Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 márc. 03 13:07 #16964

Ági!
Köszönöm jelentkezem.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 26 07:46 #16947

Katám egy este egy térképpel és egy tollal a kezedbe skypézünk. Előtte hívsz, hogy be legyek kapcsolva.
Csodálatos lesz!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 25 17:12 #16946

Viksó nagyon aranyos vagy ,de sajnos nem megy,amióta a gyerek kis gimnazista komolyabbak az elképzelései és az évzárón ott akar lenni ami mindig 20.-án van így előbb nem mehetünk, pedig mi mindig így jártunk.A férjemnek meg július első hétvégéje egy nagyon fix időpont a munkájában így tovább sem maradhatunk. :( De én már ennek is nagyon örülök.Igazán pedig az a 11-12 napos nyaralásokat szerettem. :oops:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 24 20:02 #16943

Kedves fórumozók!
Az idén sajnos újra nem Thasos az ulticél! :(

Az idei ulticél úgy néz ki,hogy Kréta ott is Rethymnon . :D Ha van valakinek használható információja szívesen fogadom. Atrium hotel.

Ági!!! A te szíved csücske de biztosan van hasznos információd. Ugyan csak egy hét de jó lesz újra Görögországban :örül:

Igaz, hogy én elég régen, 2002-ben voltam Krétán Hania városban 2 hétre. De nekem Kréta egy életérzésnek maradt meg. Annyi érdekes látnivalóra szerveznek, hogy csak a pénztárca szab határt. Például Santoríni kirándulás, vagy a rozsaszin tengeröböl. Jó a buszos közlekedés. Speciális ételre nem emlékszem, a hal nekem ott is hal :)

Szóval bocsika csak azért szóltam hozzá a remek nyaralási tippedhez, hogy hátha megoldható a 2 hét. :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 23 15:15 #16929

Kedves fórumozók!
Az idén sajnos újra nem Thasos az ulticél! :(

Az idei ulticél úgy néz ki,hogy Kréta ott is Rethymnon . :D Ha van valakinek használható információja szívesen fogadom. Atrium hotel.

Ági!!! A te szíved csücske de biztosan van hasznos információd. Ugyan csak egy hét de jó lesz újra Görögországban :örül:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 04 13:47 #16856

Szívemből szóltál, Ági! Szerintem bárhol legyen is az ember, nem az számít, hogy hol van, hanem hogyan éli meg a csodákat. Mindenütt ott van a szépség, csak nyitott szemmel és szívvel kell járjunk. Egyébként amikor átlépjük a görög határt én mindig úgy érzem, mintha hazajöttem volna. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 04 12:22 #16854

Gyerekek, nincs nap, hogy ne mondanám, és ne hinném.
Ez az ország oly szép bármelyik csücskében, hogy én magam sem értem hogy férhet meg ennyi szép csoda egy helyen.
Nincs párja Görögországnak.
Az egész föld gyönyörű, bár kevés helyen jártam, ezt is hiszem.
De mitől lesz még szebb egy ország vagy egy terület?
A múlt kézzel fogható maradványától, és hogy a természetet meghagyjuk, érvényesülni. Ehhez kellenek az adott területen élő emberek. Egy hely szép, ha az emberei is szépek. És ez az ország több mint csodálatos. kívánom, bár lehetne még egy életünk, erőnk, lábunk, hogy még több helyet bejárjunk, még több élményt éljünk a görög emberekkel.
Mi most nem voltunk csak a sziget és Thesszaloniki közt. Egy hét telis teli szebbnél szebb élményekkel, pedig nem kirándulni voltunk.
Annyit mondhatok, szerencsések azok, kik ide tudnak utazni, hogy ha csak egy pillanatra is görögként éljenek. Akik tudják, tegyék, hogy jöjjenek ebbe az országba. Mindegy hová. Ha kis időre, kicsire...Gazdagságot, napfényt és mosolyt visznek majd haza.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 03 07:40 #16847

Thesszaloniki
Vergina /kétszer/ életem legnagyobb régészeti élménye hála a Sartiból induló idegenvezetőnek Beának,
Knosszoszi palota
Daphni kolostor /a háromból csak ez az egy/
Korfu
Akropolis
Meteorák/ ötször/nagy a rokonság és a baráti társaság!
Santorini
A szigetekre már nem hiszem hogy megyünk, Karpathos lesz az utolsó /talán még nem uralja az idegenforgalom majd meglátom/ marad a szárazföld látnivalói és a NAGYON SZERETNÉM Samortaki!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 02 22:18 #16846

A fb.találtam: utazom.com/gorogorszag/gorogorszag-latvaloi/gorogorszag-top-15-os-latnivalo-listaja-https://utazom.com/gorogorszag/gorogors ... lo-listaja

Hát a szigetekre nem megyünk. Repülővel pláne nem :wink:
De megvolt:
Monemvaszia
Thesszaloniki (kutyafuttában)
Olympia
Delphoi
Athén - kétszer is
Zakynthosz (kutyafuttában - csak egy hajóút a kikötővárosba)
Meteorák - kétszer is

