Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 júl. 03 10:10 #5729

www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=10509

Akiket érdekelnek e kulturális programok, melyek az idén lesznek itt a szigeten. Sajnos angolul nem találtam meg. A görögből csak a címlapunkon,- a fülcímek közt található fordító által tudjátok magyarra fordítani. Akik e várható események időpontjában érkeznek a szigetre, azoknak érdemes átböngészni.

Vagy simán a Google oldalán a fordítóval. (Bár elég értelmetlen zagyvaságot tud kihozni, de ha ló nincs, a szamár is jó...)
Sehol-sehol, egy árva honlapon nem találok erről angolul semmit, max. pár szót. Az előző évek részletes programjai azok ott vannak... :mrgreen:
:thassos-mad

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 júl. 03 07:08 #5728

www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=10509 - www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=10509

Akiket érdekelnek e kulturális programok, melyek az idén lesznek itt a szigeten. Sajnos angolul nem találtam meg. A görögből csak a címlapunkon,- a fülcímek közt található fordító által tudjátok magyarra fordítani. Akik e várható események időpontjában érkeznek a szigetre, azoknak érdemes átböngészni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 júl. 01 20:01 #5726

Egy kcsit a nyaralásró!
Hosszas tervezés után mégis csak sikerült eljutni újra Thassosra,és ismét nem bántuk meg.Valami csodálatos 8napot töltöttünk el.Áginak ismét köszönet a dzsipp turán adott fantasztikus kalauzolásért.
A görög válságból semmit nem éreztünk,az árak nem változtak semmit.Az idő jó volt és fantasztikus társasággokkal találkoztunk!Jó volt csak rövid volt.Igérem lesz beszámoló képekkel!!cCsak az időm kevés most,de meg lesz.

Re: Általános 2010 júl. 01 19:26 #5725

............Szülinaponra kaptam egy műtétet.....................

Jaj ne!

Tessék gőzerővel gyógyulni!

Re: Általános 2010 júl. 01 18:54 #5724

Robi!
Te ilyen öreg vagy?

Ha ezt tudod akkor csóóóóókolommal köszönsz nekem? :örül:

Re: Általános 2010 júl. 01 18:53 #5723

Sziasztok!

Bocsánat,hogy eddig nem írtam nektek ,de kórházba voltam eddig.(holnap is megyek vissza,csak eltáv) :(
Szülinaponra kaptam egy műtétet.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.!

Üdv: Robi

Re: Bankkártya 2010 jún. 30 08:58 #5718

Útközben elég sok mindent tudsz kártyával fizetni. Szerbiában autópályát, tankolást, Macedóniában tankolást. Görögországban tapasztalataim szerint eléggé visszamaradott a dolog.
...
És olvasd át az index.hu meg a hellasz.hu Autóval Görögországba topikjait, rengeteg ilyen apró-cseprő információt fel lehet csipegetni.

Köszönöm a gyors választ, sokat segít (remélem másoknak is), hogy így egyetlen bejegyzésben összefoglaltad a helyzetet.

Jó nyaralást mindenkinek!

Re: Bankkártya 2010 jún. 29 23:52 #5717

........... hol _nem_ lehet sima (nem dombornyomott) maestro kártyával fizetni (benzinkutak, autópálya díjak, illetve a Lidl áruház Keramoti előtt, valamint a komp a fő kérdés)?
Illetve az is érdekelne, hogy a szigeten hol volt _pozitív_ tapasztalat kártyás fizetésről ...............

