Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 jún. 14 12:30 #2794

Bocsika!
Üdv itthon. Ha kipihented magad, jön a következő nagy feladat: kielégíteni a kíváncsiságunkat. Örülök, hogy gyűlnek a feltöltődött Thassosjárók...
Balázs! Jól kitoltál velem a kokoretsi-képekkel. Így is hiányérzetem van miatta, pedig nem láttam... És ahogy ez kinéz... Nyamiiiii...!
Azért köszi! És pont ebéd előtt vagyok...

Akkor jó étvágyat! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 14 12:24 #2793

Bocsika!
Üdv itthon. Ha kipihented magad, jön a következő nagy feladat: kielégíteni a kíváncsiságunkat. Örülök, hogy gyűlnek a feltöltődött Thassosjárók...
Balázs! Jól kitoltál velem a kokoretsi-képekkel. Így is hiányérzetem van miatta, pedig nem láttam... És ahogy ez kinéz... Nyamiiiii...!
Azért köszi! És pont ebéd előtt vagyok...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 10:36 #2791

Sziasztok!!
Megérkeztünk szerencsésen !Csodás a sziget mindenkérdésre szivesen válaszolok,írok bővebben is csak pakolásban vagyok mert tegnap este értünk végleg haza,voltegy ballagásunk szombaton Egerben!

Örülünk, hogy minden tetszett, és szerencsésen megérkeztetek.
Akkor a pakolás után jöhet a beszámoló. :D

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 14 10:04 #2790

Sziasztok!!
Megérkeztünk szerencsésen !Csodás a sziget mindenkérdésre szivesen válaszolok,írok bővebben is csak pakolásban vagyok mert tegnap este értünk végleg haza,voltegy ballagásunk szombaton Egerben!

Re: Általános 2009 jún. 14 09:52 #2789

Valahol a neten, vagy két leírásban is találkoztam vele, abban a tálalásban, hogy Thassoson itt készül a leg-autentikusabb módon.
És mivel nincs partközelben, nem logikátlan, hogy valóban így is van. Theologosban kértünk egy tavernában, lett volna, de aznap épp nem volt. Az étlapon szerepelt. Viszont felséges báránysültet kaptunk kárpótlásul. Sajnos ez pont olyan kaja, amit itthon nem lehet elkészíteni. Na, ezért is mehetek majd vissza...

Én ettem kokoretsit két helyen is. Volt szerencsém enni a görög-esten is (külön kellett kérni, nem a menüben volt) és Panagiaban is. Nekem bejöttek. Bár Ági mondta, hogy vigyázni kell vele, mert volt már rá eset (ha jól emlékszem Theologoban), hogy egy egész csoport megzöldült a rosszul elkészített belszervek miatt. :(
Lényeg, ahol grillezőn forgó húsokat látsz, és van egy henger alakú cucc is, akkor ott van.

Így néz ki, a középső sülő cucc amit keresned kell. :)
<!-- ia0 -->IMG_0876.JPG<!-- ia0 -->

melléklet nem található

Re: Általános 2009 jún. 14 09:44 #2788

De lehet hogy az van, ha bent vagy a fórumban, akkor úgy veszi, hogy a lapon is regeltél.

Már megoldottam, de ez nem így van!

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=84:oldal-es-forum-regisztracio&catid=34:az-oldal-kezelese&Itemid=79 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=79

Idézem:
Mivel a fórumunk már régebb óta működik, ezért egyelőre nem megoldott a két rendszer technikai összekapcsolása (nem ugyanaz a jelszó kódolás, jelszó nem visszafejthető, ....). Ezért sajnos a két rendszerbe (oldal és fórum) külön-külön kell regisztrálni!
De kérek mindenkit, hogy ugyanazt a felhasználói nevet és jelszót használja, hogy ha egyszer megoldott lesz az összecsatolás, akkor már ezzel ne legyen probléma.

Re: Általános 2009 jún. 14 09:40 #2787

.....Érdekes kérdéssel indítanám hozzászólásom ezen bekezdését: regisztráltam (szerintem) az oldalon is, viszont levelet nem kaptam. Próbálok belépni, és elutasít, hogy vagy blokkoltak vagy nem erősítettem meg a reget… Na most akkor mit tegyek? :O (Próbáltam újból regelni, de nem engedi, mert már foglalt a név… - persze, én foglaltam le :D)
......

