Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 jún. 19 15:20 #2877

A miénk is Peugeot ,10 éves és még mindig a szerelőnél :(
De reméljük az indulásra jobb lesz ,mint új korában!
Eddig még sosem hagyott cserbe .

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 19 13:47 #2876

Hááát... mindenki más.
Azért a tengerparton sokkal biztosabban egyenletesen strandidő van, mint a Balatonon. Ez is egy szempont.
Azért pár napot végigfetrengeni nagy semmittevésben - az is jól tud esni.
De hogy az egész nyaralóidőt???
És tudósok azt is megállapították, hogy aki csak henyél a szabadsága alatt, az butul azon idő alatt. Az eszet is meg kell dolgoztatni, meg a testet is! Az aktív kikapcsolódás a pihentető.
Én személy szerint azt nem tudom megérteni, fölfogni, beleélni magam : aki elutazik X km távolságra, távol a megszokott környezetétől, az hogy a fészkes fenébe nem kíváncsi arra, ami ott található? Viszketegséget kapok az olyantól, aki képes keresztrejtvényt fejteni vagy aludni olyankor is, mikor világszép tájakon halad keresztül. Fórumokon komoly, hosszú téma, hogy mivel kössék le az utazás alatt a gyerek figyelmét... isten bizony nem tudom, engem gyerekkoromban nem lehetett levakarni a vonatablakról. És folyamatosan mondták is a szüleim, hogy éppen mit látunk...
Busz, repülő,vagy autó? Annyi szempont létezik, ahány ember, ahány család... és mindenkinek valami más fontos. Egészségügyi szempontból is lehet, hogy kinek inkább ez, a másiknak inkább az. Anyagilag is sokféle a dolog.
Egyszer mentünk busszal Görögországba, a legelső úton. Azóta autó. Amíg odaérünk, addig is látjuk, merre megyünk, ezt-azt meg is nézünk útközben 2in1 módra. Az útiköltség nagyságrendileg hasonló, akármivel megyünk (a busz azért olcsóbb, de egy nagyobb létszámú családnál nem). Ha megérkeztünk az úticélra, ott is kell valamivel közlekedni, biztos nyelvtudás hiányában nyögvenyelősebb lenne az autóbérlés, sokkal kényelmesebb, hogy a fenekünk alatt ott van a saját autó.
Öreg autóval is el lehet indulni. Csak ismerni kell a műszaki állapotát. A Wartburggal nem mertünk ilyen távolságra menni, de mikor lecseréltük, a 17 éves Mazdával körbementünk Görögországon, összesen 4858 km-t. Indulás előtt persze volt nagy átnézés, javítás. De mégis maradt ki valami a generálból - a Korinthoszi-öböl partján fogta magát, bedöglött, ui. mint kiderült, elrepedt a benzincső... Egy benzinkútnál segítettek, hívtak nekünk szerelőt (a görög Autóklubot hiába írtam ki, ott nemigen ismerik az ilyet...), jött a srác motoron, és kért 30 eurót. Utána évekig semmi gond nem volt vele. Ezt a kocsit a karosszéria miatt kellett lecserélni, tavaly a miénk lett egy 7 éves Peugeot, no rögtön bele is tettünk négyezer km-t. Csak igen, a biztosítóknál autóra csak 10 évesnél fiatalabbra lehet biztosítást kötni...
Egy a lényeg! Hogy eljuthatunk gyönyörű, érdekes, idegen tájakra!
:motorozós: :autóvezető: :rugós: :matróz: :túra:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 18 18:35 #2875

Kedves (tf)Ildikó!
A régi autó nem akadály. Pláne, hogy annak minden rezdülését ismeritek. A cégnek fél éve van meg Danika, aki 12 éves, és úgy vágtunk neki, hogy feltöltöttem az ablakmosót, és kiadtam a jelszót: Dani Go Thassos!
És Dani, mint ahogy a nagykönyvben megírták, lecsengetett 3500 km-t.
Én pillanatig sem aggódtam. Az egész utat egyedül vezettem le, és nagyon élveztem. A görög vezetési stílus, szerencsére nagyjából megegyezik az enyémmel. És én, igaz, 32 év gyakorlattal, de beteg kézzel-lábbal tettem meg az utat. A fiatalabbaknak sem jelenthet gondot. Ők meg bírják, ugye, a gyűrődést. (én már inkább török, mint hajlok). És tiétek a mozgás szabadsága a szigeten, na és annyi cuccot viszel, amennyit csak akarsz...
A buszt én már nem vállanám. De aki jól tud menet közben ülve aludni, esetleg egy jó társasággal megy, annak nem gond. Megnéztük a napkeltét az erkélyről, aztán kitaláltuk, mi legyen a cél, és már süvítettünk is. (Boltba is Rachoniba jártunk Skala Potamiaból.)
Szóval van érv pro és kontra. De egy a lényeg. Érezze mindenki nagyon jól magát, és használja ki 100 %-osan a lehetőségeit. És ugye: Go Thassos!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 18 17:18 #2874

