Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 máj. 24 18:37 #471

Nemsokára befut az első Apollonos busz csoport! Meg az első autós magán vendégek is. A rekord időben érnek a szigetre. Tehát nagyon jó utuk lehetett. Magyar idő szerint 5 órakor már Thesszalonikin túl voltak 50km-rel. így a határnál sem volt macera. Az idei első magyar vendégeket, hétfőtől 38-40 C-os hőgutával köszönti majd a sziget. De megérdemlik, mert ők voltak a bátrak, hogy nekivágtak a szezonnyitó nyaralásuknak!
:) :)

Hű de irigylem őket!
Azért remélem mi is kapunk egy kicsit a hőgutából és infót a szezonnyitásról.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 24 16:49 #470

Vízhőmérsékletek Szamothraki honlapján :
(remélem, rendesen áthozza a táblázatot)

Date Temperature in Celsius
06.01.2008 11
13.01.2008 10
20.01.2008 11
27.01.2008 11
03.02.2008 11
10.02.2008 08
17.02.2008 07
24.02.2008 11
02.03.2008 12
09.03.2008 13
16.03.2008 14
23.03.2008 12
30.03.2008 13
06.04.2008 13
13.04.2008 15
20.04.2008 16
27.04.2008 15
04.05.2008 15
11.05.2008 17
18.05.2008 19

Hát nem különül el rendesen, de szóval elöl van a dátum, a végén meg a vízhőfok
Ma már minimum 20 fokos, de ha meleg van, rögtön több lesz.
Ági többször írt olyat , hogy fürödtek olyankor, (a kisvizű öbölben), amikor mi itthon azt hisszük, csak belefagyni lehet.
:taps: :Thassos-fan:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 24 04:57 #469

Nemsokára befut az első Apollonos busz csoport! Meg az első autós magán vendégek is. A rekord időben érnek a szigetre. Tehát nagyon jó utuk lehetett. Magyar idő szerint 5 órakor már Thesszalonikin túl voltak 50km-rel. így a határnál sem volt macera. Az idei első magyar vendégeket, hétfőtől 38-40 C-os hőgutával köszönti majd a sziget. De megérdemlik, mert ők voltak a bátrak, hogy nekivágtak a szezonnyitó nyaralásuknak!
:) :)

2008 máj. 22 23:22 #463

Hát azért én majd csak azokat a képeket nézem, amiket Ti csináltok.
Az én reflexem már nem változik meg...
:Sirvaröhög:

2008 máj. 22 18:54 #462

Ma 244 Ft az Euro !!!!

2008 máj. 22 09:06 #461

Hát igen, én ugyan egész gyerekkoromban vizicsirkeként nőttem fel, de először az Adrián volt szerencsém pipával és békatalpal búvárkodni. Élképesztő volt ahogy megnyílt előttem a halfüggöny
Tavaly Zantén a férjemet - aki eddig nem volt valami vízimádó-, legtöbbször keresni kellet, hogy merre látjuk a pipa végét, órák hosszat a víz alatt volt. teljesen elbűvölte a vízi-világ.

2008 máj. 22 08:28 #460

Hát igen.

Vszínűleg valamelyik felmenőmnek túl sok köze lehetett a halakhoz, mert én nagyon jól elvagyok a víz alatt is .... mondjuk a levegővel vannak gondjaim, de csak megszokás kérdése :lol:

Pamag azért egyszer végy bátorságot magadon, mert nem tudod, miről maradsz le
:!:
Egy búvárszemüveg + egy pipa, és elég, ha lebegsz a vízen. Csodákat lehet látni :!:

Az biztos!
Hát nem gyönyörű?

A párom néha-néha szokott ugyan búvárszemüveget venni, de nem rajongott érte. Nem értette mért vagyok (vagyunk) képesek órákat lebegni a víz tetelyén.
Tavaly hajókirándulásra az ismerősöktől kaptunk kölcsön neki is egy maszkot és légzőcsövet, az Ági adott mindenkinek, még a gyerekeknek is uszonyt (békatalpat) és úgy úszkálva gyönyörködtünk a víz alatti világban.
Idén meg már mehetünk a boltba mindnekinek venni uszonyt és a páromnak maszkot és légzőcsövet.
Csak azt nem tudom, hogy fogunk mindent elvinni. Lehet, hogy kevesebb ruhát viszünk? :)

2008 máj. 22 05:05 #459

Hát igen.

