Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2016 szept. 12 06:31 #17604

Sajnálattal olvastam a tűzről szóló bejegyzést.
Végtelenül elszomorító...Mekkora megrázkódtatás lehet ez az ott élőknek, és szigetnek is.

Lehet tudni, hogy mekkora károkat okozott a tűz?

(közben elolvastam a linkelt oldalt a tűzzel kapcsolatos hirekről, gondolom a természetet sújtotta leginkább, de ahogy látom több ház is a lángok martaléka lett)

Gyerekek, nem nem lehet tudni.
Ami mentes volt tegnap estig PAXITÓL a BABURASIG.
Csak a parti részeken. A sziget közepe ég mindenhol máshol le a partig.
Ami épen van: Limenas, Panagia, Potámia , Kinira és Paradisó. Épp a szűk mi kis területünk.
Éjjel vártam a felhőket. Éjfélig voltak is. De akkor megint vörös vérben voltak az eső felhők Paradisó Simonia körül, ahogy innen Pánossal megítéltük. Eső nem esett, csillagos lett az ég. Sajnos.
Éjjel a tűzoltás nem történik.
Azt ma tudjuk meg hogy meddig terjedt. De csak ha eloltják akkor lehet felbecsülni a károkat.
Viszont a repülők kevesek ekkora erőhöz.
Eső kellene. Hosszan tartó csendes eső...
Márcsak mi maradtunk meg. Ha erre terjed, akkor az egész szigetből hamu lesz...
ISTEN ÓVJON BENNÜNKET!!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 szept. 11 16:23 #17602

Sajnálattal olvastam a tűzről szóló bejegyzést.
Végtelenül elszomorító...Mekkora megrázkódtatás lehet ez az ott élőknek, és szigetnek is.

Lehet tudni, hogy mekkora károkat okozott a tűz?

(közben elolvastam a linkelt oldalt a tűzzel kapcsolatos hirekről, gondolom a természetet sújtotta leginkább, de ahogy látom több ház is a lángok martaléka lett)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 szept. 08 21:32 #17596

Szia Ági! Jó, hogy megjöttél. Várjuk a beszámolót! (az enyém majdnem kész. Még fotókat keresek hozzá)

Re: Általános 2016 szept. 07 16:36 #17595

Épségben egésségben hazaértünk ma de. 10 körül, ismeretlenül is szorítunk Gyuriért, mielőbbi felgyógyulásáért. Beszámoló Párgáról később. Üdv: U.Ági.

Re: Általános 2016 szept. 07 08:13 #17594

Balázs, akkor mégsem értettem teljesen mindent. :) Vagy csak félre. :) Valójában akkor Gyuri szimplán a rendes nyaralását töltötte Thassoson, amikor rosszul lett.

A facebookról akkor ugyanaz a véleményünk tuladonképpen. Nekem ez a pár negativ dolog pont elég ahhoz, hogy egyelőre nem regisztráljak. :)

Re: Általános 2016 szept. 07 08:00 #17593

Nem tudom a pontos diagnózist, de szerintem az onkológus nem Gyurinak kellett.

Face:
Van sok előnye az tény, de nagyon sokan túlzásba viszik. Sőt valóban sokan ott élik az életüket.
Én, mi azon mosolygunk sokat, hogy családon belül is ott (remélem is) köszöntgetik egymást születésnapon, névnapon. Minek?
De most Gyuri esetében segítség volt. A Kavala környéki magyarok könnyen megtalálták és riasztották egymást. Ez itt az oldalon nem ment volna.
Viszont a tartalma, a minősége az szerintem kritikán aluli. Egy-két utazási csoporthoz csatlakoztam, de hogy ott mik mennek, arról lehet, hogy jobb lenne nem tudni. Boldog-boldogtalan beböffent valami őrületet és terjed, ténynek veszik. A hozzászólások minősége sem az igazi.

Re: Általános 2016 szept. 07 05:55 #17592

Buszos utazásom során voltam tanúja morgásnak, amiért Ágink próbálta összeterelni a népet az indulásra. Akkor éppen arról tudtam, hogy mennyi utánjárása volt, mire a nagyon elhasználódott, lerobbant autónak talált egy mesterembert. Hiába a biztosítás, nekünk Ő a mentőangyal, mint most is a nagy bajba jutott honfitársunknál. Köszönöm, köszönjük Ági :!:

Re: Általános 2016 szept. 06 21:21 #17591

Balázs, köszönöm a tájékoztatást. :)
Akkor jól értem, hogy komoly betegsége van Gyurinak? Mert onkológust emlegetett Ági...
A nagyjára rájöttem, az a lényeg.