Most próbálj meg belépni. Aktiváltalak!:)
Meg persze a spam szűrődet nézd meg, ha tudod. Az @index-es címekről más okból kifolyólag már hallottam, hogy sok levelet nem engednek be, amit kellene. (pl. lev-lista.hu - itt van a főiskolás levelezőlistánk, itt ki is van írva, hogy probléma van bizonyos szolgáltatókkal)

Re: Általános 2009 jún. 14 08:51 #2785

Szekalmi, a Kastro-i sült báránybelszervről hol hallottál?

Valahol a neten, vagy két leírásban is találkoztam vele, abban a tálalásban, hogy Thassoson itt készül a leg-autentikusabb módon.
És mivel nincs partközelben, nem logikátlan, hogy valóban így is van. Theologosban kértünk egy tavernában, lett volna, de aznap épp nem volt. Az étlapon szerepelt. Viszont felséges báránysültet kaptunk kárpótlásul. Sajnos ez pont olyan kaja, amit itthon nem lehet elkészíteni. Na, ezért is mehetek majd vissza...

Re: Általános 2009 jún. 14 06:49 #2784

Szekalmi, a Kastro-i sült báránybelszervről hol hallottál?

Re: Általános 2009 jún. 14 03:47 #2783

Szia Kölyök!
Mostmár válts át Csökkentett módba, nehogy Thassos helyett az intenzíven köss ki! Túlhajtottad magad? Na, az ellen még lehet tenni. (Merem remélni, hogy csak ennyi).
Az árat elírtam, valójában 40000-re gondoltam, de olyan édi a gépen az €-jel, hogy valahogy azt nyomtam.
Szigetkerülésre a kismotor a legjobb megoldás. De asszem a szerződésben benne van, hogy hegyre nem mehetsz, csak aszfalton.
Ha valahogy feljutsz Kastro-ba, kostold meg a kokoretsit. Sült báránybelszerv. Nekem sajna nem sikerült kapni, de ott állítólag van. És mint mondják, nagyon finom. A hegyi görög ételek királya.
Térkép az itt is van, elég egy vázlatot kinyomtatnod. Én az útleírásokat nyomtattam ki, és pl. így találtam meg a márványpartot. A sok kanyar meg emelkedő úgy megkavar, hogy egy jól megfogalmazott leírás jobban segít. Vagy a Google Earth-tal repüld be az utat. A domborzatot az se adja ki rendesen, de több a semminél.
A lap működése vagy nem működése miatt keresd Balazsh-t. Ebben ő tud segíteni. De lehet hogy az van, ha bent vagy a fórumban, akkor úgy veszi, hogy a lapon is regeltél.
Jó egészséget és centivágást...!
Ahogy nézem, az iroda szerzett némi plusz menetidőt a bolgár kitérővel. Így jó néhány órát ráhúztok még. Igaz, így Bulgáriából is láttok valamit.

Re: Általános 2009 jún. 14 00:12 #2782

Sziasztok!
Az eltűnésemről pár szót: kedden a sürgősségire vittek be, ......................... igazi, echte görög gyrost annyira nem nagyon lehet kapni, ..................

Jujjj! Vigyázz Magadra!

Tudtommal a gyros nem echte görög, hanem echte török, csak a hosszú török uralom alatt honosodott meg a görögöknél.
:gyros:

Re: Általános 2009 jún. 13 23:56 #2781

Sziasztok!
Az eltűnésemről pár szót: kedden a sürgősségire vittek be, mivel kis híján meghaltam, és elég gyenge voltam eddig, nem tudtam nagyon netezni. Egyik nap még elolvastam a hozzászólásokat, de erőm nem volt válaszolni rájuk…
Érdekes kérdéssel indítanám hozzászólásom ezen bekezdését: regisztráltam (szerintem) az oldalon is, viszont levelet nem kaptam. Próbálok belépni, és elutasít, hogy vagy blokkoltak vagy nem erősítettem meg a reget… Na most akkor mit tegyek? :O (Próbáltam újból regelni, de nem engedi, mert már foglalt a név… - persze, én foglaltam le :D)
PAMAG és SZEKALMI, nagyon jól esik aggodalmatok, és segítő készségetek, csak pozitívan tudok rátok gondolni, s reménykedem, hogy jó barátként üdvözölhetjük egymást esetleg egy görög rendezvényen, vagy perverz leszek: ott, Thassos szigetén valamikor ;)
PAMAG hozzászólására reagálok elsőként (de csak a sorrend kedvéért :P): természetesen, mivel szakmai kritikus vagyok (blogom egyik témája is ez – köszönöm, hogy megnézted SZEKALMI, remélem az írásaim is tetszenek ;)), és gasztro szerelmes, biztos vagyok abban, hogy a helyi ételeket meg fogom kóstolni! Már van pár étel, amit nem szeretnék kihagyni, bár ez nagyon pénztárcafüggő dolog.
Igen, reagáltam is Ági bejegyzésére, és fel fogom venni vele a kapcsolatot e-mailben is!
SZEKALMI, az ár nem 40€, hanem 40 000 Ft! – a félreértések elkerülése végett – cakk-um-pakk.
Szuvlaki, jól hangzik, ám az, hogy igazi, echte görög gyrost annyira nem nagyon lehet kapni, már kevésbé. Hát milyen dolog ez? :O :D Viszont Kavalát megjegyeztem!
Hegyre jutásom ötlete tetszik! Biztos lesz rá lehetőség, ha meg nem, akkor is megoldom valahogy :) Útitervem még nincs, térképet vadászni még nem volt időm, Ágitól megkérdem a pontos lehetőségeket, és úgy tervezek majd! Ha nem is a legmagasabb pontra, ahol már szép kilátás van (és hol ne lenne?), szívesen elmegyek – és persze fotózom! Szörnyű belegondolni, hogy nem lesz lehetőségem ez idő alatt mégcsak körbe járni sem a szigetet, nemhogy szinte mindenhová eljutni, ám afelől nincs kétségem, hogy jól fogom e magam ott érezni?! Tudom, hogy REMEKÜL!
Ne félj (vagy inkább igen?), mert rengeteg kérdésem lesz a tervezgetés alatt, és Ti lesztek az elsők, akiket ezekkel zaklatni fogok! :)
Szép napot ;)

Re: Általános 2009 jún. 13 17:07 #2780

Ja, még egy. Kölyök! Néztem a honlaposat és étvágy-gerjesztőőő...

Re: Általános 2009 jún. 13 17:06 #2779

Szia, Kölyök!
Pamag beelőzött. Én is azzal akartam kezdeni, hogy vagy két-három napja nem láttunk. Örülök, hogy megkerültél. Pár gyors válasz:
a 40€-s ár nem sok, pláne szezonban, bár nem tudom, mit tartalmaz.
A gyümölcs-árakkal kapcsolatban nem tudok semmit, mert májusban még 10€volt a cseresznye kilója a boltban, 2,50 a prinoszi piacon. Görögdinnye meg még alig.. Időközben érik már minden.
A többi árral megintcsak nem akarlak megvezetni, mert a szezon előrehaladtával folyamatosan drágul minden.
Valódi szuvlakit keresni érdemes, gyroszt valóban NEM! Mi Kavala egyik vásárlóutcájában egy kis büfépavilonban, és szalonikiben, az állomástól a tengerhez vezető út mentén kaptunk olyat, ami valóban az, aminek mondják.
A Kantina nem valami túl autentikus hely, de mivel közvetlen a kompnál van, útba esik, és nem túl drága. Egy modern gyorskajálda, már persze görögösen, nem Meckysen.
A hegyre sajnos nem megy busz, mármint a csúcs közelébe, maximum Theologosig, onnan még van talpalnivaló rengeteg. Talán Ági segít, hogy csatlakozz egy dzsiphez, ha megegyezel a sofőrrel valami baráti árban. (PL. ha egy bérelt dzsipben csak hárman mennek).Csalós a sziget, kicsinek látszik. Nos, nem az, csak légvonalban. De olyan, hogy egyenes út, itt nem nagyon találtatik. Minden kilómétert duplázni kell a légvonalhoz képest. Nem tudom, mi az utiterv. De hogy Kavalába át kell menned, az tutti. Bitang szép hely, már ha porba ránthatom ily szavakkal a szépségét... Jó túracipőt vigyél, mert sok helyen elmosódott az ösvény, és nagyon veszélyes lemenni a lejtőn. (Lásd Maries...). Amit nem hagynék ki, az Theologos, oda jár is busz. Onnan tovább battyoghatsz a hegyre, már ha gyomron nem támad egy jó kis taverna, mert akkor már kétesélyes a hegymászás...
Prospektusokat olvass, de ne feltétlen hidd el. Leegyszerűsítik a kérdést. Zényleg inkább kérdezz rá száz részletre is. Én is azt tettem, és nem is ért meglepi...
Na, hagyok helyet másoknak is. De nem úsztál meg, még jövök...
Addig is jó készülődést és tervezgetést...

