Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 júl. 14 15:06 #3274

................ megérkeztünk!
...................

Isten hozott! nagyon vártunk, mert nagyon kíváncsiak vagyunk!
:irkálós:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 júl. 14 14:50 #3273

Szijjjja Balázs! Nagyon várjuk a beszámolót, képeket! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 júl. 14 14:13 #3272

Éjjel 1:15-kor megérkeztünk!
Majd jövök, de most megyek, mert..........
Úgy látom lesz mit olvasnom.

Re: Általános 2009 júl. 14 11:24 #3271

hűha
Leterheltelek benneteket? Vagy elűztem mindenkit :mrgreen: Néha kicsit sok vagyok, tudom :mrgreen:
Csak, hogy ne unatkozzatok, kiegészítettem a videót, úgyhogy az elöző link már nem él, ezt nézzétek www.freevlog.hu/video/22327.html - www.freevlog.hu/video/22327.html :futyul:

Re: Általános 2009 júl. 13 13:32 #3269

Köszi
Van fent sok videónk. A picilányomnak a 3.szülinapjára is most csináltam. Egy napon van a házassági évfordulónkkal a szülinapja :-) Fent van fiam táncos videói is, szval, ha mozizni akartok, lapozzatok, van sok :-)
Program. Hát elég összetett. A képeket először egy Photoshine progival alakítottam képeslappá. Ott be lehet illeszteni különböző hátérbe a képeket. Magyar nyelvű, érthető. Viszont csak próbaverzió van fent a neten, de nekem is az van, ennyi mindent hoztam össze vele.
Aztán a videószerkesztés az kicsit bonyolultabb. Edius programmal csináltam, az is megtalálható a neten, viszont angol nyelvű, és nagyon bonyolult. de bele lehet jönni, csak sokat kell vele játszani :mrgreen:
Férjemék ezt használják a munkahelyén, így van profi segítségem, ha nem menne. :oops: (cool tv-nél dolgozik :futyul: )

De ha valaki szeretne hasonlót, szívesen összehozom, megbeszélés kérdése az egész.
Úgyhogy Honey, ha hazajöttök szívesen segítek csinálni egy videót.
Vagy akár már alkalomra is, mint a mi évfordulós videónk :-)

Re: Általános 2009 júl. 13 13:15 #3268

Hali

Annyi fényképet nézegettem az elmúlt napokban, hogy úgy érzem én is ott voltam, és csukott szemmel eltalálnék bárhová a szigeten :mrgreen:
Na persze ez nem igaz, de jó legalább fényképen látni a sok gyönyörűséget. :D

Ide is belinkelem nektek két évvel ezelőtt készült képeinkből szerkesztett videónkat, hátha nem minden topikot olvastok :-)

Pamag jót mulatott rajta :mrgreen:
www.freevlog.hu/video/22303.html - www.freevlog.hu/video/22303.html

Megnéztem a videot! Nagyon jó és a képszerkesztés profi! Igazán. Hogy tudsz ilyet készíteni? Letöltöttél valami programot? Én nem nagyon értek hozzá, de érdekelne.
Megnéztem a házassági évfordulós videot is. Könnybelábadt a szemem. Számomra nagyon megható volt!!!
További sok-sok évet együtt!!!! Olyan, mintha ismeretlenül is ismernélek egy kicsit! :)

Re: Általános 2009 júl. 13 12:54 #3267

Hali

Annyi fényképet nézegettem az elmúlt napokban, hogy úgy érzem én is ott voltam, és csukott szemmel eltalálnék bárhová a szigeten :mrgreen:
Na persze ez nem igaz, de jó legalább fényképen látni a sok gyönyörűséget. :D

Ide is belinkelem nektek két évvel ezelőtt készült képeinkből szerkesztett videónkat, hátha nem minden topikot olvastok :-)

Pamag jót mulatott rajta :mrgreen:
www.freevlog.hu/video/22303.html - www.freevlog.hu/video/22303.html

Re: Általános 2009 júl. 13 11:35 #3265

Ja, még egy (már az előbb is eszemben volt, de elfelejtettem)
A Lacurisz Marketben elfogadják a bankkártyát.
Néhány benzinkút is elfogadja (2-3 a szigeten lévő másfél tucatnyiból), a tavalyi állapotot azt hiszem elég kimerítően feldolgoztuk a fórumban és a honlapon... csak meg kell találni... azt hiszem, a Térképes információkban azt is feltüntettük.
:Keres:

