Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 máj. 09 22:36 #2363

Nálunk is beindult a méhészeti szezon. Repceméz nem sok lett. Most az akácon legelnek a méhecskéink.... A száraz, csapadéktalan tavasz nem kedvez a nektárképződésnek, így a méz is kevés.
Tudomásom szerint Görögországban az akácméz nem túl ismert. Ha vágysz Ági egy kis hazaira, majd augusztusban leszállítjuk a kóstolót belőle :nyálcsorgató:

Az M5-ön jöttünk, és mindkét oldalán virágzik az akác. Gondolom a méhecskék ott jól élnek? Vagy ott sok a benzingőz?
Olyan akác illat volt, hogy még az autóban is lehetett érezni. :)

Ja, és azt is megállapítottuk, hogy 51 nap múlva (ma már csak 50 :D ) egy hosszabb út legelején újra jövünk erre.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 09 22:34 #2362

.... Csak az egér, képernyő és a billentyű lehetett benne. Majd fél órás szünetekkel egyenként egy egyet bedughattam. Csak így fogadta el a gépem az egyéb munkálatokat. Még vannak program hiányoságaim, de a lényeggel már meg vagyunk......

.................A múlt héten megvoltak az első méz pörgetések is. Épp ma reggel kaptam egy üveggel, hogy jó szezont kívánjanak, ill. Az első legfrisebb fenyőmézet megkóstoljam. ( Bazsi, ezt félreteszem nektek Eszter és Gergő reggelijéhez.)

Ezek szerint akkor megoldódott a probléma? Bocsi, hogy leráztalak, de volt még egy anyák napi műsor a Gergőtől, utána meg indultunk. Hétfőn majd hívlak!

Méz......De azért én is kaphatok belőle???? :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 09 16:43 #2361

A múlt héten megvoltak az első méz pörgetések is. Épp ma reggel kaptam egy üveggel, hogy jó szezont kívánjanak, ill. Az első legfrisebb fenyőmézet megkóstoljam.

Nálunk is beindult a méhészeti szezon. Repceméz nem sok lett. Most az akácon legelnek a méhecskéink.... A száraz, csapadéktalan tavasz nem kedvez a nektárképződésnek, így a méz is kevés.
Tudomásom szerint Görögországban az akácméz nem túl ismert. Ha vágysz Ági egy kis hazaira, majd augusztusban leszállítjuk a kóstolót belőle :nyálcsorgató:

Re: Általános 2009 máj. 09 14:06 #2360

TeamViewer - Letoltes - Download.CHIP.eu
TeamViewer 3.6.4892 Angol. A TeamViewer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy interneten keresztül akár egy másik gépet is irányítson.
download.chip.eu/hu/TeamViewer-2.42_592777.html - 58k - Tárolt változat - Hasonló oldalak

Gyerekek, akinek olyan gondja van, mint nekem volt annak hasznos lehet az alábbi módszer. A szerelőhöz nem kell elvinnetek a gépet. Ezt a programot én is letöltöttem, Bazsi is. Kiadta a programa gépem kódát e program által, azt a Balázs beírta az ő rublikájába. És onnantól kezdve átvette a gépem irányítását. Nekem nem volt szabad onnan kezdve hozzányúlnom, csak a Skypén tudtunk beszélgetni Balázzsal. Így minden nyügöm megoldotta. Majdnem mindent. Újra írta a régi programjaim, viszont valami miatt kiakadt újból a gépem. Se kikapcsolás, se bekapcsolás nem volt lehetséges. Mint rájöttünk, az összes vezetéket ki kellet húznom, a toronyból. Csak az egér, képernyő és a billentyű lehetett benne. Majd fél órás szünetekkel egyenként egy egyet bedughattam. Csak így fogadta el a gépem az egyéb munkálatokat. Még vannak program hiányoságaim, de a lényeggel már meg vagyunk.

Talán tegnap óta van kezdődtek az első igazi nyári napok.
Csak sejtem hogy napozók tömege van a parton.
Marci fiam is lent van, ő is fürödnio szeretett volna, de azt egyenlőre megtiltottam részére.
A víz 20-21 fokos lehet. Kell még legalább egy hét folyamatosan ilyen idő, ill. meleg estéknek kellene beállni, ahhoz, hogy kényelmesen fürdésre alkalmas legyen a tenger. Az éjszakai hőmérséklet még nem éri el az ilyenkor megszokott hőmérsékletet. Sok volt az eső és a hűvös idő a görög Húsvétot követően, ezért még várni kell, hogy igazából átmelegedjen a talaj, ami átmelegíti a tengert is.
Ha marad ez az idő 10 napig, akkor az első fecskéimnek, akkik e hó végén érkeznek, akkor garantáltan fürdő és kiránduló idő is lesz. És egy csoda természet fogja majd őket fogadni! Lesz vízesésük is, meg a nyírkos hegyi erdőinkben gomba is! Gomba ilyenkor itt nem szokott lenni. A gombák, hogy kibújtak azt az utolsó két hét furcsa időjárása okozta.
A múlt héten megvoltak az első méz pörgetések is. Épp ma reggel kaptam egy üveggel, hogy jó szezont kívánjanak, ill. Az első legfrisebb fenyőmézet megkóstoljam. ( Bazsi, ezt félreteszem nektek Eszter és Gergő reggelijéhez.)

