Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2016 febr. 20 17:41 #16920

Én is végignézem az összes kamera képeit, a multkor a palánk mögött egy hapsi gatyát cserélt ott állt meztelen fenékkel szerintem nem tudta hogy élő adásba megy.Nagyon élvezem ezt a virtuális kirándulást.A téli napokon amig nincs konkretizálva a nyári nyaralás addig ez ad nekem erőt, már jó hogy november végén december elején lehet helyezkedni az utazási irodánál.Idén ami biztos az Karpathos, a nyár végi az képlékeny attól függ hogy készül el a ház.De aztán jövőre megint két hét mindenhol Samothraki a nagy álom,egy jeep, egy jó csapat,????

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 febr. 20 14:09 #16919

Zsuzsa én köszönöm az élményt amit a Schinias webkamera képeit általad megismertem.

www.beachreport.gr/ - www.beachreport.gr/

Látszik, hogy ott jó idő van nyüzsög a nép, tavasz van. :örül:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 febr. 20 09:31 #16918

Mesi, Ági! Köszönöm!
A tortát is és Samothraki virágait is! Édes Istenem ha egyszer eljuthatnák ODA!

Re: Általános 2016 febr. 20 07:39 #16917

Sok virágot kerestem, hogy mindenkinek jusson e tél tavasz virágából. Samothraki patakjai mentén most nyíló virágokat küldöm felétek ünnepetekre.
Sok sok boldogságot kívánok nektek Zsuzsa napra!

Re: Általános 2016 febr. 19 21:36 #16916

Zsuzsa, boldog névnapot!

Re: Általános 2016 febr. 19 14:54 #16915

Zsuzsika, Zsuzsa, Zsuzsanna.
Mikor megszülettél, Zsuzsika lettél.
Évek lassan teltek, már Zsuzsa lettél.
Amikor már felnősz Zsuzsannának hívnak.
Mai napon néked, zengjen minden nóta.
Ez a nap a tiéd, születésed óta.
Kiskertemben ma még, nem nyílik a rózsa.
Boldog névnapot kívánok -
Rímfaragó módra. :D

Re: Általános 2016 febr. 19 13:30 #16914

Köszönöm a jókívánságokat! A pacsirták itt Békásmegyeren hallgattak, de mentségükre, nagyon esett az eső.

Re: Általános 2016 febr. 19 10:33 #16913

Már Zsuzsanna napja van!

Zsuzsannáink!
Lovas Zsuzsi!
Balázs felesége Zsuzsi!
Uági lánya Zsuzsi!

Nagyon boldog névnapot!

Re: Általános 2016 febr. 19 09:53 #16912

ZSUZSA!
Nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Re: Általános 2016 febr. 13 13:33 #16898

Balázs!Nagyon Boldog Születésnapot kivánok igy utólag! :)

Re: Általános 2016 febr. 13 07:47 #16896

Épp tegnap este volt egy hosszas telefonos beszélgetésem.
Élménybeszámoló volt Skopelosról.
Érdekes következtetést tettem.
Tibi évekig élt Görögországban. Dolgozott nyaranta itt.
Majd megnősült, és otthon folytatta életét.
Az országhoz nem maradt hűtlen. Szeptemberben majd egy hónapot minden évben itt tölt.
Több éven keresztül érkeztek ide is.
Tavaly előtt mondta: Ági, ne érezd, hogy hűtlenek leszünk, de itt már annyit voltunk, máshova is mennénk.
Tegyétek! Mondtam. Tibi otthon van az országban, rutinos nyaraló és a nyelvet is kicsit beszélni, a népet ismeri..Bárhol otthon tud itt lenni.
Este hosszan mesélt Tibi Skopelosról. Sokan voltak. Amerikaiak és angol turizmusa volt, mely nem hosszabb időtartamot jelentett, hanem 2-3 naponta váltotta a vendégeit. Így a gyönyörű házban nem volt sem nyugalom, sem harmónia. Mit értek ez alatt? Ha egy vendég valahova hazajár, ott a szomszédokkal és a helyiekkel összeismerkedve kis kapcsolatot alakít. Ez nem tudott itt kialakulni. Az árak szintén a magasabb fizetésű futóvendégekhez alakultak. Kicsit magasak. Kérdésemre, hogy szép volt-e a sziget? Igen biztos, de mivel kívülről szemlélőnek érezték magukat, ez vesztett varázsából. Hideg szépség maradt.
Nagyából ezeket hallottam Evia szigetéről is és még egy kettő helyről.
Egy kicsit rosszul érzem magam mikor ilyeneket hallok Görögország egy egy részéről.
Vannak itt gondolataim. Több. Én valahogy Korfuval vagyok így. Talán pont mert ismerem a görög embereket?
Egy területet nemcsak a szépsége által, hanem az ott élő emberekkel való kapcsolattal is bírálok. 3 évigéltem ott. Vannak onnan örök barátaim is, mégsem vágyom oda vissza. Megelégszem 3 évente egy párszavas telefonos beszélgetéssel velük. A sziget hol annyi élményem volt nem húz vissza. Hideg maradt számomra.

