Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 jún. 14 17:30 #636

Csavargó ösztön van génjeimben.
Űz, hajt, menésre buzdít
kíváncsiság fúrja az oldalam
mi van messzebb? mi az, mi látszik?
tovább! látni, még!

Mecsek és Balaton eszmélésem helye
emlék az erdő s az esti ezüsthíd
vágyam húzott el, el, messze
hazám elémbe tárta útjait
de tovább! látni, még!

Gyerekként láttam hazám hegyeit, rónáját
Kézenfogtak, róttuk sok híres városát
Csodáltam a kevély, magas várfalakat
Pihentem út mentén árnyékos fa alatt
de tovább! látni, még!

Bakony, Mátra, Bükk, kisvasút
hol egyenes, hol kanyarog az út
csónakáztunk a gyulai vár alatt
szarvas ment inni a magas fák alatt
tovább! látni, még!

Friss útlevelünkre ügyet sem vetett
az osztrák határőr az Írottkő felett
a kilátóból messze látszottak az Alpok
vajon ott egyszer én is mászhatok?
tovább! látni, még!

Bécs! tényleg itt vagyok?
Idegenvezető Jókai , bejártuk Komáromot
most már ereszt az országhatár
messzebbre tágul a látóhatár
tovább! látni, még!

Megnéztük az Isonzót, a smaragd folyót
hova nagyapámat parancsolta a háború
Bem síremlékét és Krakkót
s Gorlicét, hol valaha a másik had vonult
tovább! látni, még!

Messziről nyújtózkodtak a Tátra ormai
dombról int a várrom, hova elfutott Balassi
megnéztük a lengyel kisvárost
hol Dobónak tokaji borkereskedése volt
tovább! látni, még!

A lakásból múzeum lett
hol egy nagy pápa született
apró fatemplomok szegélyezik
hol sokat túrázott, a hegyet
tovább! látni, még!

A hegyek lezárják a látóhatárt
mindig meg kell mászni őket
hogy láthassuk, túlnan milyen a táj
milyen lehet a végtelen tenger?
tovább! látni, még!

Kitárult előttem a szikrázó kékség
időnként hajókat hord a hátán
a víz morajlik, de lágyan simogat
és megnyugtat a fehér tajtékos látvány
de tovább! látni, még!

Legnagyobb élményem az istenek hegye
felhő koronázta ott fent Zeuszt
a Tajgetosz nagy, komor fensége
felhők alatt, még hósapkásan búsult
de tovább! látni, még!

A Parnasszus őrzi a világ köldökét
a völgy szépsége lelket megindít
hol papok csavarták a jósnő szavait
s magyarázták belőle a politikai tutit
tovább! látni, még!

Hol valaha nyüzsgő nagy élet folyt
és sűrűn magasodtak az épületek
ma csendben, lágyan susog a lomb
küzdő atléták, innen örökre elmentetek
tovább! látni, még!

Az ég alatt függnek a sziklák
mikre kolostort épített
az emberi ügyesség, a hit,
és a szív mélyén őrzött hazaszeretet
tovább! látni, még!

S a smaragdzöld márványsziget
mit már ősidőktől folyton kivájnak
s még mindig kínálja a hófehér követ
s magához öleli, kik idelátogatnak
de tovább! látni, még!

Arra távolabb egy hegycsúcs,
mire Poszeidon ült
onnan szemlélte a trójai háborút
a sziget húz, hív, vár, eljutni vajon sikerül?
de tovább! látni, még!

A monda szerint Maron királya adta
Odüsszeusznak azt a bort
amivel a küklopszot leitatta
ma ott vajon milyet kóstolhatok?
de tovább! látni, még!

