Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2016 márc. 23 18:28 #17040

Boldog születésnapot és névnapot akiknek mostanában aktuális! Egy hónapig betegeskedtem vírusinfluenzával, ezért rég nem jártam erre. ma is pocsék a kedvem, mert itt Szegeden egész nap zuhogott az eső, minden tiszta sár, hűvös van, pedig a sárgabarack, őszibarack és körte fáim javába virágzanak, itt nemnagyon lesz termés az idén. Idén senkinek sem küldtem képeslapot, (döglődés miatt) ezúton kívánok NEKTEK KELLEMES HÚSVÉTOT!!!Üdv:B.-né U.Ági.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 márc. 23 15:56 #17038

Kiflic, Isten éltessen sokáig! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2016 márc. 23 11:15 #17036

Igen...

KIFLIC !

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT !

Re: Általános 2016 márc. 23 07:35 #17035

Timi születésnapja van ma!
????????? , ?? ????? ???? ??? ????? ????? ??? ??? ???...
??????? ???????? ?? ????? ??? ?????? ????..

Re: Általános 2016 márc. 22 09:15 #17028

Nem fogadhat el magán ember 500 Eurós pénznemet. Bankban kell azt felváltani.
Ha görög, ha turista kapta, és váltani szeretné:
- Csak a bankban.
Be kell mutatni neki, honnan kapta. Azt is, hogy az aki kapta, honnan vette.
Banki váltó igazoló papírt kérnek a pénzről, és vonnak majd le neki a váltásnál 2% kezelési költséget.
Át kell olvasnom a hivatalos rendeletet. /Tegnap esti híradó/

Re: Általános 2016 márc. 19 08:28 #17020

Sándor
József
Benedek
Bencémből kevés van. Józsi és Sándor sokan vagytok!
Mindenkit szeretettel köszöntök!
Isten értessen benneteket!

Re: Általános 2016 márc. 18 10:39 #17019

Sándor, József, Benedek!
Most hoztatok meleget!
Isten éltessen titeket!

Sheidinek születésnapja van:
Boldog szülinapot!

Re: Általános 2016 márc. 17 22:15 #17018

Ági!
Csak annyit tennék ide, amit egy érdeklődőnek írtam. Ez az én véleményem a menekültekről.

Kedves ....... !

A kérdés jó, de nem tudok rá megfelelő választ adni. Június még messze van, addig akár mi is történhet.

Mindenesetre mi szokás szerint megyünk Görögországba, már az előleget is átutaltam. Ha nem Macedónián keresztül, akkor Bulgária felé, ami nekem kerülő lesz, de Thassosra még rövidebb is az út arra..
Az utóbbi években én már többször voltam úgy nyaralni, hogy az itthoni média azt szajkózta, hogy nincs benzin, nincs pénz, üresek a boltok, ….. Mégis mindig tudtam tankolni, tudtunk vásárolni, tavernákban vacsorázni, bankkártyával fizetni….. pihenni és feltöltődni.

Ha nyugodt akarsz lenni, akkor ne nézd, hallgasd a hazai médiát. Olvass fórumokat, ahol naprakész információk vannak olyanoktól, akik megjárták az utat (index.hu, hellasz.hu, thasos.hu).
Ez pl. a napokban íródott:
„Lejöttünk körülnézni. Ami meglepő, hogy Szerbiában Belgrád után sok a rendőr, de mi nappal jöttünk. A migránsokról annyit, hogy más lett a görög határon a belépés, mivel a vámosok minden autót átnéznek, így természetesen tovább tart a belépés.
Migránsokkal a határ után lévő benzinkútnál láttam kb. 15-20 embert. Policasztro után levő Evo kútnál rengeteg sátor és ember volt, rendőri felügyelettel, de a forgalmat nem akadályozták.
Szerintem az Evzoni belépés lassabb, de nem annyira, hogy megérné kerülni.
Egyébként nyárias idő van, rövid újjú polóban lehet lenni és gyönyörűen virágzik a sárga barack fa. A narancsfán is ott vannak a virág kezdemények.”

