Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 jún. 13 08:57 #5582

Vigyázzatok Ági tényleg vad ember! :D :D :lol: :lol:

Egyszer hajókiránduláson az én számba is beletett nyersen valami sünből kivett dolgot. Ekkor lettem én is vadember. :twisted:
Olyan vad vagyok, hogy ......hú meg ha.

Szóval én is azt mondom, hogy ki kell próbálni mindent, amit lehet.
Ha más ember megeszi, akkor abból baj nem lehet, maximum többet nem kérsz. De akkor már tudod, hogy mit és miért nem kérsz.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jún. 12 15:52 #5578

Magam írom, magam nevetem!
Éreztem, hogy feltünést keltettünk a hajón, de hogy vadembernek nézzenek, azt azért nem gondoltam...
:úszógumi:
Eszméletlen nagy és isteni ízű feketetelepre találtunk rá gombaszedés közben. Mivel eredetileg azért mentünk a partra. Gomba helyett fekete kagylót találtunk...
Van ez így... A hajóskiránduláson, kértem a kapitány, úgyan menjünk már be abba az öbölbe, hogy mostmár felszereléssel a vízbe is megnézzem azt a csuda telepet.
Épp hogy csak szedtem egy keveset, ezt feltettük sülni a gázlapra. Iziben. Majd elkezdtük enni . Iziben. Oly guszták voltak, hogy még a tálcára sem került a kinyílt kagyló, mi csak ott a forró lap felett ettünk, ettünk, ettünk. Aki arra járt, kínáltuk. Egy vendégünk szintén rácsapott. Immár 4-en mogyoroztuk a kagylókat. Amikor már több nem fért a gyomrunkba, tálcára tettem és levittem közre kínálni. Nem kért belőle senki. Gondoltam mit csináljak? Ilyen királyi lakomát nem szabad kidobni, a hütőből már nem ugyan az, hát újból neki láttunk enni.
Ma a hazautazáskor én láttam, hogy megy a pusmogás, a sutyorgás. Majd jó ízű nevetés. Éreztem én voltam a téma, de nem tudtam miért.
Emőék, akik még maradnak egy hétig ők mondták meg : Ági vadember, aki nyersen eszi kagylót, hogy vagy ?
EZT A FAJTA KAGYLÓT TEHÁT NEM ESSZÜK NYERSEN. SÜTVE VOLT!!!
VAN OLYAN IS, AMIT VALÓBAN NYERSEN ESZÜNK, CITROMMAL.
Az a JALISTZERÓ, meg egy másik fajta, aminek a nevét én nem tudom. Ezeket sajnos szedni sem sikerült még. De egy hét múlva jön a magyar mester búvárom, aki a nagy strand közepi homokából kapargatja majd ki a ezeket a kagylókat. Azt valóban frissen tőrrel szétfeszítjük, citromot bele és már esszük is. De ilyen csak egyszer egyévben jut az asztalomra. Csak mikor Krisztáék itt vannak!
Gyerekek, ne idegenkedjetek az idegen ízektől. Itt legalább tudjátok mit esztek. Egy konzerves dobozból az étel nem tudjuk mi mindenen ment keresztül.

És nem vagyok vadember. Csak megtanultam igazi eledeleket enni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 jún. 12 06:17 #5575

HAJÓS KIRÁNDULÁS

Az idén még nem jelentek meg az olasz és a görög vendégek.
Hogy ez milyen öröm!
Most el nem tudjátok most képzelni, hogy jön a hajóskirándulásunkhoz e gondolat!?
Egyszerű!
Ők mind nagy tengeri búvárok és rablók. Náluk már nagyobb csak én vagyok. EGY MAGYAR ALFÖLDI LÁNY!
Nem illik az öndicséret, de ez tényleg igaz.
E két náció itt nyaral, hát bizony jól összekell szednem magam ahhoz, hogy éhes társaságomat jól lakassam a tengeri gyümölcsökkel.
Az idén viszont terülj asztalkámot kapok már az első merüléskor! Csak győzem szedni, meg győzzük enni a kagylót, az osztrigát...
Nem sokára megérkezik a tavalyi egyik hivatalos búvárom is a szigetre. Kiváncsi vagyok ők az idén, hogy meglepődnek majd ezen a teli tengerfenékken!

Re: Általános 2010 jún. 12 00:11 #5574

Én még nem próbáltam, de biztatlak :)
Amit Magdika bemásolt, engem teljesen meggyőzött:
www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/hu/Konzuliinfo/beutazasi_feltetelek.htm

NAGYON KÖSZÖNÖM!!!! NINCS MÁS MEGOLDÁS. AZTÁN MAJD LÁÉTOM JÖN E A FIAM VISSZA EGY CSOMAGBAN SKOJÁTÓL....

