Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 máj. 08 19:19 #390

Hogy mit vettem ma! (.......... drágán...)
Képeskönyv, az a címe, hogy Hajdanvolt Hellász. Rómában adták ki, gondolom, egy ottani könyvet fordítottak magyarra.
Kevés, de nagyon frappánsan, pontosan összefoglalt szöveg, képek - és olyan képek, hogy egyes ismertebb műemlékekről a mai fénykép, és előtte egy fólián kiegészítés, tehát ha a fólián át a kettőt nézzük, olyan, mint az ókorban lehetett. Szenzációs! Nagyon tetszik!
:szobrász:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 máj. 07 21:39 #389

Kali szpera!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 ápr. 29 08:34 #359

- Képzeljétek napokig nem tudtam belépni az oldalra, de most megnyugodtam.

Valóban nem ment az oldal, mert a szolgáltató karbantartott.
Viszont, most mintha egy kicsit gyorsabban jönnének az oldalak. Lehet, hogy jót tett a karbantartás? Majd meglátjuk.
Egyébként minden évben van ilyen, csak tavaly januárra tették.

2008 ápr. 28 21:51 #358

Vandaba, Pamag! Köszönöm!

- Képzeljétek napokig nem tudtam belépni az oldalra, de most megnyugodtam.

- Igen, mostmár tényleg úgy vagyok vele, hogy mindegy, csak görög legyen!! ( a zenék is gyönyörűek, az is hozzá tartozik a görög feelinghez, de még nem megy az a topic - remélem majd idővel...)

- Pamag, annyira kedvesen írtál, mert ez tényleg így van. Görögország szerelem volt első látásra-lehet, hogy örök szerelem lesz?

- A görög vendégszeretet egy újabb példája!!! Úgy hangzott, mint egy népmese-megfáradt vándorok, egyszer csak jön a jó tündér..hihi :-))

2008 ápr. 25 19:43 #356

Ezt kaptam az Ágitól a hajókirándulással kapcsolatban.
Plusz fontos infó a június elején érkezőknek.

Bazsi. Ezt tedd már be a fórumra. Nincs időm bemenni. De így két hírt szeretnék mondani.( Sok június eleji érkező lesz, és egy programot ajánlok.) A szigetkörbe hajókirándulást én szerettem. Kevés vendég szintén. Az első évben csináltam.
A másodikban Ági vitte a kirándulásokat. Kell vezető velük, mert abszolút nem beszélt a legénység nyelvet(gépész , kapitány).
Tavaly nem is küldtem vendéget, mert mindkét hajólegénységnél bajbászt, azaz, szívműtétet csináltak azon a télen. Lehet, hogy kibuktak tőlünk?!
No komolyra fordítva szót új legénység volt, akikkel nem tudtam foglalkozni.
Csak akkor tudom vinni, ha az itteni iroda is viszi is szerződést köt velük, ami független a magánvendégektől.
Tavaly nem ismertem az itteni irodavezetőt, aki az Apollonos szállásokért és a kirándulásokért felelős, viszont az idén tudom fogni a kezét. És majd teszem is.
Jó, hogy szóltál, mert nemsokára el kell azt is kezdeni.
Ma még mindig papírokat intéztem és a kikötőben megláttam egy álom vitorlást. Nem volt gép nálam, hogy lekattintsam és elküldjem. S mert teli a hócipőm az ügyintézésekkel, megálltam erőt gyűjteni elnéztem ezt az óriási kalózhajót. Teli volt hippi nézetű emberkékkel és ügyködtek a delfinhajó kikötő mellett.
Felkéretőztem, és rákérdeztem mit csinál itt ez a csodahajó. Kb 100 éves, tiszta fa, két óriási bordó árboc, minden darabja eredeti korhű.
Valami csoda volt a feszült víztükrön.
Mit derítettem ki?
(A titkos célom volt, hogy elcsípjem kirándulni.) A tulaj, egy kanadai színdarab rendező. A legénység mind színészek. 2 kivételével mind külföldi. A két görög éppen nem tartózkodott a hajón.
Azért vannak itt mert körbejárják Görög ország összes nagyobb kikötőjét és a hajóról a természetvédelemről egy darabot adnak elő. Az előadás itt az Ó-kikötőben lesz. Ingyenes. Június első hetébe. Pontos dátumot még nem tudok. Még szóróanyaguk sem volt. Az ingyenességen elcsodálkoztam.
Kérdeztem Greenpace-sek? Mondta nem. De mivel én is csak kotyogom az angolt, nem mentem bele más eszmecserébe. Miből finanszírozzák az útjukat? Azért itt kezdenek, mert mi vagyunk az első sziget. Itt állítják össze a színpadot a hajón.
Nem tudom milyen lesz a darab. De csak látni a hajót és álmodozni, elég....

