Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 szept. 07 21:49 #6329

Jaj-jaj-jaj!
Én is szoktam kavicsot eltenni (kagylót arrafelé úgyis nagyon keveset találtam..) - és szándékomban is állt most is eltenni... a töltetlen savanyúcukrot szeretem!!! ha meg akartok látogatni a dutyiban.... :D

Hát eljött az idő.
Ma főztem szilvásgombócot, mert itthon a szilvásgombóc ideje van - holnap meg felrántjuk a hétmérföldes csizmát, és illa berek, nádak, erek, uccu Thassos felé. Péntekre majd oda is érünk, ha minden jól megy.
Jók legyetek itthon! Gondolok majd ott rátok! :lol: (hogy éppen kit esz meg a sárga irigység... :nyelvnyújtós: )
:túra:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 szept. 07 14:14 #6328

Én vinnék bablevest, de ezek szerint lehet, hogy megyünk Veled a rács mögé??? :lol:
Leginkább kagylókat hoztunk, de bizony került bele kb. 2-3 kis kavics is. Most mi lesz?! :roll: :oops:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 szept. 07 13:47 #6327

Ezt olvassátok! Autósélet idén nyár!
Az utolsó két mondat a lényeges. :)
<!-- ia0 -->autoselet_2010_07.jpg<!-- ia0 -->
Mit szóltok?
Ki jön velem a kóterbe? És ki hozza a bablevest? :)

Re: Általános 2010 szept. 05 16:41 #6321

Sziasztok!

Mi ma reggel értünk haza.Az idő nekünk még jó volt, bár estére készüljetek pulcsival meg hosszúnadrággal...

A víz az nagyon meleg, vannak hullámok is...nekünk nagyon nagyok voltak :)

Ha esetleg Gábor vagy Timi az Etrionból olvassátok a fórumot, akkor írjatok már légyszi az <!-- e --><a href="mailto:edoo@vipmail.hu-edoo@vipmail.hu címre,vagy vegyetek fel iwiwen: Mohácsi Edó

Jó nyaralást mindenkinek aki most megy,és jó időt!

Puszi

Re: Általános 2010 aug. 30 19:58 #6293

Jó utat mindenkinek!

Webkamera : itthoni idő szerint 17 óra, kinti, helyi idő szerint 18 óra :!: :!: :!:
:D

Re: Általános 2010 aug. 30 19:50 #6292

Én is integetek, :hahoo: de csak a monitoron lévő webkamerába tudok. :D

Re: Általános 2010 aug. 30 17:36 #6291

Kéz és lábtörés nélkül! Pénteken megyünk utánnatok!Akkor vasárnap a Webkameránál 17 órakkor?

Ok.köszi.Rajta leszek az ügyön.

Re: Általános 2010 aug. 30 16:58 #6290

Kéz és lábtörés nélkül! Pénteken megyünk utánnatok!Akkor vasárnap a Webkameránál 17 órakkor?

Re: Általános 2010 aug. 30 16:46 #6289

Sziasztok! Én most elköszönök, mert holnap késő du. indulunk.Az idő engem is aggaszt egy kicsit, de szerintem jó lesz.Jónak kell lennie :!: Ha hazaértem beszámolok róla, hogy milyen jó is volt.Az utazóknak szerencsés utat kívánok, az itthon maradottaknak jó munkát. :kiaz:

Re: Általános 2010 aug. 30 15:34 #6287

mumus!
Mért tartasz a jővő héttől?Nem lesz semmi baj! Az időjárás itt a szigetem és máshol c. alatt találsz a cserrobi beirásnál egy cimet ha arra rákkatintasz az egész jővő hetet megnézheted.Igaz minden nap valamit változik az előrejelzés de, mindig melegebbet mondanak. Mi is pénteken utazunk.

Re: Általános 2010 aug. 30 09:25 #6286

Sziasztok,

Nekem is tetszett Józsi írása, és nagyon hasznos is volt. Köszi.
Már csak 4et kell aludni.... :lol: :lol: de még mindig aggaszt az a 21-23 fok, amit írnak jövőhétre. :? :(

Honey, jó nyaralást.

Re: Általános 2010 aug. 29 17:44 #6284

Honey !

Nagyon írigy vagyok ! :oops: Az egyik barátunknak,aki nagy görögimádó, évek óta Parga az álma.Szóval várom majd a beszámolódat !
Szerencsés utat és kellemes nyaralást kívánok ! :pápá:

Re: Általános 2010 aug. 29 16:28 #6283

Én is jó nyaralást kívánok!

