Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 máj. 29 19:01 #517

OFF

Eddig minden vizsgám sikerült. (Hármasnál nincs rosszabb jegyem, és van ötösöm is :) )
Viszont holnap 13:00-tól 15:00-ig mindenki kűldje az erejét és a tudását a III. Bécsi út 96-ba, persze nekem címezve! Az idei remélhetőleg utolsó vizsgámra készülök matekból.
(Ha nem sikerül mehetek jövő pénteken is. :( )

:Köszi:

Minden tantárgy jegyéből adnék 1-et, csak vizsga nélkül írják be azt a nyamvadt kettest. :oops:

ON

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 28 09:08 #507

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egyébként más fizetős hely nincs a szigeten. Strandra gondolok persze...
:szivárványos:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 28 08:16 #506

Komolyan mondod, hogy ott fizetni kell azért, hogy fürödni tudj a tengerben?

Azt hittem, ilyen csak Balcsin van - most lehet, hogy túl naívnak tűnök, de tényleg, miért kell ott fizetni?
Ez egy különlegesen rendben tartott partszakasz? Vagy vízisportok...?

Szerintem azért, mert a szálloda területe. És ők tartják karban. Ezért, ha bemész a kapun kérik a belépőt, ha nem ott van a szálásod.

2008 máj. 27 23:31 #504

Komolyan mondod, hogy ott fizetni kell azért, hogy fürödni tudj a tengerben?

Azt hittem, ilyen csak Balcsin van - most lehet, hogy túl naívnak tűnök, de tényleg, miért kell ott fizetni?
Ez egy különlegesen rendben tartott partszakasz? Vagy vízisportok...?

2008 máj. 27 11:16 #496

Köszönet a válaszokért. Kicsit elbizonytalanodtam a Makri Ammos/helyesen írtam?/ választásomban olyan jókat írtatok az appartmanokról.De ez az első nyaralásunk, ahol nem kell főzőcskéznem.Nagyon tetszik ahogy Ági szívügyének tekinti az odalátogatók sorsát,nehéz, de irigylésre méltó a munka.

Hát az apartmanban sem KELL főzőcskézni.... csak lehet.
Minden másfeledik lépésnél úgyis tavernába botlasz (kis túlzással).
Így viszont Te a legszebb partrészen leszel, amit többen meg sem nézünk, lévén, hogy ott fizetni kell a strandért.
:zabálás: :éhes: :martinis:

2008 máj. 27 10:01 #495

Köszönet a válaszokért. Kicsit elbizonytalanodtam a Makri Ammos/helyesen írtam?/ választásomban olyan jókat írtatok az appartmanokról.De ez az első nyaralásunk, ahol nem kell főzőcskéznem.Nagyon tetszik ahogy Ági szívügyének tekinti az odalátogatók sorsát,nehéz, de irigylésre méltó a munka.

2008 máj. 27 08:00 #494

Sziasztok!
Húúúú.....! Pár napig nem vagyok itthon, most meg nem győzök mindent elolvasni.
Nem tudom ismeri-e valaki, most találtam, szerintem ilyenre vágyunk jó sokan:
www.kassakkiado.hu/gorogkepes.htm - www.kassakkiado.hu/gorogkepes.htm

Kelike!
Vagyunk itt egy páran (pontosan hárman), akiknek eddig Zakynthos volt a csúcs, de valóban ez az idén megdőlhet. Kíváncsian várom tapasztalataidat, és irigykedem, hogy Ti már mindjárt OTT lesztek.

2008 máj. 27 06:41 #493

Most találtam meg az első leveled!
Tehát most szombaton várlak a busszal.
Utána nézek.
Csütörtökön kapom meg a vendéglistát.
Készülj fel, hogy a stzobát 2-3 óra feél adják majd át, legalább is tavaly igy volt. Fürdőruha tehát legyen kézben.
A jogsit hozd, mert valammi játművel majd bérelnetek kell, hogy ne kelljen mindig hajót bérelnwed, hogy bemenj a centrumba 2, -3 Euró/ út/fő, ill. hogy ne kelljen 2, 5 km-t begyalogolnod Limenasba. A legszebb helyen van. a parton az Evreo Kastró partrész van a szállásotok és Limenas közt!
No várlak szombaton és viszlek a busszal a szállásra!

