Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 aug. 27 07:51 #6242

Jót rötyögtem!
Pamag kérdezi ránéztem az üzenő táblára???
Hát most látom miért!
Ennek története van.
Az autó bedöglött.
Az egyik vendégem a Jotából, S.o.S.-re valami járművet szeretett volna bérelni másnapra.
Mondtam felugrasz a mocimra és beviszlek a centrumba. De onnan gyalog kell visszajönnöd.
Mire mondja ez a bicaj nem a tied ami a teraszunk alatt parkol? (Jota N:4)
De igen. Okos vagy , pattanj rá,
Én a motorral ő, belém kapaszkodva. Beszágoldtunkl Egy perc alatt a centrumba!
A falu bolonjával szerencsére nem találkoztunk össze. Mert ha ő meglátta volna ezt a bicaj gyorsító akciót, azóta sokunkat veszéleztetett volna!

HIÁBA, JÓL JÖN, HA A BICAJ IS MOTORMEGHAJTÁSOS!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 aug. 27 07:31 #6241

Prisoft kis csapata és Cser Robiék sokszor üdvözölnek benneteket!
Robiék, Pamag biztatására nagy nagy túrákat terveztek. Robi lelkes, párja Gabi egy kicsit tart a sétáktól, de ötletet adtam, hogy egy nagy sétát hogyan lehet emlékezetessé tenni. Az ötlet meg marad a mi titkunk :lol: .
Prisofték viszont nagyon görögösen adják elő. Nagy alvászat, nagy evészet és minden kommotosan! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 aug. 25 15:18 #6225

Gyógyszerek és betegségek? Na ez ám a nekem fekvő téma. A Sumetrolim valóban antibiotikum. Adható felsőléguto megbetegedések esetén, de pl. enterális (emésztő szervrendszert érintő) megbetegedéseknél, mint pl. a Salmonella vagy egyéb bakteriális fertőzésnél igen gyakran alkalmazott szer. gyakran okoz mellékhatást és igen sokan érzékenyek a hatóanyagra, ezért már kissé túlhaladott gyógyszer.

Hogy mit érdemes vinni utipatikaként:
1. Fájdalomcsillapítót
2. Lázcsillapítót (gyakran kombinációban is kaphatók>>láz-fájdalom-gyulladáscsökkentő együtt
3. Hasmenés elleni szert
4. Hányáscsillapítót
5. Görcsoldót
6. Csípések elleni ill. viszketés elleni készítményt , Calcium pezsgő tbl.
7. Sebellátáshoz szükséges némi felszerelés: fertőtlenítő és kötszer
8. Napégés elleni krémet, hámosító kenőcsöt
+ mindenki a saját gyógyszerét, vagy ha gyakran van szüksége bizonyos gyógyszerre, akkor azt (pl. ha valakinek érzékeny az epéje, nyilván vigye a szokásos gyógyszerét, akkor is, ha sok a sava , stb...)

Antibiotikumot orvos nélkül használni felelőtlenség. Ezer meg egy féle-fajta van. Hiába szed valaki Sumetrolimot, ha mondjuk vírusos fertőzése van. Egy orvos jó eséllyel meg tudja állapítani a vírusos és a baktérium okozta fertőzés között a különbséget. Hagyjuk rá a gyógyszerválasztást is. nem véletlenül vénykötelesek ezek a gyógyszerek.

Csípésre calcium?: a calcium az antigén-antitest összekapcsolódást gátolja, ezért hatékony az allergiában. Kisebb lesz ugyanis a szervezet reakciója. De csípésekre e mellett helyi kezelés is kell, pl. Fenistil vagy hasonló. Sőt inkább helyi. A calcium allergiás rohamnál önmagában nagyon kevés (akkor is csak injekcióban hatásos).

Re: Általános 2010 aug. 25 14:55 #6224

.............. SUMETROLIN gyógyszert. Megfázás esetén főleg torokra szedtem. És most tudtam meg, hogy az húgyuti megbetegedésekre jó!!!
...........

Nem tévedtél. A Sumetrolim elsősorban felső légúti gyulladások esetén használatos, gyulladáscsökkentő hatású. De valószínűleg ugyanilyen hatású a szervezetben máshol előforduló gyulladásokra is. Itthon receptköteles, tehát csak a jó ismerős orvos ír föl ilyet csak úgy, hogy legyen, ha kell...