Re: Általános 2010 aug. 29 15:52 #6282

............Most egy időre elköszönök Tőletek, mert holnap utazunk Parga-ra. Majd valamikor 2 hét múlva jelentkezem, ...........

Nagyon-nagyon jó nyaralást!!! :lol:

Re: Általános 2010 aug. 29 15:31 #6281

Csatlakozom a megállapításhoz. Akinek nem tetszik, ne menjen. Nekem is van egy ismerősöm, aki ha Görögország szóba kerül, csak a negatív tapasztalatait ontja. Na, ő nem is megy többet , szerencsére. De nem is hiányzik szerinem. :evil:
Köszönet Dr. Józsinak a beszámolójáért. Nem, nem volt hosszú, szívesen olvastam. A mustáros giroszhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem ez a túristák miatt van. Nekünk elég volt 1x belefutni, azóta a rendelésnél szólunk, hogy csak hagyma, paradicsom és tzatziki legyen a hús és a krumpli mellett.

Most egy időre elköszönök Tőletek, mert holnap utazunk Parga-ra. Majd valamikor 2 hét múlva jelentkezem, addig is írjatok jó sokat, hogy legyen mit olvasni, ha hazajöttünk.
(balázs: köszönet a múltkori jókívánságodért az utazással kapcs.)

Re: Általános 2010 aug. 28 14:04 #6279

Egyébként meg jó, hogy nem mindenki vágyik Görögországba. Lenne ott Kínai filing.... :D

Egyetértek veled.Olyan ismerősöm is akadt, akinek ajánlottuk görögo-t, hazatérve nem voltak elájulva tőle. Na, mondtam is: csak olyan menjen oda, aki nincs leragadva mondjuk horvátországnál. Én görögo. imádó vagyok, de szívesen elmennék máshova is.Esetleg egy kis kínai fíling :?: :lol:

Re: Általános 2010 aug. 28 07:50 #6273

Én azt mondom, hogy tanulhatnánk a görögöktől!
Igen, nagyon tetszik nekik, ha gagyogsz valamit görögül..... nekem mindig a zsebemben van az utiszótár.
Aki meg nem vágyik ilyen helyekre, az ne menjen. Mi, akik meg igen, mert tudjuk, hogy mit kapunk ott, menjünk ahányszor csak tudunk.
Egyébként meg jó, hogy nem mindenki vágyik Görögországba. Lenne ott Kínai filing.... :D

Re: Általános 2010 aug. 28 06:40 #6272

Két éve Limenaszban Popiéknál laktunk.Nagyon kedvesek voltak, németül kiválóan tudtam velük kommunikálni.Mindig mondták, ha túl erősen éget a nap, vagy hova menjünk fürödni.Megkínáltuk őket finom hazai vörösborral.Ők süteményt hoztak.Próbálkozom a görög nyelvvel is.Én úgy láttam, hogy tetszik nekik, ha valaki megpróbálja felvenni a görög szokásokat, mégha csak egy rövid időre is( a nyaralás idejére).Mi itthon szívesen folytatjuk még az nyaralás hatására az ottani életérzést.Van olyan ismerősöm, aki azt mondja, hogy nem vágyik ilyen helyekre. Nem is értem, hiszen azt sem tudja milyen az.Összefoglalva: görögországban legyünk egy kicsit görögök

Re: Általános 2010 aug. 27 22:27 #6268

Hát hogy a csudába ne?! Igyekszik az ember átvenni a helyi szokásokat! :)
Görögországban görögül kell élni, nem?
Jamasz!

De igen!
Jól csináljátok!

Re: Általános 2010 aug. 27 22:14 #6267

Prisofték viszont nagyon görögösen adják elő. Nagy alvászat, nagy evészet és minden kommotosan! :D

Hát hogy a csudába ne?! Igyekszik az ember átvenni a helyi szokásokat! :)
Görögországban görögül kell élni, nem?
Jamasz!

Re: Általános -Potamia 2010 aug. 27 22:01 #6266

Kedves Ági, Andrea, fórum társak,
..................
Üdv.,
Józsi

Köszönjük a beszámolót!
Kérdés: Kitehetem-e az élménybeszámolók közé? Pár képpel megtűzdelve szuper lenne!
Ha igen, a képeket kérném a <!-- e --><a href="mailto:balazsh@thasos.hu-balazsh@thasos.hu címre küldeni!

