Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 júl. 21 19:58 #5849

.....Van-e valami olyan, amit FELTÉTLENÜL vigyünk magunkkal?
..................... a csapvizet ott meg lehet inni?
................

Kifejezetten finom a szigeten az ivóvíz. Forrásvíz. És a szigeten lépten-nyomon vannak ivókutak - különösen jellemző, hogy fatörzsekbe vezetik be a vizet, és onnan jön vagy csorgóként, vagy rendes csapot lehet kinyitni.

Mit vigyél?
pénzt
iratokat
útipatikát
naptejet
szúnyogriasztót
konyhakést (kenyérvágót meg kicsit is) (rendszerint van min. egy darab kés, de nem mindig üti meg a mi mértékünket)
merőkanalat, ha levesfélét akarsz főzni
konzervnyitót (vsz van, de biztos ami biztos), meg sörnyitó-dugóhúzó.. ilyesmi
:kutyasétáltató:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 júl. 21 18:50 #5848

Mostmár mi is visszaszámolunk a barátnőmmel :)
Van-e valami olyan, amit FELTÉTLENÜL vigyünk magunkkal?
(a buszjegyen meg a fényképezőgépen és fürdőruhán kívül? :) )

Tényleg, most jut eszembe... a csapvizet ott meg lehet inni?
(nem szeretem a sört :P )

:Köszi:

Szia!
Pénz,pénz és pénz ha ez van megoldható minden!!!
A víz iható hisz saját forrásai vannak,semmi bajunk nem lett.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 júl. 21 18:39 #5847

Csapvizet igyál!
A sziget tele van édesvizi forrásokkal a vezetékes víz is onnét jön.
Mi csak annyi ásványvizet szoktunk venni, amiből lesz elég üvegünk, amit újratölthetünk. :)

Re: Általános 2010 júl. 21 18:17 #5846

Szia! Ne igyál csapvizet, a szigeten mindenhol tudsz venni szénsavas és mentes ásványvizet is, az ára hasonló az itthonihoz. De szomjoltónak legjobban -nekem- a jól lehűtött recina jött be.

Re: Általános 2010 júl. 21 16:06 #5845

Mostmár mi is visszaszámolunk a barátnőmmel :)
Van-e valami olyan, amit FELTÉTLENÜL vigyünk magunkkal?
(a buszjegyen meg a fényképezőgépen és fürdőruhán kívül? :) )

Tényleg, most jut eszembe... a csapvizet ott meg lehet inni?
(nem szeretem a sört :P )

:Köszi:

Re: Általános 2010 júl. 21 15:56 #5844

igazad van,kár volt.
de megígértem a Steel Riders motoros klubnak,hogy ott leszek a bulijukon.
ami természetesen mint mindig,remek volt.
én MYTHOSt ittam ők borsodit :D :D :D

Re: Általános 2010 júl. 21 13:15 #5843

Mi is 23-án indulunk este ,igaz nem most,de az is hamar eljőőő :örül:

Re: Általános 2010 júl. 21 13:09 #5842

Vissza THASSOSra. 11.én jöttünk haza,eddig bírtam :D

Kár volt hazajönni. :D

Re: Általános 2010 júl. 21 12:55 #5841

Vissza THASSOSra. 11.én jöttünk haza,eddig bírtam :D

Re: Általános 2010 júl. 21 11:37 #5840

Babu!

Egyetértek pamaggal, mást én sem tudnék írni.
Csak azt, hogy Kefalonian is kaptunk törölközőt.
De ne feledd, hogy mindenhol kizárólag csak a szálláson való használatra! A partra levinni tilos!

Re: Általános 2010 júl. 21 11:34 #5839

idén másodjára mondhatom,hogy REGGEL INDULUNK!!!!

Én is többször mondtam már, de sajnos nem mindig azért amiért szeretném, amire te is gondolsz. :(

De hova is indultok? :)
Jó nektek!

