Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 aug. 04 19:12 #6020

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 aug. 04 19:08 #6019

Szia Manna!

Összepakoltál már? :lol: :wink:

Szia Andrea!

Dehogy!!! Még ma is mosok. :) Annyi dolog maradt így a végére, azt sem tudom, hova kapjak.
És Te? Nagy már az izgalom?

Tara, szuper a beszámolód és a képek is! Nemsokára az én lábamat is nyaldossa a tenger. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 aug. 04 18:23 #6018

Na már ki is tették a cikkemet a netre, így ti is olvashatjátok. :)
Balázs, megteszed, hogy hozzácsapod a linket a beszámolómhoz? Köszi!

www.harmonet.hu/kultura_utazas/55835-busszal-nyaralunk-tuleljuk.html - www.harmonet.hu/kultura_utazas/5 ... eljuk.html

Megtörtént!

Re: Általános 2010 aug. 04 16:59 #6017

Na már ki is tették a cikkemet a netre, így ti is olvashatjátok. :)
Balázs, megteszed, hogy hozzácsapod a linket a beszámolómhoz? Köszi!

www.harmonet.hu/kultura_utazas/55835-busszal-nyaralunk-tuleljuk.html - www.harmonet.hu/kultura_utazas/5 ... eljuk.html

Re: Általános 2010 aug. 04 14:37 #6016

Már kereshetitek a címoldal legalján is!
Remélem hamarosan többen is ott leszünk, akik kedvelik. :D

Re: Általános 2010 aug. 04 14:12 #6015

Akinek van Facebook-ja és megteszi, kattintson ide, majd a tetszik gombra:
www.facebook.com/pages/thasoshu/108086029245855 - www.facebook.com/pages/thasoshu/108086029245855
Köszönöm!

Most hoztam létre, még nem tudom, hogy mire jó. :D

Re: Általános 2010 aug. 04 13:35 #6013

Köszi Balázs,
Már épp javítani akartam a linket, de leállt a rendszerem :(
Na de itt a jó variáció:
www.facebook.com/album.php?aid=19081&id=100000306348811&l=d310b691cd - www.facebook.com/album.php?aid=1 ... d310b691cd

Akkor én is javítottam!
Ha hozzá szeretnél valamit fűzni, akkor meg nem muszáj hozzászólásban, hanem írd meg, és beillesztem! :)

Re: Általános 2010 aug. 04 13:34 #6012

Én vittem, de egyszer sem használtuk. Ha van hely a bőröndödben, tedd be, a busz elbírja :)

Szia Tara!
Kocsival megyünk, de oda is befér! :D

Re: Általános 2010 aug. 04 13:16 #6011

Köszi Balázs,
Már épp javítani akartam a linket, de leállt a rendszerem :(
Na de itt a jó variáció:
www.facebook.com/album.php?aid=19081&id=100000306348811&l=d310b691cd - www.facebook.com/album.php?aid=1 ... d310b691cd

Re: Általános 2010 aug. 04 13:00 #6010

Igen, szívesen odaadom a panorámás képet. Írj nekem mailt és akkor direktben becsatolom.

mail ment. :)

Még annyit, hogy a 2. linked a képekről nem működik!
És már fent is van a beszámolód! :D
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=358:tara-2010&catid=48:elmenybeszamolok&Itemid=74 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=74

Re: Általános 2010 aug. 04 12:33 #6009

1-jén, vasárnap értünk haza egyhetes utunkról. Jajdenagyonjóvolt!!!!!! :örül:
A sziget gyönyörű, a tenger fenséges, a szállásunk tökéletes volt, Ági szuper volt, jókat ettünk, szépen barnultunk, folyamatosan kacagtunk,
mit kívánhat még az ember? :lol:
.....

Köszönjük a beszámolót!
Bemásolhatom a honlapos élménybeszámolók közé is?
Vagy esetleg még bővíted, és azt tegyem fel?
A napfelkeltés panorámaképet elkérhetem eredeti (nagy) méretben?

Szia,
Persze, nyugodtan tedd át oda is. Örülök, hogy tetszett a beszámoló :)
Csak a cikkem linkjével szeretném bővíteni, de az külön is megállja a helyét - az inkább egy praktikus lista.
Igen, szívesen odaadom a panorámás képet. Írj nekem mailt és akkor direktben becsatolom.
taranyul(kukac)gmail(pont)com

Re: Általános 2010 aug. 04 12:26 #6008

Szia Tara!
Köszi ezt a szép beszámolót, már mi is nagyon izgatottak vagyunk mert 2 nap múlva indulunk, és mi is az Aethrionba fogunk lakni. :örül: :D
Azt írtad nincsenek nincsenek szúnyogok, akkor ne vigyünk elektromos szúnyogriasztót? :lol: :roll:

Én vittem, de egyszer sem használtuk. Ha van hely a bőröndödben, tedd be, a busz elbírja :)

Re: Általános 2010 aug. 04 12:13 #6006

A sziget gyönyörű, a tenger fenséges, a szállásunk tökéletes volt, Ági szuper volt, jókat ettünk, szépen barnultunk, folyamatosan kacagtunk,
.....

