Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 12 23:14 #15707

Jövőre az Apollon tervez oda utat.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 12 16:38 #15706

Egy kedves vendégem bátortalanul nem ír ide hozzátok. Pedig valószínű választ kapna.
Célpontjuk: Skiathos, Görögország
........................................................
........................................................
Nagyon köszönjük az esetleges hozzászólásokat.

Hát csak győzd meg a kedves vendégedet, hogy bátran írjon és kérdezzen.

Skiathos.....
Nem tudom, errefelé akad-e valaki, aki konkrétan azon a szigeten töltötte a nyaralását.
Az biztos, Paralia (Paralia Katerinis) és Nei Pori nyaralóit rendszeresen viszik csoportosan hajókirándulásra Skiathosra. Az nagyon jó, én is voltam :D A kirándulás során a skiathosi kikötőtől föl a valamilyen kilátóig (kis templomig?) tartó úton nem tűnt a település zsúfoltnak. Az is igaz, a városi strandon nem jártunk és csak kicsi részt láttunk belőle.
A visszafelé úton a hajó kikötött Koukounaries strandjánál és fürödhettünk. Valószínűleg az összes kirándulóhajó ott áll meg. Nagyon jó homokos, meg szép a látvány, de akkor tele volt sünnel... és akkor kiszolgáló egységek se nagyon voltak, illetve ami volt, az elhanyagolt volt, de ez azóta (2002 :D ) biztosan sokat változott.

Amit szempontként ajánlanék az adatgyűjtéshez:
- a szállást ne a repülőtér közelében nézzék ki
- az utcanézet ezen a szigeten még nem működik (ahol működik, érdemes mászkálni a sárga emberkével, sok mindent megmutat, amit egyéb képekből az ember nem sejthet), ezért inkább a GoogleEarth-ön érdemes a fényképeket böngészni, hol milyen a környék (mondjuk ott nem mindig a valódi helyére jelölik a képet... de a többsége azért jó helyen van)
- a többi szempontot - mi mihez legyen közel, mivel közlekednek stb. - ők tudják

És bátran kérdezzen nyílt fórumon is :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2015 ápr. 12 08:08 #15702

Egy kedves vendégem bátortalanul nem ír ide hozzátok. Pedig valószínű választ kapna.
Célpontjuk: Skiathos, Görögország
A partszakaszok hol szállások vannak:

Skiathos

Megali Ammos

Troulos

Agia Paraskevi

Kolios

Koukounaries _Én ezt gondolnám jó partszakasznak.

Achladies_ Vagy ezt.

Vassilias

Kanapitsa

Punta
Tartok a főváros tömegétől és inkább a nyugalmasabb, de mindennel kiépített partokat gondolnám.
Modern, medencés családi apartmanokat keresnének 4 gyermekes családra.
Esetleg jártatok már itt, és van gondolatotok a helyről, hogy hol a legjobb megszállni?
Nagyon köszönjük az esetleges hozzászólásokat.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 nov. 12 12:48 #15172

Az Egyéb élménybeszámolók között kész a végleges:

Orfeusz sírjánál

www.thasos.hu/index.php/elmenybeszamolo/egyeb-elmenybeszamolok/587-orfeusz-sirjanal - www.thasos.hu/index.php/elmenybe ... z-sirjanal

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 28 16:56 #15021

Folyt:

