Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 jún. 06 10:49 #579

Ha sikerül .... youtoube...
cím: Our vacation in Thassos
kicsit személyes, de magyarok
-
... re=related

:zenélő:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 06 09:31 #578

A Jeep túrán nem is gondolkoztam,komolytalan az ajánlat. Gondolj bele 3 fővel,akkor inkább gyaloglok és azt nézek meg amit én szeretnék addig ameddig nekem jól esek.Csendesen még csak annyit nem hiszem ,hogy az Ági féle szervezés lenne. Szóval mi bízti belecsapunk a lecsóba.

Valóban nem Ági szervezése, az utazási iroda, aki az Apollon kinti társa, az szervezi. Van kint egy német hölgy, aki évek óta tartja. Ági most tanulja tőle, én elég sokat beszéltem vele róla. Sajnos tényleg k...va drága. Nem a magyar pénztárcához méretezték....

Gyertek nagyon szívesen látunk bennetek is a kis bolondos progamunkba.

Ha megyek is, csak én mennék. A családom többi tagja nem vállalkozik a gyalogtúrára. :( De lehet, hogy megpróbáljuk autóval, úgy jönnek.

Lassan fent lesz egy leírás a honlapon az Ypsarioról.
Kukk be oda.

Ahogy goldolod.Lehet egy alternatív program is pld elmentek valameddig autóval és később találkozunk veletek .Mi bizti megyünk !
Bele nézek majd a leírásba is . Köszi!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 05 23:32 #577

-
... assos2.htm

2008 jún. 05 12:18 #576

A Jeep túrán nem is gondolkoztam,komolytalan az ajánlat. Gondolj bele 3 fővel,akkor inkább gyaloglok és azt nézek meg amit én szeretnék addig ameddig nekem jól esek.Csendesen még csak annyit nem hiszem ,hogy az Ági féle szervezés lenne. Szóval mi bízti belecsapunk a lecsóba.

Valóban nem Ági szervezése, az utazási iroda, aki az Apollon kinti társa, az szervezi. Van kint egy német hölgy, aki évek óta tartja. Ági most tanulja tőle, én elég sokat beszéltem vele róla. Sajnos tényleg k...va drága. Nem a magyar pénztárcához méretezték....

Ha megyek is, csak én mennék. A családom többi tagja nem vállalkozik a gyalogtúrára. :( De lehet, hogy megpróbáljuk autóval, úgy jönnek.

Lassan fent lesz egy leírás a honlapon az Ypsarioról.
Kukk be oda.

2008 jún. 05 11:31 #573

Vandaba!
Ilyen helyeken -nyaralóhelyeken- általában angolra vannak állítva a netcafékban a gépek.
ciao

Köszike!
Nem tudtam én csak a saját tapasztalatomból indultam ki.
3 évvel ezelőtt Horváth országba volttunk ott erősen megszívtam .
Horvát nyelvű tudásunk az = volt a 0-val és ott a gépek nem angol nyelvüek voltak.Képeket kültünk haza + kapcsolat tartás MSN Sype .
Megszenvedtünk vele.Valahogy nem kivántam vissza!Elgondoltam magamba milyen jó lenne ha görög nyelven jelenne meg az op.rendszer.
Hát azért talán így könnyebb!

2008 jún. 05 11:16 #572

Vandaba!

Akkor már kettőnket fognak megégetni rőzsén :futyul:
Én is bírom az ilyen kicsit borús, de semmiképp nem esős napokat.
Már korábban leírtam, hogy tavaly végig ilyen volt az idő kint, és akkor is feltaláltuk magunkat.
Oké, fotózni azt tényleg macerás. Nekem egy ősrégi olympus gépem van, és még azzal is lehetett azért képeket csinálni.

Viszont a 22 nap sokkal jobban fáj
:matróz:
Nekem még ..... nem tom, de már nem sokkal több :D

Az oldalt meg tényleg ne bántsuk, valahogy úgyis megoldom a képfeltöltést.

Na igen azért az sok lenne! Csak egyetlen nap a kívánság nem több ,na jó ha ekkorát nem kívánhatnék akkor beérném fél nappal is !
Különben megnéztem amit Balázs belinkelt milyen az a másik motor !
Tudom már mindenki megszokta ezt ,de nekem tetszett.Egyszerűbb lenne
a fotó megosztás ,csak a tárhellyel kell kalkulálni!