Esetleg egy videó a youtube-ról:

... e=youtu.be
Ezt az utazás kiállításra érkező Grand Tours iroda partnere készítette.

Még egy vélemény, amiről a napokban beszéltem valakivel. Ha a térképet nézed, akkor látod, hogy Thassos, Chalkidiki,, Aspravolta… mind Thesszalonikitől keletre van. Athénból és Thesszalonikiből (a hatóságok ide viszik) a menekültek arra biztosan nem fognak menni, mivel nem esik az útjukba. Thassos ráadásul egy sziget, ahova minek mennének be? Ők nem nyaralni szeretnének, hanem minél előbb Nyugat-Európába jutni….

Sőt a helyzet bonyolultabb. Ha az mondjuk, hogy minden rendben, akkor mi lesz a rosszindulatúak véleménye? Persze, hisz kell a nyaraló…..

Sajnos a döntést mi nem tudjuk meghozni senki helyett.

Üdvözlettel:
Balázs

Ez pedig a fenti hozzászólás hazaútja után történt:

Haza érkeztünk. Az úton nem volt semmi különös. A sátor tábor az EVO kútnál továbbra is megvolt, a rendőrök vigyáztak a sátorozókra. Szaloniki és Evzoni között igen nagy volt a taxi forgalom. Szembe üresen jöttek, akiket elkerültem azok tele voltak utassal. A határokon nem volt gond, viszont a macedón vámos elfogadta a nema alkohol, nema cigaretta, bagázs dobre mondataimat és viszonylag jól beszélt magyarul. A szerb viszont a csomagtartót is akarta látni, de hamar végeztünk. Presevó-nál viszont a felüljárónál nem álltak a buszok. Szerbiában nagyon sok rendőr van. Állnak az út szélén és közlekednek az autópályán, szóval figyelnek. Igaz én nappal mentem-jöttem, éjszaka nem tudom mi van. Egyébként nem mértem, de szerintem kb. 45 km ami nem autópálya. A meglepő a magyar határon volt, mivel a rendőr átnézte az autót és a vámos még a motor térre is kiváncsi volt.
Lent a görögök nem nagyon örülnek a migránsoknak, de különösebben nem idegesek egyenlőre.

Re: Általános 2016 márc. 17 08:46 #17016

Ezek mind találgatások.
A mostani jelenség, hogy rendelkeznek Skópja felé és Albánia felé arab nyelvű térképekkel, mi mutatja hol várják őket az embercsempészek. És hol 20 fős hol ezres csoportban szivárognak arra az irányban. Bulgária fejvadászokat engedett ki, és nem mennek arra, mert kerülő. Kroátia irányába próbálkoznak. Mindegyik kisgyermekes. A családja másik fele már a célországban és az itt rekedt családrész minden erejével hozzájuk igyekszik. Erőszakkal sem tudja kényszeríteni a görög kormány, hogy menjenek a számukra kiképzett menedéktelepekre. Életüket kockáztatják, hogy átjussanak. Athénban a volt kormánytól van egy eddig titokban tartott, zárt és szigorú biztonsági feltételekkel ellátott, politikai bűnözők számára létrehozott katonai létesítmény. A tartósan itt tartózkodókat oda szeretnék behelyezni. De ezt sokan humánis okokból egyenlőre nem támogatják.
Meg kérek mindenkit, hogy tartózkodjon ezen a honlapon ennek a témának folytatásával. Nem tudjuk mi történik valóságban. Felesleges vitára ad okot. Az itteni médiában is le lett tiltva a médiai okoskodás. Csak a kormány erre kijelölt riportere mehet oda közéjük. Naponta adnak információt. Sajnálatos dolog mi ott történik, de a szigetünket nem érinti. Sőt azon területeken, hol vannak menekültek ott is zavartalan az élet.
Talán arra is emlékeztek mikor volt a legfelfutottabb a görög turizmus. A szerb háború idején volt talán a legnagyobb! Hogyan érkeztetek akkor az országba? Akkor valós háborús területen kellett végighaladnotok. Bombázások, lövések temetők, úttalan utakon,kötelezően útlevéllel... És még is mindenki jött! Mert tudta, hogy egy csodát talál itt.
Míg ti politikai találgatásokat tesztek, mi mulatunk. Az elmúlt kettő hetünk napjairól nem sokára fogtok látni képeket. Szabadítsátok ti is fel lelketek.
Mindenkinek joga van dönteni erről mit gondol, de ezt ne a köz felé tegye.
Nagyon szépen köszönöm megértéseteket.
A mostani napok eseménye:https://www.facebook.com/agnes.onodi.7505

