Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 máj. 29 08:42 #2521

Pamag!!!!!

Kettő :örül:
Már nem biztos,hogy a gép elé ülök mert dolgozom szombaton is kb éjfélig vasárnap meg még pakolok ,úgy hogy köszönöm mindenkinek a jó kívánságát!! :futyul: /olvasni még biztosan fogok!
Jók legyetek addig is!!!!

Pamag!
Próbáljuk csipkedni magunkat,de csak óvatosan azt hiszem nem baj ha egy kicsit késünk,csak ott legyünk!!
.........................

:lol: :lol: :lol: Ági korán kel, de a görögök többsége nemigen.... :lol: :lol: :lol:
Csak óvatosan! Nagyon-nagyon jó utat és annyi élményt, hogy majd alig bírjátok elmesélni!!! :lol:
:Thassos-fan:
:ébresztő: Hány ilyen lesz még?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 28 21:55 #2519

Pamag!
Próbáljuk csipkedni magunkat,de csak óvatosan azt hiszem nem baj ha egy kicsit késünk,csak ott legyünk!!
.........................

:lol: :lol: :lol: Ági korán kel, de a görögök többsége nemigen.... :lol: :lol: :lol:
Csak óvatosan! Nagyon-nagyon jó utat és annyi élményt, hogy majd alig bírjátok elmesélni!!! :lol:
:Thassos-fan:
:ébresztő: Hány ilyen lesz még?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 28 15:51 #2518

Pamag!
Babuci!
Köszönöm a jó kívánságokat,reméljük így lesz!

Re: Általános 2009 máj. 28 10:46 #2517

Kedves Bocsika!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánok utólag :pohárköszöntő: , és szerencsés utat.

Re: Általános 2009 máj. 28 08:59 #2516

.....................................
Vasárnap délután indulunk,hogy mire Ágnesünk felébred ott legyünk.

:?: :?: :?: akkor csipkedhetitek magatokat :lol: :lol: :lol:

Re: Általános 2009 máj. 28 08:22 #2515

Köszönöm a jó kívánságokat,nagyon aranyosak vagytok,nagyon meghatódtam!! :örül:
Vasárnap délután indulunk,hogy mire Ágnesünk felébred ott legyünk.

Re: Általános 2009 máj. 27 21:48 #2513

Minden szülinapodra csak egy Görög utat kívánok!!!!!!! :D :pezsgő:

Re: Általános 2009 máj. 27 19:18 #2512

Gratulálunk: bocsika (43)

Hát akkor gratulálok én is. :)

Re: Általános 2009 máj. 27 15:41 #2510

Bocsika! Én is sok boldogságos születésnapot kívánok!!!!!! :éljen: :éljen: :pohárköszöntő: :integet:
Mikor is indultok?????

Re: Általános 2009 máj. 27 09:59 #2508

Tudjátok a mai örök 20 évesek mind Edda, Lgt, Omega, Bergendi és a többiek rajongói. Az Edda polót azért szerette a párom, mert a régi magyarország térképe van rajta. Meg a zenéjüket is szereti. De a a térkép volt neki a legfontosabb. Mert lazább napon abba ment dolgozni, és a többieknek adot jó beszélgetési témát. És büszkélkedett hogy ők milyen tudatlanok, és itt volt a bizonyítéka a történelmünkre.
A magyar zászlónkat is begyűjtötte.
Meg szereti a magyar polókat, mert a vendégek is leszolítgatják ha ilyet látnak rajta és szereti beszélgetéssel múlatni az időt. Tudjátok, iszen görög... Tegnap mesélte, hogy egy 20 év krüli magyar srás egy csoda mororral robogott be hozzá. a fiúnk körbe utazta egyedül a fél világot, jól beszélt angolul. a párom a mocija miatt csodálta először meg, meg felismerte amagyar rendszámot. Nagy volt a haverkodás... Ezzel gyorsan eltelt neki a hajós 1 óra 15 perc. A többi utvonalon meg mesélte a többieknek a fiú élményeit, kalandjait. Így senki nem unatkozott a nap hátralevő részébe.
Érzitek a mentalitásukat? A párom meg mindig klapható egy kis letye petyire.
Van egy tisza hajós plója, egy Paksi erőmű , és az Edda veszett.
Sapkákat is gyűjt, mert kopasz. de ebből egyenlőre csak a görögzászlósa van...
Nem baj, az is téma tud lenni...

