Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 10 11:41 #10346

Végre zuhanyzás, teraszon hátra dőlés és koccintás...itt vagyunk ( jegyzem bármikor mentem is görögországba mindig azt éreztem, hogy végre haza értem..most nem jött ez az érzés)
Iszogatunk, iszogatok és a teraszon, mert párom bent a szobában csinál VALAMIT..kérdezem miért nem jön ki, ránézek és látom a sunnyogós arcát.Kérdem miben sunnyog...
mondja semmibe..na de az ember lánya azért tudja mikor milyen az ura arca és nem hagyj ezt annyiban...
Na mi a sunnyogás tárgya?-kérdem..
-ne menjek be a szobába- mondja
persze, hogy erre bemegyek szemlézni....
és látom nézi a plafont...ahol..ahol egy kb10 cm-es GYÍK!!!!!!!!a plafonon őrjöng fel-alá (jegyzem nekem egy giliszta látvány felér egy horrorfilmmel)
így sikítva átrohanok a szobán, ki a lépcsőházba és onnan sikítva vezénylek, hogy azonnal másik szobát akarok.
Tomi óvatosan (fél óra alatt, mert ő imád minden állatot) kitessékelte gyíkpajtit...
Aki persze másnap reggel már a fürdőszobában várt rám...
Kértünk másik szobát :D
Kaptunk tengerre, hegyre nézőt :wink:
Harmadik napra terveztünk egy thassos után szabadon : Sziget körbét...na ne mondjam..........az utak kb.10 km szakaszokon kívül pokoliak voltak, élvezhetetlen.
Ezen a napon lementünk Syvotára és Porosra...lejutni ezekhez a településekhez és a strandujkhoz motorral egy túléló túra, de nagyjából ez vonatkozik mindenre.
Egyébként gyönyörű, hegyek ölelte kis öblök...lehettett volna a végtelen béke, ha nincs folyamatosan valami rossz érzésem..
Egyik helyen lent az öbölben egyetlen taverna, amit közvetlenül a tengerrel szembe építettek...ülsz a teraszon, frappézol, bambulsz, és szinte bántja a szemed a szépség :D

Délelőtt pancsolás itt, délután pancsolás ott, közben megyünk körbe a sziget útttalan útjain, szerpentinjein...én folyamatosan nyomom Tominak: ne menjük gyorsan, ne menjünk gyorsan,
ő mutatja, hogy 30-al megyünk...
mondtam inkább toljuk a motort :lol:
(Úgy, hogy csak ebben az évben több ezer km-t lemotoroztunk már)
Persze a helyiek, mint az ökör tolják neki, sisak nélkül, csak úgy natúrba...bátrak mit ne mondjak...
Végül is körbe mentük a szigetet, és ismét kockás popsival feküdtünk le aludni...megfogadtuk másnap nem motorozunk...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 10 11:21 #10345

Megpróbálom rövidre fogva :

Gondolom a könyökötökön jött már ki, hogy megyünk, megyünk , megyünk Lefkadára és, hogy motorral.
Nos..közületek páran Szegeden főztetek és pihiztetek, mi aznap hajnal 4-kor indultunk.
Első napi tervezett táv Leskovác. Ott, mégpedig a Gros Hotel Leskovacban aludtunk. Az út eseménytelen, szinte unalmas volt. 180-200 km megtétele után pihenők.Gyors határ átjutás, motoron a magyarországihoz képest borzasztó autópályák.Délután megérkeztünk Leskovaba, ami na mit is mondjak? tulajdonképp Ózd nagyjából 50 évvel ezelőtt...a hotel, mely ugyan még a booking.com-on is szerepel, na mit mondjak (pipi szálló szerintem..már ha értitek) takarózni sem mertünk mert gyanús jelek voltak a tűzpiros takarón.Minden útra viszek magammal felület fertőtlenítőt( én így vagyok hülye háklis) mondanom sem kell 1 litert szétlocsoltam a fürdőben...ez a hotel egyébként 27,50 euro volt/éj/2 fő. Drága...aludhattunk volna inkább árokparton pléden , na mind1.
Viszont a hotel mellett remek étterem volt , kíváló nemzeti ételekkel, hangulatos szerb népzenével és olcsó volt.
Vacsora után nagyjából 6-kor elájultunk , majd hajnal 3-kor indultunk tovább.
Második nap:
Tervezett táv Igoumenitsáig...ismét pokoli autópályák és autóutak, szorítottam Tomit a térdemmel,mint egy pióca :lol:

