Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 jún. 25 01:24 #2964

Bocsi, megkérdezhetem, hogy pontosan miről van szó? Mihez kell kód? Szívesen fogadnék még információkat, és persze a kódot is hozzá!
Köszönöm!

Bazsi, akkor szabadítsd fel ezt a kódot. Bocsi, hogy annyi gondot okozok a leglehetetlenebb időpontban. de a szívem fáj mikor úgy hiszitek, hogy csak az általunk megírt programok a 100%-os kirándulási helyek.

Inkább akinek kell írjon Neked, pamagnak vagy nekem egy privát üzenetet :!:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 24 22:50 #2963

Bazsi, akkor szabadítsd fel ezt a kódot. Bocsi, hogy annyi gondot okozok a leglehetetlenebb időpontban. de a szívem fáj mikor úgy hiszitek, hogy csak az általunk megírt programok a 100%-os kirándulási helyek.

Inkább akinek kell írjon Neked, pamagnak vagy nekem egy privát üzenetet :!:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 24 22:40 #2962

SHEIDI! Semmiképp sem gyalog, annyit nem bírnék, amit ÁGI írt, hogy menjek el a városig, és onnan fel, az nagyon jól hangzik!

ÁGI: Köszönöm a sok-sok ötletet! Korábban írtad, hogy írjak neked magán levelet. Akkor még nem tudtam, milyen túrák vannak, és konkrét kérdéseket akartam feltenni, hogy ne húzzam nagyon az időd. Mire megtudtam, milyen lehetőségeim vannak, írtad, hogy már ne küldjünk privát levelet, mert nincs időd elolvasni ezeket. Kijegyzeteltem ezt a bejegyzésed, és ez alapján indulok útnak! És persze a tenger is kell, elvégre azért megyek a tengerpartra nyaralni!
Te nem szervezel ebbe az irányba túrát, vagy kirándulást, semmit? Nem jársz errefelé?
A telefonszámod azt hiszem, valahol láttam már, megkeresem ismét, és feltétlen jelzem vagy mikor már ott vagyok, vagy még indulás előtt, hogy melyik nap szeretnék a szobrász barátodhoz menni, mert nagyon tetszik a lehetőség! Ha nem gond, beszélek a többiekkel is, akikkel megyünk, lehet, hogy őket is érdekelné a dolog, és akkor páran ott lennénk majd :)

PAMAG: köszönöm a linket és az infót, már elfelejtettem, hogy mi mindent láttam az oldalon, annyi az információ már a fejemben :D

Re: Általános 2009 jún. 24 20:29 #2959

Ypsario - Potamiától vezet fel túraösvény, de sziklás-köves, meredek.
A szigeten keresztben csak terepjáró autóval, és leginkább csak csoportosan.

Theologos : a honlapon vannak fent képek településenként.
www.thasos.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=3:&Itemid=112 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=112

Re: Általános 2009 jún. 24 19:54 #2958

Gyerekek!
Már félve írok, nemhogy megint félre értsetek. Tegnap előtt Potosban nyaraló vendégek jöttek volna mindenáron a jeepes kirándulásra. Mindenáron.
Megmagyaráztam nekik az útvonalat, hogy mi más területről indulunk, ne vállaljon akkora áldozatot, hogy hajnalban idebumlizikm ide hozzánk. Nagyon jó a jeep ut, de bár mi oly szép tud lenni!!! Megértettem velük, hogy ők onnan mi mindent tudnak egyedül megcsinálni. Ne halljanak bele abba az útba, hogy idejönnek. Elmondtam mindent nekik, megértették, és gondolom tegnap egy csodálatos élményben volt részük.

Kölyök, és akik- Potos Limenárjában laktok milyen kis túrákat tudtok megtenni minden nagy hajcihő nélkül.

1. Egy fantasztikus gyalogtúra: Limenária_Metália Beach -Pefkári-Potos.

2. Limenárja_kastró 10 km-es útját.
Innen gyalog, vagy biciglivel 5 km a Kastró alatt, theologos között levő vízesés.
Ha gyalogtúra, akkor Reggel korán indulj, el, elemorzsiával, vizet tudsz Kastróüban és a vízesésnél felvenni.
15 km oda, 15 vissza.

3. Limenárjából bestoppolni, bebicajozni, vagy bebuszozni Theologosba.

4. Potos előtti Rousszo Gremói fürdőzés. Ez Potostól 3 km távolságra van Astris irányában.

5. Limenás-Tripiti csodálatos partja, a lagunákhoz való fürdőzés.

6. Limenárjától Skála Maries, ill. FÁRI okori területe és csodás titkos partja.
7. Limenárjától Skála Marjes, onnan 12 km a hegy belseje felé az ősi Maries faluja, majd onnan további 3 km a Jenna tó.

