Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 jún. 03 21:17 #544

Sziasztok!
Volna egy kérdésem!
Tudja-e valaki Potámiában van-e Internet Cafezó.Gondjaim lesznek a fényképekkel.5 Gb memoriát tudok vinni és idén nem tudom vinni a laptopot.Arra gondoltam,hogy esetleg ott kilehetne irni DVD-re vagy Pendrivera. :fejfájós: :fotó:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 03 19:38 #542

Szia!

Erre mondják, jobb később, mint soha!
GRATULÁLOK! :éljen: :koccintás:
És, ha erre járna Köbüki, küldenék Neked egy kis bugatsa-t. (Most sült ki.)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 03 16:40 #541

Gratulálok!
Látod milyen ügyi vagy!Na most már igazán mégerdemled azt a nyaralást!
Akkor most már nincs több ,ugye? Ezt ünnepeljétek meg a nejeddel!

Majd ha lesz rá idő.
Ma 24 órázok.
Holnap jönnek a melósok otthonra redőnyöket szerelni.
Csütörtökön megint 24 órázok.

Marad a hétvége, pedig én most vagyok nagyon boldog. :D

2008 jún. 03 16:18 #540

Rendicsek!
Akkor még további csukló, és szárkapocscsont törést(kéz és láb) kívánok a továbbiakhoz :)
Asszonykámnak szerdán derülnek ki az érettségi írásbeli eredményei.
Háát mit is mondjak? Nem annyira vagyunk nyugodtak.
Na, mind1!
Az a lényeg, hogy már nemsokára indulunk :bicaj:

Ezt kaptam:
A 'KMEMA2VOLB-Matematika II.' tárgyhoz tartozó Vizsgajegy eredményére Elégséges lett beírva 2008.06.03. napon!
Mit mondjak, nagy kő esett le a szivemről. Ez az egy kettesem lett, de ennek örülök a legjobban. :oops:

Gratulálok!
Látod milyen ügyi vagy!Na most már igazán mégerdemled azt a nyaralást!
Akkor most már nincs több ,ugye? Ezt ünnepeljétek meg a nejeddel!

2008 jún. 03 16:12 #539

Kedves Ági!

Hónap végén megyünk Skala Potamias-ba (remélem jól írtam) és elkezdtem figyelni az ottani időjárást. Az interneten találtam pár helyet ahol 10-15 napra előre megmutatják, milyen idő várható. Hát nem vagyok teljesen megelégedve vele, egyenlőre úgy néz ki itt sokkal jobb.....
Az ottani időjósok mit mondanak? Jelenleg milyen az idő? És a tenger hőmérséklete?

Előre is köszönöm válaszod...

Üdv a fórumon!

Szerinted az időjósok ott jobban végzik a dolgukat, mint itthon? Mert szerintem nem.
Én eddig a honlap címoldalán is látható előrejelzést néztem, az nagyjából bejött. Már ami a felhőket illeti.
Egyébként, mint eddig mindig, mi is a hónap végén megyünk. Pontosan 28-án indulunk, és a jövő hónap közepén 14-én jövünk haza. Július első két hete ált. jó szokott lenni. Bár 2006-ban kifogtunk két borusabb napot. De legalább lehetett kirándulni, nem izzadtunk annyira.

2008 jún. 03 16:03 #538

Rendicsek!
Akkor még további csukló, és szárkapocscsont törést(kéz és láb) kívánok a továbbiakhoz :)
Na, mind1!

Ezt kaptam:
A 'KMEMA2VOLB-Matematika II.' tárgyhoz tartozó Vizsgajegy eredményére Elégséges lett beírva 2008.06.03. napon!
Mit mondjak, nagy kő esett le a szivemről. Ez az egy kettesem lett, de ennek örülök a legjobban. :oops:

2008 jún. 03 10:45 #537

Kedves Ági!

Hónap végén megyünk Skala Potamias-ba (remélem jól írtam) és elkezdtem figyelni az ottani időjárást. Az interneten találtam pár helyet ahol 10-15 napra előre megmutatják, milyen idő várható. Hát nem vagyok teljesen megelégedve vele, egyenlőre úgy néz ki itt sokkal jobb.....
Az ottani időjósok mit mondanak? Jelenleg milyen az idő? És a tenger hőmérséklete?

Előre is köszönöm válaszod...

