Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 máj. 19 16:59 #7697

Zsuzsa! Ha még nem indultatok el, akkor jó utat és kellemes pihenést kívánok. Toroniban az esküvőnk után voltunk, amolyan nászútféleség. Velünk volt a násznép harmada :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 máj. 19 12:23 #7696

Én közkincsé tettem a pár előző hozzászólást. :)
Pamag elküldöd nekem a képeidet nagyobba?

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=397:kedvenc-pekuenk&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=88

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 máj. 19 11:19 #7694

Minden reklámot megérdemelnek! Kedvesek és finom dolgokat készítenek.

Itt van:

Igen!!! Ez az! Minden reggel ott kötöttem ki.

Re: Általános 2011 máj. 19 11:12 #7693

Sziasztok!
Holnap indulunk Toroniba, két hétig ott leszünk.....................

Húúúúú, de jó valakinek !!!
Érezzétek nagyon jól Magatokat! Jó utat és jó kalandokat! :D

Re: Általános 2011 máj. 19 11:10 #7692

Sziasztok!
Nem tudok elfogulatlanul véleménykedni Annáról, Jorgoszról és az ő pékségükről, így bocsássatok meg nekem, ha túl lelkesnek tűnne irományom. Tavalyelőtt a Spitákiában szálltunk meg a tenger közvetlen közelében és egy dolgot tudtam meg Ágitól, hogy ez a helyi pék, Giorgios Samiotis apartmanja, kinek a péksége a főúton található, a bankautomatás téren. Másnap reggel el is vándoroltam oda friss pékárúért - majd utána minden nap kezdetén - , ahol minden igényemet felülmúlva kaptam olyan kenyeret (pszomi) és zsemlét (pszomaki) amit kis családom dorombolva majszolt reggelire, szendvicsnek az egész napos kirándulásokon és vacsorára a főételhez. Ehhez járult még az, hogy megismerkedtünk házigazdáinkkal, Jorgossal és Annával, valamint két fiukkal, akiknél jobb házigazdát addig és azóta sem találtam. (Pedig tavaly is Thassoson nyaraltunk, amikoris a szállás kitűnő volt - Ági tudja hol, de nem mondok véleményt, mert ismeri mindkettőjüket nagyon jól). Tavaly pedig már alig vártuk, hogy leérjünk a szállásra, első utunk Jorgosz pékségébe vezetett, ahol Anna úgy örült nekünk, mintha nem is telt volna el egy év azóta, hogy találkoztunk. Tudjátok, nekem ezek a személyes dolgok nagyon fontosak, mint például, hogy Anna azonnal megismert, kérdezte a gyerkőceimet név szerint, hogy hogy vannak, vagy az, hogy tanul magyarul alapvető szavakat, mint kenyér, zsemle..., üdvözlést, stb. Ezek az apróságok sokkal közvetlenebbé, otthonosabbá teszik az idegen vidéket és nem kevés szerepet játszanak abban, hogy egy év múlva 3 másik családdal tértünk vissza a szigetre Ágihoz (akit ezúton puszilok virtuálisan). Ennyi fényezés után remélem, senki nem fog csalódni a pékségben, mert még a végén megkapom, hogy miről is írt itt ez a lökött tyúk?! Üdv mindenkinek: Edina

Igen, ez mind igaz.
Akkor viszont pletyizzünk is egy kicsit. Jorgos lefogyott, lebarnult a kemence mellett! Gondolkoztam hol napozott, hisz hajnaltól délutánig a kemencénél van, délután meg alszik. Csak az jutott eszembe, hogy hagyományos tüzelésű,- olíva fával- kemencéjük van, és talán a kéménynél üldögél, ha véletlen nincs vendége... :D
Meg lesz a nagyobb mennyiségű kenyér szombaton. 2.30 -kor zár be, tehát lesz időtök odasétálni.
Azt még érdemes megemlíteni: Tudnak magyarul!
Tavaly kezdés előtt kiírtam számukra magyar szavakat. Szezon végén mikor vásárolni mentem, oly tökéletes kiejtéssel szólt hozzám magyarul a görög beszédemre, hogy önkéntelenül is magyarul folytattam a gondolatomat felé. Ekkor elnevette magát, hogy erre már nem futja a tudása. Csak a termékeit és egy két kifejezést sikerült elsajátítania. De azokat megtévesztő tökéletességgel!
Az idő???
Hát éjjel meglepett mikor esőkopogást hallottam, meg az arcomba csapott a nyitott ablakból az eső. Nem vártam. Ma egész nap szemerkél, viszont a Net. katonai meterólogiai pontos előre jelző szerint estig van ez a meleg esős szakasz. Holnap felszakadozik a felhőzet és 25 fok lesz. Szombatra verőfényes napsütés és 26 fok, vasárnapra 28-30 fokot mondtak. Eddig tartott az előre jelzés.
Tehát azt ahogy 10 napja jósoltam felétek, meg lesz a meleg tenger és egy csoda természet finom nyárral!
Hozzatok estére magatoknak egy kis kardigánt, egy vékony pulóvert, mert a parti helyekre kiülve a tengeri párától hideg érzetek lesz. A lakások viszont bemelegszenek, és bár az első nap plusz takarót kértek éjjelre, a második nap a földől szeditek majd össze a takarókat, amit ledobtok magatokról, mert melegek az éjszakák a lakásokban.
A Suflakisunk- RÖNKÖS_ még nincs nyitva, de egyéb üzletek mind nyitva. Tavernák, bárok, és minden üzlet.

