Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2016 máj. 31 09:24 #17308

:D

Katikám!
Én inkább felhívtalak,na meg hétvégén megölelgetlek. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 máj. 30 21:00 #17305

eddig nem tudtam belépni!!

Mi volt a probléma?
Mert én nem csináltam semmit.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 máj. 30 19:46 #17303

Katikám!
Én inkább felhívtalak,na meg hétvégén megölelgetlek. ;)

Re: Általános 2016 máj. 30 17:13 #17301

Nagyon köszönöm a köszöntéseteket!!!! :örül: eddig nem tudtam belépni!!

Re: Általános 2016 máj. 29 07:42 #17293

Zsu, imádni fogjátok Kárpátoszt!
Hanem a nevének eredetét nyomozd már ki.
Amit én tudok erről:
Szerették volna ellopni az Olimposzról az isteneket ennek a szigetnek a hegyeire. Ezért kapták a nevet, hogy isten lopók ????????.
Arpa, a lopás, Thei, azaz az Istenek.
Az biztos, hogy a krétai nép nem szereti az ott levő embereket. Krétához ez a sziget nagyon közel van, de kárpáthoszi ember nem él Krétán, nem költözött oda, és krétai sem ment Kárpáthoszra.
A mitologiai történetet ismeritek. Maga az Oliposz hegyi elnevezésükkel is megsértették a krétai embereket. Hisz Zeusz Krétán született és az észak görög Olimposzra ment, hogy onnan uralkodjon.
Nekem ez a történet mégsem akaródzik... :D

Re: Általános 2016 máj. 28 20:49 #17291

Bocsánat, 1 hete nem ültem a gép elé, leszedtem 10kiló epret, 1nap, üvegbe tettem (jam, szörp) 2nap, felkötöztem a málnákat, próbáltam a dzsumbujt csökkenteni, pénteken Zsuzsi-lányom vizsgázott (Logisztikus lesz ha nagy lesz), gyorsan eltelt a hét.Utólag is minden szüli.- és névnaposnak minden jót kívánok. Lovas Zsuzsa : belső üzenetbe írd meg, mikor mentek G.o-ba nyaralni, kimegyek a Tesco elé, hogy 1 percre találkozzunk! Üdv:U.Ági.

Ágikám! szeptember 2.-án megyünk autóbusszal Toroniba.Akkor tudunk találkozni! Most Karpathosra megyünk remélem nem száll le a gép Szegeden.Hihi!

Re: Általános 2016 máj. 28 19:21 #17290

Nem értettem miért volt ily rövidke. 11.00kor kezdődött és én fél háromkor mikor le tudtam volna szaladni, akkor már vége lett. De mivel hajnalba befutottak a vendégek, így a lakás átadásra várniuk kellett, őket kértem meg szaladjanak le. Sikerült videót felvenniük. Megígérték, majd leküldik nekünk. A kavalai Ena chanel készítette a riportot, még nem tudják mikor lesz kész a felvételek összevágása. Tehát nem élő műsor volt.
Igen, az idő, panaszkodó meleg volt ma. Többen kik sétálni mentek megjegyezték, nem séta idő.
Kinek a pap, kinek a papné... :D

Re: Általános 2016 máj. 28 16:03 #17288

Bocsánat, 1 hete nem ültem a gép elé, leszedtem 10kiló epret, 1nap, üvegbe tettem (jam, szörp) 2nap, felkötöztem a málnákat, próbáltam a dzsumbujt csökkenteni, pénteken Zsuzsi-lányom vizsgázott (Logisztikus lesz ha nagy lesz), gyorsan eltelt a hét.Utólag is minden szüli.- és névnaposnak minden jót kívánok. Lovas Zsuzsa : belső üzenetbe írd meg, mikor mentek G.o-ba nyaralni, kimegyek a Tesco elé, hogy 1 percre találkozzunk! Üdv:U.Ági.

Re: Általános 2016 máj. 28 15:14 #17286

Ági nagyon jó lesz ha elküldöd a felvételek linkjét. A webkamera úgy általában mutat, a parti részt inkább távolról. A Tarsana ház a kikőtőbeli emeletes, tengerészeti múzeumként ismerem.
Jó időt a most érkezett csoportnak. :!:

Re: Általános 2016 máj. 28 05:27 #17285

Köszönjük a hír megjelenését. A jobb oldali srác a magyar, innen már csak 15 méter volt hátra a célig:
<!-- ia0 -->13173451_955016434566642_4021890006503542524_o.jpg<!-- ia0 -->

Gratula az eredményhez!
A kint tartózkodás hogy sikerült?
Milyen a tavaszi, nyár eleji Thassos?

