Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 jún. 20 08:26 #16004

Több Apollon által érkező vendég kérdez tőlem:
Erre csoportos választ szeretnék adni.
Örülök, hogy olvasgatsz bennünket.
Első kérdés:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="www.thasos.hu/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=2#p16054-viewtopic.php?f=2&t=2#p16054
Második fő kérdésed.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="www.thasos.hu/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=60&p=16235#p16229-viewtopic.php?f=2&t=60&p=16235#p16229

És kis apróbb kérdéseidre itt van nagyon szépen összeszedve a válasz.
www.thasos.hu/index.php/gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek - www.thasos.hu/index.php/gyik-gya ... t-kerdesek
Nagyon jó olvasgatást kívánok.
Kérlek csatlakozz majd a fórumozóinkhoz írásaiddal, kérdéseiddel.
Mindenkit segítesz ezáltal, és olyan részletek kerülhet témára, mi eddig talán elkerülte figyelmünket.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jún. 18 09:29 #15998

köszönöm szépen a jókívánságot magam és kislányom nevében is :D
a zenék közé belinkeltem egy számot melyre tegnap bukkantam

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jún. 17 11:18 #15996

Volt egyszer egy kép, hogy születésnap veszély :D

ANDRISKA !

ISTEN ÉLTESSEN !

Re: Általános 2015 jún. 13 11:04 #15984

Zsuzsáék már lehet, hogy vigan fürdőznek, ahogy látom a kamerán, jó idő van ott is. :)

Bevallom a Giolát eddig mi kihagytuk, annyira nem vonzott, hogy bevigyük a kocsit arra a rossz útra, vagy gyalogoljunk a melegben, idén a gyerekkel meg pláne nem megyünk.
Már számolom vissza a napokat, tudom, hogy a kiscsajjal nem lesz igazi a pihenés, de végre a szigeten lenni a 4 fal után megváltás lesz. :)

Re: Általános 2015 jún. 13 08:57 #15982

A facén fedeztem fel egy képet.
Ez az amitől benneteket óvni szeretnélek. Tudnotok kell, hogy ott a tenger a Földközi tenger egyik legmélyebb árkát rejti. ez a terület egy 1000 és egy 1500 méteres tengeri árok közt van. Hatalmas tengeri áramlatok léteznek e partszakaszon. Ezért van az, hogy ott hajót soha nem láttok lehorgonyozni. Egy ilyen hullám elvihet és végzetes lehet.NE tedd ezt!!!
GIOLÁNÁL VALÓ FÜRDŐZÉSKOR A HULLÁMOS TENGERBEN A Z ÉLETEDET KOCKÁZTATOD.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/l/t1.0-9/p235x350/1907487_852772371472933_6802913221032213819_n.jpg?oh=c3de1c34f719efb0fc1e46b13f02c22c&oe=563165B7-https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=563165B7

Ági, milyen most a Giola? Tiszta, szép, mint régen?

Re: Általános 2015 jún. 13 08:56 #15981

Ezóta Zsuzsáék és Ágiék is a szigeten vannak már! De jó Nekik! Nagyon eltelt az idő! Jó nyaralást!!!!!!!!!!!!!!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2015 jún. 13 07:05 #15980

A facén fedeztem fel egy képet.
Ez az amitől benneteket óvni szeretnélek. Tudnotok kell, hogy ott a tenger a Földközi tenger egyik legmélyebb árkát rejti. ez a terület egy 1000 és egy 1500 méteres tengeri árok közt van. Hatalmas tengeri áramlatok léteznek e partszakaszon. Ezért van az, hogy ott hajót soha nem láttok lehorgonyozni. Egy ilyen hullám elvihet és végzetes lehet.NE tedd ezt!!!
GIOLÁNÁL VALÓ FÜRDŐZÉSKOR A HULLÁMOS TENGERBEN A Z ÉLETEDET KOCKÁZTATOD.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/l/t1.0-9/p235x350/1907487_852772371472933_6802913221032213819_n.jpg?oh=c3de1c34f719efb0fc1e46b13f02c22c&oe=563165B7-https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=563165B7

Re: Általános 2015 jún. 13 04:29 #15979

Többen írtok, hogy nem boldogultok a hozzászólással.
Amit én teszek ilyenkor.
A főoldalon kijelentkezek. Majd kikapcsolom, majd újra be kapcsolom, újra bejelentkezve. Akkor fogadja a fórum írást. Nálam is előfordul. Be vagyok jelentkezve, és újra kéri. A fenti módon téve, sikerül.

