Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2017 jan. 26 09:32 #17949

Múlt héten a szállásunk is konkretizálódott. Az előleg megérkezését is visszaigazolták.
Ide megyünk: bellavistastegna.gr/ - bellavistastegna.gr/

Volt egy másik kiszemelt is, akikkel leveleztünk, és már elég jó kedvezményt sikerült kialkudni, de mire azt mondtam, hogy oké legyen, arra elvitte más. :(
Az Kalathos-on lett volna.

Repülőjegy van, aludni lesz hol, akkor már csak az autóbérlést kell egyeztetnem....
Ja, és felkészülésként elkezdtem olvasni Tőzsér József: A napfény szigete Rodosz, A lélek szigete Kósz című könyvét is.

Még 151 nap és irány Rodosz. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 dec. 12 07:47 #17848

Hát ez elég korán eldőlt.....

A jövő évi nyaralás: 2017.06.26. - 07.10. - Rhodosz

Éljen!Jó Nektek, hogy már ennyire előre vagytok!Jó készülődést és nézegetést. Egy biztos, információ(áradatban) nem lesz hiány! :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 dec. 11 08:58 #17847

Van egy olyan gyanúm, hogy imádni fogjátok. Nem jártam még ott, viszont ahogy az ismertetőket nézem kicsit emlékeztet Hiosz szigetére. VÁRAK A különbség talán hogy az egyik sziget gazdag arisztokrata rétege van, turizmus nélkül, míg Rodosz turistával.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 dec. 10 23:58 #17846

Hát ez elég korán eldőlt.....

A jövő évi nyaralás: 2017.06.26. - 07.10. - Rhodosz

Akciós nap volt a WizzAir-nél, a pontok megvoltak (plusz volt egy 20 Eurós kuponom is a WizzAir Félmaratonról :) ), így megvettem oda-vissza a jegyeket.
Már egy ideje figyeltem a jegyárakat. Van egy olyan érzésem, hogy a pénteki járatokra valami iroda befoglalt, mert azok az árak nagyon elszálltak....

Jöhet a szállásokkal és az autó bérlőkkel való levelezés. ;)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 27 17:02 #17825

Köszönöm, megnyitottam, elolvastam. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 25 18:01 #17822

Ahogy nézegettem a skiathosi, skopelosi információkat egyszer csak az jutott eszembe, ha már úgyis sokallom a kompdíjat, mi lenne, ha a Pilion (Pelion) félszigeten maradnánk. Csak úgy, gondolati síkon.... és elkezdtem utána olvasni és képeket, videókat nézni...
Gyönyörű hely, meseszép. Helyes-völgyes, sziklás és homokos part, minden van :) . Szóval ígéretesen szépnek látszik :)
Jártatok már arra?

Peliont már én is nézegettem. De még nem voltunk, mert Zakhyntos lett belőle. A család mindig szigetre akar menni. :)
Sokan dicsérik egyéb fórumokon. Állítólag főleg a görögök járnak oda.
Nekem annyi nem tetszik, hogy a keleti part elég ritkán lakott (pedig szívem szerint oda mennék), míg a nyugati (a belső) oldalról hiányzik az igazi tengeri panoráma (közel van a túlpart).

Egy-két beszámoló:
maszekutazos.blogspot.hu/2014/06/a-kentaurok-foldjen-pelionpilio.html - maszekutazos.blogspot.hu/2014/06 ... pilio.html
maszekutazos.blogspot.hu/2014/06/pelionpilio-felsziget-2-del.html - maszekutazos.blogspot.hu/2014/06 ... 2-del.html

Egyet még keresnék, de nem találom. Mia (akinek nálunk is van beszámolja) is írt a környékről. De még kutakodok.