Az az igazság, hogy pont a gyerekek miatt utálom ennyire a facebookot, látom, hogy erről szól az életük. Órán, óra után, ebéd közben, tanulás közben, lefekvés előtt...le sem szállnak róla. Persze vannak pozitiv oldalai, nyilván, én is ha akarok a barátnőmével be tudok lépni (pont pl. a tanulókkal kapcsolatot teremteni, mert épp ez a legegyszerűbb módja), de van sok negativuma is, bár tudom, hogy be lehet állitani egy csomó mindent, és rajtunk múlik a használata.
De. Az a véleményem, hogy a facebook miatt lassan minden egyéb társasági fórum, oldal és blog kihal, az emberek már csak ott akarnak beszélgetni, mintha más már nem is létezne. Nagyon sokan ott élik a életüket, és ez számomra elég riasztó. Szóval nem tudom rá fogom-e szánni magam a face-re. :)
Ez csak az én magánvéleményem, tisztelem mások szokásait, tehát ha nekik bejön, tetszik, ám legyen. Csak én fintorgok tőle. :)

Re: Általános 2016 szept. 06 17:22 #17589

Ági, sikerült meglátogatnod Tihanyi Gyurit? Hogy van, mit mondanak az orvosok?
Tényleg szoritunk érte!

Az első 09.04-i Ági hozzászólás a Facebook-on is megjelent, amihez a következő hozzászólások érkeztek:

Tóthné Anikó Jobbulást kívánunk neki és gondolatban vele leszünk délután!! Jó,hogy rá tudsz nézni!!

Ildikó Fazekas Aranyné Mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Yvette Faragó-Szabó
Gondolatban veletek leszünk délután! Jobbulást és kívánom, hogy találj hozzátartozót!

Andrási Gábor
www.facebook.com/profile.php?id=100001136666110-https://www.facebook.com/profile.php?id=100001136666110

thasos.hu Otthoni idő 3.30 kor leszek ott bent nála. Azt mondták beengednek. Érzem várni fog benmnünket!!!! Pánossal Gitta van, hogy ő is jól érezze magát. Most itt tábliznak a hátam mögött.

thasos.hu És ma mondta nővér ki most vigyáz rá, hogy ma már jobban van!!!

thasos.hu Ó, és már az is kiderült reggel óta, van egy barátja. Őneki lett átadva a kutyus!!! NAGYSZERŰ. MŰKÖDIK A KAPCSOLAT KERESÉS!!!! A TALÁLÁS!!!MOND IS GYURINAK!!!

thasos.hu Snupi a kutyus. Öreg és homlokon nyalt engem...

Tímea Pallagi Elolvastam!
Borzasztó! De természetesen mellette leszünk!
Holnap bemegy hozzá a barátnőm Alexa ???
Kedden reggel én is ...
Amiben csak tudunk segítünk!

thasos.hu Minden rendben lesz. PÁKÓ ATTILÁT KERESEM BANÁN 72 alapítvány... Timi, nagyon köszönöm!!!

thasos.hu Gáboréknak meg köszönjük Snifi kutyusról a gondoskodást.

Alexa ??? ? Sziasztok. Most jövök a kórházból. Pár nap múlva kiengedik. thasos.hu (bocsika nem ismerlek nem tudom a neved ) tudnánk beszélni priviben???

Tímea Pallagi Agnes Onodi a neve Ildikó!
Keressétek egymást!

Alexa ??? ? Ok megtaláltuk egymást

Ezután másnap Ági ezt írta a Facebook-ra:

Közzétette: Agnes Onodi · 2016.09.05., 6:17 ·

Tihanyi György Kavala kórház alapítványa
Gyuri késése.
Mindennap legyen ott nála valaki. Én maradjak ott vele egész nap.
Legyen egy nővér csengő, hogy tudjon jelezni, ha kér valamit.
Erre elmondtam neki, hogy a családom van velem, nem megoldható, hogy kérését megtegyem. Bízzon meg az ápolókban. Telefonon reggel, este kapcsolatban vagyok velük. De megoldottuk kérését. Összekapcsolt bennünket Timivel, ki a kavalai magyar lányokkal tartja a kapcsolatot, így fog kapni követségi lányokat. Nem boszikat, ahogy ő mondja. Gabriella asszony az Athéni nagy követség lányai vagyunk mi mind. Így fogjuk látogatni őt.
Kérte a csengőt. Erre elmondtam Gyurinak, hogy olyan dolgot kérsz, mi az itt élő embereknek nincs.
Az, ki augusztus 1. én tett vizsgálatot, a az onkologusától karácsonyra kapta az első randevút, hogy megtudja, valóban menthetetlen-e.
A gyógyszereket maguk veszik és viszik a kórházba a betegek. Műtős orvos nincs. Mentő azért csak a követség által érkezhetett hozzá, mert nincs mentőnk,és nincs orvosunk. Orvos lenne, és mentős is, de nincs hely és nincs eszköz. hiába van az ő biztosítása teljes körű, ha itt a feltételek még az alpara sem léteznek.Nincs ápolónő, vagy ha van, szinte önkéntes. A védőruhát maguk veszik,fizetés néha néha kapnak. Túl órát, ki tudja, talán soha nem kapnak. De ott ülnek ők veled, és vigyáznak rád.