A következő napra kicsit pihenősebb programot gondoltunk, aztán mégse lett az.
A keleti víztározó környéke nagyrészt természetvédelmi terület, nemigen van tisztességes út, csak földutak. Hogy lássunk abból is valamit, arra gondoltam, hogy a földút helyett vonatozzunk el a szomszéd városba, a vasút a tó mellett egészen a parton megy.
Még első nap megnéztük a vasútállomást is. Riasztóan lepusztult környezet, sár, kátyú, gaz, a vágányokon tehenek legeltek, az állomásépületnél csak egy árva kismacska fogadott. Hát persze, hiszen csak reggel meg este van forgalom, minden zárva, a büfében ugyan látszott, hogy van benne kaja, a pénztárablak is használatban lévőnek tetszett. Csak volt egy cédula is kitéve. A cirill betűt mi még el tudjuk olvasni, a településnevet meg a dátumot kisillabizáltuk, és gyanús volt, hogy amerre menni akarunk, ott most éppen nem jár a vonat valami műszaki ok miatt. Lefényképeztem, hátha valaki tud bolgárul… Azért megnéztem volna mégis a vonatot, mert szerintem tisztességes szerelvények járnak.
Maradt a kísérlet a földúttal. A faluban rosszabb volt az út, utána a földút simább. Egy darabig. Aztán egy ponton meg kellett állni, kisautónk ott már nem bírta a körülményeket. Onnan még kb. egy km volt gyalog a híd. Gyalogos és biciklis híd vezet át a túloldalra, itt meg van egy feltételes vasúti megállóhely. De nem mertem végigmenni a hídon… én ahhoz rozogának láttam… bár biztos naponta többen átkelnek rajta.

Péntekre maradt Tatul, az Orfeusz sírja nevű szentély. Igazából többet akarok írni róla, de a történelem és a mitológia kicsit rágós falat. Ez a sziklaszentély állítólag öregebb a piramisoknál is. Nem olyan magas és nem olyan nagy, mint Perperikon, de azért ezt is csak a sziklákon lehet megmászni.
Ehhez még hozzápárosítottam egy rituális lyukas sziklát a közelben, de végül nem vállaltam a gyalogutat, találtam róla képet.

Szombaton a városban kószáltunk. Először a piacot vettük célba, de nagyon sokan voltak, úgyhogy oda később mentünk vissza gyümölcsöt és finom, vastaghúsú piros paprikát venni.
Aztán este becsomagoltunk, reggel meg irány az új határátkelő (Makaza-Nimpheia), ami egy éve nyílt meg, de már a 2008-as prospektusokban is fel volt tüntetve, azóta vártam rá…
Thassoson csak „gyógyfürdőzni” akartam, kiáztatni a sziklamászás után a tagjaimat, de kicsit bekavart az időjárás. Ági meg Ági :D … őt is meg kellett ölelni. :D
Hazafelé az első tranzitszállás még Szófia előtt gyenge volt, a másodiknál meg a népünnepéllyel elfoglalták még a szálloda parkolóját is… de legalább a panaszkodás után nem vonták le az árát.

Most jut eszembe, ezt meg kell említeni. Menet közben nem fényképeztünk. Amerre jártunk kis falvakban, egészen kicsi minareteket láttunk (mohamedán, sőt török nemzetiségű a környék), némelyik nem volt nagyobb egy jókora kéménynél. Maga a mecset az sehol nem feltűnő épület, egy sima ház, amihez csatlakozik a minaret. Csak a nagy vallási központokban meg nagyvárosokban építettek és építenek díszes mecsetet.

Majd kidolgozom rendesen és részletesen a beszámolót, hogy érteni is lehessen, melyik helynek mi a jelentősége.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 28 12:42 #15020

Gondoltam, azért írok röviden... de nem lesz ez se rövid :)

Elkezdem:

Írok mégis röviden, mert a részletes beszámoló még nem most lesz meg.