Re: Általános 2015 jún. 12 14:39 #15978

Ma indult Apollonék busza is, velük utazik az én pesti barátném is. Sárgulok, és az sem halványítja, hogy éjjel én kínyujtozhatom. :lol:
Jó utat, biztonságos megérkezést az autósoknak. Zsuzsa az evezést irigylem, nekem nem menne.
Vigyázzatok, mert a webkamera mindent lát, szép időt, vidám nyaralást. :D

Re: Általános 2015 jún. 12 11:15 #15976

Zsuzsáék, Ágiék, jó utat Nektek, és felhőtlen thassosi pihenést! :)

Re: Általános 2015 jún. 12 09:52 #15973

Délben indulunk! SZIGET! Készülj! Uágiék is velünk jönnek.Puszi az itthon maradottaknak!

Jó utat!
Jó időt!
Csendes tengert! Sok evezést!

Van még valami ami kell? :)

Re: Általános 2015 jún. 12 09:21 #15972

Délben indulunk! SZIGET! Készülj! Uágiék is velünk jönnek.Puszi az itthon maradottaknak!

Jó utat és jó szórakozást ! :D
:úszógumi: :matróz: :fotó:

Re: Általános 2015 jún. 12 09:10 #15971

Re: Általános 2015 jún. 12 07:46 #15969

Itt a nyár, élvezzük azt!

Fesztiválok program tervezetét keresném.
De még nincs minden meghirdetve.
Emlékeztetőül csak minden címszavakban, mert minden még szervezés alatt.
Akiket érdekel ezek alapján tudnak majd keresgélni.

1.Keramoti koncertek
«???? ??? ????». A hullámok hátán
www.kavalapress.gr/plai-sto-kima-2014-stin-keramoti-to-plires-programma/ - www.kavalapress.gr/plai-sto-kima ... programma/

2.
Kavala, Thassos
issuu.com/gullwingx/docs/presskit_programmea4ver3 - issuu.com/gullwingx/docs/presski ... ammea4ver3
A. A kikötőben, az óvárosban és Filippiben.
- Cosmopolis. ??????? ????????
- Kavala:???????? ????????.
- ?? ???????? ?????? ??????????? ???????????? ????????? ??? ?????????. www.dok.gr/ - www.dok.gr/
- ?? «Kavala AirSea Show», ?? ????? ????????????? ??? ????? ??? ???????? ?????? ??? ???????
B. A teljes sziget területén.
???????? ?????,
www.facebook.com/philippifestival-https://www.facebook.com/philippifestival
www.dropbox.com/s/zy8zfdogq7zmo3h/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%A6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB_%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CF%80%CF%80%CF%89%CE%BD_2015.pdf?dl=0-https://www.dropbox.com/s/zy8zfdogq7zmo ... 5.pdf?dl=0
?????????_????????_????????_2015.pdf
15 oldalas leírás a teljes programról

3. Kulturális
??? ???????. Skanzen falu
A Kő és a Nap Fesztivál Akontisma Nea Karvali
«????? ??? ?????». ???????? ??? ???????????????? ??? «?????????» ??? ???? ????????
Keramoti és Kavala közt félúton egy archeologiára épített hotelben egy hetes nemzetközi fesztivál.
www.kavalagreece.gr/tourismos/touristikes-plirofories/ekdromes/akontisma/ - www.kavalagreece.gr/tourismos/to ... akontisma/
?????????: ????? ?????????? ???? ????????, 64006, ??? ???????
????????/Fax: 2510 316192 | ??????: 6974 000014
E-mail: <!-- e --><a href="mailto:info@stegi-karvalis.gr-info@stegi-karvalis.gr
Pontos információt egy hét múlva tudnak adni. Talán ez az év legérdekesebb programja.

