Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2016 márc. 05 09:27 #16973

A románok??? :D
Ezt meg ma hallottam. Megpróbálják kihasználni a zavart a foglalás menetekbe és drága szigeteket támadtak meg magas szállodákkal és egy hétre az utazási irodák által 100 Euró/hét/fő magas kategóriájú szálládákba mennek ellátással.
Köztük van Hios, Samos, és Leszbosz. Próbálkoztak Rodos és a többievel is, de ott visszadobták a labdát nekik.
Okos a román turizmus!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 márc. 04 21:36 #16972

Én sem találtam semmit.Nem értem Görögországot? most kéne nagyobb reklámot csinálni az országuknak, de csak az utazási irodák reklámozzák az országukat.Bulgária nagyon szép anyagot produkált.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 márc. 04 19:38 #16971

Na semmi értelme nem volt!!! Semmi,de semmi nem volt legalább is mi nem találtunk. Utikönyveket vettem 400ft-ért!!!

Re: Általános 2016 márc. 04 09:11 #16970

..............................
Emlékeim szerint pamag már többször leírtad, hogy nem volt érdemes kimenni.

Mindenesetre, ha Skopelosról találsz valamit (prospektus, térkép), azt elfogadom. :D :oops:

Babona??? mittudomén... csak. Amíg élek, remélek!

Hozok persze, ha találok. De Görögország vonatkozásában már csak utazási irodák vannak jelen.

Re: Általános 2016 márc. 04 08:59 #16969

Talán emlékeztek, hogy dolgoztam pár éve a szlovák magyar irodával. Annak a helyi irodája németekkel, hollandokkal és skandináv országokkal dolgoznak. Épp tegnap este futottunk össze annak az irodának vezetőjével a karneváli tavernában. Kérdeztem hogy állnak a foglalások azokból az országokból? Mondanám meglepődtem, majd elnevettem magam. 10%-os emelést kérnek, mert a meglévő szállásokat töltötték, és nincs mit árulniuk a nyárra az irodáknak. Mit jelent ez? Hogy az erős kapitalista országok megint többet tudnak nálunk a valós politikai helyzetről. Jó játékot játszanak velünk...
Tehát kicserélődik megint a turista réteg. NÉMETEKKEL és skandinávokkal lesz teli a sziget. Magas kategóriájú szállásokat kötnek most le.
A pénz mi nálunk hiányzik, ezek szerint oda megy hozzájuk.

Azért majd ne csodálkozz, ha románokból is rengeteg lesz. ;)

Re: Általános 2016 márc. 04 08:16 #16968

Én ma kimegyek! Bazsi, majd keresek Neked!

Re: Általános 2016 márc. 04 08:09 #16967

.................
Holnap /pénteken/ délelőtt valaki esetleg az utazási kiállításra??

Én tervezem. De hogy hogyan sikerül... :D

Van még értelme?

Mindenesetre, ha Skopelosról találsz valamit (prospektus, térkép), azt elfogadom. :D :oops:

Talán emlékeztek, hogy dolgoztam pár éve a szlovák magyar irodával. Annak a helyi irodája németekkel, hollandokkal és skandináv országokkal dolgoznak. Épp tegnap este futottunk össze annak az irodának vezetőjével a karneváli tavernában. Kérdeztem hogy állnak a foglalások azokból az országokból? Mondanám meglepődtem, majd elnevettem magam. 10%-os emelést kérnek, mert a meglévő szállásokat töltötték, és nincs mit árulniuk a nyárra az irodáknak. Mit jelent ez? Hogy az erős kapitalista országok megint többet tudnak nálunk a valós politikai helyzetről. Jó játékot játszanak velünk...
Tehát kicserélődik megint a turista réteg. NÉMETEKKEL és skandinávokkal lesz teli a sziget. Magas kategóriájú szállásokat kötnek most le.
A pénz mi nálunk hiányzik, ezek szerint oda megy hozzájuk.

Re: Általános 2016 márc. 03 22:17 #16966

.................

Van még értelme?

Re: Általános 2016 márc. 03 16:30 #16965

.................

Re: Általános 2016 márc. 03 13:05 #16963

Sziasztok!!

Re: Általános 2016 febr. 29 12:46 #16956

Csaba köszöni a jókívánságot. Jó látni Noémiékről ezt a képet.

Puszi Nektek

Re: Általános 2016 febr. 28 11:34 #16955

Noémit a hajóskapitány feleségét többen ismeritek.
Kívánok sok sok boldogságot születésnapja alkalmából!

Ági! Nagyon-nagyon örülök a fotónak, és köszönöm :örül: Ad át jókívánságaimat Nóméinak, mert én hiába próbálkozom. Remélem szeptemberben találkozunk.
Puszilom Őket.

Re: Általános 2016 febr. 28 08:43 #16954

Noémit a hajóskapitány feleségét többen ismeritek.
Kívánok sok sok boldogságot születésnapja alkalmából!

Re: Általános 2016 febr. 26 08:10 #16949

Anna férje Csaba ünnepli ma a születésnapját.
Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok neki! Alkotó erőt, vidámságot, és sok sok utazást!
Puszi Pánostól is.

A küldött virágom vadon nyílik a Stromonas és a Nestos delta mocsaras részein. Most van a virágzás ideje.

