Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 jún. 06 09:54 #15948

Pedig annak ellenére, hogy szabad lenne;, szeretem a sütit ;-) (süteményt).
Köszönöm az üdvözlést.

Hát ott ehetsz sütit.... :nyálcsorgató: .... finomakat :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jún. 06 09:49 #15947

Ági!
A Triccstraccsból áthoztam ide az Általánosba az utolsó hozzászólásaidat, mert közérdekű téma.
(Az Általánost az idegen is látja, a másikat már csak a bejelentkezettek.)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jún. 06 06:02 #15946

Gyerekek, ellenőriztem a bedobott híremet.
Az újság igazat ír.
Az utolsó komp Limenas -Keramoti 22.30 kor megy.
Vissza, tehát a későn érkezőknek: 23.45 perckor.
Nem tudni állandó lesz-e.
Ok:
Nagyon sok a német és egyéb repülővel érkező utazási irodás vendég. Ők egy éjszakára rendszeresen kint aludtak a szárazföldön Keramotiban mert nem érték el az utolsó kompot.
Ez miatt kérvényezték ,-évek óta- hogy legyen későbbi komp.
Most megtörténik az akaratuk.
A társaság ki indít későbbi komp járatot azt is hozzátette ehhez, hogy amennyiben csak a csoportok használják ki, az nekik veszteséges. Tehát ha üresen tátongnak majd az éjjeli kompok, akkor megszüntetik.
Elsejétől indult ez az éjjeli komp. Még talán nem lesz rá szükség. De június 20.tól megindul a hatalmas tömeg, akkor biztos sokan igénybe vennék. Kérdés, kitart-e az éjjeli járat addig.

Egy másik érdekeset ír az újság.
Valamikor azt mondtuk, ismeretlen a világon a mi szigetünk.
Hát ez már nem így igaz.
Végeztek egy statisztikát. Az on-lines foglalások alapján.
Tudjátok 77 lakott szigete van az országnak.
Ezentúl az ország szárazföldi részein is vannak frekventált turista övezetek.
200-re tehető a legfőbb turisztikai központ.
Statisztikai táblázat
1. Mikonos 262 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
2. Santorini 218 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
3. Rodos 111 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
4.Kréta 93 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
5. Xalkidiki 109 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
6. THASSOS 86 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
7.Párga 88 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
8.Zakintos 96 Euró / kettő ágyas stúdió/éjszaka/középár/
A felmérési adatok február 1- -május 11. közti magánfoglalásokat jelzik. Május 11 volt az az időszak, mikor a szállások 95%-os telítettséggel rendelkeztek.
Tehát országosan a 200 turistaközpont közül Thassos a Slágerlista 6. helyezését kapta, mint magán foglalásos vendégek közül a legkedveltebb terület.
Azt hiszem, ez nagyon szép eredmény!
10 éve az ismeretlen területek közé tartozott.
Hírek továbbá:
- Megtartották a nemzetközi vitorlás versenyt.
- Megtartották hétvégén maratoni Ypsárió futóversenyt.
- Beléptünk a fesztiválok időszakába. Kavala, Fililippi és a szigetünkön elkezdődnek a fesztiválok.
- 34 tengerpartot neveztek ki a szigetünkön napágyas partszakasznak.
Ebből 20 még most kerül kalapácsra a bérlők felé.
A Saljára márványpart nem kerülhetett bérlésre, mert engedély nélküli építkezés történt rajta.
- Újabb kőolajkutat helyeznek Prenos feletti partszakaszunkra
- Az Ágios Joannis öblünk megszűnt magán partszakasznak lenni. Elkezdődött egy 2000 ágyas hotel építése.

Re: Általános 2015 jún. 05 20:51 #15945

Pedig annak ellenére, hogy szabad lenne;, szeretem a sütit ;-) (süteményt).
Köszönöm az üdvözlést.

Re: Általános 2015 jún. 05 20:35 #15944

HURRRÁ NYARALUNK, ÉS VÉGRE SIKERÜLT BEJELENTKEZNI, ÉS REMÉLHETŐLEG BALÁZSNAK KÖSZÖNHETŐEN ELKÜLDENI IS :D

Isten hozott a mi fórumunkon is!
:wink2: ciao

Re: Általános 2015 jún. 05 19:17 #15943

Akkor ezek szerint a sütikkel volt a gond. ;)

Re: Triccstraccs topik 2015 jún. 05 19:15 #15942

Ági!

Ezt hogy bírod?????