Re: Általános -Potamia 2010 aug. 27 21:49 #6265

..............Sokat írtam, de nem ész osztásnak szántam, hanem tapasztalat megosztásnak. Elnézést a hossz miatt. .............Üdv.,
Józsi

NemnemnemnemnemnemNEM!
NEM hosszú!
Köszönjük ! :!: :!: :!:
Minden érdekes, amit mások hasznosítani tudnak. Köszönjük a beszámolót!

Re: Általános -Potamia 2010 aug. 27 21:14 #6264

ÖRÖMMEL OLVASOM SORAIDAT!
TUDOD KINEK MONDUNK KÖSZÖNETET???? DR. VARGA JÓZSEFNEK ÉS FELESÉGÉNEK a BARBARA APARTMANBÓL! ŐK HA NEM SEGÍTENEK ORVOSI KONZULTÁCIÓJUKKAL, KOLMOLY GOND LEHETETT VOLNA AZ ALERGIA MIATT!
EZ ÚTON MONDOK KÖSZENETET ÉN ÉS TE IS JÓZSIÉKNAK, ÉS A FELBECSÜLHETETLEN SEGÍTSÉGŰ SOK MÁS ORVOS VENDÉGEMNEK, AKIK MINDEN HÉTEM KOMOLYABB BETEGSÉGEKNÉL AZ ELSŐ KEZEIM VOLTAK! NYARALÁSUK SORÁN HOL AZ EGYIK VENDÉGEM HOL A MÁSIK VENDÉGEM BETEGSÉGEIVEL ZARGATTAM ŐKET.
AZ ELSŐ ILYEN ÉV VOLT. EDDIG NEM VOLT RÁ PÉLDA, DE AZ IDÉN MINDEN HÉTEN VALAKI VENDÉG ORVOSOM ÜGYEKLETET S ELLÁTOTT. MOST ÉPP
A RAINBOWBAN LAKÓ DR. FARKAS ILONA A SOROS ORVOSOM.
HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK MINDENEN VENDÉGEMTŐL ÉS TŐLEM!!!!!

Szia Ági!
Igen, nagyon köszönöm Dr. Varga Józsefnek és feleségnek a segítséget! :)

Kedves Ági, Andrea, fórum társak,
Nincs mit köszönnie senkinek. Minden jó érzésű ember igyekszik segíteni, ha tud. Mi azt valljuk, hogy ha mi tudunk segíteni, akkor máskor ha nekünk lesz szükségünk segítségre, akkor talán ugyanígy találkozunk valakivel.
Ezen a héten, kedden jöttünk haza, és jó tanácsok helyett tapasztalatokat írnék le 1-2 gondolatban.
Utazásunk Thassosra problémamentes volt, de kicsit hosszú. Ezért érdeklődtünk mi is, hogy ha repülőről lenne szó, hogyan lehetne kivitelezni a szállásra utazást és vissza.
A szállásunk szerintem teljesen rendben volt, minden az előzetesen leírtak szerint történt, Barbara panziójában volt szobánk. Nagyon aranyos nő a tulajdonos, volt szerencsénk a családját is megismerni.
Nem vagyunk túl nyitottak a párommal, mégis beszédbe elegyedtünk Barbarával, és próbáltunk kommunikációt kialakítani. Nagyon fontosnak tartom, hogy ha nem szállodai elhelyezésről van szó nyaralás esetén (de talán még ott is), érdemes megismerni a helyiek szemével a környéket. Példák:
3 napig kerestünk jó, mi szánk ízének megfelelő gyrost, mikor megkérdeztük Barbarát, ők hol szoktak enni. A parton több helyen csak hús és sült krumpli kerül a pitába minimális zöldséggel esetleg mustárral a krumplira. Nem egy helyen voltunk, de nem is általánosítok. Viszont Potámia főutcáján, ahol a bankautomata is van, az út másik oldalán van egy elvitelre is készítő hússütő férfi ikerpár (ha a fotókról megtalálom a nevét, később beírom-O Christos). Na náluk Barbara javaslatára kipróbáltuk a Gyrost. Nem kis ember vagyok, de ott olyan méretű, ízűben volt részem... egy is elég volt egy főnek, amikor 3-t vettünk kettőnknek, egy reggelire maradt, mert nem bírtuk megenni azt a mennyiséget. A minőség az volt, ami a mi fejünkben volt: hús, hagyma, paradicsom, tzatziki, zöldségek és sült krumpli rendesen. Mondanom sem kell, volt hogy naponta kétszer voltunk... (2.20EUr per darab)
Miközben kerestük a gyrost, kiderült, hogy a rönkösnél a souvlaki nagyon finom. Itt is volt hogy repetáztunk. Husi sütve, kifliben zöldségekkel... (2.40 EUR per darab)
Visszatérve a helyiekhez.
Okulva a fentiekből, Barbarától megkérdeztük, hol szoktak ők enni a parton (biztos érdemes máshol is, de mivel elég jól megértettük egymást a szállásadónkkal, valahogy úgy éreztük, egy húron pendülünk). Se sok pénzünk, se sok időnk nem volt minden tavernát kipróbálni, így rábíztuk magunkat a hölgyre. A Tratát szokták előnyben részesíteni, így mi is azt próbáltuk ki. Görög salátával töltött tintahalat és sült tzipura halat ettünk. Önmagában ez így soványnak hangzik körettel is. De ha azt nézem, előételnek hoznak olivás piritóst, ouzóval koccintás, és a végén gyümölcs desszert, akkor szerintem mondhatom, hogy nem éhesen távoztunk esténk után haza és tényleg odafigyeltek ránk a kiszolgálás során. (Csak tippelem, hogy Áginak köszönhetően van magyar étlap, saját kommentárral:) )
Végignéztük a supermarketeket, de a rönkös melletti volt a gyümölcs (szőlő, szilva, barack) szempontjából legkedvezőbb árban és felhozatalban egyaránt. (Nekünk ez volt fontos: nagy melegben, hűtött gyümölcsök a hűs szobában.)
Sokáig tanakodtunk azon is, hogy mit reggelizzünk majd ha nyaralunk. Szerencsére elsőre a Barbara apartmanjához közel lévő pékségbe mentünk (csak lépcsős-nek hívják, mert lépcsőn kell felmenni és egy idősebb hölgy szolgál ki). Nem vagyok nagy gourmet, de a párommal együtt lenyűgözött a spenótos-fetás csigája és a kézzel készült fetás levél is. Olyannyira, hogy hazafelé kértük, hogy készítsen (ha előre szóltok, mivel helyi sütésű, annyit és abból készít, amit kértek) és útközben, de hűtőtáskának hála, még itthon is élvezhettük az ízeket.
Higgyétek el, először én is elutasító voltam a spenóttal, de ebben a kombinációban...