Thesszalonikinél kóvályogtunk egy kicsit, mert párom nem hitte el, hogy Athén felé kell felhajtanunk az Egnatia Odosra, de ez volt vagy fél óra totyorgás, aztán tűz tovább. Autópálya hibátlan végre...kora délután megérkeztünk Iogumenitsába és úgy döntöttünk, gurulunk még tovább és alszunk ahol alszunk..
aztán Margaritinél egy út menti kis tavernánál megálltunk, ahol láttuk csak helyi autók, teherautók parkolnak enni..na mit ne mondjak itt is remek volt a konyha!!
Szóval ha étterembe esztek tényleg oda menjetek, ahol sok a helyi, az a tuti!!!Itt pihentünk kicsit és úgy döntöttünk, innen már nincs megállás elmotorozunk a célig, Nidríig.
Este 8 körül megérkeztünk elfáradva, kockás popsival, piros szemekkel, koszosan, büdösen, de ott voltunk.Gyorsan megkerestük a már lefoglalt apartmant, bedobáltuk a cuccainkat és irány a Super Market ünnepi italokért :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 08 21:15 #10335

............ elkérnénk majd az igazi vendéglátó telefonszámát és/vagy :E-mail: címét...
............

Majd megkérdezem..... mondta, de természetesen elfelejtettem...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 08 11:06 #10331

Viszont szerencsére van pozitív tapasztalat is, a lányomék is voltak pár napot Siófokon, és találtak igazi vendéglátót.

Ezt örömmel olvasom :)
Arra az esetre, ha legközelebb arra visz utunk, elkérnénk majd az igazi vendéglátó telefonszámát és/vagy :E-mail: címét...
előre is köszönöm

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 05 21:17 #10315

.................
................de mégiscsak az lenne a cél, hogy minél több vendég térjen vissza hozzá. Rosszul gondolom?
......................................

Rosszul... :( meg még néhány ezren-millióan rosszul gondoljuk... :( ez nem új jelenség egyébként.
Viszont szerencsére van pozitív tapasztalat is, a lányomék is voltak pár napot Siófokon, és találtak igazi vendéglátót.

...........mert jövőre Görögország a cél - ha minden jól megy, akkor Thasos :lol:

Úgy legyen !!! :!: :lol: :autóvezető: :lol:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 05 21:00 #10314

2012.06.30-2012.07.05 Balaton, déli part

Akinek saját nyaralója van a Magyar Tenger partján, vagy egy jól bejáratott apartman visszajáró vendége, az biztosan másképp vélekedik, viszont Nekem az alábbiak a tapasztalataim:

Egy éves kislányunkkal nekiindultunk.
Első családi nyaralás, első balatoni pancsolás, első autópályás élmény friss jogosítvánnyal, egyszóval szinte mindenből az első, mert a Családdal más.
Az első ami feltűnt, hogy az emberek nem tudnak mosolyogni.
Értem én, hogy fásultak, de mégiscsak az lenne a cél, hogy minél több vendég térjen vissza hozzá. Rosszul gondolom?
Legyen az egy szállásadó, vagy éppen a lángosos.
Mintha nem éreznék, hogy gazdasági válság van, (az idézőjel szándékos).
A futószalag mellet dolgozni is munka, kemény meló az biztos, de a vendéglátásban dolgozónak nem feltétlenül kellene azonosulnia a vendéglátó ipar kifejezéssel.
Darab-darab, fizess, és még örülj annak, hogy én adom neked a szállást - kifordultak magukból az emberek.
Ha meg jogos panaszra nyitod a szád, még örülj, hogy nem tanítanak móresre (kérdés: honnan ered a móresre tanítás, mi az a móres - talán héber eredetű?)
Egy szó, mint száz: a Balaton nagyon kellemes, kisgyerekkel csodálatos a hol bokáig, hol combközépig érő víz a déli parton.
Másod, harmad napra kislányunk szinte magától szaladt a vízbe, mi meg utána :D
Remélem, hogy az ottani emberekkel kapcsolatos élményeink egyedi esetek és nem általános jelenség - bízom benne.
Magát a Balatont ajánlom mindenkinek, mert mi szépnek és tisztának láttuk (lehet, hogy azért is, mert így családosan most láttuk először)
A vezetés terén edzem magam folyamatosan, mert jövőre Görögország a cél - ha minden jól megy, akkor Thasos :lol:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 05 19:57 #10313

