Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 júl. 16 19:19 #16146

Jaj el sem hiszem :D tudok ide írni 8)
Abban tudtok segíteni hogy jövőhét vasárnapról hétfőre utazunk és vacillálunk hogy éjfélkor vagy hajnal 3-kor induljunk. Szerintetek ráér 3-kor is elindulni? Milyen a forgalom? Saját cégünk kocsijával megyünk, kell valamilyen irat erről? Köszi előre is a választ!! :)

Igen, volt egy kis probléma.... :(
De megoldódott, úgyhogy üdv közöttünk. :)

Mi is mindig vasárnap indulunk (kivéve idén), és úgy szoktunk startolni, hogy kb. éjfélkor legyünk Röszkén. A forgalom kiszámíthatatlan, de éjszaka mindenképpen kisebb.
Céges kocsiról nincs tapasztalatom, de elvileg kell papír.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 júl. 16 18:21 #16145

Abban tudtok segíteni hogy jövőhét vasárnapról hétfőre utazunk és vacillálunk hogy éjfélkor vagy hajnal 3-kor induljunk. Szerintetek ráér 3-kor is elindulni? Milyen a forgalom? Saját cégünk kocsijával megyünk, kell valamilyen irat erről? Köszi előre is a választ!! :)

Szia!
Mi kétszer voltunk már Thassoson,először 22-órakor indultunk és délre értünk a komphoz.Nagyon meleg volt a görög határtól pedig klímás autóval mentünk.Másodszor ebből tanulva este 6-kor indultunk és reggel 8-ra a komphoz értünk.Ez volt a tuti nekünk és ezt csak ajánlani tudom! Az ut nagy részét így is éjszaka vezettem le! De én azt mondom hogy még éjfél előtt induljatok el!Remélem tudtam segíteni! Az igaz hogy két kisgyermekkel mentünk és hála istennek végig aludták az út háromnegyed részét! :)
Üdv: Zelfi

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 júl. 16 15:37 #16144

Szia!

Úgy számolj az úttal, kb. 15-16 óra. Mi éjszakai utazók vagyunk, akkor nincs olyan forgalom. Most még talán a törökök sem özönlenek, így nem lesz olyan vészes a forgalom sem.
Az autóhoz kell nemzetközi meghatalmazás. És a zöldkártyáról se feledkezz meg!

Re: Általános 2015 júl. 16 14:13 #16143

• Szandi
  • Szandi profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Re: Általános 2015 júl. 16 09:38 #16142

Szia Messi!
Mondtuk mi,hogy minden simán fog menni :)

Re: Általános 2015 júl. 16 08:23 #16141

Sziasztok! Szerencsesen ideertünk, menekültet csak Röszkenel láttunk, a Pindur nagyon jól viselte az utat szerencsére. Idekint minden oké, csődnek nyoma sincs, aki emiatt lemondta az útját magára vessen. A sziget meg mindig gyönyörű, Efieknel minden szuper, ahogy az lenni szokott. :D Lillus pedig nagyon élvezi a tengert, mi meg azt élvezzük, hogy ö élvezi. :D
Puszi mindenkinek Thassosrol! :D

Re: Általános 2015 júl. 15 17:31 #16140

Remélem Messiék szerencsésen megérkeztek és ülnek a nagy fügefa alatt!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2015 júl. 15 17:22 #16139

Itt még tehetséges matróz, ma már Loretta kislányának boldog anyukája. Gratulálok, kivánok hozzá nagyon sok örömet a szülőknek.

Re: Általános 2015 júl. 13 21:33 #16134

Messinia!
Jó utat, vigyázzatok egymásra!

Re: Általános 2015 júl. 13 19:35 #16133

Sziasztok,
9-10 körül indulunk - csak a páromnak aludnia kellene valamennyit még, mert hajnalban ért haza Ausztriából.
Kocsi bepakolva (sikerüüüüült! :) ), már csak a gyerkőcöt kell útra késszé tenni. :)
Majd kintről jelentkezem, hogy mi a helyzet.

Re: Általános 2015 júl. 08 07:51 #16085

Editem!

A hajókiránduláson velem lesztek Szabival és a kis úri hölgyetekkel ma. Gondolatban és lélekben.
ISTEN ÉRTESSEN SZÜLI NAPOD ALKALMÁBÓL!
Millió puszi a kis családodnak Pánostól is!