Majd eszembe jut. Itt valóban dédelgetve vagytok. A szállásadók, a tavernások ismernek bennünket mint nemzet. Jól esik számomra, azt hallani, hogy hiányzunk, hiányzom az új területetekről. DE.
Egy egy új területet elsőként azt hiszem nektek kell megölelni. Elvárásként épp annak kell lenni, hogy az új területet meghódítjátok. Betöritek. A meglepetést az új tájjal pedig örömmel kell fogadni. Hasonlítani? Kell is és nem is. Az új kapcsolat, hogy ölelés legyen tudjátok, időnek kell eltelni. Újra és újra menni kel hozzá.
Bazsi, legyetek jó felfedezők!
Kívánok nagyon sok szép élményt a szigethez!

Hát ez az Ági. Megint egy évvel öregebb lettem. :)

Köszönöm a köszöntéseket!
Úgy tűnik idén megint nem találkozunk Thassos-on.

Tegnapra letisztázódott az idei évi nyaralásunk.
Ide megyünk a Callirhoe Apartmanba 06.25. - 07.09-ig : skopelosnaiades.gr/ - skopelosnaiades.gr/
Az ár nem annyi, mint a honlapi ártáblában van, elég jól sikerült alkudni a 14 éjszakás tartózkodással és a korai foglalással.
Persze azért így is több, mint szerettem volna, de valahogy nem találtunk Skopeloson olyan Apartmant, ami tetszik is és olcsó is. :(

Re: Általános 2016 febr. 12 19:43 #16895

Köszönöm szépen mindenkinek!
:pohárköszöntő: :pohárköszöntő: :pezsgő: :pezsgő: :koccintás: :koccintás:

Re: Általános 2016 febr. 12 18:33 #16894

Balázs! Isten éltessen!!!

Re: Általános 2016 febr. 12 18:04 #16893

Balázs! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Re: Általános 2016 febr. 12 17:19 #16892

Balázs, éltessen az Isten jó sokáig, hogy még rengeteg görög helyen járhass! :)

Re: Általános 2016 febr. 12 14:19 #16891

Ennyi ünnephez már munkahelyi hozzájárulás szükséges :D

Balázs!
Sok Boldog Születésnapot Kivánok! :futyul:

Re: Általános 2016 febr. 12 11:59 #16890

Hát ez az Ági. Megint egy évvel öregebb lettem. :)

Köszönöm a köszöntéseket!
Úgy tűnik idén megint nem találkozunk Thassos-on.

Tegnapra letisztázódott az idei évi nyaralásunk.
Ide megyünk a Callirhoe Apartmanba 06.25. - 07.09-ig : skopelosnaiades.gr/ - skopelosnaiades.gr/
Az ár nem annyi, mint a honlapi ártáblában van, elég jól sikerült alkudni a 14 éjszakás tartózkodással és a korai foglalással.
Persze azért így is több, mint szerettem volna, de valahogy nem találtunk Skopeloson olyan Apartmant, ami tetszik is és olcsó is. :(

Re: Általános 2016 febr. 12 10:12 #16888

Újra eltelt egy év.
Új tervek, élmények az életedben.
Bazsi, kívánok sok boldogságot neked, családodnak.

Re: Általános 2016 febr. 12 09:07 #16887

Ugye ha letekerünk a Fórum kezdőlap aljára, akkor ott kiírja, hogy kinek van éppen születésnapja... már annak, aki megadta :D

BALÁZS !

Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!
Nagyon boldog születésnapot!

Re: Általános 2016 febr. 11 07:52 #16884

Sziasztok!

Idén szeretnénk Thassosra utazni repülővel és szeretnék tanácsot kérni abban, hogy Thesszalonikiből nagyon macerás-e eljutni Thassosig, ha nem preferálnánk azt a verziót, hogy már a reptéren kibérelünk egy autót. (nekem nincs még jogsim, a párom pedig nem vezetett 7 éve)

A reptértől messze van az a buszmegálló, ahonnan indulnak a buszok Keramotiig?

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.: Brigi

Mivel nem túl nagy csomaggal vagytok a repülő miatt, lehetséges az autóbusz is. 2 Euró/ egy út a reptér kijáratától indul a busz, mely visz a távolsági autóbusz megállóhoz. Onnan fél óránként indul a busz Kavaláig.
1 óra és kettő és fél óra plusz az autóbusz várások ideje. Kavalából vagy ki vagytok segítve, vagy tovább kell utaznotok másik egy órát Keramotig. Egyszerű, de átszállások. Árban kb ott vagytok, mintha taxit kérnétek. A taxi viszont 1 óra 45 perc alatt a reptértől Keramoti kikötőig repít. Az idén még nem kérdeztem az árat, de gondolom marad a 45 Euró/fő. Az autó bérlése ha nem megy, akkor attól függ, hogy mit szeretnétek. Thesszaloniki központban megáll a busz, de csomagotok van. Tehát azzal sétálni nem túl kényelmes. Ha a buszmegállóban kávéztok ott horror árat kérnek. Tehát a buszvárakozások pénzt emésztőek. Egyébként jót lehet sétálni Arisztotelisz, Kapáni, Fehér torony környékén. Itt van is megállója a reptéri autóbusznak. Ez egy kirándulást megérne, ha nem lenne csomagotok, mit húzni kell.

Re: Általános 2016 febr. 10 13:06 #16877

Szia Brigi!

Üdv közöttünk.

Ezt olvastad?
www.thasos.hu/thassos/informaciok-a-szigetrol/a-sziget-megkozelitese/45-a-sziget-megkozelitese-repulovel - www.thasos.hu/thassos/informacio ... -repulovel

Rá kellene kérdezni Ágira, hogy működik-e idén, ha igen milyen áron.
De lehet, hogy kérdezni sem kell, mert hamarosan válaszol itt. :)

Re: Általános 2016 febr. 10 11:50 #16876

Sziasztok!

Idén szeretnénk Thassosra utazni repülővel és szeretnék tanácsot kérni abban, hogy Thesszalonikiből nagyon macerás-e eljutni Thassosig, ha nem preferálnánk azt a verziót, hogy már a reptéren kibérelünk egy autót. (nekem nincs még jogsim, a párom pedig nem vezetett 7 éve)

A reptértől messze van az a buszmegálló, ahonnan indulnak a buszok Keramotiig?

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.: Brigi

Re: Általános 2016 febr. 09 09:39 #16871

Megvan a szállásunk Thassoson! Juhééééé!!!! :D
Igaz, nem húsvétra, hanem júliusban.

Re: Általános 2016 febr. 06 22:05 #16866

Ha valaki görög húsvéton gondolkodik, és nem akar vezetni, az most nézze a repülőjegyeket.
A Wizzair Thessalonikibe elvisz most 14.990 Ft-étr.
Oda-vissza 1db 23 kg-os feladott poggyásszal 42.380 Ft/fő. Oda-vissza 1db 32 kg-os feladott poggyásszal 45.480 Ft/fő. Poggyász nem kell mindenkinek.
2 főre oda-vissza egy nagy csomaggal: 69.260 Ft. Szerintem jó ár.

<!-- ia0 -->wizz.jpg<!-- ia0 -->

Én már majdnem rábeszéltem a családot, mire Eszternek eszébe jutott, hogy 05.02-n kezdődik az érettségije. :(
Majd legközelebb.

Re: Általános 2016 febr. 06 11:39 #16864

Köszi Balázs, mármint az ajándékot! :D

Oldalmegjelenítési idő: 0.213 másodperc