Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 jún. 08 21:49 #605

Sziasztok.Romániában elterjedt egy hir ,hogy valami járvány lenne a szigeten.Beteg állatok husát és tejét fogyasztották egyes turisták,amitöl sulyosan megbetegedtek.Mit tudtok erröl ? Zoli

Hááát.
1. Azért jobb lett volna, ha az általános-ba írod, nem az autós problémákhoz. ---- Áthoztam ide. balazsh
2. Én idén még nem jártam ott, tehát nincs naprakész infóm. Csak véleményem :
a) valaki valamit beevett, vagy a saját hülyeségéből, vagy pechje volt, azért ilyesmi előfordul a történelemben
b) valaki üzleti érdekből akarja eltávolítani a turistákat a szigetről, hátha akkor őhozzá mennek (pl. a horvát lobbi terjesztette azt, hogy Bulgáriában milyen rossz a közbiztonság)
Én a szigeten tisztaságot tapasztaltam. Az ivóvíz pedig kifejezetten finom.
:zabálás: :palackposta:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 08 20:10 #604

Új érdekességet tettem a lapra: www.freeweb.hu/thassos/terkepes_informaciok.html

Nézegessétek, és várom a javaslatokat.

Balázs, ez nagyon jó ! Nem győzöm gyűjteni az infókat, és remélem hazaérkezvén gazdagíthatom a fórumot személyes tapasztalatokkal is, illetve képekkel.

Viszont jó lenne egy összefoglaló útvonalterv térképpel az autóval közlekedőknek, melyek azok a helyek, amit autóval kultúrált utakon meg lehet közelíteni, és ott milyen látni való akad. Ez nyomtatható változatban kellene, hogy előkaphassa a tájékozatlan utazó a helyszínen is.
Tudom, Balázs, hogy Te küldtél ilyet mélben, de talán ide a fórumra is kellene. Lehet, hogy most hülyeséget írtam, de én valami rövid térképes útbaigazítóra gondolok, egy egy szóval , emlékeztetőként a részletes leírásra.

No ilyet egyhamar nem ígérhetek. :(
Javaslom, hogy az egyik jófajta térképet töltsd le és nyomtass ki. (Mondjuk ezt: www.thassos-sziget.hu/files/thassosgr256.png )
És ezen jelölgesd be a téged érdeklő dolgokat. Én 2006-ban így csináltam.
Ezen a térképen a piros az aszfalt út, a fekete a jobb földút és a zöld a rossz földút (gyalogút).

Balázs Te már így is rengeteget tettél az emberiség azon részének, akik Thassosra készülnek, hihi!! És köcccce!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 08 18:53 #603

Sziasztok.Romániában elterjedt egy hir ,hogy valami járvány lenne a szigeten.Beteg állatok husát és tejét fogyasztották egyes turisták,amitöl sulyosan megbetegedtek.Mit tudtok erröl ? Zoli

2008 jún. 08 17:58 #602

Új érdekességet tettem a lapra: www.freeweb.hu/thassos/terkepes_informaciok.html

Balázs, ez nagyon jó ! Nem győzöm gyűjteni az infókat, és remélem hazaérkezvén gazdagíthatom a fórumot személyes tapasztalatokkal is, illetve képekkel.

Viszont jó lenne egy összefoglaló útvonalterv térképpel az autóval közlekedőknek, melyek azok a helyek, amit autóval kultúrált utakon meg lehet közelíteni, és ott milyen látni való akad. Ez nyomtatható változatban kellene, hogy előkaphassa a tájékozatlan utazó a helyszínen is.
Tudom, Balázs, hogy Te küldtél ilyet mélben, de talán ide a fórumra is kellene. Lehet, hogy most hülyeséget írtam, de én valami rövid térképes útbaigazítóra gondolok, egy egy szóval , emlékeztetőként a részletes leírásra.

