Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 jún. 07 17:42 #2679

Köszönöm!!!! :örül: :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 07 15:42 #2676

Norcsinak boldog születésnapot! És ha Norbert, akkor utólag boldog névnapot is!
:legjobbakat:

Cserrobi! Boldog névnapot!

És én is minden jót kívánok az ünnepelteknek!

Köszönöm szépen mindenkinek aki gondolt miránk :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 jún. 07 15:30 #2675

Szia!
Köszi a gyors választ! Mivel Limenariában lesz a szállásunk, egy hétig élvezni fogom a helyet. (remélem) A képe(ke)t várom, mert bár végig néztem, amit a picassára felraktál, nem tudtam kiszűrni, hogy melyikek készülhettek ott.
Már csak 5 nap és indulunk!
:örül:

Nagyon jó utat és nagyon jó nyaralást!
:Thassos-fan:

melléklet nem található

melléklet nem található

melléklet nem található

Re: Általános 2009 jún. 07 11:47 #2674

Sheidi! Természetesen jó utat, kellemes pihenést, és a szokásos: az indulásaid száma lehetőleg egyezzen az érkezésekével...

Re: Általános 2009 jún. 07 11:46 #2673

Szia!
Köszi a gyors választ! Mivel Limenariában lesz a szállásunk, egy hétig élvezni fogom a helyet. (remélem) A képe(ke)t várom, mert bár végig néztem, amit a picassára felraktál, nem tudtam kiszűrni, hogy melyikek készülhettek ott.

Itt a link, csak neked, csak most, és csak itt, és mindenki másnak, aki szereti. (Na, milyen jó kis kívánságműsoros gagyi-ajánlás...)

picasaweb.google.ca/szekalmix/Limenaria# - picasaweb.google.ca/szekalmix/Limenaria#

Re: Általános 2009 jún. 07 09:51 #2672

Szia!

Re: Általános 2009 jún. 07 08:33 #2671

Szia Szekalmi!
Limenariáról egy pár szót írnál?
Köszönöm.

Hát persze!
Ha Kavalát kis Monte Carlónak nevezhetem, akkor viszont Limanária a kis Kavala. Nagyon hangulatos, bár az éjszakai életéről nincs tapasztalatom, csak a nappaliról. Festői a kilátás a Krupp-irodától (fenn a dombtetőn), de nagyon látványos a kikötő végi kis dombról is.
Sűrített, enyhén giccses, de amúgy magával ragadó látvány. Sok bolttal, kajáldával. Érdemes kocsival, motorral feljebb menni a hegyoldalon, ott is megvan a kellő hangulata. Mint nyaralóhelyet nem igazán ajánlanám, de egy kirándulást feltétlen megér. Érdekesek a vizitaxiknál a kőfalra tett ősállatkoponyák, és hasonlók. Asszem van róla kép az albumokban, ha nincs, teszek fel. A parti rendőrörs mellet feljebb menve van a vásárlóutca, Ha az óramutatóval ellentétesen kerülöd a szigetet, az első forgalmasabb kereszteződésnél hajts le a partra. Ott általában parkolni is lehet. (legalábbis előszezonban)

Re: Általános 2009 jún. 07 08:27 #2670

És én is minden jót kívánok az ünnepelteknek!

Re: Általános 2009 jún. 07 07:39 #2667

Szia Szekalmi!
Limenariáról egy pár szót írnál?
Köszönöm.

Re: Általános 2009 jún. 07 07:12 #2666

Re: Általános 2009 jún. 06 05:07 #2648

Oké, link a könyvjelzőbe...

Re: Általános 2009 jún. 05 17:32 #2642

Ezt olvassátok: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9192270 - forum.index.hu/Article/showArticle?t=9192270
Ma indítottam!

Ide vele...!!!

Az INDEX-en van. Az egy nagy fórum, sok emberrel. Ott érdemes az ilyet kitárgyalni.
Ha itt indítottam volna, nem lett volna ennyi hozzászólás pár óra alatt. Sőt.
Nem is kell egyből Ágira hivatkozni, úgy sem tudják ki ő (de majd jön zsák, ő majd megmondja a tutit :)).
Általánosságok vannak, az általánosságokról kérdeztem!

