Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 15:12 #2444

Az idén Toloba megyünk de jövőre lehet visszamegyünk Thasszoszra!

Szia Tölcséres!!!
Mi is az idén Toloba megyünk,de jövőre 99% hogy Thasszoszra megyünk.
Üdv:Robi

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 19 14:46 #2443

picasaweb.google.com/lh/view?q=babu%C3%A9k&psc=G&filter=1#5233108120548909650
Ez a link Tölcséres képeihez, vagy a Picasában Babuék-ra keresve meglesz. Kedves Nővérkém! A nickedet átírhatnád Babura, mert van már a fórumon egy Babucink, ha jól tévedek. Most lesz kettő.

kedves Testvérkém nem babuci vagyok,hanem tölcséres .De ha akarod átírhatom :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 máj. 19 14:29 #2442

picasaweb.google.com/lh/view?q=babu%C3%A9k&psc=G&filter=1#5233108120548909650
Ez a link Tölcséres képeihez, vagy a Picasában Babuék-ra keresve meglesz. Kedves Nővérkém! A nickedet átírhatnád Babura, mert van már a fórumon egy Babucink, ha jól tévedek. Most lesz kettő.

Új névrokon, nem is rossz :D :örül:
Jó utat nektek és vigyázzatok magatokra, és tényleg vigyetek telefont!!!!!

Re: Általános 2009 máj. 19 14:15 #2441

picasaweb.google.com/lh/view?q=babu%C3%A9k&psc=G&filter=1#5233108120548909650 - picasaweb.google.com/lh/view?q=b ... 0548909650

Re: Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 11:35 #2440

Ez sajnálatos!De majd várjuk a Szakalmi beszámolóját!!
Ugyan mi váltjuk egymást , de se baj ha vissza tértem megbeszéljük.

Re: Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 11:28 #2439

Tölcséres!
Olvasható az élménybeszámolód valahol,vagy csak az öcséd tudja?Ha igen írd meg hogy hol szivesen olvasnám!
Köszi :örül:

Bocsikának csak az öcsém tudja Élménybeszámolót csak szóba +a sok kép amik magukért beszélnek !
Az idén Toloba megyünk de jövőre lehet visszamegyünk Thasszoszra!

Re: Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 11:15 #2438

Tölcséres!
Olvasható az élménybeszámolód valahol,vagy csak az öcséd tudja?Ha igen írd meg hogy hol szivesen olvasnám!
Köszi :örül:

Jó nyaralást!!!! 2009 máj. 19 11:08 #2437

Sziasztok!
Én vagyok a szegedi nővér!Tavaly mi is megjártuk Thasszoszt .Csodálatos és felejthetetlen élményben volt részünk.
Drága Öcsémnek(szekalmi) annyira megtetszett a sok élménybeszámoló és a képek láttán most ő is ellátogat a gyönyörűséges szigetre.Ezuton kívánok nekik nagyon jó utat és élményekben bővelkedő nyaralást !Ágit pusziljuk !
Üdvözlettel Magdi

Re: Általános 2009 máj. 19 10:43 #2436

No, akkor Kastoria lefújva, elég a Meteórák. Bár hajtós típus vagyok, a lábam nem jó, de ha kocsi van alattam, nincs akadály.
Amúgy, hogy úgy van: thasszoszi nővérkével én is kibékülnék. De minimum egy skopjei...

Re: Általános 2009 máj. 19 08:36 #2435

Balazsh!
Ha nem lennél, ki kéne találni! Írhatnátok Ágival kettesben egy utikönyvet. Kérdés: jó ötletnek tartod úgy tervezni az egynapos kirándulást, hogy Szaloniki - Kastoria-tó - Kalambaka - Larissa - Szaloniki? Belefér ez egy napba? Bár kilométerben nincs 500 se.

Persze, pamag meg javíthatja utánunk az írásokat. :D Egyébként nem tudok én annyit Görögországról.....
Egy fórumozó (nem itt, hanem hellasz.hu, index,...) viszont írt könyvet, ki is adta. Ezt: bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Vojaki_Nagy_Andrea_Hellasz_rabsagaban&id=79858 - bookline.hu/product/home!execute ... n&id=79858
Lehet, hogy megveszem majd és azt viszem nyaralni. Bár még Szabó Magda - Zeusz küszöbén c. könyvét sem olvastam el. Amikor kiderült, hogy nem lesz Peloponészosz, meg jött megint az iskola, egy kicsit alábbhagyott a lelkesedésem. :(

Egy napra annyi minden szerintem nem fér bele. Bár nem tudom mennyire szerettek rohanni. Mint írtam, Thassos - Meteora - Platamonas volt nekünk egy nap. És nem álltunk meg sehol, csak a Meteoráknál. Ha belegondolsz, hogy Szaloniki - Thassos kb. 3 óra (komppal együtt), akkor annyit nyersz. De Ti tudjátok.
Ilyenben nem nagyon szeretek állást foglalni.

