Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 22 14:38 #2475

szekalmi!
.Nagy bajba leszel ha nem jössz fel hozzánk az indulás előtt.
Tunikán leszel billentve!!!! Jó utat!!!szép és gazdag élményeket és rengeteg fotót kívánunk!!!!!
pussz nővérkéd

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 22 14:02 #2474

Gyerekek, szívesen válaszolok újból. De az informácios könyvben benne van a válasz mindenre.

Igen, kell vízi jártassági engedély.
Pefkáriban van a kölcsönző.
Meg van határozva, hogy fél nap, vagy egész. Az egészami 10.00 tól-délután. 5 ig lehetséges. Útvonal engedélyhez is kötik.
Tavaly előtt 50-60 Euró/nap körül volt. Azóta nem érdeklődtem.

Köszönöm az infót

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 22 13:54 #2473

Szombattól 35 fok árnyékban!
Az évszaknak megfelelő ez időjárás.
Keddtől a rekkenő hőség miatt éjszakai viharok várhatok. És Jövő hét végére hűl le a hőmérsáklet. 30 C fokra. 8)
Hágy légkonditól származó betegem lesz már az első héten? :D

Re: Általános 2009 máj. 22 13:50 #2472

Gyerekek, szívesen válaszolok újból. De az informácios könyvben benne van a válasz mindenre.

Igen, kell vízi jártassági engedély.
Pefkáriban van a kölcsönző.
Meg van határozva, hogy fél nap, vagy egész. Az egészami 10.00 tól-délután. 5 ig lehetséges. Útvonal engedélyhez is kötik.
Tavaly előtt 50-60 Euró/nap körül volt. Azóta nem érdeklődtem.

Szia Ági!

Érdeklődni szeretnénk, hogy motorcsónakot tudunk -e bérelni a szigeten, és ha igen kell hozzá engedély?
Tavaly elfelejtettük megkérdezni :D

köszönöm előre is
üdv: Judit

Re: Általános 2009 máj. 22 11:33 #2471

Folyamatosan naplózzuk az utat, árakat, kompot minden, amit megjöttem felteszem. Zsuzsának (páromnak) begyulladt egy gyökérkezelés alatt álló foga, az se volt biztos, hogy elindulunk. Mostanra már tán utazóképes állapotba kerül, és bébipap-evés van. Meg hörcsögpofi. Közben a ház szétdobva, mindent lep a por. Ruhákat most ássuk ki a homokvihar alól. A Dani körül kavarog a por, akkora aszály van, hogy az itteni homok már inkább púder. A kocsi egy nap alatt belül is tiszta dzsuva.
Szóval 22 év után, eddig még semmi sem szól amellett, hogy ez az út sikeres lesz. Ettől függetlenül délután 4 körül indulunk. Gázolaj, jókívánságok full, a többi Danika meg az én reszortom. Ma még benézek indulás előtt, mert Ágival van még megbeszélnivalóm. Mindenkinek kitartást!
szekalmi

Re: Általános 2009 máj. 22 08:48 #2470

Ági!
Tudsz komp árat mondani Keramotiból?

Szekalmi!!
Balesetmentes jó utat kívánok!!!!
Vissza várunk!! :úszógumi: :palackposta:

Re: Általános 2009 máj. 21 23:22 #2469

A viktor78 által nyitott cím nélküli topikot töröltem, a hozzászólásokat bemásoltam a Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban topikba.

Re: Általános 2009 máj. 21 23:11 #2466

...................................
Érik a cseresznye!

Cseresznye !!!! Görög cseresznye!!! Óóóóóó...
(Paralián 2002-ben volt egy cseresznyés bácsi...)
:almafa:

Re: Általános 2009 máj. 21 22:12 #2465

Szia Ági!

Érdeklődni szeretnénk, hogy motorcsónakot tudunk -e bérelni a szigeten, és ha igen kell hozzá engedély?
Tavaly elfelejtettük megkérdezni :D

köszönöm előre is
üdv: Judit

Re: Általános 2009 máj. 21 21:56 #2464

No, akik várják az Utazási irodáról az uj kirándulásokra vonatkozó infókat:
Nincs új kirándulás.

2009. május utolsó heti kirándulások
Hétfőn: Szigetkörbe
Kedd: Jeep
Csütörtök: Hajós kirándulás
Péntek: Görögest

Ezek még nem a végleges napok- Valószinűleg július közepétől lesznek szeptemberig állandó napokon. Szezon elején és végén a hajókirándulás napjai vándorolnak .