Kálmussal hajnalba tudtunk összecsapni. Már reggel 7 kor nem találom őket otthon. Így ma a félszemem náluk nyitottam egészre, hogy még otthon érjem őket. Küldik a puszit neked és mindenkit üdvözölnek. A gitárjátékábval bucsuztatott!
Tehát jó a hangulatuk!

Szia Ágika!
Olvastam,hogy az Eddás pólóját elkoboztad a férjedtől.Szerettelek volna meglepni eggyel,de aztán rájöttem,hogy méret hiányában igencsak nehéz lenne.Ezért ha elárulod nekem mekkora az a póló,szivesen pótolom a veszteséget.
Nem tudom jó e már a géped,mert még nekem keresőbe vagy egy 3 napos lukas hellyel valahol.
Mivel azt mondtad,hogy majd júniusba érdeklődjek most nem zaklatlak ezzel.
Addig is jó munkát és szép időt kívánok neked!!!!!!
Köszi:Edit

Re: Általános 2009 máj. 27 09:45 #2507

A Hellasz.hu -n jelent meg:

A Korinthoszi-csatorna is magyar lesz
Magyar emlékművet avatnak ma Görögországban, a Korinthoszi-csatornánál Türr István és Gerster Béla építők tiszteletére.
Türr István kezdeményezésére és Gerster Béla tervei alapján 1882. május 5-én kezdték meg a Peloponnészoszt Attikától elválasztó korinthoszi-földszorost átvágó csatorna építését, amelyet 1893. augusztus 6-án adtak át.
A 6.345 méter hosszú csatorna vízmélysége 8,5 méter, a vízfelszínen 25, az alján 22 méter széles. A vízi út 325 kilométerre rövidítette meg az Adria és Athén közötti utat.
Az avató ünnepségen többek között beszédet mond Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Szabó Vilmos, a Külügyminisztérium államtitkára és Podolák György, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke.
[Forrás:kulturpart.hu] Jox

:igen: :igen: :igen: :igen: :igen:

Az édes, okos, és kifogyhatatlan tudású Pamagunk!
Viszont megjegyzésem, hogy ez a fórumon egy idő után el fog tűnni.
Ha ez az írás a kavalai polgármesteri hivatal épületének történetével cikkbe állandóan olvasható lenne. Mert hogy legyünk mi magyarok is büszkék, hogy magyarok vagyunk, ill. mi mindent hoztunk létre a világon szerteszét.
Tudjátok, jól eső érzés ez.
Annak idején Krétán a Psziloritis teteji falvakban, Iraklionban a hadvezéreinkre emlékeztek nagy hálával a krétai öregek. A szurdokokban és Santorinin a Mariska szamarainkra, akik a magyar muraközi lovak voltak, vagy az öszvérjeink.
És a hétfő Szigetúra során Limenárjába beülve a pletykáló görök közé kávézva, teljes elképedésemre egy 60-70 közötti irástudatlan, tanulatlan és mégis a maga módján nagyon művelt halász férfi szintén a második világháborúban idesegítkező magyar hadvezérenkre emlékeztetett. Erről mi otthon nem tudunk. Nem tudom valahol valaki ezt megenmlíti-e? Én is eddig casak Krátraiaktól hallottam, hogy legyek bűszke a magyar harcos férfiainkra. És most itt is!!!
Tehát amit tudunk tegyük közzé,. emlékezzünk rájuk. És érezzük mi is büszkén magunkat külföldön. Felszegett fejjel válaszoljunk arra a kérdésre, hogy kik vagyunk: MAGYAROK!
Ezért lenne jó Maghdika, ha ezek a beszúrásaid nem csak itt lennének.