Szerintem van rá esély, ahogy az időpontot nézem! :-)
Subject: Érkezés dátuma: 2009-07-20,,Távozás dátuma: 2009-07-27
Remélem találkozunk és egy jó kis társaságban elbeszélgetünk!
Ott lehetne velünk az öreg Ouzo, a kívánatos Metaxa, valamint a szuper Raki is.!!! :-)
:piálós:

Most rohanóban vagyok, majd még benézek!
Sziasztok!
IMIcrosoft

Szia!

Neked is hasonló jókat egész nyárra :)
Ti mikor mentek? Mi július 17-25ig :) lehet hogy összefutunk :)

Ti helyileg hol lesztek? Mi Potamiaban az Aethrionban :)
Jól hangzik a dolog :) remélem összefutunk :)

Re: Általános 2009 jún. 18 17:15 #2873

Sziasztok!

Olvasgattalak benneteket és mindenkinek igaza van :)
Mondjuk én speciel nem mennék és nem is fogok Sarti, Paralia meg ehhez hasonló helyekre menni, discozni itthon is tudok :D
Mi tavaly egy percet sem pihentünk, igaz csak hajókiránduláson voltunk Ágival - annak ellenére hogy nem bírom a hajót, de velem volt a jó öreg dedalon :)és minden percét élveztem és idén sem fogjuk kihagyni (remélem lesznek delfinek)!!
A többi napon pedig kirándulás ezerrel - mert mi még pörgünk :)
Az autó: nekem 2 éve van jogsim, 24 éves létemre nem merek vezetni itt pesten, pedig van nagy autónk :):)
Féltem a kocsit magamtól és másoktól is, biztos eljön az az idő amikor majd mi is autóval megyünk ki, de az még jó pár év múlva lesz. A másik pedig, hogy csak egy ember vezet le 1500 km-t és nincs váltótársa az nem jó. Nem tud nézelődni, csak vezet. Így marad kint a robogó és autóbérlés, ami sztem hozzá tartozik a szórakozáshoz, kinti léthez :) nekünk ez a buli :)

szép napot mindenkinek

Re: Általános 2009 jún. 18 15:35 #2872

Igen , ez mind igaz.
Tudjátok milyen érdekes :mi ,egy öreg autóval megyünk ,rinyálunk is kellően ,mert éppen most cserélik a váltót és hétfőn indulunk,
ezzel szemben több ismerősünk van akinek újabb, jobb autója van és mégsem mer neki vágni az útnak, csak busszal.
Hiába , ahogy írtad, Honey nem vagyunk egyformák , de bátraké a szerencse.(Reméljük).
Majd két hét múlva megírom .

Re: Általános 2009 jún. 18 15:25 #2871

Mindenkinek igaza van !
Azért ne feletkezzünk meg a piszkos anyagiakról sem. Sajnos a mi 4 tagú családunknak eddig még mindig csak egy fakultatív programra futotta. :oops:
Ettől függetlenül mi ,mindig azért megyünk autóval ,hogy magunk fedezzük fel a környéket,spontán persze előtte kellő informálódással .
Tudjátok: kinek a pap,kinek a pappné.

Ildikó! Van igazságod. Sajnos a fakultatívok nem olcsók. Egy négytagú családnak 80-120 euró. És ez csak egy. Ráadásul, aki busszal megy, lehet, hogy nem is tudna kocsival menni, mert:
- nincs neki autója
- nincs jogsija
Effektíve nem tudja bejárni a környéket, max. bicajjal. De azért szeretne egy csendes és gyönyörű helyen nyaralni!

Vagy úgy van, mint mi: van autónk, van jogsink, de :
- a busz esetleg nagyobb biztonságot nyújt (rutinosabb sofőrök, határátlépés, stb......)
- nem kell vezetni se éjjel se nappal
- nem kell félteni az autót

De bérelni tudunk autót, motort. Mégse a sajátunk...

