Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 máj. 28 21:25 #7806

Ági!
Lassan mindenki hazaér a találkozóról, amiről el kell mondani, hogy igazán jól sikerült. Talán nem túlzás kimondani, hogy ezt tudtuk is, hiszen egy (ismeretlenül is) baráti társaság töltött együtt egy feledhetetlen szép napot egy csodálatos helyen.
Sajnáljuk, hogy a skyp-kapcsolat akadozott veled, de így is köztünk voltál. A hangulat nagyon jó volt, a kaják finomak voltak. Annyi megmaradt, hogy 2 napig egyfolytában ehettük volna még. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, mert ragyogó napsütésben volt részünk egész nap. A gyerekek még fürödtek is a Holt-Körösben. Mindannyiunk szerint hagyományteremtő volt a mai nap és remélhetőleg sok-sok hasonló fogja ezt még követni.
/Írtam Neked e-mailt és küldtem pár fotót is!/

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 máj. 28 18:59 #7803

Sziasztok!

Nagyon köszönöm ezeket a részletes leírásokat, érveléseket!!!! Még a fel nem tett kérdéseimre is válaszoltatok .:-)
Azért kocsit bérlünk az mát tuti, de a hegyi kirándulás marad a második hétre. Ha belefér a költségvetésbe akkor szervezetten nekivágunk . Magán akciótól kicsit elbátortalanodtam.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 máj. 28 06:45 #7802

Nagy napra virradtunk!
MA VAN A 2005 ÓTA MŰKÖDŐ THASSOS LAP VENDÉGKÖREINEK ELSŐ KIS FESZTIVÁLJA!
Tehát a bűvös HETES SZÁM ide is igaz!
Hét év telt el.
Sok sok Thassos rajongót szerzett a honlapunk. Ami Pamag, Bazsi, és ti általatok szerez sok mindenkinek felejthetetlen nyári élményeket.
A fesztivál érdemi szerzője Katika.
Ő lesz tehát következő évek találkozóinak elnök nője.

Várhatólag, a következő évben még népesebb körben üljük majd meg ezt az összejövetelt.
Sokan most még nem jelentkeztek, mert vagy elfoglaltságuk volt, vagy már nyaraltak, vagy mert bátortalanok voltak.
A részvevők közül egy személyről még meg kell, hogy emlékezzek.
Szekalmi Kálmán
Kálmi, akár hol vagy, tudd, hogy szeretettel gondolunk lelkes tanácsaidra. És ha csak lélekben is, de itt vagy a mai találkozón!

Nagyon szép napot, a tengernyi élmények vidám kibeszélését, a maguk által készített sok görög finomsághoz jó étvágyat kívánok!

Izgalommal várjuk a beszámolót!

Re: Általános 2011 máj. 27 22:48 #7801

Nem értek egyet!!!!!!!
Simán megjárható, 2 éve mi is fent voltunk egy Lacetti kombival! Igaz egy két kövesebb szakasz van de azon lassan kell átmenii.
Különben mintha egy erdei úton mennél, zúzott kővel borított!!
Vágj neki, kihagyhatatlan élmény onnan fentről!!!!
Attól a barna rusnya tótól 16 km és fent is vagytok :)))))

Én meg veled nem értek egyet. :oops:
Én 2* voltam fent, mindkétszer Suzuki Jimny-vel. És mindkétszer megállapítottam, hogy a saját autómmal nem mennék fel.
De mindenki maga dönti el, hogy mit vállal be saját kocsival. Én itthon is vigyázok rá, kint meg még jobban, hisz haza is kell hoznia!
Az út 80-85%-a tényleg kiváló minőségű murvás út, azon még mennék én is a sajátommal, de van 2 szakasz, ami nagyon-nagyon rossz volt mindkétszer. Na én ott biztosan nem mennék át.

Re: Általános 2011 máj. 27 22:41 #7800

Köszi az infót! :-(
Akkor lehet, hogy kimarad... 4x sok euró= nagyon sok euró 1 napra.

Nem értek egyet!!!!!!!
Simán megjárható, 2 éve mi is fent voltunk egy Lacetti kombival! Igaz egy két kövesebb szakasz van de azon lassan kell átmenii.