Re: Általános 2010 jún. 11 23:38 #5571

Gáborom, várok majd társadtól egy búvár tanfolyamos beszámolót. Tegnap Csaba értesített, hogy megkapta a barátod a merülési jogosítvány.
Megbeszéltük telefonon, hogy 16.a körül összefutunk egy éjjeli órában és elmond nekem is mindent amit majd tudnotok kell.
De úgy érzem a barátod szinesebben fogja tudni elmeséklni mit kell annak tudni, aki hivatásos búvár szeretne lenni. Izgalommal várjuk a beszámolóját!

Re: Általános 2010 jún. 10 18:06 #5565

Jóvanna!!

Bocsi! Ami nem autós kérdés, majd ide írom. :wink:

Re: Általános 2010 jún. 10 14:31 #5564

Egy pár mazsola77 által kezdeményezett hozzászólást és választ áthoztam ide, az autós részből, mert nem oda való volt!
Kérek mindenkit, hogy a témának megfelelő helyen tegye fel a kérdéseit, mert lesz irgum-burgum. :)
Köszönöm!

Re: Általános 2010 jún. 10 11:16 #5560

Privát üzit írtam neki tegnap...De még nem jött válasz. Ezért gondoltam,hogy nem is Ő az..:)

Nem mindig van ideje a fórumra ránézni, tehát ezt az oldalt nem nyitja ki állandóan, a privit meg csak innen lehet látni. Viszont az emailjeit állandóan megnézi.
Tehát email vagy Skype, ahogy Ildikó írja. Az email ezer százalékig biztos (hacsak a számítógépe nem mondja be az unalmast).

Minden új érdeklődőnek !!!!
Ha figyelmesek vagytok, észrevehetitek, hogy Áginak a napi pörgés mellett, az utazók helyben történő ellátása mellett nincs ideje a honlap és a fórum nonstop követésére. Tehát ne a honlap hozzászólásaiban tegyetek föl kérdéseket neki, és ne egyéb módon, mert bizonytalan, hogy mikor olvassa. Aki meg ott várja a választ, csalódni fog és rosszat gondol. Írjatok neki e-mailt közvetlenül.
:számítógépes:

Re: Általános 2010 jún. 10 11:04 #5559

Nincs skype-om nem használtam,letöröltem... Majd csak válaszol,még van egy hónap...:)

Re: Általános 2010 jún. 10 11:00 #5558

Privát üzit írtam neki tegnap...De még nem jött válasz. Ezért gondoltam,hogy nem is Ő az..:)

Szerintem Skype-n keresztül írj neki üzenetet,ill. ha mindketten elérhetőek lesztek ,tudtok beszélni. Mi is így tartottuk-tartjuk a kapcsolatot. :)
Üdv. Ildi

Re: Általános 2010 jún. 10 10:28 #5557

Re: Általános 2010 jún. 10 10:14 #5556

Húúú,írtam egy levelet Ági-nak szállás ügyben,de lehet hogy nem is Ő az akinek kellett volna?.. :shock:

Hanem??? Miért, kinek írhattál volna még? ja, esetleg közvetlenül a görögöknek, ha találsz hozzájuk címet.... :wink:
Privát üzenetet írtál, vagy a honlapon az Elérhetőségeink menüpont alatt található email-címére?
:E-mail:

Re: Általános 2010 jún. 10 10:12 #5555

Húúú,írtam egy levelet Ági-nak szállás ügyben,de lehet hogy nem is Ő az akinek kellett volna?.. :shock:

Áginál jó kezekben leszel ! :D

Re: Általános 2010 jún. 10 10:05 #5554

Re: Általános 2010 jún. 10 08:18 #5552

Én még nem próbáltam, de biztatlak :)
Amit Magdika bemásolt, engem teljesen meggyőzött:
www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/hu/Konzuliinfo/beutazasi_feltetelek.htm

Re: Általános 2010 jún. 10 05:41 #5550

Egy kérdés.
A fiam útlevele úgynéz ki nem lesz kész mire indulna haza. Mit gondoltok, próbáljam a személyi igazolvánnyal, mert az kész lesz....
Merjem, nem merjem? Jött közületek valaki a szerbeknél és Skopjánál személyivel???

Szivesen venném, ha valamelyőtök, úgy merne biztatni, hogy már ő is próbálta.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 19:52 #5546

Egy nagyon lényeges kérdés: melyik városban legyen a szállásunk???? Segítsetek. Köszi (júl 8-..)

Hát, ha Áginál foglaltok, akkor sok választásod nincs. :)
De ha foglalás nélkül mentek, akkor azt javaslom, hogy ott, ahol megtetszik a hely. 100 km a sziget főútja, akár érkezés után körbe is autózhatjátok. :)
Szerintem erre nem nekünk kel megadni a választ, hisz nem tudjuk a paramétereket, szokásokat, igényeket, ......
De fel ne sorold! Én biztosan nem válaszolok. Nem javaslok senkinek semmit, mert mindenkinek más a jó. Lehet, hogy nekem valami csúcs szuper, másnak az trágyadomb.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 17:33 #5541

Sziasztok! Újabb 2 kérdés..:):

Mi soha nem foglaltunk előre szállást,a csalódások elkerülése végett. Ennek ellenére mindig találtunk szállást egy órán belül,akár alkudozással is. Szerintetek itt se foglaljunk előre?
A másik kérdésem : milyen városhoz van közel a márványpart?
Köszi!!