Várom mikor jelentkezik be Ibuszos vendég ide a fórumra kérdésével...

Más hírek.
A komp hajók ára 5%-kal emelkedett. Egységesen mind két társaságé. Államilag kiadott rendelet szernt volt kötelező ez az áremelés.

A benzinárak kezdenek emelkedni.
Thessalonikitől délre, már az 1.20 Euró körül jár.
Mi itt északon még tartjuk a 0.90-1.00 Eurós árat.

Meg vagyok mind két iroda előkészületével.
Szeretettel várom e hét szombatján az első Apollonos buszt.
Kérlek benneteket, hogy Stavros- az első leszálló hely- után emlékeztessétek a busz sofőrt, hogy csörögjön rám, hogy ébredjek, és induljak Limenas kikötőjébe.
Tudjátok szombat hajnalban nincs buszjárat.
Az nap mindig valaki munkába induló ismerőst szoktam elcsípni, hogy időbe ott legyek értetek a kikötőbe.
Szóltok a sőföröknek, hogy időben telefonozzanak rám. ( Ők tudják az én számomat, én az övéket nem.) Köszönöm a segítségetek.
Jó utat kívánok mindanniotoknak.

Á, hogy készüljetek időjárásilag:
Nézzétek meg ti is az előre jelzést, mert már napok óta én nem ídőztem azzal. Napközben párás fülledt meleg. Ma pl mordulatlan tengerrel, viszont Limenasban nagyon erős meleg széllel. Most este, ahogy a rendőröktől húztam bele a motorral, egy szál polóban már nem fáztam . Tehát meleg esték vannak.

És még más.
A motor bérlőket most óvom.( Mindig féltem őket!)
Limenas és a márványüzem szakaszán felkaparták az aszfalt utat. Barázdás, életveszélyes. A motorosok alig tudnak kapaszkodni a kis motoron. a bordurok dobják a járművet. Az autónak is kapaszkodni kell. Tehát ott ne nagyon motorozzatok majd. de ezt érkezéskor is fogjátok ti magatok is tapasztalni. Forgalmi zavar és veszélyes utszakasz.
És még más.
Érik a cseresznye!

Re: Általános 2009 máj. 21 08:04 #2462

nA, ITT ELMENTEM AZ ERDŐBE. a FRANC SE AKAR HAZATELEFONÁLNI. cSAK NEKED AKAROK JELEZNI, HOGY JÖVÜNK. jELENTEM, ÉN MŰVÉSZLÉLEK vagyok. Magyarán, technikai analfabéta. Bár rendszergazda is vagyok a cégnél. Bár ott nem az eszemért szeretnek, hanem a szépségemért, és a szerénységemért. Jó, kicsit az eszemért is.
Bocs a betűváltásért, este van, és én már nyugalomban. Hajnali bagoly vagyok. De hogy szombaton délután egy körül ott leszek, az tutti

Kedves Szekalmi!

Nagyon jó utat kívánok Nektek! Várjuk a tapasztalatokat és az élménybeszámolót (fotókkal). Legyen számotokra igazi feltöltődés az a néhány nap Thassos szigetén! Vigyázzatok magatokra és egymásra! Várunk haza!!!!!!
:D :D :D :D

Re: Általános 2009 máj. 20 19:52 #2461

nA, ITT ELMENTEM AZ ERDŐBE. a FRANC SE AKAR HAZATELEFONÁLNI. cSAK NEKED AKAROK JELEZNI, HOGY JÖVÜNK. jELENTEM, ÉN MŰVÉSZLÉLEK vagyok. Magyarán, technikai analfabéta. Bár rendszergazda is vagyok a cégnél. Bár ott nem az eszemért szeretnek, hanem a szépségemért, és a szerénységemért. Jó, kicsit az eszemért is.
Bocs a betűváltásért, este van, és én már nyugalomban. Hajnali bagoly vagyok. De hogy szombaton délután egy körül ott leszek, az tutti

Re: Általános 2009 máj. 20 19:24 #2460

S.O.S. gyorskérdés:
Thasszoszon tényleg 10 számjegyűek a telefonszámok?
Mert a szállásnak és Áginak is ilyen hosszú szám van írva. Fülkéből telefonálva mobilszám elé mit kell beütni? Nekem 00 van ideírva.