Öregszem. A kört szűkíteni kell.
Vár még közelebb is sok csoda
s ha idővel a lábam már nem visz
mesélek majd, ha kérdez az unoka
de addig menni, még!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 14 16:50 #635

Ennyit Bazsi talán, valószínűségéről... Tegnap felvidított megint. A Blogra beírtam az édességes témát. Kértem, tegye fel hozzá a fotókat, amit elözőleg 2 adagba küldtem le feléje. Este visszaszól: kész! Én nézem. És csak a fele képet látom. A fekete üstök, amit főzés közben kattintottam, az sehol. Írom neki, Bazsi, hol vannak az üstjeim?! Mondja, azt nem küldtem. Előkeresem. A Golden Anastasia fotói címszó alatt volt. És mit talál mondani az én Balázsom?! Úgy gondolta az a kép a szálláshoz tartozik. És a munkások épp szurkot öntenek. Egy extra luxus szálláson szurok öntés... Csak a vak nem látja, hogy az Szuzi asszony édessége!! Ennyit Balázsról. Fantáziája az nincs.
Kelike, látod pedig ő is milyen határozottan állította nekem, hogy nem küldtem le a dió főzés mozzanatát. És ő azt szurok öntésnek nézte. Ráadásul még most sem hisz nekem, mert még mindig hiányzik. Mint ahogy ük-ük apám fa is lemaradt a kőpiramisokról.

Te Ági !
Jó munkához idő kell!
Lassúhoz meg még több. :D

Meg lesz az, csak türelem. Én sem ülök mindig a gép elött. Most is csak egész véletlen néztem be ide. És most nem a gépemnél vagyok!!! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 14 06:00 #634

Ennyit Bazsi talán, valószínűségéről... Tegnap felvidított megint. A Blogra beírtam az édességes témát. Kértem, tegye fel hozzá a fotókat, amit elözőleg 2 adagba küldtem le feléje. Este visszaszól: kész! Én nézem. És csak a fele képet látom. A fekete üstök, amit főzés közben kattintottam, az sehol. Írom neki, Bazsi, hol vannak az üstjeim?! Mondja, azt nem küldtem. Előkeresem. A Golden Anastasia fotói címszó alatt volt. És mit talál mondani az én Balázsom?! Úgy gondolta az a kép a szálláshoz tartozik. És a munkások épp szurkot öntenek. Egy extra luxus szálláson szurok öntés... Csak a vak nem látja, hogy az Szuzi asszony édessége!! Ennyit Balázsról. Fantáziája az nincs.
Kelike, látod pedig ő is milyen határozottan állította nekem, hogy nem küldtem le a dió főzés mozzanatát. És ő azt szurok öntésnek nézte. Ráadásul még most sem hisz nekem, mert még mindig hiányzik. Mint ahogy ük-ük apám fa is lemaradt a kőpiramisokról.

Kelike !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne menj el !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hidd el, megbántani senki nem akart. Egy előzőleg megesett félrefogalmazás verte a hullámokat.

Várjuk a többi élményedről is a beszámolót !!! És a hasznos tudnivalókat is az útról!

:legjobbakat: :koccintás:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :fejfájós:

2008 jún. 13 21:47 #633

...és akkor segítesz az autóbérlésnél, Ági! Becsszóra nem az Ypszario-ra kell ! :roll:

Garantálom, hogy fog!!!
Még a randalírozó fiataloknak is segített! :piálós:
Akik össze is csuktak egy autót. :(

Szép hírét keltették a magyaroknak. :oops:

Úgy legyen!
Sajnos randalírozó magyarokkal nekünk is volt dolgunk, még Sartin. Nincs kedvem részletezni, de égett a képünkről a bőr, hogy mo os magyarok vagyunk görög házigazdáink előtt - noha mondták, hogy bennünket kedvelnek... :?

2008 jún. 13 21:23 #632

...és akkor segítesz az autóbérlésnél, Ági! Becsszóra nem az Ypszario-ra kell ! :roll:

Garantálom, hogy fog!!!
Még a randalírozó fiataloknak is segített! :piálós:
Akik össze is csuktak egy autót. :(

Szép hírét keltették a magyaroknak. :oops:

2008 jún. 13 19:15 #631

Re: JEEP SAFARI 2008 jún. 13 05:55 #630

A felbiztatás alatt értem, hogy a személy autó fent a csúcs kilátójánál, egyértelmű biztatás egy őrültnek, hogy nekivághat a bérelt autójával.
Nem megy fel a normál személy autó!!!
Vagy ha felmegy teljesen agyonvágja.
A feljáró az Ypszárióhoz a tó felől van. Vannak jó szakaszai is, de vannak olyan szakaszai ami még a jeepnek is erőszak. Mert ezek a Jeepek csak kamú járművek. Díszek. És ezt éreztem én is. Benyomok egy képet, hogy a helyiek milyet használnak ezeken az utakon.
Még ma, próbálok egyet lencsevégre kapni.