2008 jún. 05 10:45 #571

Vandaba!

Lehet, hogy túrázáshoz jó az idő, de fotózáshoz nem. :(
Egyébként Ti tényleg gyalog akartok felmenni a csúcsra? (Lehet, hogy csatlakoznék.)

Mindenki !

Megint megszerkesztettem a csúcs autóval törtnő megközelítésének térképét.

A tóig (vízesésig) 2006-ban már felmentünk, addig jó az út. De a műholdképeket nézve szerintem tovább is pont olyan, mint addig.
Az a baj, ha annyi pénzem lenne, mint ami nincs, akkor biztosan mennék az Ági féle Jeep túrára, de nekünk az 214 Euró lenne, ami ugye több mint 50.000 Ft. Ezért gondolkozok alternatív megoldásokon.

Igen mi gyalog szeretnénk felmenni ,és nem vagyunk egyedül.
Sőt meg is csináljuk ha az égiek is segítenek!Jó persze tudom az idő meg a fotózáshoz nem a legalkamasabb.Mi viszont egy olyan napot képzelnénk el ideálisnak ,hogy reggel elindulunk borús időben és mire felérünk kisüt a nap mikor a fényképező túrázik!Ez csak egy álom !
A Jeep túrán nem is gondolkoztam,komolytalan az ajánlat. Gondolj bele 3 fővel,akkor inkább gyaloglok és azt nézek meg amit én szeretnék addig ameddig nekem jól esik.Csendesen még csak annyit nem hiszem ,hogy az Ági féle szervezés lenne. Szóval mi bízti belecsapunk a lecsóba.
Azon izgulok,hogy nelegyen kánikula azon a napon mert akkor megpusztulunk ,de lesz egy élményünk,max felfogjuk fitnesz programnak!
Gyerekek ezerrel rávannak izgulva,mostmár nincs más választás!
Most kb.3 család van már!Jó cipő kell hozzá na meg innivaló + térpék és elszántság.Úgy terveztük csak addig megyünk amig a társaság birja és jól érzi magát. Nem szadomazó programot csinálunk.Séta közben meglehet állni elfogyasztani az uzsit beszélgetni és jöhet utánna a folytatás.Képzeld utánna milyen jól fog esni egy jó nagy fürdözés késő délután vagy este.
Az indulás napját szerintem kint fogjuk megbeszélni az időjárás függvényében.Szerintem egy jó közösségi program is lehet.Lényeg ,hogy mindenki jól érezze magát és legyen egy kis más is a nyaralásban a fürdözésen kívül is.Ilyenkor regenerálódnak a gyerekek szemük és fülük is a sok víz után. Felállunk a gépek elől és használjuk a lábunkat , hétköznapi rohanás ,tanulás miatt egyre kevesebb a kirándulós program a napirenden.Igy a nyaralásba belefér egy pici egészség is.
A végén még új topik is lesz Kirándul a fórumvagy Kirándulni volt a fórum ah ez csak vicc volt!

2008 jún. 05 10:34 #570

Vandaba!
Ilyen helyeken -nyaralóhelyeken- általában angolra vannak állítva a netcafékban a gépek.
ciao

2008 jún. 05 09:46 #569

Vandaba!

Akkor már kettőnket fognak megégetni rőzsén :futyul:
Én is bírom az ilyen kicsit borús, de semmiképp nem esős napokat.
Már korábban leírtam, hogy tavaly végig ilyen volt az idő kint, és akkor is feltaláltuk magunkat.
Oké, fotózni azt tényleg macerás. Nekem egy ősrégi olympus gépem van, és még azzal is lehetett azért képeket csinálni.

Viszont a 22 nap sokkal jobban fáj
:matróz:
Nekem még ..... nem tom, de már nem sokkal több :D

Az oldalt meg tényleg ne bántsuk, valahogy úgyis megoldom a képfeltöltést.

2008 jún. 05 09:29 #568

Vandaba!

