Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 jún. 01 14:35 #15912

Vicosz,azt a szállodát épitik,ami már évek óta félig készen áll a Márványparton?Tavaly ott rengeteg kecske volt,Peti nagyon élvezte,hogy etetheti öket! :) És napágyak is lesznek?Én már néha a kirándulóhajókat is soknak találtam,olyan békés szép ez a rész...még :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jún. 01 13:52 #15907

Ja, Makriammos belépő.
Emlékeim szerint 3 Euró/fő a belépő, de írást most nem találtam róla.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jún. 01 13:28 #15905

Balázs, lehet, hogy kutyultam, igy, hogy kis-és nagy Márványpart, megvan, Vicosz csupán 1-es és 2-esként emlitette, ha nincs valami támpont, azonnal keverem a kettőt. :)
Mondjuk szerintem idén úgyis kihagyjuk.
Makyriammosra viszont nagyon kiváncsi vagyok, szerintem a gyerek is élvezné. Alykit pedig századszorra is képes vagyok csodálni. :)

Re: Általános 2015 jún. 01 12:55 #15903

Vicosz!
Üdv újra itthon.

Messina!
Szerintem nem jól értetted a márványpartokat.
A kis márványpart a szemetes, idén sincs semmi.
A nagy márványpart = Vathi, ahol a készülő ház van, és a hajó is meg szokott állni (bár tavaly a kis parton is megállt), ott lesznek a napágyak.
Legalábbis én így értettem.

Vicosz, jól értem, hogy a nagy márványparton a ház elkészül?? Csinálják oda az utat? Honnét? Skala Potamia felől?
Na akkor annak a partnak vége lesz......

Re: Általános 2015 máj. 31 23:26 #15897

Ma hétfőn PÜNKÖSD KINIRÁBAN

Re: Általános 2015 máj. 31 14:51 #15896

Vicosz, üdv újra itthon! :)
Biztosan gyönyörű májusban a sziget.

Ezek szerint a kis márványpart, ahol tavaly már nem voltak napernyők és koktélbár, idén újra lesz valami zengő-bongó épitmény, és a hozzájáró napágyak? Jajj az a tömeg....mentünk volna, ha nincs, de igy elkerülhetetlen lesz.

Más. Makryammosra mennyi a belépő? Jól érzem, hogy oda gyerekkel érdemes lesz elmenni?

Re: Általános 2015 máj. 31 13:52 #15895

Kaliméra! Apollón-os Attila és András a 4 óráspihenőket betartva, gyorsan és ügyesen lerepítettek és már hoztak is sajnos vissza.

Ági, Sófia+Babis kedvesen, szinte már közeli barátként fogadta az érkezőket. Már Mindenki járt a szigeten, mi is :) Persze,hogy rengeteg kérdést tettünk fel Áginak- aki kedvesen és hatalmas türelemmel válaszolt és válaszolt... Tanácsokat is adott!

Pontiosban TV-ben nincs adás - azt ,hogy gyenge a WIFI ezt már Mindenki tudja. Én többször próbáltam felétek jelezni, de nem ment! Áginak innen is köszönöm,hogy üdvözölt Benneteket helyettem S. Potamiasból!! ui. a naponta írt beszámolóimat többször megírtam, majd a küldés gomb megnyomása után önálló életet élt és közben elsötétült is a tablet-em... Csütörtökön már feladtam. Most így,lerövidítve és tömören maradt a gépről:

Csodás idő volt, 1 nap volt esős és dörgős, de a leégett bőrünknek jót tett. Arra mentünk ahol már nem esett. Kocsit mi az angolnál béreltünk kedves volt és úgy tett mintha megismerne. Most: 1 nap 25E, 5 nap 90E volt a benzin 1,655E....
A pékhez jártunk naponta, pl, a kenyér 1E, az üzletben 0,90. Piacon 1E volt a paradicsom a Speed fölötti áruházban (ahol 1 lélek sem volt soha rajtunk kívül)ott 1,40 - 2E. Szúnyoggal és léggyel nem igazán találkoztunk, pedig mindig nyitva volt az ajtó. Cinke anyu szorgalmasan hordta a bogarakat a légkondink melletti szellőző lyukba.

A kolostorba értünk akkor kezdett tisztulni,apácák kedvesen beinvitáltak bennünket is a kardok szobájába(miért van itt ennyi kard,ill. annak látszó - tudja valaki??) megkínáltak kávéval, jégkockás forrásvízzel ami igen jólesett és még lokum édességgel de ez rózsa ízű volt és nem olyan amiből a templom előtt lehetett kóstolni. Majd szuper fotókat készítettünk és Souvenireket vásároltunk és mentünk is tovább.