Nagyon nagy baj lehet abban, hogy ha valakinek ott megsérül az autója, vagy porossan viszi vissza!!!!! Csak aszfaltutra használható a béreltjármű. Már a porosság esetén is ráhúzhatják a bérlőre, hogy nem rendeltetésszerűen használta.
Bazsi, felbiztatod ezzel a vendégeket, hogy vágjanak neki. Nem szabad. Egyetlen bérautóban sem fogok ezután segíteni, mert nem veszem magamra az okozott kárral járó gondokat. Senki életétb nem akarom tönkre tenni. NEM BÍRJA KI A BÉRAUTÓ MÉG A TÓ FELŐL SEM. ÉS MINDEN JEEPPESNEK JOGA VAN FELJELENTENI A SZEMÉLYAUTÓVAL KÖZLEKEDŐKET A BÉRLŐNÉL. LEGYEN AZ BÁRKI. ÉS ÉN IS MEGTESZEM! AZ ÉLETÜKET IS KOCKÁZTATJÁK. SEGÍTSÉGET SEM TUDNAK HÍVNI., MERT SOK HELYEN NINCS TÉRERŐ.
E HÉTEN OLYAN VENDÉGEKET VITTEM, AKIK TEHERAUTÓT IS VEZETNEK RENDSZERESEN. ÁTAKARTAM ADNI KÖNNYEBB TEREPEN AZ AUTÓT A SAJÁT FELELŐSÉGEMRE, HOGY EGY KICSIT PIHENJEK. NEM VÁLLALTA!
KEDVEZMÉNYT KISÍRTAM AZ IRODÁTÓL. EZ EGYENLŐRE PRÓBA LESZ. 25 EURÓ BENZINT ZABÁLT BE AZ AUTÓ A MEGTETT ÚTVONALON. DRÁGA AZ AUTÓBÉRLÉS IS. KISZÁMOLTUK, HOGY MINIMÁLIS NYERESÉGGEL MENNYIBE KERÜL, HA VEZETEM A CSOPORTOT. AKI AZON AZ UTVONALON NEM A CSOPORTTAL MEGY, NEM TUDOK SEM A RENDŐRSÉGRE MENNI JEGYZŐKÖNYVET ÍRNI. MINDENKI JÓL GONDOLJA ÁT HA FELINDUL A HEGYEKBE. VALÓBAN PÁRATLAN ÉLMÉNY, DE CSAK FELELŐSÉGTUDÓ EMBER INDULJON NEKI.

Itt az új Ypsariós oldara gondol az Ági!

Véleményem:
1. Senkit nem bíztattam fel, hogy vágjon neki autóval. Azt írtam, hogy elvi megoldás, de még senki nem bizonyította.
2. Pláne arra nem bíztattam, hogy bérautóval menjen.
3. Az iroda irreálisan magas összeget kér a túráért!

A többit majd e-mail-ben és telefonon.

Ha gondolod, holnap leszedem az oldalról az autós részt, de ma nem tudom, mert dolgozom.

A csupa nagybetűs szöveg pedig kiabálást jelent !

Szia Ági!

Pedig mi mindig bérlünk autót, bárhol járunk Görögországban. Tavaly szerencsénk volt Zantén, mert magyarul tudtunk ügyiintézni, egy magyar alkalmazottnál. Az idén benned bíztam, biztos segítesz. Mi rendeltetés szerűen használjuk az autót, az biztos. Nem vagyunk kezdők! Elkeserítettél ! :cry:

2008 jún. 13 05:48 #629

A párbeszéd nagyon aranyos és nagyon jellemző...
jót nevettem rajta. Én is, és Pánosz is kb így állunk hozzá. ahogy leérünk megfogadjuk soha többet... És másnap ahogy felnézünk a csúcsra, megint azt tervezgetjük, mikor indulunk fel újra!!!

noriga
Szia vandaba!
A honlapon lévő ÚJ Ypsario meghódításáról van szó. (Ott a kirándulások menü, Ypsario)
Kérlek olvasd el, kíváncsi vagyok, utána mi a véleményed a túráról?