A hozzászólást köszönöm, mert egy minden éves fontos téma felelevenítéséhez ez fontos volt!
S így legalább élőben próbáltuk ki! ( Mintha összebeszéltünk volna! :wink: )

Bizonyos esetekben hárpia vagyok egyesek szemében.
A saját autóját mindenki úgy teszi tönkre, ahogy akarja. Bérelt autó viszont csak aszfalt útra engedélyezett.
Nemcsak én rendelkezem az összes autóbérlő mobil telefonszámával, hanem minden hegyi vezető.
Van egy csak általunk ismert kötelező haladási irányú út amin megyünk. Van, hogy bennünket is veszélyeztetnek a szűk hegyi utakon a próbálkozók. Még a jeepnél is le kell jelentenünk, hogy a hegyi túránkra megyünk, vagy csak ide oda kószálunk.
Ahogy velünk betartatnak szabályokat, ezeket mi is érvényesítjük bent.
Nagyon komolyan veszik az irodák is!
A hegyen való közlekedési módok: gyalogosan, kecske ugrató motorral, terepjáró autóval.
Mindhárom esetre igaz, hogy túrázó érdeke, a jó hivatásos gyalogutakat is megjelölő térkép, és a túra lehetőségek leírása.
Vannak olyan területek, ahol már ásatásokat végeztek, de nem zárták le. Vannak olyan területek, ahol csak a már elhunyt helyi idősek által ismeretes régi barlangok, földnyílások, növénnyel betemetett arany bányák, 2000 éves borprés pincék vannak. Ezek a tapasztalatlan idegen szemek részére nem láthatók. A hegyen a legtöbb területen nincs térerő, arra hogy segítséget kérj. A gépjármű kölcsönzők az esetek többségében még csak a nem is görögök, de az biztos, hogy nem ismerik a hegyi utainkat. Ránk, hegyi vezetőkre szorulnak ha a terepen kell keresni egy magára hagyott járművet. Ezek tehát mind komoly veszély források.
Meg kell említeni veszély forrásként még az időjárási tényezőket is. A legmelegebb napon is jöhet a derült égből egy hirtelen vihar, ami elmossa az utakat.

És hogy e sorokat mennyire nem az egyéni nyerészkedés nevében írom, erre lehetnének tanúim.
E héten is volt egy fiatal vendégem, aki először érkezve a szigetre, szeretett volna csak gyalogtúrázni. Megkértem, ameddig át nem adom feléd a gyalogtúrák magyar nyelvű leírását, addig csak egy egyszerű túrát engedélyezek. Később, mikor már tulajdonában volt a több oldalas pontos leírás, én magam is összetalálkoztam vele a hegyen. Elmesélte, hogy még a leírás segítsége ellenére is eltévedt, mert a hegyi jelzések nem mindenhol láthatóak.
Egy másik egyetemistákból álló kis csapat viszont több napos túrát szeretne tenni a sziget körbekerülésével, ill. a Nestos területének felderítésével. Önzetlenül segítettünk a lelkes tervezőknek. Ez a két eset csak 5 nap két kiemelkedő tanácsadása volt.
Tehát nem pénzről, hanem ésszel nyaralásról beszélek. Akik évek óta követik a sziget turizmusát, ők tudják, hogy sajnos kivédhetetlen haláleseteket is láttam. Persze ezzel messzire mentem. Elég annyit mondanom, hogy a tűsarkú cipőben táncparkettre megyünk, a hegyi utakra : NEM!
Tehát megkérek minden tanácsadót, hogy csak a maga nevében beszéljen.
Van ezer meseszép hely minden típusú kirándulásra anélkül, hogy felelőtlenül gondot okozna úgy magának, mint másnak!

Búvárkodás,a hajókázás vagyis általában a tenger és a hegyek bizonyos tiszteletet érdemelnek. Akik e sportokat igazán űzik, tudják miről beszélek.
Tartsuk meg e témáról a komolyságot.
Köszönöm mindenkinek.
Igen, ez a téma is egy blogot érdemel...

Re: Általános 2011 máj. 27 21:56 #7798

.....vagyis születésnapot!!! :oops: :oops: :oops:

Re: Általános 2011 máj. 27 21:26 #7797

Bocsikának én is boldog névnapot kívánok! Holnap tényleg a földig fog érni a fülecskéje, mert megcibáljuk!!!!!

Re: Általános 2011 máj. 27 17:11 #7791

Köszönöm mindenkinek a köszöntést!!
Nagyon aranyosak vagytok! :örül:

Re: Általános 2011 máj. 27 16:27 #7790

Nem értek egyet!!!!!!!

Re: Általános 2011 máj. 27 13:42 #7787

BOCSIKA és SKICCPAUSZ !

Boldog születésnapot!

Bocsika holnap vigyázz, mert a füled is meg lesz húzva. :D

Re: Általános 2011 máj. 27 08:55 #7785

BOCSIKA !

Boldog születésnapot!

SKICCPAUSZ !

Neked is boldog születésnapot!

Re: Általános 2011 máj. 27 08:44 #7784

Bocsika !

Re: Általános 2011 máj. 27 08:41 #7783

Kívánom, hogy teljesüljön szíved minden óhaja!

Bocsikának, és Skicpausznak!

Re: Általános 2011 máj. 27 07:16 #7782

Nagyon sok boldog születésnapot Kívánok Bocsikának!