Re: Általános 2009 jún. 18 15:17 #2870

Én valójában azt nem értem a punnyadással kapcsolatban,hogy az ilyen emberek miért nem mennek más részre, pl. Paralia (bocsánat,nem akarok sérteni senkit), szóval olyan helyre,ahol amúgy is sokan vannak,moccani se kell és lehet bulizni, enni,stb. Thassos egy természetközeli sziget, azt hinné az ember,hogy oda inkább kirándulósok mennek. Az embert egy ilyen nyaralás során hajtja a kiváncsiság,idegen kultúra megismerése,tájak,ízek, szokások...

Azért, mert aki csak punnyad, azt zavarja a nyüzsgés, a tömeg, a zsúfoltság. Paralia nem éppen erről híres. Bár biztos, ott is lehet pihenni.

Re: Általános 2009 jún. 18 15:17 #2869

Mindenkinek igaza van !
Azért ne feletkezzünk meg a piszkos anyagiakról sem. Sajnos a mi 4 tagú családunknak eddig még mindig csak egy fakultatív programra futotta. :oops:
Ettől függetlenül mi ,mindig azért megyünk autóval ,hogy magunk fedezzük fel a környéket,spontán persze előtte kellő informálódással .
Tudjátok: kinek a pap,kinek a pappné.

Re: Általános 2009 jún. 18 15:06 #2868

Én valójában azt nem értem a punnyadással kapcsolatban,hogy az ilyen emberek miért nem mennek más részre, pl. Paralia (bocsánat,nem akarok sérteni senkit), szóval olyan helyre,ahol amúgy is sokan vannak,moccani se kell és lehet bulizni, enni,stb. Thassos egy természetközeli sziget, azt hinné az ember,hogy oda inkább kirándulósok mennek. Az embert egy ilyen nyaralás során hajtja a kiváncsiság,idegen kultúra megismerése,tájak,ízek, szokások...

Re: Általános 2009 jún. 18 14:42 #2867

Roppant unalmas lenne...

Re: Általános 2009 jún. 18 14:02 #2866

Kedves Honey!
Bár nekem mindig az ugrik be, hogy Mézecske. Bocs, remélem nem sértő...
És mit is írsz...? Jól csak a szívével lát az ember...
Úgy van...

Drága Szekalmi!!!

A mézecskéért nem haragszom. Hogyan is tenném, amikor 99 családunk van. Mármint méhecske...
Természetesen más nézeteit is megértem a nyaralással kapcsolatosan. Tudod, az a jó, hogy ennyi félék az emberek. Mi lenne, ha mindig mindenki azt csinálná és azt szeretné, amit mi...????

Re: Általános 2009 jún. 18 13:52 #2865

Kedves Honey!
Bár nekem mindig az ugrik be, hogy Mézecske. Bocs, remélem nem sértő...
Valahol igazad van, és én elismerem, ha más igazság is létezik. Valóban: aki itthon punnyadós természet, az kint görögösen punnyad. Más a táj, mások az emberek, kicsit másabb a punnyadás is.
Viszont, annak, aki gyorsan él, ez k... kevés... Bár szerintem, mi majdnem túlzásba vittük a mászkálást. Ági kérdezte: mikor lehet minket otthon találni. Reggel 5-kor már úton voltunk. Bocs, a napkeltét megvártuk... De nálunk már kétesélyes, visszajutunk-e még valamikor...
A fiatalabbak punnyadhatnak is akár, még vissza fognak térni. És akkor már vélhetőleg nyitottabb szemmel, nyitottabb szívvel. Ne legyünk türelmetlenek velük. Ötven körül már nem lehet elaprózni. Bele kell ugrani a sűrejébe. Húszévesen én is lehet, hogy a parton punnyadnék, és a strandröplabda lenne a legfőbb programom. Bár én sose voltam ilyen. Mindig szerettem mögé nézni a függönyöknek. Ott volt mindig a valóság. Pláne: zeneiskolában és színházban nőttem fel. Ott láttam, ami elöl van, az csak csilivili. Ha a kulisszák mögé nézel, és nem csak a primadonnát keresed, ott a díszletmunkás, meg a tűzoltó is. Én ezzel a szemlélettel mentem ki, és nem is csalódtam. És ami bennem megvan: a feltétlen alázat egy másabb kultúra, más szokások felé. És mit is írsz...? Jól csak a szívével lát az ember...
Úgy van...

