Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 02 07:44 #15926

Bocsika, tényleg csodaszép ez a szálloda, hiper-szupernek néz ki, tuti jól fogjátok ott magatokat érezni! :)

Kiflic, akkor Nálatok most Horvátország a soros? Mi is filoztunk rajta mert ugye közelebb lenne, mint Görögország, a gyerek miatt, de a párom azt mondta, hogy utána akkor tuti azt hallgatná egy évig, hogy miért is nem inkább Thassosra mentünk. :) Mi még csak az Isztrián jártunk, délebbre nem, bevallom, nekem Horvátország drága. De majd hozol sok-sok képet. :)
Akárcsak Balázs, Delphoiról. :)

Horvátország drágább, az tuti. Nektek még nincs is annyira közel, mint a dunántúliaknak...

Kép Delphoiról??? Na majd meglátjuk. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 20:28 #15920

Bocsika, tényleg csodaszép ez a szálloda, hiper-szupernek néz ki, tuti jól fogjátok ott magatokat érezni! :)

Kiflic, akkor Nálatok most Horvátország a soros? Mi is filoztunk rajta mert ugye közelebb lenne, mint Görögország, a gyerek miatt, de a párom azt mondta, hogy utána akkor tuti azt hallgatná egy évig, hogy miért is nem inkább Thassosra mentünk. :) Mi még csak az Isztrián jártunk, délebbre nem, bevallom, nekem Horvátország drága. De majd hozol sok-sok képet. :)
Akárcsak Balázs, Delphoiról. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 19:23 #15916

Mire gondolsz Balázs?

Arra, hogy szombat este nem-e volt nagy dugó a határon, és a fizetőkapuknál.
Tudod török, bolgár, ..... vendégmunkások.Általában szombaton szokta szajkózni a rádió, hogy 2-3 óra várakozás van Röszkén. Vasárnap estére ez le szokott csengeni. Ezért mentünk mi eddig mindig vasárnap esti indulással.
De lehet, hogy Tompai kerülő lesz belőle...... Ásotthalmot úgysem érjük nyitva.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 14:11 #15911

Bocsika,nagyon szép helyre mentek! :)

Kialakult a mi nyári menetrendünk is :) Hvar sziget,Jelsa lesz a cél,6 éjszakára :) Kifelé menet megállunk Balatonlellén fürdeni és egyet aludni.Hazafelé pedig megnézzük Dubrovnikot,majd Bosznián keresztül jövünk haza.Mostarban foglaltam egy éjszakára szállást :) Volt már arrafelé valamelyikötök?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 14:03 #15910

Pamag!!
Nem ebben voltunk.Az Pomoriében volt ez meg a Naposparton ismerkedek vele.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 14:01 #15909

Mire gondolsz Balázs?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 13:59 #15908

Mire gondolsz?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 13:49 #15906

Bocsika!

És a szombat esti indulással nem volt gond???
Én 8 óra környékére tervezem, tehát 10 körül talán el is indulunk...... :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 13:25 #15904

Balázs!
Köszönöm a gondolataid. A mami biztosan megvolt elégedve a tavaly előtti nyaralásra és megunta Görögországot mondjuk már megértem hiszen 23-szor volt.Tavaly ugye már nem akart most meg látta a helyzetünk így ez lett a megoldás. Mi is 20.-án este indulunk úgy 7 óra felé.Két éve is így volt és dél felé kint voltunk.Gondolom most is így teszünk.Na szóval szervezkedek én is.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 12:44 #15901

Összeállt a mi programunk is.

06.20-án, szombaton este indulunk. Remélem nem szívunk nagyot a határokon (és a kapuknál)
Tervek szerint 21-én kora délután megérkezünk Delfoiba. Ha így lesz, akkor megnézzük a megnézendőket, majd alszunk egyet. Itt foglaltam szállás: www.ariondelphihotel.com/delphi/index.html - www.ariondelphihotel.com/delphi/index.html
22-én reggel indulunk Killinibe a komphoz. Ha nem sikerül vasárnap megnézni a tervezettet, akkor az indulás pár órával természetesen elhalasztódik.
2 hétig Zakynthoson leszünk.
07.06-án reggel indulunk haza. Útközben megnézzük Vergia-t, majd este alszunk egyet itt: achillionhotel.com.gr/en_achillion.html - achillionhotel.com.gr/en_achillion.html
Ezek után 7-én reggel indulunk és estére már haza is érkezünk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 12:34 #15900

Sziasztok!
Tegnap ünnepeltük a születésnapomat ! A mami ajándéka: www.victoriapalace-bg.net/ - www.victoriapalace-bg.net/
Na szóval az idén sem maradunk itthon.
Juni 21-től 7 nap. :örül:

Ez igen!