Erre emlékszem :) olvastam a blogot,remélem,jól másolom be
utazonagycsalad.blogspot.hu/search/label/2010%20-%20G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g%20-%20Pelion - utazonagycsalad.blogspot.hu/sear ... -%20Pelion

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 15 12:09 #17814

Szia. Köszi, néztem a beszámolókat, ezt is amit küldtél. Hétvégén el is olvastam már és ki is nyomtattam. Összességében nem sok információ van a Pelionról, de a lényeg azért megtalálható. Ez azért jó, mert nincs túrisatáradat. A véleményedet osztom: a keleti part meseszép és vadregényes, míg a nyugati, az öböl felőli másként szép és szolídabb, nyugisabb. Persze, attól még az a vidék is nagyon szép. Ahogy nézegetem a településeket, talán a déli rész és a nyugati part délebbi része az, ami jobban bejönne szállás szempontjából. De igazából nem találtam olyan települést, ami minden szempontból megfelelő lenne. Nekünk fontos, hogy jó legyen a part, a mi értékrendünk szerint :) lehetőleg homokos és ne mélyüljön hirtelen. Ha aprókavicsos és a tengerben homokos az még jó. Lehetőleg legyen tengerparti sétány, pár taverna és némi esti élet, ja és úgy a strandolások alkalmával ne fagyjunk bele a vízbe. Ezeknek talán Kala Nera felel meg a legjobban a Pelion fsz-en, de az meg picit északabbra van az öböl felőli oldalon.
Szóval vagy kompromisszumot kötünk vagy más lesz :) Még van rengeteg idő.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 14 13:09 #17809

Ahogy nézegettem a skiathosi, skopelosi információkat egyszer csak az jutott eszembe, ha már úgyis sokallom a kompdíjat, mi lenne, ha a Pilion (Pelion) félszigeten maradnánk. Csak úgy, gondolati síkon.... és elkezdtem utána olvasni és képeket, videókat nézni...
Gyönyörű hely, meseszép. Helyes-völgyes, sziklás és homokos part, minden van :) . Szóval ígéretesen szépnek látszik :)
Jártatok már arra?

Peliont már én is nézegettem. De még nem voltunk, mert Zakhyntos lett belőle. A család mindig szigetre akar menni. :)
Sokan dicsérik egyéb fórumokon. Állítólag főleg a görögök járnak oda.
Nekem annyi nem tetszik, hogy a keleti part elég ritkán lakott (pedig szívem szerint oda mennék), míg a nyugati (a belső) oldalról hiányzik az igazi tengeri panoráma (közel van a túlpart).

Egy-két beszámoló:
maszekutazos.blogspot.hu/2014/06/a-kentaurok-foldjen-pelionpilio.html - maszekutazos.blogspot.hu/2014/06 ... pilio.html
maszekutazos.blogspot.hu/2014/06/pelionpilio-felsziget-2-del.html - maszekutazos.blogspot.hu/2014/06 ... 2-del.html

Egyet még keresnék, de nem találom. Mia (akinek nálunk is van beszámolja) is írt a környékről. De még kutakodok.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 13 21:51 #17807

Szia Zsuzsa!

Érthető a véleményed, nem vagyunk egyformák. Nekem tetszik a sziget, a fehér házaival. Miközben nézegettem azon mosolyogtam, hogy a megszokott tetőcserép itt nem lenne kelendő :D Szeretem nézni az emberek viselkedését, szokásait, házait. Ezért is kedvelem (megtehetem) a főszezon kívüli nyaralást, mert akkor nem zavar a turisták tömege. Persze mennél távolabb lennék a szárazföldtől annál jobban kiélhetném ezt az érdeklődésemet. Paros elég messze van :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 13 10:56 #17806

Evia szigete nekem is álmom, egyetlen darabka föld amely soha nem volt más nemzeté.
Persze mennék én is sokfele. Például érdekes lehet Paros szigete is a fotó alapján.

Voltam Paros szigetén nagyon kicsi sziget, sok látnivaló nincs nagyon érdekes sziklaképződmények vannak a tengerparton.Athénból hajóval mentünk át, béreltünk egy robogót, de már estefelé a hajó vissza indulásáig unatkoztunk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 12 22:46 #17805

Evia szigete nekem is álmom, egyetlen darabka föld amely soha nem volt más nemzeté.
Persze mennék én is sokfele. Például érdekes lehet Paros szigete is a fotó alapján.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 12 08:46 #17804

Honey!
Evia szigetet körbe járni? Az sem kutya, régen kacérkodunk a gondolattal, ha nem jön össze Szamotraki akkor talán nekivágunk.