Re: Általános 2010 aug. 25 14:36 #6222

Az orvosi téma egy hosszab téma lehetne. És nagyon fontos téma.
Betegségek?
A LÉGKONDICIOLÁÓ BERENDEZÉSEK TÚLZOTT HASZNÁLATÁBÓL ADODÓ MEGHÜLÉSEK.
OTTHONRÓL HOZOTT VIRUSOS HASMENÉSEK.
NAPALLERGIÁK.
És a gond, a házipatikával, -ami tévedésbe én is beleestem.
Pl. Én is kértem ki otthonról SUMETROLIN gyógyszert. Megfázás esetén főleg torokra szedtem. És most tudtam meg, hogy az húgyuti megbetegedésekre jó!!!
Aki meg erre allergiás is???
No, tehát ezért nem szeretnék orvosi tanácsot adni senkinek és semmire. Orvoshoz kell elmenni mindenesetben.
És ne hozzatok magatoknak olyan gyógyszert, amilyen betegségetek nincs! És főleg abból ne adjunk másoknak!!!
Az jut eszembe, hogy ami egy autóban ami mint első segély nyujtó csomag van, az a helyes egy ilyen útra is.

Re: Általános 2010 aug. 25 11:47 #6221

Sziasztok,
Milyen jellegű megbetegedések vannak most arrafelé? Mitől lehet? :? Csak azért kérdezem, hogy tudjam milyen gyógyszerből vigyek többet...
Csípésre kálicumot szoktak itatni velünk ugye? Ezer éve nem volt a közelemben senki, akit darázs csípet volna meg...

Időjárás....énis mindennap lesem. Most épp 2-3ára kisebb lehűlést ír....remélem csak pár nap lesz és 4.től szuper jó idő lesz újból.
Zsuzsa, mi is majdnem a Meridába mentünk. Csak pont elfogyott a hely, amikor mentem befizetni.

Re: Általános 2010 aug. 25 08:22 #6219

Van köztünk LAJOS ?

Boldog névnapot nekik!

Re: Általános 2010 aug. 25 07:57 #6218

Sziasztok!
Hát megérkeztünk erről a csodálatos szigetről. Aug. 6-án indultunk az Aethrion apartmanba 2 hétre, egyénileg. Este 1/2 8-kor indultuk Kecskemétről. Másnak kisebb pihenők közbeiktatásával és két órás kompolás előtti sorbanállással magyar idő szerint kb. 1/2 3 körül léptünk a szigetre. Ágival találkoztunk majd megmutatta az apartmanunkat. A szállástól nagyon el voltunk ájulva. Gondozott füves kert, ami ez eddigi görög szállásainknál nem volt jellemző, pedig már megfordultunk itt-ott. És a klíma használata is benne volt az árban. És persze a legfontosabb, hogy fsz-i hátsó udvarra néző apartmant kaptunk, pont oda ahova szerettünk volna kerülni. Tehát nagyon megvoltunk elégedve.
Viszont ami nagyon zavaró volt, hogy rengeteg a darázs a szálláson is és a parton is. Hiába füstöltünk nekik kávéval, teljesen immunisak rá. A férjemet 3-szor, a velünk utazó családból a kislányt 1-szer, engem is 1-szer megcsíptek.
Nagyon tetszett Paradise Beach, Makriammos ( itt fizetős volt a strand, gyerekeknek ingyenes, a 4 felnőtt részére fizettünk 12 Eurot.), Limenas és Prinos között volt egy nádtetős napernyős strand az is nagyon szuper volt. Prinosban nagyon jó volt a piac, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt vásároltunk. Bevásárolni a fővárosban Makriammos fele vezető úton lévő nagy kék-sárga Szuper Marketbe jártunk.
Sajnos volt egy kis rossz is a nyaralásba tüszösmandula gyulladásom lett megérkezésünk után 4 nappal. Kedden este belázasodtam, szerdán egész nap az ágyat nyomtam lázasan, csütörtökre már kicsit jobban lettem, este már kimerészkedtem egy kicsit fürödni. Hétvégére javulgattam, majd hétfőre ismét visszaestem. Ágival telefonon konzultáltunk, javasolta hogy keressük fel az orvost Prinosba. Este 9-kor értünk oda, rögtön el is láttak, ezért nem kellett fizetni és hiába lobogtattam a biztosításomat még azt sem kérték. 3 gyógyszert kaptam, 40 Eurot fizettünk érte. Hálás köszönet Áginak a segítségért, a doktorral és a patikába a gyógyszerésszel is beszélt telefonon, majd fordított nekünk! Nagyon köszönjük!!!! :D A gyógyszertől rohamosan javultam, majd ismét folytatódhatott a nyaralásunk.
Sajnos egy nappal hamarabb el kellett hagynunk e csodálatos szigetet, mivel a velünk együtt lévő családból a családfőnek már vasárnap munkába kellett állnia. Reggel magyar idő szerint 9.00 órakor hagytuk el az apartmant, hajnali 1/4 4 h-kor pedig hazaértkeztünk. Nagyon nagy volt a forgalom a törökök miatt. Tompánál léptük át a határt, odaérkezvén meglepetésünkre 5 kocsi volt csak előttünk.
MIndent összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat Thassoson! :D