Re: Általános 2010 júl. 21 10:54 #5838

idén másodjára mondhatom,hogy REGGEL INDULUNK!!!!

Re: Általános 2010 júl. 21 09:03 #5837

........... Augusztus 13-án este indulunk Thassos-ra.............

Szia Babu !!!

Fontossági sorrendben:
1. Szekalmival mi van? Milyen az egészsége? Nagyon hiányzik itt.

2. Törülköző : valóban én se találkoztam másutt Görögországban olyannal, hogy szállodán kívül adnak, de itt ált. adnak.

3. Wi-fi : a centrumban biztosan van a közelben valahol, a pontos választ passzolom.

4. Motorcsónak : hát én még nem hallottam ilyenről, vsz. csak Ági tudja a pontos választ. Nemrég számolt be egy család (a blogban van), akik saját hajóval voltak. Bár Áginak régebbi reagálásaiból úgy rémlik, hogy itt komolyan veszik, hogy engedély nélkül senki ne mászkáljon ki a vízre, mintha arról lett volna szó, hogy öreg halászt nem lehet megkérni, hogy vigyen ki a vízre...

5. Kígyó : létezik a szigeten, de mivel félénk állat, a vele való találkozás esélye igen kicsi. Aki gyalog bemászkál a sziget lakatlan belsejébe, az a ruházatával, viselkedésével készüljön föl erre is. De sétálgatás közben nemigen fog találkozni vele, csak ha komoly túrákat tesz a sziget belsejében, de arra is csak fölkészült ember vállalkozzon.

6. Juj de jó lesz Nektek! Nagyon jó nyaralást!

ciao

Re: Általános 2010 júl. 21 08:10 #5836

Re: Általános 2010 júl. 21 07:24 #5835

Szép napot Mindenkinek!
Végre most már tudok foglalkozni a nyaralásunkkal is. Augusztus 13-án este indulunk Thassos-ra - már nagyon várom - az Ifigénia parti apartmanjaiban leszünk két hétig. Többször nyaraltunk már Görögországban - inkább úgy fogalmaznám, ha nyaralni megyünk akkor görög. Itt még nem jártunk, ezért merült fel pár kérdés.

Olvastam a fórumon, hogy ebben az apartmanban adnak törölközőt. Ez tényleg így van? Én még szállodán kívül ilyennel nem találkoztam Görögországban.

Az Ifigénia parti apartmanjában lehet wi-fi? Vagy valami közeli helyen - akár fogyasztás ellenében is - lehet használni saját gépeinket?

Olyat szeretnék még kérdezni, hogy lehet-e bérelni kisebb motorcsónakot, amivel a part közelében csónakázhatnánk? Illetve kell-e hozzá papír? Arra gondoltunk, idén kipróbálnánk. Igaz nyelvet nem beszélünk, de eddig a görög emberekkel kézzel-lábbal egészen jól sikerült.

Hallottam ismerőseimtől, akik jó pár évvel ezelőtt nyaraltak a szigeten, hogy a hegyen sétálgatva összetalálkoztak egy kígyóval és meg is marta őket. Eddig ilyenről még nem hallottam. Lehetséges ez? :?:

Köszönöm a segítségeteket
Üdv Babu (Anna)

Re: Általános 2010 júl. 20 22:42 #5834

........ Milyen honlapon találom meg az leírást?
....

Hát ezen, aminek ez a fóruma... :D Balodalt fönt látod: w.... thasos.hu - Élménybeszámolók menüpont alatt.
Fényképeket két helyen találhatsz : a Fotóalbumok menüpont alatt, valamint a Linkek között a Tagjaink fotoalbumai a világhálón (valami ilyesmi) cím alatt.

