Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 jún. 22 19:38 #697

Még a tengeri herkentyűs micsodák hiányoznak az életünkből, mert tavaly pl. nagyon drágán adták, de idén semmiképp nem szeretnénk kihagyni. Igaz a feleségem evett valami micsodát rákból, de szerintem nem igazán jól volt elkészítve.

A grillezet polipot kostold meg. Előételként lehet venni, és isteni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 22 19:34 #696

Balázsh!

Szeretném kérdezni; ha felmegyünk (a saját) sz.autónkkal a mariesi vízesésig, vagy csak a faluig, onnan kb. hány km az út az Ypsarióra. Nézegetem, honnan lenne egyszerűbb és gyorsabb.
(Van is egy autós térképem, de azon nincs semmilyen méretezés.)

Az Ypsariós oldalon jelölt úton:
Mariestől a tóig kb. 2,5 km.
Tótól az Ypsarió kb. 14 km.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 22 19:20 #695

Naná, hogy az ottani érzést, az ott elfogyasztott finomságokat semmi nem pótolja igazán, de, nemsokára együt majszolhatjuk a tengeri herkentyűket igazi környezetben. :gyros: (ez it nem éppen az, de már említettük)
Mire mi kiérünk Ti már végig próbálgathatjátok a jó kis helyeket. :zabálás:

2008 jún. 22 18:45 #694

Szia noriga!
Biztos nagyon jó a gyrosod,de nekem is az a tapasztalatom ,hogy amit kint eszem ott a tengerparton közben látom a vízet a hegyet az jobban esik.Habár már kint is ettem olyan gyrost ami nem a legjobb volt.
Valljuk be ott kint a levegő a mozgás fürdés utánna egy vagy két gyros
úgy lecsúszik ,hogy észresem veszem itthon megsem tudok enni ennyit.
Nem soká ehetjük is!

2008 jún. 22 17:53 #693

Azért én felvenném a versenyt jónéhány itthoni gyroszossal. Látnátok a családomat egy-egy vasárnap, amikor azt készítek. Nem mondják rá, hogy : én ezt nem szeretem.

Balázsh!

Szeretném kérdezni; ha felmegyünk (a saját) sz.autónkkal a mariesi vízesésig, vagy csak a faluig, onnan kb. hány km az út az Ypsarióra. Nézegetem, honnan lenne egyszerűbb és gyorsabb.
(Van is egy autós térképem, de azon nincs semmilyen méretezés.)

Az a vebcam. óriási ötlet! Egész télen csak azért gattintgattam a Zante oldalra, mert látnom kellett a tengert, a nyaralásunk helyét.

2008 jún. 22 14:56 #692

Igazság!

A Gyros-t pl. meg sem próbálom elkészíteni itthon. Tavaly hoztunk haza pigani fűszert, és az talán picit megközelíti a görög ízvilágot, de akkor is az ott az ott van!

Kint olyan dolgokat is zokszó nélkül lenyelek, amit itthon eszembe sem jutna megenni.

Még a tengeri herkentyűs micsodák hiányoznak az életünkből, mert tavaly pl. nagyon drágán adták, de idén semmiképp nem szeretnénk kihagyni. Igaz a feleségem evett valami micsodát rákból, de szerintem nem igazán jól volt elkészítve.

Felcsigázott pl. Ági leírásában a kagyló grillezés, .... és a többi kulináris élvezet. A sündisznó kicsit azért extrémnek tűnik, de ha odatennék elém, biztosan nem hagynám ki. Tényleg! Olyan milyen íze lehet annak a szúrós izének?

2008 jún. 22 08:39 #691

Hát igen.
Mi is szoktunk sk. készíteni, de igazából csak akkor az igazi, ha van hozzá görög joghurt, hisz attól lesz olyan krémes.
A hazai tejföl + joghurt keverék nem az igazi. :(

2008 jún. 21 23:23 #690

O.K!

Én is vettem LIDL-ben görög cuccosokat, de valahogy hiányzik mellőle a tenger illata, na meg a jó korsó MYTOS :koccintás:

Szóval nekem itt a panelban nem jön le az az igazi görög életérzés.