Egészségügy. Orvosi dolgokba nem mennék bele, mert mindenkinek más a vallása.
Az biztos, hogy amit itthon szednem kell, azt szedem, szedtem máshol is.
Persze az ember megpróbál összerakni egy mindenre kiterjedő csomagot utazáskor, de tudni is kell alkalmazni.
Pl: ha az embernek megy a hasa (étel-mosatlan gyümölcs, ital) 1-2 napig, és szed mellé bélfertőtlenítőt és valami kis székletfogót, abból baj nem lehet. DE, ha a hasmenés 3 napnál tovább tart irány az orvos kiszáradás veszély miatt.
Ugyanez a helyzet a légkondicionáló okozta fertőzésekre, vagy az allergiákra.
1. ismerjük fel, hogy mi lehet a baj
2. nézzük meg mit lehet tenni
3. ha nem tudjuk, semmi baj, irány az orvos!!!

Torok, -mandulagyulladás esetén helyi fertőtlenítők, gargalizálók használata, fájdalomcsillapítás, láz van-e, ezek fontosak lehetnek. Magunktól antibiotikumot szedni nem szoktunk mi sem csak úgy. Minden antibiotikum más, még akkor is ha a hatóanyag ugyanaz, a kísérő anyagok eltérőek lehetnek, melyek szintén előidézhetnek allergiát.
Ha már kialakult az allergia, nagyon fontos eldönteni, hogy milyen súlyosságú.
És ismét visszatérek a fő gondolathoz: helyiek vendégszeretetét élvezve nyaraltunk, kérdezzük őket-mindenről.