Re: Általános 2009 jún. 18 10:32 #2864

Lehet, hogy most megköveztek, de én meg tudom érteni azokat az embereket, akik csak punnyadni mennek . Nem minenki szereti aktívan tölteni a nyaralását. Sokaknak pont az a pihenés és a kikapcsolódás, hogy nem csinál semmit, csak eszik, alszik és napozik.
Amikor először voltunk busszal 1 hetes nyaraláson, mi is csak egy programon vettünk részt. A többi napot az utazás kipihenésével és punnyadással töltöttük. Na, akkor rájöttünk, hogy egy hét baromi kevés, és legközelebb már 2 hétre mentünk. Ekkor nem sajnáltuk az időt a kirándulásokra, béreltünk robogót és keresztül-kasul bejártunk mindent. Aktív is volt a nyaralás meg passzív is. Azóta csak 2 hétben gondolkodunk.
:)
Ja igen. Már az is pihentető, hogy nem itthon vannak, hanem egy egész más közegben, távol az itthoni eseményektől...Ezért más külföldön punnyadni...

Re: Általános 2009 jún. 18 08:11 #2863

Hát, el tudom képzelni, milyen bosszantó látni, hogy elbuszoznak odaáig, és feszt csak punnyadnak. Akkor miben más ez nekik, mint a Balaton, vagy a Tisza-tó? Lesz azért még normális csoport is, a nagy számok törvénye alapján. És a lanyhábbja már megvolt. Hááát, tulajdonképpen a nővéremék is elfértek volna ebben a csoportban. Bár ők legalább Kavalába átmentek
Szóval innen csak felfelé lehet menni...

Re: Általános 2009 jún. 18 06:00 #2862

IMI: Beállok a sorba, én is kívánok Neked hasonló jókat, és csodálatos élményeket a szigeten!
Egy kicsit fájdítom a szíved: nekem már csak 16-ot kell aludni :):P

ÁGI, ha olvassa: tegnap elolvastam a hajós beszámolódat, frenetikus az a hangvétel, ahogy fogalmazol! Közvetlen, barátságos! Nagyon remélem, hogy lesz lehetőségem Veled hajózni majd! :)
Az élménybeszámolókból Pamagét olvastam eddig, és nagyon korrekt, tetszett!

Gyerekek! Most volt egy kis időm. E hét vendégei 43-an voltak. A 43 főből 3 vendég volt aktiv kirándulos. A többiek? Nem is láttam őket. Csak a szálláslátogatáson, bár ott is, csak a felét. Hogy mit csinálnak? Ritkán van ilyen furcsa csapat. Talán szezononkét egyszer. Így örülök nekik, mert így gondolom a szezonban már több ilyen nem lesz. Azért megdöbbentem. Teljes érdektelenség, teljes passzivitás. Csak a melegre meg a napallergiára panaszkodnak. Ők is megállapították, hogy talán legalább délbe be kellene jönni a partról. Vajon ők otthon majd mit mesélnek, hogy hol voltak? Éjszakai bárokban, és a parton napozni...Szomorú dolog ez.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 17 19:29 #2860

Szerintem van rá esély, ahogy az időpontot nézem! :-)
Subject: Érkezés dátuma: 2009-07-20,,Távozás dátuma: 2009-07-27
Remélem találkozunk és egy jó kis társaságban elbeszélgetünk!
Ott lehetne velünk az öreg Ouzo, a kívánatos Metaxa, valamint a szuper Raki is.!!! :-)
:piálós:

Most rohanóban vagyok, majd még benézek!
Sziasztok!
IMIcrosoft

Szia!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 17 12:02 #2859

Sziasztok!

Szép nyarat, és üdv mindenkinek!
Most csak beköszönök, de a jövő hónap végén már beszámolok :örül:
(Július utolsó napjait töltjük majd a szigeten.)
Első görögországi autós utunk lesz, így sokat segítenek a hozzászólásaitok és az élménybeszámolók.
Ja, és külön öröm, hogy a fórumon felfedeztem egy földimet a cívisvárosból! :D
Üdv :arrow: szekalmi!

Balázs!
Igen informatív, sok hasznos dolgot tartalmaz a honlap! :Köszi:
Sok sikert a fejlesztéshez!

Mindenkinek kívánok további jó fórumozást, szép nyarat, jó egészséget!
Talán valakivel még össze is futhatunk a parton és koccinthatunk egyet! :koccintás:

:rajzoló:
Üdv mindenkinek:
IMIcrosoft

Szia!