Pénteken indulunk Thassos szigetre, Makryammos tengerpartra./Appolon travellal/ Megtaláltam a web lapját, angol és német hozzászólásokkal, de szeretnék honfitárs tapasztalatról is olvasni.Remélem a most beindult kánikula még tart a jövő héten is , mert tényleg merészség májusban elindulni.Eddig mindig szeptemberben utaztunk és soha nem volt rossz időnk sehol se.Ezek az utolsó napok a legjobbak , a várakozásé az elképzelt csodáké, oly sok szépet írtak a szigetről.A legutolsó fázis amikor megnézem a fene tudja hanyadszor a SHIRLEY VALENTINE c filmet.Eddig Zakynthos volt nekem a legkedvesebb, de most hátha legyőzi Thassos.

2008 máj. 27 06:31 #492

Sziasztok
A Makri Ammosról olvasd el a hirlevelekból a szállásbeszemolót. a sok levélból nem tudom neked hirtelen kiválasztani, hol van, de keresss.
Ami friss hírem van a Makri Ammosról, hogy mivel a nagy szállodákból csak kettő van a szigeten, ebből ez az egyik, dugig van. Május közepétől telthát van náluk. Remélem rendbe lesz minden érkezésedkor.
Jaj istenem, kigyalogolhatom majd a lelkem mire a szállások közt megtalállak majd.

A Louloudissal kapcsolatban:
Ezt most a napokban néztem meg, egyenlőre csak kívülről. A terület környékéről olvasd el:

Thassos sziget autóval. Limenastól-Tripitiig_ KÓD: thassos2007
thassos.freeweb.hu/letoltes/szigettura1.doc - thassos.freeweb.hu/letoltes/szigettura1.doc

Itt nem tudom hogy foglak látogatni?! De nyugi, valahogy sort kerítek rá.
Nagyon kiesik a területből ahol a többiek vannak.
Mond mivel jöttök. Külön autóval, vagy a buszos csoporttal.
Ha tudnál írni e-mailt csak nekem, hogy tudjam mire készüljünk.
Várom tehát a leveled.

Ági

Szia Kelike!

A Makriammos-t mi is kipécéztük magunknak, csak az előttem szólót idézve ez a jobb kategóriás szálloda, és gyorsan tovább lapoztunk Apollonéknál. Remélem, jól fogjátok magatokat érezni!

Mi Pachisba megyünk a Louloudis hotelbe - na arról sem olvastam még tapasztalatokat. De lehet, hogy jobb is így ... majd jól meglepődünk. Ha jó lesz, akkor csak emeli a nyaralásunk fényét, ha pedig közepesen közepes, akkor biztosan kárpótol majd a sziget. Gyanítom, hogy csak aludni fogunk ott.
Nagyon irigyellek

:) Nekünk még T minusz egyre kevesebb nap, és mi is felkerekedünk

2008 máj. 27 06:21 #491

Nyugtával dicsérd a napot!
De azért ma is olvass majd bele az írásokba. Már betettem egy újabbat, de egy csodára már nem volt időm megírni, délutánig azt is megpróbálom.
Azért köszönöm a lelkes szavakat. Mindig segít!

Szia Ági!

Most tudtam elolvasni az élménybeszámolódat a hajókirándulásról, és le vagyok nyűgözve! De tényleg!

Még soha sem voltunk szigeten, és pláne hajókiránduláson, de már látom, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom!

Az a másik idegenvezető pedig menjen el kapálni, mert a krumplinak mindegy, hogy ki egrecéroztatja :!:

Bár még nem találkoztunk(idén megyünk először felétek), de az írásaid alapján nagyszerű ember lehetsz. Remélem, ha majd ott leszünk, és lesz egy szusszanásnyi időd, személyesen is megismerhetünk.

Üdv.: Putnoki család

2008 máj. 27 00:16 #489

Szia Ági!

Most tudtam elolvasni az élménybeszámolódat a hajókirándulásról, és le vagyok nyűgözve! De tényleg!

Még soha sem voltunk szigeten, és pláne hajókiránduláson, de már látom, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom!

Az a másik idegenvezető pedig menjen el kapálni, mert a krumplinak mindegy, hogy ki egrecéroztatja :!:

Bár még nem találkoztunk(idén megyünk először felétek), de az írásaid alapján nagyszerű ember lehetsz. Remélem, ha majd ott leszünk, és lesz egy szusszanásnyi időd, személyesen is megismerhetünk.

Üdv.: Putnoki család

2008 máj. 26 23:58 #488

Szia Kelike!

A Makriammos-t mi is kipécéztük magunknak, csak az előttem szólót idézve ez a jobb kategóriás szálloda, és gyorsan tovább lapoztunk Apollonéknál. Remélem, jól fogjátok magatokat érezni!