Nem tiszteltük a tengert, úgy gondoltuk 30 métert tudunk úszni nagy hullámban is, és elfáradtunk, a sziklákra kellett kimásznunk. Itt persze a sziklák miatt rengeteg volt a tengeri sün. A párom a talpán, én a térdemen gyűjtöttem mintát fejenként 6-8 tüskével.
Persze ha nem úszunk arra, ha van rajtunk cipő...
A lényeg, kérdeztük a házigazdát mi a teendő ilyenkor. Megpróbálni kiszedni (a Barbara férje hozta a kést, hogy lábujjból úgyis van több :)) ), de ami benne marad az begyullad - általában. Erre a helyiek fekete olajbogyót kicsit lángon megperzselve tesznek, ami mint utólag kiderült olyan mintha oliva olajat tennél a tüskés sebre. De ugyanígy jó az ecetes kötés is, amely feloldja a tüskéket felszívódás után. Nem hittem el... De miután begyulladt rendesen 2 tüske és inkább orvost is meglátogattunk, meglepődtünk, hogy ugyanezt a tanácsot kaptuk a végzett helyi orvostól is.
Tehát oliva olaj (ezért is vettünk egy üveggel) és / vagy ecet és működik. Idézem a Dokit: nagyobb fájdalom és vérveszteség kioperálni a tüskéket egyenként, mint olivás kötéssel 2-3 nap alatt kilökődést elérni.
Sünök.
Nemcsak akkor találkoztunk velük, amikor kiúsztunk az ő területükre, hanem szeles időjárás esetén is előfordulhatnak még a strandon is.
Szitu: 50 centis hullámokban a térdig érő vízben őrjöng a 2 méteres nagy darab magyar turista (én), mert élvezi mint a gyerek, hogy jönnek a hullámok mint a Baywatch-ban. És egy lépésnél rálép valamire a homokos strandon a vízben és eldől mint egy darab fa. 7 tüskét hagyott bennem, amiből 4-et még a vízben kivettem - nem tört bele. És hármat a szálláson fordítottam ki, mert látszott a vége. Az egyik több mint fél centire volt a talpamban. De oliva és ecet gyógyította is a sebet. lényeg: most már tudjuk azt, ami logikus is: ha szél van, akkor hullámzás. Ha hullámzás, akkor a sziklákról elszakadnak, elszabadulnak a sünik és a strandra is kerülhet belőlük, hiába kristálytiszta a víz.
Még nem dolgoztam fel, de HD-s víz alatti és feletti 1-2 felvételt majd próbálok feltenni valahova, hogy látszódjon ez a partszakasz méltán érdemes a kék szalag címre.

Sokat írtam, de nem ész osztásnak szántam, hanem tapasztalat megosztásnak. Elnézést a hossz miatt. Mi így pihentünk, élveztük a görögök vendégszeretetét. Köszönjük Ági a segítséged, a közvetítésed és üdvözletünket küldjük Barbarának és családjának. Ha szüksége lenne segítségre Magyarországon, kiadható az elérhetőségünk - ezt jeleztem is felé :)

Remélem másnak is sikerül kalandos, élménydús nyaralás után jó emlékekkel visszatérni.
Köszönjük a lehetőséget, reméljük még visszatérhetünk!
Üdv.,
Józsi

Re: Általános 2010 aug. 27 10:46 #6247

ÖRÖMMEL OLVASOM SORAIDAT!
TUDOD KINEK MONDUNK KÖSZÖNETET???? DR. VARGA JÓZSEFNEK ÉS FELESÉGÉNEK a BARBARA APARTMANBÓL! ŐK HA NEM SEGÍTENEK ORVOSI KONZULTÁCIÓJUKKAL, KOLMOLY GOND LEHETETT VOLNA AZ ALERGIA MIATT!
EZ ÚTON MONDOK KÖSZENETET ÉN ÉS TE IS JÓZSIÉKNAK, ÉS A FELBECSÜLHETETLEN SEGÍTSÉGŰ SOK MÁS ORVOS VENDÉGEMNEK, AKIK MINDEN HÉTEM KOMOLYABB BETEGSÉGEKNÉL AZ ELSŐ KEZEIM VOLTAK! NYARALÁSUK SORÁN HOL AZ EGYIK VENDÉGEM HOL A MÁSIK VENDÉGEM BETEGSÉGEIVEL ZARGATTAM ŐKET.
AZ ELSŐ ILYEN ÉV VOLT. EDDIG NEM VOLT RÁ PÉLDA, DE AZ IDÉN MINDEN HÉTEN VALAKI VENDÉG ORVOSOM ÜGYEKLETET S ELLÁTOTT. MOST ÉPP
A RAINBOWBAN LAKÓ DR. FARKAS ILONA A SOROS ORVOSOM.
HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK MINDENEN VENDÉGEMTŐL ÉS TŐLEM!!!!!

Szia Ági!
Igen, nagyon köszönöm Dr. Varga Józsefnek és feleségnek a segítséget! :)

Re: Általános 2010 aug. 27 10:31 #6245

............Mire mondja ez a bicaj nem a tied ami a teraszunk alatt parkol? (Jota N:4)
.............

Azt a képet még Bocsika követte el nyár elején! :lol:
:cangás:

Oldalmegjelenítési idő: 0.124 másodperc