Gyerekek, 7 napra való programot írtam kapásból 15 -30 km- en belül.
Egyszer egyszer a parton is lehettek pihiben.

8. A szobrászomhoz feltétlen látogassatok el. Limenárjában a foci pálya előtti telep az övé. Reggel 9 órától 15.00 ig van ott. Tudjátok csak egy udvarias köszönés és megnézhetitek egyszerű, de mesés alkotásait.

Kölyök, arra nem gondoltál, hogy egy reggel oda mész és fogsz készíteni egy kis emléktárgyat magadnak?
Ha tudom melyik nap mennél hozzá, akkor oda telefonálnék neki, hogy előkészítsem, hogy mit szeretnél alkotni. Szerszámokat, ill. anyagot, hogy hogy használd, mindent megmutat.
Mit szólsz, ez is egy csodás nap lehet?

Annyira vár benneteket a művész. Oly sokan nyaraltok ott, senki nem látogatja őt meg? Látjátok, mi meg hozzá vagyunkl innen az aranypartról nagyon messze...

Re: Általános 2009 jún. 24 18:11 #2957

Limenariatól milyen messze van az Ypsario? Gyalog neki vágni mennyire őrültség? Éjszaka mennyire vannak szúnyogok? Szeretek a szabadban aludni, viszont ha sok az állatka, inkább a szállásomon teszem majd ezt :)
A Theologosnál jártatok már? Ha van onnan készített tájképetek, nagyon hálás lennék, ha feltennétek!

Szia Kölyökkk!
Most látom, hogy milyen közel élünk egymáshoz!
Az Ypsariot gyalog Limenariából szerintem ne próbáld inkább! Minimum 30-40 km az úton, a hegyeken keresztül gondoltad? Hááááááát?Theoelogosról van fent kép,az albumomban a sülő malactól az első tenger képig ott készült. Gyalog akarod azt is? 18-22 km.
Vannak szúnyogok, állatkák, gondolom ezt Ági is megerősíti.
Hédi :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 jún. 24 13:59 #2954

Szeretném kérdezni, Thassoson melyik időpont a legzsúfoltabb, azaz mikor nem szabad odamenni? Vannak sejtéseim, hogy augusztust említettétek már, de egész hónap az, vagy csak egy része.
Előre is köszönöm a választ!

Sheidi! Tavaly direkt a part menti apartmanban foglaltunk szállást, pontosan az általad említett okok miatt. Nagyon vártam, aztán az idő közeledtével és mert Ági küldött egy alaprajzot a házról, szomorúan láttam, nem a tengert fogom nézni a szobánkból, hanem az Ypsariot. Ami azért szintén nem rossz látvány. Amikor viszont már ott voltunk, boldogok voltunk a tengerre néző erkélyükkel is. Sőt éjszakánként olyan erős volt a széltől a tenger morajlása, még a mi oldalunkon is, hogy még örültünk is a szobánknak.
Azért egyszer szeretném kipróbálni a közvetlen tenger látványát is. :?

Re: Általános 2009 jún. 23 22:05 #2946

Hiányérzetem van....
Bocsika! Mesélj már egy kicsit!
:Köszi:

Re: Általános 2009 jún. 23 20:32 #2945

..........hogy jövőre is elmegyünk-e? Pedig nem megyünk kétszer ugyanoda.
............

De íííígéééérd meg, hogy még egyszer elmentek, csak a sziget ellenkező oldalára, másik irodával! Egyszer!
:Thassos-fan:

A szigetet a nyugati oldal megtekintésével kezdtük Limenasból. Jó-jó tudom, hogy más a buszról, mint saját szervezéssel megállva itt-ott.
A kis Fiat Pandával meg igaz csak Skala Potamiáig, de bejártuk, amit lehetett, (Theologost is beleértve), aztán többségi kérésre a busz, a keleti parton ment végig Limenasba, hogy a többi, kocsit nem bérlő utas is lássa legalább messziről, amit mi láttunk.
:Thassos-fan: :örül: :Köszi: :fotó:

Re: Általános 2009 jún. 23 13:07 #2944

..........hogy jövőre is elmegyünk-e? Pedig nem megyünk kétszer ugyanoda.
............

De íííígéééérd meg, hogy még egyszer elmentek, csak a sziget ellenkező oldalára, másik irodával! Egyszer!