Mi Pachisba megyünk a Louloudis hotelbe - na arról sem olvastam még tapasztalatokat. De lehet, hogy jobb is így ... majd jól meglepődünk. Ha jó lesz, akkor csak emeli a nyaralásunk fényét, ha pedig közepesen közepes, akkor biztosan kárpótol majd a sziget. Gyanítom, hogy csak aludni fogunk ott.
Nagyon irigyellek

:) Nekünk még T minusz egyre kevesebb nap, és mi is felkerekedünk

2008 máj. 26 23:39 #487

Várunk a hajókirándulásról egy picike beszámolót.Tudjuk ilyenkor már kevés az időt és elfoglalt vagy,azért reménykedünk ,hogy szakitasz rá.
Kiváncsi lennék lesz-e vállalkozó a fürdésre!

A BLOG-ra került a beszámoló.

Más:
Az eső az tuti, hogy másként esik. 2006-ban a a Görög-estről hazafele (Theologos - Skala Potamia) mi is kaptunk belőle. Alig bírta az ablaktőrlő.
De a legjobb az egészben, hogy kocsikkal sorba jöttünk és én kerültem a végére. De az első nekem egy kicsit lassan haladt, és végig előztem a sort.
Másnap az Ági meséli az élményeket, meg hogy emlékszem-e rá, mikor az az őrült elhúzott...... Mondtam neki, hogy persze igen emlékszem, de én voltam. No ezen nagyon meglepődött, mert ő másra gondolt. :lol: :autóvezető:
Ugye Ági?

Áginak nagyon köszönjük A BLOG-os részletes hajókirándulásos beszámolót.
Ez fantasztikus volt.Úgy éreztük magunkat mintha ott lettünk volna perget le előttünk a tavalyi kirándulás!Ági úgy tudsz írni , hogy az olvasó képzeletben ott van veled!Nagyon jó volt! :örül:
Egy pici ui.:Vajon miért nem a másik idegenvezető köré gyűltek a vendégek?Lehet ,hogy ők is vendégnek érezték magukat?Talán ők is tanultak valamit!Hogyan kell egy kiránduláson szívvel családias jó hangulatott teremteni! .Na hát mi pont ezért szeretünk ide menni.Saját kézzel fogott előétel a legnagyobb élmény!Gyerekek is átélték nézve a képeket és rögtön kiabálták :Anya olyan csillagot már adott nekem is az Ági és emlékszel amikor a tengerisünt megkostoltatta velünk?! Ezután boldogan a naptárhoz nyúltak megszámolták a napokat és mentek feküdni.Köszönjük ! További jó munkát kívánunk és ne feledd mi még itthon vagyunk és gondolunk rátok! Légyszí a delfinekkel dumáld le ,hogy mikor kell jönniük.Gyerekek teljesen fel vannak vértezve!
:túra:

2008 máj. 26 18:52 #485

Ági!
...Hiába sokadszorra ugyan azon az útvonalon megyek a hatása mindig azonos. Egyszerűen nem lehet elunnia tengert. Oly megnyugtató, oly lenyűgöző.

Elragad magával, kisimítja lelkedet, megszépíti a szívedben mindent, és erőt ad... - írod.

A szívemből szóltál! De nemcsak a tenger, bármelyik szép út is, hiába ugyanaz, mindig más. De a tenger minden pillanatban más.

Nagyon szuper, hogy jól sikerült a hajókirándulás!
:éhes: :zabálás: :matróz:

2008 máj. 26 18:39 #484

Pénteken indulunk Thassos szigetre, Makryammos tengerpartra./Appolon travellal/ .................Ezek az utolsó napok a legjobbak , a várakozásé az elképzelt csodáké, oly sok szépet írtak a szigetről............