Re: Általános 2011 máj. 27 06:23 #7781

Re: Általános 2011 máj. 26 21:58 #7778

Személy autóval ne vágj neki!!!!
Bérelj dzsippet,vagy menj Ágival azt amit Ő tud mondani az út során az nem pótolható semmivel.Mi tavaly vele voltunk csodálatos volt!!

Egyetértek :!:

Re: Általános 2011 máj. 26 19:44 #7774

Személy autóval ne vágj neki!!!!
Bérelj dzsippet,vagy menj Ágival azt amit Ő tud mondani az út során az nem pótolható semmivel.
Az útvonal sem mellékes!
Mi tavaly vele voltunk csodálatos volt!!

Re: Általános 2011 máj. 26 18:10 #7772

Sziasztok!

Autóval magán szerveződésben van lehetőség felmenni az Ypsario-ra ? Térkép, tábla valami van-e ami mutatja a helyes irányt?

Re: Általános 2011 máj. 26 13:07 #7771

Ági!!
Most igazán irigy vagyok rád!!! Tudod mennyire imádjuk a hegyet????Az idén pedig ki marad... :cry:

Re: Általános 2011 máj. 26 09:54 #7770

Sziasztok hegyek rajongói!
Ma megyek a jeep túrára!
Pazar lesz. Felkészült a lelkem a vad virág özönre.
Majd mesélem miket láttunk!
Én is izgulok, mert imádok fent kószálni!
Még otthon éltem, soha nem gondoltam, hogy ily jó barátok leszünk én és a hegy...
Nem sokára indulok. Meleg lesz, és nagyon szép kilátási viszonyok.
Szép napot mindannyiotoknak!

Te Ági!
Ez közveszélyes izgatás. Mi itt dolgozunk, Te meg ott nyaralsz (pontosabban dolgozol). :)
De vigyázz, nincs egy hónap és ott leszünk!

Re: Általános 2011 máj. 26 05:48 #7769

Sziasztok hegyek rajongói!
Ma megyek a jeep túrára!
Pazar lesz. Felkészült a lelkem a vad virág özönre.
Majd mesélem miket láttunk!
Én is izgulok, mert imádok fent kószálni!
Még otthon éltem, soha nem gondoltam, hogy ily jó barátok leszünk én és a hegy...
Nem sokára indulok. Meleg lesz, és nagyon szép kilátási viszonyok.
Szép napot mindannyiotoknak!

Re: Általános 2011 máj. 22 19:52 #7715

Köszi a a gyors választ!
Titkon bíztam a halas verzióban, mert eddigi tapasztalataim alapján jó boltokat lehet kötni az
autóról áruló halásszal-gazdával.
A Pontios apartman idén van először az Apollon travel szervezésében... Majd meglátjuk. De ha van esetleg valakinek infója azt szívesen fogadom :-)

Re: Általános 2011 máj. 22 19:18 #7714

.................Az első az lenne hogy, friss halat árulnak-e valahol( esti tengerparti grillezéshez :-) ) ? A másik. Pontios apartmanról valami infó, ....................

1. A szállást passzolom. (Nem ismerem.) Mire utazol, biztos lesz róla elég infó.
2. Hal - reggelenként furgonokkal járják az utcákat a halászok, és kiabálnak : Freszkó pszári! (friss hal!) Szardela! Gavros!... stb.... a többit sajnos nem jegyeztem meg... :lol:
Azt hiszem, a parti üdülőtelepen is van halbolt, de nem tudom pontosan, hol. (Ági majd megmondja.) Mi Potamia faluban vásároltunk egy szakboltban.

Amúgy itt is szokás házaló módjára autó csomagtartójából, furgonból árulni a halon kívül gyümölcsöt-zöldséget is. Ez garantáltan frissebb, mint a bolti, esetleg olcsóbb is.

Re: Általános 2011 máj. 22 17:40 #7713

Sziasztok!
Kis családommal 07. 22.-től két hétig lesz szerencsénk Thassos szigetén Skala Potamia -ban lenni. Pékről,boltokról, tavernákról találtam itt az oldalon sok használható infót ám két kérdésemre nem találtam válasz. Az első az lenne hogy, friss halat árulnak-e valahol( esti tengerparti grillezéshez :-) ) ? A másik. Pontios apartmanról valami infó, mert erről a szállásról szinte semmit sehol nem találok ... Köszi előre is a segítséget. Krisztián

Re: Általános 2011 máj. 19 19:59 #7698

Zsuzsa!
Toroniban én is jártam, igaz csak 1x, egy napot. Pontosabban még annyit sem, csupán néhány órát. Sartiról mentünk át.. Remélem jó utatok lesz és nagyon jól fogjátok magatokat érezni!!!!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.287 másodperc