Re: Általános 2015 júl. 08 07:48 #16084

Ági, nekem fogalmam sincs mi lehet ez az ufó dolog. Pont tegnap a tévében is mutattak valami ilyesmit, hogy többen látták, azt hitték repülő, de leellenőrizték, és repcsi akkor a környéken nem volt. Szóval nem csak nálatok jártak az ufók. :)
Mivel senki nem találgat, elárulhatod, én nagyon kiváncsi vagyok! :)

Jajjjjjj már alig várom, hogy menjünk, tűkön ülök, rendesen meg vagyok huzatva, így nyaralást még nem vártam! :)
Hétfőn indulunk! :)

Jajj, jaj, és leküldöm csak feléd a hosszú és neked való választ. Pamag már dolgozik rajta. 20 oldalas válasz lesz belőle. Valószínű itt lesztek, akkor kerül majd fel cikkben.
Gyönyörű szerelmetes pár ez az Ufó!!! :D

Re: Általános 2015 júl. 08 07:32 #16083

Ági, nekem fogalmam sincs mi lehet ez az ufó dolog. Pont tegnap a tévében is mutattak valami ilyesmit, hogy többen látták, azt hitték repülő, de leellenőrizték, és repcsi akkor a környéken nem volt. Szóval nem csak nálatok jártak az ufók. :)
Mivel senki nem találgat, elárulhatod, én nagyon kiváncsi vagyok! :)

Jajjjjjj már alig várom, hogy menjünk, tűkön ülök, rendesen meg vagyok huzatva, így nyaralást még nem vártam! :)
Hétfőn indulunk! :)

Re: Általános 2015 júl. 07 04:13 #16080

Sikeresen megfejtettem az Ufóink történettét! :D
Immár nem ismeretlen eredetű repülő égi dolgok.
De mielőtt mindenkinek elmesélném, hogy mi is az, várok egy két találgatást.
Addig is gyönyörködjetek bennük. Otthon is láthatók!
Ebben a hónapban lesznek velünk!

Re: Általános 2015 júl. 05 07:15 #16078

Nagyon nagyon sokan itt vagytok.
Vajon kinek van profi fotógépe?
21.30-22.00 óra közt a sziget közepén a sziget tetején levő jelenségről szeretnénk jó fotót...

Re: Általános 2015 júl. 04 22:59 #16075

Ezzel a csodaszép dallal gondolok a görög barátaimra, döntsenek helyesen, leljék meg Ariadné fonalát.

Re: Általános 2015 júl. 04 19:56 #16074

Erről a lehetőségről még nem hallottam, de ha van ki nem hagynám, :D egy ekkora élmény egy életre szóló lesz a társaság minden tagjának; kőszőnőm Ági Neked ezt a jó hírt :örül:

... de komolyra fordítva; én nem csak motoros halytányú járműre gondoltam, sőt, hiszen a sziget azért lett még 2009-ben a szívem csücske, mert nincs pet palackos víz, mivel akkor megfogadtam; a legkörnyezetbarátabb helyre megyek, mert Krétán láttam eleget, és a vizibringa pont megteszi mivel a víz szennyezés sem nem éppen a kenyerem.
:D :D
.... De nagyon feldobott a hír nem győzöm hangsúlyozni; Efharisto
:) :)

Re: Általános 2015 júl. 04 19:03 #16072

Erről a lehetőségről még nem hallottam, de ha van ki nem hagynám, :D egy ekkora élmény egy életre szóló lesz a társaság minden tagjának; kőszőnőm Ági Neked ezt a jó hírt :örül:

Re: Általános 2015 júl. 04 16:47 #16071

Vizi bicigli, Kajak? Hisz épp azon öbölrészben vagytok, hol a csodák vannak!
Nem azt kell nézni, mit nem tudunk, hanem, azt hogy mi lehet a mienk!

Re: Általános 2015 júl. 04 12:07 #16069

:-( akkor marad a gumimatrac, v. a cápauszony, ha a delfinek engedik :-)
Ági köszönöm a részletes infót, :D

Re: Általános 2015 júl. 04 06:07 #16066

Természetesen van bérlési lehetőség.
Annak jogi feltétele viszont komoly feltételekhez van kötve.