Hogy is fogalmazzam meg neked az a 00 az a +jel tehát így is használhatod hogy 0030 xxxxxxxx vagy +30 xxxxxxx ....Remélem érted..

00 vagy a plusz jel az az országból való ki ill. belépés.
30 az görög
(36 magyar)
25930 Ez a szigetünk száma
62 277 Ez Potámia falu új vonalai
Így jön össze:
00 -30 -25930 -62 277

A fülkéből:
00 36 76 490841
Bravó! Ez volt a régi kecskeméti számom És emlékszem rá....
Tehát 00 val kilépsz
36 tal hazalépsz.
körzetszám
majd lakásszám
TEHÁT A 06 AZ ELMARAD!!!
Ha utcaiból hívsz magyar mobilt:
00 36 ......
MINDENESETBE SOKÁIG KELL VÁRNI MERT SOK TÁRCSÁZÁSIHANG VAN.
ÉS ESTE 22.00 órától INNEN GÖRÖGBŐL KEDVEZMÉNYESEN TELEFONÁLSZ MINDENHOVÁ VONALAS SZÁMOT TÁRCSÁZÁSKOR.
Arra is figyelned kell, hogy jól betuszkoltad a kártyát?
Időnként meg kell nyomkodni is mert akadni szoktak.
De ezeket a játékokat tudjátok.

Re: Általános 2009 máj. 20 13:38 #2459

Ennyi jókívánsággal, ha tartom a déli irányt, Fokvárosig eljutok. Köszi mindenkinek. Igyekszek egy jó kis (és utána hosszabb) beszámolóval és sok képpel megköszönni.
KÉT NAAAP....!

Re: Általános 2009 máj. 20 08:52 #2455

Szekalmi

Nagyon nagyon jó utat kívánok nektek, :autóvezető: érezzétek magatokat szuper jól :táncikálós:
Nyaralj helyettem is, jó? :thassos-mad
Egyetek sok fincsi kajákat :gyros:
Kiránduljatok sokat :túra:
kérünk soksok fényképet :fotó:
pancsizzatok, fürcsizzetek :úszógumi:

És a lények, el ne felejtsetek integetni, valami ilyesmiket szeretnénk látni :örül: :táncikálós: :hahoo: :pompomlány: :integet: :pápá:

És még egy jókívánság: kívánom, hogy nagyon nagyon lassan teljen kint az idő. :mrgreen:

Re: Általános 2009 máj. 20 08:17 #2454

Szekalmi!
Igen jó a 10jegy 00választó szám 30-az ország hívó a többi tíz a telefon szám,ha kintről hívsz haza az is így kezdődik:00 36 és a telefonszám!
Jó utat,és nagyon szép időt!!!Bízz Daniba és oda repít Ágihoz!!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 máj. 20 07:25 #2453

S.O.S. gyorskérdés:
Mert a szállásnak és Áginak is ilyen hosszú szám van írva. Fülkéből telefonálva mobilszám elé mit kell beütni? Nekem 00 van ideírva.

Hogy is fogalmazzam meg neked az a 00 az a +jel tehát így is használhatod hogy 0030 xxxxxxxx vagy +30 xxxxxxx ....Remélem érted..

Re: Általános 2009 máj. 20 07:19 #2452

S.O.S. gyorskérdés:

Re: Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 20:21 #2451

Szia Robi!
Fő a változatosság,de majd megírom hogy milyen lesz tolo !
a Thasszoszi nyaralásunk volt az első és nagyon jó volt. Nézd meg te is a képeinket.
babu képei piccassa web szekalmi képeinél

Szia!!!!Jó kis képek :)Ti mikor mentek nyaralni?

Re: Általános 2009 máj. 19 20:16 #2450

Hááát...
Veled érzek, mert ez bizony komoly természeti csapás. De remélem, a természetfelelős gyorsan kijavítja a hibát
Szombaton megyünk, fülkéből tudlak hívni Keramotiból, vagy Limenasból. Kb 13-14 óra körül érkezünk. Remélem, addigra az infrastruktúra is összeáll. És remélem, ha időd engedi, az integetésre velünk tartasz.... Merthogy elhangzott ilyen igény...
Addig is: Dani go Thassos...!
ahogy Danikától telik, csengetünk lefelé ezerrel... (nekem megsúgta, bírni fogja.) Mert ugyan csak egy autó, de a lelke, mint egy mammutnak...
Ígérem, minden fórumozóra gondolok, és kívánom nekik is, hogy az a tíz év fiatalodás meglegyen. (Nővérem optikailag, és agyilag kb. ennyit fiatalodott tavaly.
Tehát jó szelet, és ahój...