2008 jún. 02 22:28 #536

Rendicsek!

Na, mind1!

2008 jún. 02 19:03 #535

Szia Balázs!

Nagy a hallgatás a vizsga körül!
Hogy sikerült?
Remélem, nem pacsáltam bele semmi csúnyaságba :)

Várom az eredményt. Legkésőbb kedd estig meglesz a tanárnő szerint.
Nem sok reményt fűzök hozzá, mert nagyon dúrva feladatokat adott fel (az előző pénteki 1. lehetőség sokkal könnyebb volt :( ).
Úgy búcsúztam a többiektől, hogy jövő pénteken találkozunk.
Tehát valószínűleg most pénteken lesz az utolsó vizsgám. Amikor az eddigi gyakorlat szerint ismét jóval könnyebb feladatokra lehet számolni.

2008 jún. 02 00:44 #534

Szia Balázs!

Nagy a hallgatás a vizsga körül!
Hogy sikerült?
Remélem, nem pacsáltam bele semmi csúnyaságba :)

2008 jún. 01 22:03 #533

4 hét múlva ilyenkor indulunk. :autóvezető:
Már nagyon várjuk.

balazsh

2008 máj. 31 21:15 #532

Po, po, po... Maratoni volt... A kiérkező busznak volt a Skópja előtt nyűgje. Jattot kértek volna, de a sofőrök nem adtak. Kirámoltatták a bőröndöket és a buszt valami röntgenen akarták bosszuból átküldeni. A sofőrünk kiszállt, és mondta, vigyék ők át az átvilágításon, ha akarják. Nem vitték, de ez a cirkusz elvett egy csomót az idejükből. Meg lekésték a hajót, az orruk előtt ment el, a következőre nem fértek fel, így elég sokára érkeztek ide. Egyszer így, egyszer úgy... Ez az amit nem lehet kiszámolni...
Ezt a jatt témát tavaly is mesélték Osziék, a soförök. akkor is előfordult, hogy ugyanazon a határszakaszon lejmolni akartak az őrök. De, ha látják nem kaqpnak, elállnak a szándéktól.

Ismerős a téma tavaly mi is szívtunk ugyanott 2 és fél órás várakoztatás
után engedtek át minket .Lekéstük a kompunkat is.Viszont nekünk szuper soförjeink voltak.13 és 14 óra között már a szigeten voltunk még evvel a késéssel is ez pedig csak a vezetőknek köszönhető.

Igen, az Apollonos sofőrök elég profik minden szempontból.
Kivéve a kisebb bakikat; 2006-ban Lefkadáról hazafelé menet eltévedtünk a Pindosz - hegységben. Mentségükre legyen mondva, először jártak azon az útvonalon.
Este nyolcra utasokat kellett volna felvenniük Parálián ( a szervezés nem az erőssége az irodának, a Jón tengertől nekünk kellett hazavinni utasokat az Égei temgertől ....!!!!! ) éjjel egy órakor értünk oda értük. Ha láttatok már ágról szakadt túristákat, hát ők kb.olyanok voltak.

2008 máj. 31 20:18 #531

Po, po, po... Maratoni volt... A kiérkező busznak volt a Skópja előtt nyűgje. Jattot kértek volna, de a sofőrök nem adtak. Kirámoltatták a bőröndöket és a buszt valami röntgenen akarták bosszuból átküldeni. A sofőrünk kiszállt, és mondta, vigyék ők át az átvilágításon, ha akarják. Nem vitték, de ez a cirkusz elvett egy csomót az idejükből. Meg lekésték a hajót, az orruk előtt ment el, a következőre nem fértek fel, így elég sokára érkeztek ide. Egyszer így, egyszer úgy... Ez az amit nem lehet kiszámolni...
Ezt a jatt témát tavaly is mesélték Osziék, a soförök. akkor is előfordult, hogy ugyanazon a határszakaszon lejmolni akartak az őrök. De, ha látják nem kaqpnak, elállnak a szándéktól.

Ismerős a téma tavaly mi is szívtunk ugyanott 2 és fél órás várakoztatás
után engedtek át minket .Lekéstük a kompunkat is.Viszont nekünk szuper soförjeink voltak.13 és 14 óra között már a szigeten voltunk még evvel a késéssel is ez pedig csak a vezetőknek köszönhető.