A lenti kérdésekre mind megvannak a válaszok az oldalon, csak keresni kellene.
Nem bonyolult, itt kell:<!-- ia0 -->keres.jpg<!-- ia0 -->

Beírják, hogy törölköző, és mi lesz:
www.thasos.hu/index.php/component/search/?searchword=t%C3%B6r%C3%B6lk%C3%B6z%C5%91&searchphrase=all&Itemid=204 - www.thasos.hu/index.php/componen ... Itemid=204

Hurrá, megvan!
www.thasos.hu/index.php/gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek/a-szallasfoglalasrol/46-kell-e-vinnuenk-agynemut-es-toeroelkoezot - www.thasos.hu/index.php/gyik-gya ... roelkoezot

Beírják, hogy mosógép:
www.thasos.hu/index.php/component/search/?searchword=mos%C3%B3g%C3%A9p&searchphrase=all&Itemid=204 - www.thasos.hu/index.php/componen ... Itemid=204

Jé, csak egy szálláson van.

És jöjjön a személyi igazolvány!
www.thasos.hu/index.php/component/search/?searchword=szem%C3%A9lyi%20igazolv%C3%A1ny&ordering=newest&searchphrase=all&limit=20 - www.thasos.hu/index.php/componen ... l&limit=20

Mit találttam:
www.thasos.hu/index.php/gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek/a-sziget-megkozelitese/396-lehet-e-szemelyi-igazolvannyal-utazni - www.thasos.hu/index.php/gyik-gya ... yal-utazni

De itt is megvan:
www.thasos.hu/index.php/gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek/a-sziget-megkozelitese/567-a-legtobbszor-feltett-kerdesek-osszefoglaloja - www.thasos.hu/index.php/gyik-gya ... efoglaloja

Szóval................... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Mi a ...... dolgozunk, ha az ember LUSTA olvasni és keresni!!!!!!

De ha bennünk nem bízik, akkor keressen a google-val!

Re: Általános 2015 jún. 05 18:13 #15941

HURRRÁ NYARALUNK, ÉS VÉGRE SIKERÜLT BEJELENTKEZNI, ÉS REMÉLHETŐLEG BALÁZSNAK KÖSZÖNHETŐEN ELKÜLDENI IS :D

Re: Általános 2015 jún. 05 17:07 #15940

BOMBA ÚJSÁG
Még nem ellenőriztem.
Most írja a helyi újság.
Az utolsó komp mi a főszezoni időszakban 22.30 órakor volt 23.45 percre változik.
Kérek mindenkit kik esti érkezést terveznek, hogy indulás előtt ellenőrizze, a megadott linken, hogy valós-e ez az információ.
Mindenesetre jól hangzik. Azoknak is, kik egy napos kirándulást terveznek a szigetet elhagyva és még aznap visszaérkezve.

Re: Általános 2015 jún. 05 13:23 #15938

Köszönöm, tényleg mindig kard van a kezében. Az egyik látogató közelebb is megnézte az egyik kardot kihúzta és tiszta rozsda volt. A fele,zöme kínai piacról van és ezért nem értettem,hogy miért van ott. KÖSZÖNÖM!!

Nahát, hogy mit nem mondasz? :D
Agios Georgios és Mihály népvédelmező harcos szentek voltak. A nép azt vallja, hogy látomásaik voltak egy egy harc során, hogy megjelent egy harcos kivont karddal a kezében és a már megfutamodni készülő népet megvédte, százával kaszabolva az ellenséget. Ezeket a furcsa lovasokat a vallásos tömeg e szentekkel azonosítja be. A vallásos, ha megköszön vagy kér valamit a szenttől, akkor fel is ajánl hozzá valamit. Pl kardokat, ha van még neki. Ezeknek kellene ott lenni. Azok műemlék értékűek. Hogy ezért a szerzetesek esetleg kicserélik a kínai piacról, vett utánzatokra, hogy ne tegyék ki magukat veszélynek. Az eredeti kincs meg az ATHOS kincses kamrájában őrizendő?
Erre fel nem figyeltem.Nem szeretek már oda bemenni, mert túl turista központú.
Meg fogom kérdezni. Magyarázatként ezt találom rá.
Érdekes témát vetettél fel.
Köszönjük a megfigyelők felé.
Tudjátok, hogy csak mi vagyunk ilyen kíváncsiak?
Hiába, ilyen a mi népünk.
Az én családom a mai napig nevetve néz, mikor odamegyek egy valakihez, ha látok valami furcsát. És megkérdezem. Nem biztos, hogy az a valami fontos számomra. De valamiért értetlenül láttam.
A görög nem teszi ezt. Látja és kész. Nem gondolkozik rajta, ha nincs rá szüksége.
Ha szüksége van rá, akkor is beéri kis magyarázattal. Ha kér rá azt.
Ez egy hatalmas kultúrabeli különbség. Ez a tudás látszik rajtuk egy egy vetélkedőn is. Nagyon gyengék, pedig ők benne élnek és itt tanultak, tisztelet a ritka kivételnek.
LEGYETEK MAGATOKRA E TULAJDONSÁGUNK MIATT BÜSZKÉK!