Szia Kelike!
Busszal mentek vagy autóval? Ha busszal, akkor béreljetek legalább robogót, hogy be tudjátok járni a szigetet.
Makriammos a szigeten a legjobb strand, már ami a partot illeti. A szálloda a jobb kategóriába tartozik, ezért nemigen fogsz tőlünk konkrét véleményt hallani róla. Az ellátás, a kiszolgálás biztos jó lesz.
Az Apollon helyi idegenvezetője Ági, el fogja mondani a tudnivalókat meg a szervezett kirándulásokat.
Az információs füzetet olvasgasd addig is, az Érdekességek/letöltések menüpnt alatt a 4. leírás. thassos.freeweb.hu/letoltes/informacios_fuzet.doc - thassos.freeweb.hu/letoltes/info ... _fuzet.doc
Az Apollon szállásairól a 4. hírlevél szól, azt is tanulmányozd.
www.thassos.fw.hu/hirlevel/hirlevel_4.html - www.thassos.fw.hu/hirlevel/hirlevel_4.html
Májusban nem merészség elindulni. Meleg van és már fürödhető a víz. Szeptemberben melegebb a víz, az igaz.
Olvasd át a honlapot, és kérdezz, ha valamit nem találsz!
Nagyon jó utat és nagyon jó nyaralást!
És nyaralás után kérünk szépen élménybeszámolót! (Különös tekintettel az általunk nem látogatott hotelre.)
:ébresztő: :ébresztő: :ébresztő: :ébresztő:

2008 máj. 26 14:28 #483

Pénteken indulunk Thassos szigetre, Makryammos tengerpartra./Appolon travellal/ Megtaláltam a web lapját, angol és német hozzászólásokkal, de szeretnék honfitárs tapasztalatról is olvasni.Remélem a most beindult kánikula még tart a jövő héten is , mert tényleg merészség májusban elindulni.Eddig mindig szeptemberben utaztunk és soha nem volt rossz időnk sehol se.Ezek az utolsó napok a legjobbak , a várakozásé az elképzelt csodáké, oly sok szépet írtak a szigetről.A legutolsó fázis amikor megnézem a fene tudja hanyadszor a SHIRLEY VALENTINE c filmet.Eddig Zakynthos volt nekem a legkedvesebb, de most hátha legyőzi Thassos.

Üdv a fedélzeten!
Sajnos itt nem biztos, hogy találsz Makryammosi tapasztalatokat.
Én annyit tudok róla, hogy egy jó part, de fizetős, mert a szálloda üzemelteti.
Ha nincs valamilyen járműved, akkor elégé kiesik mindentől (vagyis gyalog elég messze van Limenastól).
Bár nem tudom, hogy kinek mik az igényei (hallottam olyat is, hogy valakinek az a nyaralás, hogy reggel ki a partra, este pedig be), azt javaslom, ha busszal mentek béreljetek valamit és járjátok körbe a szigete!
Panaggia, Theologo, Aliki....
Golden Beach, Paradiso Beach,.....

Olvasgass a honlapon! Megpróbáltunk sok mindenet összeszedni.

Jó tervezgetést, jó nyaralást!

2008 máj. 26 11:18 #482

2008 máj. 26 06:25 #481

Várunk a hajókirándulásról egy picike beszámolót.Tudjuk ilyenkor már kevés az időt és elfoglalt vagy,azért reménykedünk ,hogy szakitasz rá.

A BLOG-ra került a beszámoló.

Más:
Az eső az tuti, hogy másként esik. 2006-ban a a Görög-estről hazafele (Theologos - Skala Potamia) mi is kaptunk belőle. Alig bírta az ablaktőrlő.
De a legjobb az egészben, hogy kocsikkal sorba jöttünk és én kerültem a végére. De az első nekem egy kicsit lassan haladt, és végig előztem a sort.
Másnap az Ági meséli az élményeket, meg hogy emlékszem-e rá, mikor az az őrült elhúzott...... Mondtam neki, hogy persze igen emlékszem, de én voltam. No ezen nagyon meglepődött, mert ő másra gondolt. :lol: :autóvezető:
Ugye Ági?

2008 máj. 26 00:19 #479

Igen -igen!

Görögországban még az eső is másképp esik :D
De komolyan :!: Én tavaly azt sem tudtam zokon venni, hogy tul. képpen nem tudtunk fürödni, mert annyira gáz volt az idő :cry:
De kárpótolt a sok látnivaló, és a felfedezés élménye.

2008 máj. 25 22:51 #478

.... olyan felhőszakadás volt, amilyet kevesen láttunk még!
A magán vendégeim épp akkor futottak be a kikötőbe, onnan csak a sziget felett ívelő óriási szivárványt látták. Ők el nem tudták kézzelni hogy lehet ilyen éles és ilyen nagy.
...]

Azért a felhőszakadás is élmény, különösen a tengeren!
A szivárvány gyönyörű lehetett!