No ilyet egyhamar nem ígérhetek. :(
Javaslom, hogy az egyik jófajta térképet töltsd le és nyomtass ki. (Mondjuk ezt: www.thassos-sziget.hu/files/thassosgr256.png )
És ezen jelölgesd be a téged érdeklő dolgokat. Én 2006-ban így csináltam.
Ezen a térképen a piros az aszfalt út, a fekete a jobb földút és a zöld a rossz földút (gyalogút).

2008 jún. 08 16:11 #601

Szia poker1!

Nem is izzik itt már semmi, csak elmondta aki akarta a véleményét. A veszélyes autózásról teljesen igazad van, mi is gyalog próbálkozunk.

2008 jún. 08 15:09 #600

2008 jún. 08 14:01 #599

2008 jún. 08 13:57 #598

Ágival megbeszéltük, a komolytalan ifjaktól fél. Akik esetleg a leírás alapján elindulnak a fejük után. .....

Ezek szerint akkor Ági ugye számíthatunk Rád autóbérlés ügyben!?
(A balazsh által említett kategóriától elég távol esünk, korban is szellemiségben is )

Egész biztosan.
Nem tudom mikor néz be ide. Folyton rohan!
Tegnap este beszéltem vele 50 percet, de a közben is intézte az egyéb telefonjait. :)

2008 jún. 08 13:14 #597

Ágival megbeszéltük, a komolytalan ifjaktól fél. Akik esetleg a leírás alapján elindulnak a fejük után. .....

Ezek szerint akkor Ági ugye számíthatunk Rád autóbérlés ügyben!?
(A balazsh által említett kategóriától elég távol esünk, korban is szellemiségben is )

2008 jún. 08 10:10 #596

2008 jún. 08 09:48 #595

Szasztok!

1 napra beköltözök a munkahelyemre, és felizzik a fórum?

Azt az autós-Ypsarios ügyet kicsit túlírtátok sztem.
Én tavaly is rezonáltam, amikor az Olymposon egy murvás rész váltotta fel az épített utat. Annyi adrenalint egy bika nem termel a posztó előtt...
:motorozós:
Szóval sztem közepesen életveszélyes személyautóval a kavicsos úton szerpentinezni, mert hiába Schumaher az illető, a görgő kavicsokkal nem nagyon lehet mit kezdeni. Aki meg kedveli az extrém sportokat, annak hajrá :ördögűző:
Kár ezen morcizni :boxedzés:
Mondjuk mi biztosan meg fogjuk keresni Ágit, hogy merre érdemes gyalogosan nekivágni a kőtömbnek - azért csak Ő van otthon, vagy mi a szösz :túra:
Esetünkben azért bonyolult a dolog, mert a kicsi még csak 3 éves, és mindenképp egy egyszerűbb útvonalat kell keresnünk. De a túrát idén nem szeretnénk kihagyni
:melegedő:

2008 jún. 07 07:37 #594

noriga
Szia vandaba!
A honlapon lévő ÚJ Ypsario meghódításáról van szó. (Ott a kirándulások menü, Ypsario)
Kérlek olvasd el, kíváncsi vagyok, utána mi a véleményed a túráról?

Más:
Ezt az autós ügyet nem egészen értem!
Sehol nem olvastam, hogy Balázs bárkit is bíztatott volna, bérelt személygépkocsival felmenni. Régebben beszélgettünk róla, talán bérelt yeep-el lehetne megpróbálni. Ennyi, az meg, hogy poros lesz egy bérelt autó ekkora probléma? Dehát lehet eső, a strand lejáróknál meg a szél ráfújja a homokot....?![/quote]

Szia noriga!