Mivel vannak egyéb ismerőseim is, ezért a facebookra töltögetek fel képeket.
Itt megnézhető: www.facebook.com/media/set/?set=a.435798423121527.104205.100000741207078&type=3&l=e5122eaed4-https://www.facebook.com/media/set/?set ... e5122eaed4

Lehet naponta követni. :)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 04 23:23 #10303

Meg még kettőt : Bocsika amszterdami kiruccanását és Verus első, zakynthoszi leírását.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 04 00:25 #10293

Megcsináltam két régi leírást az Egyéb beszámolókba (uhhh, a képek linkjét elfelejtettem, majd pótolom) - majd folytatom.
Itt a topikban másoknak is van beszámolójuk, csak nem mindegyikhez lesz kép.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 03 21:48 #10292

Jelentkezem!
Minden rendben van. Sima utunk volt. Van néhány útépítés, de semmi extra.
Végül Vasilikibe foglaltunk szállás.
Majd írok még, de most aludni kellene, mert régen volt tegnap reggel. :(

Jó pihenést!
Pihenj és nyaralj, és ne ide írkálj! :!: :lol:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 03 21:40 #10290

Jelentkezem!
Minden rendben van. Sima utunk volt. Van néhány útépítés, de semmi extra.
Végül Vasilikibe foglaltunk szállás.
Majd írok még, de most aludni kellene, mert régen volt tegnap reggel. :(

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 03 13:30 #10284

Megnéztem, az enyém 80%-os telítettségű volt. Töröltem. De ettől még át kellett volna mennie az üzinek. Melus, este írok a mailodra.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 03 08:54 #10282

Bocs, hogy bele vauvau és off:
Lehet, hogy valamelyikőtöknek tele van az üzenetes postafiókja, törölni kell belőle, hogy látsszon az új. (Meg mintha még valamit meg kellett volna nyomni utána hozzá... de már nem emlékszem...)

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 03 08:29 #10279

Melus, küldtem Neked privit, de nem látom a kimenő /vagy elküldött üzeneteim között. Egyáltalán megkaptad?

Nem kaptam semmit sem :cry: az emilcímemre is küldheted, vagy ide is: <!-- e --><a href="mailto:melus1605@gmail.com-melus1605@gmail.com - ha ezt jobban kedveled :wink:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 03 07:29 #10277

Melus, küldtem Neked privit, de nem látom a kimenő /vagy elküldött üzeneteim között. Egyáltalán megkaptad?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 02 23:34 #10274

Még nem ment el, de nemsokára indul.
..............

Jó utat és jó kalandokat!
Bár most már nem olvasod, de majd egyszer hozzájutsz :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 02 21:41 #10273

Balázséknak jó utat (bár már úgysem olvassa, mert úton vannak)!
Remélem, hamarosan hírt kapunk felőlük!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 02 17:18 #10272

A kocsi már bepakolva. Még a hűtőset kell levinni.
Még mindenki lehűti magát a zuhany alatt és indulunk. :)

Remélem lesz wifi és tudok jelentkezni.
Addig is mindenki jó legyen! Nem rosszalkodni itt a fórumon.
Aki megy nyaralni, annak jó nyaralást!