Szept.4-én, csütörtökön indultunk el, első este Pirotban szálltunk meg. Még kimentünk a piac felé (7-kor még nyitva volt), sétáltunk egy kicsit.
Másnap Plovdiv. Éppen elmúlt 2 óra, amikor odaértünk a szállodához, ipartelepes külső részen, ez volt olcsó, viszont ahhoz képest jó. Becuccolás után busszal bementünk a belvárosba, be a Régészeti Múzeumba. Már ott látszott az ablakon kinézve, hogy igen fekete lett az idő… Elindultunk a sétálóutcán, de elkezdett csöpörögni, leültünk enni egy büfé fedett asztalához, aztán boltba mentünk, de nemhogy elállt volna, erősödött. Nyomás vissza a buszmegállóhoz… ugyanaz a kocsi jött, a kedves kalauznő megismert minket… Egy baj volt a szobával, ablakot nyitva bevert az eső, éjszaka a csukott ablaknál, a fülledt levegőben alig tudtunk aludni. Kértünk félpanziós vacsorát is, háááát… a bolgároknál eddig jobbakat kaptunk…Sajnos – pedig összesen egy két kilométeres körre gondoltam – semmit, de semmit nem láttunk Plovdiv ókori emlékeiből. :(
Szombaton Plovdivból először Aszenovgrád. A mi Árpád-házi királyaink idejében uralkodott ott egy királyi ház, ők építették a (sziklára) a várat, a váron belül meg egy vártemplomot. A templom meglepő épségben maradt meg. Olyan, mint az örmény templomok, örmény építész tervezte, ahogy a bacskovói kolostor első templomát is. Fizetős a parkolás is, fizetős a belépés is, de ahogy a pénztárosnak nyújtogattam a húszlevást, az csak hajtogatta, hogy „tri leva”, én meg nyújtogattam a bankjegyet, hát adjál vissza… végül a kapuőrrel legyintettek, és bezavartak ingyen…
Innen a bacskovói kolostor következett, itt is fizetős parkoló van, a kolostorhoz vezető úton pedig a szokásos szuvenírárusok. A kolostort régen alapították, de csak egy (?) templom maradt meg belőle, az épületek többsége újabb. Sokan voltak, és a templomba be se jutottam, mert a helyiek hosszú tömött sorban álltak, hogy bemenjenek.
Vissza Aszenovgrádba, Angyali Üdvözlet temploma, egy bizonyos kút – láttam egy képet, ahhoz kerestem információt, az derült ki, hogy csőtörés utáni helyreállításkor kitalálták, hogy az egyik csapot a régi hagyományra használják, azaz Szőlőmetsző Szent Trifon napján bor folyik belőle. Van a neten kép, hogy ott áll a tömeg, osztogatják a pohárka borokat, a pap meg éppen áldja meg az egészet. Szőlőtermő-bortermő vidék ez, valaha Dionüszosz földje, hát kerestek az új vallásban is megfelelő szentet, hogy ünnepelhessék a bort :D .
Innen aztán kiképzést kaptunk a kátyús utakból, amíg Kardzsaliba értünk. Kedves család adja ki a lakást, kényelmes, bár főzőlap és főzőedény nincsen a konyhában, csak mikró. Kitoltunk velük, mi vittünk elektromos serpenyőt. :D

Vasárnap a városban járkáltunk, múzeum, piac, műemlék templom, majd az új kolostor. Valamikor a 20.sz. elején történt azon a helyen valami csoda (de az lenne az igazi csoda, ha a google fordítójából érteni is lehetne, mi a szöveg), építettek egy templomot, aztán kb. a rendszerváltás idején a pap addig harcolt, amíg föl nem építhetett egy új kolostort. Új, de egészen olyan kinézetűre csinálták, mint a régiek.
Végül a városon kívül megkerestük a „Kőesküvő” című sziklaalakzatot. Kicsit elnéztem a dolgot a googlemaps-on, mert nem alulról, hanem felülről sikerült kilyukadni hozzá. Nem baj, onnan úgyis biztosan kevesebben fényképezik :D .

Hétfőn – mivel ugye a múzeumok meg ilyen helyek szünnapot szoktak tartani, úgyhogy azt is számításba kell venni -, elindultunk nyugatra. 100 km szerpentin. Először Ardino-ban akartam megkeresni az egyik rituális sziklát. Rengeteg kis fülkét vájtak bele, annyi biztos csak, hogy valami szertartás céljára, de hogy mi volt az a szertartás… lehet, hogy a halottak urnáit tették bele, de lehet, hogy valami szent dolgot égettek benne. De hiányos volt a táblázás, nem sikerült megtalálni. Igaz, az országútról láttam egy táblát, ahol egy igen meredek út vitt föl, én más megközelítést néztem, hát nem sikerült.
Aztán elmentünk az egyik síközpontba, Pamporovóba, föllibegőztünk a hegyre (kb. másfél-kétszerese a jánoshegyinek), ez jár nyáron is, fölmentünk a tévétoronyba, és mivel a szabad levegős teraszhoz nem volt kedvünk, leültünk a „Panoráma” büfében.

