Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2010 aug. 23 09:48 #6188

Születésnapos : jozsi
Isten éltessen!

(bár őt se szoktuk látni...)

Köszönöm szépen,kedves vagy!
Valóban ritkán vagyok bejelentkezve,de a fórumot minden nap olvasom és követem mi törtenik ebben a nagy családban.

Kedves Józsi !
Én is ritkán jelentekezem be, de minden nap itt vagyok ! :)
Szóval utólag is minden szépet és jót , a szülinapod alkalmából ! :legjobbakat:
( 3 napig nem leszek, mert Egerbe utazunk ! :D )

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 aug. 22 23:11 #6187

Isten éltessen!

Köszönöm szépen,kedves vagy!
Valóban ritkán vagyok bejelentkezve,de a fórumot minden nap olvasom és követem mi törtenik ebben a nagy családban.
Két éve augusztus 27-28án voltunk Thassoson,de sajnos mi 48 órat sem töltöttunk a szigeten,igy a szigettel kapcsolatos temákhoz nem tudok hozzászolni és fotoalbumom se nincs(pedig ,hogy készültem rá).Remélem meg lesz alkalmunk visszatérni erre a szép szigetre.
Tara irásat olvasva,a Tenger valoban nagy Úr és tisztelni kell!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2010 aug. 22 17:24 #6184

Isten éltessen!

Re: Általános 2010 aug. 22 08:47 #6181

Hello,
Én viszont írok rengeteget 8)

Itt találtok egy kicsit bensőségesebbet:
www.harmonet.hu/psziche/56036-a-tenger-tanitasai.html - www.harmonet.hu/psziche/56036-a- ... tasai.html

A blogomban pedig egy általánosabbat pár képpel :)
(aláírásomban a link)

Azonban érdemes nem elfeledkeznünk az egyik legnagyobb tanítónkról, a természetről. Ha figyelmesen hallgatunk, bizony sok bölcsességet magunkba szívhatunk. Az én legutóbbi mesterem a tenger volt. Megosztom azokat a töredékeket, amiket súgott, tanított, megtapasztaltatott velem. Azokat, amikre emlékeztetett, amikben megerősített. A Föld csak az elcsendesedett embernek adja át bölcsességeit, így a legtöbb és legkevesebb, amit megtehetünk a természet erőinek közelében önmagunkért az, ha veszünk egy mély levegőt, lecsendesítjük gondolatainkat és befogadjuk az útmutatást.

A víz elem az érzelmeinkhez kapcsolódik, azokat reprezentálja és azokról tanít elsősorban. A víz hullámai, életünk hullámhegyei és hullámvölgyei.

1. Mindegy, hogy a hullám tetején vagy az alján vagy éppen, mert mindkét esetben a víz felszínén maradsz.
2. A hullámok jönnek... és mennek.
3. Térdig érő vízben is kaphatsz váratlanul fülest egy nagyobb hullámtól.
4. A biztonságosabbnak tűnő kisvíz sokkal intenzívebben lökdös. A békés hajózásért érdemes a mélyebb vizet választani. Ne félj a kockázattól.
5. Lendületet kaphatsz egy jó hullámmal, de néha sokkal erősebben húz vissza ugyanaz a hullám, mint amennyire előresegített.
6. Ha egy hullám előresegít, meglehet, hogy térdre esel a folyamatban.
7. Nem mindegy, hogy dobálnak téged a hullámok, vagy együtt hullámzol velük.
8. A hullámok tanítása mindig veled marad.
9. Félsz valamitől? A következő hullámmal megérkezik hozzád. Lehetőséget kapsz arra, hogy a hullámmal együtt továbbengedd a félelmedet.
10. Amint felhagysz a hullámok elleni küzdelemmel, békesség és ajándékok érkeznek hozzád.
11. A viharos tenger is tenger. A viharos önmagad is önmagad.
12. Egyik oldalról hullámok dobálnak, másik oldalról zivatar áztat - mégis ez lehet életed egyik legvidámabb és legfelszabadultabb, legcsodásabb élménye.
13. Ne félj a hullámoktól, ismerd meg a természetüket és működj együtt velük.
14. Sosincs két egyforma hullám, még ha nagyon hasonlóak is.
15. Légy tudatos és a hullám természete szerint használd az erejét.

A tenger nemcsak az érzelmeinket és lelkünket rakja helyre, hanem testünknek is gyógyír. A sós víztől megszűnnek az enyhébb bőrbetegségek, eltűnnek a nőgyógyászati panaszok, bőrünk sosem látott selymességgel hálálja meg a tenger közelségét. A vízben hullámzás és a víz tetejére való felfekvés, ellazulás, a testben lévő folyadékokat is újrarendezi, harmóniába hozza, kiegyenlíti.