Szia! Fantasztikus 6 napot töltöttem 2 barátommal a szigeten.
5 napot bicajoztunk keresztben-hosszában, minden lehetséges hegyet(Kastro, Kazaviti, női, ffi kolostorok) megmásztunk bicajjal, plusz a verseny.
Ez 500 km volt és 11500 méter szintemelkedés.
Kissé hűvös volt a nyaraláshoz, de edzéseinkhez tökéletes.

Jani

Igen, az idő igen komisz volt veletek. Nem szokványos. Nehezen engedte a zavartalan kirándulásokat. De ez teljesen kiszámíthatatlan. Előfordulhatott volna nagy nagy kánikulás meleg is.

MA NAGY NAP VAN ITT POTÁMIÁBAN.
Egy Tv forgatás lesz ma délelőtt. Egy országos dokumentum film sorozat:
- Vasárnap a faluban.
E program lényege, hogy a hagyomány őrző falvak életét ételeiket, népviseletét, táncát, tájait, szokásait mutassa be. Azt nem tudtam még kideríteni, hogy vasárnap hol lesznek. Az biztos, hogy ma délelőtt itt a Tarsana épületénél lesz a bemutató. Egész napos filmforgatás, bárki számára térítés mentesen részt vehető. Holnap vagy Potámiában, vagy Panagiában kell ezt folytatniuk.
Tudjátok érkezés miatt nem tudok ott lenni, de amikor megjelenik majd a Tv-ben, a linkjét majd lementjük felétek is megtekintésre.

Re: Általános 2016 máj. 27 22:00 #17284

Köszönjük a hír megjelenését. A jobb oldali srác a magyar, innen már csak 15 méter volt hátra a célig:

Gratula az eredményhez!

Szia! Fantasztikus 6 napot töltöttem 2 barátommal a szigeten.
5 napot bicajoztunk keresztben-hosszában, minden lehetséges hegyet(Kastro, Kazaviti, női, ffi kolostorok) megmásztunk bicajjal, plusz a verseny.
Ez 500 km volt és 11500 méter szintemelkedés.
Kissé hűvös volt a nyaraláshoz, de edzéseinkhez tökéletes.

Jani

Re: Általános 2016 máj. 27 11:55 #17283

Bocsika!
Eme szép kerek évfordulón isten éltessen sokáig!

Ja és ne feledd: 20 éves vagy jelentős tapasztalattal! :)

Extra kívánságom, hogy idén ide is eljuss:

Re: Általános 2016 máj. 27 09:39 #17282

Bocsika, Isten éltessen sokáig! :)
(egy kis tengerparti hangulattal... :) )

Re: Általános 2016 máj. 27 08:34 #17281

Fórum kezdőlap - témák - legalul megjegyzés: születésnapja van XY-nak...

Ma Bocsikának !

Sok boldogságot szerető családdal, szerető barátokkal körülvéve!
Isten éltessen!

Re: Általános 2016 máj. 19 22:12 #17234

Gratula az eredményhez!

Re: Általános 2016 máj. 19 22:07 #17233

:örül: :taps:

Re: Általános 2016 máj. 19 21:33 #17232

Kecskemét, Kerekegyháza remekelt ma itt a szigeten!
A nemzetközi kerékpár versenyen a 3 magyar résztvevő közül egy Kecskemétről ide érkezett versenyző lett a második helyezett. Az első és második helyezett versenyzők fej fej mellet értek a célhoz. Fotók alapján tudták csak eldönteni, hogy ki lett az első és ki a második helyezett. 80 méter különbséggel ezüst érmes lett a magyarországi kerékpárosunk.
Nagyon ügyes volt mond a 3 versenyzőnk! Minden elismerés megillető őket!

Gratulálok!

De Ági, ha fej-fej mellett értek be, akkor 80 miliméter lehetett az a különbség...
Hát ez az! Erről az elírásról HERMESZ tehet! :D 80 centiméter !
Tudjátok most volt az a különleges égi jelenség...

Sziasztok

Re: Általános 2016 máj. 16 15:44 #17224

Melus, boldogságos születésnapot sok-sok puszival! :)
(ritkán jársz erre...)

Re: Általános 2016 máj. 16 12:51 #17223

Drága Melinda!
16×16 éves szülinapot kívánunk neked Pánossal együtt! Egészségben, jó kedvben, harmonikus családi életben, finom frissen sült kemence illattal.
Sok szeretettel ölelünk!
Pános és Ági

Re: Általános 2016 máj. 16 12:30 #17222

Melus16 - a 16 azt jelenti, hogy 16. a születésnapja
Méghozzá a mai nap!