Re: Általános 2009 jún. 13 16:42 #2778

Szia Kölyök!
Nagyon eltűntél, már aggódtam!
Gyümölcsöt se ehetsz? pedig valami csoda finomak. (Gyümölcsár úgy 1-2 € kilója, persze sokmindentől függ...és a dinnye olcsóbb)
Viszont, ha szakács vagy, akkor véleményem szerint próbáld meg úgy beosztani a pénzedet, hogy egy-két alkalommal próbálj ki tavernában valami igazi görög kaját.
Gyrosról nem tudok nyilatkozni, itthon sem eszem - szuvlakit sok helyen lehet kapni talponállóban is, olcsó és finom, bár ifjú férfigyomornak egy adag nemigen elég. (De tapasztalataim szerint -az első Meteoráknál fogyasztott szuvlakihoz képest - most már valami húsipari készterméket sütnek meg mindenütt, mert kinézetre és ízre is tök egyforma.)
A honlapon a köszönős cikk hozzászólásaiban láttad, hogy Ági vár a hajón? Szerintem válts vele pár emailt, információt is kérhetsz tőle. (csak ő azt hiszi, hogy Limenasban fogtok lakni...)
Azt látjuk, hogy szlovák utazási iroda - ez lehet itt az első szezonjuk. Na majd elválik, az utasaiknak milyen élményeket tudnak nyújtani.
Busz a hegyre : kérdezd meg Ágit, hova jár busz. Azt tudom, hogy Kazavitibe nem jár busz. Rachoniba nem tudom, valószínűleg jár, Kallirachiba valószínűleg jár. Theologosba jár, az kb. 10 km lehet a parttól, de nem nagyon lejtős, a vízre nem nagyon van kilátás.
És nézd meg Ági írásai között a tudnivalókat, a buszokról is ír, most pontosan nem tudom, mi is a cikk címe.
Nyugodtan kérdezz még !!!
ciao

Re: Általános 2009 jún. 13 14:44 #2777

Szia Kölyökk!
A fába szerelt csapokért nem is kell hegyet mászni. A városokban van ilyen. Egyik kedvenc kis városunk Panagia, ott pl. a főtéren van ilyen, hatalmas fa, fehérre meszelt törzzsel. Limenaszban is ittunk ilyenből a parton, közel a kikötőhöz. Nagyon finom a vizük!

Noriga, köszönöm az információt, ez jó hír :) Szívemhez közel áll a természet ereje, főleg, ha finom is :D

Re: Általános 2009 jún. 13 14:22 #2776

Szia Kölyökk!
A fába szerelt csapokért nem is kell hegyet mászni. A városokban van ilyen. Egyik kedvenc kis városunk Panagia, ott pl. a főtéren van ilyen, hatalmas fa, fehérre meszelt törzzsel. Limenaszban is ittunk ilyenből a parton, közel a kikötőhöz. Nagyon finom a vizük!

Re: Általános 2009 jún. 13 13:18 #2775

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítségeket! Egybe reagálnék, ezért hosszú lesz :)

