Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 júl. 16 08:55 #8138

Ezt a sok születésnapost!
pamag (xx), fidorrr (36), kriszta9 (xx)!

Mindenkinek BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!
Pamagnak külön is!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 júl. 16 06:18 #8134

Kedves Pamag!
Kívánok Neked Boldog Születésnapot!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 júl. 15 20:55 #8133

Igen, rátaláltam a funkcióra, ahol a part szinte minden méteréről vannak képek. Utazási irodán keresztül megyünk, és ők csak Limenasba szerveznek utat, ill. szállást. Az Apollon Travelnél is néztük a lehetőségeket Skala Potamia-ban lett volna a szállás, de valamivel többe került volna. Mivel először megyünk, sok tapasztalatunk nincs, majd csinálok egy rakás fotót, meg videózni is fogunk, ha gondolod, elküldhetjük, ha hazaértünk :)

kedvess Twindy! Mi voltunk Limenasban, a kikötőtől nem messzire volt a szállásunk Popinál. Maga a szállás nagyon jó, a házigazdák igazán kedvesek voltak. Nekem tetszett a város nyüzsgése és akad látnivaló is. A strandjai nem igazán jók, a kikötő mellett lévőt ajánlották, de ott elég sok volt a tengeri sün. A nagy strand kiépült , éttermes , nyüzsgős, de a víz ott hidegebb, mint a lenti öblökben. Mi rendszeresen átjártunk a Golden Beachra és a Paradiso Beachra, persze autóval utaztunk.

Re: Általános 2011 júl. 15 18:32 #8131

Az egyik kedves vendégem megjegyezte: Ági, ha sokáig sántikálsz kacska lábú leszel.
No, ne mondjam álmatlan éjszakát okozott...
2 szer próbáltam úszni. A kacska lábnak az esélye fent állt... Hanem tegnap bemutattam a 20 éves búvárjaimnak akik semmit nem találtak a Kinirai helyemen. A Vathinál megvártam míg mindenki elszivárog. Majd Évám féllábbal tett egy próbát hogyan lehet a hajóról leereszkedni és visszamászni. A kapitányék őrjöngtek, hogy ha megpróbálok belemenni még egy követ is a nyakamba akasztanak, hogy ott maradjak és ne kergessem őket az őrületbe.
:úszógumi: :koporsó: :matróz:

És kérem sikerült!!!! Úsztam és búvárkodtam.

:túra:
Ez az ami még várat magára legalább két , három hetet...

Re: Általános 2011 júl. 14 22:31 #8130

Minden kérdésedre meg van a válasz a honlapon! Balázs kolega egész jó lapot kreált, tehát mindent könnyen megtalálsz, kicsit tessék utána olvasni:) Én is így tettem 2-3 éve mielött utaztunk volna

Köszönöm! :D
De az érdem nem az enyém!
Ági írja általában a szövegeket! Egy két leírás persze pamagé és az enyém is, de főleg pamag végzett nagy gyűjtőmunkát.
Ezenkívül pamag minden egyes cikket javít nyelvtanilag!
Az oldal üzemeltetése, adminisztrációja és a struktúrája az én munkám.
Szóval mint minden jó, ez is csapatmunka!
Egyébként annyian, mint idén még egyszer sem gratuláltak az oldalhoz. A nyaraláskor is többen mondták, hogy jól áttekinthető, és minden megvan ami kell. :)

Re: Általános 2011 júl. 14 22:15 #8129

Igen, rátaláltam a funkcióra, ahol a part szinte minden méteréről vannak képek. Utazási irodán keresztül megyünk, és ők csak Limenasba szerveznek utat, ill. szállást. Az Apollon Travelnél is néztük a lehetőségeket Skala Potamia-ban lett volna a szállás, de valamivel többe került volna. Mivel először megyünk, sok tapasztalatunk nincs, majd csinálok egy rakás fotót, meg videózni is fogunk, ha gondolod, elküldhetjük, ha hazaértünk :)

Re: Általános 2011 júl. 14 22:04 #8127

balazsh! Akkor itt teszem fel a kérdéseimet :)

Máshol is jártál már, vagy elsőre beleszerettél Thassosba? A szállásotok melyik városban volt? Elvileg mi Limenas-ba megyünk, de sajnos a partról nem találtam fotókat, csak a kikötőről. Van valami konkrét neve a partnak, mint pl a Golden Beach-nek, vagy nem jellemző? Ágival találkoztál? Hogy lehet Őt elérni, és milyen dolgokkal foglalkozik? :)

