Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 19 12:04 #17625

Végeztem én is a leírással.
Nem akarom ezt már betenni az igazi beszámolók közé, csak csatolmányként mutatom a szöveget.

<!-- ia0 -->Olaszország, de nem Itália.docx<!-- ia0 -->

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 19 12:01 #17624

Honey élménybeszámolója Rodoszról: thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/433-rodosz-2016 - thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... odosz-2016

Köszönjük!

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon irigykedem!
Nagyon tetszik!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 18 22:53 #17620

Honey élménybeszámolója Rodoszról: thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/433-rodosz-2016 - thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... odosz-2016

Köszönjük!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 18 19:54 #17619

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 16 11:36 #17618

És így?

goo.gl/photos/CxBa37QcNeAqFN5B6-https://goo.gl/photos/CxBa37QcNeAqFN5B6

Fogalmam sincs, így kell-e... :oops:
Egy egész napig vacakoltam, amíg egyáltalán fel tudtam tölteni és albumot tudtam csinálni belőle, véletlenül találtam meg, mit hova kattintsak... :oops: ... tavasszal még fel tudtam tölteni a picasával, de mára csak a google maradt és itt először próbáltam. :dilinyós:

Így már jó! :)

Sajnos a google szeret mindig változtatni....

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 16 10:10 #17617

És így?

goo.gl/photos/CxBa37QcNeAqFN5B6-https://goo.gl/photos/CxBa37QcNeAqFN5B6

Fogalmam sincs, így kell-e... :oops:
Egy egész napig vacakoltam, amíg egyáltalán fel tudtam tölteni és albumot tudtam csinálni belőle, véletlenül találtam meg, mit hova kattintsak... :oops: ... tavasszal még fel tudtam tölteni a picasával, de mára csak a google maradt és itt először próbáltam. :dilinyós:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 16 09:04 #17616

Én is megküzdöttem a képeimmel:

photos.google.com/album/AF1QipNC2aznJV0Gz128nFNOGd7aZ1RvAKYj2x99nxxf-https://photos.google.com/album/AF1QipN ... Yj2x99nxxf

Felirat van, de szöveg majd csak kicsit később lesz hozzájuk.

Pamag, szerintem a link nem jó, mert csak a google fiók kezdőoldalát adja be. És úgy sem műkszik, ha a saját google fiókoba már be vagyok lépve. Mert a linkedre kattintva error -t ír. :(

Nekem sem jó a link! :(

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 16 07:29 #17615

photos.google.com/album/AF1QipNC2aznJV0Gz128nFNOGd7aZ1RvAKYj2x99nxxf-https://photos.google.com/album/AF1QipN ... Yj2x99nxxf

Pamag, szerintem a link nem jó, mert csak a google fiók kezdőoldalát adja be. És úgy sem műkszik, ha a saját google fiókoba már be vagyok lépve. Mert a linkedre kattintva error -t ír. :(

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 15 20:08 #17614

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 12 19:13 #17609

Néhány kép rólunk és Rodoszról :)
goo.gl/photos/XtvWVyktYLFxYyfr9
feliratozás folyamatban. Az első kép mi is lehetne más? ... Thassosunk a repülő ablakából... :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 11 16:41 #17603

Megjöttünk Toroniból jól éreztük magunkat ,síkerült a hat napból háromszor hajóba szállni, a Sarti utasokat szállító busz hozott minket haza, gyerekek hogy ott mi van! semmi pénzért nem mennék oda képzeljétek nyolc sorba vannak a napágyak és a napernyők Sarti tengerpartjának háromnegyedén.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 10 20:05 #17601

Végre sikerült megnéznem,nagyon jó képek :) Tényleg ilyen nyugalom van?Turistát alig látni a képeiden,szinte csak a kompnál.Várom majd a beszámolót is :)

Köszönöm!
Azért volt turista. A strandokon látszik. A városi képek készítéséhez pedig igyekeztem kivárni a megfelelő pillanatot.
Olyan nagyon nagy tömeg nem volt......szerencsére.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 10 13:34 #17600

Eljutottam addig, hogy a fényképeket kiválogattam a skopelosi nyaralásunkról.
Itt megtekinthetők: goo.gl/photos/mDDFQ8CUb651K3oo9-https://goo.gl/photos/mDDFQ8CUb651K3oo9
A felirat jobbra fent az i betüre kattintva látható. De a feliratozás még folyamtban....

A beszámoló írását is elkezdtem már, de még sok munka van vele....