2008 jún. 21 21:46 #689

6 -ot alszunk és indulás!
Én is kész vagyok a főzéssel! Igazi magyaros lecsó füstöltkolbásszal

Miket esztek Ti!
A Lidl-be Görög hetek vannak, ott kell ilyenkor vásárolni. Soha máskor nem járok oda, de most már 2* voltam. A Tzatziki nagyon el van találva. :)

Az igazság az ,hogy nem is tudtam !Nem nagyon tudok Lidl-be járni ahhoz autó kell.Nálunk múlt héten volt itthon Görög menü megcsináltam a salátát és én készítettem el a Tzatzikit egy kicsit sok lett így a szomszéd is azt evett. A Tzatzikit mi is nagyon kedveljük, tavaly Limenáriában ettünk nagyon finon Gyrost és ott volt egy nagyon kedves görög mondtuk neki adjon még belőle hát jól nyakon is öntötte.Úgyan nagyon nem értette miért akarunk még belőle de mosolygott és adott sőt utánna még fotózkodtunk is vele.Nagyon barátságos volt. Külömben meg nagyon egyszerű elkészíteni.
De így ,hogy szóltál lehet holnap elmegyek és megnézem!

2008 jún. 21 21:01 #688

Miket esztek Ti!
A Lidl-be Görög hetek vannak, ott kell ilyenkor vásárolni. Soha máskor nem járok oda, de most már 2* voltam. A Tzatziki nagyon el van találva. :)

2008 jún. 21 17:58 #687

HÁT, HOGYNE LÁTSZANA. MIVEL HEGYEN LAKUNK ITT MINDEN HÁZNAK CSODÁLATOS PANORÁMÁJA VAN A TENGERRE.

Mit szólnál egy webkamerához?
A házatokra kellene kitenni, úgy hogy rálásson a tengerre. És nem kellene vele többet foglalkoznod. Két variáció is van, de még körbejárom ár és megvalósíthatóság szempontjából.

2008 jún. 21 17:04 #686

Ági!

A pöri nagyon jól sikerült. Júliusban szívesen vinnék Nektek egy kis hazait, de ha megint olyan hosszú lesz az utunk, mint tavaly, akkor nem sok minden maradna belőle, és félek, hogy ez lenne a vége: :WC:

Bár idén viszek útlevelet is, lehet, hogy így gyorsabban odaérünk :autóvezető:

A kis lurkó még csak 3 éves, de eléggé talpraesett. A JEEP safarit nem merjük vele bevállalni. Szerinted egy hajótúrát jól viselne a kicsi? Szoktak ilyen apróságok menni?

2008 jún. 21 16:57 #685

HÁT, HOGYNE LÁTSZANA. MIVEL HEGYEN LAKUNK ITT MINDEN HÁZNAK CSODÁLATOS PANORÁMÁJA VAN A TENGERRE.

Mit szólnál egy webkamerához?
A házatokra kellene kitenni, úgy hogy rálásson a tengerre. És nem kellene vele többet foglalkoznod. Két variáció is van, de még körbejárom ár és megvalósíthatóság szempontjából.

2008 jún. 21 05:51 #684

A GODOLAT GYAKORLATBA MERT ÁT?
CSIRKEFOGÓ VAGY!
HA TUDNÁD, HOGY KOROG A HASAM!
TEGNAP GÖRÖG ESTE VOLT.
2 VENDÉGGEL INDULTAM.
AZ ISMERŐSÖK MEGSAJNÁLTAK, ÉS 10 ÓRÁRA A GÖRÖGÖKBŐL FELSZAPORODTAM :EFI, MÁKIS, LIOLIOS, KATERINA, PÁNOS. A GYEREKEK, MERT MOCSKOSAK VOLTAK, BÜNTETÉSBŐL OTTHON MARADTAK.
AZ ÉN KÉT VENDÉGEMEN TÚL 15 TEMESVÁRI VENDÉG VÁRTA MIKOR FUTOK BE. ŐK TUDTAK RÓLAM ÉN CSAK OTT FEDEZTEM FEL ŐKET.
MINDENKI NEM EVETT, HANEM ZABÁLT.
ÉN MEG EGY KÁVÉT KÉRTEM CSAK KI. PRÓBÁLNÁM LEDOBNI A LEDOBHATATLANT, DE HIÁBA.
TE MEG JÖSSZ A PACAL PÖRKÖLTEL...

BAZSI MÉG EZT IS KITALÁLJA NEKÜNK!!!
NEM IS ROSSZ GODOLTAT!