2008 ápr. 23 16:32 #354

Amarandos!
Olvastam a beszámolódat,nagyon tetszett.Megnéztem a képeket is mind.
Jók voltak!Gratula! :D

2008 ápr. 23 13:29 #353

Amarandos!

Gyönyörűen, szemléletesen, láttatóan, szeretettel írtad!

Te mindenhol jól fogod magad érezni, mert ráérzel a lényegre!

Hát itt kissé off Zakynthosz. De azért elmesélem a legnagyobb élményünket, mert a görög lelkivilágra nyitott kaput.
2004-ben nagy körutat tettünk. Killiniből csak a hajókirándulás kedvéért átmentünk Zakynthoszra. Május volt, még nem volt tömeg, de a nap tűzött, úgy leégtünk, hogy majdnem orvosi eset lett a karunk. A városban rossz irányba indultunk, nem a centrum felé, hanem a külváros felé. Egy templom előt volt pad, ott megettük a szendvicsünket. Láttuk, hogy a tér másik oldalára, a bokrokon túl, rengeteg görög érkezik, majd távozik kék nylonzacskóval. Én, mint a vásott kisgyerek, odaszemtelenkedtem, hogy meglássam, mi történik. Fetasajt érkezett a boltba, sorban jöttek érte. Egyszercsak kirohant a boltjából a sajtkereskedő, a csupasz markában egy kb. negyedkilós darab fetával, nyújtotta, de a szíve is ott dobogott a sajt tetején : grík csíííz!!! , és úgy örült, hogy örültünk neki... finom volt, hideg, ritkán esik olyan jól a falat!
:popcorn:

2008 ápr. 23 06:11 #352

Szia Amarandos!

Bizony én ezt már ismertem, de jól esett olvasni újra és mindig csodálatos érzés lesz visszaemlékezni Zantéra!!

2008 ápr. 22 22:30 #351

Nekem prózám van: a tavalyi élménybeszámolómból részlet -

Nagyon tetszik! És ez az élménybeszámoló hol olvasható?
Nyaraláskor a lelkünk is kipiheni magát, feltöltekezik széppel, jóval, és az ember lelke ráélesedik a különböző hangulatokra. (Költőietlen, de olyankor pár korty helyett több alkohol fér belém... mert a hangulat olyan...)
:fotó: :pohárköszöntő:

Köszönöm! Itt található: zante.gportal.hu/ - zante.gportal.hu/
ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK 2007 -Thalassa - Tehát ott thalassa vagyok.Képeim is vannak.
Remélem Thassosról is hasonlót írhatok majd...

2008 ápr. 22 22:05 #350

Pamag!
Ez szép volt.Meg van a fórum költője. :örül:
Noriga!
Akkor gyalogolunk!Legyen térkép és nincs semmi gond.Megyünk ameddig bírjuk.Jó lenne esetleg kifogni egyhűvösebb borús időt.Na majd meglátjuk.
Balázs!
Lecseréltem a képet igy már nem esik szét az oldal.Boccccccsssssss! :oops:

2008 ápr. 22 21:16 #349

Nekem prózám van: a tavalyi élménybeszámolómból részlet -

Nagyon tetszik! És ez az élménybeszámoló hol olvasható?
Nyaraláskor a lelkünk is kipiheni magát, feltöltekezik széppel, jóval, és az ember lelke ráélesedik a különböző hangulatokra. (Költőietlen, de olyankor pár korty helyett több alkohol fér belém... mert a hangulat olyan...)
:fotó: :pohárköszöntő:

2008 ápr. 22 19:34 #347

Ááá....! Ez nagyon jó ötlet, sokkal kényelmesebb, mint a hegyimenet, melegben. (Vagy én lustulok?!)

Hát igen, igy kényelmesebb! Nekünk erre nincs lehetőségünk,így marad a gyalog galopp.A térképre igény tartanánk ha lehet ,egy kis szamárvezető nem árthat.