Re: Általános 2009 júl. 13 11:30 #3264

Sheidi :
...Már nekünk is van saját Thassos márvány lapunk:...
Jaj de jól néz ki!!! :szobrász:

Tizzy :
Igen, a ponyvás parkolós, de mintha be lett volna téve az épület képe is. A 2007-es fotoalbumomban van. Nekem az volt feltűnő, hogy más boltokkal ellentétben itt nem pakoltak ki semmit a bejárat elé. És azt hiszem, zászlók is voltak az épület tetején.
Az bizony jó ötlet, ha minden nap este összeírod a történteket naplószerűen. Vagy menet közben, ha valami adat adódik. Legutóbb már én is elhatároztam - aztán eltrehánykodtam. De utána olyan jólesik mégegyszer végiggondolni az egészet... a fényképekről meg eszünkbe jut. Különösen, amíg rendszerezem őket.
:wink2:

Re: Általános 2009 júl. 13 10:58 #3263

Bi-bi-bi!
Már nekünk is van saját Thassos márvány lapunk:
(tegnapra készítette el az uram)
sagihedvig.fotoalbum.hu/index/func/details/albumid/113149 - sagihedvig.fotoalbum.hu/index/fu ... mid/113149

Re: Általános 2009 júl. 13 08:44 #3261

Sziasztok! (5-öt kell aludni....) :örül: :örül: :örül:

......................... hol lehet viszonylag jó áron bevásárolni a szigeten, csak nem találom. .................................. Egyik nyaralásunkkor sem voltunk még igazi görög piacon, nagyon kíváncsi vagyok rá. ..............

Jujj, de jó Nektek!

Szekalmi a Lacurisz Marketet írta, ami a sziget északnyugati részén van, Skala Rachoninál. Pár hozzászólással előbb a fényképét is kikutatta és betette.
Nagy üzlet, annyival olcsóbb, mint ahogy szokott lenni az arány a nagyobb boltok árai meg a kicsik között. (Én annak idején nem találtam különösebben olcsónak.) Minden megtalálható.
Skala Rachoni után, Rachoni falu elágazása után 200 m-rel, nagy parkolója van.
A honlapon az Információk a szigetről menüpontot ha megynyitod (ez még a régi formátumú), akkor a Segítség fülön találsz olyat, hogy Térképes információk. Azon meg van jelölve a helye.
De a Potamiában lévő két nagyobb boltban is jól lehet vásárolni. A partközeli kicsik is alkalmasak kenyér-tej-gyümölcs stb. beszerzésére. Meg amikor hirtelen jut az ember eszébe, hogy valamit mégis elfelejtett hozni, és szükség lenne rá...

A piac. Prinos faluban van, hétfőnként. Nem kell aggódnod, hogy nem találod meg. Az országút keresztülmegy a falun, a forgalom óriási olyankor, parkolóhelyet nehéz találni. Az országút és egy felfelé menő utca kereszteződésénél van, de ez olyankor nem látszik. Érdemes elbóklászni a sátrak között.
:nyálcsorgató:

Úúúú!! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Arra a fotóra emlékszem is. Az a ponyvás parkolós?? Vagy az más? :shock: Már teljesen be vagyok keveredve a sok információ között, amit összeolvasgatok innen-onnan :D
A piacot tuti megkeressük, az nagyon izgatja a fantáziám!

Már teljes transzban vagyok így az indulás előtt. Ellenörző csomaglista megvan már, még ki kell szerintem egészíteni, de nagyjából teljes, aztán már csak pakolni kell. Én jobb szeretem ezt a sorrendet, mint az előbb pakolunk, aztán ellenörzünket, mert még így is tuti hagyok itt valamit!

Hmmmm, vááárom, mikor indulunk. :örül:
Idén megfogadtam, hogy minden nap leírom mit-merre-mennyiért és csinálok egy beszámolót fotóval az utánunk érkezők számára. 8)

Re: Általános 2009 júl. 13 08:11 #3259

......................... hol lehet viszonylag jó áron bevásárolni a szigeten, csak nem találom. .................................. Egyik nyaralásunkkor sem voltunk még igazi görög piacon, nagyon kíváncsi vagyok rá. ..............