Kedden ismét nyugatra. A várostól nyugatra is meg keletre is van víztározó az Arda folyón. A nyugatinak az északi partján van üdülőtelep is, először ott kerestem szállást, aztán valami sugallatra inkább a városban lévőt választottam, szerencsére. Nem nyerte meg a tetszésünket se az odavezető út (szűk, rossz, és át az etnikai negyeden :( ), se a hely, ki se szálltunk, csak megállapítottuk, hogy meg van nézve, mehetünk tovább.
Az út széléről lehetett fényképezni egy hatalmas sziklatömböt, amiben vannak rituális lyukak meg barlangok. Aztán megkerestük a középkori hidat, de az útról nem másztunk le hozzá, mert nem ítéltük biztonságosnak az ereszkedést.
Végül kicsit visszafelé kellett menni, és elkezdtem mászni az Anyaméh-barlanghoz. Erre nagyon fájt a fogam. Csak 2001-ben fedezték fel. Az ősi termékenységvallást igen tisztán mutatja. Az eredeti természetes barlangot többezer évvel ezelőtt megdolgozták úgy, hogy anatómiailag tökéletesen helyesen egy női hüvelyt formáz, a „méhszáj”-nál oltárral. A tetőn beeső fény pedig az árnyékos részre fallosz alakzatot rajzol napsugárból, ami az év egy bizonyos pontján eléri a „méhszájat”.
Elindultam, másztam… túracipő és túrabot nélkül egy métert se tudtam volna tenni… nem út az, csak sziklás ösvény. Egész messze eljutottam már, mikor eleredt az eső. Szerencsére éppen egy pihenő teteje alatt voltam. Mikor csendesedett, gondolkoztam, hogy menjek-e tovább, ha nem is esik, a falevelekről még záporozik a víz, azt se tudom, lesz-e sáros szakasz. Na erre a hegy szelleme többszörös mennydörgéssel felelt: kotródj csak vissza, és ne kísérletezzél a már nem neked való helyekkel! :(
Sajnos, így nem értem el a barlangot… :( és megfogadtam a tanácsot, a további, járatlan úton lévő sziklákat kihagytam…

Szerdán először Perperikon. Ez egy teljesen sziklába vésett szentély- és palotaváros, egy hegy tetején. Odafelé az autóból látszott, hogy mennyire magasan van és mennyire uralja a környezetét. Nagyon fontos hely volt évezredeken át. Még mindig dolgoznak a régészek, még csak a hegytető van föltárva, most a hegyoldalon lévő maradványokat kotorták. Konkrét bizonyítékot még nem találtak – a trákoknak nem volt írásuk, amit tudunk róluk, azt a görögök jegyezték fel róluk -, de közvetve minden arra utal, hogy ez volt az ókori történetírók által emlegetett nagy trák Dionüszosz-szentély és jóshely. Még a keresztény korban is megmaradt fontos helynek, találtak egy nagy székesegyházat is, sőt a földben pár éve a többi között egy ereklyetartót, amiben famaradvány volt, és úgy tartják, Bizánctól kaphatták és Jézus keresztjének darabkája van benne. Nagy csinnadrattával elvitték az új kolostorba, de se a székesegyház-romokból, se az ereklyéből nem láttam semmit.
Innen továbbmentünk kelet felé.
Sok-sok rituális fülkés szikla meg rituális szőlőprés vagy áldozati medence meg kőkori sír meg ilyenek vannak a környéken, de kénytelenek voltunk kiválogatni azokat a helyeket, amiket mi el tudtunk érni országúton és viszonylag kevés gyaloglással.
Sok-sok kőkori maradvány van ezen a részen, sőt a görögországi részen is, hiszen csak most húzódik ott egy politikai határ.
Egy kromlehet – kőkorszaki kőkört -, Stonehenge kisebb és kicsit fiatalabb testvérét szépen meg lehet közelíteni, csináltak turistautat, az országúttól csak 600 m.
Onnan nem messze van egy 2-300 méteres megmaradt szakasza a római kori útnak, de ott útépítés, behajtani tilos tábla fogadott a kereszteződésnél.
Még tettünk egy kitérőt az Arda folyó felé (ott van egy híd is rajta), ott közvetlen az út mellett emelkedik egy rituális fülkékkel telilyuggatott szikla. Van még sok egyéb is a környéken, de nem kockáztattunk, különben is elfáradtunk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 26 15:09 #15002