Mi is gyalogolunk majd, mer aszonta azuram, gyalogolni szebb, bírjuk, amaddig bírjuk. Ez van...

2008 ápr. 22 18:46 #345

Nekem prózám van: a tavalyi élménybeszámolómból részlet - azért osztom meg veletek, mert lehetne talán akár Thassos is de ez majd kiderül.

...Néztünk naplementét Keri világítótornyánál. A fehér sziklákat most vörösre festette a lenyugvó nap, és félelmetes mélység tátongott alattunk. Nagyon misztikus látvány volt !
Jobbra tekintve a hófehér szaggatott meredek sziklás part végtelenjét láttuk.
A tüskés bozótos hegyoldal ahol mi is álltunk, tele volt emberekkel, akik némán bámulták a csodát, amint a nap alábukik a tengerbe.
Csodálatos volt, amint a tűz és víz színei egyesültek! Olyan volt , mint egy szerelmes pár: a nap és a tenger. Miután a nap egyesült a tengerrel a vörös és kék színek csodálatos játékában gyönyörködhettünk a tengevizet nézve.
Néma csend volt, csak a tenger zúgása hallatszott fel, amint a hullámok a szikláknak vágódtak.

A bámészkodó emberek, akik velünk együtt emiatt a látvány miatt autóztak fel odáig, a végén, mint egy előadás végén megtapsolták a látványt !

Az apartmanról, és a tengerpartról.

A tengertől 50 méterre fekvő apartmanunk, hatalmas teraszú tengerre néző kilátással. Pont szemközt voltunk a Teknős szigettel. Ráláttunk a hegyekre, amelyek kb. olyan messze voltak tőlünk, mint ahogy Sartin is voltak. Rengeteg pálmát sűrű, több színben pompázó leanderbokrokat láttunk a teraszunkról. És mögötte a tenger kéklett! Ez volt az első, hogy tengerre néző apartmanban volt a szállásunk.

A strand: Gyönyörű, finomhomokos! Nem véletlenül szeretik a tekik ezt a helyet, pont tojásrakásra való! .....
....Autókázás közben láttunk helyes kis apró falvakat, mint pl. Kiliomenos, árnyékban áldogáló csacsikat, birkákat, kecskéket, csontsovány teheneket, kafenionok előtt üldögélő férfiakat, velencei stílusú templomot, régi megkopott tornyot ( ki tudja mi célból építették anno ) és olajfák tengerét, amiken a kabócák kórusa szólt mindenfelé. Láttuk Exo Chora 2000 éves olajfáját, mézárusokat, akik mandulával ízesített mézet árusítottak...

2008 ápr. 22 14:17 #342

Szia Pamag!

Ez nagyon szép, köszönjük szépen! :Köszi:

2008 ápr. 22 13:27 #340

Én is írtam verset...

Friss fuvallat borzolja a lombokat
enyhet hoz a parton s a fenyők alatt
kis fehér hajók szelik a habokat
sóhaj szakad fel, ha itt az alkonyat
halász a csónakban zsákmányért ad hálát
olajfák bogyója méltatja földanyát
méhecskék döngik körül a virágot, a fát
apró kis házak támasztják a sziklát
az ég felé sudáran tör a fehér templomtorony
a tengeristen kékítőt old fel a hullámokon
hegyek, kék ég, zöld fák, palatetők
hófehér sebhely a hegyoldalon
hajdan élt rabszolgák, katonák, papnők
szelleme libben, szökken a márványdarabokon
Thasszoszon

:Thassos-fan:

2008 ápr. 22 11:10 #338

Ááá....! Ez nagyon jó ötlet, sokkal kényelmesebb, mint a hegyimenet, melegben. (Vagy én lustulok?!)

Hát igen, igy kényelmesebb! Nekünk erre nincs lehetőségünk,így marad a gyalog galopp.A térképre igény tartanánk ha lehet ,egy kis szamárvezető nem árthat.

Majd feltőltöm, de az igazából az autós megközelítst mutatja.
Én a GoogelEarth programba nézegettem az utat. Elég jól kivehető a gyalogút is, csak egy-két helyen tűnik el az égi képeken.

Egy kérés feléd (és mindennki felé): ha lehet, akkor nagy képeket ne linkeljünk be, mert szétcsúszik az oldal. Max. 800*600 legyen. Köszi.

