Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 nov. 16 16:34 #16614

Köszönöm a születésnapi üdvözleteket, a virtuális virágcsokrokat, pont ilyen szép fekete cicám van.Üdv, puszi, ölelés:B.-né U.Ági.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 nov. 15 18:45 #16613

Hoppá!

Ma is van születésnapos.

Viktor 78 !

Isten éltessen!

:Mythos :Mythos :Mythos

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 nov. 15 16:17 #16612

Mindig lemaradok... :)

Uági, Isten éltessen sokáig! :) :taps:

Re: Általános 2015 nov. 14 15:46 #16611

Én is én is én is Boldog Születésnapot kívánok Neked UÁgi!!!!!!!

Re: Általános 2015 nov. 14 14:19 #16610

A mai nap szebb, mint a más.

A mai nap senki sem hibás.

A mai nap öntse el szívedet a szeretet,

s ez tartson ki, ameddig csak lehet!

Boldog születésnapot kívánok NEKED! Kedves Uági.
:futyul:

Re: Általános 2015 nov. 14 12:26 #16609

Kedves Uági!
Kívánunk Neked nagyon boldog születésnapot!

Re: Általános 2015 nov. 14 11:58 #16608

Uági ?
De itt meg nem tüntette föl, nem jelzi a rendszer ! :(
Pedig őt nagyon meg kell ölelni!

Olvastam:
A világ legegészségesebb dolga a születésnap. Minél több van belőle valakinek, annál tovább él! :D

Uágink!
Isten éltessen egészségben, szeretetben!

Boldog születésnapot!

Re: Általános 2015 nov. 14 07:57 #16607

UÁgink ünnepli születésnapját.
Nagyon sok boldogságot kívánok neki.
Ági egy jó lelkű művészi lény. Olvasott, és minden érdekli.
Tavasszal vagy ősszel évről évre jön, ide a szigetre. Hazajár már.
Ágim, gondolkoztam milyen virágot küldhetnék neked. Illatos, gyógyító. Ismered ugye? Jeep túrákon június végéig tudjuk gyűjteni a hegyen.
Campanula constantini
hu.wikipedia.org/wiki/Harangvir%C3%A1g-https://hu.wikipedia.org/wiki/Harangvir%C3%A1g
Sajnos a gyógynövény pontos leírását nem találom.
Káforos illatú minike meszes sziklákon élő gyógynövény. Csak az arra érdemesek tudják felfedezni.
Ági érdemes rá!

Re: Általános 2015 nov. 14 06:24 #16604

Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek.
Remélem ezen a hétvégén senki nem olvassa a levelemet, hanem családjával tölti a napot nekik szentelve minden figyelmet.
Sok családban ma van a szalagavató.
Ó, mily szép és fontos ünnep az a kamaszlánynak, ki nővé érik. A fiúknak is, de főleg a bájos lányoknak!
Gratulálok minden szalagavatósnak!
Bazsi, Eszterről egy fotót ide is szeretnék. Magamnak meg rólad, hogy mily büszkén dagad a melled hogy Esztert ezen a napon magadhoz öleled. És egy vallomást is várok, hogy megértetted miről van szó!

Re: Általános 2015 nov. 09 10:25 #16599

Ági legyen szép hétvégéd, megérdemled :)

Amit kiolvastam a Marathoni futásból, hogy kb. 16 ezer a résztvevő, és van 5 és 10 km -es útszakasz.?
Különben, én is most indulok egy szép turára, gyönyörű idő van, erre a legjobb :D

Gyerekek, én már soron sem tudom követni mennyi mennyi ilyen futást tesznek itt a görögök.
Október közepétől hogy itt a szigeten úgy esett majd egy hónapig, A Keramoti mögött hegyekben nem esett talán néhány nap. És már ott elkezdtek melegíteni akkor 5-10, 24 km-t megtéve a hegyekbe az emberek, hogy ezen az Athéni nagy nagy futóversenyen részt vegyenek és eredményeket érjenek el. a görög megszállott motoros és Marathoni fotó. Most valóban mese szép időnk van. Ez volt igaz immár kettő hete. Nappal 20c fok feletti ragyogó napsütés az egész országban. Esti időszakok? 3-10 fok körül, tehát hideg.