Re: Triccstraccs topik 2015 jún. 05 12:20 #15937

Kedves ....!
Kérlek mond meg annak az okmányos irodás embernek, hogy nagyon nagyon szégyenlje magát. És nagyon!
HIVATALOS EMBER ÉS NINCS TISZTÁBA EGY IMMÁR 5 ÉVE TÖRVÉNYBEN LEVŐ ÉS GYAKORLATBAN IS MEGVALÓSÍTOTT TÖRVÉNNYEL.
FELHÁBORÍTÓ.
IGEN IS ÚGY BOLGÁR ÚGY MAKEDONIA FELÉ FOLYTATVA UTATOK JÖTTÖK A NORMÁL SZEMÉLYI IGAZOLVÁNNYAL.
KIPRÓBÁLTAM MÉG 14 ÉVET ÉPP BETÖLTÖTT GYERMEKEMMEL. MOST 19 ÉVES A FIAM. ÉN IS AKKOR MÉG A MAKEDON KÖVETSÉGET IS FELHÍVTAM AKKOR. EGYEDÜL MENT A GYERMEK A BUSSZAL. ÉS A KÖVET MEGKÉRT, HOGY NE KELTSEK PÁNIKOT. TELJESEN TÖRVÉNYESEN SZABADON KÖZLEKEDIK MINDENKI A SZEMÉLYIVEL. NEKEM IS CSAK EZ VAN MÁR ÉVEK ÓTA. NEM RENDELKEZEM MÁR ÚTLEVÉLLEL.

Gyertek nyugodtan. De az az okmányirodás megérne egy ajtócsapást, mert másokat is félrevezet majd.
Felteszem a fórumra...
Üdv: Ági

2015.06.04. 10:47 keltezéssel, .... írta:
> Kedves Ági,
>
> Tudnál nekem segíteni esetleg olyan információval, hogy ha Szerbián és Macedónián keresztül utaznánk szükséges e külön útlevél is a gyerekeknek, vagy mindannyiunknak elég a személyi igazolvány?
>
> Okmányirodában azt az információt kaptuk, hogy elég a személyi, de egy rendőr állította, hogy kell útlevél is.
>
> Konzulátusnak is írtam, tőlük még nem érkezett válasz, de gondoltam megkérdezlek, hátha tájékozottabb vagy ezzel kapcsolatban.
>
> Köszönöm a segítségedet.
>
> Üdvözlettel:

Re: Triccstraccs topik 2015 jún. 05 12:05 #15936

Kedves ....!
Ágyneműt és szállodai fehér törölközőket kaptok. Szinte mindennapos takarítás és a szükséges ágynemű és törölközőket cserélik tisztára.
Strandtörölközőről magatok kell gondoskodni. Annak mosása a szállás által nem lehetséges.
Ruhákat úgy hozzatok, hogy jó idő van, vékony pamutholmi, egy tréningruha, sportcipő egyebek legyenek veletek. A kis pamutholmik kimosása akár egy kicsiny lavorban lehetséges, és egy óra alatt megszáradnak majd.
Egyszerű dolgokat hozzatok.
Mindenki azt állapítja meg, hogy túl cipelitek az otthoni dolgokat ide. Mindenki részére elég lenne a negyede holmi. Sok magán partunkra szerettek járni. Oda egyszerű ruha kell. Az esti sétánál is melegek vannak. Kicsi vékony pamut ruha. NEM VASALÓS.
Felteszem a fórumra kérdésed .
Hiszem mások is osztoznak ebben a véleményemben.
Nagyon köszönöm a kérdést.
Jó készülődést kívánok.
Figyelj majd a válaszokra.
Üdvözlettel: Ági

2015.06.04. 16:21 keltezéssel,írta:
> Kedves Ági!
> Június 22-én megyünk Thassosra. Érdeklődnék, hogy mosógép van-e, hogyan készüljünk ruhákkal.
> Köszönöm.

Re: Általános 2015 jún. 03 10:05 #15935

Köszönöm, tényleg mindig kard van a kezében. Az egyik látogató közelebb is megnézte az egyik kardot kihúzta és tiszta rozsda volt. A fele,zöme kínai piacról van és ezért nem értettem,hogy miért van ott. KÖSZÖNÖM!!