Pamag sikerült megnéznem a fotókat. Tetszettek a bulgáriai képek, eddig a kevésbé szép oldalát láttam. Csodás tájak, szépen karbantartott műemlékek. Természetesen a cicák is, gyönyörűek :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 26 10:24 #15001

Nekem mindkét link megnyílt. Nagyon jó képek! (Kedvencem a fejpántos-kockásinges!!!! :D) Gyönyörű, élménydús kirándulásotok volt ismét, Pamag!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 26 10:19 #15000

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 26 10:15 #14999

Csak új ablakban nyílik meg................
Egér jobb gombbal kattints rá, válaszd ki a Megnyitás új ablakban pontot, úgy megnyílik.

Most ott sem! :(
Délelőtt még jó volt.....

Ezt nem értem... :(
Nekem megnyílik... és rögtön nyilvánosra volt állítva.
Esetleg próbáljátok onnan, hogy a baloldali menüsorban Fotóalbumok - Tagok képei a világhálón ... ott egyben van pamag albuma, és most azt megnyitva az első.
(Amúgyis került egy szép szigeti összeállítás a tagok képeinek végére.)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 22:15 #14998

Egér jobb gombbal kattints rá, válaszd ki a Megnyitás új ablakban pontot, úgy megnyílik.

Most ott sem! :(
Délelőtt még jó volt.....

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 21:45 #14996

.....................

Nem tudom megnyitni. :oops:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 20:57 #14995

A képek már megvannak (némelyik jó életlen lett, meg nem is fényképeztem túl sokat)

picasaweb.google.com/pamag0716/OrfeuszSirjanal-https://picasaweb.google.com/pamag0716/OrfeuszSirjanal

de a szövegre még várni kell...

Nem tudom megnyitni. :oops:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 19:31 #14994

Na most mérges vagyok.
De biztos én vagyok a hibás... ide fogalmaztam röviden az utunk velejét, és a végén nem küldte el... vsz lejárt az idő? :(
Márpedig most nem írom meg újra...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 18:26 #14993

.............Bacskovóról viszek a sötét múltból képet ott nagyon jól látszik a bejárat jobb oldalán levő csodaszép falfestmény, most úgy látom elé nőtt a fa, volt annak negyven , negyvenkét éve is hogy ott jártunk.

Kíváncsi vagyok :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 16:33 #14990

Nagyon jók lettek a képek! Bacskovóról viszek a sötét múltból képet ott nagyon jól látszik a bejárat jobb oldalán levő csodaszép falfestmény, most úgy látom elé nőtt a fa, volt annak negyven , negyvenkét éve is hogy ott jártunk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 25 09:26 #14987

A képek már megvannak (némelyik jó életlen lett, meg nem is fényképeztem túl sokat)

picasaweb.google.com/pamag0716/OrfeuszSirjanal-https://picasaweb.google.com/pamag0716/OrfeuszSirjanal

de a szövegre még várni kell...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 21 12:01 #14964

Küldök valami csodálatos vidékről képeket, ha egyszer láthatnám!!!mail.google.com/mail/#inbox/1488e0ed80fac6aa?projector=1

Én ezt nem tudtam megnyitni :-( Csak a gmail főoldala jön be.