Jujj, de jó Nektek!

Szekalmi a Lacurisz Marketet írta, ami a sziget északnyugati részén van, Skala Rachoninál. Pár hozzászólással előbb a fényképét is kikutatta és betette.
Nagy üzlet, annyival olcsóbb, mint ahogy szokott lenni az arány a nagyobb boltok árai meg a kicsik között. (Én annak idején nem találtam különösebben olcsónak.) Minden megtalálható.
Skala Rachoni után, Rachoni falu elágazása után 200 m-rel, nagy parkolója van.
A honlapon az Információk a szigetről menüpontot ha megynyitod (ez még a régi formátumú), akkor a Segítség fülön találsz olyat, hogy Térképes információk. Azon meg van jelölve a helye.
De a Potamiában lévő két nagyobb boltban is jól lehet vásárolni. A partközeli kicsik is alkalmasak kenyér-tej-gyümölcs stb. beszerzésére. Meg amikor hirtelen jut az ember eszébe, hogy valamit mégis elfelejtett hozni, és szükség lenne rá...

A piac. Prinos faluban van, hétfőnként. Nem kell aggódnod, hogy nem találod meg. Az országút keresztülmegy a falun, a forgalom óriási olyankor, parkolóhelyet nehéz találni. Az országút és egy felfelé menő utca kereszteződésénél van, de ez olyankor nem látszik. Érdemes elbóklászni a sátrak között.
:nyálcsorgató:

Re: Általános 2009 júl. 13 05:28 #3258

Szekalmi!
Azt hiszem, hogy te írtál arról, hogy hol lehet viszonylag jó áron bevásárolni a szigeten, csak nem találom. Lehet nagyon felületesen olvastam vissza, :oops: elnézést így előre is, de megtennéd, hogy csak egy mondatban behatárolod, hogy hol?
Meg említetted, voltatok piacon is. Azt mindenképpen szeretném meglátogatni. Egyik nyaralásunkkor sem voltunk még igazi görög piacon, nagyon kíváncsi vagyok rá. Arra nem emlékszem, hogy melyik napot írtad piaci napnak, vagy mindegy mikor megyünk? Arra emlékszem, hogy Prinosban van. :D

Köszönöm szépen!

Re: Általános 2009 júl. 12 08:21 #3250

Szekalmi, szerintem nagyon jók, nekem tetszettek a feliratok. :D Én is szoktam ilyeneket csinálni :lol:

Re: Általános 2009 júl. 12 03:18 #3249

Megnéztem Babuék képeit, nagyon jók.....és olyan, de olyan jókat nevettem a feliratozáson :-) :mrgreen: , hogy mindjárt jobb kedvem lett ebben a csúf esős időben.
Vacak egy nyarunk van.... már megint esik :Esernyő:

Hát... a feliratokat én követtem el. Hazudnék, ha azt mondom, mindegyik tetszett nekik... De leírtam azt, ami elsőre átjött a képről. Álljanak bosszút az enyémeken...

Re: Általános 2009 júl. 11 16:49 #3234

....(Bálint anyukája írta ezt a hozzászólást)...
Anyatárs, a hozzászólást áttettem a Ki és mikor integet a webkamerába? című témába, folytatás ott.
:pápá:

Re: Általános 2009 júl. 11 15:42 #3233

Pamag! Próbálom, :Sirvaröhög: de nem rakja be, hanem ha rákattintok a nagyképről kiválasztott smily-ra, az egész ablakot lerakja kicsibe és ennyi.
Továbbra is csak a kisképekből tudok berakni emotikont. :cry:

De hát látod, hogy az első szmájlid átjött... nekem ez nincs az elöl lévők között, csak a további megnyitással jutok hozzá...
Nem tudom! Kár! majd talán Balázs mester...
:conf

Az első szmájli :Sirvaröhög: is a kisképen van. Egyáltalán, hogy lehet, hogy Neked más jelenik meg???? Gépfüggő?!
Na, majd Balázsh hátha tudja. De végül is nem olyan vészes a dolog.
Megyek, punnyadok egy kicsit a napon a tegnap beszerzet méregdrága fürdőruhámban. Az idén még nem látott a nap, csak lótás-futás közben - kell egy kicsit alapozni, mert 27 nap múlva indulás Thassosra!!!!!