Re: Általános 2015 jún. 11 13:39 #15966

én a büdös, öreg kategóriába tartozom (büdös az inzulintól és a sok gyógyszertől, öreg, hogy nem mertem egyedül bevállalni az utat a 10-en akárhány gyógyszer miatt sem), és annyit szoktam pakolni amennyi belefér sem többet, sem kevesebbet, mert mi van, ha.... :-), ha pedig hazaérkezem megfogadom, hogy legközelebb..., de ezt a fogadalmam mindig elfeledem :oops:

Re: Általános 2015 jún. 11 06:30 #15965

Én ha van időm készülni, akkor katasztrófa vagyok. A végén már mi nem férünk a csomagoktól.
Ha nincs időm előre tervezni. Az egész szekrényt bedobálom.
A férfi tagok a családomból mikor a szállásra bemegyünk magamra hagynak, hogy ők urasan menjenek el a szállásadó előtt.
Mi derül ki ebből?
Az elme orvos magára veszi a betegei összes tünetét, azonosul velük és bolondnak látszik a legbolondabbnál.

Új.
A Saljára márványpart natur, de tömeg.
A kikötő márványpárt üres embertől, de ott hatalmas tömeget várnak az új kiépített partrész miatt. BÉRÁGYAK és tuc zene várható. ÉS KINEVEZTÉK VATHINAK.
A valós Vathink most leszbik és meleg párok találkozója volt. Mindezek Paradisói állapotban.

A borászunk egy olyan tokajira emlékeztető bort állított elő, mitől becsíptem. Én aki a szájába nem vesz italt megittam a felém kínált pohárkából. 2007-es hordót csapra vert érkezésünkre. Mint a méz. Hársfa virág, dió, citrom illatú gyönyör. 25 Euró/fél liter lehetett. Senki nem tudott annak ellenállni.
Készít ánizsos cipurót is. 10 Euró/kg. Azaz majdnem liter.

A szobrásznál is láttunk új csodákat. Ötletes mindenkiszámára elkészíthetőt.
A kicsiny tört kerámia darabokat, miket a parton, meg itt ott szedegettek, intarziában felragasztotta sűrűn egy megtisztított ősi deszkára. Szenzációs a hatás. Lakkal lefestette, hogy élénkebb színe legyen.

Re: Általános 2015 jún. 10 19:38 #15964

Pakolás:

Délelőtt írtam egy hosszabbat, de úgy látszik, túlléptem az időkorlátot, mert nem elküldte, hanem vitatkozott a régi, érvénytelen oldal megjelenítésével, hogy jelentkezzek be...

Véleményem szerint:
Senki nem fog senkit meggyőzni, hogy másképp pakoljon :wink:
Hiszen mindenki a saját észérvei alapján van meggyőződve arról, hogy ő azt pakolja be, ami neki szükséges :roll:

Fiatalok:
A fiatal nők direkt a nyaralásra vesznek néhány új ruhadarabot, és lelkibetegek lennének, ha nem mutogathatnák magukat benne.

Családok:
A családanyák a létező előfordult és előfordulható és elő nem fordulható összes esetre akarják bebiztosítani magukat. Nehogy bárki is megfázzon, vagy ne tudja leragasztani a kölyök elvágott lábát...

Idősek:
Szatyornyi gyógyszer, mindenféle segédeszközök, saját kispárna, plusz kendő a reumás derékra...

Aki izzadós, és ráadásul szerencsétlen esetleg büdös is, az több ruhát pakol. A legjobb dezodor is csak ideig-óráig fedi el a kellemetlenséget. Ha meg a textilbe beleszárad az izzadság, az a bőrnek irritáló (és a textil is hamarabb megy szét).

Mosás:
Bele kell számolni a száradás idejét. Ha a nap rásüt, akkor valóban hamar megszárad a ruha. De ha esős-párás idő van, akkor nem...

Lábbeli:
Ebből valóban elég lenne egy darab.
De nekem már szakadt le szandálom a lábamról gyerekkoromban kirándulás közben... alig találtunk a faluban susztert, és kuporoghattam a széken, amíg megvarrta... ezért mindig teszek el pótcipőt is.
Meg el is ázhat.
Akinek átlagos lába van és rendesen használható pénztárcája, az megteheti, hogy hasonló balesetkor (vagy fürdőruhánál) vesz egy újat a helyszínen. De ha a lába túl kicsi vagy túl nagy vagy fájós... akkor marad az, hogy otthonról visz.

Én mostanában úgy pakolom el a ruhákat, hogy kiteszek minden olyan darabot, ami szóba jöhet... aztán egy ide, egy oda, a fele megy vissza a szekrénybe...
Életem férfiból lévő párja meg el nem indul hosszabbító, csavarhúzó, szigetelőszalag stb. nélkül...