Lehet, hogy túrázáshoz jó az idő, de fotózáshoz nem. :(
Egyébként Ti tényleg gyalog akartok felmenni a csúcsra? (Lehet, hogy csatlakoznék.)

Mindenki !

Megint megszerkesztettem a csúcs autóval törtnő megközelítésének térképét.

Eredeti méretben: img3.tar.hu/balazsh/img/34934738.jpg

Eredeti méretben: img3.tar.hu/balazsh/img/34934739.jpg#3

A tóig (vízesésig) 2006-ban már felmentünk, addig jó az út. De a műholdképeket nézve szerintem tovább is pont olyan, mint addig.
Az a baj, ha annyi pénzem lenne, mint ami nincs, akkor biztosan mennék az Ági féle Jeep túrára, de nekünk az 214 Euró lenne, ami ugye több mint 50.000 Ft. Ezért gondolkozok alternatív megoldásokon.

2008 jún. 05 08:57 #567

Láttam több internetcafét is. szeptemberben már volt, amelyik be volt zárva. Kettőhöz volt szerencsém : először az EnPlo-ba mentem, az Annától az volt közelebb. De mikor másodszor mentem, a pultos kislány éppen kiment, az asztalnál ott evett egy pacák, úgy tűnt, talán a tulaj, kérdőn mutatok a gépre : internet! - hapsikám : Heee? mégegyszer kérdezem: Internet ? erre újból : Heeeee??? na erre mondtam neki egy vastagot magyarul, és otthagytam.
Kicsit odébb, a Koralli és a farönkös között valahol középen, nem tudom a ház nevét, ott olcsóbb is volt meg több gép is volt, rá is lehetett csatlakozni, de mégse mertem a képolvasómat bedugni, mert nem volt kitől kérdezni, szerencsére békén hagytak. Ha az útról (a parton) bemegyünk, baloldalt valami bár van, jobboldalt a kissé beljebb lévő épületben vannak a számítógépek. Ki van írva a bejáratnál.
De lehet, hogy idénre szaporodnak is.
:szgep:

Köszönöm az infót neked!
Az igazság,hogy tavaly nem is figyeltem mert vittem a gépet és nem is gondoltam rá,hogy később még szükségem lehet rá.Mondjuk Balázs is felájánlotta esetleges segítségét így hát tuti nem maradok tárhely nélkül.
Mondjuk a Cafezoban lehet kommunikációs problémánk is lenne.
Nem tom milyen nyelvű az op.rendszer és nem mindenhol engedélyezik a nyelv állítást.Így abba maradtam kis családommal ,hogy bizti megkeressük és megnézzük a Cafezói lehetőségeket ,hogy a későbbiekben pontosan tudjuk tovább adni az infókat.Mi meg inkább külső segítséget veszünk igénybe ha szükséges. :fotó:
Most nem leszek közkedvelt de nagyon elviselnek egy ilyen borús napot mint a mai.Bekalkulált kiránduláshoz ez tökéletes lenne. Na jó az esőt azt leszámitva.Mielőtt mindenki nekem esik csak egy napot szeretnék ilyet,és gondoljatok arra milyen jól esik a börünknek is egy pici pihenés. Egy ilyen nap elmegy úgyhogy neharapjátok le ezért a fejem. :túra:
22 nap múlva indulás! :Thassos-fan:

2008 jún. 05 08:00 #566

Inkább arra kérjük az olvtársakat, hogy nyaralás után fényképalbumként bocsássák a köz csodálatára az élményeiket megörökítő fényképeket!
:almafa: :labdazos:

Vagy inkább készítsen saját fotoalbumot valami ingyenes szolgáltatónál, és belinkeljük a helyét.
495 MB anyag van az oldalon! Ha hirtlen sok kép lesz, akkor hamarosan túlléphetjük a tárterületet.