Re: Általános 2016 febr. 25 07:41 #16944

Igen, épp ezért jutott eszembe a spenótos kibeszélése. Sokan így jártok. Sokaknak bejön az ízvilága. Itt csak télen a tökből készítenek édes pitákat. Legtöbb a sós. Kavalában van egy pék, ott készítenek a mi kelt tésztánkból krumplisat, darált húsosat, csokisat, lekvárosat, meg minden ízt. Isteni mind. Itt a szigeten általában a leveles tésztát készítik. Az olajosabb, és ha nem sütik jól át számomra nem mindig nyerő.
Most otthoni ízekre vágytam, és lekváros buktát készítettem, meg Pánosnak csokisat. Oly jól sikerült, hogy a párom kérte legyen sós is. Nagyon szeretem, tényleg versenyre kelhetett volna a kavalai pék termékeivel. A kertszomszédunk is evett belőle. Mikor mondtam spenótos, ő is az olajos leveleset várta. Mondta, mint a kenyér... Érdekes.... Majd bevágott még egy nagyot. :D
Szoktam keverni az otthoni és az itteni ízeket. A családom imádja így. Van, hogy megmondom, hogy most magyaros ételt esztek. Erre Pános felfortyan, hogy honnan veszem ezt? Jaja, azaz a nagyi,.-ki már nincs közöttünk- épp így készítette. A lényeg az, hogy finom!
Szép időnk van és lehet tyúkhúrt is szedünk majd. Abból még finomabb ez a pita.
Minden zöld gazból lehet főzni. Zsenge és virágtalannak kell lenni, és tiszta helyről gyűjtve. Már a fteres-mi a páfrányt jelenti, az is kezdi kis bunkós fejjel előbújni. Abból is szoktunk készíteni fasirtot, salátát, főételt.
Azon gondolkozom, hogy a böjti időszak is azért alakulhatott ki ez ilyen időszakban, mert ilyenkor ez van a természetben nagy gazdagságban. A karnevál után kezdődik a 40 napos böjt. Édeset mindig nem lehet enni, és főételnek sósat illik étkezni. Tehát kialakultak a természetben található növények fogyasztása. Lévén, hogy a kert ilyenkor még szegényes.
No mit szóltok ehhez az okoskodásomhoz? Lehet benne valami...
Nagyon szép napot kívánok otthon mindenkinek!
Itt mondják: A szép nap, már reggel látszik.
Ilyen volt a mai napfelkelténk itt a faluban.
Élvezzétek ti is velünk!

Re: Általános 2016 febr. 24 18:57 #16941

Kedves Ági,nagyon finomnak néz ki!
Első spenótos sütis élményem Görögországhoz kötődik, csakúgy, mint a fetás: jó pár éve annak, hogy első görögországi utunk alkalmával bevásároltunk egy pékségben egy a magyar lekváros táskához hasonlító péksüteményt. Akkor ért a meglepetés, amikor édes-lekváros élményre számítva sós íz jutott a szánkba... fetás volt. A spenótos pedig Thassoson ért. De akkor már felkészültebb voltam és megettem. Szóval mennék kóstolni. :)
Én a krumplis-tepertős pogácsa lázában égtem a hétvégén no és a lekváros papucséban, ami szintén hajtogatott tepertős tésztából készült, de édesen, mert én úgy szeretem. Tudom, sokan sós-borsos kombinációra esküsznek. Én az édeset jobban szeretem.

Re: Általános 2016 febr. 24 12:52 #16938

Ildikók!
Sokan vagytok ti is!
A kertemből leszedtem az első spenótot, és otthoni kelt tésztás receptből készítettem spenótos pogácsát.
Hagymát megdinszteltem, a spenótot összevágtam. Egy kávés pohárnyi rizst beletettem félig felpuhulni.
Az a szaftot is felszívta. Hagytam kihűlni, majd egy felvet tojást még beletettem, és reszeltem bele egy kis sajtot. Őrölt fekete bors volt ízesítésként. A keltészta receptet ismeritek. Kétszer hagytam kelni. Egyszer a begyúrt tésztát. Majd megtöltve a batyukat. Tojással megkentem, majd 20 perc 180 c fok.
Jó szívvel vendégül látnálak benneteket!
Sok sok boldogságot kívánok mindenki Ildikómnak!

Re: Általános 2016 febr. 23 20:48 #16933

Ezt pedig a Zsuzsáinknak, utólagosan :

Re: Általános 2016 febr. 23 20:46 #16932

Ildi, (itt is) Isten éltessen:

Re: Általános 2016 febr. 23 12:41 #16927

Ismét születésnapot jelez a kezdőlap :D

TFILDIKÓ !

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

<!-- ia0 -->szülnap.gif<!-- ia0 -->

Re: Általános 2016 febr. 22 12:53 #16925

De aztán jövőre megint két hét mindenhol Samothraki a nagy álom,egy jeep, egy jó csapat,????

Kicsit megkésve kívánok, Boldog Névnapot a Zsuzsannáknak!

Menjünk Samothrakira, mi is nagyon szeretnénk!!!! Tényleg jó lenne egy jó csapat és indulhatnánk is! 8)

Re: Általános 2016 febr. 21 19:20 #16924

Köszönöm Balázs!

Re: Általános 2016 febr. 21 19:13 #16923

Lovas Zsuzsa és a többiek!
Megkésve ugyan de én is kívánok boldog névnapot nektek!

Én elvoltam a saját Zsuzsámmal és a születésnapos fiammal.

Re: Általános 2016 febr. 21 11:29 #16922

Re: Általános 2016 febr. 21 08:23 #16921

Én is sokszor nézem a webkamerát és vágyakozom. 2014-ben voltunk legutóbb, és aki szereti Görögországot az tudja, hogy ez nagyon régen volt. Thassosba meg egyenesen szerelmes vagyok fülig. Idén talán újra sikerül, de még nem élem bele magam. Bizakodom nézem a webkamerát és a tenger nyaldosta partra képzelem magam.

Oldalmegjelenítési idő: 0.517 másodperc