A tenger hatalmas, erős. Megmutatja mi milyen kicsiny részei vagyunk az egésznek, ugyanakkor saját nagyságunkat és erőnket is tükrözi számunkra. Hullámai átmosnak, megtisztítanak. Átadhatjuk nekik elfáradt energiáinkat, gyötrő gondjainkat, félelmeinket. A hullámok áthatolnak rajtunk, felettünk, mellettünk és megújítják érzelmeinket, tiszta lapot adnak nekünk teremtéseinkhez. Lemossák rólunk a felesleges aggodalmakat, gondolatokat és ami megmarad, az a puszta Létezésünk öröme és csodálatos teremtő ereje.

Oly szépek e gondolatok, hogy bemásoltam...

Re: Általános 2010 aug. 21 12:34 #6178

Honey!
Jók az infóid, én is éppen itt vagyok Mezőtúron, igaz te a város nevet nem írtad le :))
Páromnak a szüleinél vagyunk és direkt így terveztük a szabadságunkat, hogy itt legyünk és még csütörtökig itt is maradunk! Igaz nem ide tartozik de tavaly Thassoson voltunk, idén újra 29.-én Horvátország, Isztria a célpont, Nagyon várjuk! :örül:
Én is mindenkinek ajánlom a programot, Bródy koncert után egy Beatles emlékzenekar lesz, utána meg tűzijáték!
Azt tudtam, hogy Szolnok környéki vagy te pontosan hol is laksz?
Tomi

Tőzsgyökeres mezőtúri vagyok. Tegnap nem voltunk kint a programokon, de egész este hallgattuk a zenét, mert közel lakunk a helyszinekhez.Ma kimegyünk. Rockos estének nézünk elébe.
Délután meg futóverseny: Túri Kupa. Kisgyermekem is indul 4000 m-en! :hahoo: :taps: :pápá: Ott a helyünk (mi csak szurkolunk Apával).

Holnap a vásárba délután megyünk ki barátokkal.

Még az is lehet, hogy valahol ismeretlenül össze is futunk! :wink:

Re: Általános 2010 aug. 21 10:30 #6173

Tegnap pedig eszemben volt, aztán mégis elfelejtettem.... :(

Az augusztusi Istvánoknak nagyon boldog névnapot! utólag is!

Re: Általános 2010 aug. 20 20:29 #6171

Honey!
Jók az infóid, én is éppen itt vagyok Mezőtúron, igaz te a város nevet nem írtad le :))
Páromnak a szüleinél vagyunk és direkt így terveztük a szabadságunkat, hogy itt legyünk és még csütörtökig itt is maradunk! Igaz nem ide tartozik de tavaly Thassoson voltunk, idén újra 29.-én Horvátország, Isztria a célpont, Nagyon várjuk! :örül:
Én is mindenkinek ajánlom a programot, Bródy koncert után egy Beatles emlékzenekar lesz, utána meg tűzijáték!
Azt tudtam, hogy Szolnok környéki vagy te pontosan hol is laksz?
Tomi

Re: Általános 2010 aug. 20 10:32 #6167

Igaz, nem görög, de egy kis reklám a hazai kultúrának sem árt:
Alföldi kis városkánkban a napokban zajlik az arTúr Fesztivál, amelynek záróprogramja a Túri Vásár (aug. 22 -én vasárnap)! nagyon sok jó programmal. A vásáron kézműves utcával és kirakodóvásárral a sok-sok egyéb mellett. Vasárnap este 19 órától Bródy János koncert (alig várom).

katt a linkekre:
mkskft.hu/fesztival/ - mkskft.hu/fesztival/

mkskft.hu/fesztival/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=78 - mkskft.hu/fesztival/index.php?op ... &Itemid=78

Re: Általános 2010 aug. 20 07:04 #6166

jó ez a fórum.sokat olvasgattam a régiekből, élménybeszámolókat is.mindig találok valami hasznos infot.

Re: Általános 2010 aug. 20 07:00 #6165

kavalába szeretnénk egy kirándulást tenni hajóval.Hajójegyárat tud valaki mondani?( nem kompárat, mert azt tudom)

Komp és szárnyashajó van. Gondolom a másodikra gondoltál.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=342:szarnyashajo-menetrend-2010&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=88
De a menetrend nem túl ideális a kirándulásokhoz.
Én egy szárnyashajó oda, komp vissza megoldást javasolnék. De döntesz ahogy jónak látod.

ok. A menetrendet látva, tényleg úgy jó ahogy írtad.Bár annyi minden van a szigeten, hogy lehet megint elmarad ez a kirándulás.köszi

Re: Általános 2010 aug. 19 20:31 #6164

kavalába szeretnénk egy kirándulást tenni hajóval.Hajójegyárat tud valaki mondani?( nem kompárat, mert azt tudom)

Komp és szárnyashajó van. Gondolom a másodikra gondoltál.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=342:szarnyashajo-menetrend-2010&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=88
De a menetrend nem túl ideális a kirándulásokhoz.
Én egy szárnyashajó oda, komp vissza megoldást javasolnék. De döntesz ahogy jónak látod.

Re: Általános 2010 aug. 19 17:10 #6163

Re: Általános 2010 aug. 19 10:56 #6159

Kicsit rendet tettem, áthelyeztem az autós hozzászólásokat a helyére!