Máshol is jártunk. (1994-Paralia-Katerini; 2002-Neos Marmaras, 2004-Korfu, 2006-2007-2008-2009-Thassos, 2010-Kefalonia, 2011-Thassos).
A szállás Thassoson mindig Skala Potamiában volt (Pontios, Ostria, 3*Jota)
Mi az, hogy elvileg? Ha még választhattok, akkor én nem oda mennék. A Limenasi partról nem sokat tudok. Az Ó kikötő mellet van egy kicsi (ezt már láttam), és a város másik végén egy nagyobb strand. Egyik helyen sem fürödtem még, úgyhogy nyilatkozni nem tudok róla. Esetleg a GoogleMaps-ban nézz körül, ott találsz képeket.
pl: Kis strand: static.panoramio.com/photos/small/47896774.jpg - static.panoramio.com/photos/small/47896774.jpg

Ágival már többször is találkoztam. Mindig rajta keresztül foglaltunk szállást. Ja, és én szerkesztem a honlapját. :)
Elérhetősége: www.thasos.hu/index.php?option=com_qcontacts&view=contact&id=2%3Aagi&catid=71%3Amunkatarsaink&Itemid=173 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=173
Foglalkozik: a családjával, mivel thassosi a férje, szállásközvetítéssel, és az Apollon Travellnek is Ő a kinti idegenvezetője, ez kapcsán szervez szigettúrákat, hajókirándulásokat, jeep túrákat, .... www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=405:szervezett-kirandulasok-idpontok-arak&catid=69:utmutatok-az-utazasi-irodak-vendegei-szamara&Itemid=158 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=158

Re: Általános 2011 júl. 14 22:02 #8126

Sziasztok!

Köszi az infókat vásárlással kapcsolatban. Most azt gyűjtöm, mit kell majd megnéznünk. :) :) :) Én eltervezek 1-2 dolgot, aztán majd meglátjuk a család mit szól hozzá. :)

Már nagyon indulnék... :)

Re: Általános 2011 júl. 14 22:00 #8125

Máshol is jártál már, vagy elsőre beleszerettél Thassosba? A szállásotok melyik városban volt? Elvileg mi Limenas-ba megyünk, de sajnos a partról nem találtam fotókat, csak a kikötőről. Van valami konkrét neve a partnak, mint pl a Golden Beach-nek, vagy nem jellemző? Ágival találkoztál? Hogy lehet Őt elérni, és milyen dolgokkal foglalkozik? :)

Minden kérdésedre meg van a válasz a honlapon! Balázs kolega egész jó lapot kreált, tehát mindent könnyen megtalálsz, kicsit tessék utána olvasni:) Én is így tettem 2-3 éve mielött utaztunk volna

Re: Általános 2011 júl. 14 21:49 #8123

Re: Általános 2011 júl. 14 21:46 #8121

HURRÁ!
zelfi-nek is lett képe! :örül: :örül: :örül:

Re: Általános 2011 júl. 14 20:12 #8120

Az volt a baj, hogy rossz helyen kerestem, hiába jelentkeztem be. A bemutatkozós résznél nem néztem. :oops:

Re: Általános 2011 júl. 14 15:25 #8119

Én már biztos vak is vagyok, de nem találtam meg a Ki, mikor van a szigeten topikot. Így meg olyan értelmetlenek nekem a hozzászólások, amiket átmásoltál balázs. Szerettem volna elolvasni az előzményeiket, már ha van. Lehet, hogy ez a meleg teszi, hogy nem boldogulunk a fórumon (-mal). :oops:

Bemutatkozós rész/Ki mikor van a szigeten?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="www.thasos.hu/forum/viewtopic.php?f=8&t=19-viewtopic.php?f=8&t=19

Azért van itt és nem a társalgóban, mert ezt csak a regisztráltak látják...