Hogy milyen itt az ősz, nem tudom-, mert ismét májusban voltunk. A virágok csodálatosak és illatosak, rengeteg van a főút 2 oldalán is.

Kostánál kóstoljátok majd meg a mézes joghurtot,mert fincsi, bőséges és csak 6E és mézet is vettünk beszélgetés közben. Óh, majdnem kihagytam a márvány part! Tehát az 1.sz. part mivel nincs gazdája olyan is( a patak utat mosott magának a közepén, rengeteg a szemét 3 kukában és mellette – mi nem szégyeljük :a part közepén rozsdásodó hűtőszekrényt teleszedtük a part közepére szétdobott szeméttel . Van 1 malacka, aki „üvegtigrist” üzemeltet és ül a mocsokban a laptopjával vagy a telojával) 2.sz. öböl amelynek az oszlopos épülete már majdnem kész. Szórják a márvány murvát az olajfák alá és kék napozóágyak lesznek. Már most csodás!!

Re: Általános 2015 máj. 27 17:44 #15880

Nagyon köszönöm,hogy gondoltatok rám!! :örül:

Re: Általános 2015 máj. 27 15:57 #15879

Bocsika!

Sok- sok vidám, és Boldog Születésnapot! :futyul:

A gyerekszerelem óta együtt maradt pár ötvenedik házassági
évfordulóját ünnepli. Elballagnak hajdani iskolájukba, és megtalálják
azt a padot, amibe a férj azt véste bele: Szeretlek, Sally. Útban
hazafelé egy zsák pénz pottyan a lábuk elé egy arra elhaladó
páncélautóból. Sally felveszi, hazaviszi, és otthon kiderül, hogy 50
ezer dollár van benne. Stan, a férj azt mondja:
- Vissza kell adnunk.
Erre Sally: - Nincs kinek, talált pénz. - Még aznap rendőrök járnak
házról házra, és őket is megkérdezik, tudnak-e valamit az eltűnt
pénzről.
Sally azt mondja: - Nem.
Stan pedig azt: - A feleségem hazudik. A padláson rejtette el. Sally
azt mondja: - A férjem már kezd szenilis lenni.
Az egyik rendőr erre kéri Stant: - Legyen szíves az elejétől kezdve
elmondani, mi történt.
Stan azt mondja: - Sally meg én épp hazafelé jöttünk az iskolából... A
rendőr ránéz a társára. - Gyere, nincs itt semmi keresnivalónk :D

Re: Általános 2015 máj. 27 14:59 #15877

Bocsika,
boldog születésnapot!

Re: Általános 2015 máj. 27 11:43 #15876

BOCSIKA !

:ölel: ..... :legjobbakat:

Re: Általános 2015 máj. 27 10:02 #15875

Bocsika!

Isten éltessen sokáig!!!

Re: Általános 2015 máj. 27 07:47 #15874

Katám, nagyon nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Eszternek nagyon sok boldog névnapot!

Mivel Kata is hasonló érdeklődésű egy kedves gyermek éneket küldök mindannyiunk örömére ajándékba.
Isten értessen sokáig, okosságban, egészségben, szeretetben sokáig benneteket.

A hosszú írásból egy szövegidézetet teszek be. Olvassátok el.
A képek lassan már csak itt lesznek meg. Az új keletű vandálok miatt a tárgyi bizonyítékaink lassan mind eltűnnek. De a versikénk marad.
csabavezir.blog.hu/2014/03/27/lanc_lanc_eszterlanc_874 - csabavezir.blog.hu/2014/03/27/la ... erlanc_874

A tipegő korunk óta ismert ének:

Lánc, lánc, eszterlánc

Lánc, lánc, eszterlánc,
eszterlánci cérna,
cérna volna, selyem volna,
mégis kifordulna.
Pénz volna karika,
forduljon ki Katika,
Katikának lánca.