Mikor Gyuri papírjait kerestük, akkor közölték velem, hogy fertőző osztályon vagyunk. Nem gondoltam rá, hisz ők is a kesztyün kívül mást nem viseltek. MERT NINCS.
Az arcom elé kellett volna tenni egy szájvédőt.
/ EZT SOKSZOR NEM TESZEM/
Egy köpeny,mi a beteget is és engem is megvédett volna. Egy papucsot, hogy se be se ki ne vigyek dolgot./
Fogtam Gyuri kezét általatok.
Alkohol még volt, átmostam a kezem. Útközben és itthon amit tudtam.
Gyuri banánt és csokoládét kért, hogy a látogató hozzon a nővéreknek, kik megérdemlik, mert foglalkoznak vele.
Ők ott álltak mellettünk. kérdezték mit kér még Gyuri. Mondtam feléjük csokoládét és banánt feléjük szolgálatukért. Elmosolyogtak ezen. Ennyi is elég volt. nekik. Két kezem összetettem, üresen teli, és átadtam feléjük. Ők megköszönték azt és Gyurit rendbe tették..
De Gyuri már tett valamit. Összehozott bennünket itt élő lányokat.
Lehet ezért betegítette meg magát?
Sokkal többet adott ő. Majdnem meghalt értünk.
Hogyan is mondtam neki, ne légy önző.
Bocsánatot kérek érte Gyuri.
Lányok, otthonról vigyetek be egy köpenykét ha van veletek egy kórházi papucsot, mi védi cipőtöket és a száj és légzés védőt.
NINCS ILYEN A KÓRHÁZNAK.
Nagyon köszönöm felétek a segítséget.

Amire még ezek a hozzászólások érkeztek:

Tóthné Anikó Jobbulást és jó egészséget kívánunk neki!!! :)

Mendre Judit Gyors gyógyulást kívánunk!!!

Alexa ??? ? Én ma mentem be. Nálam sem volt semmi védő eszköz. De nem is szóltak hogy kéne. Én meg nem tudtam. Ma vagy Holnap átteszik a rendes elfekvőbe. És kb egy hét múlva kijöhet. Itattam mert szomjas volt . Nagyon kögög szegény. A fisoterapeuta már jár hozzá.

thasos.hu Pedig én szóltam, azonnal. Írtam is és szóltam is Timinek még a kórházból kijövet, éns mondtam adja át annak, ki bemegy. Mert nekem valóban nem szóltak. Nem szóltak, mert tudnom kellett volna.

thasos.hu
De azt is tudom már, hogy a jó indulatunk megvolt, és ez meg is védett. Az, hogy én úgy jártam, ahogy jártam, az a párom miatt volt. Ő félt és engem féltett, és beidéztük ezzel.

Messinia!
Megmondom őszintén, mindent én sem értek. Gondolom volt privát beszélgetés a nyilvános mellett.....
Ja, és thasos.hu néven Ági írt a thasos.hu Facebook oldalára.
Lassan itt az idő a Facebook regisztrációra. Ha visszamész dolgozni, már szinte kötelező is lesz, mivel a gyerekek már csak ott kommunikálnak iskolai témában...... :)

Re: Általános 2016 szept. 06 07:41 #17587

Ági, sikerült meglátogatnod Tihanyi Gyurit? Hogy van, mit mondanak az orvosok?
Tényleg szoritunk érte!

Re: Általános 2016 szept. 05 08:01 #17586

Küldtem neki energiát! Jobbulást kívánok neki!

Re: Általános 2016 szept. 04 16:41 #17582

Ó....rettenetesen sajnálom.
Épp kérdezni akartam, hogy ki ő, ismerjük-e innen a fórumról. Mostanában nem járt erre, emlékszem sokat emlegette a kiskutyáját.
Teljesen egyedül volt kint?

Remélem jó tesz neki a görög milliő és rendbe jön hamar.
Ági, majd ird meg mi van vele, mit lehet tudni róla.

Addig is mi küldjük a rengeteg pozitiv energiát neki!!!!

Re: Általános 2016 szept. 04 09:28 #17581

Tihanyi György kórházban van.
..................................................................................

kissas57

Édes Istenem.
Gondolatban fogjuk meg egymás kezét - láncban az övével együtt.
Bízom benne, hogy fel fog épülni.
Szorítsunk, imádkozzunk érte.