Más:
Ezt az autós ügyet nem egészen értem!
Sehol nem olvastam, hogy Balázs bárkit is bíztatott volna, bérelt személygépkocsival felmenni. Régebben beszélgettünk róla, talán bérelt yeep-el lehetne megpróbálni. Ennyi, az meg, hogy poros lesz egy bérelt autó ekkora probléma? Dehát lehet eső, a strand lejáróknál meg a szél ráfújja a homokot....?!

Szia noriga!

Elolvastam! Igen nem semmi !Én ezért mondtam ,hogy térkép kell hozzá.Nem mindegy melyik útat választod.
Gyerekeknek is megmutattam:
válasz:
-gyerek: Hú ez nem semmi!Milyen izgi lehet.
Fenti képek nézegetése a hegyről!
- gyerek- Oh oda én is szeretnék menni!
-anya/én/ - Jó jó de oda fel is kell mászni.Ez egy
egész napos gyalogtúra .
-gyerek:-De már tavaly is megigérted!Most már
nagyobbak is vagyunk.
Győzzük le a hegyet! Meg tudjuk csinálni.
-anya:- Csak gondoltam nem mondtam ki.
Jó ,jó de én már egy évvel megint
öregebb vagyok!
Majd hallkan megszólaltam.
Jó rendben akkor megcsináljuk!

2008 jún. 13 05:43 #628

Gyerekek, kiváncsi leszek a szombati távozásnál a csoport egyes elemeire.
Az apartmanoknál már elcsitultak, kivéve egy két esetet. Tegnap reggel mikor terep szemlére mentem csak az erkélyről lelógó láb volt ami nem illett egy átlag nyaraló vendég képébe. Az erkélyen fáradt meg az ifjunk.
Más miatt is aggodok. TEGNAP ÁT KELLETT Kavalába mennem, és az úton igen félve vezettem,metrt igen gyanús motoros hippis elemek száguldoztok. Majd este felhívott Pánosz, hogy nehogy érte menjek a kikötőbe. Motoros találkozó van a Prenosi kempingbe. 6000 motoros jött 11.én, 16.án távoznak. Tegnap este buliztak. Valószinűleg azok is piás narkós állapotba kerültek. Mondja Pános Kavalából rendőrségi erősítést kapott a sziget. Este 10 óra felé arra jártam megint a szállásaink felé. Az ifjaim autója nem volt ott. Vajon megszimatolták a melegágyat? Ez mindjárt kiderül, mert most indulok a szállásokra.
6 éve volt itt motoros találkozó. Akkor 12 halott volt az eredmény.
Onnan, ahonnan a fiúk vették ki a járműveket, gyanús, hogy fogunk-e kapni...

Ágival megbeszéltük, a komolytalan ifjaktól fél. Akik esetleg a leírás alapján elindulnak a fejük után. .....

Ezek szerint akkor Ági ugye számíthatunk Rád autóbérlés ügyben!?
(A balazsh által említett kategóriától elég távol esünk, korban is szellemiségben is )

2008 jún. 13 05:27 #627

Ez csak Romániában terjedt el. Az utazási irodák rivalizációja, hogy Sartiról és a környékről foglalt szállásaikra visszamenjenek a vendégek.
Ha ebből bármi igaz lenne, a hírek a BbC től a világ összes Tv riportere erről szajkózna.
A Minisztériumtól körlevélnek kellett volna kijönni az iskolák és az orvosok felé.
SEMMIFÉLE HIVATALOS ÉRTESÍTÉS ERRŐL NEM ÉRKEZETT. TEHÁT EGYSZERŰ HÍRNÉV RONTÁS!
Én személy szerint örülök neki, mert ennek köszönhető, hogy találhatok még szállást a most foglalni készülőknek. Kuncogok is magamba.

Sziasztok.Romániában elterjedt egy hir ,hogy valami járvány lenne a szigeten.Beteg állatok husát és tejét fogyasztották egyes turisták,amitöl sulyosan megbetegedtek.Mit tudtok erröl ? Zoli

2008 jún. 12 18:34 #625

Balázs!
Segíts ! Olvasom a BLOG-ot és nem értem miért nem tudok hozzászólni!
Lehet ,hogy bennem van a baj.
Kommenteknél beírom a mondani valómat és katt az ezt mondomra , csak sajna nem csinál semmit. Már többször is próbálkoztam vele,de nem megy!