Re: Általános 2011 máj. 19 11:09 #7691

Minden reklámot megérdemelnek! Kedvesek és finom dolgokat készítenek.

Itt van:

Re: Általános 2011 máj. 19 10:59 #7690

Sziasztok!
Holnap indulunk Toroniba, két hétig ott leszünk.Sajnos nincs ott pékség, de reggel 8-kor már kapható minden finomság /sajnos/ terapita a kendvencem, meg a spenotós, a párom a csokisra, és a vaniliásra esküszik.
Legyetek jók!

Re: Általános 2011 máj. 19 10:55 #7689

A képen látható pékséget ismerem! Erre gondoltam!!!! :D

Re: Általános 2011 máj. 19 10:48 #7688

Sziasztok!
Nem tudok elfogulatlanul véleménykedni Annáról, Jorgoszról és az ő pékségükről, így bocsássatok meg nekem, ha túl lelkesnek tűnne irományom. Tavalyelőtt a Spitákiában szálltunk meg a tenger közvetlen közelében és egy dolgot tudtam meg Ágitól, hogy ez a helyi pék, Giorgios Samiotis apartmanja, kinek a péksége a főúton található, a bankautomatás téren. Másnap reggel el is vándoroltam oda friss pékárúért - majd utána minden nap kezdetén - , ahol minden igényemet felülmúlva kaptam olyan kenyeret (pszomi) és zsemlét (pszomaki) amit kis családom dorombolva majszolt reggelire, szendvicsnek az egész napos kirándulásokon és vacsorára a főételhez. Ehhez járult még az, hogy megismerkedtünk házigazdáinkkal, Jorgossal és Annával, valamint két fiukkal, akiknél jobb házigazdát addig és azóta sem találtam. (Pedig tavaly is Thassoson nyaraltunk, amikoris a szállás kitűnő volt - Ági tudja hol, de nem mondok véleményt, mert ismeri mindkettőjüket nagyon jól). Tavaly pedig már alig vártuk, hogy leérjünk a szállásra, első utunk Jorgosz pékségébe vezetett, ahol Anna úgy örült nekünk, mintha nem is telt volna el egy év azóta, hogy találkoztunk. Tudjátok, nekem ezek a személyes dolgok nagyon fontosak, mint például, hogy Anna azonnal megismert, kérdezte a gyerkőceimet név szerint, hogy hogy vannak, vagy az, hogy tanul magyarul alapvető szavakat, mint kenyér, zsemle..., üdvözlést, stb. Ezek az apróságok sokkal közvetlenebbé, otthonosabbá teszik az idegen vidéket és nem kevés szerepet játszanak abban, hogy egy év múlva 3 másik családdal tértünk vissza a szigetre Ágihoz (akit ezúton puszilok virtuálisan). Ennyi fényezés után remélem, senki nem fog csalódni a pékségben, mert még a végén megkapom, hogy miről is írt itt ez a lökött tyúk?! Üdv mindenkinek: Edina

Re: Általános 2011 máj. 19 10:17 #7687

Giorgios Samiotis péksége a főúton.

Re: Általános 2011 máj. 19 09:27 #7686

Ági! Merre is van ez a pékség? Ugyan gondolok egyre, de szeretném, ha megírnád.

Vicosz! Remélem integetsz a webkamerába!

Más!
Mostanában nagyon beindult a méhészeti szezon nálunk. Dömpingen az akác. A hétvégén költöznek a méhecskék a hegyekbe, hogy még jobb, még tisztább és még több akácmmézet gyüjtsenek.
A tavalyihoz képest jobban indult az idény. Reméljük így is marad és nem kell az idén kimenteni az áradó patakból a méheket.

Re: Általános 2011 máj. 19 07:22 #7685

Köszönjük Ági. Remélem a jó időt visszük magunkkal. Nemsokára találkozunk.Üdv.Vicosz :örül: :lol:

Re: Általános 2011 máj. 18 18:09 #7681

Ma jeleztem a pékünk, Jorgos. felé, hogy szombaton érkeztek. Sajnos csak Júniustól van engedélye vasárnap is nyitva lenni. Tehát szombaton délután már csak a Halkiásban kaptok friss kenyeret. Vasárnap a Super markettek kapnak Limenásból friss kenyeret, ami reggel 11 óráig elfogy. Utána csak hétfőn reggel lesz Jorgos friss péktermékei.
Egyébként mondhatom 3 falu legolcsóbb legfinomabb dolgai vannak ott. A kenyér máshol 1 Euró, és 1,10. A szendvicskenyér 50-50 cent. Nála 30 cent az azonos, vagy kicsit nagyobb szendvics zsemle. És sokkal finomabb.
Remélem szombaton hamar befuttok, és az első sétátokkal oda is elmentek. Kértem, hogy ha már nem lesz vasárnap nyitva, akkor legalább süssön több kenyeret. Csak szombaton, a vasárnapi szünete miatt süt egy finom fajtát. Máshol ezt a tipusú kenyeret nem ismerik. Munkaigényesebb mint az egyéb tipusú kenyere, és 3-4 napig friss marad. Ez tehát csak szombaton van. Neve: LADÓ PSZOMO ( OlÍVA OLAJOS KENYÉR) 90 Cent.
A másik ami különleges csak nála készülő és isteni kenyér: TZAPATA.
Az egyéb üzletek vasárnap is nyitva tartanak reggel 8.00- este 21.00 óráig.

Á, még fontos...
A hajóskirándulás lehet hogy még is csak lesz. Találtunk egy másik kis csoportot is. Tehát, ha ti elég létszámmal jelentkeztek, akkor elképzelhető, hogy sikerül az első hajós kirándulásunk is. Az első heti ár 40 Euró/felnőtt fő lesz.
Jó készülődést mindannyiotoknak.

Re: Általános 2011 máj. 17 15:58 #7679

A héten Szegeden borfesztivál van, ahol sokfajta bor és sok-sok érdekes rendezvény szokott lenni. Szombaton és vasárnap hídi vásár is lesz, ilyenkor a belvárosi hidat lezárják és telis tele lesz árusokkal. Általában minden évben elmegyünk.

Nem is tudtam! :lol: Erre Én is kinézek akkor párszor :P

Re: Általános 2011 máj. 17 08:05 #7677

Kedves Kisborsikatalin és Honey!

Nektek is nagyon szépen köszönöm! :örül:

Re: Általános 2011 máj. 16 20:55 #7673

A héten Szegeden borfesztivál van, ahol sokfajta bor és sok-sok érdekes rendezvény szokott lenni. Szombaton és vasárnap hídi vásár is lesz, ilyenkor a belvárosi hidat lezárják és telis tele lesz árusokkal. Általában minden évben elmegyünk.

Tavaly ilyenkor találkoztam cserrobival. :D

Re: Általános 2011 máj. 16 18:47 #7671

Kedves Melus! Isten éltessen nagyon sokáig!!!

Re: Általános 2011 máj. 16 17:03 #7670

Re: Általános 2011 máj. 16 14:42 #7668

Melus16! Sok boldog szülinapot :!:

Re: Általános 2011 máj. 16 13:47 #7666

Most, hogy már felköszöntöttük, megkérjük melust, hogy írja be az adatlapon a születési adatait, mert nálunk alul a fórum nem jelzi, hogy ma Ő szülinapos.
Máshol láttam meg. :oops:

Ezer bocsánat, én meg voltam győződve, hogy beírtam, anno!
A mulasztást pótoltam!

Re: Általános 2011 máj. 16 13:37 #7665

Na, most ilyenkor mi van, előlnézetben megjelent a puszi, amit küldtem Nektek, most meg nem látszik!

Csak sikerült, de ez már máshonnan való.

Re: Általános 2011 máj. 16 13:22 #7664

Sziasztok!

Mindannyiótoknak nagyon köszönöm a jó kívánságokat, jól esett, hogy eszetekbe jutottam. :lol:
Apropó, jól esett, még az előbb is odakint.
Hát, nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, de én emlékszem a szülinapjaim időjárására.
Ilyenkor, ha tehetem, ugye tavasz lévén az ember szívesn megy ki a szabadba. Ha máshova nem is, kint ülhetnék a teraszon, napsütés, kellemes tavaszi illatok, - éppen virágzik az udvaron az akácfa - madár csicsergés stb.
Tavaly, pont 10 fok volt ezen a napon, idén pedig még az eső is esik. Annyira lehangoló, mert ezen a napon ragyogó napsütésnek kellene lennie, és régebben ez így is volt, mostanra már az sem biztos, hogy tényleg tavasz van :roll:

Re: Általános 2011 máj. 16 11:34 #7662

Engedjetek meg egy kis saját reklámot, kérést!
Akinek van kedve kérem adja le szavazatát erre a pályázatra:
Let's Colour project letscolour.hu/palyazatok/82
Persze, ha lehet naponta! :wink: Köszönöm!

Kitettem a címlapra is, hogy el ne felejtsétek!

Re: Általános 2011 máj. 16 11:08 #7660

M E L U S !

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

Re: Általános 2011 máj. 16 09:35 #7659

Most, hogy már felköszöntöttük, megkérjük melust, hogy írja be az adatlapon a születési adatait, mert nálunk alul a fórum nem jelzi, hogy ma Ő szülinapos.
Máshol láttam meg. :oops:

Oldalmegjelenítési idő: 0.269 másodperc