Zsuzsi, nem Evia, hanem picit északra tőle. A Pelion félsziget. A déli részéről jól látni Eviát.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 11 23:37 #17803

Honey!
Evia szigetet körbe járni? Az sem kutya, régen kacérkodunk a gondolattal, ha nem jön össze Szamotraki akkor talán nekivágunk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 11 11:04 #17802

Jártatok már arra?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 11 07:37 #17801

Egy kis ízelítő milyen belül a Vergina-i Dombsír , kint 40-fok bent kellemes hüvösben élvezhetitek a csodát sarti-info.hu/hirarchivum/2017-ben-nyilo-vergina-muzeum.php - sarti-info.hu/hirarchivum/2017-b ... muzeum.php

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 09 07:44 #17796

Hát az igaz, hogy sem Skopeos, sem Skiathos nem a legolcsóbb sziget. :(
A szállás árak magasabbak mint máshol. Az étkezés áraiban ugyanezt nem nagyon vettem észre.
Viszont a sziget szép! Nekünk kellemes meglepetés volt.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 08 15:20 #17794

Balázs, köszönöm. Bevallom, engem kissé elrettent ez a brutál kompdíj. A honlapokon található menetrendek számomra nem teljesen egyértelműek, de lehet hogy csak én vagyok kicsit sügér ehhez :)
Nézegettem Skiathost is, nagyon sok szép part van, de a szállásárak kb. mint a kompdíj: nagyon (!!!!) magasak. Bár én szívesebben fizetek többet a jobbért, mint kevesebbet a rosszért, de akkor is..... Abban nincs öröm, ha valami olcsó ugyan, de tré. Szóval erősen gondolkodunk. Majd csinálunk egy kalkulációt és meglátjuk, hogy mire jutunk. Az biztos, hogy most eléggé közel állunk gondolatban ahhoz, hogy totál magunk intézzük a valamikori-legközelebbi nyaralást.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 07 18:51 #17792

Balázs, mindenképpen érdemes megvenni előre a kompjegyet vagy úgy is feljuthatunk, ha spontán érkezünk? (Ahogy nézegettem, nagyon drága a kompjegy!!!!- mindenhogy. Kissé túlzásnak tartom).

Akkor az út anyagi része, bár nem szoktam ilyenről írni….

Először is a tankolások:

melléklet nem található

A tankolás szerintem egyértelmű.
Annyi van, hogy az első két sor ha nem kell sietni (időben indulunk), akkor szintén 7,5 l/100km körüli átlagfogyasztásnak illene lenni. Így, mivel nem tempomat 115 km/h körüli sebességgel mentem a pályán, hanem 125+-al, ezért ennyi lett. Az autó Opel Zafira B - 1.8 benzines motorral. A Ti 1.6 Astrátok gondolom kevesebbel is beéri.

Kompjegy:
Szerintem a helyszínen is tudtunk volna venni, bár Ti augusztusban mennétek, ami ugye főszezon.....
Én megvenném elővételben, mivel napi egy (vannak napok, mikor 2) komp megy.

Az ár nem nagyon mozog, viszont vannak akciós napok és jegyek. Leírom a történetem, amit Meluséknak is meséltem a talin.

Szokás szerint figyeltem az árakat már egy ideje. Több hely is van, ahol lehet venni, én az adott társaság saját oldalát szoktam mindig használni, mivel így nincs közvetítői díj. Jelen esetben a hellenicseaways.gr/en/-https://hellenicseaways.gr/en/ oldalt nézegettem és kalkuláltam az árakat.

Alapból a Volos – Skopelos személyjegy 30 Euró, az autó 50 Euró. Míg a Volos – Glossa útvonalon a személyjegy „csak” 26,5 Euró, az autó szintén 50 Euró. Szóval, ha autózol a szigeten 30 km-t a fővárosig, akkor is spórolhattok. Kérdés, hogy milyen útvonalon megy az adott komp, mert Glossában nem az összes köt ki. Arra nem bírtam rájönni, hogy mi a logika a napi menetrendben.
És igen, sajnos a kompjegyek valóban nagyon húzósak. :( Krétára sem volt sokkal drágább.