2008 jún. 04 23:27 #563

Láttam több internetcafét is. szeptemberben már volt, amelyik be volt zárva. Kettőhöz volt szerencsém : először az EnPlo-ba mentem, az Annától az volt közelebb. De mikor másodszor mentem, a pultos kislány éppen kiment, az asztalnál ott evett egy pacák, úgy tűnt, talán a tulaj, kérdőn mutatok a gépre : internet! - hapsikám : Heee? mégegyszer kérdezem: Internet ? erre újból : Heeeee??? na erre mondtam neki egy vastagot magyarul, és otthagytam.
Kicsit odébb, a Koralli és a farönkös között valahol középen, nem tudom a ház nevét, ott olcsóbb is volt meg több gép is volt, rá is lehetett csatlakozni, de mégse mertem a képolvasómat bedugni, mert nem volt kitől kérdezni, szerencsére békén hagytak. Ha az útról (a parton) bemegyünk, baloldalt valami bár van, jobboldalt a kissé beljebb lévő épületben vannak a számítógépek. Ki van írva a bejáratnál.
De lehet, hogy idénre szaporodnak is.
:szgep:

2008 jún. 04 21:33 #561

Sziasztok!
Volna egy kérdésem!
Tudja-e valaki Potámiában van-e Internet Cafezó.Gondjaim lesznek a fényképekkel.5 Gb memoriát tudok vinni és idén nem tudom vinni a laptopot.Arra gondoltam,hogy esetleg ott kilehetne irni DVD-re vagy Pendrivera. :fejfájós: :fotó:

Úgy tudom, hogy van.
De mennyit fényképezel Te, hogy 5 Gb nem elég? Vagy videót is azzal veszed fel?
Mindegy, mi viszünk laptopot. Ha megszorulsz elintézzük.
De szerintem ha van ideje, akkor Ági is segít ilyen esetben. :)

Szia Balázs !
Köszönöm a felájánlott segítséget lehet nem lesz rá szükség, de ha mégis akkor igényt tartanék a segítségedre!
Mellesleg most azért itt csendesen elmondom miért is voltam aggályos.
Tavaly csak 1 hétre mentünk és 4 GB-ot /4 Mpix-re vissza véve/ hoztunk haza,nos most viszont 2 hétre megyünk és új programokat futunk ami tavaly kimaradt.
Tudod ez mindig úgy müködik ha elfogy a memo pont akkor jönnek olyanok amit szívesen megörökitenél.

2008 jún. 04 19:40 #557

Ahoz sajnos fórummotort kellene cserélni.
Ami ugye megint egy kicsit másmilyen kinézet és kezelés.

Az így nézne ki: olympus.phpbb.hu/?sid=7597d1788f6ec04e561b4069b2871c95

Isten őrizz! Jó lesz ez így egy darabig! Mindent meg lehet oldani, aki nagyon akarja, meg tudja csinálni a képfeltöltést.

Inkább arra kérjük az olvtársakat, hogy nyaralás után fényképalbumként bocsássák a köz csodálatára az élményeiket megörökítő fényképeket!
:almafa: :labdazos:

2008 jún. 04 14:25 #554

Egyébként jó lenne, ha működne úgy is, hogy nemcsak netes, hanem simán a saját gépen található képet is be lehetne tenni. De hát ne legyünk telhetetlenek.
:futyul: :fotó:

Ahoz sajnos fórummotort kellene cserélni.
Ami ugye megint egy kicsit másmilyen kinézet és kezelés.

Az így nézne ki: olympus.phpbb.hu/?sid=7597d1788f6ec04e561b4069b2871c95

2008 jún. 04 11:26 #553

Még valami : akinek kevés a Görögországban szokásos kisebb párna, vigyen magával kispárnát. A buszon utazóknak amúgy is jól jön éjszaka. Az autóba meg rendszerint belefér.
:ébresztő:

2008 jún. 04 11:20 #552

Jut eszembe: képek
:!:
Légszi tényleg segítsetek már nekem, hogy hogyan tudnék ide a fórumba feltenni képeket?
Olvastam a GY.I.K-ban, hogy közvetlenül nem tudok feltölteni, de akkor hogy is kell ezt pontosan?
Én is szívesen megosztanék veletek pár fotót.