Vszínűleg valamelyik felmenőmnek túl sok köze lehetett a halakhoz, mert én nagyon jól elvagyok a víz alatt is .... mondjuk a levegővel vannak gondjaim, de csak megszokás kérdése :lol:

Pamag azért egyszer végy bátorságot magadon, mert nem tudod, miről maradsz le
:!:
Egy búvárszemüveg + egy pipa, és elég, ha lebegsz a vízen. Csodákat lehet látni :!:

2008 máj. 21 22:19 #458

Csodállak benneteket... én le nem megyek a víz alá... néhányszor akaratlanul víz alá kerültem, na, az elég volt egy életre... lehetőleg jó magasan legyen a fejem a víz fölött .... nem vagyok versenyúszó.
:úszógumi:

Póker!
Akkor rendesen pechetek volt tavaly! :Esernyő:
Nem baj, idén bepótoljátok! :legjobbakat:

2008 máj. 21 21:13 #457

Víz alatti fotozáshoz:

A tok gyártói oldala:
dicapac.co.kr/eng/ - dicapac.co.kr/eng/
másik márka Pesten kapható :
www.palvolgyi.hu/ewa-marine_digital.html - www.palvolgyi.hu/ewa-marine_digital.html
ugyanez a tok fotó alapján csak HAMA néven
www.digitalmarket.hu/product.php?pid=16426 - www.digitalmarket.hu/product.php?pid=16426

2008 máj. 21 20:46 #456

Szia!
Nem lesz egy nagy befektetés, mi is most vettünk egyet, ha jól emlékszem a bűvös szám 999.-Ft( Lidl) 27 képet készít, egyszer használatos.
Tavaly elfelejtettük, de idén bepótoljuk, remélem sikerülnek majd.

Na azzal ilyan képeket nem csinálsz az biztos!

Én egy Olympos viz alatti fényképezőt nézedetek, mert ezek az egyszer használatosak nem jöttek be. A 25 képből kb. 5 amire azt mondom, hogy oké.
Vagy vannak víz alatti univerzális tokok (Szabainak is olyan van) amibe bele lehet tenni a kis digit gépet (10.000 Ft környéke). Lehet, hogy ilyen + egy kis gép lesz a vége, mert a Panasonic FZ-30-at nem tudom beletuszakolni.

Jól van na :!:
Akkor lehet, hogy egy gumibugyi lesz a történet vége. Nekem egy jó öreg Olympus digit gépem van - D535 - ez még asszem széntüzelésű :)
Azt művészet lehet beletuszkolni abba a pelusba. Sajna egyelőre új gépre nem telik :(
Amit lent látunk, azt max lerajzolom a családnak

:lol:

Fel akartam tenni pár képet Pamagnak, hogy bebizonyítsam, milyen cudar időnk volt tavaly szeptemberben, de kicsit ellenséges a viszony köztem, és a gépem között ...... egyelőre :!:
Mind1!

Próbálkozom tovább - bocs, ha egyszer csak elöntik a képeim a fórumot, majd óvatos leszek :)

2008 máj. 21 19:56 #455

Szia!
Nem lesz egy nagy befektetés, mi is most vettünk egyet, ha jól emlékszem a bűvös szám 999.-Ft( Lidl) 27 képet készít, egyszer használatos.

Na azzal ilyan képeket nem csinálsz az biztos!

Én egy Olympos viz alatti fényképezőt nézedetek, mert ezek az egyszer használatosak nem jöttek be. A 25 képből kb. 5 amire azt mondom, hogy oké.
Vagy vannak víz alatti univerzális tokok (Szabainak is olyan van) amibe bele lehet tenni a kis digit gépet (10.000 Ft környéke). Lehet, hogy ilyen + egy kis gép lesz a vége, mert a Panasonic FZ-30-at nem tudom beletuszakolni.

2008 máj. 21 16:42 #454

Feleségem készül a nagy búvárkodásra, én meg csak úgy átadom magam Görögországnak.

Akkor nézzétek meg a fotóalbumok között tegnap feltett Víz alatti fotókat.
:)

Gyönyörű képek :!:

Szabi fotóit is most sikerült megnéznem .... húha!

Hol találunk ilyen márványbányát, és márványdrazsét :?:
És hogy lehet odajutni autóval?

Azt hiszem, mintha a Tesco-ban láttam volna víz alatti fényképezőgépet...be kell fektetnünk rá :!:

Szia!

2008 máj. 21 16:20 #453

Feleségem készül a nagy búvárkodásra, én meg csak úgy átadom magam Görögországnak.

Gyönyörű képek :!:

Szabi fotóit is most sikerült megnéznem .... húha!

Hol találunk ilyen márványbányát, és márványdrazsét :?:
És hogy lehet odajutni autóval?

Azt hiszem, mintha a Tesco-ban láttam volna víz alatti fényképezőgépet...be kell fektetnünk rá :!:

2008 máj. 21 08:42 #450

2008 máj. 21 05:09 #448

Tavaly szeptemberben voltunk Platamonasban, és majdnem befagyott a fenekünk a víztől. Most ezért is megyünk júliusban.

Kedves Póker!
De hiszen mi szeptemberben voltunk Thassoson. Még északabbra. És isteni finom volt a víz, úgy 25-26 fokos. A levegő nem volt kánikulai meleg, még éppen jó volt, felnőttnek, néhány szeles napot fogtunk ki.
Annak idején június elején voltunk Paralián - finom volt a víz. Pedig én igencsak prüszkölök a hideg víztől! A Peloponnészoszon - jó, ott már májusban is 35 fok volt - május végén is fürödtünk.
Talán a széljárás vagy valami áramlat miatt éreztétek hidegebbnek a vizet.