Re: Általános 2010 aug. 19 09:33 #6156

Hello mumus.Mi két éve voltunk Thassoson és most is megyünk szept . elsején. Nem találkoztunk medúzával, szerintem biztonságos a víz.Néhány hely van azonban ahol sok a tengeri sün. Van egy ismerősöm, aki már a második napon belelépett egy állatkába.Én már nagyon várom, hogy visszatérjek a szigetre.

Re: Általános 2010 aug. 19 08:47 #6155

Pamag, köszi. :D

Görögországot imádjuk minden évben megyünk valamelyik szigetre vagy félszigetre. Most az utolsó pillanatban döntöttünk Thassos mellett, mert egyik ismerősünk épp onnét jött haza pár napja és csodákat zengett a szigetről, pedig már majdnem lefogaltunk egy Santorinis helyet. Na de az maradt máskorra. :lol:
Mi többnyire pihenést tervezünk meg max összekötve egy kis motorozással. A tenger ott mennyire van tele medúzákkal? Erről még nem olvastam sehol. Vagy aránylag biztonságos a víz arra? Szeretünk pipával a víz alatt leskelődni :mrgreen:

Re: Általános 2010 aug. 18 16:28 #6154

Tara!
Köszönjük !!!

Re: Általános 2010 aug. 18 11:13 #6151

Hello,
Én viszont írok rengeteget 8)

Itt találtok egy kicsit bensőségesebbet:
www.harmonet.hu/psziche/56036-a-tenger-tanitasai.html - www.harmonet.hu/psziche/56036-a- ... tasai.html

A blogomban pedig egy általánosabbat pár képpel :)
(aláírásomban a link)

Re: Általános 2010 aug. 17 23:29 #6149

Hajrá! Várjuk a beszámolót! :D

Na ez az amire én nem vagyok képes!
Ismertek már annyira,hogy pofázni azt tudok,de beszámolót írni,na azt már nem.

Kivasaljuk belőled !!!!
Bevasaljuk rajtad !!!!

Na nehogy má' eltitkold előlünk, hogy érezted magad!
Legfeljebb mondd mikrofonba, vedd fel, aztán megírjuk belőle! (Vagy tán hangot is föl tudnánk tenni?)

Re: Általános 2010 aug. 17 23:14 #6148

Egy jó csálingernek ez nem távolság egy műszakban is elmegyünk ennyit!Az asszonyt meg majd csak ráveszed valahogy :lol:

Ma is mentem annyit mind a fene.
Max az asszonyt meg felveszem a hátamra. :lol:

Re: Általános 2010 aug. 17 23:12 #6147

Na ez az amire én nem vagyok képes!
Ismertek már annyira,hogy pofázni azt tudok,de beszámolót írni,na azt már nem.

Re: Általános 2010 aug. 17 18:32 #6146

Igen, gondoltam! Majd ha ott leszünk.Még két hét!

Re: Általános 2010 aug. 17 18:03 #6145

............... Van ott S.Potamiában vagy a Golden beach-en tengeri kajak?

Én nem láttam... :roll:
Gondolom, nemcsak a távolságot, hanem a hullámokat meg az áramlást is figyelembe kell venni...
Erre igazán csak Ági fog tudni válaszolni.

Re: Általános 2010 aug. 17 17:18 #6144

Sziasztok!
Olvasom a Márványpartra eljutás lehetséges módjait, és szeretném kibőviteni a lehetőséget.Mi kajakkal szerennénk oda jutni és egyre bizonytalanabb vagyok, van egy Gumotex kajakunk,azzal szeretnénk az utat megtenni,kalandozásain során 10-15kilómétert is megteszünk---ha!!!! ismerjük a terepet ,de ott nem ismerjük. A Goog-ban nézzük a távolságot osztunk szorzunk, mérföld, tengerimérföld, kilóméter, minden számitásba jött. de én vagyok aki berezelt, s akkor a párom a főhajos még a Paradicsom partot is tervbe vette.Van rá esélyünk hogy oda jutunk ,megtette Valaki ezt az utat igy? Van ott S.Potamiában vagy a Golden beach-en tengeri kajak?

Re: Általános 2010 aug. 17 16:27 #6143

Pamag!
Gyalogos üzem mód a tervezés tárgya. :D

Robi! Aki nem profi az iGO-ban, az nem látja egyből!
De ha leveszünk kb. 2 km-t, amit aszfalton megtehetsz, akkor már csak 5 km lesz a séta.

Egy jó csálingernek ez nem távolság egy műszakban is elmegyünk ennyit!Az asszonyt meg majd csak ráveszed valahogy :lol:

Re: Általános 2010 aug. 17 13:49 #6142

De most nézem, meg valami rémlik is, hogy valameddig még 2006-ban mi is bementünk, elvileg a földút járható egy darabig.

Itt nézzetek körül: www.thasos.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=27&Itemid=112 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=112
obleink09 kép! Azon olyan átlagosnak látszik az út.
Meg kell nézni, ki kell próbálni, hogy meddig járható autóval és mennyi a séta!
Másként nem megy. Így csak találgatni tudunk. :(

Oldalmegjelenítési idő: 0.488 másodperc