Elolvastam! Igen nem semmi !Én ezért mondtam ,hogy térkép kell hozzá.Nem mindegy melyik útat választod.
Gyerekeknek is megmutattam:
válasz:
-gyerek: Hú ez nem semmi!Milyen izgi lehet.
Fenti képek nézegetése a hegyről!
- gyerek- Oh oda én is szeretnék menni!
-anya/én/ - Jó jó de oda fel is kell mászni.Ez egy
egész napos gyalogtúra .
-gyerek:-De már tavaly is megigérted!Most már
nagyobbak is vagyunk.
Győzzük le a hegyet! Meg tudjuk csinálni.
-anya:- Csak gondoltam nem mondtam ki.
Jó ,jó de én már egy évvel megint
öregebb vagyok!
Majd hallkan megszólaltam.
Jó rendben akkor megcsináljuk!

2008 jún. 06 23:29 #593

Hát persze hogy nem a részletek jelentek meg rajta...
Szóval :
Europe
South
Greece
jobboldalon vannak a városok - Kavala
:igen:

A honlapon lévő időjárásjelző szerint Thassoson is esik. :Esernyő:

2008 jún. 06 23:23 #592

Hát persze hogy nem a részletek jelentek meg rajta...
Szóval :
Europe
South
Greece
jobboldalon vannak a városok - Kavala
:igen:

2008 jún. 06 23:20 #591

Ez is egy időjárásjelentő oldal:
www.weatheronline.co.uk/euroakt.htm - www.weatheronline.co.uk/euroakt.htm

Itt még vízhőmérséklet is van feltüntetve. De a sekély öblökben jóval melegebb a víz.
Hát eléggé működik idén Medárd.
:Esernyő:

2008 jún. 06 23:17 #590

Más:
Sehol nem olvastam, hogy Balázs bárkit is bíztatott volna, bérelt személygépkocsival felmenni. Régebben beszélgettünk róla, talán bérelt yeep-el lehetne megpróbálni. Ennyi, az meg, hogy poros lesz egy bérelt autó ekkora probléma? Dehát lehet eső, a strand lejáróknál meg a szél ráfújja a homokot....?!

Köszönöm!

Ezt nézzétek mi készül: maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&msid=105707055527873750760.00044f015c9e85176c23c&t=h&z=11

2008 jún. 06 21:47 #589

Szia vandaba!
A honlapon lévő ÚJ Ypsario meghódításáról van szó. (Ott a kirándulások menü, Ypsario)
Kérlek olvasd el, kíváncsi vagyok, utána mi a véleményed a túráról?

Más:
Sehol nem olvastam, hogy Balázs bárkit is bíztatott volna, bérelt személygépkocsival felmenni. Régebben beszélgettünk róla, talán bérelt yeep-el lehetne megpróbálni. Ennyi, az meg, hogy poros lesz egy bérelt autó ekkora probléma? Dehát lehet eső, a strand lejáróknál meg a szél ráfújja a homokot....?!

2008 jún. 06 21:30 #588

Szia Ági!

Pedig mi mindig bérlünk autót, bárhol járunk Görögországban. Tavaly szerencsénk volt Zantén, mert magyarul tudtunk ügyiintézni, egy magyar alkalmazottnál. Az idén benned bíztam, biztos segítesz. Mi rendeltetés szerűen használjuk az autót, az biztos. Nem vagyunk kezdők! Elkeserítettél !

:cry:

...bocsi, hogy kiemelem, de nekem ez nagyon fontos...

Ági megijedt, hogy vannak emberek, akik személyautóval akarnak Ypsarióra menni. Ezért írta, hogy nem segít a bérlésben. De szerintem ezt is azért írta, mert igazából az ebből adódó problémák intézésébe nem szivesen szállna be.
Szóval ne menjen senki bérelt személyautóval a hegyi földutakra.

Ezt megígérhetem, de nekünk az autó a sziget körbejárására kellene, normál aszfalt úton.

2008 jún. 06 21:23 #587

Szia Ági!

Pedig mi mindig bérlünk autót, bárhol járunk Görögországban. Tavaly szerencsénk volt Zantén, mert magyarul tudtunk ügyiintézni, egy magyar alkalmazottnál. Az idén benned bíztam, biztos segítesz. Mi rendeltetés szerűen használjuk az autót, az biztos. Nem vagyunk kezdők! Elkeserítettél !