Hi Pamag!

Sajna tényleg hüsi volt az idő. Egészen pontosan szept. 1-től voltunk egy hetet. Két egész napig nem esett az eső :o
Ezt nem is igazán panaszként írom, mert nagyszerűen elvoltunk. Az Olymposon pl. bejártunk minden bokrot, követ ... . Voltunk Neo, és Paleo Panteleimonasban, plusz még a jó ég tudja, hogy hány helyen. Szóval nem gáz a rossz idő, csak most már fürcsizni is szeretnénk. Apróságunk most múlt 3 éves, és sztem idén fogja először értékelni igazán a Nagy Pacsát :)

2008 máj. 20 11:52 #439

Tavaly szeptemberben voltunk Platamonasban, és majdnem befagyott a fenekünk a víztől. Most ezért is megyünk júliusban.

Kedves Póker!
De hiszen mi szeptemberben voltunk Thassoson. Még északabbra. És isteni finom volt a víz, úgy 25-26 fokos. A levegő nem volt kánikulai meleg, még éppen jó volt, felnőttnek, néhány szeles napot fogtunk ki.
Annak idején június elején voltunk Paralián - finom volt a víz. Pedig én igencsak prüszkölök a hideg víztől! A Peloponnészoszon - jó, ott már májusban is 35 fok volt - május végén is fürödtünk.
Talán a széljárás vagy valami áramlat miatt éreztétek hidegebbnek a vizet.

2008 máj. 20 08:07 #438

Pár hozzászólást áttettem a Közleményekből ide, hogy a közlemények tényleg közlemények legyenek.
Megértéseteket :Köszi:

2008 máj. 20 06:43 #437

De jó nektek! Mi csak sokára megyünk, utószezon lesz! De akkor még finom meleg a víz.

Nem bírom ki, most találtam, mai kép :

Remélem, hogy júli 19-re már felmelegszik annyira, hogy a nagy lábam ujját beletehetem a szélébe :lol:
Ha be lesz fagyva, akkor is bele fogok menni. A biztonság kedvéért elindulok egy fakutya tanfolyamon is :P
Most meg lehet, hogy nem árt majd egy pót bőrt is vinni magunkkal, mert a gyári vszínűleg ki fog gyulladni rajtunk :shock:
Ja, és tuti a kép!

Már én is indulnék nagyon.
Júli 19-re meleg lesz a víz, az tuti. Bár nem mindegy, hogy kinek mi a meleg? Mi mindig júli első két hetében megyünk, és már vígan lehet fürödni. A gyerekeket ki sem lehet imádkozni a vízből. :)

2008 máj. 20 05:07 #436

De jó nektek! Mi csak sokára megyünk, utószezon lesz! De akkor még finom meleg a víz.

Remélem, hogy júli 19-re már felmelegszik annyira, hogy a nagy lábam ujját beletehetem a szélébe :lol:
Ha be lesz fagyva, akkor is bele fogok menni. A biztonság kedvéért elindulok egy fakutya tanfolyamon is :P
Most meg lehet, hogy nem árt majd egy pót bőrt is vinni magunkkal, mert a gyári vszínűleg ki fog gyulladni rajtunk :shock:
Ja, és tuti a kép!

Re: Üdv. 2008 máj. 19 20:16 #433

Szia Balázs!

Először is sikeres vizsgát neked,majd szorítunk !
Másodszor meg köszönöm,hogy helyre hoztad az oldalt.

Köszönöm. A hétre terveztem 1-et, a jövő héter 3-at (na ez nem lesz gyenge). De úgy voltam vele, hogy júniusban már nem szeretnék, csak akkor, ha valamelyik nem sikerül.

2008 máj. 19 20:06 #432

:integet:

Re: Üdv. 2008 máj. 19 18:57 #431

Szerintem Balázs bele veszett a vizsgákba.Már rég nem hallatja a hangját!

Bele bizony, de nagyon. :(
Ha minden jól megy, már csak 2 hét, és végzek. Na akkor jajj lesz nektek! :twisted:

Van pár írás, és kép, ami a postafiókomben lapul.
Olvassátok Ági blogját is!!!!

Na megyek vissza tanulni, hátha lesz belőlem valami.

Ja, és rendberaktam a szétcsúszást! Még egy ilyen és: :vívó:

Szia Balázs!

Először is sikeres vizsgát neked,majd szorítunk !
Másodszor meg köszönöm,hogy helyre hoztad az oldalt.

Re: Üdv. 2008 máj. 19 16:33 #430

Bele bizony, de nagyon. :(
Ha minden jól megy, már csak 2 hét, és végzek. Na akkor jajj lesz nektek! :twisted:

Van pár írás, és kép, ami a postafiókomben lapul.
Olvassátok Ági blogját is!!!!

Na megyek vissza tanulni, hátha lesz belőlem valami.

Ja, és rendberaktam a szétcsúszást! Még egy ilyen és: :vívó:

Üdv. 2008 máj. 19 14:19 #429

Oldalmegjelenítési idő: 0.257 másodperc