:Esernyő: :öreges:

Eső ide ,eső oda azért szívesen lettem volna a helyükben!
Ahogy az előttem szóló is írta bízony egy jó kis vihar is lehet élmény !
Szívárványt nem fényképezett valaki?Bíztos szép lehetett.
Nálunk a jővő héten a meteorológia szerint jön a kánikula.Péntekre 29-34 fokot igérnek.A kintieknek meg nem kell elkeseredni jön a jó idő.Mi dagálykor voltunk tavaly az sem volt semmi,mégis jól éreztük magunkat.

2008 máj. 25 22:28 #477

.... olyan felhőszakadás volt, amilyet kevesen láttunk még!
A magán vendégeim épp akkor futottak be a kikötőbe, onnan csak a sziget felett ívelő óriási szivárványt látták. Ők el nem tudták kézzelni hogy lehet ilyen éles és ilyen nagy.
...]

Azért a felhőszakadás is élmény, különösen a tengeren!
A szivárvány gyönyörű lehetett!

:Esernyő: :öreges:

2008 máj. 25 22:24 #476

Nem bírom ki...
mai kép, valószínűleg Limenas

2008 máj. 25 09:46 #475

De csak Szamothrakira találtam ilyen ismertetőt.

Vagy:
www.wunderground.com/MAR/eum.html - www.wunderground.com/MAR/eum.html
:matróz:

2008 máj. 25 06:07 #474

Korai volt az örömöm. Kint voltam már 7 órakor a kikötőben a vendégek fogadására. 9 kor futottak be, mert lekésték a hajót, és még nincs elég sűrű kompjárat.
A másik baki ott jött be, hogy az előző esti időjárásjelentés, amiből zengedeztek a hőgutáról vasárnaptól, nem jött be.
Szombaton a 3. szálláslátogatásom alkalmával és este 7 óra körül olyan felhőszakadás volt, amilyet kevesen láttunk még!
Mit mondjak, aggodtam éjjel az időjárás miatt, mert most vasárnap a hajókirándulás van.
De minden jó, ha a vége jó, most reggel száz ágra süt a nap. a kánikulát egyenlőre nem érzem.
Kellett nekem a hiradó időjárás jelentésére hallgatni....

Nemsokára befut az első Apollonos busz csoport! Meg az első autós magán vendégek is. A rekord időben érnek a szigetre. Tehát nagyon jó utuk lehetett. Magyar idő szerint 5 órakor már Thesszalonikin túl voltak 50km-rel. így a határnál sem volt macera. Az idei első magyar vendégeket, hétfőtől 38-40 C-os hőgutával köszönti majd a sziget. De megérdemlik, mert ők voltak a bátrak, hogy nekivágtak a szezonnyitó nyaralásuknak!
:) :)

Hű de irigylem őket!
Azért remélem mi is kapunk egy kicsit a hőgutából és infót a szezonnyitásról.

2008 máj. 25 05:56 #473

A víz hőmérsékletet mindig befolyásolja a parti jellemző is. Samoutráki esetén számoljatok azzal, hogy nyílttenger részen van, tehát hidegebb áramlatok vannak. Hirtelenebben mélyülő partrészei miatt szintén lassabban melegszik át. Valamint a Fonyász,-Gyilkos folyó- vizesése ill. az egyéb 30 patakbecsorgás a tengerbe szintén hűtik a partszéli vizeket. Még nyáron is! Gondoljatok arra, hogy Skála Panagiánál az ugrószikla közelében mindig hidegebb a víz, mint bárhol máshol az öbölben. Ezt szintén a tengerben feltörő édesvizi források és a becsordogáló források okozzák.

Vízhőmérsékletek Szamothraki honlapján :
(remélem, rendesen áthozza a táblázatot)

Date Temperature in Celsius
06.01.2008 11
13.01.2008 10
20.01.2008 11
27.01.2008 11
03.02.2008 11
10.02.2008 08
17.02.2008 07
24.02.2008 11
02.03.2008 12
09.03.2008 13
16.03.2008 14
23.03.2008 12
30.03.2008 13
06.04.2008 13
13.04.2008 15
20.04.2008 16
27.04.2008 15
04.05.2008 15
11.05.2008 17
18.05.2008 19

Hát nem különül el rendesen, de szóval elöl van a dátum, a végén meg a vízhőfok
Ma már minimum 20 fokos, de ha meleg van, rögtön több lesz.
Ági többször írt olyat , hogy fürödtek olyankor, (a kisvizű öbölben), amikor mi itthon azt hisszük, csak belefagyni lehet.
:taps: :Thassos-fan:

Oldalmegjelenítési idő: 0.181 másodperc