Re: Általános 2009 jún. 17 08:25 #2856

IMI: Beállok a sorba, én is kívánok Neked hasonló jókat, és csodálatos élményeket a szigeten!
Egy kicsit fájdítom a szíved: nekem már csak 16-ot kell aludni :):P

ÁGI, ha olvassa: tegnap elolvastam a hajós beszámolódat, frenetikus az a hangvétel, ahogy fogalmazol! Közvetlen, barátságos! Nagyon remélem, hogy lesz lehetőségem Veled hajózni majd! :)
Az élménybeszámolókból Pamagét olvastam eddig, és nagyon korrekt, tetszett!

Re: Általános 2009 jún. 17 06:22 #2855

IMIcrosoft!

Üdv minálunk!
Jó böngészést a honlapon! Olvass sokat, és nem érhet meglepetés a szigeten, csak a csodákban kell majd gyönyörködnöd.
Köszönöm a dicséretet, de nem az én érdeme. Én javarészt csak a technikai megvalósítást intézem, nem sok cikket írok. A tartalom Ági és pamag művei!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 17 05:01 #2854

Üdv, IMI!
Örülök, hogy egy cívistárs és pókerbajnok is megtalálta a fórumot. Természetesen várjuk a kérdéseidet és a hozzászólásokat, de legfőképp a beszámolót és a képeket!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 17 04:16 #2853

Sziasztok!

Szép nyarat, és üdv mindenkinek!
Most csak beköszönök, de a jövő hónap végén már beszámolok :örül:
(Július utolsó napjait töltjük majd a szigeten.)
Első görögországi autós utunk lesz, így sokat segítenek a hozzászólásaitok és az élménybeszámolók.
Ja, és külön öröm, hogy a fórumon felfedeztem egy földimet a cívisvárosból! :D
Üdv :arrow: szekalmi!

Balázs!
Igen informatív, sok hasznos dolgot tartalmaz a honlap! :Köszi:
Sok sikert a fejlesztéshez!

Mindenkinek kívánok további jó fórumozást, szép nyarat, jó egészséget!
Talán valakivel még össze is futhatunk a parton és koccinthatunk egyet! :koccintás:

:rajzoló:
Üdv mindenkinek:
IMIcrosoft

Re: Általános 2009 jún. 16 16:29 #2844

SZEKALMI: Akkor javítom magam: Köszönöm a letölthető információkat Áginak, Pamagnak és Balázshnak, valamint a rengeteg hasznos tanácsot a fórum összes hozzászólójának, így Neked is :)
Csak közlöm azokkal, akik szeretnék az oldal összes információját letölteni és kinyomtatni, nem lesz elég egy csomag nyomtatópapír! :) (Apu most hozta haza, pedig nem is mindent mentettem le, csak ami engem érdekelt... Huh.... :D)

Helló Kölyök!
A honlap nyalánkságait ne nekem köszönd, hanem Áginak, Balázsnak és Pamagnak...
Én is csak haszonélvezője vagyok a tapasztalataiknak. És ismételten megjegyzem, az itt olvasottak hasznosabbnak tűnnek, mint egy utikönyv... Persze azt is kötelező átnyálazni, mind minden apró infót, amit bárhol is találsz...
Ez a képeslapos megoldás nagyon eredeti. Annyira egyszerű, hogy csúcs. És nekem eszembe nem jutott volna... Kiráááály...!

Re: Általános 2009 jún. 16 15:09 #2841

Helló Kölyök!
A honlap nyalánkságait ne nekem köszönd, hanem Áginak, Balázsnak és Pamagnak...
Én is csak haszonélvezője vagyok a tapasztalataiknak. És ismételten megjegyzem, az itt olvasottak hasznosabbnak tűnnek, mint egy utikönyv... Persze azt is kötelező átnyálazni, mind minden apró infót, amit bárhol is találsz...
Ez a képeslapos megoldás nagyon eredeti. Annyira egyszerű, hogy csúcs. És nekem eszembe nem jutott volna... Kiráááály...!

Re: Általános 2009 jún. 16 14:52 #2838

Köszönöm az olasz nyelvvel kapcsolatos hozzászólásaitokat, boldog nagyon nem vagyok tőle, de elveszni nem fogok :)
NICA, ez egy nagyon jó módszer, gyakorta alkalmaztam eddig olyan helyeken, ahol nem tudtam a hivatalos nyelvet :)
SZEKALMI és ÁGI: nagyon sok információt találtam a honlapon (ennek alapján választok útvonalakat túrához, melyet persze felteszek ide is, a véleményeteket várva), és így megvan a görög-magyar szótárka is! Persze már nyomtatva van ;) Ha addig nem is, lesz 22-24 órám megtanulni :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.149 másodperc