ÖRÖMMEL OLVASOM SORAIDAT!
TUDOD KINEK MONDUNK KÖSZÖNETET???? DR. VARGA JÓZSEFNEK ÉS FELESÉGÉNEK a BARBARA APARTMANBÓL! ŐK HA NEM SEGÍTENEK ORVOSI KONZULTÁCIÓJUKKAL, KOLMOLY GOND LEHETETT VOLNA AZ ALERGIA MIATT!
EZ ÚTON MONDOK KÖSZENETET ÉN ÉS TE IS JÓZSIÉKNAK, ÉS A FELBECSÜLHETETLEN SEGÍTSÉGŰ SOK MÁS ORVOS VENDÉGEMNEK, AKIK MINDEN HÉTEM KOMOLYABB BETEGSÉGEKNÉL AZ ELSŐ KEZEIM VOLTAK! NYARALÁSUK SORÁN HOL AZ EGYIK VENDÉGEM HOL A MÁSIK VENDÉGEM BETEGSÉGEIVEL ZARGATTAM ŐKET.
AZ ELSŐ ILYEN ÉV VOLT. EDDIG NEM VOLT RÁ PÉLDA, DE AZ IDÉN MINDEN HÉTEN VALAKI VENDÉG ORVOSOM ÜGYEKLETET S ELLÁTOTT. MOST ÉPP
A RAINBOWBAN LAKÓ DR. FARKAS ILONA A SOROS ORVOSOM.
HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK MINDENEN VENDÉGEMTŐL ÉS TŐLEM!!!!!

Re: Általános 2010 aug. 24 13:42 #6217

...........Viszont ami nagyon zavaró volt, hogy rengeteg a darázs a szálláson is és a parton is. Hiába füstöltünk nekik kávéval, teljesen immunisak rá. A férjemet 3-szor, a velünk utazó családból a kislányt 1-szer, engem is 1-szer megcsíptek.
..............................

Híres a thassosi méz is!

Jaj de jó, hogy összességében jól éreztétek magatokat! Remélem, egészen meggyógyultál!
:futyul:

Azért a magyar méz is méltán világhírű! Pamag a küldemény úton van!

Re: Általános 2010 aug. 24 06:53 #6216

...............Az időjárás miatt kicsit aggódom.Remélem még kitart a meleg egy kicsit. :P

A tapasztalat azt mutatja, hogy szeptember közepéig megbízhatóan jó az idő, utána lehetnek rosszabb napok, de az se folyamatos rossz időt jelent, csak egy-egy hűvösebb napot.
:Izzad:

Ne aggódj, nyomon követem az előrejelzési oldalakat. Amilyen rapszódikus volt itthon az idei nyár....De még ha nincs is mindennap jó idő, mégis csak görögországban vagyok, amit imádok!!!

Re: Általános 2010 aug. 24 06:49 #6215

Híres a thassosi méz is!

Jaj de jó, hogy összességében jól éreztétek magatokat! Remélem, egészen meggyógyultál!

:(
De majd a thasssosi méz meggyógyít!!!! :lol:

Mintha nekem is fájna egy kicsit a torkom.Hét nap múlva már mézzel gyógyítom, bár addigra remélem elmúlik. A lényeg, hogy összességében jól sikerült a nyaralás :lol:

Re: Általános 2010 aug. 23 21:36 #6214

Híres a thassosi méz is!