Re: Általános 2009 máj. 27 08:23 #2506

Dézsé!
Köszike! :Köszi: :pohárköszöntő:

Re: Általános 2009 máj. 27 08:02 #2505

Sziasztok

Megjött felénk a lehűlés. Remélem a nyaralókat sehol nem érinti az időjárás változás. :)

Ezek a videók nagyon klasszak, köszi :-)

Bocsikának boldog születésnapot! :-)

Re: Általános 2009 máj. 26 22:17 #2504

A Hellasz.hu -n jelent meg:

A Korinthoszi-csatorna is magyar lesz
Magyar emlékművet avatnak ma Görögországban, a Korinthoszi-csatornánál Türr István és Gerster Béla építők tiszteletére.
Türr István kezdeményezésére és Gerster Béla tervei alapján 1882. május 5-én kezdték meg a Peloponnészoszt Attikától elválasztó korinthoszi-földszorost átvágó csatorna építését, amelyet 1893. augusztus 6-án adtak át.
A 6.345 méter hosszú csatorna vízmélysége 8,5 méter, a vízfelszínen 25, az alján 22 méter széles. A vízi út 325 kilométerre rövidítette meg az Adria és Athén közötti utat.
Az avató ünnepségen többek között beszédet mond Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Szabó Vilmos, a Külügyminisztérium államtitkára és Podolák György, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke.
[Forrás:kulturpart.hu] Jox

:igen: :igen: :igen: :igen: :igen:

Re: Általános 2009 máj. 26 19:56 #2503

Jó volt nézni ezeket a videókat, azokat a helyeket látni, ahol tavaly jártunk, sajnos ez most idén nem jött össze. Így alig várom a mások beszámolóit és a friss fotókat.

Re: Általános 2009 máj. 26 18:39 #2502

Ez gyönyörŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!!!!!!!!!! :D :D :
Már csak 4 hét és a saját szememmel láthatom!!!!!

Re: Általános 2009 máj. 26 15:42 #2501

ÖRÖMKÖDJÜNK és GYÖNYÖRKÖDJÜNK:

-

-
... re=related

-
... re=related

-

Re: Általános 2009 máj. 26 13:34 #2500

Ági!
A férjed vagy Te vagy EDDA rajongó vagy mind ketten?Esetleg ez a póló még itthonrol maradt darab?

Re: Általános 2009 máj. 26 12:30 #2499

Szia Ágika!
Olvastam,hogy az Eddás pólóját elkoboztad a férjedtől.Szerettelek volna meglepni eggyel,de aztán rájöttem,hogy méret hiányában igencsak nehéz lenne.Ezért ha elárulod nekem mekkora az a póló,szivesen pótolom a veszteséget.
Nem tudom jó e már a géped,mert még nekem keresőbe vagy egy 3 napos lukas hellyel valahol.
Mivel azt mondtad,hogy majd júniusba érdeklődjek most nem zaklatlak ezzel.
Addig is jó munkát és szép időt kívánok neked!!!!!!
Köszi:Edit

Re: Általános 2009 máj. 26 07:52 #2497

Szép reggelt Mindenkinek!

Remélem, hogy legalább ilyen jó idő van a thassosi nyaralókra, mint itthon ránk! Milyen lehet a víz hőmérséklete? Sartin állítólag 22 fokos! :úszógumi:

Re: Általános 2009 máj. 23 18:18 #2486

Szia Ági!
Szekalmi nővére vagyok! Nagyon örülök hogy épségbe megérkeztek! :lol: Neked külön nagyon megköszönöm a tájékoztatást !.Holnap mind a két időpontba figyelem a webkamerát és ahogy megbeszéltem vele rögzítem az integetős képet.! Az edda polót figyelem az tök jó lesz !
Nagyon köszönöm mégegyszer !Öcséméknek nagyon jó nyaralást sok kirándulást kívánok.Ágika neked meg nagyon jó egészséget kitartást és további jó munkát !
Szeretettek üdvözöllek