Ezt a magyar dalocskát éneklik gyereklányaink, miközben egymás kezét fogva körbe-körbe járnak, és a kiénekelt lányok nevük hallatán ki- vagy befordulnak.
A népdalok, mondókák, kiszámolók és a népi díszítések többsége olyan régi tudást, titkot őriz, amit napjainkban már igen nehéz értelmezni, megfejteni. Ebben a szövegben szintén olyan dolgok rejtőznek, melyek megismerése után gyökeresen megváltozik az eleink tudásáról, fejlettségéről bennünk kialakult, jobban mondva szándékosan kialakított hamis kép és nyomban romba dőlnek a magyarság származásáról szóló hazug elméletek. A tudomány mára ismét elérte azt a magas fejlettségi szintet, hogy értelmezni lehet ezt a régi mondókát. Miről szól ez a dal? A szövegben lévő szavak jelentésének meghatározása után újra felszínre kerül az ősi titok. Legelőször az eszterlánc összetett, sőt mint később kiderül, többszörösen összetett szó eredetét, valódi jelentését próbálom meghatározni a magyar nyelv segítségével. Az eszterlánc szóösszetételben lévő eszter, a finnugrista szótárak szerint feltehetően szláv eredetű és a hasonló szóösszetételű, nádból, szalmából készült tetőt jelentő eszterha, eszterhaj szavakból kiindulva, szalmából készült láncot jelent. Szerintük ez a szó véletlenül esik egybe a helytelenül héber vagy perzsa eredetűnek tartott, csillag jelentésű Eszter tulajdonnévvel. Ez a női név valójában a babiloni mitológia növény- és állatvilág, a szerelem, a viszály, a termékenység és az anyaság istennőjének tartott Istar-nak (a sumeroknál Inanna), az idők folyamán módosult névváltozata, akit később a Vénusz bolygó, az ezüstfénnyel ragyogó Esthajnalcsillag alakjaként is tiszteltek. Hazánk legnagyobb folyama a Duna az ősi időkben ennek az Istennek a nevét viselte. Az Ister folyó mellett épült város Esztergom régi neve pedig Istergam volt, ami a „gam” szótag görbe jelentéséből adódva, Ister kanyarját jelenti. Az Istar vagy Ister névnek első szótagja az „is” jelentésben azonos a tüzet jelentő sumer „izi” szóval. Sumerul a tűzhely neve kiizi, azaz kiizzó. Nyelvünkben ez a kifejezés még ma is megtalálható az izzad, izzik, ízik (gyújtósnak való takarmánymaradék), izzó szavakban.
„Ha fénylik gyertya szentelő, az íziket vedd elő.”

A második szótag, a „ter” „elvont gyöke, 1) terem (ige), teremt, termék, termel, termés, termény, termékeny, termeszt, természet, termet származékoknak. Szélesebb ért. azon r gyökhangu szók nemzetségébe tartozik, melyek kisebb nagyobb szélesedésre vonatkoznak, s ekkor azonos, vagy legalább rokonítható „tér” főnévvel.” /Czuczor Gergely, Fogarasi János: A magyar nyelv szótára. 1862/ Az Ister név tehát nem jelent mást, mint izzó teret, a hevesen fortyogó, életet teremtő központi égitestünket, a Napot, annak életterét valamint más bolygórendszerek sziporkázó csillagait.
Az eszterlánc harmadik szótagja a lánc, palócosan mondva loanc, több egymáshoz kapcsolódó pl. gyűrűkből, karikákból álló fonat. A szó gyöke a „lo”, ami mozgást, haladást jelent.
Az, hogy az eszter és a lánc szavak nem csak puszta véletlenből kerültek egymás mellé és hogy, az Eszter név valóban az Ister név módosult változata, azt egy i.e. 19-18. századból eredeztetett babiloni lelet bizonyítja.
A folytatást és a hozzátartozó képeket a fent írt linkról nézzézétek.

Re: Általános 2015 máj. 26 14:10 #15873

Sziasztok!
Rég jártam erre, de sokat gondolok Rátok!
A ráérő perceimben elolvasom mit írtatok!

Kicsit irigy is vagyok a Thassoson nyaralókra :oops: , idén még nincs cél, de úgyis visszatérünk szigetre!

Mindenkinek kellemes pihenést, csodás nyarat és rengeteg szuper élményt kívánok! :örül:

Re: Általános 2015 máj. 26 13:19 #15872

Pamag!
Eszternek tegnap mutattam.
Köszöni szépen! :)

Re: Általános 2015 máj. 25 16:08 #15869

Tegnap töprengtem, hogy Eszter, Eszter... de csak a körzeti orvosunk jutott eszembe :wink:

Pedig van Eszterünk :D
Balázs lánya Eszter!

Boldog névnapot!

