Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 aug. 21 09:08 #16326

.........................
............................. de ma délben indulunk ODA :) , gondoltam ez jó apropó a bejelentkezésre.
Előre örülök, örüljetek velem Ti is! :D

.........................................

Jó utat és jó kalandokat!
Aztán utána is kérünk szépen pár mondatot arról, milyen volt! :D
:irkálós: :számítógépes:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 aug. 21 07:26 #16325

Szervusztok Mindenkinek!

Én is külön üdvözlöm az Istvánokat!

Már nagyon régen jártam erre, de ma délben indulunk ODA :) , gondoltam ez jó apropó a bejelentkezésre.
Előre örülök, örüljetek velem Ti is! :D
További szép napot mindnyájatoknak!

Panajoti

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 aug. 20 17:02 #16322

A ma ünneplő István oknak boldog névnapot !

:pápá:

<!-- ia0 -->mythos1large.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2015 aug. 14 16:57 #16304

Senki nem jött haza mostanában a szigetről? :?:
Senkinek nincsenek új élményei? :?:
Nagy a csönd... :(

Ebben a nagy melegben ki az aki visszajön? Mindenki marad inkább a tengerpartom. :D

Holnap mi is elmegyünk.
Ez vár ránk: <!-- ia0 -->hurghada_ido_kis.png<!-- ia0 -->
Szerdán a luxori kiránduláson pedig kb. 48 Cfok. (erősen gondolkozom, hogy elmenjünk-e?)

Kitartást mindenkinek!
Nemsokára itt a lehűlés!
Bár azt olvastam, hogy nem fogunk neki örülni a nagy vihar miatt. :(

Re: Általános 2015 aug. 14 12:50 #16303

Senki nem jött haza mostanában a szigetről? :?:
Senkinek nincsenek új élményei? :?:
Nagy a csönd... :(

Re: Általános 2015 aug. 11 15:52 #16301

Ma is van születésnap jelölés - Vandus (Vandaba lánya) - de ők csak a kezdetekkor jártak itt és évek óta nem...
:legjobbakat:

Van Zsuzsannánk, aki ma tartja a névnapját?
:virágszippantós:

Re: Általános 2015 aug. 10 10:19 #16300

Na, ma egy olyan tagnak van születésnapja, akinek még egyetlen hozzászólása sem volt, és utoljára tavasszal jelentkezett be... nem tudjuk, ki ő, gnes nicknéven...
Mindenesetre Isten éltesse!
:legjobbakat: :randi: :Mythos

Re: Általános 2015 aug. 09 21:41 #16299

.............a rákoknak ez jár, mondom mint az idősebb rák :D .........................[/size]

<!-- ia0 -->rák.gif<!-- ia0 -->
:ölel:
Boldogot Neked is! :D :D :D
:legjobbakat:

Mér' ???
Moziba is olcsóbb jegyet adott a pénztáros :D ... vonaton/villamoson se kell már fizetni :D ...csupa öröm az élet :D ...ja hogy nem hajlik a derekam?
:nyelvnyújtós:

Re: Általános 2015 aug. 09 21:02 #16298

Pamag, a rákoknak ez jár, mondom mint az idősebb rák :D Ami azt illeti, én egyre kevésbé szeretem a születésnapomat, nincs is beírva :P

(már megint tanultunk valamit, köszi)

Re: Általános 2015 aug. 09 18:56 #16297

... én is, én is; hogy megosztottad Ági leírását :örül: már nincs 3. 7sem és....

Re: Általános 2015 aug. 09 18:41 #16296

• elvira.molnar
  • elvira.molnar profilkép
  • Látogató
  • Látogató
tegla81 köszönöm a segítségedet!

Re: Általános 2015 aug. 09 17:44 #16295

Alul van, a többség nem teker le odáig... az én születésnapomat pl. senki nem vette észre :(

:oops: :oops: :oops: :oops:
Július 16.
Hát az valóban elmaradt.......
:oops: :oops: :oops: :oops:
Ha tyúkanyó nem figyel, akkor a többieknek sem jut eszébe.
Ezért jó a facebook, az mindig kiabál.
Persze ott nem köszöntök fel senkit, inkább odamegyek hozzá személyesen, vagy írok itt. :)

Re: Általános 2015 aug. 09 17:02 #16294

Uági!!!!!!
Annyira de annyira örülök, hogy tudsz menni, komolyan fülig ér a szám!!!!! :örül:

Re: Általános 2015 aug. 09 13:35 #16293

Hurrá! Megyek a Szigetre, szept.11.-ei indulással, egyedül.Jön-e valaki ugyanakkor? Apollonnal, Pontios-ba.Üdv:B.-né U.Ági.

Egy hétre, vagy 2 hétre mész, mert a második héten megyek én. - remélem :D -

Re: Általános 2015 aug. 08 22:00 #16292

.............(Honnan tudjátok kinek mikor van a szülinapja?) ......................

A Fórum kezdőlapon alul - a ki van itt? felsorolása után - van olyan, hogy kiírja a születésnaposokat. Már annak, aki a regisztráláskor megadta az adatokat. Később is lehet módosítani az adatokat :-)

Alul van, a többség nem teker le odáig... az én születésnapomat pl. senki nem vette észre :(

Re: Általános 2015 aug. 08 21:56 #16291

Zsuzsa!
Boldog születésnapot!