Megmondjam?
Nem tudom. :(
Én is próbáltam Internet Explorerrel, de nem működik. Én csak Mozilla Firefox-al tudok hozzászólni.
Mivel a blog nem a honlap tartalma, hanem a freeblog-on keresztűl megy, ezért ötletem sincs. :(

Oké! Köszönöm azért a válaszodat már evvel is beljebb vagyok!
Mondjuk nekem Explorerem van!

Balázs!

Látod mégis csak tudtál segíteni. Letöltöttem a Firefox-ot csak nem tettem alapértelmezetté. Igy sikerült megoldanom és minden gond nélkül megy a komment.
Köszönöm ! Sikerült!

2008 jún. 12 17:41 #624

Kelike !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne menj el !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hidd el, megbántani senki nem akart. Egy előzőleg megesett félrefogalmazás verte a hullámokat.

Várjuk a többi élményedről is a beszámolót !!! És a hasznos tudnivalókat is az útról!

:legjobbakat: :koccintás:

2008 jún. 12 13:53 #623

Balázs!
Kommenteknél beírom a mondani valómat és katt az ezt mondomra , csak sajna nem csinál semmit. Már többször is próbálkoztam vele,de nem megy!

Megmondjam?
Én is próbáltam Internet Explorerrel, de nem működik. Én csak Mozilla Firefox-al tudok hozzászólni.
Mivel a blog nem a honlap tartalma, hanem a freeblog-on keresztűl megy, ezért ötletem sincs. :(

Oké! Köszönöm azért a válaszodat már evvel is beljebb vagyok!
Mondjuk nekem Explorerem van!

2008 jún. 12 09:33 #622

Balázs!
Segíts ! Olvasom a BOG-ot és nem értem miért nem tudok hozzászólni!

Megmondjam?

2008 jún. 12 09:22 #621

Balázs!

2008 jún. 10 09:06 #616

Még nem törődtem bele, hogy hazahoztak.Csodaszép hetünk volt Thassoson, és ezt nem csak a sziget szépségének, a jó időnek, hanem azt hiszem elsősorban idegenvezetőnknek Áginak köszönhető.A férjem szerint különleges aurája van, talán ez a legtalálóbb jelző. A yeep Suzukis hegyi túrán férfiakat meghazudtoló bátorsággal , magabiztosággal vezetett, az én férjemnek ajánlotta fel a vezetés lehetőségét, de mi ehhez nagyon alföldhöz kötöttek vagyunk. Lehet, hogy most már kétszer is meggondolnám a túrát, hisz láttam merre és milyen út vezet az Ysparióhoz. Nem is értem, hogy aki még nem járt ott , hogy gondolja, hogy egyszerű autóval is megtehető ez a túra.Az hogy földút van az egy dolog, de helyenként igen keskeny, tele szerpentinnel , és nincs sok helyen erdőség, csak a szakadék, néha azt se tudtam merre nézzek a szépség, meg hogy ne is lássam hol járunk.Gödrök, göröngyök, szikladarabok, volt , hogy a férjem kiszállva az autóból írányította Ágit, , nehogy fennakadjon az autó.Utólag jutott csak eszembe, és mi van ha elered az eső, akkor még lehet, hogy most is ott csücsülünk és várjuk a mentést, mert tényleg nics mindenütt térerő. És a közeli faluban Kastróban is csak egy ember lakik a tavernás.NE INDUJJ EL/Akarattal így írva/ csak vezetővel. Lehet, hogy nem olcsó az út, de akkor inkább gyalogolj, ne veszélyeztesd más nagyon gondos,hosszú évek alatt kialakított , tudatos munkáját.Persze sok szépséget is láttunk, semmihez sem hasonlítható bibliai tájat, hihetetlen nyugalmat. Izgalmas , különös ritmusú házakat, erkélyeket teraszokat az elhagyatott de, a németek, hollandok által helyrehozott épületeket.És itt nagyon vegyesek az érzéseim, elmúlik egy kor, átlépett az idő, és a pénz győzött? Vajon 50év múlva mivé válnak ezek a faluk.Megint eltűnik egy nagyon nehéz életű mesevilág.Bár Én úgy gondolom , hogy Ági ebbből sok mident meg fog őrizni, és tovább adni nekünk utazónak, és KÖSZÖNET érte.

