Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 máj. 18 17:27 #2419

Köszönöm a tájékoztatást, és a jókívánságokat az útra.
.......................... Ha valakinek van infója a Szaloniki-Meteórák útvonalról, ne fosszon meg tőle.
............................................
Tengerre föl, ahoj, meg illesmik
szekalmi

Kellemes utat és élménydús nyaralást!

Meteorák? Előtte vagy utána? Közben nem javaslom.... @@@ messze van...
Amúgy nem lehet eltéveszteni : Thesszalonikitől autópályán Larisszáig, ott nyugatra, de ki van táblázva. Mikor közel értek, már nem lehet eltéveszteni, mert a közeledő sziklák uralják a látképet. Kalambaka a falu (vagy város) neve. Ezt a helyet valóban látni kell, elmesélni nem lehet, sőt a képek sem adják vissza, amit ott érzel. De ehhez közelebb kéne nyaralni. Mi Paraliáról mentünk oda (először), de az a távolság is untig elég volt. Ui. közben a Tembi völgyében meg kell állni, azt is látni kell.
A kolostorokban természetesen vigyázni kell az illő öltözködésre, adnak ugyan valamit a bejáratnál, a pénztárnál (fillérekbe kerül egyébként a belépő), de jobb úgy menni, hogy hosszúnadrág, hosszúujjú ing/blúz, nőknek szoknya.
Komolyan gondolod???

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 18 17:08 #2418

Köszönöm a tájékoztatást, és a jókívánságokat az útra.
Mindenekelőtt kéz és lábtörést (vagy ahogy itt mondják: Kína egynapi termését) kívánom a vizsgázóknak. Nekik tényleg megváltás lesz az indulás.
Telefonnal valóban az a baj, hogy a párom cégvezető, én meg sofőr, így mindkettőnk telefonja izzik egész nap. Cserélni nem tudunk, mert a többi is céges, és oda is jönnek hívások rendesen. Márpedig roamingban nem biznisz Mari néni fűnyírását letárgyalni.
A telefonkártya lesz a megoldás. A többit meg a legendás szerencsémre bízom. Külföldön még sose robbantam le, kivéve, amikor Krakkóban a busz két kerekét kiszúrták. Mellesleg épp akkor két pótkerék volt nálam, és két gumiszerelő az utasaim között.
Szóval remélem a Jézuska most is velünk lesz. Jegyzetelünk az úton, teszem fel a friss infókat, amint hazaértünk. A tankolást leszámítva, mert a Dani (Dani de Vito) több, mint 800 kilométert megy egy tankkal. Ezt ne utánozzátok kisebbel! Fotó lesz dögivel, a tárhely linkjét természetesen közzé teszem. Ha valakinek van infója a Szaloniki-Meteórák útvonalról, ne fosszon meg tőle.
A később indulóknak türelmet, a mostanában indulóknak annyit, hogy az érkezéseik száma egyezzen az indulásokéval.
Tengerre föl, ahoj, meg illesmik
szekalmi

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 18 10:31 #2417

Sziasztok!
Hát én személy szerint konvojban nem mennék, mert megőrülnénk tőle, de ez kinek-kinek saját dolga.
Telefont szerintem vigyetek! (Ha mégsem, még Keramotiban vegyetek telefonkártyát, és fülkéből hívjátok Ágit.) Ha az a probléma a telefonnal, hogy időközben sok hívás érkezne be rá, akkor kerítsetek egy másik készüléket, de valakinél legyen, ez az én véleményem.
Szekalmi! A térképes szálláskeresőn be van jelölve a Nontas is, meg az Athanasios is (egy telken van, mi 2007-ben az Annában voltunk, a harmadik épületükben. Annak a fényképét megtalálod a fényképalbumomban. Azon a soron az Anna a legmagasabb ház.)
Jössz-jössz, elhagyod Potamiát, közben végig vannak házak, csak nem sűrűn, elhagyod a benzinkutat, elhagyod a Halkias Marketet, jössz és figyelsz. Baloldalon következni fog egy, a sarokra ferdén épített nagy kapu, sok zászlóval. Az a Korina. A térképes szálláskeresőn ez ugyan nincs feltüntetve, de a két szomszédos igen, a Kastro Stúdió és az Anastasia Apartman. Köztük látszik a saroktelken egy ovális alak, ami a medencéjük, ha jól emlékszem... Ott balra fordulsz, a part felé, elmész a partig, a parton egy taverna terasza van, amellett elfordulsz jobbra, és végiggurulsz a házig, nincs messze.
Szerencsés utat!!! ja és remek nyaralást!!!
:úszógumi: :úszógumi: :úszógumi: :úszógumi: :úszógumi:

Re: Általános 2009 máj. 18 09:44 #2416

Ágiról semmi hír?

Hát, ha már gyakaoroltatok, akkor úgy legyen. :)

Ágiról annyit tudok, hogy hívott szombaton, hogy most meg a telefon vonalaikkal van probléma, ezért akadozik a net-je.
Amire még emlékszem (remélem jól), hogy e héttől megy be majd a kinti irodához egyeztetni az Apollonos és Ibuszos utasok miatt, tehát egy kicsit elfoglalt lesz.
Reméljük azért jelentkezik majd. :)

Re: Általános 2009 máj. 18 09:05 #2415

Pamag és Balazsh !
Köszönöm a biztatást! Mindent megteszek,hogy a vége ez legyen :D .Most is készülök,mert pénteken lesz az írásbeli.

Balazsh ,Neked egy nagy kalappal arra az egy vizsgára !
3 éve, 3 autóval voltunk Sartin,2 éve pedig (Mi Marmarasra mentünk,többiek Sartira) szintén 5 autóval és semmi gondunk nem volt.
Az első és utolsó sofőr rádión tartotta a kapcsolatot és nagyon klasszul összedolgoztunk .Kb. 14
óra volt az út. Este 6 kor indultunk Rószkéről, és úgy emlékszem ,reggel fél nyolc körül Marmarason voltunk.
Bizunk benne,hogy idén is hasonlóan jó csapat jön össze,de ha mégsem, legfeljebb útközben szétválunk, feleződünk.
Július elején majd beszámolok, hogy sikerült az utazásunk.

Szekalmi !
Nagyon jó nyaralást és szerencsés utazást kívánok! ( Telefon nélkül én sem indulnék el).Várom a beszámolód!
Ágiról semmi hír?
Üdv. mindenkinek:Ildi

Re: Általános 2009 máj. 18 08:44 #2414

Szekalmi!
Igaza van Balázsnak telefon nélkül nagy bátorság elindulni,gondoljátok át!
Nagyon jó készülödést,jó csomagolást,és nagyon jó utat kívánok.Várunk vissza,majd megyünk helyetted. :örül:

Re: Általános 2009 máj. 18 08:39 #2413

Aztán majd a kamerába mutogasd el nekünk, hogy M-E-G-V-A-N! :D

Re: Általános 2009 máj. 18 08:09 #2412

Kedves Ági!
Nagyon ketyeg a visszaszámláló. Péntek délután indulunk. Kérdés:
telefont nem viszünk, hogy tudlak megtalálni. Úgy időzítem, hogy 13-14 óra között érjek oda (görög idő szerint). A parttal párhuzamos aszfaltúton ki van táblázva a Nontas, vagy az Athanasias? A GPS szerint a halászkikötőtől 500 m vissza, és jó eséllyel ott lesz.
Köszönöm a fórumtársaknak a jókívánságot! Szóval 4 nap, és kalandra fel...!
üdv mindenkinek: szekalmi

Telefon nélkül elindulni szerintem nem érdemes!
Nem tudom mi okból nem viszitek, de gondoljátok meg, mert az bármikor jól jöhet.

Azt sem tudom, hogy milyen GPS-ed van, de ha beütöd a koordinátákat (GoogleMaps szerint: É40.714232 - K24.758313, bár az nekem az iGO-ban a tenger :), de környéknek biztosan tökéletes), akkor oda fog vinni az biztos. Ott meg már a képek alapján megismered a szállást.