Beütögettem iGO-ba:
Szaloniki - Kastoria 200 km (Kb. 130 az autópálya) - 2-2,5 óra
Kastoria - Meteora 140 km (nincs autópálya) - 2,5-3 óra, hisz elég kanyargós
Meteora - Larisa 90 km (nincs autópálya) - 1 óa - itt lehet menni :)
Larisa - Szaloniki 150km (Szinte 100% autópálya) - 2 óra

A teljes útra 7 órát számol a gép, én az időket saccoltam a tapasztalatok alapján, de úgy látom kb. jól tippelek. :)
Szóval 7-8 óra az autóban. A többit Ti tudjátok. Ugye egy nap 24 óra, amiből nyáron hasznosítható nézelődésre 16-18. :)
Na de ki akarja azt.

Na megyek tanulni, mert így holnap bukás lesz. :(

Re: Általános 2009 máj. 19 08:05 #2434

Balazsh!
Ha nem lennél, ki kéne találni! Írhatnátok Ágival kettesben egy utikönyvet. Kérdés: jó ötletnek tartod úgy tervezni az egynapos kirándulást, hogy Szaloniki - Kastoria-tó - Kalambaka - Larissa - Szaloniki? Belefér ez egy napba? Bár kilométerben nincs 500 se.

Szerintem nem. Akkor az minimum megalvós Kastoriánál vagy a Meteoráknál. (Kalambaka keleti szélén a kolostorokhoz vezető út mentén a Pension Arsenis tulajának a felesége - Edit - magyar.)
Arra a részre külön lenne érdemes nyaralást szervezni : Pella, Vergina, Edessa, Kastoria, Ionnanina, Dodona stb. , egy olümposzi kirándulással...
A Tembi völgyében tényleg tartsatok pihenőt, elég félóra is. És gondolj ott rám! Nekem is gondolnom kellett ott egy ismerősre... A Piniosz folyó nagyon szép. A mitológiai történetekben is említik : mikor Apollon - véletlenül ugyan? - megölt valakit (nem emlékszem, kit), akkor oda ment rituális megtisztulásra. És ott kergette meg Daphnét, aki ott vált babérfává. A völgyben van Apollon forrása, meg Aphrodité forrása, ez a turistahelyen, az arra járónak meg kell mosnia a szemét a vizével, hogy jobban lásson. És finom is a vize. Egy kápolna, egy emlékmű... és hátul pottyantós vécé, de vízöblítéssel.
:autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :túra:

Re: Általános 2009 máj. 19 07:46 #2433

Hol fogtok SzÖgeden lakni???

Szerencsénk van, a nővérem Szegeden lakik.

Mázlistaaaaa :D
Nekem mért nincs egy nővérkém Thassoson :lol:

Re: Általános 2009 máj. 19 07:12 #2432

Balazsh!
Köszi a térképet, meg a tippet, így fogjuk csinálni. Annak tényleg nincs sok értelme, hogy ugyanarra jöjjünk vissza.

Nincs mit. Az üttörő ott segít, ahol tud. :)
Szaloniki után az autópálya egy kicsit sivár, de Veria után már szép helyeken megy. A letérést követően meg a 2*1 sávos helyi út nagyon szép. Az sem semmi, mikor leérsz a helyekből és meglátod a Meteorák szikláit. Meteoráktól visszafelé Larisaig lesz egy kicsit unalmas az út (főleg 2002-ben volt az, mikor 40 fokban klíma nélkül Korfuról jöttünk haza :( ), bár ott meg szép templomokat lehet látni a falvakban. Majd Larisa után az Olimpos lábánál fogtok elmenni, az megint csodás rész. Ha van időtök tényleg álljatok meg a pamag által ajánlott helyen (Tembi völgye). Bár szerintem nem sok lesz, mert mi hajnali indulással, egy kolostor megnézésével este 7-re értünk Platamonasba (onnét Szaloniki még egy óra).

További jó tervezgetést, és jó utat!

A jó tervezgetésről eszembe jut a párom. Bulgáriába készültünk nyaralni. Azt mondta, az iskolai atlaszt nézegetve, hogy onnan pár centi Isztambul, menjünk oda is. Oké. Nézegette tovább, és mondja, alig tíz centi Athén. Így töltöttünk egy hónapot Athénban meg a szaroni-szigeteken. És most megint a térképet nézi...

Re: Általános 2009 máj. 19 07:03 #2431

Balazsh!

Re: Általános 2009 máj. 19 06:31 #2430

Balazsh!
Köszi a térképet, meg a tippet, így fogjuk csinálni. Annak tényleg nincs sok értelme, hogy ugyanarra jöjjünk vissza.

Nincs mit. Az üttörő ott segít, ahol tud. :)
Szaloniki után az autópálya egy kicsit sivár, de Veria után már szép helyeken megy. A letérést követően meg a 2*1 sávos helyi út nagyon szép. Az sem semmi, mikor leérsz a helyekből és meglátod a Meteorák szikláit. Meteoráktól visszafelé Larisaig lesz egy kicsit unalmas az út (főleg 2002-ben volt az, mikor 40 fokban klíma nélkül Korfuról jöttünk haza :( ), bár ott meg szép templomokat lehet látni a falvakban. Majd Larisa után az Olimpos lábánál fogtok elmenni, az megint csodás rész. Ha van időtök tényleg álljatok meg a pamag által ajánlott helyen (Tembi völgye). Bár szerintem nem sok lesz, mert mi hajnali indulással, egy kolostor megnézésével este 7-re értünk Platamonasba (onnét Szaloniki még egy óra).