Végre sikerült megnéznem,nagyon jó képek :) Tényleg ilyen nyugalom van?Turistát alig látni a képeiden,szinte csak a kompnál.Várom majd a beszámolót is :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 09 18:02 #17599

Na végre nem szakadozik a wifi.
Fékezett habzású nyaralásunkon azért láttunk már érdekes dolgokat - de a fényképezőgépről csak otthon tudom a képeket mutatni.
Azt hiszem, úgy megyek majd el innen, hogy nem fürödtem... jobban fúj a szél annál, hogy kockáztassam a hátfájást.

Az Általánosból át kéne hozni ide a nem oda való hsz-ket.

Re: Általános 2016 szept. 09 14:34 #17598

PÁRGA: lélekzetelállítóan gyönyörű természeti csoda, a tagolt, sziklás partok, szigetek, félszigetek.DE.... tömegturizmus,-igazi tömény- szombat este a főutcán alig tudtam a lábam letenni, annyi árus, nyaraló. Szállásunk-a maga kategóriáján belül is-elég ócska, iszonyú pici szoba, kert semmi, a neve:Bakas. Előnyei: közel a pék, a legnagyobb bolt,és a nagykavicsos kicsi Krioneri Beach. Idegenvezető egy nagy 0-a, mondta, ez az utolsó szezonja. A táj, a környezet, a látnivalók kárpótoltak a hiányosságokért. Nem időrendben: megnéztük a Velencei Kastélyt a félszigeten, kisvonattal elmentünk Ali-pasa várába naplementét nézni, egyszer az aprókavicsos Krioneri beach-re, egyszer a Voltos-ra-ami majdnem homok- fürdeni. Voltos tólünk messze, sok lépcső-mászással megközelíthető. Az óváros hihetetlenül romantikus,szűk sikátorok, kicsiny átjárók, eldugott pici kápolnák, templomok. És lépcső meg lépcső mindenütt.Voltunk még kirándulni a nagy-bolt mellől induló csapáson (nekem négykézlábas, jó meredek) a két templomot megnézni. Innen is a Velencei várromról is, Ali pasa várából is fotóznivaló szép tájakat láttunk. Némileg csalódást okozott, kagylóhélyat egyáltalán nem találtam, kavicsot annál többet. kert híján kézműveskedni a strandon tudtam, kavicsokat festettem, szalvétáztam. Sokan megnéztek, munkáim egy részét már ott elajándékoztam, a többit a buszon hazafelé elosztogattam. A Voltos strandon egy magyar család is csatlakozott a kézműveskedéshez. Több új ismeretséget kötöttem. Akaratlanul is a Thassos-hoz hasonlítgattam, Zsuzsi szerint is, szerintem is ott jobb. Tervbe volt véve, autót bérelünk 1 napra,ez nem jött össze. Bizony az út hosszú, oda:17 óra, vissza21 óra, pedig a határokon semmi fennakadás.Amúgy: kevés az 1 hét, legalább 10 nap kellene, a dupla turnus a nem-nyugdíjasaknak a szabadság miatt nehéz.(17 nap) Fényképet feltenni nem tudok, majd a lányomat nyaggatom, előbb-utóbb az is lesz. Kezdjük el az őszi találkozót szervezni!!! Sok puszi, ölelés:B.-né U. Ági.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 06 17:32 #17590

pamag írt e-mailt.
Sikeresen leértek Triesztbe.
Ma már hajókáztak is.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 05 07:37 #17585

pamag!
Jó utat, jó pihenést és sok látnivalót kívánok.
Megvártátok hogy akkor indulhassatok, mikor jól esik.... :)

Honey!
Alapból két géppel készültek a képek, volt a régi kicsi vízálló (Panasonic DMC-FT20) és idén vettem egy Nikon D5300-as DSLR gépet. Az előző nagy Panasonic idén itthon pihent. Illetve a panoráma képek telefonnal készültek.
A nagy gépen természetesen volt polár szűrő. Némelyik kép sarkai be is sötétedtek, mint Nektek is.
A szürkésség az az időjárás lehetett. Mikor megérkeztünk elég borongós idő volt, ami az első napokban is kitartott.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 04 20:45 #17583

Idén megint nem jutok el a szigetre...
És azt hiszem, már később sem.
Már csak rövidebb utat merünk bevállalni. Isztriát néztem, végül Triesztben sikerült szállást találni, úgyhogy azt nézzük meg. Holnap reggel indulunk. Ha minden igaz, jövő kedden érünk haza.
Aki most ment nyaralni vagy ezután megy, mint notórius szeptemberi utazó, mindenkinek jó utat és jó szórakozást kívánok!
:matróz:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 03 11:30 #17579

Itt megtekinthetők: goo.gl/photos/mDDFQ8CUb651K3oo9-https://goo.gl/photos/mDDFQ8CUb651K3oo9
....