Re: Általános 2011 júl. 14 14:16 #8118

Én már biztos vak is vagyok, de nem találtam meg a Ki, mikor van a szigeten topikot. Így meg olyan értelmetlenek nekem a hozzászólások, amiket átmásoltál balázs. Szerettem volna elolvasni az előzményeiket, már ha van. Lehet, hogy ez a meleg teszi, hogy nem boldogulunk a fórumon (-mal). :oops:

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 14 11:07 #8117

Szia!
Csak nem te is az MVM-nél dolgozol? jajj jut eszembe: hogy lehet a profilomhoz fényképet rakni illetve hogy lehet várost megadni????
Előre is köszi a válaszod!!!
Üdv: Zelfi

Áthoztam ide az Általánosba pár hozzászólást a Ki mikor van a szigeten?-ből!!!

Zelfi!
Nem. Egyel alatta. ELMŰ - ÉB ÜIK, de mi is azon vagyunk, hogy legyen a magyarnak (legalábbis egy részének) villanya.
Sőt, azon, hogy legyen az egész MVM irodaháznak villanya. :D

Profilkép = avatar: Felhasználói vezérlőpult (balra legfelül) / Profil (2. fent) / Avatar szerkesztése (3. a bal oldali menüben)
Város: Felhasználói vezérlőpult (balra legfelül) / Profil (2. fent) / Profil szerkesztése (1. a bal oldali menüben) / Itt pedig a Tartózkodási hely mező

De van itt más is, ha gondolod töltögesd ki. :)

Szia !!!
Köszi szépen de nem megy nekem ez a fotó felrakás már összekicsinyítettem úgy hogy nem is látom a képet de azt írja hogy 10Kib alatt kell lennie!!! Nem értem én ezt asszem maradok kép nélkül :((((

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 14 09:31 #8116

Szia!
Csak nem te is az MVM-nél dolgozol? jajj jut eszembe: hogy lehet a profilomhoz fényképet rakni illetve hogy lehet várost megadni????

Áthoztam ide az Általánosba pár hozzászólást a Ki mikor van a szigeten?-ből!!!

Zelfi!
Nem. Eggyel alatta. ELMŰ - ÉB ÜIK, de mi is azon vagyunk, hogy legyen a magyarnak (legalábbis egy részének) villanya.
Sőt, azon, hogy legyen az egész MVM irodaháznak villanya. :D

Profilkép = avatar: Felhasználói vezérlőpult (balra legfelül) / Profil (2. fent) / Avatar szerkesztése (3. a bal oldali menüben)
Város: Felhasználói vezérlőpult (balra legfelül) / Profil (2. fent) / Profil szerkesztése (1. a bal oldali menüben) / Itt pedig a Tartózkodási hely mező

De van itt más is, ha gondolod töltögesd ki. :)

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 13 19:43 #8115

Kedves Pamag!
oké-oké értettem megfogom írni csak várjátok ki most is épp dolgozom mert kell a magyarnak az áram :))
jövőhétre talán lesz belőle valami!!!
Pussz-Pussz

Ni-ni, egy kolléga. :D

Szia!

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 13 19:40 #8114

Kedves Zelfi!
Hű, köszi a lehetőséget, hogy személyesen megosztanád velünk az élményeidet. Valószínű élni fogok vele, csak még gyűjtöm a bátorságot, meg nem tudom mikor nem zavarok... Esetleg az engedelmeddel majd megosztok a többiekkel is egy pár tőled szerzett információt!
Szóval a viszont hallásra, talán a hétvégén!

Kedves Rabiagi!
Bátorság???? Enyyire rémisztő vagyok a nevem láttán??? :)
Hívhatsz hétvégén nem zavarsz,ha nem veszem fel véletlenűl akkor próbáld többször hátha meghallom a telefonom :)))
Persze nyugodtan megoszthatod az infókat.Majd valamikor írok egy beszámolót a nyaralásról és felteszem az oldalra!!!
Az biztos hogy jóvőre is szeretnénk menni,ha beledöglök is de ott leszünk és ha minden igaz már egy fővel többen :))).
Csók!!!

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 13 08:43 #8113

Kedves Zelfi!
Hű, köszi a lehetőséget, hogy személyesen megosztanád velünk az élményeidet. Valószínű élni fogok vele, csak még gyűjtöm a bátorságot, meg nem tudom mikor nem zavarok... Esetleg az engedelmeddel majd megosztok a többiekkel is egy pár tőled szerzett információt!
Szóval a viszont hallásra, talán a hétvégén!

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 13 08:36 #8112

Kedves kiscsillag!
Azt nem tudom az Aethrion merre van, nem találtam az oldalon, de biztosan összefutunk a szigeten! Egyébként kicsit utánad olvastam a bemutatkozós részben :oops: ! Látom Ti is Szegedről jöttök, csak ha jól gondolom talán busszal? Mi megrögzött autós-utazók vagyunk, még Tolo-ra is autóval mentünk tranzitszállás nélkül, pedig az cirka 1600 km, csak oda... Na azt jól meggondoljuk, hogy mégegyszer nekivágjunk egy ilyen útnak! Ja, egyébként mi is pont 2008-ban voltunk Sartin, lehet hogy már ott is találkoztunk!? :D

Re: Általános 2011 júl. 12 13:30 #8111

Kedves Linda!
Tavaly bejártuk a boltokat és a tapasztalatom az ami itthon is jellemző. Van ami itt olcsóbb, egy másik termék pedig drágább, és fordítva. A parti boltok talán egy ici- picit drágábbak, de nem olyan nagy a különbség. Egyszer - nem Thassoson,hanem a Halkidikin bementünk egy óriási marketbe, mint mondjuk nálunk egy nagy tesco, és bizony pl. a sör drágább volt, mint a falusi kisboltban. A pékség viszont szuper.

Re: Általános 2011 júl. 12 13:25 #8110

Van esetleg olyan bolt amit ajánlasz és olyan amit messzire kerüljünk?

Nem nagyon.
A főúton lévő 2 db nagyobb super market-ben a kínálat nagyobb, az árakról nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg minimálisan olcsóbb.
A parti kis marketekből csak a Hepih-be jártunk, mert az volt a legközelebb.

Az ajánlott pék pedig valóban olcsóbb, mint a boltok!
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=397:kedvenc-pekuenk&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=88
Fánk itt 1,2, míg a boltokban 1,5. Zsemle szerű valami 0,3 míg a boltokban 0,5. Kenyér itt sokféle van, az nem összehasonlítható.

Re: Általános 2011 júl. 12 12:04 #8109

Nagy vonalakban ennyi, ennyire is emlékszem, nem vagyok az az ármegjegyzős típus (itthon sem). Ami kell úgyis megvesszük, ha nagyon drága, akkor lemondunk róla.

Sziasztok!

balazsh, köszi az infókat! A sör minket sem érint, de amiket leírtál hasznos. Van esetleg olyan bolt amit ajánlasz és olyan amit messzire kerüljünk?

Még 28 nap... :) Olyan vagyok mint egy rossz gyerek... türelmetlen. :)

Re: Általános 2011 júl. 12 09:28 #8108

Köszi a segítséget, bíztam benne, hogy minden rendben lesz. Kezdek kicsit izgulni, pedig nem ez lesz az első utam Görögországba. Merre jártatok a szigeten? Mi tetszett a leginkább? :)

Nézd át az élménybeszámolókat, van 29 db, ott szinte minden le van írva!
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=48:thassos-i-elmenybeszamolok&Itemid=193&layout=default - www.thasos.hu/index.php?option=c ... ut=default

De van egy Látnivalók Thassoson is:
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=37:latnivalok&Itemid=76&layout=default - www.thasos.hu/index.php?option=c ... ut=default

Re: Általános 2011 júl. 12 09:26 #8107

Ha nem okoz problémát, kérlek írj egy kicsit árakról, tavernákról, hova érdemes menni vásárolni, hova nem, stb. :)
Még soha nem voltunk Thasoson, így most kivagyok éhezve minden információra. :)
Előre is köszönöm,
Linda

Árakról csak röviden:
- kenyér: 0,9
- zsemle szerű: 0,3-0,5
- fánk: 1,2-1,5
- tej: 1,2-1,5
- víz: na azt nem vettünk, mert a csapvíz is kiváló

- előételek: 2- (tzatziki: 2,5-3; grill feta: 3)
- főételek: 6- (de inkább 8-)
- üdítő 2,5-3 dl tavernában: 1,5
- nagy 1,5 l-es ásványvíz tavernában: 1,5
- sör: ????? (nem élek vele)

Nagy vonalakban ennyi, ennyire is emlékszem, nem vagyok az az ármegjegyzős típus (itthon sem). Ami kell úgyis megvesszük, ha nagyon drága, akkor lemondunk róla.

Oldalmegjelenítési idő: 0.141 másodperc