1. Attól függ, hogy mikor mentek. Főszezonban (mikor már a görögök is nyaralnak) necces lehet.
2. Autós megközelítés szempontjából a fővároshoz Limenas (Thassos), de oda én egyébként nem mennék. Amúgy meg ha megnézed a GoogleMap-ot, akkor látni fogod, hogy Skala Panagiahoz van legközelebb. :D

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 14:50 #5540

Sziasztok! Újabb 2 kérdés..:):

Mi soha nem foglaltunk előre szállást,a csalódások elkerülése végett. Ennek ellenére mindig találtunk szállást egy órán belül,akár alkudozással is. Szerintetek itt se foglaljunk előre?
A másik kérdésem : milyen városhoz van közel a márványpart?
Köszi!!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 09:27 #5537

Köszönöm Pamag! Egyre okosabb leszek..:)

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 22:36 #5536

.......... Köszönöm az eddigi infokat. ...................

Még szebb? Relatív. Thassos szigete nagyon szép. De ez a mihez viszonyítva, ennek nem sok értelme van. Minden hely egy kicsit más. És mindenkit más fog meg egy tájban, egy településben, egy tengerpartban.... Szép, nem fogsz csalódni.

Élelmiszer:
Semmit nem néznek a határokon. Azt viszel, amit akarsz. Időnként fölröppen egy-egy hír, ami nem EU-s tagállamokra vonatkozik - de a szerbek és a macedónok rá se rántanak, mi van a csomagodban. Hazafelé a magyar vámosok nézik meg jobban a csomagot, de csak azért, mert ott van az Unió schengeni határa.
Hivatalosan fejenként egy liter alkoholt és egy karton cigit hozhatsz be, de csak beletúrnak kicsit a csomagba, megkérdezik, van-e nálad tömény... nem hiszem, hogy ha a nálad lévő úzó összesen 3 liter, akkor elkobozzák... de ügyesen kell pakolni. Olyasmit, ami régészeti lelet lehet, nem szabad elhozni, azt a görög állam tiltja.
Hogy szalámit-konzervet visz-e valaki, az megint csak egyéni. Kinek mennyi pénze van, mennyire ragaszkodik a megszokott ízekhez, stb. Valamennyit azért érdemes vinni szerintem, a kinti árak a magyar bolti árnál úgy 20 %-kal magasabbak, meg biztonsági tartaléknak. De végig kell kóstolni a helyi ételeket is.

Autó kötelező tartozékai:
Mellény feltétlenül, elsősegélycsomag itthon is kötelező, izzókészlet itthon már nem kötelező, de ha olyan az autó, hogy lehet rajta cserélni az izzót, akkor szerintem kell, (de az újabbakon már csak az egész lámpát egyben lehet cserélni), vontatókötél, kis tűzoltókészülék. Állítólag a görögök megkövetelik, de még soha nem kérték, de jogos, hogy kell, arrafelé a kelleténél több az erdőtűz.
A forgalmit mindenütt kérik, az összes határon, valamint a nemzetközi biztosítási zöldkártyát. Elkéred a biztosítódtól, ahol a köteleződ van, ingyen adják. Addig érvényes, amíg be van fizetve a biztosítás plusz egy hónap.
Aki nem saját autóval megy, annak kell meghatalmazás.
És a szabályokat, sebességhatárokat be kell tartani, mert a rend őrei szigorúak. Teljesen jogosan. Mármint a közbeeső országokban. Görög rendőr ritkán állít meg, minket csak az olimpia évében állítottak meg, és csak a papírokat kérték.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 22:03 #5535

Szóval Köszönöm az eddigi infokat. Olvasgatom az oldalt,de még messze nem tudok mindent.
Pl. : 2 éve Sartin voltunk,szép volt,de azt hallottam,hogy Thassos még szebb. Akkor csempésztem ki konzervet,meg vákuumcsomagolt szalámit.. Tudom,hogy nem túl drága ott az élelmiszer,de nem tudom hivatalosan mit lehet idén vinni,amiért nem szólnak a határon. Vagy teljesen vámosfüggő?
A másik kérdésem: rendőri ellenőrzés során milyen felszerelés kötelező a kocsiban? (mellény,hólánc,elsősegélydoboz,izzókészlet,hullazsák,stb..) az utóbbiból van eladóm..:)

Köszi a válaszokat,de biztos lesz még kérdésem...

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 21:58 #5534

megpróbálom most

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 21:48 #5533

Miért nem megy az üzim?? Már írtam ma kétszer ugyanazt,de nem ment be..:(

Milyen üzeneteid?

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 19:57 #5532

Miért nem megy az üzim?? Már írtam ma kétszer ugyanazt,de nem ment be..:(

Nem tudom... :cry:
de próbáld meg újra, hátha csak rosszat nyomtál :roll:

Apropó: be voltál jelentkezve? :?:

Oldalmegjelenítési idő: 0.421 másodperc