Nagyon jó képek. Élvezet volt végignézni. Vannak benne szürkésebb árnyalatú fotók. Azok másik gépel lettek készítve vagy ennyire párás volt az idő néha? A Mamma miás kápolnát a sziklán kiszúrtam :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 02 21:47 #17578

A felirat jobbra fent az i betüre kattintva látható. De a feliratozás még folyamtban....

A beszámoló írását is elkezdtem már, de még sok munka van vele....

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 01 09:46 #17577

.....milyen az a bizonyos füstölt fürjtojás :D

A fürjtojást először megfőzik, majd hideg füstön megfüstölik. Ezután üvegbe rakják és felöntik olíva olajjal. Salátákba, magában, szendvicsekhez finom.
Itt egy kép(neten találtam):

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 31 10:46 #17575

Mi is másodjára látogattunk el a Liliomkert piacra. Először 3 éve. Azóta picit nagyobb lett. Több a pecsenyesütős. De sajnos láttam egy kínai ruhaárust is. Már ide is befurakodott. ( amúgy nem árult csúnya dolgokat, csak az a ruhabazár...... :( ) Mi is több helyről vettünk kecskesajtot- az egyiknél Cserhalmi György is éppen ott vásárolt-, de beszereztem hideg sajtolású tökmagolajat, sőt olíva olajban eltett füstölt fürjtojást is. Mondhatom, ez utóbbi igen különleges és finom.

Szivélyesen hivógató, mutatós a Liliomkert honlapja. Köszi.
Amire kiváncsi vagyok Honey, hogy néz ki, milyen az a bizonyos füstölt fürjtojás :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 31 08:17 #17574

Mi is másodjára látogattunk el a Liliomkert piacra. Először 3 éve. Azóta picit nagyobb lett. Több a pecsenyesütős. De sajnos láttam egy kínai ruhaárust is. Már ide is befurakodott. ( amúgy nem árult csúnya dolgokat, csak az a ruhabazár...... :( ) Mi is több helyről vettünk kecskesajtot- az egyiknél Cserhalmi György is éppen ott vásárolt-, de beszereztem hideg sajtolású tökmagolajat, sőt olíva olajban eltett füstölt fürjtojást is. Mondhatom, ez utóbbi igen különleges és finom.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 30 19:43 #17573

Ez az augusztus már csak ilyen: egyik nyaralásból a másikba csöppentünk. :) A hétvégét ugyanis Badacsonyban töltöttük. Na jó, ez persze nem is igazi nyaralás, csakúgy, mint az erdélyi sem volt az. Inkább kirándulásnak mondanám. Attól persze nagyon jó volt.
Badacsonytomajon foglaltunk szállást, de sokéves utazgatásaink legrosszabb apartmanját sikerült kifogni. Oly annyira, hogy nem is maradtunk ott, hanem kerestünk gyorsan egy másikat, amit isteni segítséggel megtaláltunk.
A Balaton egy kicsit hideg volt, de azért megmártóztunk benne. Viszont a badacsonyi táj, a káptalantóti Liliomkert piac..... hmm, az csodálatos élményekkel gazdagított bennünket.
A piacról itt találtok bővebben:
liliomkert.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1110334

Mi pár éve voltunk Badacsonyban,a Bonvinoban laktunk,nagyon tetszett :) A piacon is jártunk,azóta is emlegetjük azokat a sajtokat,a lekvárokat meg a sütiket :) és lehetett kóstolgatni is :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 aug. 30 12:37 #17572

Ez az augusztus már csak ilyen: egyik nyaralásból a másikba csöppentünk. :) A hétvégét ugyanis Badacsonyban töltöttük. Na jó, ez persze nem is igazi nyaralás, csakúgy, mint az erdélyi sem volt az. Inkább kirándulásnak mondanám. Attól persze nagyon jó volt.
Badacsonytomajon foglaltunk szállást, de sokéves utazgatásaink legrosszabb apartmanját sikerült kifogni. Oly annyira, hogy nem is maradtunk ott, hanem kerestünk gyorsan egy másikat, amit isteni segítséggel megtaláltunk.
A Balaton egy kicsit hideg volt, de azért megmártóztunk benne. Viszont a badacsonyi táj, a káptalantóti Liliomkert piac..... hmm, az csodálatos élményekkel gazdagított bennünket.
A piacról itt találtok bővebben:
liliomkert.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1110334

Oldalmegjelenítési idő: 0.228 másodperc