Viszont vannak napok mikor féláron hozzá lehet jutni bizonyos számú személyjegyekhez. Ezt különböző színek jelzik, mikor a dátum és útvonal kiválasztása után megjelennek a találatok. (A mi oda utunk jegyének megvétele után el is fogyott az akciós.) Több találat is lehet, mert vannak autót nem szállító gyors kompok is a keresett napon.

Szóval mikor mi mentünk volt 50%-os jegy a személyeknek. Viszont, ha kiválasztottam, hogy 4 személy + 1 autó, akkor a kedvezményes személy jegyek után az autó ára felugrott 85 Euróra. Próbálkoztam minden megoldással, végül a legkedvezőbb ár úgy jött ki, ha vettem külön 2db személy jegyet fél áron, majd vettem 2 személy teljes áron és egy autót. (Három kedvezményes jegy esetén is felugrott az autó ára.)

Mi végül oda 15+15+30+30+50, vissza 15-15-26,5-26,5-50 Eurós árakon utaztunk. Így sikerült egy vacsorát, azaz 53 Eurót nyerni a komp jegyeken.
Ja, és van egy másik társaság is, de az sem volt olcsóbb, sőt.

Menetrendek, mikor mi utaztunk:

melléklet nem található

<!-- ia0 -->Komp vissza_Hellenic.jpg<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 07 14:16 #17791

Gyerekek!Tervezgetünk, tervezgetünk, nekem már megvan hova mennénk,de azt hiszem ez csak a következő életemben valósulhat meg,de álomnak is csodálatos.
mindenegyben.net/ez-a-ferfi-atkajakozott-a-vilag-legnagyobb-folyami-barlangjanak-tiltott-reszen-es-ezt-latta-33872 - mindenegyben.net/ez-a-ferfi-atka ... atta-33872

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 07 13:48 #17790

Balázs, mindenképpen érdemes megvenni előre a kompjegyet vagy úgy is feljuthatunk, ha spontán érkezünk? (Ahogy nézegettem, nagyon drága a kompjegy!!!!- mindenhogy. Kissé túlzásnak tartom).

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 nov. 06 21:53 #17789

Akkor jelentem a szokásos autós utinapló is bekerült a beszámoló végére.
Most már tényleg megvagyok a beszámolóval.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 okt. 11 21:52 #17706

Ééééééés akkkkkooooorrrr..........dob peeeeeeergéééééésssss........ Tá-tám. Elkészültem. :D

thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/436-skopelos-2016 - thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... pelos-2016

Még a szokásos autós táblázatot beillesztem és már végleges is lesz.
Addig is jó olvasgatást! ;)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 26 19:51 #17642

Végeztem én is a leírással.
Nem akarom ezt már betenni az igazi beszámolók közé, csak csatolmányként mutatom a szöveget.

<!-- ia0 -->Olaszország, de nem Itália.docx<!-- ia0 -->

Na, csak megcsináltam rendes beszámolóként.
Az Egyéb beszámolók között van.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 20 21:57 #17633

..............................
...........hogy vajon mennyi kutatómunka van egy-egy ilyen kirándulásban? Szerintem rengeteg! Nem igaz...? ;)

Rengeteg.
De aki kíváncsi természetű, az örömmel kutakodik.
(És hát nem elhanyagolható tényező az időfaktor, ami nyugdíjasként sokkal bővebb, mint a fiataloknak.)
Az internettel kitágult a világ. Már nemcsak azt tudhatunk meg egy-egy helyről, amit az útikönyv esetleg megemlít, ha egyáltalán megemlít, hanem szinte bármit.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2016 szept. 19 20:12 #17630

Végeztem én is a leírással.
Nem akarom ezt már betenni az igazi beszámolók közé, csak csatolmányként mutatom a szöveget.

<!-- ia0 -->Olaszország, de nem Itália.docx<!-- ia0 -->

Köszönjük. Nagyon jó írás, mint mindig! Azon gondolkodtam, hogy vajon mennyi kutatómunka van egy-egy ilyen kirándulásban? Szerintem rengeteg! Nem igaz...? ;)

Oldalmegjelenítési idő: 0.137 másodperc