Szagos, illatos fórumot nem tudok, viszont mást már kitaláltam a honlapra.
De nem merek vele előállni, mert Ági lelő! :D

Ági tőletek (a házatoktól) látható a tenger?

Balázs!

Most főztem egy kis pacalpörit marhalábszárral vörösborosan. Feltölteném a fórumra az illatanyagot, hogy Ági is érezzen egy kis hazai esszenciát :nyálcsorgató:

Egyébként mit találtál ki a fórumra? Nyugodtan leírhatod, majd dekódoljuk :szobrász:

:shock:

MOST LÁTOM...

EZT MÉG NEM PRÓBÁLTAM. DE MINT KERÁMIKUS PRÓBÁLKOZTAM. A SIKER MEG VOLT, DE HOGY TI IS LÁTHASSÁTOK TEHETSÉGEM ELŐ KELL KERÍTENI A FOTÓMAT.
VÁZÁT KÉSZÍTETTEM VOLNA.
MI LETT BELŐLE: HOSSZÚ, KÖVÉR ÉS EGYENES. CSAK A VÉGE KONYULT LE, MERT OTT LYUK FÚRÁS KÖZBEN KIFOLYT A SOK VÍZ.
EGYÉBKÉNT PÁNOSZ MELLETT MEG KELL HUNYÁSZKODNOM.
TEGNAPI TEMESVÁRI VENDÉG KERINGŐZÉS UTÁN MEGHAJOLT, KEZET CSÓKOLT MEG EGY PUSZIT NYOMOTT LE. NE MONDJAM MI LETT A BOSSZÚ:
HASTÁNCOT KÉRT KI, MAJD KIMENT ELŐSZÖR EGYEDÜL, MAJD 10 NŐ SEREGLETT KÖRÉJE. ÉS NEM A NYUGDÍJAS KLUB HÖLGYEI.

HÉTFŐI SZIGETTÚRA TERVEM, HOGY RAHONIBAN HALLOTTAM EGY SZENTÍRÁS MŰVÉSZRŐL. VAGY NEM IS TUDOM HOGY MONDJAM.
IKONOGRÁFOS MŰVÉSZ.
TUDOD MILYEN FELTÉTELEI VANNAK A SZENTSÉGNEK:
2 ÉVES NEMI TISZTASÁG.
RENDSZERES GYÓNÁSOK, MINDEN BÖJTNEK A BETARTÁSA

2008 jún. 21 05:33 #683

A GODOLAT GYAKORLATBA MERT ÁT?
CSIRKEFOGÓ VAGY!
HA TUDNÁD, HOGY KOROG A HASAM!
TEGNAP GÖRÖG ESTE VOLT.
2 VENDÉGGEL INDULTAM.
AZ ISMERŐSÖK MEGSAJNÁLTAK, ÉS 10 ÓRÁRA A GÖRÖGÖKBŐL FELSZAPORODTAM :EFI, MÁKIS, LIOLIOS, KATERINA, PÁNOS. A GYEREKEK, MERT MOCSKOSAK VOLTAK, BÜNTETÉSBŐL OTTHON MARADTAK.
AZ ÉN KÉT VENDÉGEMEN TÚL 15 TEMESVÁRI VENDÉG VÁRTA MIKOR FUTOK BE. ŐK TUDTAK RÓLAM ÉN CSAK OTT FEDEZTEM FEL ŐKET.
MINDENKI NEM EVETT, HANEM ZABÁLT.
ÉN MEG EGY KÁVÉT KÉRTEM CSAK KI. PRÓBÁLNÁM LEDOBNI A LEDOBHATATLANT, DE HIÁBA.
TE MEG JÖSSZ A PACAL PÖRKÖLTEL...

NEM IS ROSSZ GODOLTAT!

Szagos, illatos fórumot nem tudok, viszont mást már kitaláltam a honlapra.
De nem merek vele előállni, mert Ági lelő! :D

Ági tőletek (a házatoktól) látható a tenger?

Balázs!

Most főztem egy kis pacalpörit marhalábszárral vörösborosan. Feltölteném a fórumra az illatanyagot, hogy Ági is érezzen egy kis hazai esszenciát :nyálcsorgató:

Egyébként mit találtál ki a fórumra? Nyugodtan leírhatod, majd dekódoljuk :szobrász:

:shock:

2008 jún. 20 22:43 #682

Na ez friss kép.
Ez a kikötőtől az előbbi útkereszteződéshez vezető út.