Légyszi -Légyszi :hahoo:

A saját képeidet először föl kell töltened valami webhelyre. Én még nem próbáltam, de pl. a freemailnél is van képfeltöltő, meg tudok róla, hogy vannak ilyen helyek. De ezt pontosan majd más megmondja.
Ha már a neten hozzáférhető a kép, akkor be tudod tenni ide - valamelyik korai hozzászólásban Balázs elmagyarázta, azt keresd meg, én nem tudom olyan kimerítően elmagyarázni.
(Amiket időnként beteszek, azok nem saját felvételek, hanem a neten találom.)
Egyébként jó lenne, ha működne úgy is, hogy nemcsak netes, hanem simán a saját gépen található képet is be lehetne tenni. De hát ne legyünk telhetetlenek.
:futyul: :fotó:

2008 jún. 04 11:17 #551

Légszi tényleg segítsetek már nekem, hogy hogyan tudnék ide a fórumba feltenni képeket?
Olvastam a GY.I.K-ban, hogy közvetlenül nem tudok feltölteni, de akkor hogy is kell ezt pontosan?

Március 25-én írtam:

Ígértem egy képbeillesztési leírást.
Ime:

1. Találtok egy képet valahol a neten, amit meg akartok osztani velünk.
2. Jobb klikk a képen, és a felugró menüből kiválasztjátok a Tulajdonságak-at.
3. A listában van egy Cím (URL) rész. Onnét kimásoljátok a címet (kijelölés, majd CTRL+C)
4. Itt nyomtok egyet az Img gombra.
5. utána beillesztitek a kimásolt címet (CTRL+V)
6. nyomtok egyet az Img* gombra.

És ez lesz belőle:

2008 jún. 04 11:14 #550

Mi két gépel szoktunk járni.

Van (volt, mert elromlott; de lesz is, mert kell egy gyorsan előkapható) egy kisebb amiben 512 MB-os kártya van.
Ilyen volt:

Ilyen lesz:
És ehhez tervezek egy ilyen vízalatti tokot:

Van egy nagyobb, amivel profin lehet fényképezni, ehez van 2 db 1 GB-os kártya.

Tavaly 1,8 GB volt az össz méret.
2006-ban 1,2 GB.

Persze a videóhoz külön kamera van.

2008 jún. 04 11:02 #549

2008 jún. 04 10:58 #548

Akkor most már le merem írni, hogy eddig egy 256MB-os kártyával jártuk Görögországot :D
Pont elég volt. Videót nem készítek a géppel, mert valahogy sokkal jobban szeretem elővenni a képeket, amikor nosztalgiázunk.
Én a Rosmannban szoktam előhívatni. Nagyon jó akcióik vannak, és szépen is dolgoznak. persze online adom le a rendelést, és így még sokkal kényelmesebb is.

2008 jún. 04 10:51 #547

Erre most gyorsan megnéztem a saját gépemet és kártyámat : 512 MB.
Tavaly kb. a kétharmada telt meg. Idén hosszabb utunk lesz, valószínűleg használatba kell venni a tartalék kisebb kártyát is. Igaz, a kis géppel nem lehet rendes videót csinálni.
:rajzoló:

2008 jún. 04 01:35 #546

Nem vicceltek?
5GB?
Én most készülök venni egy új gépet, és hozzá 2Gb-os memkarit.
Most akkor kezdjek kétségbe esni? :fotó: :kiaz:

Háát nem is tudom, még lehet, hogy átgondolom a dolgot.

Amúgy gratula Balázsnak az elégségeshez
Mi ma tudjuk meg az érettségi írásbeliket :ördögűző:

A laptopomat nem merem elvinni, mert félek, hogy megrottyan szerencsétlen :shock:

Odakint meg nagyjából váltjuk egymást. Sajna mi csak egy hétre tudunk elszabadulni :(
Na de az tartalmas lesz :taps:

2008 jún. 03 21:46 #545

Sziasztok!
Volna egy kérdésem!
Tudja-e valaki Potámiában van-e Internet Cafezó.Gondjaim lesznek a fényképekkel.5 Gb memoriát tudok vinni és idén nem tudom vinni a laptopot.Arra gondoltam,hogy esetleg ott kilehetne irni DVD-re vagy Pendrivera. :fejfájós: :fotó:

Úgy tudom, hogy van.
De mennyit fényképezel Te, hogy 5 Gb nem elég? Vagy videót is azzal veszed fel?
Mindegy, mi viszünk laptopot. Ha megszorulsz elintézzük.
De szerintem ha van ideje, akkor Ági is segít ilyen esetben. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.431 másodperc