Re: Általános 2009 jún. 23 11:13 #2943

Balázsh!
Így beletrafálni? Remélem nem baj, de a mottóm mindent elárul.

És hol értek azok a kellemetlenségek? Mesélj már!

Szia!
Nem a sziget volt kellemetlen, hanem, mint már írtam (lehet, hogy máshol) az utazás szervezése, az apartman tulajdonos hozzáállása, az eladó gorombasága (előszezonban is ennyire fásult?)
A sziget gyönyörű, sőt minél több nap telik el hazaérkezésünk óta, annál szebbnek tűnik, és már azt kérdezgetjük, hogy jövőre is elmegyünk-e? Pedig nem megyünk kétszer ugyanoda.
Annyi sok csodaszép hely van még a világon, és az élet (és a pénz) kevés.
Szóval: :Thassos-fan:
:D :D :D :lol: :lol:

Re: Általános 2009 jún. 23 00:33 #2942

Sziasztok!

SZEKALMI, köszönöm az aggodalmat, minden oké, nem vagyok most rosszul, csak nagyon sok dolog összejött, és nem tudtam már felnézni ide is. Remélem dolgozni is el tudok menni, mert jelenleg nagyon megingott az, hogy kijutok-e egyáltalán, erről levelezek pár napja PAMAG-gal, akinek itt is szeretném megköszönni a rengeteg segítséget, és azt, hogy a lelket tartotta bennem! Igazad van, abba tényleg belebetegednék, ha nem jutnék ki, de most remeg a léc rendesen…
Minden esetre addig is tervezek és gyűjtöm az anyagokat, infókat, mert a remény hal meg utoljára!
Már túraútvonalakat is néztem, és holnap ha törik, ha szakad, a képzésem után megírom a levelet Áginak!

SHEILDI!
Köszönöm, küldtem neked levelet privátba!

Nem reagálok mindenre, amit szerettem volna, így is kegyetlen fáradt vagyok, de SZEKALMI, nagyon tetszik a jellemzésed róla, melyet Ági felé írtál :) Köszi – igazad van: én élvezni fogom a kint töltött 8 napomat, és imádni is!
Sziasztok :)

Re: Általános 2009 jún. 22 22:16 #2941

..................................
Mint 9 hónappal később kiderült, visszafelé potyautasunk is volt. :oops:
........................

Nem jó emotikont tettél ki! ezt kellett volna: :)

Nagyon szépek a képeid!
Figyelem, Apollon-utasok! Nagyszerű fénykép az Aethrionról!
:fotó:

Re: Általános 2009 jún. 22 21:17 #2940

.........
Remélem van még hely a Thassos-hívők csapatában, mert szívesen csatlakoznék....

Mi már idén megjártuk azt a földi paradicsomot :D , ..........................
Első körre kicsit sok lett, sorry :oops:

.........

Isten hozott!
De mi lett sok??????? ez a pár morzsányi szó???
Ne várj kérdésre - mindenre kíváncsiak vagyunk - , hanem ha csak pár szóval is, de írd meg a tapasztalataidat, élményeidet! Na, majd arra kérdezősködünk!
És ha lehet, kérünk képeket is !!! hadd csurogjon a nyálunk...

Hali,
Tegnap már írtam egy kis esszét, de ahogy egy képet is csatolni szeretttem volna, kiszálltam a rendszerből.
így egy rövidebb változat.
Ez volt a második utunk Thassoson. Az első látogatásunk 2005-ben Limenáriában, akkor még csak kettesben a párommal(Bella Tours-busz)) :wink:
Mint 9 hónappal később kiderült, visszafelé potyautasunk is volt. :oops:
Az idén autóval vágtunk neki. Hát ez megérte, kevésbé volt fárasztó (kivéve a MAC határőr-autós topic).
Egy év hajtás után ez most a pihenésről szólt, de a kötelező helyekre elkalandoztunk (Limenas, Limenaria, Maries-tó, Panagia, hajókirándulás) :D
Az Aethrion-ban volt a főhadiszállás. Kisgyermekesként ideális volt (zárt kert, 5 kiscica :lol: ).
A part és a víz is remek volt, a kiscsaj sokszor ki sem akart jönni a vízből, nem is beszélve hogy ennyi várat, alagutat és medencét gyerekkorom óta nem építettem.
Tettem fel képeket is (az egyik Ági kérésére egy sirálytojás, amit Kiniránál hozzott fel a víz alól).
thassos.peze.fotoalbum.hu/ - thassos.peze.fotoalbum.hu/

Re: Általános 2009 jún. 22 20:24 #2939

Balázsh!