MELUS!

Isten éltessen!
Nagyon boldog születésnapot!

Re: Általános 2016 máj. 15 08:24 #17217

Kellemes pünkösdi ünnepeket kivánok!

Re: Általános 2016 máj. 08 21:21 #17209

Az utóbbi években mindig Horvátország a favorit a médiában. Tavaly óta meg pláne. A Görögország pártiak nem is tudják ezt másra fogni, mint gazdasági-politikai okokra.
Idei nyaralásunkat tervezve pár utazási irodánál érdeklődtem. Így tudtam meg, hogy pl. az egyik legnagyobb utazási iroda törölte az összes útját Kos szigetre a migránsok miatt. Vagy inkább azért, mert nem volt foglalásuk a médiából áradó migráns-pánik miatt. Holott a tavalyi Kos-on nyaralók szerint nem volt probléma a nyaralásuk során még a sziget fővárosában sem.
Charter járatok törlődtek több migránsok által érintett hely esetében.
:( :( Bennünket is óva intenek a görög nyaralástól az ismerősök és a Görögországot kevésbé ismerők, persze kevés sikerrel. Azért én lázasan tervezgetek :)

Re: Általános 2016 máj. 08 20:36 #17208

Anna!
Köszönjük a beszámolót!
Én tudtam, hogy ez lesz...... (Mocskos média.)

vikso!
Mondasz valamit...... ;)

Re: Általános 2016 máj. 08 17:36 #17207

Eszembe nem jutott a múlt évben, hogy tartsak a migránsoktól, Thassos szigete egyébként sem esik útba. Inkább azoktól a szélsőséges gondolkodásúaktól tartók akik minden magyar emberben azt látják, hogy gyűlöli a menekülteket. Ez lehetséges még a határátkelőnél is. Azeri baltás gyilkos szabadon engedésénél, megtapasztaltam a szimpátiát.

A magyar média meg állandóan negatív példaként emlegeti Görögországot. Ki tudja miért, szerintem részben azért, mert nagyon sok magyarnak van a horvát tengerparton nyaralója, meg egy kis irigység is. Hiába lebeg csődközelben Görögország, eddig még kimászott belőle :D

Re: Általános 2016 máj. 08 12:06 #17206

Üdv Kedves Utazó!
Először is megjegyezném, a média hatalmas Úr! Miért? A válaszaim:
Teljes káosz a határon: indulásunkor fő hír volt, hogy a Macedon-Görög határon forrongások várhatók. A határőrség kérdésünkre felháborodva válaszolt, hogy már megint a média, és semmi nincs. Igazuk is volt. Semmit nem tapasztaltuk a hírekben közöltekből. Thassoson sem találkoztunk migránssal. Egy napot töltöttünk a szárazföldön is (Amphipoli, Asprovaltai rész) a helyieken kívül nem találkoztunk senkivel sem. Hazafelé láttunk menekült tábort. Közel a határhoz van két benzinkút az EKO kút parkolója le van kerítve, ott sok sátor van, illetve az utolsó kútnál volt pár sátor. Itt 60-as tábla van, pár rendőr az út szélén, de minden menekült a táboron belül volt. A határátkelőnél nincs semmi. A véleményem, hogy ezeken a helyeken nem kell megállni. Tankolni úgy sem érdemes itt, mivel a Macedónoknál jóval olcsóbb az üzemanyag (dieselt 220 forintért tankoltunk)
Péntek délután megnéztem, hogy milyen hírek vannak itthon. Mindenhol fő cím: egész hétvégére megbénul Görögország az általános sztrájk miatt. Minden bolt zárva, nem indulnak kompok, stb, stb. Itthonról is hívtak bennünket, hogy jutunk haza? Mondtuk, ha ez igaz, akkor meghosszabbítjuk legfeljebb az utunkat. Ebből sem lett semmi. A nyitva volt minden, a kompok pontosan közlekedtek, így sajnos hazajöttünk.
Saját véleményem, hogy a média, a politika tönkre teszi Görögország turizmusát. Biztosan vannak olyan részei az országnak, ahol nem megoldott a migránsok helyzete, továbbá vannak sztrájkok. Ugyan ez van más európai országban is. Mi most Görögország igen kicsiny részét láttuk, de itt nyugodt minden.
Találkozunk augusztusban Görögországban.

Aki elhiszi az jobb, ha itthon marad mert....
Persze infó kell, de nem mind1 honnan szerzi be a kedves Kedves Útazó :Sirvaröhög:

Oldalmegjelenítési idő: 0.804 másodperc