Re: Általános 2009 máj. 09 14:00 #2359

Valóban melegebb lesz, de már mikor indulunk :)
Szerintem költözzünk oda együttesen és alakítsunk egy óriási családot :)
megyünk felfedezni, fürödni, enni sok sok gyrost meg ott lehetünk mindig :)
építünk egy 100 emeletes házat :) de jó lenne :)
én már nagyon kattogok :Nevet: :Nevet: :táncikálós:

Re: Általános 2009 máj. 09 13:30 #2358

Épp a kamot néztem és láttam, hogy ők már ott vannak :mérges: :evil:
ez nem érvényes :(

De neked már melegebb lesz a víz !!!
És lehet, hogy addigra ők már visszamentek a szürke hétköznapjaikba...
Jó ez a hely mindig ! ............
:úszógumi: :úszógumi: :úszógumi: :úszógumi: :úszógumi:
:igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen: :igen:

Re: Általános 2009 máj. 09 12:28 #2357

Épp a kamot néztem és láttam, hogy ők már ott vannak :mérges: :evil:
ez nem érvényes :(

Re: Általános 2009 máj. 08 16:58 #2356

Világos!!!! :idea:

Ami a thassosra való kattogást vagy inkább rákattanást illeti: nagyon-nagyon-nagyon!!!!

Főleg, amióta embereket is látok a vebkamera képein.... :labdazos: :Thassos-fan:

Re: Általános 2009 máj. 08 13:07 #2355

Egyébként nem értem:
balazsh ! Hogy került hozzád Ági gépe?

Sehogy, a szerelő ott megcsinálta, és mikor már működött, én csak átvettem az irányítást az itthoni gépemmel és állítgattam, telepítgettem nála ezt-azt. :)
A technika csodája.
Asztal alá pedig azért került, mert a gépe ott van és dugdosta a vezetékeket. :D

Milyen jó is a távvezérlés - távsegítség :)
Mindenki kattog hogy mikor indulunk már thassosra????? :D

Re: Általános 2009 máj. 08 13:04 #2354

Egyébként nem értem:

Sehogy, a szerelő ott megcsinálta, és mikor már működött, én csak átvettem az irányítást az itthoni gépemmel és állítgattam, telepítgettem nála ezt-azt. :)
A technika csodája.
Asztal alá pedig azért került, mert a gépe ott van és dugdosta a vezetékeket. :D

Re: Általános 2009 máj. 08 11:58 #2353

Egyébként nem értem:

Re: Általános 2009 máj. 08 11:12 #2352

Csupa jó hír !
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Elkészült Ági gépe.
Már majdnem minden működik.
Párszor azért beküldtem az asztal alá. :)

Ágit vagy a gépet? :DDD rossz vicc volt :)

Re: Általános 2009 máj. 07 20:02 #2351

Csupa jó hír !

Elkészült Ági gépe.
Már majdnem minden működik.
Párszor azért beküldtem az asztal alá. :)

Re: Általános 2009 máj. 06 18:09 #2350

Csupa jó hír !

Re: Általános 2009 máj. 06 17:04 #2349

Ez jó hír...

Re: Általános 2009 máj. 06 17:00 #2348

Uj jo hirek!

A sziget es a szarazfold kozlekedese tokeletesse valt!
A Mitcopolo hajotarsasaga(piros hajok, dohanyzo, angol wc,) vettek egy uj szenzacios hajot. Az altalanos 100 autos elhelyezes helyett 170 auto fer fel ra. Perhuzamban 3 szemely auto tud parhuzamban felparkolni ra. Autobuszokbol 2 db egymas mellett. Tovabbi elonye, hogy nem kell fordulgatni, mert elol-hatul lenyithato. Ez azt jelenti, hogy egyenesen felhajtotok ra, majd nem kell befordulgatni, ahogy vagytok lehajthattok. Suritettek jaratokat is. Kavalai vonalon is orankent van este 7.30 ig. Kertamotibol reggel 6.00 tol este 22.00 ig felorankent. Tehat megszunik a hajokra valo varakozas. A vegleges hajo menetrend majus 25.e utan.
Az Anett hajo tarsasag reszerol meg valtozasok lesznek majus 14.ig. De azok is teljesen rendbe lesznek ez idopont utan. Tehat a sziget kozlekedese az elozo evekhez kepest jelentosen javulni fog. Ill. javult. A foszesoni idopontban voltak gondok a varakozasok miatt. Most ez nem lesz!