Nemcsak híres, hanem finom is a thassosi méz! :lol: Ezt szopogattam a fájós torkomra.
Tegnap reggelig úgy nézett ki jól vagyok, most viszont újra fáj a torkom. Ma elmentem fül-orr-gégészhez, azt mondta a mandulám már elég jól van, viszont most a hátsó garatfalon van gyulladás.
Igaz a kint kapott antibiotikum ami ma reggel fogyott el, az mellett alakult ki újra a gyulladás. Most nem kaptam gyógyszert, amit adott volna arra allergiás vagyok, így csak leecsetelte, sajnos ha nem javul újra fel kell keresnem. :(
De majd a thasssosi méz meggyógyít!!!! :lol:

Re: Általános 2010 aug. 23 21:15 #6213

...........Viszont ami nagyon zavaró volt, hogy rengeteg a darázs a szálláson is és a parton is. Hiába füstöltünk nekik kávéval, teljesen immunisak rá. A férjemet 3-szor, a velünk utazó családból a kislányt 1-szer, engem is 1-szer megcsíptek.
..............................

Híres a thassosi méz is!

Re: Általános 2010 aug. 23 20:15 #6212

Sziasztok!
Hát megérkeztünk erről a csodálatos szigetről. Aug. 6-án indultunk az Aethrion apartmanba 2 hétre, egyénileg. Este 1/2 8-kor indultuk Kecskemétről. Másnak kisebb pihenők közbeiktatásával és két órás kompolás előtti sorbanállással magyar idő szerint kb. 1/2 3 körül léptünk a szigetre. Ágival találkoztunk majd megmutatta az apartmanunkat. A szállástól nagyon el voltunk ájulva. Gondozott füves kert, ami ez eddigi görög szállásainknál nem volt jellemző, pedig már megfordultunk itt-ott. És a klíma használata is benne volt az árban. És persze a legfontosabb, hogy fsz-i hátsó udvarra néző apartmant kaptunk, pont oda ahova szerettünk volna kerülni. Tehát nagyon megvoltunk elégedve.
Viszont ami nagyon zavaró volt, hogy rengeteg a darázs a szálláson is és a parton is. Hiába füstöltünk nekik kávéval, teljesen immunisak rá. A férjemet 3-szor, a velünk utazó családból a kislányt 1-szer, engem is 1-szer megcsíptek.
Nagyon tetszett Paradise Beach, Makriammos ( itt fizetős volt a strand, gyerekeknek ingyenes, a 4 felnőtt részére fizettünk 12 Eurot.), Limenas és Prinos között volt egy nádtetős napernyős strand az is nagyon szuper volt. Prinosban nagyon jó volt a piac, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt vásároltunk. Bevásárolni a fővárosban Makriammos fele vezető úton lévő nagy kék-sárga Szuper Marketbe jártunk.
Sajnos volt egy kis rossz is a nyaralásba tüszösmandula gyulladásom lett megérkezésünk után 4 nappal. Kedden este belázasodtam, szerdán egész nap az ágyat nyomtam lázasan, csütörtökre már kicsit jobban lettem, este már kimerészkedtem egy kicsit fürödni. Hétvégére javulgattam, majd hétfőre ismét visszaestem. Ágival telefonon konzultáltunk, javasolta hogy keressük fel az orvost Prinosba. Este 9-kor értünk oda, rögtön el is láttak, ezért nem kellett fizetni és hiába lobogtattam a biztosításomat még azt sem kérték. 3 gyógyszert kaptam, 40 Eurot fizettünk érte. Hálás köszönet Áginak a segítségért, a doktorral és a patikába a gyógyszerésszel is beszélt telefonon, majd fordított nekünk! Nagyon köszönjük!!!! :D A gyógyszertől rohamosan javultam, majd ismét folytatódhatott a nyaralásunk.
Sajnos egy nappal hamarabb el kellett hagynunk e csodálatos szigetet, mivel a velünk együtt lévő családból a családfőnek már vasárnap munkába kellett állnia. Reggel magyar idő szerint 9.00 órakor hagytuk el az apartmant, hajnali 1/4 4 h-kor pedig hazaértkeztünk. Nagyon nagy volt a forgalom a törökök miatt. Tompánál léptük át a határt, odaérkezvén meglepetésünkre 5 kocsi volt csak előttünk.
MIndent összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat Thassoson! :D

Re: Általános 2010 aug. 23 19:33 #6211

...............Az időjárás miatt kicsit aggódom.Remélem még kitart a meleg egy kicsit. :P

Most az előbb mit csináltam... elveszett...