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 02 20:36 #16844

A fb.találtam: utazom.com/gorogorszag/gorogorszag-latvaloi/gorogorszag-top-15-os-latnivalo-listaja-https://utazom.com/gorogorszag/gorogors ... lo-listaja

Nekünk több mint felel már kipipálva. ;)
Hátra van még: 1,5,6,7,9,15 és a +1
Ebből talán legközelebbi a 15. Monemvasia, mivel Peloponesost már régóta nézegetem. Idén sajnos a nyaralással tölthető szűkös idő miatt elmarad.
Santorini, Symi, Mykonos pedig valószínűleg majd akkor, ha kettesben repülőzünk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 02 15:17 #16842

Zsuzsa köszönöm ezt a kis kitérőt. Ha lenne még egy életem akkor is Görögországot választanám. Nincs nap, szó, hogy valami ne emlékeztetne rá. Hálás vagyok a sorsnak, hogy :wink: odavetett, és ott tart.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 01 22:54 #16841

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 01 19:36 #16840

Étteremben most nem voltunk,de nézegettem Jelsában,szerintem drágább,mint Görögországban,meg nincsenek olyan jó kaják...a görögöknél azt szeretem hogyha le akarsz ülni órákig enni,akkor megteheted,de ha pár perc alatt akarsz valami elvihetöt-azt is lehet.Nekem ez a 3 éves kukackámmal fö szempont :) horvátoknál inkább csak az órákra leülös verzió van
Én Skala Potámia és Jelsa között vacilálok,meglátjuk :)
Esetleg még megnézheted az adriatic.hu-n is,spliti cég,de beszélnek magyarul,már foglaltam régebben náluk is.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 01 18:06 #16839

Köszönöm Kiflic, aranyos vagy, nézegetni fogom!
Fogalmam sincs egyelőre mi legyen - hogyan olcsóbb, merre, benzin, szállás, étkezés stb...egyelőre csak meg vagyok kattanva, hogy legalább a tengert lássam, mert jövőre tuti kimarad minden.
De természetesen Görögországhoz húz a szivem, ha minden kötél szakad, akkor oda fogok nézni valami last minutot, ha létezik ilyen. :)

Horvátországban egyébként ha étteremben kajálsz az is nagyon húzós? Mi is félpanzióval voltunk anno, igy erről nincs tapasztalatom. Max, csak pizzáztunk. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 01 09:28 #16837

Szia Messi!
Mi tavaly Horvátországban voltunk...kupont vettem a mai utazás.hu-n.Hvar sziget,félpanzióval,jó volt :) Bosznián kerseztül olcsóbb a benzin,gyönyörü a táj :) Idén is várom,lesz e kupon ide,de közben meg visszahuz a szivem Thassosra....mi ablakcserét tervezünk nyáron,középsöm érettségizik,egyetemre megy,gyes lejárt...szóval meggondolandó...Voltunk már régebben a horvátoknál apartmanban is,de akkor délben mindig föztem,mikor a nagy melegben ugyis bementünk a partról.olyan helyet érdemes választani,ahol van Lidl a környéken,mert a kis üzletekben nagyon drága a kaja.
Brac szigeten többször jártam,gyönyörü,viszont kavicsos.Rab szigeten Lopárban van homok,viszont iszonyu zsufolt volt,oda nem mennék megint.
ezen a kuponos oldalon,amit fent irtam,most is vannak jók,de februárban még töltenek,nézd meg esetleg :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 febr. 01 09:11 #16836

Messinia! Esetleg? nem rossz!www.facebook.com/keneditravel/

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 31 23:30 #16835

Mi az idén Karpathosra megyünk június elején már készülők ezerrel /sajnos nem jön össze Samotraki az idén sem/ ez is a bakancslistámon szerepel és elég messze van,ezután csak közelebbi helyekre megyünk Görögországba.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 31 06:27 #16831

Kicsit felülírnám magam, mert még Nivice partja is jó!!!!!
Menet közben jöttek az emlékek :)
Átkompoltunk a szembe lévő Kres szigetére is!!!Érdemes!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 30 21:29 #16830

Köszi Márti, Krk-öt én is néztem, lementettem az oldalt. Na ezek pl. jó árak. :)
Viszont a honlapon emlegetik Rab szigetet is, ezek szerint az sincs messze, meg fogom azt is nézni.

Első felindulásból azt mondtuk, hogy idén mi sem megyünk, de ha jövőre költözködnünk kell, akkor a jövő év tuti kilőve, legalább idén lássam a tengert... :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 30 18:53 #16829

Szia Messi!
Mi tavaly előtt voltunk Krk-en, egész pontosan egy Linardic nevű helyen. ez ugyan nme tengerparti település, inkább búvár szállásnak szokták kiadni, de egy hatalmas lakrészt bérletünk és mivel autóval voltunk bejártuk a szigetet. Babával való hely szerintem igazából a szigeten csak Baska, aminek viszonylag hosszú tengerpartja van. Akitől béreltük egy kint élő magyar pasi-illetve az ő irodája közvetítette a szállást egy bosnyák házaspártól.
Gondolkodom az elérhetőségen, talán van valahol reklámanyag, remélem megtalálom.