Re: Általános 2016 szept. 04 06:32 #17580

Tihanyi György kórházban van.
Már nem is emlékszem mikor érkezett ki. Valószínű, mert ő szívében, lelkében mindig itt van. Gondolatban Krétán, Thassoson, és motorjával járja a görög hegyeket, partokat.
Felesége 14 éve meghalt. Elhamvasztotta, majd mikor még tudott motorral ide ebbe az országba érkezni elhozta hamvait és Kréta szigeten Fodelében szét szórta.
Hogy hogyan jött ki az idén ide, ezt csak ő tudja, és nem mondja el nekünk. Keveset beszél ő, és akkor is talányokban.
Egyedül maradt itt. Nem szólt, hogy rosszul van. A szállásadó szólt csak nekem. Akkor látogattam, orvost küldtem. Az orvos mondta minden eredménye jó, nem indokolt a mentővel a kórházba szállítása. Pár óra múlva szólt a házigazda, haldoklik Gyuri. Csak az athéni követség segítségével tudtam a mentőt kihívatni.
Megmentettük ekkor. Délután vitte a mentő Gyurit Kavalába.Most a sziv osztály intenzivjén van már több napja.
Nem nagyon tudni vajon itt van-e velünk. Beszél néha, de nem érti senki.
Ma megpróbálok átmenni hozzá. Talán bejuthatok hozzá. Az intenziven hol ő van, csak családtag egy félórára látogathat.
Gyurinak nincs senkije, csak egy öreg kutyája. Azt egy ismerős már hazavitte magához.
Azt érzem, Gyuri bennünket a családjának gondol. Talán sürgeti a távozást.
Én ma megfogom majd a kezét és elmondom neki, hogy az órája még jár és pontosan jár.
Legyetek ti is a kora délutáni órában gondolatban velem.
Pános elkísér majd engem oda.
Ő is szeretné, ha többen ott lennénk.
Akik nem hallanak, ők is hallanak, és éreznek a maguk tudatában.
Megnyugvás lesz Gyurinak, ha érzi többen vagyunk ott vele.

Bízok abban, hogy Gyuri felépül és haza tud majd menni.
Nagyon szépen köszönöm a szeretetet mit majd küldtök felé soraimat olvasva.

Re: Általános 2016 aug. 10 14:33 #17534

Lovas Zsuzsának, Próbaültetés eredménye:k.b. 3 hét alatt kikelt vagy 30-40 mákszemnyi magonc. ujabb 1 hétalatt 2/3-a elpusztult, /túl sok, vagy túl kevés víz?) a maradék 10-12 megállt a fejlődésbe, adok nekik egy kis tápsót, hátha megindulnak. Sok puszi U. Ági

Re: Általános 2016 aug. 09 23:18 #17533

Köszönöm Ágikám és Messikém! Ági a császárfa magot megkaptam ,ez olyan apró? nem gondoltam volna igy elhiszem hogy oda fújta a szél a kertedbe.

Re: Általános 2016 aug. 09 19:11 #17532

Isten éltessen sokáig, mégjobban megkésve, de annál nagyobb szeretettel, mag odaért?Millió puszi:U.Ági.

Re: Általános 2016 aug. 09 17:36 #17531

Lovas Zsuzsi Isten éltessen sokáig, igy megkésve is!
Hoztam neked virágot, meg tengert, meg Görögországot... :)

Re: Általános 2016 aug. 08 22:26 #17530

Köszönöm!

Re: Általános 2016 aug. 08 21:53 #17529

LOVAS ZSUZSI !

BOLDOG, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

<!-- ia0 -->csónakban.jpg<!-- ia0 -->

Hű de szép virágok a csónakban, már ezért is érdemes megszületni :D

Zsuzsa Boldog Születésnapot!

Re: Általános 2016 aug. 08 12:19 #17528

LOVAS ZSUZSI !

BOLDOG, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

<!-- ia0 -->csónakban.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2016 aug. 08 09:06 #17527

Köszönöm Balázs!

Re: Általános 2016 aug. 08 08:26 #17526

lovas zsuzsa ma ünnepel!

Boldog születésnapot kívánok!

Re: Általános 2016 aug. 07 14:55 #17525

Kalimera!
Biztosítóval kapcsolatban kérdezném; melyiket?

Efharisto. :Thassos-fan:

Nekem az Allianz a biztosítom, utazásnál is. Drága, nem drága, szerintem megbízható. Szintén megbízhatónak tartom a postát is, de szerintem drágább. :x

Re: Általános 2016 aug. 06 20:29 #17523

Kalimera!
Biztosítóval kapcsolatban kérdezném; melyiket?

Amelyik ár/szolgáltatás aránya neked megfelel.
Mi ViennaLife-ost kötöttünk.

Oldalmegjelenítési idő: 0.710 másodperc