2008 máj. 31 16:42 #530

Az első Apollonos csoport körülbelül most indul vissza, ha minden igaz
:Thassos-fan:

2008 máj. 31 16:35 #529

Szióka! Most értem haza, gondoltam bekukkantok. Csak a képet láttam először és gondoltam, jó ködös. De szeptemberben valóban ilyen. Azt tudtátok, hogy márciustól július végéig, meg a kánikulai napokban északi szél esetén a legélesebbek a színek?!Kék ég és tenger. Akkor olyan turistás a színe. Kivéve, ha déli szél párája van a tenger fölött. Akkor minden szürke ködös függetlenül, milyen hónapot írunk.

2008 máj. 31 13:37 #527

2008 máj. 31 13:24 #526

Az első Apollonos csoport körülbelül most indul vissza, ha minden igaz

2008 máj. 31 13:20 #525

Cím : Sunset at Thassos island, Greece
Készült : Photo Taken: Szerda 2008 Május 28 Greece

2008 máj. 30 09:57 #524

Balázs !
Küldöm neked a bölcsesség istenét hogy vigyázzon rád hátha segít.Sok sikert!
Pallasz Athéné (görögül: Παλλάς Ἀθήνη) a bölcsesség, az igazságos
háború, a jog, az igazságosság, a művészetek, a kézművesség és a képzés istennője a görög mitológiában

Athéné Zeusz és Métisz gyermeke. Métisz volt a bölcsesség istennője, a főisten első felesége. Egy jóslat szerint a születendő gyermek hatalmasabb és okosabb lesz mint maga Zeusz. Ezt a kritikát a főisten nem szívesen viselte volna, így dühében élve lenyelte a terhes Métiszt. Métisz férje gyomrában mellvértet és sisakot készített leányának. A főisten igen rosszul bírta felesége munkáját, és amikor a sisakot kezdte el kalapálni, Zeusz feje majdnem széthasadt a fájdalomtól. Ekkor a bölcs Héphaisztosz sietett apja segítségére, és kalapácsával ütést mérve Zeusz fejére onnan kipattant Athéné. Zeusz fájdalmai elmúltak, és ahogy ott állt leánya talpig felfegyverezve, fénylő díszben, Zeusz azonnal megszerette. Még Héliosz is megállt a Nap szekerével, hogy megcsodálja az új istennőt. Athéné lett ezután Zeusz legkedvesebb gyermeke, olyannyira, hogy Zeusz gyakran adta neki pajzsát, az aigiszt.

Athénét mindig karddal és lándzsával ábrázolták, sisakban, és az anyja által készített gorgófős mellvértben. Ehhez készíttette apja Héphaisztosszal az Aigisz pajzsot, amelyet ha megrázott, a hadak földre estek. Szent állata a bagoly volt. Athéné oltalma és hatalma alatt álltak a városok, amelyek közül az első volt Athén, amiért Poszeidónnal kellett megküzdenie.

Történt egyszer, hogy egy attikai városért mind Athéné, mind Poszeidón rajongott. A városlakók elhatározták, hogy azé az istené lesz a város, amelyik a legjobb ajándékot adja lakóinak. A város lakói egy hosszú menetben felmentek az Akropoliszra, ahová leszállt a két istenség is. Először Poszeidón ajándéka került sorra. A tengerek istene hozzáérintette háromágú szigonyát egy sziklához, amelyből egy forrás fakadt. A lakók igen elcsodálkoztak, és megörültek az életet adó víznek, ám hamar kiderült, hogy a forrás sós vizű, mint Poszeidón birodalma, így teljesen használhatatlan. Athéné az olajfát adta a városnak, ami nemcsak ételt és olajat, hanem faanyagot is nyújtott a városnak, így Athéné lett a város ura, és róla is nevezték el Athénnek.

Városvédő Pallasz Athéné szobra a budai Várban.Athéné az igazságosság jegyében gyakran segített a mitikus hősöknek, így Odüsszeusznak is. Athéné szerette az embereket és tanította is őket. Az asszonyoknak megmutatta a szövés és a fonás technikáját, a férfiakat megtanította az építészetre, kovácsmesterségre, aranyművességre és kelmefestésre. A legenda szerint Athéné a fuvola feltalálója is. Az Erisz keltette viszályban az istennő is harcba szállt az aranyalmáért, és Párisznak cserébe az emberek között egyedülálló hatalmas tudást ajándékozott volna. Ám Párisz nem emellett döntött.