Re: Általános 2009 júl. 11 15:21 #3232

Szóval, már megint nem tudom melyik a jobb és bal kezem.

Tehát mégegyszer: a szálláshelytől jobbra, majd az útkereszteződésnél szintén JOBBRA kell fordulni, a bolt pedig helyesen a bal oldalon lesz. :oops: :lol:

Köszi noriga!
Mostmár minden ilyen és ehhez hasonló infót kijegyzetelek. (A férjem már csak vigyorog rajtam, meg a lelkesedésemen...).
Egyébként a jobb kéz-bal kéz sztori nekem sem újdonság. Amikor vezetni tanultam, az oktatóm nálam is elsütötte a poént:
- A következő lehetőségnél forduljon balra! - mondta. Én meg következetesen jobbra fordultam.
- Neeem arraaa!!!! Másik bal!!!!
Ezen azóta is jól szórakozok, mert szerintem ezen mindenki átesik. Vagy majdnem. :lol: :roll:

Re: Általános 2009 júl. 11 14:14 #3230

Pamag! Próbálom, :Sirvaröhög: de nem rakja be, hanem ha rákattintok a nagyképről kiválasztott smily-ra, az egész ablakot lerakja kicsibe és ennyi.

De hát látod, hogy az első szmájlid átjött... nekem ez nincs az elöl lévők között, csak a további megnyitással jutok hozzá...
Nem tudom! Kár! majd talán Balázs mester...
:conf

Re: Általános 2009 júl. 11 13:43 #3228

Szóval, már megint nem tudom melyik a jobb és bal kezem.

Tehát mégegyszer: a szálláshelytől jobbra, majd az útkereszteződésnél szintén JOBBRA kell fordulni, a bolt pedig helyesen a bal oldalon lesz. :oops: :lol:

Re: Általános 2009 júl. 11 13:11 #3227

Szia szekalmi!!! :)
Busszal megyünk. Hogy miért, azt most nem taglalom. Vagy autót vagy robogót szeretnénk bérelni kint. Ezt majd még meglátjuk.
Arra lennék még kíváncsi, hogyha mégis, véletlenül, egy kósza gondolat erejéig feltámad bennem a háziasszony (ami eddigi nyaralásaink alatt még nem fordult elő - főzés tekintetében), tudok-e valahol húsféleséget venni Skala Potamia-ban, vagy be kell menni Limenasba?

Tudtok húst venni Skala Potamiaban is. A parttal párhuzamos utca. Ha a szálláshelyetekről kilépsz, jobbra, majd az útkereszteződénél rögtön balra befordulsz. A bolt nincs messze, ha abból az irányból haladsz, akkor bal oldalon lesz egy új épület (ha jól emlékszem valamilyen sárgás színű), egy motorkölcsönző is üzemel, szintén abban az épületben. A maet szót látod kiírva (talán az ernyőn?). Gyönyörű, finom husikat árulnak.

Re: Általános 2009 júl. 11 10:20 #3226

Re: Általános 2009 júl. 11 02:21 #3224

Íme a ponyvatető, erről jobban meg lehet ismerni
(lenti csatolmány)

Re: Általános 2009 júl. 11 02:20 #3223

Lacuris Market néven megtaláltam az említett, nyugati parti szupermarketet Pamag albumában. Jupppíííí...

Azért fényképeztem le, és azért tettem bele az albumba, mert mi Ági akárhány útmutatása ellenére többször elmentünk mellette - mivel itt nem voltak kihányva az utcára a strandcuccok. Gondoltam, hátha más is jár így, de ha előre látja, mit kell felismerni, mindjárt jobb.
Azt mondod, ponyva van a parkolóban? mi olyat nem láttunk.

Re: Általános 2009 júl. 10 21:45 #3221

Lacuris Market néven megtaláltam az említett, nyugati parti szupermarketet Pamag albumában. Jupppíííí...

Azért fényképeztem le, és azért tettem bele az albumba, mert mi Ági akárhány útmutatása ellenére többször elmentünk mellette - mivel itt nem voltak kihányva az utcára a strandcuccok. Gondoltam, hátha más is jár így, de ha előre látja, mit kell felismerni, mindjárt jobb.
Azt mondod, ponyva van a parkolóban? mi olyat nem láttunk.

Oldalmegjelenítési idő: 0.239 másodperc