Érdemes olyan ruhadarabokat válogatni, amelyek többféle célra is megfelelnek. Kényelmes legyen, az a fő :D

Re: Általános 2015 jún. 10 19:11 #15963

Autóval utazóknak:

Ha a szigetre menet vagy onnan hazafelé megnéznének még valamit Görögország területén:

a) a Letöltések / Prospektusok közé most került egy új ismertető: Seres megye kolostorokban gazdag világa

b) Leírások / Látnivalók Thassoson kívül

Re: Általános 2015 jún. 09 17:02 #15959

Rutinosan pakolok, a bőröndöm mégis nagyon nehéz minden nyaraláskor. :( Igaz két hetes nyaralásra készülők.
Ritka, hogy más ruhafélét rakok be. Van utazó ruhám, van a szállásra egy lenge nyári, hűvös időre egy szabadidő. Pár blúz, és sort. Meleg holmi, egy vékony pulóver az útra, és hazafelé, Ezeket a holmikat itthon ritkán használom, nyaralásra félreteszem. Fürdőruhából legalább hármat viszek, mivel szeretek fürödni, és volt már, hogy baleset érte a ruhámat. Fenékre ültem, és kiszakadt. Cipő féleség legalább 3 pár + vizicpő, anélkül egy tapodtad sem a tengerben. Mivel önellátók vagyunk, egy- két fontos élelmet is viszek. Kávé, szalámi, tojás, és ha van már zöld paprikánk, abból is. Kisebb törölköző, mosdó kesztyű, fürdő lepedő a partra. Fehérneműből feleannyit viszek, mint amennyi napra megyek, mosok. De ha egy hétre megyek akkor ritkán mosok, mert viszek amennyi kell.

A listát készítők táborába tartozom. Nyaralás előtt legalább 1 hónappal ( a készülés öröme) vázolom a listát, aztán szükitem, utolsó két hétre az marad amit vásárolni kell, és a biztosítás. Utolsó előtti napon csak pakolok a listáról, de így is fél napba telik.

Még messze van a szeptemberi nyaralás, de a várakozás is öröm :D

Re: Általános 2015 jún. 07 15:22 #15956

Hááát... én mindig túlpakolom magunkat és bizony mindig marad is ruha, amit föl sem veszünk. Pár éve kaptunk olyan törölközőket, amik nagyon kis helyen elférnek és mégis nagy a nedvszívó kapacitásuk www.decathlon.co.hu/kingcham-torolkozo-pir-80x130-id_8180368.html . (Ha ez reklámnak minősül majd töröljétek légy szíves! ) Nos, ez egy csodatalálmány,mert azelőtt a vastag frottírt törölközők kitöltötték a bőrönd felét. Ez megszűnt. Eddig minden szálláson kaptunk törölközőt, tehát a mikroszálasok csak a strandra kellenek. Ezzel rengeteg helyet spórolunk.

Re: Általános 2015 jún. 06 22:49 #15954

Én erről inkább nem beszélek...... :) :oops:

Mindenesetre szinte minden évben örülök, mikor kezdek bepakolni és már majdnem minden be van pakolva, hogy de jó. Persze csak én érzem úgy. A végére mindig megtelik az autó.
A legjobb az volt mikor autót cseréltünk. A Zafirának majdnem 100 l-el nagyobb a csomagtere, mégis csurig lett. :D Még szerencse, hogy ennek nem fix a teteje, hanem csak bőr roló, így nem kell centizni, mint az ajtóval.

Re: Általános 2015 jún. 06 21:56 #15953

Ági, pont én is ebben a csapdában vagyok. Annyi szerencsével, hogy a párom saját maga pakolja be a cuccát, illetve ha ki is készitem neki a ruhákat, akkor átnézi, mert ő tényleg csak a minimumot viszi. Én viszont szeretek több ruhát, cipőt betenni...évről-évre csökken a számuk, idén pedig muszáj lesz keveset pakolnunk magunkra, mert a gyereknek sok cuccot kell vinnünk, arra kell majd a hely. :)
Általában nálam utazás előtt van az, hogy na akkor egy utolsó átnézés, minden bent van-e, és akkor jövök rá, hogy húúú ez sem kell, meg ez is felesleges, és az utolsó pillanatban még kidobálom a bőröndből... :)