Oké rendben!

A térképpel kapcsolatban,ha feltöltöd akkor azt megköszönöm.

2008 ápr. 22 10:47 #336

Majd feltőltöm, de az igazából az autós megközelítst mutatja.
Én a GoogelEarth programba nézegettem az utat. Elég jól kivehető a gyalogút is, csak egy-két helyen tűnik el az égi képeken.

Egy kérés feléd (és mindennki felé): ha lehet, akkor nagy képeket ne linkeljünk be, mert szétcsúszik az oldal. Max. 800*600 legyen. Köszi.

2008 ápr. 22 10:38 #335

2008 ápr. 22 10:36 #334

Nem hiszem. Nekem is jobban tetszik. :)

:idea: :idea: :idea: Megcsináltam a bemutatkozós részt, lehet kitölteni :!: :!: :!:

De most már megyek matekot tanulni. :cry:

2008 ápr. 22 10:27 #331

2008 ápr. 22 10:15 #330

Szia Vandaba!

Ági ígért még leírásokat májusra, gondolom abban is lesznek nagyon hasznos dolgok, csak kutakodom, érdeklődöm, hogy ilyen alföldhöz szokott tüdővel és fizimiskával bírnánk-e? Vagy, hát tényleg csak addig megyünk, amaddig bírjuk (már, ha elmerünk indulni).

Én eddig nem jutottam fel. :( Pedig minden évben tervezem. A családomat eddig nem tudtam rávenni, egyedül pedig nem volt kedvem nekivágni.
Idén viszont valahogy fel kellene menni. Elvileg autóval is fel lehet jutni Maries felöl (van is térképem), így lehet hogy idén bérelek egy jeep-et és azzal viszem fel a kis családom.

2008 ápr. 22 10:11 #329

Szia Vandaba!

Ági ígért még leírásokat májusra, gondolom abban is lesznek nagyon hasznos dolgok, csak kutakodom, érdeklődöm, hogy ilyen alföldhöz szokott tüdővel és fizimiskával bírnánk-e? Vagy, hát tényleg csak addig megyünk, amaddig bírjuk (már, ha elmerünk indulni).

Bizti lesz segítség! Miért ne mernénk! Nincs tét ! Max egy szép élmény!
Jó lesz ez!Kell valami más is a nyaralásba. Nem mindig a fürdés tengerpart.Mi voltunk Limenáriában is magán szervezésben is .
Gyerekeknek nagyon tetszet és izgultak letudunk-e szállni ott ahol kell és haza is érünk-e időben .Hát nem volt egyszerű,de megcsináltuk.A buszmenetrend az már maga az izgalom . Ezeknek a programoknak más az élmény kategóriájuk,mint a szervezett programoknak amikor fogják a kezed és vezetnek.Ezek pici kihívások és izgalmak,csak észnél kell lenni mennyit válal be az ember.Tud a határt és nincs gond. Ami lehetetlen azt én sem válalom be.

2008 ápr. 22 09:53 #328

Szia Vandaba!

2008 ápr. 22 09:28 #325

Sziasztok!

Hamár szóba jött az Ipsario megmászása, szeretném kérdezni, tudja-e valaki mennyire nehéz ezt megtenni. Olvastam Ági írásában, hogy kb. 2,5 órás túra. Tudtok erről valamit?

Szia Noriga!

Nem tudjuk,de élménynek jó. Ági ott van és elmondja a jó tanácsokat.
Olvastam egy leírást,nem egyszerű.Addig megyünk amig bírjuk.
Cipő az kell hozzá!Nekem inkább az útvonalal vannak gondjaim. Nem találok olyan térképet amellyel elindulhatnánk a hegynek. Talán Ági ebben majd tud segíteni.Én úgy gondoltam ,hogy kint ezt ráérünk majd megbeszélni egyeztetni vele. Van valami piros út amit lehet követni állítólag.
Persze nem a legnagyobb melegben gondoltam az indulást. :fotó:

2008 ápr. 22 07:47 #324

Sziasztok!

Hamár szóba jött az Ipsario megmászása, szeretném kérdezni, tudja-e valaki mennyire nehéz ezt megtenni. Olvastam Ági írásában, hogy kb. 2,5 órás túra. Tudtok erről valamit?

Oldalmegjelenítési idő: 0.464 másodperc