Re: Általános 2015 máj. 23 17:54 #15866

Vicosz mindenkit üdvözöl!!! :D
Ma azt gondolom többedekkel megy majd Stékibe görög estezni.
Lesznek kik gyalog is készülnek fel az Ypsárióra.
Jó a csapat!

Re: Általános 2015 máj. 23 17:36 #15864

Sziasztok!
Rég jártam erre, de sokat gondolok Rátok!
Rengeteg dolgom van és vadul készülök a vizsgákra, de ráérő szabad perceimben gyorsan elolvasom mit írtatok!
A névnapi és szülinapi köszöntésekkel én mindig bajban vagyok, de kívánok mindenkinek minden csudajót! :)
Irigy is vagyok a Thassoson nyaralókra, idén Parga a cél, de úgyis visszatérünk majd a szigetre még!

Mindenkinek kellemes pihenést, csodás nyarat és rengeteg szuper élményt kívánok!

Re: Általános 2015 máj. 23 15:24 #15863

....................
Köszi. google map street view segítségével meg tudtam nézni a lejárót. .....................
...........................................
Kár hogy Thassost 2014 borús novemberében filmezték le. ....................

Már működik?
Tavaly jelent meg Görögország egyes részein, nagyobb városokban, de a szigeteken még nem volt.
Gyorsan megnéztem - végigjártam a parti sétányunkat... rossz érzés így nézni, kihaltan, üresen, szezon utáni leharcolt állapotban... Most már biztosan a szokásos, élettel teli képét mutatja.

Javaslom egyébként, hogy mikor mentek, keresd meg Ágit, és egyik-másik szervezett kirándulására menjetek el. Pl. a hajókirándulásra. A hegyi dzsipes túrát a kicsi hercegnő miatt gondoljátok meg, kívülálló nem tud tanácsot adni, de jó kaland.

Focimeccs Xanthiban: ha esetleg összehozol oda egy programot (fociról a világon semmit nem tudok), a kompmenetrendre figyelj.
Esetleg oda- vagy visszaúton lehetne 1-2 plusz napot oda beiktatni. Látnivalókról van összefoglalás: Látnivalók Thassoson kívül

Re: Általános 2015 máj. 23 08:37 #15862

És eszembe jutott egy videóm, amit tavaly készítettem. Már itt a fórumon is megosztottam.

Szia Balázs!
Megnéztem a videóidat.Mivel vetted fel őket?Szeretnénk mi is venni egyet ,de nem tudok dönteni ,sokat nem akarunk rá költeni,mert nem sűrűn használnánk.Víz alatti képeket is akarunk készíteni.Azt nem tudom ,hogy egy sport kamerát ,vagy inkább a nikonnak a coolpix s33 -át vegyük meg.Én a sport kamera felé hajlok a férjem a fényképezőt szeretné jobban.
Üdv:Ági

Re: Általános 2015 máj. 23 08:27 #15861

Ó, de rossz lehet, hogy egy késés miatt kell lemondaniuk az utat, ráadásul valószínű, hogy önhibájukon kivül nem érték el a buszt.
Nemsokára mi is megyünk! :)

Re: Általános 2015 máj. 23 07:51 #15860

10 órára érkezik meg a komphoz az első csapat.
Induláskor valahol várakozás lehetett valakik magán vendégek késlekedése miatt, kik le is maradtak. Ők szükségszerűen le is mondták az utat. Nem szokott ilyen előfordulni. De mindig van egy elsőként történt.
Az idő csodálatos. 11.re a szállásokon lesznek a vendégek.

Re: Általános 2015 máj. 23 06:54 #15858

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Köszönöm szépen, hogy ilyen kedvesen és gyorsan válaszoltatok!

Gondoltam a foglalásnál, hogy nem nagyon lesz gyalogosan elérhető közelségben bolt, étterem, de eddig mindig urbánusabb katalán partokat látogattunk (egy nap strand, egy nap városnézés), most viszont kisgyerekkel elhagyott, nyugodt területet kerestünk, ezért gondoltam, hogy jó lesz a foglalt apartman fekvése. Szeretem a csendet, a természetet. Ez a part nagyon megtetszett és gondoltam jó lehet minél közelebb lakni hozzá és bármikor -hajnalban,éjszaka- lemenni.

Esetleg ismeritek az alábbi apartmant, vagy nem illik konkrét szállásokról érdeklődni --nem tudom, mivel életem első fórumozása ez?