Isten hozott körünkben!
Útközben elég sok mindent tudsz kártyával fizetni. Szerbiában autópályát, tankolást, Macedóniában tankolást. Görögországban tapasztalataim szerint eléggé visszamaradott a dolog. (Amúgy nekem Mastercard van, amit több helyen fogadnak el.)
Lidl-t passzolom. (Ott vsz lehet.)
Komp : készpénz.
A szigeten : van egy-két benzinkút, ahol elfogadják, ezek (persze nem idei adat) meg vannak jelölve a honlapon térképen, hirtelen meg nem mondom, melyik oldalon keresd, de tanulmányozd át alaposan ezt a honlapot. Térképes segítség vagy milyen címen szerepel. És még Keramoti előtt is van egy kártyát elfogadó kút.
Rachoni mellett van egy nagyobb (thassosi méretben nagyobb) áruház, ott elfogadják. Lacurisz Market, ha jól emlékszem. (Olvass vissza mindenképpen.)
Limenasban több üzlet bejáratán láttam a kártya matricáját, Sk.Potamián csak az Athina ajándékbolt ajtajára emlékszem. Azóta persze lehet, hogy több üzlet is bevezette. A sziget többi részén meg nincs tapasztalatom, nem vásároltunk. De alapvetően, ami leginkább kell, az rendszerint nem fizethető kártyával. Jobb, ha a szigeti tartózkodás idejére készpénzzel számolsz.
Én csinálok magamnak táblázatot, amibe napra-helyre-kiadásfajtára beírom az összegeket. Mindent. Aztán ezt még tovább bontom, hogy mi az, amit lehet kártyával fizetni, és mennyi eurót kell váltani. Nem tudom, hol laksz, Budapesten a Deák Ferenc u.-i OTP oldalában van egy eurót kiadó bankautomata, devizaeladási árfolyamon adja, és kivételi költség csak annyi, mintha forintban vennéd fel ezt az összeget. Aki meg tudja oldani, ez a legjobb variáció.
És olvasd át az index.hu meg a hellasz.hu Autóval Görögországba topikjait, rengeteg ilyen apró-cseprő információt fel lehet csipegetni.

De hátha másnak vannak már pozitívabb tapasztalatai is.

Bankkártya 2010 jún. 29 23:09 #5716

Szervusztok!

Van valakinek arról tapasztalata, hogy útközben, hol _nem_ lehet sima (nem dombornyomott) maestro kártyával fizetni (benzinkutak, autópálya díjak, illetve a Lidl áruház Keramoti előtt, valamint a komp a fő kérdés)?
Illetve az is érdekelne, hogy a szigeten hol volt _pozitív_ tapasztalat kártyás fizetésről (ez ügyben Ági nem sok biztatót mondott :( )?

Üdv:
Gábor

Re: Általános 2010 jún. 29 21:42 #5715

Ma van a 25 éves házassági évfordulónk. Akkor ez most ezüstlagzi!!!! Jujjj, hogy elszaladt ez a 25 év ! :lol: :D :lol:

Csitri.....

Verus!
Ugyanilyen egészségben, szellemi és testi erőben, ugyanilyen szeretetben ünnepeljétek majd az 50. meg 60. évfordulót is ! :!:

Csitri :) Ez vicces, de ki tudja miért most jól esik, nem úgy, mint amikor tényleg az voltam !!!
Kedves Pamag! Nagyon köszönöm a kedves jókívánságod!

Re: Általános 2010 jún. 29 21:34 #5713

Ma van a 25 éves házassági évfordulónk. Akkor ez most ezüstlagzi!!!! Jujjj, hogy elszaladt ez a 25 év ! :lol: :D :lol:

Csitri.....

Verus!
Ugyanilyen egészségben, szellemi és testi erőben, ugyanilyen szeretetben ünnepeljétek majd az 50. meg 60. évfordulót is ! :!:

Re: Általános 2010 jún. 29 20:28 #5710

Robi!
Te ilyen öreg vagy? :D :oops:
Sok boldog szülinapot kívánok még, és a nyár végére egy Thassosi nyaralást!

Verus!
Nektek meg sok boldogságot kívánok, ég legalább 2* ennyi évig! :)

Ha innék, mondanám, hogy iszok egy Mythost az egészségetekre, de nem iszom.
Ha hoznak ajándék elő ouzot, akkor azt azért az egészségetekre megiszom. :)
De nem tudom, hogy itt szokás-e, az ilyen ajándék, mert a tegnapi vacsihoz nem kaptunk se előre, se utólag.

Köszi, Balázs, úgy veszem , hogy ittatok ránk! :D :piálós: További gyönyörű nyaralást! Várjuk a jelentkezésedet ! :hahoo:

Re: Általános 2010 jún. 29 19:22 #5708

Robi!
Te ilyen öreg vagy? :D :oops:
Sok boldog szülinapot kívánok még, és a nyár végére egy Thassosi nyaralást!

