Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 júl. 27 15:24 #3430

Honeynek !Örülök hogy hazaértetek biztos nagyon sok élményben volt részetek! Nem fogok punnyadni amit lehet mindent megnézünk! Ha valaki tud küldeni görög kajákról szótárt azt nagyon megköszönném! Babu

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 júl. 27 15:10 #3429

Balázs! Legyél szerény, de ne kishitű! Ez a fórum a legszínvonalasabb utazási fórum. Nem csak görög viszonylatban. És ez jórészt a Te érdemed! Az, hogy sokan csak benéznek.... Istenkém... Hát szolgáltató fórum. És azért itt elég fajsúlyos fórumtársak vannak, és itt nem a másik leugatása a cél. Szóval legyél csak nyugodtan büszke, hogy egy ilyen szupi és civilizált fórumot hoztál létre. Bár szerintem ezt Te is tudod, és én szívesen lakkozom az egódat emiatt, mert tagadhatatlanul igaz. Szóval Don't worry, be happy!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 júl. 27 15:01 #3428

Üdv, Krizsanv!
Kérlek, írd meg, hogy szólítsunk, és az se lenne gáz, ha pár sort írnál a bemutatkozós fejezetbe. Nem APEH-szintű adatokat kérek, csak egy életkort, nemet, becenevet, mert tutti, hogy otthon nem ezt használod. Esetleg egy lakóhely. Bocs, az életkor közlése ego-szintű téma, tehát fakultatív. Én 50 vagyok, a többiek mind fiatalabbak...

Re: Általános 2009 júl. 27 14:54 #3427

S.O.S. Segítsetek!!!
Babunak kéne statim egy szótár a görög kajákról, de olyan, amiben nincsenek tengeri herkentyűk!!! Én imádom ugyan, de ők nem.
Ha valaki tud elsősegélyt nyújtani ez ügyben, az kiérdemel egy gasztronómiai életmentő díjat...

Re: Általános 2009 júl. 27 13:39 #3426

Üdv! Mindenkinek !

Most érkeztünk haza a szigetről. Nagyon szép volt és csak ajánlani tudom mindenkinek. Először is köszönet Áginak mert ilyen sok infóval és segítséggel még nem mentünk sehová nyaralni. A képeinket feltöltöttem a data.hu oldalra egy kicsit soknak sikeredet (kb 1500 kép). Az utazás a leírások szerint Röszke kb. 2 óra várakozás volt oda vissza a török invázió miatt.
Autópálya oda
Szerb:
4 + 3 + 8 +2,5 euro
Skopja:
1 + 1 + 1 euro (számla 50-60-50)
Határon nem volt semmi elvette megnézte bevitte a gépbe és mehettünk nem volt semmi más.( kacsingatás)A zöld kártyát kérte a kötelezőről.
Ha valaki dohányzik érdemes Szerbiában venni csak a felébe kerül mind nálunk és Görögországban.

Rengeteg a Leander!!!!!és a fügefa!!!!!
komp oda 36 euro (5 fő + autó) vissza 31 euro
185 liter gázolaj
letöltő linkek:
data.hu/get/1588770/gorog_kepek_2009.part1.rar - data.hu/get/1588770/gorog_kepek_2009.part1.rar
data.hu/get/1588775/gorog_kepek_2009.part2.rar - data.hu/get/1588775/gorog_kepek_2009.part2.rar
data.hu/get/1588864/gorog_kepek_2009.part3.rar - data.hu/get/1588864/gorog_kepek_2009.part3.rar

Re: Általános 2009 júl. 27 12:07 #3425

Szekalmi, ha kell olyan süti, szívesen hozunk Neked, aztán majd elküldöm postán , ha hazajöttünk, vagy valahogy megoldjuk.

Drága Honey!
Köszi a kedvességed! Ha találsz olyat (barna, nagyobb alakú), és hozol néhány csomaggal. annak igencsak örülnék. Hogy hogy jut el hozzám, azt addig kitaláljuk. Akár (Már ha nem zavaró) be is ugorhatok érte, ha arra járok. Szolnok megye nincs messze...
Ha véletlen indulásig nem leszel, vagy leszek, akkor szerencsés utat, és rengeteg élményt kívánok Neked és az egész családodnak!

Re: Általános 2009 júl. 27 12:03 #3424

Babuci! Örülök, hogy gond nélkül befutottatok. Most írjam, hogy várom a beszámolót és a képeket...? Úgyis tudod, hogy mindannyian várjuk.
És remélem nem maradt bennetek semmiféle hiányérzet. Maximum az a pici, ami jövőre visszavezet...