További jó tervezgetést, és jó utat!

Re: Általános 2009 máj. 19 05:29 #2429

Szerencsénk van, a nővérem Szegeden lakik.

Re: Általános 2009 máj. 19 05:28 #2428

Balazsh!

Re: Általános 2009 máj. 18 18:32 #2427

Ha valakinek van infója a Szaloniki-Meteórák útvonalról, ne fosszon meg tőle.

Mi tavaly így mentünk:
Thesszalonikinél rátértünk az E90-es autópályára (Veria, Kozani az irány, na meg Korfu :)).
Azon mentünk Grevenna-ig, ott letértünk a 15-ös útra (E92), és azon mentünk Kalambaka-ig.
Onnét pedig hazafelé a Trikala, Larissa útvonalon mentünk.
Grevenaig az autópálya ingyenes volt. Viszont Larissatól Thessalonikiig ha jól emlékszem 3-szor kellet fizetni, 1-2 Eurókat.
Az út így azért is jó, mert nem egy helyen mész, és így több szép helyet láthatsz, ha máshogy nem, legalább az autóból.
Larissán mi átmentünk (GPS-el), de van elkerülő útja is, és az van jobban kitáblázva.
Térkép mellékelve.
<!-- ia0 -->meteora_k.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 máj. 18 18:22 #2426

Re: Általános 2009 máj. 18 18:18 #2425

A menetrendünket úgy terveztük, hogy kora délután indulunk Debrecenből. Kora reggel Szalonikiben szeretnénk lenni, megnézni a piacot, mert az anno is nagy élmény volt. Utána Kavala, és úgy időzítem, hogy mire el lehet foglalni a szállást, addigra legyünk ott. (Le ne késsük a délutáni integetést.) Csütörtökön reggel jövünk el Thasszoszról, és tűzünk a Meteórákhoz. Aznapra foglalva van szálloda Szalonikiben. Onnan másnap délután indulunk haza. Szegeden, hajnali érkezést saccolva, lesz szállásunk, és onnan pihenten tűzünk haza, bízván benne, hogy a cég még megvan és a házunk se égett le. (Most újítják fel)
Azután már csak annyi a gondunk, hogy heverjük ki ezt az anyagi sokkot. És hogy miből menjünk legközelebb.
Szóval: Dani Go Thassos!

Re: Általános 2009 máj. 18 18:09 #2424

Telefon nélkül felelőtlenség elindulni!!!!!Én nem is dobom el a karit mert mielött lejárna rátöltök és már akkor kintről azt használom és nem az előfizetésest..Így le tudom kontrolálni hogy hol is tartok mert egyszer beleszaladtam a tutiba...
Itthon meg szítam a fogam :D

Re: Általános 2009 máj. 18 18:05 #2423

Telefonnal valóban az a baj, hogy a párom cégvezető, én meg sofőr, így mindkettőnk telefonja izzik egész nap.

...........................Én erre az estere tartok fel egy domino kértyát amit csak a családom tud és senki más................

Én is ezt javasolnám.... (nálunk is működött)
:dumcsi :dumcsi :dumcsi :dumcsi :dumcsi

Sőt én is.
Be kell menni valamelyik céghez, és venni egy feltöltős kártyát, amit, le kell beszélni kint és akár utána el is lehet dobni.
Annyit talán megér, de akár lehet még használni később is.

Vagy másik megoldás:
A számodra beérkező összes hívást átirányítod annak a számára, aki úgy is megkapná a telefonodat (hálózaton belül ingyenes). Akkor nem nálad csöng, de ha baj van, akkor Te tudsz telefonálni.

Valamelyik csak jó megoldás. Szerintem telefon nélkül NE MENJ EL!

Re: Általános 2009 máj. 18 17:47 #2422

Telefonnal valóban az a baj, hogy a párom cégvezető, én meg sofőr, így mindkettőnk telefonja izzik egész nap.

...........................Én erre az estere tartok fel egy domino kértyát amit csak a családom tud és senki más..................

:örül: Ezekszerint nem vagyok annyira csaladóóóóóóóóóó :ölel:

Re: Általános 2009 máj. 18 17:43 #2421

...........................Én erre az estere tartok fel egy domino kértyát amit csak a családom tud és senki más..................

Re: Általános 2009 máj. 18 17:35 #2420

Szia!!!
Most bolondnak fogsz vagy fogtok nézni...Én erre az estere tartok fel egy domino kértyát amit csak a családom tud és senki más..Azon ők mindig elérnek a másik 2 telót csak este kapcsolom be pár percre hogy megnézzem van-e SMS...
Lehet hogy baromság ,de én így szoktam ezt csinálni..
Jó nyaralást kívánok neked Szekalmi..

Üdv:Robi

Oldalmegjelenítési idő: 0.214 másodperc