Re: Általános 2009 máj. 19 19:58 #2449

Ezek nem jó hírek , :cry: de minden rossz után jó következik !

Re: Általános 2009 máj. 19 18:57 #2448

Biztos észrevettétek, hogy megint el-el tűnök. Nagyon nagy gondot okoz ez a rendkivüli időjárás a szigetünkön. Fülledt forró nappalok, három naponta este 10-től heves széllel érkező hatalmas viharok. Az égi játák egész éjjel tart.
A Vodafon térhálózata már egy hete nem működik a szigeten.
Az áramszolgáltatás is akadozik. Állandó nappali karbantartások miatt reggeltől késő délutánig kikapcsolnak bennünket.
A vonalas telefon szolgáltatásra ugyan ez vonatkozik.
Április 25.e óta tart ez az állapot. Igen kellemetlen.
De van ennél is nagyobb baj. Helyrehozhatatlan.
Május 17.i éjszakai vihar két helyről jött.
Én innen úgy láttam Kinira felől és Prenos_Ypszárió vonalról jött a mi öblünk felé. Aznap éjjel Kastó és a vízesések környékén két helyen lecsapott a villám. Azt a gyönyörű erdőségünket ,- ősfenyves- gyújtotta be. Tegnapra országos repülős tűzoltási segítség jött.
Több napig égett a hegytető.
Ma délre fékezték meg a tűzet. Szomoran gondolok a keletkezett természeti károkra. Az országos Tv csatornákból ma kora reggel láttam egy pillanatra a tűz kiterjedési területét. Majd megszűnt az áramunk. Jővőhéten a kezdődő jeep túrával élőben is fogom majd látni. Remélem írmagja maradt azoknak a különleges fenyőknek.

Re: Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 16:14 #2447

Az idén Toloba megyünk de jövőre lehet visszamegyünk Thasszoszra!

Szia Tölcséres!!!
Mi is az idén Toloba megyünk,de jövőre 99% hogy Thasszoszra megyünk.
Üdv:Robi

Szia Robi!
Fő a változatosság,de majd megírom hogy milyen lesz tolo !
a Thasszoszi nyaralásunk volt az első és nagyon jó volt. Nézd meg te is a képeinket.
babu képei piccassa web szekalmi képeinél

Re: Általános 2009 máj. 19 15:38 #2446

picasaweb.google.com/lh/view?q=babu%C3%A9k&psc=G&filter=1#5233108120548909650
Ez a link Tölcséres képeihez, vagy a Picasában Babuék-ra keresve meglesz. Kedves Nővérkém! A nickedet átírhatnád Babura, mert van már a fórumon egy Babucink, ha jól tévedek. Most lesz kettő.

sziasztok!
Thasszoszon ha van lehetőségetek hajókirándulásra okvetlen menjetek el!
A sziget lenyügőző és a márványpart meg csodálatos!Mi busszal voltunk még van egy pár hely amit sajnos nem láttunk!
Ha módunkba lesz nagyon szeretnénk még elmenni .A tenger vize kristálytiszta. a hófehér part meg a napsütés .Ezt át kell élni!!! :lol:

Re: Általános 2009 máj. 19 15:28 #2445

picasaweb.google.com/lh/view?q=babu%C3%A9k&psc=G&filter=1#5233108120548909650
Ez a link Tölcséres képeihez, vagy a Picasában Babuék-ra keresve meglesz. Kedves Nővérkém! A nickedet átírhatnád Babura, mert van már a fórumon egy Babucink, ha jól tévedek. Most lesz kettő.

kedves Testvérkém nem babuci vagyok,hanem tölcséres .De ha akarod átírhatom :)

Tölcséres! Szia druszám! Maradj csak ezen a néven!
De jót nosztalgiáztam a képeiden....
De ha tudod, írd meg az élménybeszámolódat, mindenki gyönyörűségére és okulására. Szekalmi beszámolóját külön várjuk. (De nagyon!!!)
:Thassos-fan:

Oldalmegjelenítési idő: 0.296 másodperc