Re: Általános 2015 jún. 03 09:27 #15934

Ágink, köszönöm szépen :)! Te biztosan tudod: A kolostorban miért van az egyik termében annyi féle kard és tör, Mit jelképez?

MIHÁLY ARKANGYAL A HARCOS!!! :D

Re: Általános 2015 jún. 02 07:48 #15928

Egy hét múlva megyünk, megnézzük mi van ott, fotókat is készítünk, OK?

Re: Általános 2015 jún. 02 07:46 #15927

Ágink, köszönöm szépen :)! Te biztosan tudod: A kolostorban miért van az egyik termében annyi féle kard és tör, Mit jelképez?

Tipp! Gondolom béke jeléül letették a fegyvert, és ott hagyták. Amikor Kazavitibe voltunk az Ági mesélte hogy a közelbe lévő cseppkő barlangba lévő templomba látunk olyan lámpát amit egy török főúrtól kaptak mert a nagybeteg fiát meggyógyították . Ez csak tipp, de igy reggel jó agyalni rajta.

Re: Általános 2015 jún. 02 07:42 #15925

Akkor rajzoltam egyet.
<!-- ia0 -->marvanypartok_k.jpg<!-- ia0 -->

Akkor a 2. part is megvan. Az közvetlenül a márványdepó mellett van. Ezek szerint már ott is fürödnek.....
Nem nagy ott a teherforgalom. Ott van a bánya alsó útjának a kijárata......

Re: Általános 2015 jún. 02 06:26 #15924

Re: Általános 2015 jún. 01 22:21 #15923

Köszi Ági, igy már tiszta a kép.
Nőnek itt a Márványpartok ki a földből, mint a gomba. :lol:

Re: Általános 2015 jún. 01 21:07 #15922

Hahó kalandosaim...
1. A Saljára ide a márványúton túl míg a bányák dolgoznak a nagy teherszállítás miatt soha nem építenek aszfaltot.
2. Ahol évekig egy roncs hajó volt, de azt a Trizán hajó törésunk során eltávolították. És kitakarították a partot. ez egyébként a márvány elszállító kikötői part.
3. Vathi
Maga a hajókirándulás során a 2. és 3 ba szokott lehorgonyozni. A Saljárára nincs kikötési engedélye a sok fürdőző miatt.
Itt a hotel tudjátok archeologiára és építési engedély nélkül épült. Le kell bontani, de nem teszik. Sem ezt sem azt nem lehet. Csak fürödni!!!!

Re: Általános 2015 jún. 01 20:29 #15921

Már tavaly is három volt. A harmadik, legújabb egy mesterséges part és a két régi között található. Régen azon voltak napágyak és tucc-tucc, amelyik Makriammos felől az első, vagyis a Kis Márványpart, a Saliara.
Kerestem volna képet, de nem nagyon találtam a fotóink között a legújabb (földrajzilag a középső) partról.

Re: Általános 2015 jún. 01 20:26 #15919

Vicosz,megnyugodtam :)

Szerintem akkor a 2.számu az a bányánál lehet.Már nem müködik,nincsenek gépek sem és tavaly láttam ott fürdözöket.

Re: Általános 2015 jún. 01 20:25 #15918

Na, én eddig is kutyultam a kettőt, most már egy harmadik is bejön a képbe? :D
Én is csak ezt a kettőt tudtam, amit Balázs mutatott, kiváncsi vagyok melyik az új (vagy csak mondjuk a nagynak egy része)?

Re: Általános 2015 jún. 01 19:35 #15917

Hűha. Már 3 part is van.
Akkor én valamiről lemaradtam.......

Ez Vathi, Nagy Márvány part (én ezt gondoltam 2. partnak), itt van a félkész épület:

Ez pedig Saliara, Marbel, Kis Márvány part (én ezt gondoltam 1. partnak) - fénykorában

Ez pedig tuc-tuc nélkül:
http://www.thassos-forum.de/images/postpics/106766.jpg?800,600

Melyik az amiről nem tudok?
Lehet, hogy a kikötőre gondoltok??

Re: Általános 2015 jún. 01 15:32 #15913

A 3.part a félkész szállodás, kecskés :) (mert mi is így hívjuk), ugyan olyan amilyen volt! Ne is építsék fel a szállodát, így jóóó ahogy van!! Biztosan voltak nagy viharok, mert a középen lévő kerítést tartó oszlopokat a tengervíz kimosta: így a rozsdás kerítés befelé dől. Naponta 2 kirándulóhajó jön és kiteszi a turistákat= németeket.

Oldalmegjelenítési idő: 0.165 másodperc