Köszönjük a beszámolót!
Bemásolhatom a honlapos élménybeszámolók közé is?
Vagy esetleg még bővíted, és azt tegyem fel?
A napfelkeltés panorámaképet elkérhetem eredeti (nagy) méretben?

Re: Általános 2010 aug. 04 09:17 #6003

Sziasztok,
....................

:futyul: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :taps:

Re: Általános 2010 aug. 04 08:19 #6002

Szia Manna!

Összepakoltál már? :lol: :wink:

Re: Általános 2010 aug. 04 08:12 #6001

Szia Tara!
Köszi ezt a szép beszámolót, már mi is nagyon izgatottak vagyunk mert 2 nap múlva indulunk, és mi is az Aethrionba fogunk lakni. :örül: :D
Azt írtad nincsenek nincsenek szúnyogok, akkor ne vigyünk elektromos szúnyogriasztót? :lol: :roll:

Re: Általános 2010 aug. 03 23:48 #6000

Sziasztok,

Kicsit bővebben egy kis beszámoló:
Szombaton 24 órás buszút után azért nyűgös az ember (két óra a macedón határon állva), de ahogy kiszálltunk, hogy kompozzunk át a szigetre, azonnal
elillant minden nyűgünk és kétmillió fotót készítettünk a sirályokról :lol: Ahogy a szállásra értünk, szinte rögtön levonultunk a barátnőmmel a partra
és estig ott voltunk. Az Aethrionban laktunk és a sokadik nap után is arra jutottunk, hogy a legjobb szállást kaptuk. Szúnyog sehol, még darázs is csak 1-2 repkedett,
csendes, békés hely, közel a parthoz és szép kilátás a hegyekre. (A Maria apartmannak szép nagy kertje van fákkal, de emiatt náluk volt szúnyog is.)
Vasárnap egész nap a parton lógtunk. Már első nap is a Tratában ettünk, némi körbenézés után rájöttünk, hogy itt a legolcsóbbak az árak. Az utolsó este találtunk beljebb a nyüzsis részen is egy kedvező árú helyet, ott ráadásul hatalmas adagokat is adtak. A magam részéről hiányoltam a szép görög pasikat, de pár pincértől és vendégbeterelő-szépfiútól azért kaptunk mosolyokat :P
Hétfőn túráztunk egyet a szigeten Ágival. Sajnos zuhogott az eső, így a piacból nem sokat láttunk, de azért lelkesen mentünk mindenhová, később még a nap is kisütött.
Mi csak erre az egy túrára fizettünk be. Panagia azonban annyira lenyűgözött minket, hogy elhatároztuk, hogy oda mindenképp visszamegyünk egyénileg.
Kedd a strandon. Szerdán délután négyen összefogtunk és felbuszoztunk Panagiába. Épp akkor mondták, hogy nincs benzin úgy általában, volt, aki bérelt autót, motort és aznap mégsem tudott útra kelni, mások pedig kaptak benzint. Szerencsére a helyi busz járt, így simán felmentünk a hegyre falunézőbe és este pedig taxival jöttünk vissza, minden gond nélkül. Panagia csodaszép, engem lenyűgözött, hogy mennyire kreatívan építkeztek a hegyre és milyen szépséget alkottak, milyen jó ízléssel és harmóniával építették és díszítették a falut. És még a turisták mászkálása sem törte meg a faluból áradó családias hangulatot.
Csütörtökön tengerpart (nem tudtunk betelni vele, meg főleg ezért is mentünk, hogy hullámozzunk). Pénteken hajnalban keltünk, hogy megnézzük a napfelkeltét. Érdemes volt! Mindenkinek ajánlom! Mi eleve úgy készültünk, hogy a parton maradunk, így mikor felkelt a nap, mi a parton még leheverésztünk aludni pár órára. A strandolók is csak 10 után kezdtek szállingózni a partra, békésen aludhattunk egymagunkban. Mi ketten egyedül a parton és a tenger. Életemben nem aludtam még ilyen pihentetőt!
Szombaton már korán ki kellett költözni a szobákból, de a busz csak 11.30-kor jött, így még volt időnk egy utolsó fürdőzésre. Hatalmas hullámok, gyönyörű napsütés. Végül minden nap voltunk a tengerben. Visszafelé a buszút 25 órát tartott (most 5 órát álltunk a határnál a semmiért). De délután egyre már a Hősök terén voltunk így is.
Áginak köszönjük a munkáját és a lelkességét!

Feltettem pár fotót a netre, itt megnézhetitek őket:
www.facebook.com/album.php?aid=19028&id=100000306348811&l=8ddcf72eb7 - www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 8ddcf72eb7
www.facebook.com/photo.php?id=100000306348811&pid=284183#!/album.php?aid=19081&id=100000306348811&ref=mf - www.facebook.com/photo.php?id=10 ... 811&ref=mf

Csodás nyaralásunk volt. Nem is értem,hogy hogyan bírtam olyan sok évig tenger nélkül :shock:

Ja írtam egy rövid cikket is a HarmoNetre, hogy mit érdemes magunkkal vinni egy hosszú buszútra, a napokban fog megjelenni. Ha fent van, beszúrom a linket. Hátha
jól jön valakinek, aki szintén erre adja a fejét :)

Re: Általános 2010 aug. 01 09:56 #5995

ZIRZABELLA !