Szia Kelike!
Mi szeptermber elején megyünk Thassosra Apollonnal, Maria Apartmanba. Ti merre voltatok, milyen volt szállás,miket javasolsz mindenképp megnézni?

2008 jún. 09 21:10 #614

Nem is értem, hogy aki még nem járt ott , hogy gondolja, hogy egyszerű autóval is megtehető ez a túra.

Nem az egész túráról volt szó! Csak arról, hogy az Ypsariora Maries felöl annó fel lehetett menni. Valószínű, hogy azóta sokat romlott az út állapota, mivel már nem járnak oda radart építeni.

Várjuk további beszámolóidat is!

Én is találtam valamit!
-

-

2008 jún. 09 18:17 #613

Balazsh ! Megtaláltalak a Hellaszon !!!!!

2008 jún. 09 16:50 #612

Nem is értem, hogy aki még nem járt ott , hogy gondolja, hogy egyszerű autóval is megtehető ez a túra.

Nem az egész túráról volt szó! Csak arról, hogy az Ypsariora Maries felöl annó fel lehetett menni. Valószínű, hogy azóta sokat romlott az út állapota, mivel már nem járnak oda radart építeni.

Várjuk további beszámolóidat is!

2008 jún. 09 15:52 #611

Balazsh., bocsi, ha valami elkerülte a figyelmemet !
Más fórumokt azért említettem, mert minél több tapasztalatot olvashatunk, annál felkészültebben indulhatunk útnak! Akkor is ez a kedvenc fórumom!

2008 jún. 09 14:56 #610

Még nem törődtem bele, hogy hazahoztak.Csodaszép hetünk volt Thassoson, és ezt nem csak a sziget szépségének, a jó időnek, hanem azt hiszem elsősorban idegenvezetőnknek Áginak köszönhető.A férjem szerint különleges aurája van, talán ez a legtalálóbb jelző. A yeep Suzukis hegyi túrán férfiakat meghazudtoló bátorsággal , magabiztosággal vezetett, az én férjemnek ajánlotta fel a vezetés lehetőségét, de mi ehhez nagyon alföldhöz kötöttek vagyunk. Lehet, hogy most már kétszer is meggondolnám a túrát, hisz láttam merre és milyen út vezet az Ysparióhoz. Nem is értem, hogy aki még nem járt ott , hogy gondolja, hogy egyszerű autóval is megtehető ez a túra.Az hogy földút van az egy dolog, de helyenként igen keskeny, tele szerpentinnel , és nincs sok helyen erdőség, csak a szakadék, néha azt se tudtam merre nézzek a szépség, meg hogy ne is lássam hol járunk.Gödrök, göröngyök, szikladarabok, volt , hogy a férjem kiszállva az autóból írányította Ágit, , nehogy fennakadjon az autó.Utólag jutott csak eszembe, és mi van ha elered az eső, akkor még lehet, hogy most is ott csücsülünk és várjuk a mentést, mert tényleg nics mindenütt térerő. És a közeli faluban Kastróban is csak egy ember lakik a tavernás.NE INDUJJ EL/Akarattal így írva/ csak vezetővel. Lehet, hogy nem olcsó az út, de akkor inkább gyalogolj, ne veszélyeztesd más nagyon gondos,hosszú évek alatt kialakított , tudatos munkáját.Persze sok szépséget is láttunk, semmihez sem hasonlítható bibliai tájat, hihetetlen nyugalmat. Izgalmas , különös ritmusú házakat, erkélyeket teraszokat az elhagyatott de, a németek, hollandok által helyrehozott épületeket.És itt nagyon vegyesek az érzéseim, elmúlik egy kor, átlépett az idő, és a pénz győzött? Vajon 50év múlva mivé válnak ezek a faluk.Megint eltűnik egy nagyon nehéz életű mesevilág.Bár Én úgy gondolom , hogy Ági ebbből sok mident meg fog őrizni, és tovább adni nekünk utazónak, és KÖSZÖNET érte.