Re: Általános 2009 júl. 27 12:00 #3423

Kedves Pamag!
Én győzködöm őket, de busszal mennek, ami ugye erősen meghatározza a lehetőségeket. Nafliont ajánlottam nekik, az egy macskaugrás. Hydra nem semmi, magam is jártam ott, lévén anno egy hétig Poroszon vendégeskedtem. Athénról nincs mit írni... Azt látni kell. Na Baburól tudni kell, hogy nem ájul el egy 2700 éves romtól (régebbitől se), ezért arra nem is próbálom agitálni. De hogy Athénban úgysem kerülheti el az Akropoliszt, az egyértelmű. A Kariatidákból egy kis alabástrom példányt azóta is őrzök. Érdekes, hogy a történelem ott engem nem fogott meg, annál inkább a mai Athén együttélése az antikkal... A kontrasztokat csodáltam, meg a Monasztiraki teret, az Omóniát, na és a Nemzeti Kertet. És hatalmasat tekeregtünk Píreusz túristák által sose látott munkásnegyedeiben is. Egyasztalos kis kávézók, kóbor kutyák között. Nekem ott jelent meg az igazi Görögország. Most például Szaloniki régi negyedeiben éreztem hasonlót. Babut elláttam fényképezővel, kamerával, és vállaltam, hogy segítek kicsit neki a beszámoló megalkotásában. Látod, nálunk a családban is ott van ez a kettősség. Mi a ritkaságokat keressük, ők egyszerűen pihenni akarnak. Mi is, de nálunk ez az otthoni dolgok teljes kirekesztését jelenti. Pl. ezért nem vittünk telefont.
Mindenesetre, ha hazaértek, megyek hozzájuk, és a képeket én teszem fel, amilyen hamar csak lehet.

Re: Általános 2009 júl. 27 11:46 #3422

Hát igen. Az a baj, hogy az ember lánya csak elmélkedik, emlékezik, nosztalgiázik, az elmúlt időről.
Egyedül meg nem jó beszélgetni.

:Thassos-fan: :kakukk:

Ejnye Sheidi...! És mi mért vagyunk itt...???

Re: Általános 2009 júl. 27 11:26 #3421

Sziasztok!

Na itthon vunk, tegnap értünk haza 12 órára :) kicsit sokat vártunk a magyar határon 5 és fél órát :D
Nem volt tegnap netünk így lefeküdtem 16 órakor és most tértem magamhoz :)
Minden nagyon jó volt, a beszámolót írom a képeket pedig majd teszem fel lehet hogy csak holnap :)

Láttatok integetni vasárnap? :D

A beszámolót és képeket én is várom!
:irkálós:

Re: Általános 2009 júl. 27 11:25 #3420

Hát igen. Az a baj, hogy az ember lánya csak elmélkedik, emlékezik, nosztalgiázik, az elmúlt időről.
Egyedül meg nem jó beszélgetni.

:Thassos-fan: :kakukk:

Re: Általános 2009 júl. 27 09:21 #3419

Babuci! Szia itthon! Várjuk az élményeidet!
Szekalmi elmentette az integetéseteket (én sajnos mégsem értem rá figyelni).
:pápá:

Szekalmi! Mindent kövess el, hogy Babut meggyőzd, a legközelebbi műemlékek közül nézzenek meg ezt-azt!
Napflion nem ókori emlék, hanem középkori, és a görög forradalom után, 1821-ben itt volt az önálló Görögország első fővárosa.
Mükéné - egészen ősi a vár, 3-4 ezer éves. Azt tartották, hogy a küklopszok építették a falát :D Az itteniek támadták meg Tróját (Szép Heléne elrablása csak ürügy volt).
Epidaurosz - az ókori színház akusztikája még ma is tökéletes, szoktak is előadásokat tartani nyaranta. Aszklépiosznak, a gyógyítás istenének a szent ligete volt itt, szentély is, meg egészségügyi központ is, állítólag messziről érezni a balzamos gyógynövény-illatot (én sajnos nem jártam ott, nekünk nem fért bele az útitervbe).
Hydra - hajókirándulás, hangulatos
Athén - útközben megálló a Korinthoszi-csatornánál (aminek magyar építésze volt!), gondolom. Talán Korinthosz is. Nagy város volt ott (a csatorna megépülése előtt is ott bonyolódott a forgalom, szárazföldön húzták át a hajókat!) Szent Pál levele a korinthusiakhoz... És Athén.... annak idején a történelemkönyvünk borítóján az Akropolisz képe volt... és én ott jártam! ott lépegettem, ahol az a csodálatos épület áll, és ahol alakították a történelmet! De engem leginkább az varázsolt el, hogy láttam a kariatidákat! ez valahogy mélyen izgatott (pedig a szobrok önmagukban nem akkora nagy számok, csak a helyük)
:nézze

Babu! Feltétlenül nézzetek meg ezt-azt!!!!!! Aztán kérünk néhány szót is róla... mert ez itt pokoli kíváncsi társaság!
:irkálós:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Általános 2009 júl. 27 09:07 #3418

Sziasztok!

Na itthon vunk, tegnap értünk haza 12 órára :) kicsit sokat vártunk a magyar határon 5 és fél órát :D
Minden nagyon jó volt, a beszámolót írom a képeket pedig majd teszem fel lehet hogy csak holnap :)

Szia!!!
Örülünk, hogy itthon vagytok és hogy jól éreztétek magatokat! Igen, láttunk integetni, szekalmi egy egész sorozatot tett fel rólatok!!!!!
A beszámolót várjuk nagyon, a képeket nemkülönben! :D

Re: Általános 2009 júl. 27 08:16 #3417

Sziasztok!