No, reggel 10 órakor elcsíptem a buszunkat. A fele a csoportnak a tavalyi kedves arcok voltak. Gyorsan meg volt az elszállásolás is. Új sofőrjeink vannak. Ők is ügyesek!
És le a kalappal a buszosokon.
Kalocsáról egy csomagot vártam. Eszter elment Kecskemétre hogy a Domus előtt bevárja a buszt. Mindenféle busz jött oda pénteken, de a thássosi nem. Eszter mikor már az utolsó távolsági busz jött be, sírva fakadt, hogy ezért tett meg 120 km-t. A sofőr mondta neki adja oda azt a csomagot, majd intézkedik. Eszter csodálkozott, hogy a Paraliai sofőr, hogy fogja hozzám eljuttatni a mákos bejglit. Hát kérem megérkezett. Két idegen hölgy vitte be az irodába szombat délbe és a főnökeim utána felhívtak.
Ki hol, hogyan adta - vette a mákos gubát, nem derült rá fény. De ott lapul a hűtőbe. Holnap magamhoz veszem.!
Gratula mindannyiótoknak, akik közreműködtek benne. ÉS KÖSZÖNÖM!!!!
Más.
A holnapi integetés? Gyanús.... :lol: :lol:
Ez a ma esti vacsora után derül ki.
Szekalmi német pontossággal megkérte a Nontas tulaját, hogy 13.00 kor telefonáljon rám, hogy megérkezett a szállásra. Én görögösen megigértem, hogy azonnal ott vagyok. Háromnegyed órás volt az azonnal. Megjelentem. elbeszélgettünk. Minden rendbebn volt, csak a telefonkártyás telefonálás nem működött, tehát Kálmi rajtam keresztül üzen a nővérének, hogy minden tenger!!!
Valószínű holnapra jön ki a fáradtsága, én meg holnap 8:20-kor kezdem a Melibe a fogadózás és dél körül végzek. Ha addig összeboronáljuk magunkat Kálmival, akkor integetünk. Pörögnek a percek a sok tenni valóval.

Az EDDA pólós felségjelzés bevált.
Kálmi kiszúrta a messziről a taverna tetejéről integető fekete blúzt...
Ezért kérdőjelezem meg, hogy holnap reggel felébred-e??? Ill. hogy hogyan!

Re: Általános 2009 máj. 23 17:58 #2485

No, reggel 10 órakor elcsíptem a buszunkat. A fele a csoportnak a tavalyi kedves arcok voltak. Gyorsan meg volt az elszállásolás is. Új sofőrjeink vannak. Ők is ügyesek!
És le a kalappal a buszosokon.
Kalocsáról egy csomagot vártam. Eszter elment Kecskemétre hogy a Domus előtt bevárja a buszt. Mindenféle busz jött oda pénteken, de a thássosi nem. Eszter mikor már az utolsó távolsági busz jött be, sírva fakadt, hogy ezért tett meg 120 km-t. A sofőr mondta neki adja oda azt a csomagot, majd intézkedik. Eszter csodálkozott, hogy a Paraliai sofőr, hogy fogja hozzám eljuttatni a mákos bejglit. Hát kérem megérkezett. Két idegen hölgy vitte be az irodába szombat délbe és a főnökeim utána felhívtak.
Ki hol, hogyan adta - vette a mákos gubát, nem derült rá fény. De ott lapul a hűtőbe. Holnap magamhoz veszem.!
Gratula mindannyiótoknak, akik közreműködtek benne. ÉS KÖSZÖNÖM!!!!
Más.
A holnapi integetés? Gyanús.... :lol: :lol:
Ez a ma esti vacsora után derül ki.
Szekalmi német pontossággal megkérte a Nontas tulaját, hogy 13.00 kor telefonáljon rám, hogy megérkezett a szállásra. Én görögösen megigértem, hogy azonnal ott vagyok. Háromnegyed órás volt az azonnal. Megjelentem. elbeszélgettünk. Minden rendbebn volt, csak a telefonkártyás telefonálás nem működött, tehát Kálmi rajtam keresztül üzen a nővérének, hogy minden tenger!!!
Valószínű holnapra jön ki a fáradtsága, én meg holnap 8:20-kor kezdem a Melibe a fogadózás és dél körül végzek. Ha addig összeboronáljuk magunkat Kálmival, akkor integetünk. Pörögnek a percek a sok tenni valóval.

