:

Most Pamporovo tv torony 2019 m Panorama büfé. Minden rendben.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 06 08:00 #14913

Ági!
Megfogott még így is, hogy vihar volt, hogy ember magas hullámok néha...de tudtunk búvárkodni és nagyokat sétálni. Igen a Hotel Ucka lett vágyam tárgya :lol:
Itt van a friss kisbabás anyuka látom :wink: alszik Lilla ????

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 06 06:48 #14912

Pamag el...én haza...Megjöttünk Krk-ről...hááát azt hiszem ezt is imádni fogom :lol:
Itt pár kép, ha valakit érdekel:
krk.suvimarta.fotoalbum.hu/ - krk.suvimarta.fotoalbum.hu/

Látom itt is olykor viharos volt az idő. De gyönyörű felvételeket készítettetek.
Az ilyen hangulathoz épp ez az idő a stílusos.
Sajnáltam a magányos régi szállodát. Ódon épületek, vad part, hol romantikus, nosztalgiás sétákat tettetek.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 05 20:53 #14911

Pamag el...én haza...Megjöttünk Krk-ről...hááát azt hiszem ezt is imádni fogom :lol:
Itt pár kép, ha valakit érdekel:
krk.suvimarta.fotoalbum.hu/ - krk.suvimarta.fotoalbum.hu/

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 aug. 23 15:57 #14814

11 napot számolok az indulásunkig. :D
De nem teljesen idegen a görög történelemtől, a görög mitológiától a tervezett úticélunk, Bulgária. Csak éppen nem Thassos.
A történelem hajnalán Thrákia a Dunától (sok kutató szerint a Kárpátok vonalától) az Égei-tengerig húzódó hatalmas ország volt. Sőt az északi szigeteken - Thassoson, Samothrakin - is thrákok laktak, mielőtt a görögök kirajzottak volna mindenüvé a Földközi-tenger térségében.
(De azért a végén Thassosra is megyünk egy kicsit, kiáztatni az elfáradt tagjainkat :D )

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 júl. 19 14:50 #14602

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 júl. 13 08:30 #14577

Bocsika, köszönjük a képeket! Igazán jók és tényleg kedvcsináló összeállítás!!!!! A beszámolót is várom. :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 júl. 12 19:06 #14576

Köszi Pamag :)

Nagyon jó képsor, rengeteg a látnivaló, jók a fotók. Szerintem rodoszi hívogatónak is megfelelne :D
Bocsika köszönöm.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 júl. 12 11:06 #14575

Megérkeztek Bocsika rodoszi képei :D

Fotóalbum / Tagok képei

www.thasos.hu/index.php/fotoalbumok/tagok-kepei/category/224-bocsika-kepei-2014-rodosz - www.thasos.hu/index.php/fotoalbu ... 014-rodosz

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 jún. 02 18:03 #14341

Egy kis bevásárló kiruccanás lengyel földre:

picasaweb.google.com/pamag0716/2014RzeszowEsPrzemysl#-https://picasaweb.google.com/pamag0716/ ... sPrzemysl#

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 máj. 21 22:40 #14270

Dunántúl közepe, Dég, Festetich-kastély

melléklet nem található

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->DSCF3505.jpg<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 27 23:11 #14166

Ott van Mükéné Epidaurus az Argosi piramis az argolisi piramisokLigurio falutól nyugatra az Arachnaion-hegy lábánál találhatók 1997-ben vizsgálták meg az épitmény életkorát az eredmén meglepte a szakembereket a piramisok legalább 4700 évesel voltak!! Izgalmas ugye?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 27 21:54 #14165

Zsuzsa,
áttam Verginát, tényleg csodaszép lehet, a Chalkidikire egyszer még emiatt mennünk kell. Most idén egyébként a Peloponnészosz lett volna megint tervben, pontosabban Korinthosz környéke, ott is van jó pár régészeti látnivaló, de majd legközelebb.Nagy szívfájdalmam még, hogy nem láttam a Delpohi jósdát, hazafelé Toloból akartuk megnézni 3 éve, de valamiért nem mentünk arra, szóval azt tuti pótolnom kell a legközelebbi utunk során. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 27 21:19 #14164

Zsuzsa nagyon köszönöm, aranyos vagy! :)
Tudod, idén jobb dolgunk is lesz a nyaralásnál, de jövőre vagy utána biztosan számitásba veszem ezeket. Mennyi mindent nem láttam még! :) Ha a Picúr majd jöhet velünk, vele tuti megint Thassosra megyünk vissza, aztán egyszer kettecskén még mindenképp néznénk valami új helyet. :)

Tudom, és örülök neki azért küldtem,benne van Vergina a top 15.-be, azt feltétlen látnod kell, én nem vagyok a régészet bolondja, de amit ott fogsz látni!!!!!!!! You Tube-n keresgélj rá.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 27 18:46 #14163

Zsuzsa nagyon köszönöm, aranyos vagy! :)
Tudod, idén jobb dolgunk is lesz a nyaralásnál, de jövőre vagy utána biztosan számitásba veszem ezeket. Mennyi mindent nem láttam még! :) Ha a Picúr majd jöhet velünk, vele tuti megint Thassosra megyünk vissza, aztán egyszer kettecskén még mindenképp néznénk valami új helyet. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 27 13:08 #14161

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 05 06:27 #14063

Köszönöm a tippeket, majd ha lesz kicsi időm jobban ráfekszem a dologra (mondjuk talán utazás előtt 1 héttel érek rá , mert 1 hónap múlva vizsga) :( kicsit be vagyok.....