Re: Általános 2009 júl. 27 08:14 #3416

Igaz engem általában minden és mindenki érdekel, állandó információ-éhségem van. Most például Babut győzködöm, hogy a szokásos punnyadáson túl legalább Athént nézzék meg. (Tolóba mennek 3-án)

Remélem, hogy sikerül Babuékat meggyőzni némi ókori kultúra megtekintésére. Az biztos, hogy aki Tolo-ba utazik annak azért ezt -azt látni kell. Én még nem voltam, de nagyon szeretnék egyszer a Peloponnészoszra eljutni. Athén, Nafplion, Spárta, Mükéné.... meg még ezer hely...ahol a 2 ezer éves történelemmel találkozhat az ember.
Babu!Olvassátok el Vojáki Andi: Hellasz rabságában című könyvét ! (Volt már szó róla itt a fórumon.) Cserrobi is testközelből élte át a Peloponnészosz gyönyürűségeit.
Talán majd egyszer mi is megláthatjuk. Addig is vár bennünket Thassos és most erre készülünk. Ennek a szigetnek a csodáival készülünk ismerkedni.
8) Szekalmi, ha kell olyan süti, szívesen hozunk Neked, aztán majd elküldöm postán , ha hazajöttünk, vagy valahogy megoldjuk.

Re: Általános 2009 júl. 27 05:10 #3415

Ági időnként azt írja, hogy nem tud belépni... :( Pedig az írásai mindig földobják a hangulatot.

Van egy kedves online ismerősöm, aki már megjárta Thassost, de a fórumra nem ír.
Az ő képeiből válogattam néhányat - némelyiknél a lélegzetem kimaradt, olyan gyönyörű felvétel.<!-- ia0 -->thassos01_resize.jpg<!-- ia0 -->

Pedig ha ilyen jól fényképez, akár írhatna is!
Nem tudom, lehet, hogy igaz, hogy a hazajövetel után megül kicsit az ember. De rövid idő múlva már bizseregnek az emlékek, jön a mehetnék.
Meg aztán ez nem egy rossz szex, hogy utána a falnak forduljunk, és hunyás...
Igaz engem általában minden és mindenki érdekel, állandó információ-éhségem van. Most például Babut győzködöm, hogy a szokásos punnyadáson túl legalább Athént nézzék meg. (Tolóba mennek 3-án)
Kölyköt nagyon várom, jó szövege van, és kritikus szemmel nézi a dolgokat. Aki nem látta, kukkantson be a honlapjára. Érdemes...
Egy kérdés: nem tudjátok, hol lehet itthon szerezni az ott Cookie néven árult mazsolás kerek sütiből? Nagyon ízlett, de feléltük és elosztogattuk a készletet. Egyébként hosszú vezetésnél isteni nasi...

Re: Általános 2009 júl. 26 20:48 #3414

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->thassos08_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:46 #3413

<!-- ia0 -->thassos05_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:45 #3412

<!-- ia0 -->thassos04_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:44 #3411

Azért csak nyissátok meg :<!-- ia0 -->thassos03_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:43 #3410

Nem is ezt akartam, hanem amin a széleit levágtam :<!-- ia0 -->thassos021_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:42 #3409

Na, a fene egye meg, most nekem se látszik a kép.
Következő, hátha :
<!-- ia0 -->thassos02_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:40 #3408

Ági időnként azt írja, hogy nem tud belépni... :( Pedig az írásai mindig földobják a hangulatot.

Van egy kedves online ismerősöm, aki már megjárta Thassost, de a fórumra nem ír.
Az ő képeiből válogattam néhányat - némelyiknél a lélegzetem kimaradt, olyan gyönyörű felvétel.<!-- ia0 -->thassos01_resize.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2009 júl. 26 20:35 #3407

Sajnos ez mindig így van.
Ritka az az ember, aki sokáig itt van. :(
Természetesen TISZTELET A KIVÉTELEKNEK!
Van még igazi :Thassos-fan: :D

Re: Általános 2009 júl. 26 17:28 #3406

Az a nagy helyzet, hogy Viktor78
és rajtunk kívül gyakorlatilag mindenki túl van a nyaraláson, már ami Thassost illeti. Vagy tévedek?
Hazaérvén egy kicsit leül a fórum aktivitás, mert már nem tűnik olyan izgalmasnak, mint előtte. Ez alól azért természetesen vannak kivételek (nem akarok nevesíteni, de pl. szekalmi :futyul: :) - ő sokat írt azóta is, hogy hazajöttek :D :D :D ).
Kölyök igazoltan van távol. Áginak sok a dolga, tegnap érkezett az új csoport.
Ami magamat illeti: kinyomtattam és elolvastam a honlap fonos információit. Mi még a készülődés fázisában vagyunk. Gyakorlatilag visszaszámolunk: még 12 nap az indulásig.... :Thassos-fan:

Oldalmegjelenítési idő: 0.156 másodperc