Re: Általános 2009 máj. 06 16:47 #2347

Gyerekek, tegnap sirva fakadtam, amikor a technikus hivott, hogy minden leegett a toronyban. Ma reggeltol az Ostria tulajjajal erositest kaptam, hogy utana nezzunk hogy halad, es mi az ami mentheto. Teljes uj gepet kell osszeallitani, mar delutanra lett meg minden alkatresz. Az egesz atairasaval holnap estere kaptam igeretet. Ez pentek reggelt jelent, hogy hazavihetem es otthon osszeallithatom. A telefon kozpont mossa kezet ezert a lehetetlen helyzetert. Eszmeletlen anyagi karok keletkeztek. Az enyem is hatalmas, de eltorpul a nagy intezmenyek mellett. De vegre vege a bonyodalmamnak. (Amin)
BABELI FERDE TORONY

Re: Általános 2009 máj. 06 00:14 #2346

varhatoan beleneznek a tornyomba is.

Pisai? Eiffel? Vagy a szentesi adó?
Ja nem. Ez thassosi Ónodi torony lehet! :)

Re: Általános 2009 máj. 04 20:29 #2343

Az lehet, de Te nem az egész országban árulsz. Pedig gondolom Krétán lenne még kapcsolatod.

Igen ez igy van. Nem szeretem sem a nagy uzemet, sem attol nem tudnek aludni, ha barmi baj van, es ne tudjak azonnal kozelben lenni. Mindig megszoktam a kis csoportokat, a csaladias hangulatot igy tudom kialakitani. Aki ker belole. Nyolvan nalam is van, aki abszolult onallo, es nem tart egyeb igenyt a szolgalatomra. Annak is orulok.
Kretan ismerem a szallasokat es meg sem merek belevagni.
Az uzlet lenne. Ami nem baj, de szemelytelen.
Ha valaki oda ker regi vendegeim, atadom egy ottani magyar holgynek, hogy erdeklodjenek nala.
A telefonnon valo kapcsolat tartas draga es nem teljes koru. Az mindig csak szukseg megoldas.
Aginak Evian viszont a szukseg alakitotta ki. Keptelenseg egy seggel vegig autozni otthonrol, Ahhoz hogy valaki Eviara menjen meg kell aludnia egy ejszakara valahol. Valoszinu ezert igy dolgozik.

A gepem javuoban. A vonalasom ma megjavitottak. 2 kabelt es egy csatlakozot csereltunk, mert leegtek. Holnap megyek Konix cserere, ill. varhatoan beleneznek a tornyomba is.

Re: Általános 2009 máj. 04 06:40 #2337

Szép jó reggelt!!!

Próbálok vigyázni a szavakkal!!!
Az én kedvemet akkor sem veszi el senki,ha kiérek...
Úgy ahogy Balázs irta egy éjszakát ki lehet birni,de én sem viselném el a dolgot mert nem volt ez a 2 éj annyira olcsóóóóó :(
+ha még ott neki áll az ember telefonálgatni akkor meg pláne...
De szerintem nem lesz gond (optimista vagyok) :D

Re: Általános 2009 máj. 03 21:20 #2336

Koszonom a szavakat.
Eviai Agirol annyit, hogy Bazsival volt egy bal lepese, de egyebkent nagyon ugyes es lelkiismertetes.
Es ne felejtsetek hogy o egyedul csinal mindent, en meg mindannyiotokkal korbe vagyok veve!
A Toloit nemismerem.

Az lehet, de Te nem az egész országban árulsz. Pedig gondolom Krétán lenne még kapcsolatod.
Te tudod, hogy mit adsz el.
pl. amiről beszéltünk és néztünk még februárban, arról a szállásról sem tudott csak olyan képeket mutatni, amik a neten bárhol megtalálhatók, és azok is rossz minőségűek voltak (gondolom onnét szedte Ő is). Szerintem soha nem volt még ott. :(
És Ő sem egyedül csinálja, hanem a Hellasz.hu-s Jox-al bűvöli az oldalt. A szállásokat lehet, hogy egyedül intézi, de azt Te is.