BOLDOG SZÜLINAPOT !

Re: Általános 2010 júl. 31 16:55 #5988

Sima vagy dombornyomott bankkártya? Az enyém sima és még egy automatába se mertem bedugni, nehogy elnyelje! Több helyen tudom, hogy csak a dombornyomott kártyát fogadják el.

Nem hiszem, hogy a dombornyomáson valami múlna. Ha rajta van az automatán a kártyád típusa, akkor az oda jó!
Én használtam már ilyet is, meg olyat is Görögországban.
Pénzt kivenni sima Visa Electron-nal szoktam, vásárolni meg dombornyomott MasterCard-al.

Re: Általános 2010 júl. 31 14:13 #5986

A magam részéről szeretek mindent, amit csak lehet, bankkártyával intézni. Nincs semmi költsége a pénzmozgásnak.
...
Ha benzinkútnál kell vennem mondjuk kávét vagy ennivalót (rendszerint nincs rá szükség), akkor ugyanúgy ki tudom fizetni bankkártyával, mint a benzint...

Sima vagy dombornyomott bankkártya? Az enyém sima és még egy automatába se mertem bedugni, nehogy elnyelje! Több helyen tudom, hogy csak a dombornyomott kártyát fogadják el.

Re: Általános 2010 júl. 31 09:10 #5984

Ezt csak PestÖn tudod beszerezni a Ráday utcai pénzváltóba.

Hát ezért innen Kecskemétről nem utazunk fel, majd ha kell eurot használunk. :)
Ez a harmadik nyaralásunk hogy autóval megyünk,a pályadíjat euroval , a szerbeknél pedig a tankolást dínárral intézzük .
Nálunk ez vált be. :)

Re: Általános 2010 júl. 31 07:04 #5981

ne váltsatok denárt,felesleges.
kártyával tankoltunk és a shop-ban is azzal fizettünk.nem húztak le minket.
a pályán a fizetőkapuknál euróval is lehet fizetni.vigyetek sok 1 euróst.

Re: Általános 2010 júl. 31 00:13 #5980

Nekünk még 27,de még semmi sincs meg csak a Macedón denár.
Valahogy rá kéne hangolnom magam a dologra,de lehet hogy ez így lesz jó nyaralás,hogy nem készülök rá.
Vinni úgy sem viszünk semmit,csak a göncöket.

Ma vásároltunk szerb denárt, viszont macedónt nem kaptunk! :roll:

Ezt csak PestÖn tudod beszerezni a Ráday utcai pénzváltóba.

Re: Általános 2010 júl. 30 23:06 #5978

........Ma vásároltunk szerb denárt, viszont macedónt nem kaptunk! :roll:

Bocsánat:
szerb dínár - macedón dénár

Ingerem támadt hozzáfűzni a saját gondolataimat ehhez a pénzváltás témakörhöz.
Mindenkinek megvan a saját gumimacskája ebben a témában, nem is le- vagy rábeszélni akarok bárkit is, hogy másképp intézze, mint ahogy az ő lelke azt rendben érzi.

A magam részéről szeretek mindent, amit csak lehet, bankkártyával intézni. Nincs semmi költsége a pénzmozgásnak.
De ha belegondolok abba, hogy
1. bankautomatából kiveszem a forintot, annak van költsége
2. pénzváltónál veszek érte eurót, a pénzváltónak van jutaléka
3. az idegen országban az eurót átváltom az ország pénznemére, a pénzváltónak van jutaléka
4. ha Magyarországon hajtok fel ritka valutát, azt rendszerint igen ócska árfolyamon, jó nagy jutalékkal számolják

- biztos, hogy jobban járok a váltogatással, mintha bankkártyát használnék, vagy ahol elfogadják, simán odaadnám az eurót, amit így is-úgy is kellett váltanom?

Ha benzinkútnál kell vennem mondjuk kávét vagy ennivalót (rendszerint nincs rá szükség), akkor ugyanúgy ki tudom fizetni bankkártyával, mint a benzint. Az autópályán kívül mászkálni, vendéglőben ücsörögni másik történet.

De ismétlem, senkit nem akarok lebeszélni vagy rábeszélni semmire.

Re: Általános 2010 júl. 30 21:25 #5977

Nekünk még 27,de még semmi sincs meg csak a Macedón denár.
Valahogy rá kéne hangolnom magam a dologra,de lehet hogy ez így lesz jó nyaralás,hogy nem készülök rá.
Vinni úgy sem viszünk semmit,csak a göncöket.

Ma vásároltunk szerb denárt, viszont macedónt nem kaptunk! :roll:

Oldalmegjelenítési idő: 0.274 másodperc