:pohárköszöntő:

2008 jún. 20 22:30 #681

..........De jóóó !! Még még légyszi!!! Mi van még a környékről? ....

Akkor hol marad a saját felfedezés izgalma, kalandja? ....
:cangás:

Hmmm, nade a ráismerés öröme sem semmi! :-)) :roll:

Ám legyen kívánságod szerint!
De ráismerni nemigen fogsz - a kép régi, azt mondja, februárban készült, és egy ember sincs rajta! Nos, hát ezért lesz nehéz felismerni... ugyanis most tele lesz emberrel.

Ez a felfelé menő utca. Ami a jobbszélén látszik, vagy az a farönkös, vagy még mellette és már nem látszik. A baloldalon, ahol az autó áll, az a pici kápolna. Az út végén fent található a Melida. Meg nem mondom, hogy ezen látszik-e egy csücske, azt hiszem, nem. Ami látszik, ott egyik bolt a másikat éri.
:Thassos-fan:

2008 jún. 20 20:13 #680

Hmmm, nade a ráismerés öröme sem semmi! :-)) :roll:

a megrágott bokrok 2008 jún. 20 11:39 #679

lehet, hogy megtaláltam a megoldást?Hétfőn megy a megrágott bokor is . :lol:

2008 jún. 20 11:23 #678

NEM IS ROSSZ GODOLTAT!

HANEM KELIKE, TUDOD-E MIT TUDTAM MEG TEGNAPELŐTT A JEEP SAFARIN AZ EGYIK VENDÉGTŐL?
EMLÉKSZEL ARRA A HELYRE, AHOL PIKNIKEZTÜNK?
A KÜLÖNLEGES BIBLIAI TÁJ, A KÜLÖNLEGES CSERJEFÁKKAL.
A KECSKE RÁGÁS ÁLTAL FORMÁZODTAK OLY KÖLÖNLEGES MÓDRA.
VAN FOTÓD ONNAN?
EZ LEGALÁBB OLY HIHETETLEN MINT, A KŐPIRAMIS.
HISZITEK HOGY KECSKERÁGTA TÁJ VOLT?

VÁROM A JEEP RAKOMÁNYOS FOTÓDAT, MEG E FÁKRÓL IS, MERT NEM VOLT GÉP VELEM.

egri nők meg sehol.Hát ilyenek a pasik.A múlt héten még szomorú voltam , most meg jót szórakoztam Balázson.Hát tényleg nem étvágygerjesztő a fotó, de ha éreznénk az illatát?Tényleg mikor lesz már illatos a fórum?Néha beleszagolnék a tengerbe!
kelike

Helló Ági!
vannak fotóim, és már próbálkoztam , néhányat átküldeni, a gyűjteményed is lefotózva, de nem látom a visszajelzést, hogy elment, ezek az első próbálkozásaim, egyszer csak sikerül.De ha elmegy jelezd.Tegnap már azt találtam ki, hogy CD-re másolva elküldöm.Ma meg a lemezt hagytam otthon, na erről ennyit, az eszem meg elhagytam ott maradt.A teknőccel mi lett?

2008 jún. 20 11:10 #677

2008 jún. 20 07:42 #676

2008 jún. 20 07:41 #675

De jóóó !! Még még légyszi!!! Mi van még a környékről?
:taps: :taps: :taps:

2008 jún. 20 00:10 #674

Ja, ez nem is korlát, hanem virágláda.
Bocsánat, hogy túl nagy lett a kép.
:nemtudom

2008 jún. 20 00:08 #673

Kép Skala Potamia centrumáról :

A képen a parti sétányon érkezünk éppen a centrumba. Telefonfülke, postaláda, és azt hiszem buszmegálló, bár én buszt nem láttam. A kép baloldalához folytatásként képzeljétek oda a centrum strandot. A jobboldalához pedig a farönköst. Ahol a képen a korlát látszik, ott én taxiállomást láttam. A jobboldalon látható út, ami felfelé indul, az visz a Melida apartmanhoz és rögtön utána a főútra.
:thassos-mad

Oldalmegjelenítési idő: 0.288 másodperc