SZEKALMI: Kedves soraid (júni. 10. 15:47) zengő füleimnek jól estek, köszönöm a bíztató, invitáló szavakat, főleg, amit a barátsággal kapcsolatban írtál! A Kantinát kipróbáljuk, bízom benned :)
PAMAG: Egyelőre én sem tudom, melyik irodával megyünk, hétfőn felhívom őket, a tanárom nem sok információt tudott adni. Elvileg valami szlovák társaság (és ezért ilyen olcsó… Bár erről ti tudtok információt mondani, hogy negyven ezer az útra és a szállásra, 10 napra ott mennyire átlagos, vagy azon aluli).
Bár csoporttal megyünk, nem kell valami hú, de nagy iskolai megmozdulásra gondolnod, összesen 6an megyünk Thassosra, én nem is ismerem a társaimat (nem voltam hajlandó Asprovaltára menni azzal a 7 fős csapattal, akik oda mennek), tehát nem hiszem, hogy gondot okozna Ágival találkoznom, felszállok egy buszra, és elmegyek a másik városba :D
Úgyis (Prágából kiindulva) végig fogom pörögni azt a 8 napot, míg ott leszünk a szigeten, mindent látni akarok, éjjel-nappal élvezni a friss, görög levegőt, tehát nem csinálok különösebb gondot abból, hogy pár km-rel odébb kell ugrani, hogy megismerhessem és hallgathassam Ágit! :)
Köszönöm szépen a jókívánságot, rajtam nem múlik: én jól fogom érezni magam, az tuti :D
Az árakról: köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem, nem szeretnék meglepődni ott, ezért tényleg, ha valaki teljeseb friss árakat tud hozni nekem, meghálálom :) (Viszont én nem, vagy csak igen kis mértékben fogyasztok alkoholt – fruktóz érzékeny vagyok, így semmi gyümölcscukor tartalommal bíró élelmiszert nem fogyaszthatok -, ez az része a dolognak annyira nem hoz lázba, persze a szüleimnek kóstoló sört innen is vinni szeretnék :D)
NORIGA: Köszönöm az információkat ;)
NICA12 és PAMAG: Remek! Úgysem szeretek ezekre költeni, és ha már van is, és finom is, akkor marad a friss thassosi víz! :) (Imádom, hogy a prospektusok csak ámítanak és beszélnek hülyeségeket…)
SZEKALMI ismét, a fába szerelt csapokkal kapcsolatban: ez nagyon jó lehet! Ilyet még sosem láttam, márcsak emiatt elmegyek hegyet mászni ;) (No meg azt hiszem, már leírtam eme tervem, hogy felmegyek busszal a hegy tetejére, és legyalogolok – vagy fordítva)
HONEY: éppen ezért nem is mentem fel az index fórumára, sok tapasztalatot nem szereztem eddig onnan!
ROBI: Kellemes nyaralást!

Szép napot a fórumozóknak, s aki mostanában indul nyaralni, csodás élményeket!

Re: Általános 2009 jún. 12 13:04 #2774

Balázs, és mindenki, aki képet akar leszedni!
Asszem föltaláltam a melegvizet...
Ha nyitva van a Picasa, akkor ahányszor megnyomod a printscreent, annyiszor menti automatikusan. És így nagyon gyorsan, akár váltásonként lehet képet lőni. És tűrhető minőségben. Ha van kedvetek, próbáljátok ki!

No majd kipróbálom.
Köszi az infót!

Re: Általános 2009 jún. 12 12:55 #2773

Kedves Szekalmi !
Mi Ágihoz megyünk,Skala Potamiaba , a Villa Almyrába, két család és Lityiék is velünk utaznak ők a Rainbowba,lesznek.
Állítólag jön még két másik család is,Sartira ill. Paraliára.
Majd még megírom mikor integetünk,mikor is lehet ?Kinti idő szerint 12 és 18 óra?

Üdv:Ildi

Re: Általános 2009 jún. 12 12:12 #2772

Balázs, és mindenki, aki képet akar leszedni!
Asszem föltaláltam a melegvizet...
Ha nyitva van a Picasa, akkor ahányszor megnyomod a printscreent, annyiszor menti automatikusan. És így nagyon gyorsan, akár váltásonként lehet képet lőni. És tűrhető minőségben. Ha van kedvetek, próbáljátok ki!

Re: Általános 2009 jún. 12 11:59 #2771

Jééé...! A Picasa maga is képes menteni a lelopott képet, bmp-be... Mik vannak.... A végén még lehet hogy megtanulok gépezni...
(és a cégnek lesz egy túlképzett rendszergazdája...)

Re: Általános 2009 jún. 12 11:49 #2770

Balázs!
Megpróbáltam javítani a minőségen. A Picasában a Limenaria-albumba tettem fel egyet, ezt tiff-ben mentettem el. Ez a maximum, amit ki tudok hozni belőle

Re: Általános 2009 jún. 12 11:38 #2769

Mint egy nagy családi összejövetel...
Mindenkinek minden jót, jobbulást, gyógyulást, megnyugvást, receptre felírt szeretetet! meg receptre felírt tengervizet, tengeri levegőt...
:kutyasétáltató: :szeret: :virágszippantós: :festeget

Jujj, de mennék kiváltani... Közgyógyra nem lehet...?

Re: Általános 2009 jún. 12 11:33 #2768

Köszönöm szépen a jókívánságokat és annak aki ezután kel útra kívánok tartalmas, szép nyaralást és nagyon várom a beszámolókat, friss képeket.

Oldalmegjelenítési idő: 0.158 másodperc