Re: Általános 2015 nov. 08 12:11 #16598

Ági legyen szép hétvégéd, megérdemled :)

Amit kiolvastam a Marathoni futásból, hogy kb. 16 ezer a résztvevő, és van 5 és 10 km -es útszakasz.?
Különben, én is most indulok egy szép turára, gyönyörű idő van, erre a legjobb :D

Re: Általános 2015 nov. 08 10:10 #16597

Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
A nagy Marathoni futóverseny Athénban.
A résztvevőknek erőt és kitartást kívánok!
www.athensauthenticmarathon.gr/ - www.athensauthenticmarathon.gr/
www.ert.gr/afthentikos-33os-marathonios-tis-athinas-rekor-dromeon-ke-ethelonton-apefthias-metadosi-apo-ert-ke-webtv-vid/ - www.ert.gr/afthentikos-33os-mara ... webtv-vid/

Re: Általános 2015 nov. 06 13:12 #16595

Megkerültem. :D
Türelemetek kérem, míg utolérem magam levelezésileg.
Szerdán valami munkálatokat végeztek itt a faluiban. elvágták a telefonvezetékeket.
Bejelentés és sürgősségéi kérés ellenére is csak ez órára ma lett kész a telefonvonalam.

Re: Általános 2015 nov. 01 23:33 #16592

Emlékezzünk az eltávozottakra

<!-- ia0 -->gyertyaláng.gif<!-- ia0 -->

Re: Általános 2015 okt. 25 14:28 #16577

.............................képeket,mert tudom mit jelent ez azoknak akik szerelmesek ebbe a paradicsomi szigetbe.

Meg azoknak is, akik ezután, ezek alapján választják úticéljuknak és szeretnek bele :D

Re: Általános 2015 okt. 25 10:42 #16576

Kedves László !
Nagyon köszönöm,hogy ezeket a gyönyörű képeket megosztottad velünk. Húz a szívem a szigetre és ezek a gyönyörű fotók csak erősítik ezt a köteléket. Jövőre ott a helyünk ,és ha így lesz jó magam is töltök fel képeket,mert tudom mit jelent ez azoknak akik szerelmesek ebbe a paradicsomi szigetbe.

Re: Általános 2015 okt. 25 07:33 #16575

Hálásan köszönöm Laciék visszajelzését.
Valóban egyre kevesebb érkezik a nyilvánosságra.
Kezdünk elkényelmesedni. A facebook -ra irányítja mindenki a figyelmet.
Pedig az információkat erről a honlapról veszitek le, ezért kellene jobban támogatni egy egy hozzászólással.
Laciék különlegesek voltak számomra. Hozzátartoztak az őszi nagy ajándékaimhoz.
Valószínű egész évben már a téltől olvasgatták a fórumra feltett kis gondolataim. Majd szeptember elején tettek foglalást eltérő módon, mint ahogy szokták.
Mindig bookingon keresztül foglaltak.
Valami indíttatás azt mondta nekik, most eltérnek a személytelen szálláskereséstől.
Beszélgetéseinkből kiderült örültek ennek a döntésnek.
Ajándékokat kaptunk mind ketten.
Kicsit már, talán többre sikerült nyaralásuk.
remek képsorokat készítettek. Én magam is felhasználok majd a képeikből, bizonyítékként arra, miket a szezon végi nyaralni szándékozók kérdeznek.
- Jó az idő?
- Tudunk majd fürödni?
- Várnak még oda bennünket?
Igen, az idő szeptemberben kivétel nélkül csodálatos.
Bizonyíték erre minden kép, mit ők készítettek.
Nincs tömeg, lehet baj nélkül egészségesen napozni, fürödni, búvárkodni. És ami fontos! Nem veszi el az erőd az erős nap a kirándulásoktól.
Mily csodálatos sétákat lehet tenni. Motorral, gyalog, hajóval.
Ami még ilyenkor különleges. Nézzétek meg a Nontas és a Kohili stúdiónk partja előtt készült strandszakaszokat. A tenger már nem 30 fokos, hanem csak 25 körül. Ez azt hozza, hogy nappalra is összemegy.
Így bukkan előre az a honokos fövény, mi a partot szegélyező egy , másfél méteren van.
Hát nem csodálatos?
Mindennek az ára kicsit esik, és illúzió romló tömeg nélkül lehet étkezni, kirándulni.
Tettek még egy kedveskedés felém.
Emlékeztek írtam, hogy ne rohanjatok ide. Tessék lemenni Thesszaloniki után a tengerparti régi útra. Forgalom mentes, és csodálatos partszakaszokat rejt.
Senki, de senki nem élt e lehetőséggel rajtuk kívül!
Megérkezésük után, lévén új vendégeim közé tartoztak, kicsit tartózkodva félve jelentem meg, hogy vajon mindennel elégedettek-e.
Üdvözlésként egy hálaadást kaptam azért az ötleteimért.
Mesélték jártak már arra, de most milyen más volt.
És megérte! Már azáltal is, hogy ott csak araszolgatva jöttek, egy olyan felfűtött állapotba kerültek, hogy már ott elszállt minden úti fáradtságuk. kiszerették volna élvezni a nyaralásuk minden pillanatát. És tették!
Az út, a hosszú vezetés idegőrlő munkáját nem hozták be a szigetre. Megállva egy kis szakaszon, a tengerre küldték, le a habok alá a z otthoni stresszes napokat, és ide kipihenten érkeztek. Mennyire más így!
Többen kérdezitek útra indulásotok előtt: Mire van szükségem?
Legtöbbször a válaszom erre: Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok. Meg van itt mindenünk. Arra kérlek csomagoljátok össze az jókedveteket!
Mondjátok, abban nincs hiány. És rohantok ide. Az első nap , főleg az érkezési órában ha megyek hozzátok, hú, mit látok. Kicsomagoltátok az út összes feszültségét, és én megyek azt leltározni hozzátok.
Laciék pedig még bekompozás előtt kifújták magukból.
Köszönöm hát nekik ezt, is azt is! Mindent!!!
Ugye az is milyen jó, hogy itt leírtam gondolataimat?
A facebook-on tudom vissza jeleztek majd, hogy tetszett.
Milyen örömöt okoznátok, ha itt beszélgetnénk többet.