Re: Általános 2009 máj. 18 08:07 #2411

.... addig még hátra van 3 vizsgám. :cry:

Akkor én nyertem. Nekem már csak 1, és azt is megcsinálom (remélem sikerrel) szerdán. :)

.... Konvojban utazunk 5 autóval,szükségünk van rá.

Az 5 autó saját véleményem szerint már sok, ha végig egymással akartok menni.
Annyi autót nem lehet egyben tartani. Főleg Szerbia és Macedónia végénél lévő főutas résznél lesztek bajban. Mi három autóval is próbáltuk, de az is lassabb volt, mint a kettő. Csak arra gondolj bele, hogy fogtok egy teherautót azon a részen, ahol nagyon nehéz előzni, na azt mire az 5 autó legyűri, arra lemegy a nap.
Nem tudom hogy készültök, de CB-t vigyetek, mert azzal lehet egymást segíteni.

Jó tanulást, sikeres vizsgát!

Re: Általános 2009 máj. 18 04:10 #2410

Kedves Ági!
Nagyon ketyeg a visszaszámláló. Péntek délután indulunk. Kérdés:
telefont nem viszünk, hogy tudlak megtalálni. Úgy időzítem, hogy 13-14 óra között érjek oda (görög idő szerint). A parttal párhuzamos aszfaltúton ki van táblázva a Nontas, vagy az Athanasias? A GPS szerint a halászkikötőtől 500 m vissza, és jó eséllyel ott lesz.
Köszönöm a fórumtársaknak a jókívánságot! Szóval 4 nap, és kalandra fel...!
üdv mindenkinek: szekalmi

Re: Általános 2009 máj. 17 19:23 #2409

..................................................................
36 nap múlva megyünk hozzád :D és addig még hátra van 3 vizsgám. :cry:
Az utolsó éppen az indulás napján. Ambivalens :a nyaralást már nagyon várom,a vizsgát kevésbé.
...........................................................

A vizsgára is ilyet szeretnénk látni : :lol: legkésőbb utána!
De jó lesz Neked.......!
:vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor:

Re: Általános 2009 máj. 17 18:01 #2408

Ági!
Nagy a csönd körülötted,pedig mindig szívesen olvasom az írásaidat.
36 nap múlva megyünk hozzád :D és addig még hátra van 3 vizsgám. :cry:
Az utolsó éppen az indulás napján. Ambivalens :a nyaralást már nagyon várom,a vizsgát kevésbé.

Írjál addig légyszíves friss és hasznos infókat! (Minden érdekel) Konvojban utazunk 5 autóval,szükségünk van rá.

Üdv: Ildi

Re: Általános 2009 máj. 15 11:43 #2396

Sziasztok!

Én tuti hogy itt fogok ülni a gép előtt és nézni, hogy integetnek :)
Ja és közben sóvárgok :)

Szekalmi: nagyon jó utat kívánok, és vigyázzatok magatokra és legyen nagyon jó időtök!

szép napot, sok napsütést

Re: Általános 2009 máj. 15 08:58 #2393

Be lehet gurulni a kőre, én meg is fordultam rajta.
Látszódni fog a kamerában is!
Szekalmi: szerencsés utat és jó nyaralást!

Akkor ezt rosszul gondoltam.
Bár ha jobban belegondolok, mintha már én is láttam volna rajta autót.

Sorry.

Akkor a Vito-t is szeretnénk látni, meg szekalmit is, meg a két lányt is, és Ágit is egyszerre. :)
Magyar zászló legyen nálatok! :D

Re: Általános 2009 máj. 14 22:17 #2384

Ha a kocsit közel tudjuk vinni, akkor egyszerű: egy türkizszínű Vito. Ha nem, két csaj, meg egy véán gádzyó fog integetni. Oké?

Emlékeim szerint autót nem nagyon lehet oda vinni, úgyhogy marad a 3 ember.

Be lehet gurulni a kőre, én meg is fordultam rajta.
Látszódni fog a kamerában is!
Szekalmi: szerencsés utat és jó nyaralást!