Úgyhogy marad a kattintás. Ha tetszik, akkor mentsd el a Kedvencek közé.

Re: Általános 2009 jún. 05 16:34 #2641

Re: Általános 2009 jún. 05 16:33 #2640

Balazsh!
Túl nagy kérés, hogy ezt a témát hozd be a lapra. Ne kelljen kimenni érte ismeretlen tájakra.... Nagyon izgi a téma, sokakat megfogott elsőre. Ennek itt a helye...!
És milyen jók a hozzászólások...
És mennyire szégyellem sokszor magam, amikor látom, hogy igazuk van...
Bár én kivételnek tartom magam, de elkeserítő, amit leírnak.És igaz... Szerencsére sok más nációnak ennél rosszabb a megítélése a görögök szemében. Mi még nem csesztük el teljesen a renoménkat. Bár egy hajszálnyira vagyunk tőle.
Szerencsére a görögöknek jó az emberismeretük, nem döntenek azonnal a náció alapján. Illetve hagyják, hogy bizonyítsuk ellenkezőjét, a sztereotípiák ellenében...

Re: Általános 2009 jún. 05 16:16 #2639

Balazsh!
Bedobtad a kavicsot a langyos tóba. Most meg már pezseg.
Ez nagyon jó ötlet volt...! És úgy látom, nagyon forgalmas. Ez eredetileg hol van? Mert a dizájn alapján a megszokott helyen. (én csak a linket nyomtam). De ez nem hal be egy jó ideig...
Megpróbálom felhinteni a témában született gondolataimat, hátha lesz, aki egyetért... vagy nem... de hát azért fórum. Mindenesetre köszi az új témát!

Re: Általános 2009 jún. 05 14:47 #2637

Re: Általános 2009 jún. 05 13:02 #2636

Ági kezdőlapi írásához:
Teljesen egyetértek vele! Egy köszönés a minimum! Nem kell senkivel se órákat beszélgetni,mert sokszor az ember szeret csak a családjával lenni,de akkoris, egy udvariassági kört futni,az a minimum!!

Oké, de nézzük meg a másik végét is. Hajlandóak vagyunk pár szót megtanulni vendéglátóink nyelvén? Tudunk kérni egy kenyeret görögül? Vagy a tavernai számlát? Mert ezzel levakarhazjuk magunkről a hülye túrista jelzést. Semmi bajom velük, de egy átlag német megszólal valaha is görögül? (Még angolul se). És azt se felejtsük el, hogy jó buli utazás előtt belelapozni egy társalgási szótárba. Sokat felejtvén, jó ha 20-30 görög szót ismerek. De jókor alkalmazva csodát tud tenni. Egy derűs mosollyal együtt...

Re: Általános 2009 jún. 05 10:46 #2635

Ági kezdőlapi írásához:
Teljesen egyetértek vele! Egy köszönés a minimum! Nem kell senkivel se órákat beszélgetni,mert sokszor az ember szeret csak a családjával lenni,de akkoris, egy udvariassági kört futni,az a minimum!!Mi az autókölcsönzőben dolgozó magyar sráccal is elbeszélgettünk. Szóval ez tényleg a minimum....És ha más nem is köt össze minket, mert vadidegenek vagyunk,azért annyi összeköt, hogy MAGYAROK vagyunk, és mindannyian szeretjük Thassost, vagy éppen azt a helyet, ahová kiutaztunk.