- Tengeri diploma /vezetési engedély/
Itt a szigeten a partjaink sekélyek.
Viszont a tenger az tenger...1000 méteres, áramlatokkal teli mélységek veszik körbe a szigetet.
Balázs már sok diplomát megszerzett.

Többször előfordul, hogy kérdeznek.
Hoznánk ki:
- Jet Ski
- Motorcsónak
- Hajó
- Yacht

Ezzel a vízre mehetünk?
Ha ellenőrzést kapnak e vízi járművek, mit naponta többször tehet a helyi vízi rendőrség, kérni fogja:
- Tengeri diploma /vezetési engedély/ a folyamit nem fogadják.
- Zöldkártya, mit az anyaországból érkezve a biztosító társaság ad ki.
- Biztosítás, mit az anyaországban köt a jármű tulajdonos.

Tengeri diploma /vezetési engedély/beszerzése ott nyaralásunk során történhet-e?

Gyorshajó vezetési diploma ( Jet Sky)
Kavalában van a képzés.
Kettő oktató társasága van a Kavalai kikötői parancsnokságnak.
- Lazaridou
- Evanéleiou ( Mitropoli 14, Kavala)

Vizsga napok:
- 13. Május 2015.
- 10. Június 2015
- 08. Július 2015
- 12. Augusztus 2015
- 09. Szeptember 2015

Feltételek:
- A vizsgázó kell, hogy rendelkezzen érvényes autóvezető engedéllyel.
Azt elfogadják, mint érvényes alkalmassági orvosi vizsgálat.
Amennyiben nem rendelkezik a vizsgázni vágyó autóvezetési engedéllyel, akkor szükséges egy orvosi alkalmassági bizonyítvány mely vonatkozik elme és szemvizsgálatra.

- Idegen nyelvtudás
Szükséges írásbeli és gyakorlati vizsga. Nyelv lehet angol, vagy görög.
Nem kell erről papírt bemutatni, de tudni kel legalább alapfokon beszélni.

Költsége
A diploma megszerzésének összege függetlenül a gyakorlati óraszámoktól: 360 Euró
Ha a vizsga sikerült, az esetben külön költség az okmánybélyeg összege 60 Euró.
A gyakorlati órák száma 9 óra. Amennyiben szükség van rá ez 14 órára is növelhető.
A diplomát a Kavalai megyei kikötői parancsnokság adja ki a vizsgatételtől számított 4 napra.
A vizsgázó azt a vizsgáztatótól azt megkaphatja meghatalmazás ellenében is akár postai küldeményben is.

Re: Általános 2015 júl. 03 10:53 #16065

Kaliméra!

Vízi jármű bérlési lehetőség van e a szigeten, mert Balázs adott 1 5letet?
Milyen feltételekkel, és milyen az anyagi vonzata?

Efhariszto.

Re: Általános 2015 júl. 03 06:55 #16064

Kedves új tagok!
Egy kis türelmet kérünk a hozzászólásokkal kapcsolatban.
Murphy törvénye működik - miért ne akkor romoljon el, amikor az adminisztrátor nyaral? :(

melléklet nem található

A nyár azért van, hogy aki teheti, az nyaraljon. Mindennek el jön az ideje.
Tegnap végig jártam több szállást. Kettő eljegyzésről tudtam meg. Egyik megtörtént már, a másik hétvégén lesz majd itt. Mindenki boldog, kihevült és örömteli izgatottsággal teli estére. Az általam bejelölt kirándulási helyek helyett, a parton leragadva fürdik mindenki.
Jól van ez így is!

Re: Általános 2015 júl. 02 19:15 #16063

Kedves új tagok!
Egy kis türelmet kérünk a hozzászólásokkal kapcsolatban.
Murphy törvénye működik - miért ne akkor romoljon el, amikor az adminisztrátor nyaral? :(

<!-- ia0 -->cat relax weekend.gif<!-- ia0 -->

Re: Általános 2015 júl. 01 12:31 #16056

Az (nekem) alapértelmezett Firefoxon kiléptem, bezártam, újból megnyitottam a honlapot, újból bejelentkeztem - most sikerül írni.

Oldalmegjelenítési idő: 0.165 másodperc