Re: Általános 2015 okt. 24 22:51 #16574

Nini!
Micsoda meglepetés!
A hűvösödő időben szívet melengető emlékek felidézése... mennyi ismerős hely!
És milyen jó képek!
Köszönjük!
És egy új fórumtárs, akit Isten hozott körünkben!

....................................
picasaweb.google.com/111792215205128445160/20150912Thassos-https://picasaweb.google.com/1117922152 ... 912Thassos
Pár gondolat: én kb. úgy éreztem magam Thassoson, mintha a kalózok rejtett aranyát őrző Kincses Szigetre tévedtem volna.
Minden kanyar, minden öböl, minden szirt újabb csodát tárt fel előttem.
......................................

Izgalmas eseményeket sejtető mondatok :D
Nagy kérés lenne, hogy egy kicsit bővebben kifejtve is szívesen vennénk? Akár csak ide néhány - csak az előzőnél azért több - mondattal, akár egy komplett, rendes beszámolóként :D

A teljes fotóalbum - sok-sok gyönyörű és izgalmas helyen jártatok!
A teljesnek a linkjét teszem majd be a Fotóalbumok / Tagjaink képei a világhálón linkjei közé.
Van olyan topik is, ami más helyszínekről szól, ott is szívesen várunk.

..................................
Hazafelé már a jövő évi túra útvonalat tervezgettem: Szerbián át le Galambóc vára felé, majd a Duna mellett a vaskapu felé, azután Szófián át a Rodope rengetegébe, majd Zlatograd-Hermesz határátkelő után irány Thasszos. Hazafelé Korfu- Albánia-Montenegró-Szerbia útvonalon mesés tájakon, két hét tömény élvezet!!!

A Thassosig tartó út kicsit off - de hát végülis nem, hiszen oda kell érni, igaz?
A Vaskapu környékéről infók akadnak az Index bulgáriás topikjaiban. Bulgáriát érintően infók vannak az Autóval Thassosra topikunkban, meg vannak a bolgár útvonallal kapcsolatos topikjaink is. (szerintem össze is vonhatnánk...)
Nézd meg a tavalyi beszámolómat (Orfeusz sírjánál), a Rodope vonatkozásában hátha találsz benne használható adatot. Aztán még majd körülnézek, mit tudnék mutatni segítségül. De ez már a másik topik témája igazából.

Re: Általános 2015 okt. 24 12:23 #16573

Ha már itt tartunk, a nyaralás teljes válogatását is kiteszem:-)
Jó szórakozást!
Fontos! Ne csak a Thassosi albumot nézzétek meg, hanem fent az összesre kattintva láthatjátok a világ járásunkat, sokszor
motorral teljesítve:
picasaweb.google.com/111792215205128445160/20150912Thassos-https://picasaweb.google.com/1117922152 ... 912Thassos
Pár gondolat: én kb. úgy éreztem magam Thassoson, mintha a kalózok rejtett aranyát őrző Kincses Szigetre tévedtem volna.
Minden kanyar, minden öböl, minden szirt újabb csodát tárt fel előttem.
Hazafelé már a jövő évi túra útvonalat tervezgettem: Szerbián át le Galambóc vára felé, majd a Duna mellett a vaskapu felé, azután Szófián át a Rodope rengetegébe, majd Zlatograd-Hermesz határátkelő után irány Thasszos. Hazafelé Korfu- Albánia-Montenegró-Szerbia útvonalon mesés tájakon, két hét tömény élvezet!!!