Ági megijedt, hogy vannak emberek, akik személyautóval akarnak Ypsarióra menni. Ezért írta, hogy nem segít a bérlésben. De szerintem ezt is azért írta, mert igazából az ebből adódó problémák intézésébe nem szivesen szállna be.
Szóval ne menjen senki bérelt személyautóval a hegyi földutakra.

2008 jún. 06 20:36 #586

Szia Ági!

Re: JEEP SAFARI 2008 jún. 06 20:22 #585

Lehet,hogy leragadtam valahol? Mert én most nem értem a dolgokat !
Mi az a új Ypsarios oldal? Miért volt régi?

Re: JEEP SAFARI 2008 jún. 06 18:55 #583

Nagyon nagy baj lehet abban, hogy ha valakinek ott megsérül az autója, vagy porossan viszi vissza!!!!! Csak aszfaltutra használható a béreltjármű. Már a porosság esetén is ráhúzhatják a bérlőre, hogy nem rendeltetésszerűen használta.
Bazsi, felbiztatod ezzel a vendégeket, hogy vágjanak neki. Nem szabad. Egyetlen bérautóban sem fogok ezután segíteni, mert nem veszem magamra az okozott kárral járó gondokat. Senki életétb nem akarom tönkre tenni. NEM BÍRJA KI A BÉRAUTÓ MÉG A TÓ FELŐL SEM. ÉS MINDEN JEEPPESNEK JOGA VAN FELJELENTENI A SZEMÉLYAUTÓVAL KÖZLEKEDŐKET A BÉRLŐNÉL. LEGYEN AZ BÁRKI. ÉS ÉN IS MEGTESZEM! AZ ÉLETÜKET IS KOCKÁZTATJÁK. SEGÍTSÉGET SEM TUDNAK HÍVNI., MERT SOK HELYEN NINCS TÉRERŐ.
E HÉTEN OLYAN VENDÉGEKET VITTEM, AKIK TEHERAUTÓT IS VEZETNEK RENDSZERESEN. ÁTAKARTAM ADNI KÖNNYEBB TEREPEN AZ AUTÓT A SAJÁT FELELŐSÉGEMRE, HOGY EGY KICSIT PIHENJEK. NEM VÁLLALTA!
KEDVEZMÉNYT KISÍRTAM AZ IRODÁTÓL. EZ EGYENLŐRE PRÓBA LESZ. 25 EURÓ BENZINT ZABÁLT BE AZ AUTÓ A MEGTETT ÚTVONALON. DRÁGA AZ AUTÓBÉRLÉS IS. KISZÁMOLTUK, HOGY MINIMÁLIS NYERESÉGGEL MENNYIBE KERÜL, HA VEZETEM A CSOPORTOT. AKI AZON AZ UTVONALON NEM A CSOPORTTAL MEGY, NEM TUDOK SEM A RENDŐRSÉGRE MENNI JEGYZŐKÖNYVET ÍRNI. MINDENKI JÓL GONDOLJA ÁT HA FELINDUL A HEGYEKBE. VALÓBAN PÁRATLAN ÉLMÉNY, DE CSAK FELELŐSÉGTUDÓ EMBER INDULJON NEKI.

Itt az új Ypsariós oldara gondol az Ági!

Véleményem:
1. Senkit nem bíztattam fel, hogy vágjon neki autóval. Azt írtam, hogy elvi megoldás, de még senki nem bizonyította.
2. Pláne arra nem bíztattam, hogy bérautóval menjen.
3. Az iroda irreálisan magas összeget kér a túráért!

A többit majd e-mail-ben és telefonon.

Ha gondolod, holnap leszedem az oldalról az autós részt, de ma nem tudom, mert dolgozom.

A csupa nagybetűs szöveg pedig kiabálást jelent !

Szia Ági!