Athéné ritkán volt bosszúálló igazságos természete miatt, de Arakhnét megbüntette szemtelen hivalkodásáért. A szépséges istennő nem ismerte a szerelmet szülei történetéből kifolyólag. Így ő is szűz maradt. Gyakori jelzőjévé vált a Pallasz, ami fegyverforgatót jelent. Ez utalt a harcok hevében is igazságot szolgáltató Athénére. Másik állandó jelzője a szűziességéből adódott: Parthenosz Athéné. Innen kapta nevét az Athénban tiszteletére emelt Parthenón. Egész Hellász területén nagy tisztelet övezte. Ha valamelyik városnak Palladionja volt, amely a pallasz szóból eredt, egy olyan szentélyt jelentett, amelyben ott állt Athéné szobra, a városról azt tartották, hogy bevehetetlen. Athénban tiszteletére rendezték meg a négy évente megrendezett Panathénaia nevű játékokat. Római megfelelője Minerva, etruszk megfelelője Menrva.

2008 máj. 30 08:32 #523

Balázs!

Bátorság! Nekem meg a feleségem érettségizik vén fejjel(remélem, ezt nem olvassa) Sajna a matek írásbeli nem sikerült túl fényesen, úgyhogy szóbeliznie kell. Akaratlanul is átérzem a feszültségedet :)
Képzeld el, mi van itthon már több, mint 3 hete :?
Egy pici izgalom + kicsi ideg ....

Szóval veled vagyok én is.
Megpróbálom megszállni a vizsgabiztost az asztráltestemmel
:lol:

Írd meg, mi volt :!:

Louoloudisz Hotel hivatalos fotó 2008 máj. 30 06:29 #522

No, ezt nem tudom betenni. Bazsi, megint téged hívlak segítségül.

A hivatalos szöveg a prosiról:
2005- ben került átadásra.
Partja neve Paxi, amitől 50m távolságra van. A fővárostól,- Limenástól- 8 km távolságra.
Szolgáltatásai: Étterem, bár, bárterasz.
Széfbérlés, telefon, internett, hütőszekrény, légkondicionáló berendezés, hajszárító, erkély.
29 szobája van. 2 ágyas, családi lakosztályok, és luxus lakosztályok.

2008 máj. 29 23:25 #521

Ma irodáztam. Megnéztem a szállodás foglalok listáját. Nagyon sok Makri Ammos-os vendég lesz. Ahhoz nem fűzök semmit, mert elsőosztályú szállás.
Abban kifogást nem igen talál a vendég.
Nagyon sok Louludisz Hoteles vendégünk lesz.
Mondanám hogy találjátok meg.
Limenas kikötőjébe érve 6 km-t kell menni Prenos irányába.
Útközben elhaladtok a főuton
-Nisteri kemping
-Kohili part
-Glifada Beach
-Kantin(szuflaki árus az úton)
-Haltenyésztő telep_
-Rahoni előkörzetében óriási informácios tábla, ill. a Natasa Hotel
És attól kb.500 m-re a partirányában a képen látható elágazást látod.
A szállás a főúttól kb.150 m-re van.
Belső szoba fotóként nézd a közeli Natasa hotel belső fotóját.
Teljesen azonos a szoba berendezés és elrendezés.
A Loulodisz egy vadi új nagyon modern, nagyon ízléses, gyönyörű parkos szálloda.
Szeretni fogjátok.
Minden lakásból rálátás a tengerre. Oldalazva fekszik arra, ill. 200 m távolság lehet. Azért írom a kb.-t és a lehetett, mert az irodától kapott autónál nem lehetett a km.t lenullázni, és csak km-ként váltott a mérő.
Reggeli 8.30-10.30-ig.
Vacsora: 7.30-tól 9.00 óráig.
Svédasztalos. A vacsorához az ital a ti költségetek.
Ha kirándulás miatt, az étkezést kihagyjátok, akkor azt elöző este le kell jelenteni. Reggeli helyett egy kis ellátási csomagot kaptok a recepcionál. A vacsorát ,egy tányér étel fejében megkaphatjátok még az nap éjfélig.
A szállodában már voltak vendégek, de még nem volt felkészülve a premierre, ezért nem fotoztam a virágos parkjairól.
A medence ágyai szabadon használhatók a szálloda vendégeinek.
A part a szállástól 150-200 m táv lehet. A parton is ágyak, azért, ha bérlitek fizetni kell. kicsit jobbra, meg balra van szélesebb park is bárokkal, tavernákkal a közelben.
Ha véletlenül Kavalából kompoztok át Prenosba értek, akkor Limenas felé kell vennetek az utat.
És a Prenosi kikötőtől a szállás szintén 6 km-re van.