Mi idén nem megyünk sehová sem, mert...majd jól elárulom egyszer :)

na tessék meg is van
www.krktourist.com/elerhetoseg - www.krktourist.com/elerhetoseg

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 30 12:20 #16828

Köszi Balázs az infokat.
Tudom, hogy Horvátország drágább, mégis talán olcsóbban jön ki. Találtam elfogadhatónak tűnő szállásárakat, ráadásul oda máshogy szoktunk kajaügyben készülni. Reggelire valót viszünk itthonról, amit lehet, az ebéden -vacsin valóban nem lehet - nem is akarunk spórolni. Akárhogy számolom olcsóbbra jön az ki, ráadásul ott nem nagyon mászkálunk kocsival, annyira romok nincsenek, csak minimális a kirándulásunk, tehát tényleg csak a pihenésért, meg a tengerért mennénk.
De ez még nem végleges, mert azért Görögország is benne van a pakliban, ha az lenne valahová csak északra mennénk, és mindenképp utószezonban. Ha netán a szállást nagyon olcsón sikerülne elcsipni, akkor még nem adom fel Hellaszt sem. :) Az a baj, hogy nem nagyon tudunk előre foglalni, tervezni, mert a páromnak elég későn dől el, hogy mikor engedik el szabira.
Szóval azért továbbra is nézegetem a görög helyeket is. :)
A fene egye meg, hogy az ország innenső végén vagyunk, minden olyan elérhetetlen...:(
Skopelos gyönyörű lehet, biztosan megéri megnézni.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 30 11:45 #16827

Messinia!
A távolság igaz. (Miskolc - Keramoti kb. 1350 km, Miskolc - Krk kb. 700 km)
A spórolást már kevésbé hiszem.
Amit az úton megspóroltok, azt kifizetitek az apartmanra és az ott létre. Horvátország szerintem jóval drágább, mint Görögország!
Ismeretségem nincs, így azt nem tudok ajánlani.
Booking tapasztalat csak kevés. Ki kell fogni. De én úgy csinálom, hogy ami a Bookingon tetszik, azt megpróbálom felkutatni a neten (általában van saját oldaluk) és egyenesen a szállásadótól foglalok.
(Mivel nem sok időm volt az idei síeléskor nem így tettem, miután indulás előtt nemsokkal megtaláltam a saját oldalt kiderült, hogy naponta 10 Eurót tett rá a Booking. 120 helyett 130 Euró volt naponta Ausztriában a 4 fős apartman.)

Elárulom, hogy mi is tervezgetünk. Idén Skopelos-t néztem ki. Már írogatok szállásadóknak, volt aki elsőre küldött a Bookingnál olcsóbb ajánlatot (65 Euró/nap), majd nem válaszoltam neki mert síeltünk és két nap múlva küldött egy még kedvezőbbet (60 Euró/nap). Persze van aki a Bookingos árral próbálkozik be..... Mindenesetre meg kell próbálni alkudozni. Tapasztalatom, hogy szinte mindig lehet. Mondjuk mi nyaralni mindig 2 hétre megyünk, ami jó alku alap.

Még egy infó. Lassan megleszek a tavalyi Zakynthosi beszámolóval......
A türelem beszámolót terem. :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 jan. 30 08:53 #16825

Sziasztok!
Egyelőre még nagyon csak tervezés szinten vagyunk, de elképzelhető, hogy idén Horvátország lesz a cél. Majdnem fele annyi táv, rövidebb autózás a gyerekkel, meg egy kis spórolás, ha lehet, jövőre valószínű költözködünk, először nem is volt biztos, hogy nyaralunk, de talán valami közeli horvát hely belefér.
Még semmi sem tuti, de azért megkérdezném, hogy valakinek valami közelebb eső horvát szállásról nincs tapasztalata? Esetleg bevált hely, apartman, tulaj? Bár itt még nem nagyon láttam Horvátországban nyaralókat, azért hátha van valakinek ötlete.
Isztriát, esetleg, Krk-t, Dalmácia közeli részeit néztem, majd meglátjuk.
Irodával lehetne menni, ami nagyon jó áron van (150 ezer félpanzióval kettőnknek, brutál sok a kajaválaszték, megéri, csak voltunk már ott párszor, félek uncsi lenne).
Nézem a bookingot, hát azért vannak árak...tudom, hogy a horvát tengerpart nem olcsó, vagy a bookingnak van valami titka, hogy esetleg mikor kell nézni?
Talán eddig a magyar tulajdonosok apartmanjai a legjobb árúak.
Most csak az lenne a lényeg, hogy legalább a tengert lássuk valamikor aug. végén, szept elején.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 nov. 17 11:58 #16615

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 nov. 04 08:08 #16594

Balázsnak köszönhetően felkerült a beszámolóm Párizsról. Akit érdekel, Itt olvashatja:

www.thasos.hu/index.php/elmenybeszamolo/egyeb-elmenybeszamolok/616-osz-parizsban-2015

Oldalmegjelenítési idő: 0.128 másodperc