Pedig mi mindig bérlünk autót, bárhol járunk Görögországban. Tavaly szerencsénk volt Zantén, mert magyarul tudtunk ügyiintézni, egy magyar alkalmazottnál. Az idén benned bíztam, biztos segítesz. Mi rendeltetés szerűen használjuk az autót, az biztos. Nem vagyunk kezdők! Elkeserítettél ! :cry:

Re: JEEP SAFARI 2008 jún. 06 14:52 #582

Nagyon nagy baj lehet abban, hogy ha valakinek ott megsérül az autója, vagy porossan viszi vissza!!!!! Csak aszfaltutra használható a béreltjármű. Már a porosság esetén is ráhúzhatják a bérlőre, hogy nem rendeltetésszerűen használta.
Bazsi, felbiztatod ezzel a vendégeket, hogy vágjanak neki. Nem szabad. Egyetlen bérautóban sem fogok ezután segíteni, mert nem veszem magamra az okozott kárral járó gondokat. Senki életétb nem akarom tönkre tenni. NEM BÍRJA KI A BÉRAUTÓ MÉG A TÓ FELŐL SEM. ÉS MINDEN JEEPPESNEK JOGA VAN FELJELENTENI A SZEMÉLYAUTÓVAL KÖZLEKEDŐKET A BÉRLŐNÉL. LEGYEN AZ BÁRKI. ÉS ÉN IS MEGTESZEM! AZ ÉLETÜKET IS KOCKÁZTATJÁK. SEGÍTSÉGET SEM TUDNAK HÍVNI., MERT SOK HELYEN NINCS TÉRERŐ.
E HÉTEN OLYAN VENDÉGEKET VITTEM, AKIK TEHERAUTÓT IS VEZETNEK RENDSZERESEN. ÁTAKARTAM ADNI KÖNNYEBB TEREPEN AZ AUTÓT A SAJÁT FELELŐSÉGEMRE, HOGY EGY KICSIT PIHENJEK. NEM VÁLLALTA!
KEDVEZMÉNYT KISÍRTAM AZ IRODÁTÓL. EZ EGYENLŐRE PRÓBA LESZ. 25 EURÓ BENZINT ZABÁLT BE AZ AUTÓ A MEGTETT ÚTVONALON. DRÁGA AZ AUTÓBÉRLÉS IS. KISZÁMOLTUK, HOGY MINIMÁLIS NYERESÉGGEL MENNYIBE KERÜL, HA VEZETEM A CSOPORTOT. AKI AZON AZ UTVONALON NEM A CSOPORTTAL MEGY, NEM TUDOK SEM A RENDŐRSÉGRE MENNI JEGYZŐKÖNYVET ÍRNI. MINDENKI JÓL GONDOLJA ÁT HA FELINDUL A HEGYEKBE. VALÓBAN PÁRATLAN ÉLMÉNY, DE CSAK FELELŐSÉGTUDÓ EMBER INDULJON NEKI.

Itt az új Ypsariós oldara gondol az Ági!

Véleményem:
1. Senkit nem bíztattam fel, hogy vágjon neki autóval. Azt írtam, hogy elvi megoldás, de még senki nem bizonyította.
2. Pláne arra nem bíztattam, hogy bérautóval menjen.
3. Az iroda irreálisan magas összeget kér a túráért!

A többit majd e-mail-ben és telefonon.

Ha gondolod, holnap leszedem az oldalról az autós részt, de ma nem tudom, mert dolgozom.

A csupa nagybetűs szöveg pedig kiabálást jelent !

2008 jún. 06 13:14 #581

Ha sikerül .... youtoube...
cím: Our vacation in Thassos
kicsit személyes, de magyarok
-
... re=related

:zenélő:

Aranyos volt !Nekem tetszett!
Második héten ugyan abban az apartmannban voltak ahol mi voltunk és leszünk.

JEEP SAFARI 2008 jún. 06 13:11 #580

Oldalmegjelenítési idő: 0.889 másodperc