És van egy topik Tapasztalatok a szállásokról cím alatt, talán ezeket a hozzászólásokat is át kéne tenni oda. (Bár igaz, az Aethrionról csak ebben a topikban esik szó.)
Ha a nagy világhálón úgy keresed, hogy Aithrion (ui. valójában az a pontos neve, az Apollon valamiért másképp írja), akkor találsz egyéb külföldi honlapokat is, amin vannak képek róla.
:fotó:
Nagyon jó nyaralást! :úszógumi:

Re: Általános 2010 júl. 20 21:54 #5833

Szia Honey!
Köszönöm szépen az információt. :D Milyen honlapon találom meg az leírást?
Köszi!

Re: Általános 2010 júl. 20 21:17 #5832

Szia Andrea!

Üdv a csapatban!
Kérdéseidre válaszolva:
1. Az Aethrion apt. konyha-felszereltsége nagyjából olyan, mint a többi. Evőeszköz, és teríték mindenből annyi, ahány fh-es az apt. Van gyümölcsmosó (tésztaszűrő?), egy nagyobb fazék és egy serpenyő. Nekünk volt egy olyan rozsdamentes kávékiöntő -kancsó féle. Én tejet melegítettem benne, de örökké leragadt. Súrolni kellett. Sok mindenre ne számíts, de egy-egy kis főzéshez elegendő az edényzet. Van bögre és pohár is. Adnak konyharuhát , de szivacsot és mosogatószert vigyél.
2. Az apartman kertje nagyon szép, rendezett, parkosított. Teljesen körbekerített, a 4 sarkához közel 4 kapuval. Egy testvérpáré az apartmanház , így van I.-es és II.-es része is. Középen van egy képzeletbeli vonal. Mi a II-esben voltunk. A földszinten a tenger felőli oldalon. A gyerkőcöket nyugodtan kieresztheted, a hátsó részen sok a gyerekjáték. Igaz, azt nem tudom , hogy melyik oldalhoz tartoznak, de sosem szóltak rá a gyerekekre, akik mind az összeset használták.
Maga az apartman a kp-tól 15 perc sétára van, amit akár a parti úton is szinte végig megtehettek. Vannak körülötte más apartmanok, de pl a tenger felőli oldalon lévő telek tavaly még üresen állt (gazos). Nem zavaró, hidd el. Eléggé a peremen van az apartman, de szerintem ez éppen az előnye. Ha pl. az apartmaból kilépve jobbra elindultok fölfelé, a tengerrel ellentétes irányba, egy jó 20 perces sétával egy nagy boltba értek (Halkias ABC- bocs, ha nem pont így írják). Olvasd el a beszámolómat a honlapon. Vannak képek is, de ha kell, még küldök.

Re: Általános 2010 júl. 20 19:29 #5831

Sziasztok!
Aug. 6-án utazunk Thassosra két család, egyénileg, az Aethrion apartmanba. :D Lenne egy-két kérdésem. Az apartman mennyire felszerelt (gondolok itt a konyhára)? A szokásos egy nagy fazék, kisebb lábas....
Mennyire a település végén van az apartman, értem én ezen, vannak e körülette házak? Az apartman hátsó udvara mennyire gondozott, a gyerekeket ki lehet e csapni játszani. Köszi!

Már csak 40 nap!!! 2010 júl. 19 23:14 #5830

Sziasztok!
Végre sikerült!!! Augusztus 27 én este indulunk Thassosra!!! :örül: Végre mi is eljutunk erre a csodálatos szigetre!!!! A Barbarában leszünk... kimondhatatlanul boldog vagyok, alig várom(juk), hogy ismét görög földre lépjünk.
Niki és a kis csapat Hajdúszoboszlóról!

Re: Általános 2010 júl. 19 23:00 #5829

Köszönöm balazsh!
Nem vártam,hogy két év után még regizve leszek, hiszen az inaktív tagokat máshol is törlik ilyen-olyan okok miatt.
Sajnos nem volt aktualitása, hogy Thassos-fórumra írjak. De most van!! Juhhéj! :örül:

Én is találtam hirtelen egész jó alap görög szótárat, nagyjából hasonló ahhoz, amit te ajánlottál.
Szerintem kinyomtatom és hurcolom magammal :) Mostmár csak a feliratok foghatnak ki rajtam. :)

Egy olasz barátnőm ezt írta, hogy csak erre lesz szükségem: sagap? agappimu A sagapót már megtaláltam :D Mit jelent a másik része?
Vagy jobb, ha nem is tudom? :oops:

Re: Általános 2010 júl. 19 21:42 #5828

Üdv Tara!