Az EDDA pólós felségjelzés bevált.
Kálmi kiszúrta a messziről a taverna tetejéről integető fekete blúzt...
Ezért kérdőjelezem meg, hogy holnap reggel felébred-e??? Ill. hogy hogyan!

Re: Általános 2009 máj. 23 17:46 #2484

Szia Ági!

Még egy utolsó kérdésem lenne, hogy ismered -e ezt az urat? Tavaly majdnem minden estét vele töltöttünk a kikötőben vagy a parton és horgásztunk is, de nem sok sikerrel :) Nagyon megkedveltük és a barátait is akik azt hiszem Athénból jöttek hozzá látogatóba :)

Szia!
Jól meg nevettetél!
Nem nem ismerem. De ez egy olyan t9ökéletes július 20-aug. 20 ig partunk esti életképe, hogyx akár nagyobba is beküldheted Bazsi felé, hogy meg jelenjen a pillanatonkén felugró fotókhoz. Tudod hágy százan csinálják ezt a parton a főszezonidőszakban? Mikor még volt a Priti kis butus kutyusom, hogy sírt esténként mert nappal a fürdőzök miatt nem fürdőzhetett, este meg a pacások miatt. Nincs hol bemenjünk éjszaka a vizbe egy csobbanásra, mert ott üldögélnek a hütőládájukkal és pecáznak. a röhej, hogy fognak is. Pedig 50 m távolságig bokűáig érő viz van? én nem látom a halat, hogyhhogy csinálják?

Re: Általános 2009 máj. 23 11:33 #2478

Szia Ági!

Még egy utolsó kérdésem lenne, hogy ismered -e ezt az urat? Tavaly majdnem minden estét vele töltöttünk a kikötőben vagy a parton és horgásztunk is, de nem sok sikerrel :) Nagyon megkedveltük és a barátait is akik azt hiszem Athénból jöttek hozzá látogatóba :)

Re: Általános 2009 máj. 22 22:40 #2476

No, még egy utsó adag idegenvezetés. És az idénre a fejlesztésnek ezzel a végéhez értünk.
A görög konyha kedvelőinek kedveskedünk Magdika segítségével.
Skála Potámiába keressétek az EDDA MŰVEK emlémáját.
Az egyik kiváló konyhájó halas taverna dicsekedhet majd a magyar étlappal.

Cserpák, ha olvasol rájösz melyik tavernát tüntettem ki a fordítással.
Gondolom elégedésedre szolgál.

6 év telt el, mióta itt vagyok.
Nem vagyok egy nagy tavernás. De ennyi idő alatt mindegyiket kitapasztaltam. Első szempont a konyha tisztasága, művészete, eredetisége. A második és szintén nagyon fontos tényező. Az egyszeű, közvetlen hangulata. Turistás helyeken nehéz igazán rájuk akadni. Mindenki ismerőse volt a páromnak. Mindenhova húztak volna be. Nehezen állok kötélnek. Utálom a berángatos behízelgős helyet.
Tehát magam kiválasztása volt. A tulaj igen meglepődött. Soha nem kért tőlem segítséget vendég küldésre.
Remélem sikerült a konyhája minden finomságát hűen visszadnom.
Keressétek hát Skála Potámiá tegner partján az Edda Műveket.
Ha lett volna Rózsis polóm, azt adtam volna neki. Így Pánost fosztottam meg kedvenc bluzától, hogy ráismerjetek majd a tavernára.
Kiváncs vagyok ki írja majd le a nevét ide a fórumra.

Oldalmegjelenítési idő: 0.217 másodperc