Ha az irodától nem kapok autót,-ami valószínű, hogy csak vészesetbe bocsájtanak rendelkezésemre- akkor a motorommal kellene elzötyögnöm oda, ami egy kicsit körülményes.
Tehát, részben a recepciós telefonos beszélgetésben fogunk kapcsolatot tartani, ill. ha ti arra jártok felénk, akkor majd beszélünk meg randit.

Van konyhátok is, de inkább teakonyha. A redőny alatt van.

Meg van még egy 4.hotel ahová idáig kevés vendég jelentkezett be.
Natasa Hotel.

A Natasa Hotel talán egyszerűbb, családiasabb jellegű de azonos stilusú a Louloudisszal.
Ott is minden szoba tengeri kilátású. Nagyon hangulatos az is.
A partjuk is jó, de egy 150 m-t mind két szállástól gyalogolni kell a partra.
Mindkét szállás tágas parkolóval rendelkezik.

Fotót ugyan készítettem, de nem tehetem be a honlapra, mert ezzel túllépném a hatáskörömet.
Ezért megértéseteket köszönöm.

2008 máj. 29 20:20 #520

OFF

Eddig minden vizsgám sikerült. (Hármasnál nincs rosszabb jegyem, és van ötösöm is :) )
Viszont holnap 13:00-tól 15:00-ig mindenki kűldje az erejét és a tudását a III. Bécsi út 96-ba, persze nekem címezve! Az idei remélhetőleg utolsó vizsgámra készülök matekból.
(Ha nem sikerül mehetek jövő pénteken is. :( )

:Köszi:

Minden tantárgy jegyéből adnék 1-et, csak vizsga nélkül írják be azt a nyamvadt kettest. :oops:

ON

:taps: :ördögűző:

Azért látom, agypihentetésként kicsit átrendezted a kezdőlapot
:örül:

Balázs!
Veled vagyunk küldjük az erőnket ! 13 és 15 óra között szorítunk!Figyeld meg meg lesz az a vizsga csak egy picit bizz magadba is !Próbáld meg a max-ot kihozni magadból.
Nekem is volt egy kemény vizsgám tavaly azt mondtam míg élek nem megyek át .Alkotmány Államháztartás Közigazgatás Eu stb. szóbelinél mit gondolsz mit húztam Eu integrációs közösségi jog!Na ezt a részt nem vettem át és a többira feküdtem rá.Azt hittem hogy ott rögtön szörnyet halok.Na addig addig nyúztak amig csak sikerült egy hármast kinyögjek.
Igy 4 es lett összeségében a vizsgám mert az írásbelim viszont az 5 lett.
Na azért nem kivánom vissza úgyhogy bele tudom érezni magamat a helyedbe .Kitartás szorítunk és délután légyszí adj hírt hogy mentek a dolgok!Remélem túlleszel rajta végre és sikerülni fog!!!!!!!!!!! :ördögűző:

2008 máj. 29 19:43 #519

Jó lett?
Azért csináltam, mert így talán jobban illeszkedik a menühöz.
Meg a linkek átszinezését is megváltoztattam. :)

2008 máj. 29 19:13 #518

OFF

Eddig minden vizsgám sikerült. (Hármasnál nincs rosszabb jegyem, és van ötösöm is :) )
Viszont holnap 13:00-tól 15:00-ig mindenki kűldje az erejét és a tudását a III. Bécsi út 96-ba, persze nekem címezve! Az idei remélhetőleg utolsó vizsgámra készülök matekból.
(Ha nem sikerül mehetek jövő pénteken is. :( )

:Köszi:

Minden tantárgy jegyéből adnék 1-et, csak vizsga nélkül írják be azt a nyamvadt kettest. :oops:

ON

:taps: :ördögűző:

Oldalmegjelenítési idő: 0.189 másodperc