Kicsit elgondolkoztam azon is korábbi oldalakat olvasva, hogy az egyedüli túrázás nem ajánlott. Akkor sem, ha jó kondim van és Mo-n is szoktam térképpel, jelzéseket követve túrázni, óvatosan?

www.thassos-view.com/thassos-island - www.thassos-view.com/thassos-island link nagyon tetszett.

Kinirában van esetleg tapasztalatotok Tavárnát illetően?

Valaki volt már esetleg Xanti meccsen, mert a görög első osztályú foci meccseken legendásan jó szokott lenni a hangulat!?

Köszönöm, Zoli

Nincs mit, ez egy ilyen csapat. :)

Az apartmant nem ismerem, és nem is olvastam még róla magyar fórumokon.
A fórumozás pedig jó dolog. Csak rá kell kapni az ízére. Sok-sok mindent meg lehet tudni. Persze előtte illik körülnézni az adott helyen, hogy volt-e már esetleg téma..... Érdemes használni a keresőt is. ;)

Gondolkodtam a környéken. És eszembe jutott egy videóm, amit tavaly készítettem. Már itt a fórumon is megosztottam. Erről beszélek:

Ez a Skala Potamia - Pradiso Beach útvonalat mutatja oda-vissza. Sajnos odafele pont az Agatha lehajtóját ugrotta át a felvevő, de visszafele látható. Megnézheted Kinira főútját is.
A többi 2014-es videó itt: www.youtube.com/channel/UCatPT7jrpVnBuFoK3Vj3AqA-https://www.youtube.com/channel/UCatPT7 ... FoK3Vj3AqA

Viszont az jutott eszembe, hogy a 2 éves gyerekkel hiába lesztek közel a strandhoz valószínűleg autóval fogtok lemenni. Nem hiszem hogy szívesen sétálnátok le-fel a meredek poros úton..... lásd videó 13:30-tól.

Túrázni valóban nem ajánlott egyedül, de ........ (Én is nekivágtam volna egyedül az Ypsarinak, de végül a fiam eljött velem.)
A gond csak akkor van, ha baj történik. Sajnos a hegyekben nem mindenhol van térerő......

Kinirai tapasztalatom nincs pont úgy, mint ahogy focis sincs.....

További jó tervezgetést!

Köszi. google map street view segítségével meg tudtam nézni a lejárót. Szeretem, mert sok mindent le lehet checkolni. Szerb autópályát, közlekedési táblákat, elágazásokat, csomó mindent. Kár hogy Thassost 2014 borús novemberében filmezték le. maps.google.hu/maps/about/behind-the-scenes/streetview/ - maps.google.hu/maps/about/behind ... treetview/

Re: Általános 2015 máj. 23 06:43 #15857

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató

.......................

Esetleg ismeritek az alábbi apartmant, vagy nem illik konkrét szállásokról érdeklődni --nem tudom, mivel életem első fórumozása ez?
...........................................................

.................................................. és Mo-n is szoktam térképpel, jelzéseket követve túrázni, óvatosan?

..........................................

Szállásról érdeklődni illik (itt amúgy van erre külön topik), csak konkrétan erről a szállásról nem valószínű, hogy sok infót kapsz. A Paradise Beach strandról igen.
Azért nem, mert az ide írók többsége vagy az Apollon iroda vendégeként vagy ennek a honlapnak az olvasójaként találkozott Ágival, és mivel sokkal kényelmesebb hely Skala Potamia, a többség ott foglalt szállást.

Túra: Magyarországon konkrét, pontos felmérésen alapuló térképek vannak. Görögországban úgy érzem, nem mindenütt volt pontos felmérés. És ahogy már írtam: az időjárás időnként átrendezi az útviszonyokat (azaz elmossa az eső az utakat). Hogy melyik út aszfaltos már, arról majd a többiek informálnak.
Amúgy meg Ági dzsipes kirándulása felejthetetlen :D

Köszi az infót.

Re: Általános 2015 máj. 23 06:41 #15856

• tegla81
  • tegla81 profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Közben én is rápillantottam ennek az Agatha apartmannak a honlapjára. Szuper kis szállás, emlékszem is rá, 3 éve még újitgatták (épitgették). Igaza van Balázsnak, ez Paradise beach felett lehet, és bizony le kell sétálni a strandra. (párom megjegyezte, hogy lehet, hogy csináltak a szállásnak külön levezető ösvényt - végül is... :) )
Autóval hipp-hopp be lehet menni Skala Potamiaba, bármi kell is.
Maga Paradise beach pedig isteni a nagy hullámaival... :)

Köszi

Oldalmegjelenítési idő: 0.217 másodperc