Ha hiszed, ha nem a köszöntő soraim után leírtam, hogy kívánom, hogy nyaralást kapj ajándékba, de kitöröltem, hogy ne fájdítsam a szíved, vagy nehogy rosszat gondolj.....
Erre mit kaptál?
:örül: :örül: :örül:

Együtt fogunk nyaralni, mi is akkor leszünk, csak egy kicsit délebbre.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 12:06 #15899

Sziasztok!
Tegnap ünnepeltük a születésnapomat ! A mami ajándéka: www.victoriapalace-bg.net/ - www.victoriapalace-bg.net/

Ez az, ahol voltatok múltkor?
Jaj de jó!
:taps:.. :vigyor:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 jún. 01 10:08 #15898

Sziasztok!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 máj. 22 00:25 #15849

Voltunk a szokásos lengyelországi kirándulásunkon.
Egy minimális beszámolót írtam róla. Nem sok, mert három teljes nap volt mindössze (plusz az út).

Élménybeszámolók / Egyéb beszámolók:
www.thasos.hu/index.php/elmenybeszamolo/egyeb-elmenybeszamolok/605-sor-vodka-tejkaramella-meg-egy-kis-tortenelem - www.thasos.hu/index.php/elmenybe ... tortenelem

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 29 10:51 #15758

Köszönöm a segítséget, nagyon vakegér vagyok.

Megpróbáltam, de nagyon nagy felbontásúak a képeim, így nem tudom feltölteni. Most pedig nincs időm kicsinyítgetni. De megígérem, hogy ha visszajövünk Thassosról - holnap este indulunk egy hétre :D -, küldök töltök fel képeket.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 29 09:55 #15757

Zsuzsa!
Köszönöm a felajánlást, most nem élnék vele. Prosi és térkép már nekünk is van.

Anna!
Köszönöm a biztatást és a javaslatokat. Megfogadjuk.

Kép feltétel:
Az Előnézet és Elküld gomb alatt van két fül. Neked a Csatolmányra kell kattintanod. Ott a Tallózás gombbal kiválasztod a gépedről a feltölteni kívánt képet, majd az Állomány hozzáadásával csatolod.
Ezután lesz egy Feltöltött csatolmányok meződ is, ahol a fájlnév alatt még rá kell kattintani a Beszúrás hozzászólásba gombra. A beszúrás előtt akár magyarázatot is fűzhetsz a képhez.
A beszúrás gomb hatására beíródik a hozzászólásba egy ilyen: [ attachment=0 ]P1060528_k.jpg[ /attachment ], közepén a csatolt fájlnévvel.

<!-- ia0 -->P1060528_k.jpg<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 28 13:52 #15756

Balázs!

Jó választás!

2007-ben voltunk, csodálatos hely. Amit javasolnék, hogy a kékbarlangokhoz ne nagy hajóval menjetek. Lehet bérelni kis motorcsónakot vezetővel együtt. Így be tud vinni a barlang belsejébe.

A Navagiohoz szintén egy kisebb hajóval mentünk. Jó fej volt a kapitány, mert megkérdezte mennyi időt akarunk maradni.

Teknőc nézéshez nagyon korán kell lemenni, és ha leengednek a természetvédők a partra látod is ahogy futnak. Minket nem engedtek le, csak a nyomokat láttuk.