Re: Általános 2015 jún. 06 16:58 #15951

Mennyi holmival érkezzünk a nyaralásra?
Elhangzott egy ilyen nagyon fontos kérdés.
Akik rutinos utazók, azoknak ez nem jelent gondot. Egy kézitáska nagyságú csomaggal érkeznek.
De megtudom egy kezemen számolni, hogy kik ők.
A feleségek megpróbálnak gondoskodni, hogy nyaralásuk alatt senki semmiben ne szenvedjen hiányt. Ők mindent csomagolnak. A férj, szegény megszakad a cipelésbe és az autó csomagterének praktikus elrendezésében.
A gyerekek? Tisztelet a kivételnek fittyet hánynak a a málházó szülőkre, megérkezéskor irány a tenger.
A szállásadó? Titokban fogja a fejét, hogy hova fogják tudni elhelyezni az autók tartalmát. Majd következik a hazaút. Ismételt gyomorgörcs, hogy hogyan férnek az egyre halmozódó holmik az autóba. Majd a feleség hulla fáradtan hazaér és kell egy hét mire minden visszakerül a helyére.
Jól írtam le ezeket?
VALLOMÁSOKAT SZERETNÉK ITT OLVASNI.
Beismerő vallomásokat, miszerint megfogadtátok, hogy jövőre még kevesebbet és ezt se és azt sem. Aztán megint beleestek újra és újra az azonos hibába.
ÉN MAGAM IS AZONOS VAGYOK MINDEN ILYEN GONDOSKODÓ, ÖNFELÁLDOZÓ NŐVEL.
DE NE TEGYÜK.
Próbáljatok meg ti is egymásnak tanácsot adni itt, hogy mit mennyit és hogyan...
NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A JÓ MEGOLDÁSOKAT.

Re: Általános 2015 jún. 06 16:47 #15950

Akkor bővítem még a negatív híreket.
KÁRTPÁTOSZ SZIGETE.
El sem tudom mondani mennyi éve vágyom oda. Le késtem.
Akik oda szeretnének eljutni még most tegyék.
Nagy figyelemmel kísérem a televízió híradásait. Felröppent a hír , hogy a teljes szigetet NATO bázissá szeretnék tenni.
1990-es évek végén a mi szigetünket is azzá akarták tenni. De itt hatalmas összefogás történt, nemcsak a sziget 12000 lakossága által, hanem a szárazföld közeleső tartományaiból is. Az amerikai bázisok elkezdtek épülni, de működésbe nem kerültek. Én is megéltem itt egy egy bíróságra járást és tüntetést ellenük. Talán többen emlékeztek még az Ypsarió csúcsi radarra, mi soha nem lépett működésbe. Egy mini telepet tudtak csak létrehozni a Keramiti keleti oldalánál a Nestos delta tövében. Ennyi.
Kárpátosz hogy hogy nyeri meg a számukra kevésbé előnyös csatát? Nincs elég emberük. Az egyetlen amiben bízok hogy a sziget az évtizedek során magára maradva Amerikába vándorolt. Az ott szerzett jövedelmekből tudott a sziget közművesítése, reptere, középületek kiépülni. Vagyonos, befolyásos emberekké jöttek vissza a szigetre. Maga a görög állam nagyon kicsit segítette a sziget fejlődését. Inkább csak az engedélyek megadásával támogatta őket.
Most hogy az ott élőknek lesz-e annyi kapcsolatuk, hogy ezt megakadályozzák? Vagy vajon akarják ők maguk is? Ezt nem tudom.
Akiknek van lehetősége odajutni, egy két éven belül, tegye. Egy csodát lát ott is. MOST MÉG...

Re: Általános 2015 jún. 06 10:22 #15949

Ági köszönjük a friss és hamisítatlan igaz híreket kivéve az olajkutast. lesz azért napágymentes övezet is remélhetőleg, ha bár nekem már nem tartozik a fő profilom a strandolás, inkább sétálok a Zseb.eb.el :)
Magdi éppen ez a baj, már mint, hogy nem lenne szabad, ennek ellenére.... :wink: néha megcsalom az inzulinadagomat :oops:

Oldalmegjelenítési idő: 0.165 másodperc