Igen Zsuzsa, ez nem jó link!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 20 15:52 #14960

Küldök valami csodálatos vidékről képeket, ha egyszer láthatnám!!!mail.google.com/mail/#inbox/1488e0ed80fac6aa?projector=1

Én ezt nem tudtam megnyitni :-( Csak a gmail főoldala jön be.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 20 15:02 #14958

Küldök valami csodálatos vidékről képeket, ha egyszer láthatnám!!! mail.google.com/mail/#inbox/1488e0ed80fac6aa?projector=1-https://mail.google.com/mail/#inbox/148 ... rojector=1

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 19 20:40 #14953

2014.09.19. 14:56 keltezéssel, Pénzes József írta:
Kedves Ági!
Felejthetetlen két hetet töltöttünk a csodálatosan szép környezetben fekvő Parga-ban.
Köszönet mindenkinek, kik már írtak erről a helyről. Jó hasznát vettük nyaralásunk során.
Eljutottuk végre a Meteora kolostorokhoz(ba) is! Jártunk Lefkada szigetén és rengeteget
napoztunk, pihentünk a Valtos beach-on. Minden nagyon jó és szép volt, mint az előző
négy alkalommal is. Csodálatos tájak, kedves görög emberek, finom ételek. Sokszor
Emlegettünk, remélem csuklottál!? Természetesen jövőre is Görögország!!!
Thassos mindent überel, szívesen mennénk vissza(egyszer meg is fog történni) de még
annyi gyönyörű hely van amit szeretnénk látni még (az élet meg ugye véges…)!!!!!!

Puszi: Ancsa, Jóska

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 13 19:03 #14937

Szép helyeken jártatok. Ez valami munkahelyi program volt?

Igen, így is mondhatjuk :) !
Megrendeltem egy könyvet is Erdélyről. Ha megküldik, majd írok róla. Sajnos, én nem jártam annyira bent Erdélyben, mint Lovas Zsuzsáék, de így is jó kis ízelítőt kaptam. Alig várom, ogy visszatérhessünk, immár családostól.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 13 08:10 #14934

Megmondom őszintén mi még nem voltunk Erdélyben. Valahogy úgy vagyok vele, hogy mennék is meg nem is.
Eszterék most voltak 5 napos osztálykiránduláson ott. Jól kezdődött az évük, mert első 5 nap volt a kirándulás.

No majd egyszer...

Szia Balázs!
Nem szabad kihagyni Erdélyt.Amíg nem mész el ide igazán nem érted miről beszélnek az ott járt emberek.Nekem hihetetlen érzés volt hogy utaztunk több száz kilométert Romániában ,aztán egyszercsak megérkeztünk egy másik Magyarorszába,ezt csak ott lehet átélni .Zetelakán tudok is ajánlani egy szállást ,kaját is adnak ,nagyon rendes magyar emberek.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 12 16:00 #14933

Mi is voltunk júniusba Gyergyószentmikósón volt a szállásunk egy szállodába és onnan indultunk, Parajd- Sóbánya, Szováta- Medve -tó,Korond,Farkaslaka,Zetelaka, Gyimesbükk-ezer éves határ,Csiksomlyó, Szent Anna tó,Mohos tőzegláp, Bálványosfürdő, Csíkszereda, Gyilkos tó, Békés szoros, Békás víztározó,Gyurgyógyiditó, Marosvásárhely, ezekre a helyekre vittek. Megmondom félve mentem el mert 1972-ben voltam utoljára azon a vidéken és akkor ugy döntöttem a magyar lakosok nagy ,mit nagy, mérhetetlen nyomora láttán, én oda többet nem megyek, hát meglepődtem!Nagyon szép rendezett porták, szépen felújított műemlékek / igaz nagyon sok tábla tanúsította hogy magyar civil szervezetek pénzéből/ no mindegy lényeg hogy, nem találkoztunk mint akkor, fejkendős kolduló nénikékkel, akik lopva ejtették ki a magyar szót.Érdemes megnézni Erdély szegleteit, és hallgatni a csodaszép magyar szavakat, olyan elfelejtett szavakat mit talán ötven évvel ez előtt hallottunk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2014 szept. 12 14:11 #14932

Megmondom őszintén mi még nem voltunk Erdélyben. Valahogy úgy vagyok vele, hogy mennék is meg nem is.
Eszterék most voltak 5 napos osztálykiránduláson ott. Jól kezdődött az évük, mert első 5 nap volt a kirándulás.

No majd egyszer...

Oldalmegjelenítési idő: 0.394 másodperc