Tennék fel képet, de nem találom hogyan...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 28 13:14 #15755

Balázs!
Van kettő prosim Zakynthosról térkép is van benne ugorj be érte a Lukács gy. u.13 ban lakunk, ha erre jársz beszólsz telefonon és leviszem.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 28 10:24 #15754

Eldőlt! :örül: :örül: :örül:

Nem pont az eredeti tervek szerint, de Zakynthos a cél.
Egyéb programok miatt 1 héttel korábban indulunk, mint szoktunk. Vagyis nem június utolsó vasárnapján indulunk, hanem egy héttel előbb, június 21-én.
Szállás júni. 22-től van foglalva itt: www.amboulabeach.com/index.htm - www.amboulabeach.com/index.htm
11 napot a The Boats apartmanban leszünk az első emeleten, és 3 napot a többszintes apartman előtti kis ház egyik apartmanjában. Valami félreértés volt a levelezések alatt, és csak így tudta megoldani a tulajdonos. Először mikor írtunk azt válaszolta a tulaj, hogy van szabad hely, majd mikor azt írtuk, hogy jó akkor foglalnánk, már nem volt. De szerencsére megtaláltuk a megoldást. Egyébként a tripadvisor-on is csak pozitív dolgokat írnak a tulajdonos hölgyről. www.tripadvisor.co.hu/Hotel_Review-g663507-d1493811-Reviews-Amboula_Beach_Apartments-Tragaki_Zakynthos_Ionian_Islands.html - www.tripadvisor.co.hu/Hotel_Revi ... lands.html

A szállás előleg is elment már, szóval a centit el lehet kezdeni vágni. 54 nap és indulunk. (ilyen későn még egyszer sem tisztázódott a nyaralás helyszíne...)
Illetve el lehet kezdeni nagyobb intenzitással az információ gyűjtést. :)
Már pár oldalt összeszedtem, de ha valakinek van olyan anyaga, ami átküldhető, azt szívesen fogadom. ;)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 17 10:53 #15720

Honey!
Azt tudjuk, hogy Nektek tetszett Zakhyntos. Zsuzsa is elolvasta a beszámolódat, és azt mondta menjünk oda, pedig addig nem vágyott Zakynthosra, mert mindenhol a Navagio öblöt látta......

De nem tudjuk még mi lesz, valahogy nem akar összejönni semmi az időpontokkal sem. Lehet, hogy 14 nap helyett is kevesebbet tudunk csak ott tölteni. Pedig én még 1 plusz éjszakával meg is akartam toldani, hogy megnézzük hazafele Delphi-t is.

Remélem azért alakul valami.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 16 21:08 #15717

Zakynthos nekünk tetszett. Nagyon szép sziget és hihetetlenül kék a tenger. Én még visszamennék egyszer (többször). Sokan degradálják a szigetet, mert elsődleges turistacélpontja Görögországnak annak minden árnyoldalával együtt. Mi jobban éreztük magunkat Zakynthoson, mint Kefalónián.
:) ( a kép hibáit ne nézzétek, de legalább ebből is látszik, h nem photoshop...)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 14 15:43 #15714

Sajnos mi sem tudunk semmit sem nincs munka így a nyaralás a legutolsó amin gondolkodunk.Ugyan a fiam meghívott a hajójára ,de nagyon sok a plusz költség ami oda kell,úgy nem szeretnék menni hogy nagyon keljen spórolni. :(

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 14 12:35 #15713

Egy kicsit erős áremelkedést írsz. Bár nem nagyon ismerem a booking foglalást. De kicsit furcsálom, hogy 20 Eurós különbség legyen. Ami emelkedés nálunk is történt az max 5 Euró/éjszaka. De az is előfordul hogy csökkenve kapja a vendég a végárat, mert épp úgy jönnek ki a napok a lekérésnél hogy jól töltődtek, így tudja a katalógus ár alatt adni a szállásadó.
Lehet, hogy lakást tipus miatt látsz most más árat.

Ahogy én tudom, hogy mi hogyan dolgozunk a bookinggal. Amikor marad olyan dátumom, hogy nehezen tudom tölteni, akkor szólok a szállásadónak, hogy most megjelentheti a bookingján. Tehát, amit ott láttok, nem mindig a teljes valóság. Nem tud az lenni. A szállásadónak nem teljes érdeke az a szolgáltatás, mert hatalmas nyereséget a szolgáltató vesz le, és a kicsi marad a szállásnak. Ezért azt teszik, hogy a nehezen kiadható dátumokat jelentetik meg, vagy a nehezen kiadható szobákat.
Értitek hogyan alkalmazzák? Tehát lehet hogy később abban az időpontban megint megjelenik majd egy olcsóbb, amit most nem mondanak. De ez vagy, vagy...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 13 20:49 #15712