Re: Általános 2009 jún. 04 18:06 #2634

-
Remélem ez belefér! Jó szórakozást

Re: Általános 2009 jún. 04 09:32 #2633

Babuci!
Tényleg érdemes megnézni mindkét márvénypartot. Nekünk konkrétan a 2., aprószemcsés jobban tetszett,és kifogtuk,mert csak egy pár volt ott rajtunk kívül (szeptember elején, HÉTKÖZNAP!).
Szekalmi, Thassos gyönyörű, oda visszavágyik az ember. Szerintem Kefalónia is nagyon szép, és Lefkada is érdekes, természetközeli lehet. De Thassos a nyerő:-)

Re: Általános 2009 jún. 04 09:04 #2632

Talan Lefkada,Kefalonia,Ithaka
2008lefkada.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ - 2008lefkada.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/

Tudom, hogy itt a többség Thassos-fan. De felteszem a kérdést. Ha nem ide mennétek, akkor hova?
Ha nekem lesz még egy dobásom, én ide, de biztos tudtok valamit, ami űbereli.... Ha nem, akkor meg jó döntés volt...

Re: Általános 2009 jún. 04 09:04 #2631

Babuci!
Nézd meg a Balazsh által berakott linket. Én is az alapján találtam oda. Limenasból kifelé jövet, a jobboldali márványteleppel szemben van a makriammosi elágazás. Ott felmész addig, ahol balra a strand kapuja nyílik (inkább egyenesbe kapod), és jobbra továbbmész a keskeny úton. Nagyon hosszúnak tűnik, de egyszer odaérsz. A márványkikötőn hajts keresztül, nem szólnak érte. Mi azért nem mentünk a nagyobbhoz le, mert túl sok yacht, és két kirándulóhajó már ott volt.
Utána kocsimosás...
Vagy fehéren hozod haza

Köszönöm a segítséget :) nem autóval megyünk így marad a bérlés robogó vagy autó :D

Re: Általános 2009 jún. 04 08:08 #2630

Ahogy már írtam tavaly:

S a smaragdzöld márványsziget
mit már ősidőktől folyton kivájnak
s még mindig kínálja a hófehér követ
magához öleli, kik idelátogatnak...

:D :taps: :pápá: :szerelmes: :D

Re: Általános 2009 jún. 04 05:04 #2629

Babuci!
Nézd meg a Balazsh által berakott linket. Én is az alapján találtam oda. Limenasból kifelé jövet, a jobboldali márványteleppel szemben van a makriammosi elágazás. Ott felmész addig, ahol balra a strand kapuja nyílik (inkább egyenesbe kapod), és jobbra továbbmész a keskeny úton. Nagyon hosszúnak tűnik, de egyszer odaérsz. A márványkikötőn hajts keresztül, nem szólnak érte. Mi azért nem mentünk a nagyobbhoz le, mert túl sok yacht, és két kirándulóhajó már ott volt.
Utána kocsimosás...
Vagy fehéren hozod haza

Re: Általános 2009 jún. 03 20:20 #2628

Tudom, hogy itt a többség Thassos-fan. De felteszem a kérdést. Ha nem ide mennétek, akkor hova?
.............

Görögországon belül? (Merthogy Bulgáriára még csak-csak gondolok, de Horvátországra nem... és a bolgár tengerpart sem ilyen, mint a szigetünk partja... messzebbre menni meg úgyse lesz soha pénzem...)

A reális lehetőség ez a sziget. Anyagilag és távolságra is.
Egyszer - ha a Jóisten engedi - és pénzünk is lesz rá(!!!) - szeretnék megejteni egy komputat Velencéből a Peloponnészoszra, de lehet, hogy csak álom marad. Ott már jártunk, de bizony kimaradt sok látnivaló, és szép a táj belül is meg a parton is.
Szívesen megnézném a Pelion-félszigetet is.
Szívesen tennék egy körutat nyugatra a szárazföld belsejében: Pella-Veria-Kastoria-Ionannina-Dodona - esetleg Korfuig, bár az a sziget túlzottan nem vonz.
A délebbi, nagyon felkapott szigetekre egyáltalán nem vágyom.
A keletebbre eső partokat megnéztük.
Thassosra vágyom!
Ahogy már írtam tavaly:
S a smaragdzöld márványsziget
mit már ősidőktől folyton kivájnak
s még mindig kínálja a hófehér követ
magához öleli, kik idelátogatnak...

:Thassos-fan:

Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc