Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 jún. 26 13:40 #7980

Őrülünk, hogy megérkeztetek! Jó nyaralást!

Üdv Mindenkinek Thassosról!
Tegnap megérkeztünk. Az útról inkább most nem nyilatkozom. :(
A Magyar-Szerb határon 1 órát vártunk. Kecskemétnél felhívtam Röszkét, azt mondták nincs várakozás. Ehhez képest 50 percet álltunk. Próbaként még a sorból is felhívtam 30 perc után, akkor 10 percet mondtak. :( De végül is nem vesztettünk, mert Tompa fele is kb. 50 perccel lett volna hosszabb, e ott az útidő miatt.
A Szerb-Macedón határ 12 perc volt egy rövid sétával együtt. Maga az átlépés max. 5 perc.
De aztán jött a Gr. határ. Na ilyen még nem volt. :( 1,5 óra alatt sikerült átérni. A domb tetőn állt a sor vége.
Tankolni a szokásos szerb OMV kúton tankoltam. Illetve a Gr határ előtti Casinónál, s benzin itt 1,26, a diesel 1,1 Euró. Szóval érdemes a határ előtt telenyomni. Euróban is ki van írva az ár.
Az úton egyébként nem történt más említésre méltó. Szerbiában esett az eső, rendőrt talán 2 helyen láttam.
Egyenlőre az Ágitól írok, mert a Jotánál van net, de a gépemen még állítani kell valamit, mert.......
A Jota nagyon szép lett.

Jó legyen mindenki, mi most nyaralunk! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 26 13:32 #7979

Üdv Mindenkinek Thassosról!
Tegnap megérkeztünk. Az útról inkább most nem nyilatkozom. :(
A Magyar-Szerb határon 1 órát vártunk. Kecskemétnél felhívtam Röszkét, azt mondták nincs várakozás. Ehhez képest 50 percet álltunk. Próbaként még a sorból is felhívtam 30 perc után, akkor 10 percet mondtak. :( De végül is nem vesztettünk, mert Tompa fele is kb. 50 perccel lett volna hosszabb, e ott az útidő miatt.
A Szerb-Macedón határ 12 perc volt egy rövid sétával együtt. Maga az átlépés max. 5 perc.
De aztán jött a Gr. határ. Na ilyen még nem volt. :( 1,5 óra alatt sikerült átérni. A domb tetőn állt a sor vége.
Tankolni a szokásos szerb OMV kúton tankoltam. Illetve a Gr határ előtti Casinónál, s benzin itt 1,26, a diesel 1,1 Euró. Szóval érdemes a határ előtt telenyomni. Euróban is ki van írva az ár.
Az úton egyébként nem történt más említésre méltó. Szerbiában esett az eső, rendőrt talán 2 helyen láttam.
Egyenlőre az Ágitól írok, mert a Jotánál van net, de a gépemen még állítani kell valamit, mert.......
A Jota nagyon szép lett.

Jó legyen mindenki, mi most nyaralunk! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 25 05:59 #7978

Balázs,
Jó utat Nektek, vigyázzatok egymásra és érezzétek nagyon jól magatokat!! Várjuk a bejelentkezésedet. Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy Ágit puszilja a fun-klub minden tagja (adjátok át személyesen).
Adio

Nos. Most e héten tudtam meg, hogy egy család nem mert jelentkezni, mert kezdő forumos volt. Meg a házi orvosaim is mentek volna, ha tudják. Én szúrtam el, hogy tudnom kellett volna, hogy vannak olyan elfoglalt vendégek, akik nem olvasnak, csak, ha leküldök feléjük egy anyagot. És most itt sopánkodtak, hogy ha tudták volna. És jaj anya, pedig mily jó lett volna...
No, majd jövőre!!!!
Én is puszilok mindannyiotokat!!!

Ó, és tegnap megint stori volt!
Annyi halat fogtunk!
És képzeljétek az egyik hal kullancsos volt. Kettő nagy kb 2 cs-es kullancs volt a halon. Fogadjunk ti is kiakadtatok ezen. No, szegény lények, hogy kiveséztük őket. Majd Zsoltiék küldik a fotókat. Akkor többet erről a vérszipolyozó furcsaságról.
A delfinek. Hát már megint a régi téma. Itt is, ott is, de mivel mindig mással vagyunk elfoglalva, most sem csíptük lencse végre őket...
Ott is ki kell találni egy stratégiát. Fél órás váltásba ügyeletes delfinnézőt kell állítani a hajóra! :lol:

Meg ami aranyos és tanulságos számomra.
Sokkal ügyesebb búvárok a most életükben először búvárkodó vendégeim, mint én, vagy akik rendszeres tapasztalt búvárok!

Ha leveszik a gipszet rólam, ezt a módszert megtartom.
Hatalma élmény, hogy ők teremtik elő számunkra a tenger kincseit. Hogy találták meg, hogy érintették meg, hogy segítették egymást a merülés sikerében.
Csuda mókás és csupa öröm így!!!

Látjátok, ezt is meg kellett tanulnom!!!!
Csapatmunka!

Re: Általános 2011 jún. 25 05:31 #7977

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy az itt megemlített Hotel Achilles ugyanaz, mint az Apollonos Hotel Achillion? Nekem az Achillionról kellene információ. Igaz, hogy a lakók részére kerékpárt bocsájtanak, ha arra van igény, hogy könnyen tudják megközelíteni a központot és a strandot?
Nagyon szépen köszönöm ha valaki segít.

Üdv: Clara

Döbbentem olvasom sorodat. Nem tudom hogy is juthatott az valakinek is eszébe, hogy kerékpárt adna a szállás vagy az iroda mint kiegészítő szolgáltatás.
Nem semmi ilyenről nincs szó.
Szolgáltatásként kirándulások lehetnek.
A távolsági autó buszok használata. Ill. a vendég részéről gépjármű bérlés.
Azon belül kölcsönözhet a vendég kerékpárt is. Egy hétre 25 Euró.
Minden szállásnak meg van a maga arculata.
E szállás azt az igényt próbálja kielégíteni, hogy vannak vendégek, akik reggeli szolgáltatást kérnek. Ill. évek óta kérés van a medencére.
Azon vendégek is, akik a parti szállásaink törzsutasai voltak, örömmel vették le ezt a parttól távoli, de de reggelis és medencés 3 csillagos szállodát.

Re: Általános 2011 jún. 24 15:57 #7975

.....................
Érdeklődni szeretnék, hogy az itt megemlített Hotel Achilles ugyanaz, mint az Apollonos Hotel Achillion? ....................

Hm... Minden bizonnyal ugyanaz, nincs másik hasonló nevű a kínálatban...

Van egy olyan topik, hogy Tapasztalatok szállásokkal kapcsolatban - inkább oda való a kérdésed. Át is másolom oda, a hazaérkezők között biztos lesz, aki beszámol, vagy Ági észreveszi a kérdést.

De jó lesz nektek a szigeten...! Irigy vagyok... :cry:

Re: Általános 2011 jún. 24 12:30 #7974

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy az itt megemlített Hotel Achilles ugyanaz, mint az Apollonos Hotel Achillion? Nekem az Achillionról kellene információ. Igaz, hogy a lakók részére kerékpárt bocsájtanak, ha arra van igény, hogy könnyen tudják megközelíteni a központot és a strandot?
Nagyon szépen köszönöm ha valaki segít.

Üdv: Clara

Re: Általános 2011 jún. 23 20:20 #7973

Balázs!
Sima utat és jó pihenést!
Csatlakozom Honey-hoz: Áginak puszi!

Re: Általános 2011 jún. 23 18:15 #7972

Balázs,
Jó utat Nektek, vigyázzatok egymásra és érezzétek nagyon jól magatokat!! Várjuk a bejelentkezésedet. Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy Ágit puszilja a fun-klub minden tagja (adjátok át személyesen).
Adio

Re: Általános 2011 jún. 23 15:30 #7971

Nocsak, nocsak! Profin vezető Ipszárióra saját kocsival fel nem menős Balázs koccant? Hogyan lehet ez? :) Bocsi a csipkelődésért de olyan jól esett :) Meg utállak mert mentek nyaralni!!! Jó utat kívánok! Tomi

A kettő nem ugyan az! Attól hogy vigyázok a kocsimra, az nem jelenti azt, hogy nem lehetek aszfalton 1* balf... (20 év alatt először).
A profin vezető hozzászólásod meg nem kommentálom. Szerintem ezt nem állítottam soha. Én vigyázok és figyelek. A tegnapi napon sokat gondolkodtam, de egyszerűen nem tudom megmagyarázni. :(
Az utálatot sem értem, szerintem nem bántottalak. Irigykedni persze lehet!
A jó utat köszönjük!
Szombatra érkezésünkre esőt jósolnak. De utána már jó időt!

Hát erre most mit, mondjak? Ha nem érted az élcet........
Poénnak szántam, de látom tényleg sokat dolgoztál, kimerültél, irány nyaralni :)))

Re: Általános 2011 jún. 23 14:10 #7968

Nocsak, nocsak! Profin vezető Ipszárióra saját kocsival fel nem menős Balázs koccant? Hogyan lehet ez? :) Bocsi a csipkelődésért de olyan jól esett :) Meg utállak mert mentek nyaralni!!! Jó utat kívánok! Tomi

A kettő nem ugyan az! Attól hogy vigyázok a kocsimra, az nem jelenti azt, hogy nem lehetek aszfalton 1* balf... (20 év alatt először).
A profin vezető hozzászólásod meg nem kommentálom. Szerintem ezt nem állítottam soha. Én vigyázok és figyelek. A tegnapi napon sokat gondolkodtam, de egyszerűen nem tudom megmagyarázni. :(
Az utálatot sem értem, szerintem nem bántottalak. Irigykedni persze lehet!
A jó utat köszönjük!
Szombatra érkezésünkre esőt jósolnak. De utána már jó időt!

Re: Általános 2011 jún. 23 05:58 #7966

Ó, Bazsi. Tegnap emlegetve voltál a Jotában.
Készen lettek este 11 -re a fotók. Nappali és éjjeli csuda felvételek. Mondtam Argirinek, megkéstünk egy kicsit vele.
De hiába, a jó munkának sok idő kell. Ill. azzal vigasztaltuk magunkat, hogy így legalább az egyéb vendégek nem kapkodják szét horror áron a még szabad időpontokat. egy álom lett a szállás. A katalógusunk legszebb háza lett!!!
És legyünk büszkék rá, hogy mi tettük olyanná!Bíróék, Korikék, Orsiék, Ági az archeologusunk, a szlovák csapat, az erdélyi Józsiék, és Te BALÁZS!
Győztünk!!!! És most már Argiri is örül, és én meghagytam hitében, hogy hogy az ő zsebe és a mi akaratunk kellett hozzá!
Így lett jó meglepetés!
Már csak az alsó apartmanról nincs kép, de arról te Bazsi kattintasz! :D Amikor itt lesztek, akkor lesz távozás, ezért ér téged e tisztes megbízatás.
Tegnap, ahogy a fotós elment oly képet láttam ott, mint a Seherezádé házában.
Jól is jött ez a hangulat emelés. Voltam délelőtt orvosnál röntgenen. Megtörtént, majd annyi hogy a törés napjától hatodik hét végén menjek vissza. Addig útmutató: ahogy eddig csináltam...
akkor vigasztalódtam meg csak, mikor a két itt levő orvosom is megnézte a rötgeneket, akik mondták csúnya helyen vannak a repedések, de szemmel láthatóan jól gyógyulnak. Szedem a tőlük kapott csont forrasztókat. És az orvos által kigondolt 18-20i dátumot 13.ra tűztem ki. Az a francos 13.-a mindig rossz napom volt. ezen változtatni kellene.
A pogány ősjelünket a kék szemet rárajzoltam a gipszre. Hozzátettem - a kolostor rettegett banyájától, ki a gipszemre ártalmatlan báránykává szelidült,- az Ágios Phantelemonas ikont. az utolsó napon majd a csoporttal 3szor meg is köpködtetem a gipszet és 13.-án leirányzom magamról.
Haj, hálával gondolok arra a csapatra, akik fáztak a szezonkezdő tengerünkre. Mily jó, hogy akkor fürödtem helyettük...
Így legalább egyszer fürödtem a nyáron. :kiaz:
Mit gondoltok ez a gipsz is guri??? Azaz szerencse malac??? :Sirvaröhög:

Re: Általános 2011 jún. 23 05:12 #7965

Balázs!
Jó.hogy nem történt nagyobb sérülés, olyan szép az az autó.
Mindjárt indultok, mi meg maradunk. Szerencsés utat kívánok, vigyázzatok magatokra. És kellemes nyaralást.

Re: Általános 2011 jún. 22 23:16 #7964

Készülődés????
Tömören: sz...ul. :(
Még csak a strandcucc van előkészítve. :(
Az egész hét egy nagy rohanás. :(
A Zsuzsa ma dolgozott utoljára. Ma du. volt az évzáró is (had dicsekedjek: Gergő kitűnő, Eszternek 1db 4, a többi 5, ő már a ballagáskor megkapta a külön jutalmát...).
Holnap reggel visszük a párom kocsiját műszakira (míg oda leszünk, akkor járna le), du. mehetünk érte.

Azért én egy kicsit reménykedem, mert van egy évek óta jól bevált listánk, ami alapján pakolunk. Ha a nappali közepére kikészítünk mindent, onnét már csak be kell pakolni. Holnap remélem azért ilyenkorra már látjuk a végét.
Pénteken pedig du. 17-kor (vagy később) indulhatunk.
Áginak is megvettem a proci hűtőt!

Ma még koccantam egyet a Zafirával. :( 20 év alatt ez volt az 1. okozott károm. :( Nem is tudom hogy csináltam. Pirosnál álltunk, én meg zöldnél elindultam és kocc, sajnos az elöttem kettővel lévő bénázott valamit.
Szerencsére a Zafirán csak a rendszámtáblán látszik egy kis sérülés, máshol nem.

A webkamerás integetést majd megírom, elvileg lesz wifi a Jotában. Úgyhogy nem menekültök, figyelni is fogok. :) :D

Re: Általános 2011 jún. 22 21:48 #7962

Készülődés????
Tömören: sz...ul. :(
Még csak a strandcucc van előkészítve. :(
Az egész hét egy nagy rohanás. :(
A Zsuzsa ma dolgozott utoljára. Ma du. volt az évzáró is (had dicsekedjek: Gergő kitűnő, Eszternek 1db 4, a többi 5, ő már a ballagáskor megkapta a külön jutalmát...).
Holnap reggel visszük a párom kocsiját műszakira (míg oda leszünk, akkor járna le), du. mehetünk érte.

Azért én egy kicsit reménykedem, mert van egy évek óta jól bevált listánk, ami alapján pakolunk. Ha a nappali közepére kikészítünk mindent, onnét már csak be kell pakolni. Holnap remélem azért ilyenkorra már látjuk a végét.
Pénteken pedig du. 17-kor (vagy később) indulhatunk.
Áginak is megvettem a proci hűtőt!

Ma még koccantam egyet a Zafirával. :( 20 év alatt ez volt az 1. okozott károm. :( Nem is tudom hogy csináltam. Pirosnál álltunk, én meg zöldnél elindultam és kocc, sajnos az elöttem kettővel lévő bénázott valamit.
Szerencsére a Zafirán csak a rendszámtáblán látszik egy kis sérülés, máshol nem.

A webkamerás integetést majd megírom, elvileg lesz wifi a Jotában. Úgyhogy nem menekültök, figyelni is fogok. :) :D

Re: Általános 2011 jún. 22 21:36 #7961

tfildikó, Ti merrefelé veszitek az irányt?[/quote]

Lefkadára készültünk, de aztán Zadar lett belőle,pontosabban, az alatta lévő Bibinjében foglaltunk szállást.

Re: Általános 2011 jún. 22 18:22 #7959

Tudom én, hogy ez a világ rendje, csak a lelkemnek nehéz elfogadnia a tényt. Ráadásul nem akarja megmondani azt, hogy hova megy és kivel. Ha egy kicsit kérdezősködöm, rövid és tömör a válasza. Gondolhatjátok.
Én nem bánnám a közös nyaralást az utánfutóval majd, ha eljön az ideje, de azt hiszem most még - a leválás időszakának kezdetén - ez számára elképzelhetetlen.
Kati!
Van még méz utánpótlás, csak erre kellene járnotok. :D Most selyemfűről gyűjtik a mézet a méhecskék. Ez nagyon különleges fajtaméz.
A szünetmentes tápegységről beszéltünk itthon, de én azt gondoltam, hogy 30 ezer körül van az ára.

Mi is elkezdtük a felkészülést a nyaralásra: már 2x napoztunk a kertben. :lol:
No és vettünk eurót.

balázs, Ti hogy álltok a készülődéssel? Be vannak már pakolva a bőröndök? Mikor integettek nekünk a webkamerán. (Vagy már nem lehet?)
tfildikó, Ti merrefelé veszitek az irányt?

Re: Általános 2011 jún. 22 16:48 #7958

Balázs,
nem tudom, hogy Eszteretek hogy viseli a tényt, hogy mögötte van immár az általános iskola, de Gergőnk 180 fokos fordulatot vett. Ballagás óta alig látom, mert anyuka kicsi fia örökké a városban lóg (a csajokkal). :D
Nagy valószínűséggel jövőre már nem jön velünk nyaralni.

Nálunk egyenlőre semmi változás.
Dehogynem, csak lesz egy utánfutó is. Külön szobás apartmant kell majd keresnetek. :) :D :oops:
Lehet, hogy amúgy a fiúk ilyenek. Egy ismerősünknél is nagy csajozásba kezdett a srác (szintén most ballagott), de ő már az iskola alatt.

Sziasztok !

Nagyon úgy fest a dolog,hogy mi néhány nap múlva utánfutóval indulunk nyaralni. :D
Tavasz óta nógat a nagyobbik lányunk (19-ik éves ), hogy vigyük el a barátját is.Először nem igen akartam rá hajlani, de időközben lecseréltük az autónkat,kicsit nagyobbra és úgy alakult, hogy pénteken egy 5 személyes apartmant sikerült lefoglalni, tehát gyakorlatilag mindegy, hogy 4 vagy 5 személy megy-e.
Honey!
Engedd szárnyalni a kicsi fiad! Most van itt az ideje . :D Persze néhány évvel ezelőtt nekem is nagyon fura volt ,amikor a nagyobbik lányunk kezdte bontogatni a szárnyait, de mostanra a kisebbel (most ballagott ő is)már valahogy könnyebb,talán mert beláttam, hogy ez a világ rendje.
Úgy hiszem, hogy ahogyan neveltük 14-15 évig őket,az most fog beérni. Innentől már nem sokat tehetünk,mint óvon -féltőn a háttérből figyelünk rájuk,de közben engedni kell, hogy megtapasztaljonak jót és kevésbé jót egyaránt.
Szép nyarat,jó nyaralást mindenkinek!

Balázs, szerencsés utat kívánok nektek!

Re: Általános 2011 jún. 22 12:36 #7957

A múltkori viharok vagy az ezt követő feszültségingadozás miatt (vagy más miatt) elszállt a windows-unk. Újra kellett telepíteni. Aggódtam, hogy egy csomó minden oda lesz. A fotók és a fontosabb doksik megvannak. De mivel a könyvjelzők is törlődtek a böngészőből ( a böngészővel együtt), volt amit csak nagy nehezen tudtam előásni. pl. ezt a képfeltöltő oldalt.

i.

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy vettünk egy külső szünetmentes tápegységet. Nálunk mindig tönkrement valami a gépben úgy két-három havonta. Egy szerelő ismerősöm azt ajánlotta, hogy vegyünk az új gép mellé egy tápegységet is, ugyanis nagy áramfelvételű gépeket használ a párom és csak így biztonságos. Ez a tápegység 13.ooo, - ft körül van. Azóta rendben vannak a dolgok.-
Elfogyott a mézed, finom volt.

Re: Általános 2011 jún. 21 20:37 #7955

Balázs,
nem tudom, hogy Eszteretek hogy viseli a tényt, hogy mögötte van immár az általános iskola, de Gergőnk 180 fokos fordulatot vett. Ballagás óta alig látom, mert anyuka kicsi fia örökké a városban lóg (a csajokkal). :D

Nálunk egyenlőre semmi változás.
Dehogynem, csak lesz egy utánfutó is. Külön szobás apartmant kell majd keresnetek. :) :D :oops:
Lehet, hogy amúgy a fiúk ilyenek. Egy ismerősünknél is nagy csajozásba kezdett a srác (szintén most ballagott), de ő már az iskola alatt.

Re: Általános 2011 jún. 21 19:31 #7954

A múltkori viharok vagy az ezt követő feszültségingadozás miatt (vagy más miatt) elszállt a windows-unk. Újra kellett telepíteni. Aggódtam, hogy egy csomó minden oda lesz. A fotók és a fontosabb doksik megvannak. De mivel a könyvjelzők is törlődtek a böngészőből ( a böngészővel együtt), volt amit csak nagy nehezen tudtam előásni. pl. ezt a képfeltöltő oldalt.

Balázs,

Re: Általános 2011 jún. 21 17:28 #7953

Jet-ski:több helyen is lehet kölcsönözni.Mi Potoson jeteztünk.15perc 20euro volt.

Köszönöm az információt.

Nem kell oly messzire elmennetek, ha itt vagytok az Aranyparton. A vízi sportosunknál, ki a camping melletti partszakaszon van ott is lehet. Árat nem tudok.

Ági az átutalásról még semmi információ?

Re: Általános 2011 jún. 21 12:31 #7952

Balázs!
Biztosan nagy a készülődés nálatok, de ne felejtsd el elrakni , amit küldök Áginak. De jó is lesz nektek.
Vett a az én férjem tejhabosító kis készüléket, és tegnap már azzal készítettem el a frappét. Ági barátnőm is befutott, így együtt kávéztunk. Jó volt :!: :D

Nem felejtjük. Minden amit vinni kell, egy helyen van. De hol????? :) Ez csak vicc volt.
Jó lesz bizony, már nagyon várjuk!
Egészségetekre!!!

Re: Általános 2011 jún. 21 11:52 #7948

Balázs!
Biztosan nagy a készülődés nálatok, de ne felejtsd el elrakni , amit küldök Áginak. De jó is lesz nektek.
Vett a az én férjem tejhabosító kis készüléket, és tegnap már azzal készítettem el a frappét. Ági barátnőm is befutott, így együtt kávéztunk. Jó volt :!: :D

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 21 11:17 #7947

Szegény Bazsit megszakítottam e héten! :lol:
......
Bazsi! Zsuzsának mily atrakciót csináltok a visszaszámlálás előtt?
Add át mély tiszteletem és szeretetem a végtelen türelme előtt. :Thassos-fan:
Azt hiszem más munkád már nem lesz... Csak itt. A gépem ventilátorának cseréje, meg esetleg egy leégett USB csatlakozó csere??? :oops:

:D
Az attrakciókat azért nem mondom el, az magánügy..... :) :lol:
Átadom, bár néha soknak érzi a szgép előtt eltöltött időt. Vagy nem is néha, mindig.
A ventillátorodat már kinéztem, 2-3 eFt-os tétel lesz, és remélem, hogy tényleg a procihűtője zörög.
Az USB csatlakozót nem fogom tudni cserélni, mert ott 99,9%, hogy nem a csatlakozó a hibás hanem az alaplapi vezérlő.
Ha nem elég az USB hely, akkor szólj, mert osztót azt tudok vinni....

Amúgy k...ra el vagyunk maradva a készülődéssel. :(
De valahogy csak elindulunk majd. Max. a tervezettnél későbbi időpontban. (Ne ijedj meg a péntek az 100%.)

Re: Általános 2011 jún. 21 07:33 #7946

MANNA !

TÁNCOS, VIDÁM, SZÜLETÉSNAPOT! ÉS SZÉP, GÖRÖGNYARALÁSOS NYARAT !

Oldalmegjelenítési idő: 0.144 másodperc