Már mindenki tudja, hogy hova megy idén???
Nálunk ilyen még nem volt mint most.
A célpont már majdnem biztos, hogy Zakynthos. Előtte néztem Pelion félszigetet is. Sőt egy darabig úgy volt, hogy ismét Kefalonia lesz, mert jönnének az ismerősök is, de végülis nem jönnek.
De még nincs szállásunk. Már vagy 10 ajánlatunk van, de vagy nagyon drágák, vagy nagyon gagyi. Volt egy ami tetszett. Múlt héten még 62 Euró volt az ára az online foglalásnál, de nem foglaltam, hanem írtam nekik e-mailt. Erre most már 82 Euró lett online és az e-mail-re sem válaszoltak... :(
Lehet, hogy csak elindulunk a végén?
A megszokott június utolsó vasárnapi induló időpont is lehet csúszik 1 nappal, mert egy esküvő van szombaton (még gondolkodunk a részvételen), azután pedig vasárnap nem biztos, hogy szerencsés lenne elindulni.

Egy út viszont már biztos, mert a repülőjegy már a pontokból megvan és a szállás is lefoglalva.
Augusztus 15-22. Egyiptom, Hurghada, kettesben a Zsuzsával......Aug. 12-én lesz a 20 éves házassági évfordulónk. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 13 07:33 #15708

Jövőre az Apollon tervez oda utat.

Közben eszembe jutott nekik ÉVia szigete, hol van segítség részükre.
Arra gondoltam, hogy ha már elmennek Volosig, akkor most az idén menjenek Éviára. Ezáltal egy kis gyakorlatot szereznek a hosszabb útvonalban é egy új hely megismerésében. És ha ez meg van, akkor jövőre lehet Skiáthosz is.

Látod Pamag, én erre a sünre nem is gondoltam... Az nem tud változni, mert az a tengerből természetes élete ott ahol van. Kiírtani nem nem lehet. Nem is lehet és nem is szabad. És a partszakasz légimegnézése is néha csalóka lehet. Emlékszem, mikor elsőként láttam hajóról Limenária parszakaszát. Hatalmas 3k hosszú homokos partot láttam, és nem értettem miért nem járnak oda fürödni csak kevesen.
Mert a parton a vízbemenetelnél csúszós , bötykös köves, mit lábat vágnak, és teli vannak sünökkel.
Ott is vannak szenzációs homokos partok, de igen, ha az ember úgy fogja ki hogy épp közvetlen a nem jó partszakasznál lakik, akkor hosszú sétát kell tennie.

Más. Néztem Hioson a húsvétot.
Mint legszebb, legizgalmasabb és leglátványosabb húsvétként Hiosz, Kerkira azaz Korfu, és Kalama-t
mondták. A leg-leg-leg-et Hios kapta a nemzetközi véleményben is.
Hios- Vrondádes. Mi is ott laktunk az ősszel Ágios Markos templomtól 200 métere.
Rakéto polemo, azaz rakéta háborút onnan kezdik az Eritiani templom felé, onnan meg az Agio Markóhoz. Teljes háborús felállásban vannak a résztvevők a templomban, úgy mintha egy vár erődjében lennek. És onnan kezdődik a bombázás az egyik templomból a másikba.
Ahogy egész évben nincs turizmusa a szigetnek, ez a csata fél török országot, és a fél világot odavonzza.
Az idén egy repülőről készítetek légi felvételt is, miből részletet mutatott a híradó.
Leírhatatlan szépségű látvány lehetett. mondtuk Pánossal, ha ott lettünk volna épp a két templom közt latunk volna. Mutatták a tulipános völgyeket is. A masztiha fás falvak völgyeiben magas zöld pázsit lengedezett és mindenhol a piros vadtulipán. Ősz végén mikor voltunk, akkor is mesés volt minden. De most lehetett a legcsodálatosabb a sziget, mikor természet legszebb arcát mutatója.
Magától a rakétaháborútól félek. És fel nem fogom, hogy nem sérülnek meg a résztvevők, és hogy nem gyulladnak ki a házak hol történik ez az egész tüzeskedés. Sem tűz sem sérülés nem keletkezett. A látvány viszont tényleg mesés lehet.

Oldalmegjelenítési idő: 0.570 másodperc