Balázs!
Kalandra fel!!!!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 02 17:07 #10271

A kocsi már bepakolva. Még a hűtőset kell levinni.
Még mindenki lehűti magát a zuhany alatt és indulunk. :)

Remélem lesz wifi és tudok jelentkezni.
Addig is mindenki jó legyen! Nem rosszalkodni itt a fórumon.
Aki megy nyaralni, annak jó nyaralást!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 júl. 01 21:44 #10269

Balázs olyan csöndben van, hogy lehet, hogy már el is ment :?:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 jún. 30 10:30 #10267

Honey!

Elhiszem, hogy komoly dilemmában vagy, nem könnyű dönteni. :D
Ha jól gondolom, akkor repülős útban gondolkodsz. Ha egy hetet tervezel, akkor inkább a kisebb szigetekből válassz. Ezek Kos, utána Zante. Ezeken a helyeken maradhatna idő pihenni is, csavarogni is. :wink:
A repülős kefaloniai utak célpontja általában Lassi, ahol lassan mélyülő homokos partok vannak. Csak hogy megnehezítsem a dolgod. :wink:
De igaza van Balázsnak, itt muszáj menni, annyi szépség van a szigeten.

Kréta az én nagy álmom, nem tudom, mikor jön el az ideje, de oda minimum 2 hét kell, csak az egyik felére. És ahogy látom, az irodák nem oda utaztatnak, ahol a leglátványosabb látnivalók vannak. Legalábbis az én véleményem szerint.
Valószínű, hogy inkább egyénileg oldom meg, ha végre eljutok oda. :lol:

Ha tényleg csak pihenni akartok, akkor inkább a Jollly-Jokert válaszd. Bár én ott is mennék, mert azért volna még mit nézni. :P

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 jún. 30 10:08 #10266

Vagy gyertek Kefaloniára :wink:

Kefalonia szép, de ott biztosan nem lesz pihenés.......

Igazad van Balázs! :lol: Nem lesz, de Lefkadán se! :wink:
Sőt, magam részéről, amíg járni tudok, sehol sem!
Egyetlen szigeten sem tudnék megülni, még ott sem, ahol már jártam! Sőt, sehol sem! :lol:
Egyszerűen nem az én világom a parton heverni egész nap! :wink:
Persze, nem vagyunk egyformák, valaki imád szó szerint nyaralni, csak pihenni a parton. Nekem ez büntetés lenne. :wink:

Jó utat Nektek, jó nyaralást Lefkadán, pont olyat, amilyet terveztek! 8)
Mi meg majd olvassuk, ha elmeséled, hogy milyen volt. :wink:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 jún. 30 07:37 #10264

Ha olyan irányba indulsz, amit ismerek, akkor csak szólj, ha tudok segítek....

Köszönöm, igazából minden érdekel, de nagyon lassan körvonalazódnak a dolgok, aztán egy huszárvágással lehet mégis egész más lesz. Mindenképpen szigetben gondolkodunk, több is szerepel a terítéken. Sorrendben: Zakynthos (Misi kedvéért és ötletére),Kréta (ez az én szívem vágya) Rodosz, Kos, Kefalónia (itt aggódom a hirtelen mélyülő partszakaszok miatt, mert én azt nem szeretem. A tökéletes part számomra S. Potamiánál van a nagy strand szakaszán). De bármi lehet. A jolly-joker Thassos!!!!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 jún. 29 15:10 #10255

..........
Párat sikerült valóban , majd kiokosítom magam, hogyan tudom felvarázsolni ide őket.

Legegyszerűbb - ha csak pár darabról van szó - a hozzászólás alján a csatolmány feltöltése, ez saját gépről működik.

Sok türelmet a gyógyuláshoz! Drukkolok én is Neked, hogy minél gyorsabb legyen!
:hahoo:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2012 jún. 29 11:34 #10252

Melus nagyon szépen köszönöm.
Ma már voltam a konyhában, eddig a küszöb volt a Mount Everest :lol: fog ez menni.
Pamag!
Párat sikerült valóban , majd kiokosítom magam, hogyan tudom felvarázsolni ide őket.

Oldalmegjelenítési idő: 0.298 másodperc