Re: Általános 2009 máj. 14 18:13 #2379

Ha a kocsit közel tudjuk vinni, akkor egyszerű: egy türkizszínű Vito. Ha nem, két csaj, meg egy véán gádzyó fog integetni. Oké?

Emlékeim szerint autót nem nagyon lehet oda vinni, úgyhogy marad a 3 ember.

Re: Általános 2009 máj. 14 17:30 #2378

Szekalmi!
Így legyen minden ahogy leírtad,és ahogy szeretnéd!Minnél többször Görögország aztán új infókért 31.-én délelőttig nézem a topikot,mert 4óra körűl indulok,a családdal. :örül:

Re: Általános 2009 máj. 14 17:10 #2377

Megint én.
Természetesen, amint hazaértem, felteszek minden új infót, na és pár napon belül a képeket is!

Re: Általános 2009 máj. 14 17:04 #2376

Üdv Mindenkinek!
Kedves Dézsé! Tényleg átérzem a helyzeted. Mi is most bővítjük a házat, (eddig telefonfülke a négyzeten volt) de sikerül menni.
Aztán nyögjük egy pár évtizedig...
De mivel a betegségem nem sok jót ígér, még egyszer látni akarom a tengert. Vagy kétszer, de szeretek biztosra menni... Most még bírom az utat, úgyhogy hajrá!
Kedves Honey!
Mézarany a neved, és ez persze Thasszoszért sikít...
22-én délután indulunk, 23-án szombaton dél körül leszünk ott. Ígérem 23-án, délután hatkor, itteni idő 5!! ott leszek a beton-mólón integetni, és másnap délben (11 óra) is. Ha a kocsit közel tudjuk vinni, akkor egyszerű: egy türkizszínű Vito. Ha nem, két csaj, meg egy véán gádzyó fog integetni. Oké?

Re: Általános 2009 máj. 14 15:41 #2375

Köszi, hogy gondoltál ránk :-) Megnéztem kíváncsiságból, de így sem megyünk. De nem baj, ami késik nem múlik. És most tényleg a házunk a fontos, és szépen haladunk is, úgyhogy bár kicsit fáj a szívem, a nyaralás miatt, nincs bennem rossz érzés. Majd leslek titeket a kamerán :mrgreen:

Re: Általános 2009 máj. 14 12:27 #2374

Az Apollonnál vannak akciós thassosi utak!
Dézsé!Hátha nektek így belefér!

Szekalmi! Nem is írod, hogy álltok a készülődéssel! Mindjárt indultok!!!! Mikor figyeljük a kamerát (integetés miatt)?

Re: Általános 2009 máj. 12 11:48 #2368

Még a mitológia kapcsán kérdezgettem Ágit.
Kérdeztem, hogy olyan szállás- és tavernanevek, amik görögül vannak, de nem ismerős a mitológiából, azok mit jelentenek.
(Engem ilyen hülyeségek is érdekelnek - mikor elmegyek egy ház előtt, tudni szeretném, mi van rá kiírva)
Nos, a megfejtések :

Posidonia - Poszeidón női változata
Ostria - kagylóhéj
Pelagó - tenger
Thalassa - tenger
Arhodissa - előkelő hölgy
Aneton - kényelem
Thanassis - mai egyházi férfinév
Arsenis - férfinév

Re: Általános 2009 máj. 10 10:58 #2366

Hát én SzÖgeden azért megtankolok!!!!! :lol:

Re: Általános 2009 máj. 10 09:01 #2365

Csak SzÖgeden el ne felejts tankolni :wink: :lol:

Pedig el fogok. :)
Sosem szoktam.
Indulás előtt, majd a Belgrád utáni 1. ÖMV kút, és út végén pedig a szigetre átmenet előtt. :)

Re: Általános 2009 máj. 10 06:36 #2364

Ja, és azt is megállapítottuk, hogy 51 nap múlva (ma már csak 50 :D ) egy hosszabb út legelején újra jövünk erre.

Csak SzÖgeden el ne felejts tankolni :wink: :lol:

Oldalmegjelenítési idő: 0.187 másodperc