Re: Általános 2015 okt. 24 12:07 #16572

Kérésed számomra parancs!:-)
Öreg Kazaviti varázslatos főterén készültek a képek, hála ajánlásodnak.
Igazi idő utazás volt, amikor a zeg-zugos fügefás kis utcákban az ódon házak
meséltek, családokról, szerelmekről és az elmúlásról.
Minden kihalt volt, Gyöngyivel ketten sétáltunk a szikrázó napsütésben fürdő
hegyi faluban...........
Íme a válogatás (megfejeltem pár darab pálmás fotóval is):
picasaweb.google.com/111792215205128445160/20151024ThassosPlatanEsPalmaFa-https://picasaweb.google.com/1117922152 ... nEsPalmaFa

Re: Általános 2015 okt. 24 11:17 #16571

Szeretném, ha küldenétek számomra olyan fotót, hol nagy platánfa van. Nem az interneten keringő általános képeket szeretném, hanem olyan fotókat várok, hol ti is ott vagytok. Átölltek egy óriás platánt. Vagy belebújtok. Vagy odújából kikkukucskáltok...
Előre is köszönöm.

Re: Általános 2015 okt. 16 05:53 #16542

Ma Nagy Sándor ünnepel.
Sanyi, Katika, nagyon sok boldogságot kívánok a születésnap alkalmából.
Sanyiék többször voltak már itt a szigeten, több szállást kipróbálva. A fő kedvenc lett az idén a Viki parti N13-as kis ház.
Erre emlékezve küldöm nekik a görög kokélt, mit biztos mindketten szeretnek majd.

És egy dalt küldök Kristóféknak is az idei párnak, kik esküvőjüket itt ünneplik majd velünk Thassoson.
Sok boldogságot, gyermekáldást kívánok az szerelmespárnak.
Mert, hogy azok ám!

????????? - ?????, ??????? ??? ?' ????? ??? (English Subtitles)
Nekem elég :
Egy kicsi borocska, kicsi tenger és a nagy szerelmem...

Marinella - KRASI, THALASSA KE T' AGORI MOU (Wine, sea and my boyfriend) // Music: George Katsaros // Lyrics: Pythagoras // Bouzouki: Stelios Zafeiriou // Marinella, la Grand Dame of the Greek music scene, was the first ever ambassadress of the country in the 19th Eurovision Song Contest in 1974

// ??? ??? ????? ?? ?????? ?????????? ??? ???????? ?? ???, ???????? ???????, ??????? ??? ????? ?? ??? ?? ?????. ???? ??? ??????, ??? ??????, ??? ?????? ??? ??? ??? ???? ?????, ???? ??????? ??? ?' ????? ???. ????? ??? ??? ??? ??' ? ?????? ???????, ??? ??? ????? ? ???? ???? ?????, ???? ??????? ??? ?' ????? ???. ? ?????? ??????, ???????? ??????, ????? ??? ?????, ??? ?? ????????? ?? ????? ?? ????? ??? ?? ???????. ???? ?????, ?????, ????? ??? ????? ?????? ???? ?????, ???? ??????? ??? ?' ????? ???.

TRANSLITERATION:
Mes sta stená ta pediá tragudún sto balcóni na vgo, feggária ríhnun, chrysáfi sto drómo na vgo na pnigó. Ómos mu ftáni, mu ftáni, mu ftáni pu ého egó lígo krasí, lígo thálassa ke t' agóri mu. Pórta ého sto fos ki' o kaimós aderfós, kai mu díni o Theos lígo krasí, lígo thálassa ke t' agóri mu. O kósmos tréhi zitóntas agápes, timés kai leftá, ke to buzúki ti nyhta to kláma tu de stamatá. Ómos eména, eména, eména mu íne arketá lígo krasí, lígo thálassa ke t' agóri mu.

Re: Általános 2015 okt. 15 18:05 #16540

Köszönöm nektek a szülinapi jókívánságokat!!!Jövőre megyünk és nem is akármilyen nyaralás lesz ez!!! (esküvő,lagzi,Ifjú pár fotózása az ypsario tetején).Köszönöm mégegyszer a köszöntéseket!!! Üdv: Zelfi :wink:

Re: Általános 2015 okt. 15 14:24 #16538

Nem Thassos, de lehet, hogy jól jön egyeseknek.

www.museum.hu/hir/4902/Dragulnak_a_jegyarak_a_gorog_muemleki_helyszineken - www.museum.hu/hir/4902/Dragulnak ... lyszineken

Re: Általános 2015 okt. 14 14:41 #16532

Zelfi!
Boldog születésnapot!

Jámász!
:Mythos

Oldalmegjelenítési idő: 0.164 másodperc