Van a honlapon több időjárás-előjelző oldal linkje, de hosszabb távra azért nem igazán megbízhatóak... :wink:

Van a www.wunderground.com - www.wunderground.com -on Utazás tervező menüpont is, egy adott helyen megadott időpontok között több évre visszamenőleg meg lehet nézni, azokon a napokon ott milyen idő volt.

A tapasztalat azt mutatja, hogy szeptember közepéig megbízhatóan jó az idő, utána lehetnek rosszabb napok, de az se folyamatos rossz időt jelent, csak egy-egy hűvösebb napot.
:Izzad:

Re: Általános 2010 aug. 23 19:17 #6210

.............Az Aethrion-ban lesz a szállásunk, ez Skala melyik részén van?melyik strandnál?mert azt sajnos nem találtam.....................
Edó

A szállás helyét itt megtalálod:
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=225&Itemid=136
A többit passzolom... :-|

Re: Általános 2010 aug. 23 19:16 #6209

Szia Edoo!
Az Aethrion jó választás, voltak és szerintem jelenleg is vannak kint. Szerintem nézd meg a szállásokról szóló külön topikot. Én is írtam az Aethrionról.
Robogóbérlésre több helyen is van lehetőség Skala Potamiaban. Kb. 12 eu/nap az ára, de ha több napra bérlitek olcsóbb.
Táncolgatós helyre nem igazán emlékszem, de majd a rutinosabbak biztos megírják, ha van. Skala Potamia nem az a hely, amelyik tömve van táncos-bárokkal.

Re: Általános 2010 aug. 23 19:10 #6207

Sziasztok!

Mi 27-én megyünk elöször a szigetre a barátommal.Lenne pár kérdésem hozzátok:
Az Aethrion-ban lesz a szállásunk, ez Skala melyik részén van?melyik strandnál?mert azt sajnos nem találtam.
Mennyibe kerül a robogóbérlés 1-2napra?
Fiataloknak milyen szórakozási lehetőségek vannak?pl szórakozóhely,ahol nem csak sörözni lehet,hanem van egy kis táncolgatás is.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Edó

Re: Általános 2010 aug. 23 19:03 #6205

Mindenkinek azt kívánom, hogy nagyon sok új élménnyel térjen haza.Az időjárás miatt kicsit aggódom.Remélem még kitart a meleg egy kicsit. :P

Re: Általános 2010 aug. 23 18:06 #6203

Nekünk meg, ha minden úgy lesz, mint az utóbbi 5 évben, akkor 307 nap és indulunk. :D
Egy hét, és már kettessel kezdődik! Juhééééé!

Re: Általános 2010 aug. 23 16:39 #6198

Nekünk még 16 nap, ha jól számolom...

Re: Általános 2010 aug. 23 16:07 #6197

Mi is 12 nap mulva indulumk! A Melidában lesz a szállásunk. Már nagyon várjuk.Fantasztikus ez a honlap, minden barátomnak ajánlom,hogy keressen fel Benneteket.
Köszönettel! Lovas Zsuzsa és Kotulák István

Re: Általános 2010 aug. 23 12:54 #6195

mi pedig 8 nap múlva indulunk. Ilyenkor tényleg lassan telik az idő.... :örül:

Re: Általános 2010 aug. 23 11:21 #6192

Mi 12 nap múlva indulunk.... :mrgreen: mehetne most kivételesen az idő gyorsabban addig, aztán utána lassabban 1 héten keresztül :futyul:

Re: Általános 2010 aug. 23 10:08 #6189

.................
Két éve augusztus 27-28án voltunk Thassoson,de sajnos mi 48 órat sem töltöttunk a szigeten,.............

Kedves Józsi!
Hát mi történt akkor? Valami probléma volt?
Bizony vissza kell térni és megnézni! :)
De attól még írni szabad ám... ha csak az álmaidról is... mindent szívesen olvasunk!
Juss el minél hamarabb erre a szigetre!
:Thassos-fan:

Oldalmegjelenítési idő: 0.131 másodperc