És hol értek azok a kellemetlenségek? Mesélj már!

Re: Általános 2009 jún. 22 20:04 #2938

Balázsh!

:úszógumi: :úszógumi: :úszógumi: :rajzoló:

Re: Általános 2009 jún. 22 19:33 #2937

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítő információkat és elsősorban Áginak és Balázsnak!
Köszönöm a honlap által adott rengeteg felvilágosítást, tájékoztatást, útmutatót. :örül:
Nélkületek nem biztos, hogy bevállaltam volna a szigetet, de nem bántam meg, hogy elmentem.
Ágival már találkoztam pár éve az utazás kiállításon, az akkor adott tájékoztató anyag volt a fő motívum, a lehetőséget kellett csak megtalálnom, hogy sikerüljün. Tegnap hazaértünk szerencsésen. :Thassos-fan: :futyul:

sagihedvig.fotoalbum.hu/index/func/details/albumid/113149 - sagihedvig.fotoalbum.hu/index/fu ... mid/113149

:örül: :örül: :örül:

Kölyökk!
Feltétlenül jelentkezz, remélem nem vagy beteg.
A szlovák irodával voltunk, tapasztalatot akarok átadni, mire számíthatsz!

Egy kérdés, ha lehet.
Az indexes tengeres is Te vagy?

Re: Általános 2009 jún. 22 16:30 #2936

sagihedvig.fotoalbum.hu/index/func/details/albumid/113149

Betettem a linkek közé! Remélem nem gond.

Köszönöm én is a publikációt. Azért nincsenek rajta személyek, hogy senkinek a személyiségi jogai ne sérüljenek, a családi képek meg úgy is csak ránk tartoznak.
:Esernyő: :D :kosaras:

Re: Általános 2009 jún. 22 15:28 #2935

Re: Általános 2009 jún. 22 14:12 #2931

Helló Sheidi!
Örülök, hogy gond nélkül megjöttetek. Köszi a képeket! Jó volt újra átélni. Van egy kép, amit nem tudtam beazonosítani. Az aranybánya lenne rajta? (90-es kép)

szakalmi!
Szerintem az a Metalia Beach feletti elhagyott gyár lehet.
De majd a készítője elárulja. :)

Így igaz!
:Esernyő:

Re: Általános 2009 jún. 22 13:59 #2929

Helló Sheidi!
Örülök, hogy gond nélkül megjöttetek. Köszi a képeket! Jó volt újra átélni. Van egy kép, amit nem tudtam beazonosítani. Az aranybánya lenne rajta? (90-es kép)

szakalmi!
Szerintem az a Metalia Beach feletti elhagyott gyár lehet.
De majd a készítője elárulja. :)

Re: Általános 2009 jún. 22 13:49 #2928

Helló Sheidi!

Re: Általános 2009 jún. 22 10:35 #2926

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítő információkat és elsősorban Áginak és Balázsnak!
Köszönöm a honlap által adott rengeteg felvilágosítást, tájékoztatást, útmutatót. :örül:
Nélkületek nem biztos, hogy bevállaltam volna a szigetet, de nem bántam meg, hogy elmentem.
Ágival már találkoztam pár éve az utazás kiállításon, az akkor adott tájékoztató anyag volt a fő motívum, a lehetőséget kellett csak megtalálnom, hogy sikerüljün. Tegnap hazaértünk szerencsésen. :Thassos-fan: :futyul:

sagihedvig.fotoalbum.hu/index/func/details/albumid/113149 - sagihedvig.fotoalbum.hu/index/fu ... mid/113149

:örül: :örül: :örül:

Kölyökk!
Feltétlenül jelentkezz, remélem nem vagy beteg.
A szlovák irodával voltunk, tapasztalatot akarok átadni, mire számíthatsz!

Re: Általános 2009 jún. 21 19:50 #2921

............
Megjavítottam, ...............

Varázskezed van! Kösz!!!
:P :P :P

Re: Általános 2009 jún. 21 19:41 #2920

Brühühü :szomorú: :falbaverő én csak segíteni akartam
De most már jó, legalábbis nálam. Lehet, hogy azóta megjavította a mester? :?:
(Tényleg nem tudom, mi a fene okozta...)

Megjavítottam, mert pár percre idenéztem, de csak most néztem meg igazán.
Azért még nem minden tökéletes a Joomlával sem.
Pl. a vendégkönyvet is frissítenem kell, a sok őrült bejegyzés remélem akkor elmúlik.....

Oldalmegjelenítési idő: 0.165 másodperc