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 02 12:09 #14060

Mutatnék valamit, fogalmam sincs hallottatok-e róla, vagy sem. A mi városunknak nagy dolog, és most már tudom mondani, miért érdemes felkeresni. Mondjuk egy kirándulás erejéig.
A kiállítást még nem láttuk, de azt mondják nagyon megéri, és ez nem egy szokványos múzeum. A videót külön a figyelmetekbe ajánlom, igaz korántsem annyira élvezetes, mint élőben, nagyban.

hatvanonline.hu/hir/Muzeum_es_elmenykozpont_egyben/0/6/5878 - hatvanonline.hu/hir/Muzeum_es_el ... n/0/6/5878

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 01 12:32 #14045

Vergina után induljatok tovább Vermio és Paiko hegyeket kettészeli az Aliákmonosz folyó ott találtok egy kolostort Timiolu Prodromon nevüt. 12 szerzetes lakja, édes kis ékszerdoboz, szépségben vetekszik bármelyik Meteora kolostorral.Utána irány Edessa a vízesések városahát az maga a csoda, négy öt kisebb folyocska vízesés formájában zubog keresztül a városon,egyesül kettő majd egy hatalmas vízesésé, rohangáltunk ide oda, alábujtunk a zuhatag alá ,le föl szaladgáltunk honnan tudjuk ugy fényképezni hogy ne legyen vizes az objektiv, a szivárvány is rajta legyen a képen.MI Sartiból indultun reggel 7-kor este 7-re már Toroniba voltunk. Szállás utközbe biztos találtok.Verginán sok volt! Érdemes szerdán megtenni a kirándulász mert fél 10 és 10 óra körül van ott a magyar csoport és biztos csatlakozhattok hozzájuk. Verginai kiállitás belépődija 8Euró nyugdijasoknak 4 E. a magyar nyelvü könyv is 4 E.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 ápr. 01 12:07 #14044

Ajánlom Verginát, II. Filiposz doms sirját, én sok mindent láttam eddig Görögországból, de ilyen csodálatos régészeti kiállitást még sosem! A feltárt sírkamrák előtt megtekintheted mit találtak a sírba, csodálatos megmunkált arany tárgyakat / az ötvösök nem tudják hogy készülhettek a diadémon lévő virágok bibéi/ elefántcsont miniatür szobrocskák aminek elkészítése szintén rejtély , egy festményt amit térben ábrázolták, ezt a technikát Michelangelo alkalmazta előszőr / ugy tudtuk/ láthatsz egy képet amin Szűz Mária képmását véled felfedezni ahogy a középkori festményeken ábrázolják,és ha belegondolunk hogy Kr.e 320-240-ig keletkezett a Sir Domb !?Ezeket a csodákat a domb alatt kellemes hűvősbe járhatod be. Nekünk szerencsénk volt mert egy magyarul jól beszélő régész tartott vezetést, és magyarul megjelent könyvet is sikerült venni. A közelbe felkereshetitek a régi makedon állam fővárosát Pellát, a felszini romokat.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 márc. 31 21:43 #14042

Én azért a mi platamonasi szállásunkat nem ajánlanám.
Az nagyon gáz volt. Illetve amit foglaltam az nem, csak ahol aludni kellett. A foglalást elfogadták mikor érkeztünk megvendégeltek, majd átvittek a szomszédba.

Kell lenni ott jónak is :)
Anett Tours - ők kizárólag ezzel a két településsel foglalkoznak, mert ott laknak. (A férj görög.) Még ha esetleg nem is náluk, de talán segítenek jó szállást találni.
Az az igazság, minden közzétett hirdetésből le kell vonni a reklám mértékét.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 márc. 31 21:36 #14041

Én azért a mi platamonasi szállásunkat nem ajánlanám.
Az nagyon gáz volt. Illetve amit foglaltam az nem, csak ahol aludni kellett. A foglalást elfogadták mikor érkeztünk megvendégeltek, majd átvittek a szomszédba.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 márc. 31 16:41 #14033

Csatlakozom a Platamonas-Nei Pori ötlethez.
Ott legalább nem sivár lapos a part.

2004-ben (asszem) Paralián foglaltunk tranzitszállást, de sikerült kicsit eltévedni és már előbb lementünk az autópályáról a part felé (aztán persze vissza kellett menni). Látványra hasonló volt, mint Paralia, kisebb nyüzsgéssel.

A Paralia-szintű turistagyáraknak azt az előnyét látom, hogy ott könnyebb beszerezni bármi vásárolnivalót és könnyebb találni tranzitszállást.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 márc. 31 15:38 #14032

Mi Platamonasnál a Maxim Hotelnél szálltunk meg / ahogy elhagytátok a Platamonásznál a nagy kanyart felül van a vár és mentek Athén felé jobb kéz felé van / azért volt jó mert ahogy a Balázs mondta a Meteorák elérhetők na utközbe még a Tempy völgye mint látnivaló, és gyalog le lehet menni a tengerpartra fürödni.A szobákból a napfelkelte valami csodás.

Oldalmegjelenítési idő: 0.339 másodperc