Verus!
Nektek meg sok boldogságot kívánok, ég legalább 2* ennyi évig! :)

Ha innék, mondanám, hogy iszok egy Mythost az egészségetekre, de nem iszom.
Ha hoznak ajándék elő ouzot, akkor azt azért az egészségetekre megiszom. :)
De nem tudom, hogy itt szokás-e, az ilyen ajándék, mert a tegnapi vacsihoz nem kaptunk se előre, se utólag.

Re: Általános 2010 jún. 29 19:09 #5705

Robi, isten éltessen!!!

Re: Általános 2010 jún. 29 19:05 #5704

Re: Általános 2010 jún. 29 17:16 #5702

:vigyor: ROBI! :randi:

Isten Éltessen Szülinapodon!!

Balázséknak ezóta már nagyon jó lehet. Ki se jönnek a tengerből egy pár napig. Szerintem :D .

Re: Általános 2010 jún. 29 09:47 #5701

CSERROBI :!: :!: :!:

BOLDOG SZÜLINAPOT :!:

Re: Általános 2010 jún. 28 13:29 #5699

Ági üzenete:

Oszlassunk el egy tévhitet: :idea:
Thassoson nem kérnek nemzetközi jogosítványt az autóbérléshez!
Mivel Magyarország is az Unió tagja, a jogosítványunk is uniós. (Bár valami hivatalos egyezmény szerint jóval az EU csatlakozás előtt sem volt már kötelező a nemzetközi jogsi.)

Re: Általános 2010 jún. 28 13:21 #5697

......A úton minden rendben volt.
.................Majd még jelentkezem.

De jó ! :futyul:
De nyaraljál, :!: ne ide irkálj.... bár kíváncsiak vagyunk, de ne ezzel foglalkozz... :úszógumi:

Re: Általános 2010 jún. 28 12:56 #5696

Megérkeztük!
A úton minden rendben volt.
12:30-kor indultunk, Tiszasziget felé (így +1 óra az út).
6:05-kor a lefkadai Vassilikibe voltunk. 8-kor indult a komp, majd 11-re a szállásra is értünk.
Majd még jelentkezem.

Re: Általános 2010 jún. 27 22:05 #5695

.......Sikeres vizsgák egy jó erőss közepes,.............

Sziaaaaaaa!!! :!: :!: :!:
Gratula!
:taps: :taps: :taps:

Re: Általános 2010 jún. 27 20:48 #5694

Na megérkeztem!!
Sikeres vizsgák egy jó erőss közepes,de meg van megértem!!!! :örül: Sokáig tartott,de sikerűlt!!!
Igérem elkezdem lassan a beszámolóm!
Barkorka nagyon jól haza értünk,15óra alatt.

Re: Általános 2010 jún. 27 18:25 #5689

Kedves Barborka!
De esedezem, pár mondatnyi szöveges beszámolót se sajnálj tőlünk, kérlek!

Ok. igyekszem :)
Ha az egyik fotón cápának látszó élőlényt látsz, akkor jól látod. Az az! A következő képen levő, rájákat fogott hajó oldalán lógott Limenas kikötőjében. :lol:

Re: Általános 2010 jún. 27 17:23 #5688

.............Ma felpakoltam ide pár fotót. .....................

Ó, de megdobogtatták ezek a képek a szívemet!
Hálásan köszönjük!
Beteszem majd a linkek közé, a Tagjaink fotoalbumai a világhálón helyre, jó?
Nagyon jó képek, egyéni látásmód, a lényeg ábrázolása - pontosan az van a képeken, hogy miért is szeretjük Görögországot!

Kedves Barborka!
De esedezem, pár mondatnyi szöveges beszámolót se sajnálj tőlünk, kérlek!

Re: Általános 2010 jún. 27 12:53 #5687

Sziasztok :)

Végre sikerült rájönnöm, hogy miért nem tudok belépni ide... :oops:
Ma felpakoltam ide pár fotót. 2000 felett sikerült készíteni, úgyhogy volt miből válogatni. :lol:
picasaweb.google.hu/banyavar/Thassos2010# - picasaweb.google.hu/banyavar/Thassos2010#

Bocsika hogy értetek haza?

Ági Neked külön küldtem levélben fotólinket is a dzsiptúrás képekhez. Csak szólok, hogy ne ijedj meg. :futyul:

Oldalmegjelenítési idő: 0.184 másodperc