2008 jún. 09 10:28 #609

Érdemes a Hellasz.hu Thassos-szal foglalkozó fórumát is olvasgatni, most találtam hozzászólást a sokat emlegetett Ypsario-s túráról . Alighanem gyalog is megtehető Potamiaból...
idemásolom:

Általánosságban Skala Potamia egy nem túl nagy méretű település - nekem eddig a legturistásabb hely ahol Görögországban jártam. Éttermek sora a tengerparton (van hagyományos görög, de van arab konyha és sok palacsintázó is, plusz akadnak fialatokra építő szórakozóhelyek is), supermarketek vannak a központban, de a település más részein is.Autó, motor kölcsönözhető, de a buszok is egész jól közlekednek, így a környező falvakba ezekkel is el lehet látogatni (érdemes!).
A tengerpart homokos (néhol kicsit kavicsos), a víz lassan mélyül - és eszméletlen mennyiségű hal van benne - a legkisebbeket kézzel is meg lehet fogni Aki szeret gyűjtögetni, annak érdemes reggelente meglátogatni a partot, gyönyörű kagyló- és csigaházakat lehet gyűjtögetni. Ha elsétáltok a Golden Beach-re (szerintem ezt a legjobb a tengerparton megejteni), lehet vizisport eszközöket is bérelni.
Ja, ha szerettek kirándulni, akkor irány Potamia és onna az Ypsariora vezető gyalogút - gyönyörű a környék és a kilátás is.

A kiemelt részek egyáltalán nem mellékesek. Számomra egy újabb info- van helyi buszjárat a kölcsön autó mellett...

Természetesen érdemes minél több fórumot olvasni. Én is azt teszem. :számítógépes:
Minél többet olvasol, annál több marad meg.
Viszont a kiemelt dolgokról a honlapon is olvashatsz! :)
A buszról már régóta (10 parancsolat, 4. pont), az Ypsario-ról, meg nem oly régóta. :D

Többször írtam már, hogy javaslatokat, ajánaltokat szivesen fogadunk. Ha tudjuk megvalósítjuk!

2008 jún. 08 23:28 #608

Ezt most inkább ide teszem be, nem az autósba, mert hátha a busszal utazóknak is érdekes :

Friss bejegyzés az Indexen (Aprovalta.... topik)

Tegnap este érkeztünk haza, semmi probléma, kellemetlenség nem volt Szerbiában. A Macedon határnál előfordulhat, hogy 1-2 órát kell várni, de ez sem jellemző. Szóval, bátran és vidáman készüljetek az útra. Ami fontos, hogy hazafelé érdemes betartani az 1 liter égetett alkohol és 1 karton cigaretta/fő, mert a magyar határon nagyon szigorúan ellenőriznek!!! (már akit érint ez az információ!)

:nodrog:

2008 jún. 08 22:13 #607

Én szeptemberben egyáltalán nem találtam kagylóhéjat!!!
Ezek szerint korábban már begyűjtötték...

:mérges:

2008 jún. 08 22:09 #606

Érdemes a Hellasz.hu Thassos-szal foglalkozó fórumát is olvasgatni, most találtam hozzászólást a sokat emlegetett Ypsario-s túráról . Alighanem gyalog is megtehető Potamiaból...
idemásolom:

Általánosságban Skala Potamia egy nem túl nagy méretű település - nekem eddig a legturistásabb hely ahol Görögországban jártam. Éttermek sora a tengerparton (van hagyományos görög, de van arab konyha és sok palacsintázó is, plusz akadnak fialatokra építő szórakozóhelyek is), supermarketek vannak a központban, de a település más részein is.Autó, motor kölcsönözhető, de a buszok is egész jól közlekednek, így a környező falvakba ezekkel is el lehet látogatni (érdemes!).
A tengerpart homokos (néhol kicsit kavicsos), a víz lassan mélyül - és eszméletlen mennyiségű hal van benne - a legkisebbeket kézzel is meg lehet fogni Aki szeret gyűjtögetni, annak érdemes reggelente meglátogatni a partot, gyönyörű kagyló- és csigaházakat lehet gyűjtögetni. Ha elsétáltok a Golden Beach-re (szerintem ezt a legjobb a tengerparton megejteni), lehet vizisport eszközöket is bérelni.
Ja, ha szerettek kirándulni, akkor irány Potamia és onna az Ypsariora vezető gyalogút - gyönyörű a környék és a kilátás is.

A kiemelt részek egyáltalán nem mellékesek. Számomra egy újabb info- van helyi buszjárat a kölcsön autó mellett...

Oldalmegjelenítési idő: 0.501 másodperc