Vártam, hogy majd bekapcsolom a gépet, de maradt a mobil. Így a kép elmarad. :(

Re: Általános 2015 aug. 08 20:38 #16290

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!

Re: Általános 2015 aug. 08 19:56 #16289

Zsuzsa, Isten éltessen sokáig, a viz necsak érjen bokáig :D

Re: Általános 2015 aug. 08 16:52 #16288

Hurrá! Megyek a Szigetre, szept.11.-ei indulással, egyedül.Jön-e valaki ugyanakkor? Apollonnal, Pontios-ba.Üdv:B.-né U.Ági.

Re: Általános 2015 aug. 08 16:18 #16287

Zsuzsa, Isten éltessen sokáig! :)

Re: Általános 2015 aug. 08 15:09 #16286

Csatlakozom az előttem szólóhoz!(Honnan tudjátok kinek mikor van a szülinapja?) Amúgy sosem felejtem el a szigeten együtt töltött szép napokat, a kerámia gyöngyödet rakom mindig a szódás-üdítős üvegbe, és akkor eszembe jut minden.Sok puszi:U.Ági.

Köszönöm!

Re: Általános 2015 aug. 08 11:29 #16285

Csatlakozom az előttem szólóhoz!(Honnan tudjátok kinek mikor van a szülinapja?) Amúgy sosem felejtem el a szigeten együtt töltött szép napokat, a kerámia gyöngyödet rakom mindig a szódás-üdítős üvegbe, és akkor eszembe jut minden.Sok puszi:U.Ági.

Re: Általános 2015 aug. 08 10:44 #16284

LOVAS ZSUZSI !

BOLDOG, BOLDOG, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

Re: Általános 2015 aug. 07 10:40 #16282

Júniusi nyaralásunk, 2hét a szigeten, nagyon klassz volt. Hazaértünkkor ügyintézni valók és csekkek garmadája várt bennünket, na meg ember-magas gaz a kertben.Jött a 40-fok körüli meleg, én meg nekifogtam az egyik szobánk kifestéséhez.Kipakolás:2nap, kifestés:2nap, visszapakolás:2hét, de végre minden a helyére került.Itt tartom a szövőszékeim, a kézmüves szerszámaim, anyagaim, ezért tartott ilyen sokáig. Az elmúlt hónapban ezért nem sok időt töltöttem a gépnél, de kívánok utólag is mindenkinek nagyon boldog név-és születésnapot, jó nyaralást, további szép napokat:B-né U.Ági.

Re: Általános 2015 aug. 06 19:08 #16280

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Sziasztok! Még új vagyok az oldalon, de nagyon szuper, sok hasznos információt begyűjtöttem! :)
Egy kérdésem lenne:
Hol találok thassoson halpiacot, és mikor érdemes menni?
köszönöm a válaszokat!

Szia! Ági írta nekem:A halas furgon tulaja Hrisztos. Panagiából járja végig az utat, Potámia, Skála Potámia, majd Kinira. Én dél körül találkoztam vele a Faros tavernánál, mi a Paradisótól van a vissza 3 km távolságra egy szirten. Tavernáktól és szállásoktól állandó vevői vannak. Az ott lakók tudnák azt megmondani, hogy fél pontossággal mikor érnek oda. A gond azzal van, hogy ott megtisztítani nem tudja neked.
A hal üzletben, mi Potámiában van , kérésre ingyen konyha készre tisztítják azt feléd.
A halüzletek 9-11 óra körül vannak nyitva. 8 órakor érkezik be a hajó. Átadja a kifogott zsákmányt a halasnak. Az 9 órára tud kinyitni. 11 óra körül el fogy minden. A délutáni fogás mindig kicsi. 19.00 óra tájt van még esetleg nyitva a halas, ha volt fogás. Kicsi az esély már akkor. A halászaink 18-20 óra közt mennek ki a tengerre, majd reggel 6 óra tájt szedik fel a hálóikat, mivel 7-8 közt érnek a kikötőbe.

A haltisztítás nekünk nehéz, mert mindegyik hal előkészítése mást és mást igényel. Főzési módtól is változhat az azonos hal megtisztítása.
Ami bosszúságot okoz a szállásadóknak, hogy megpróbálkoztok a hal tisztítással. a konyhában a csapnál. Az nem erre való. A lefolyók eldugulnak és bűzösek lesznek hónapokig.
Minden háznál, hol nagyobb főzés van,- ez tehát nem a nyaralókra vonatkozik, hanem a családi házakra- van egy külső konyha. És papirba tisztítva távol a tiszta konyhától, ott pucoljuk fel a halat, a szemetjét távoli kukába megsemmisítve. A halat sem a konyha mosogatónál mossuk át, hanem a kerti konyha külső kútjánál. Elkerülve ez által hogy a házcsatornájába pangjon a bűzös víz.
Nincs a thassosi lakásokban csótány és egyéb kellemetlen bogárka. Mert ügyelünk az ilyen apróságnak tűnő dolgokra.
Ezért jobb, ha a halas üzletben vásároltok. Vagy a tavernákból fogyasztjuk azt.

Oldalmegjelenítési idő: 0.178 másodperc