A regisztrációd azért tűnhetett el, mert tavaly mikor a honlapra és a fórumra egyesítettük a bejelentkezést, akkor mindenki kapott e-mailt, hogy mi a teendője, és aki nem reagált, azt töröltem. :(
Szerencsére visszataláltál. :)

Tavernában ezt jegyezd meg:
Minden nagyon finom volt. Ola itan pol? n?sztima.
Fizetni szeretnék. To logarjazm?, parakal?.

A honlap gasztronómiai szótára: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=280:gasztronomia&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=88

Pár mondat: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=228:mondatok-goeroegorszagban&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=88

Re: Általános 2010 júl. 19 21:13 #5827

Köszönöm a válaszokat :)
Sajnos nemcsak a korábbi bejelentkező jelszavamat felejtettem el, hanem a regisztráló mailcímemet is (kerestem, de eltűnt a kétévnyi rámolásban, költözködésben).
Muszáj voltam újra... de régen is Taraként voltam fent :)
Már nézegettem egy görög szótárat a neten, hogy legalább a betűkkel legyek nagyjából tisztában. A kérem-köszönöm dolgokat igyekszem minden nyelven
megtanulni egyébként is, ahová megyek. Én is örülök, hogy ha külföldiek tudják legalább ezt magyarul.

Az a furcsa, hogy most nem izgulok. Talán induláskor és majd akkor, ha kezdünk a sziget közelébe érni... egyenlőre még annyi sok a teendő itthon az
utazás előtt. Sajnos nem a párommal utazom - úgy lenne az igazi romantikus, naplementés, sósvíz-napszagú kaland. Talán legközelebb...
A barátnőmmel viszont talán többfelé megyünk majd kalandozni. Bár engem már szimplán az is boldoggá tesz, hogy ha napsütést és tengert láthatok,
hallhatom a tenger hangjait, kész terápiás menet számomra :)

Re: Általános 2010 júl. 19 20:31 #5826

Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni,
- hogy van-e vegetáriánus étkezési lehetőség?

Szia Tara!

Vegaként a Trata tavernában nagyon jól laktam. :zabálás:

Jó utat ! Szép nyaralást !

Re: Általános 2010 júl. 19 20:04 #5825

.............Azt szeretném kérdezni, .................................

Sziaaaaa!
De ha már egyszer voltál regisztrálva, akkor szerintem most nem kellett volna újra! (gondolom...) :D
De jó Neked! Hamarosan meglátod a szigetünket! :matróz:

Kérdéseidre hevenyészve próbálok némi választ adni:
- az Apollon helyi idegenvezetője Ági, tehát ő fog várni és az ő szárnyai alá lesztek helyezve
- vegetáriánus? konkrétan nem tudom, de mivel a görögök elég sok zöldséget esznek, tudtok magatoknak úgy válogatni, hogy ne legyen benne hús
- magyarul szerencsére (!!!!!!) még nem tud más a helyiek közül, csak Ági (meg a fia, meg a férje pár szót...) - angolul jellemzően azért tudnak valamennyit, az az egy biztos, hogy nálam jobban... :cry: - a görögöknél nagyon sikeresen lehet kommunikálni kézzel-lábbal és pár szóval
- nézd át a honlapon, ahol némi szótár van (hirtelen nem tudom, pontosan hol van, de van), és feltétlenül tanulj meg néhány alapszót görögül : köszönni és megköszönni. Nagyon hálásak tudnak lenni érte a görögök!

Jaszú!
Jó nyaralást! :úszógumi:

Oldalmegjelenítési idő: 0.152 másodperc