Ja, és aki nem tudja, van egy Ági Tolóban is, a Culture Travell utzási irodában. :)

Re: Általános 2009 máj. 03 20:56 #2335

Koszonom a szavakat.
Eviai Agirol annyit, hogy Bazsival volt egy bal lepese, de egyebkent nagyon ugyes es lelkiismertetes.
Es ne felejtsetek hogy o egyedul csinal mindent, en meg mindannyiotokkal korbe vagyok veve!
A Toloit nemismerem.
A beszamolom, meg hirtelen megszakadt szombaton. Egy gyors lezarast azert most adok rola.
A franc a nagy unnepekbe. Latjatok az orombe nagy urom vegyult. Szombaton a zon a napon amikor a baj volt, itt a faluba agios Thoma panigirije volt, mi megszoktunk beleunva a bucsukba. Kezdtuk Nestos delta, Nestos kilato, majd Xanti bazar. Del korul Panos telefonalt, hogy a foteren program van, hagyjuk abba a piacozas, mert mindjart vege a kulonleges foteri programnak. Hat mit lattunk oda sietve: Az utodott parom egy szalmakalapban a toronyora alatt ulve verte a balkamaja hurjait, mint utcai zenesz. Epp egy koldussal vitatkozva zeneles kozbe. Mint kiderult a koldus megsajnalta a paromat, mondvan olyan helyen ul hogy ott a kutya sem veszi eszre. Menjen inkabb a piac bejaratahoz. Hat volt rohoges reszunkrol. Mikor kiderult, hogy a fel ora alatt mig jatszott, osszekalapozott 14 Eurot, amibol 4-t juttatott a koldusnak. A maradekot elkajaltuk. Ezutan mentunk Porto Lagos tavi kolostorjait megnezni, majd tovabb haladva immar nyugatra a Nestos delta vegehez Abdiraba ertunk. Ez Keramoti masik oldala. Ott az archeologiai terulteben gyonyorkodtunk volna, ha a szunyog raj hagyott volna bennunket elvezkedni a kovek tanulmanyozasaba. Onnan indulva lattuk, hogy Limenas verofenyes napsutesben van, Xanti felett viszont vihar tombol. A hajora erve tort ki nalunk is a vihar. Ezek utan tudom azt is, hogy mikor mulatni megyek, ne csak aramtalanitsak, hanem a telefont is kapcsoljam szet...
Ezt a programot ugy lehet megtenni, hogy mar a reggeli elso hajoval at kell kelni Limenasbol Keramotiba.
Este 18.30 kor mar ujbol a hajon voltunk.

Zúristen!!!
Ennyi Ágink van...? Én asszondom, maradjunk Ónodi Áginál. A konkurrens egyébként ügyes, ha ilyen jól kihasználja az elődje nevét.
Olvasok itt-ott a másikról, de szerintem nem lehet őket összekeverni. Ilyen stílusú csaj Ági néven tutti, hogy nincs több...
Majd ha ő is ilyen húsvéti beszámolót ír.... talán...
Ági, mi maradunk veled!

Re: Általános 2009 máj. 03 18:51 #2334

Zúristen!!!
Ennyi Ágink van...? Én asszondom, maradjunk Ónodi Áginál. A konkurrens egyébként ügyes, ha ilyen jól kihasználja az elődje nevét.
Olvasok itt-ott a másikról, de szerintem nem lehet őket összekeverni. Ilyen stílusú csaj Ági néven tutti, hogy nincs több...
Majd ha ő is ilyen húsvéti beszámolót ír.... talán...
Ági, mi maradunk veled!

Re: Általános 2009 máj. 03 16:43 #2333

Azért jó nálunk ugye??? :)(

Mondhatni tökéletes :örül:

Akkor neked meg jó melót és jó tancsizást kívánok...

Re: Általános 2009 máj. 03 16:35 #2332

Balázs!!!!

Mért is jobb a te térképed???
A tied 4 hó 3 az enyém pedig 4 hó 21 :D
Vagy lehet hogy elolvastam...
Remélem én nem így járok mert akkor dila leszek egy kicsit...
A száma megvan csörgök neki és csapok az asztalra :futyul:
Jó volt ide már visszaréeni hozzátok...

Volt egy kis kitérőm,de már idetaláltam :D
Mindenkinek tövábbi szép vasárnapot és jó pihenést..

iGO-ra megy privi, mert...........

Ágit akkor én nem hívtam, mert .... nem.
Viszont a szállás megtalálása sem ment úgy, ahogy leírta. SMS a tulajnak, mikor ott vagyounk a templomnál, és akkor lemegy, mert egyébként nem találjuk meg. Na sms ment, és még fél óra múlva sincs semmi. Akkor kezdtem el telefonálni neki, hogy intézkedjen már. Ez után 20 perc múlva megjelent az ember......

Azért jó nálunk ugye??? :)

Én speciael dolgozom, és közben fizikát tanulok, mert szerdán vizsgázokk. :(

Oldalmegjelenítési idő: 0.205 másodperc