Re: Általános 2016 márc. 17 08:03 #17015

Már rég nem ez az utvonal, a legújabb Bulgária, Románia, Albánia, Horvátország.

Re: Általános 2016 márc. 16 14:28 #17014

Bevándorlók útvonala.

Re: Általános 2016 márc. 11 09:11 #17006

Ildikók! Honey! Sok sok boldogságot kívánok neked és nektek ünnepetek alkalmából!

Re: Általános 2016 márc. 10 17:31 #17005

Köszönöm szépen mindenkinek !!!!!!!!!!!

Re: Általános 2016 márc. 10 16:22 #17004

Ildikó, sok-sok Boldog Névnapot! :D

Re: Általános 2016 márc. 10 15:34 #17003

Boldog névnapot kívánok kedves Ildikók!

Re: Általános 2016 márc. 10 13:31 #17002

Ildikó napon boldog névnapot Ildikóinknak!

Re: Általános 2016 márc. 10 13:05 #17001

Honey! Ildikók!

Boldog névnapot kívánok Neked, Nektek!

Re: Általános 2016 márc. 10 09:34 #16998

Nagyon szépen köszönöm a sok köszöntést!
Igen ezzel én is így vagyok. Ha az évnek eddig a szakaszáig eljutunk utána kitörölhetetlenül itt van az éltető tavasz.
Próbáltam tegnap kis kirándulást tenni, és valami szépet visszaküldeni felétek.
Meleg, homokos déli eső csöpögött egész nap.
Mégis találtam egy illatos meglepetést felétek.
Az ősszel írtam már Dafniról, mely lehet női név is, mi pedig úgy ismerjük: BABÉR
Virágzik. Most! A meleg föld, hogy illatát kipárologtatta az esőben a friss, zsenge növényeke gyümölcsfák kavalkádja csodálatos most. Egy illat azonban kitűnt közülük. Mentem az illat után.
És ezt találtam: Babérfa virágban.
Ezzel szeretném megköszönni megemlékezésetek.

Re: Általános 2016 márc. 09 18:16 #16997

Drága Ági! :) Nagyon boldog szülinapot kívánunk, erőt és egészséget, a közelgő szezonra!
Bevallom, az már jó jel, ha elér a naptár idáig, mert valóban jön, jöhet a tavasz!!! :wink:

Re: Általános 2016 márc. 09 17:44 #16996

Ági!
Boldog születésnapot!

Re: Általános 2016 márc. 09 17:42 #16995

Ágikánk, sok szeretettel. :futyul:

Boldog Születésnapot Kivánok!

Re: Általános 2016 márc. 09 15:37 #16994

Ági, Isten éltessen, sok-sok puszival!

Re: Általános 2016 márc. 09 11:48 #16993

ÁGI !

ISTEN ÉLTESSEN !

Szeretettel, öleléssel

Re: Általános 2016 márc. 09 08:24 #16992

Ági!
Nagyon Boldog Születésnapot! :)

Re: Általános 2016 márc. 09 07:57 #16990

<!-- ia0 -->Szülinap.jpg<!-- ia0 -->Ági!!

Nagyon boldogat!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.328 másodperc